Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ;;


Και ενώ ο Οκτώβρης μας χαιρετά γελώντας με το χάλι μας, ενώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και γενικότερα σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς γίνεται ένα ωραίο μπάχαλο, βλέπουμε συνέχεια ειδήσεις σχετικά με «νέες προσλήψεις» στο δημόσιο και τους ΟΤΑ!
Για σιγά ρε παιδια, γιατί οι άνθρωποι αυτοί που συστήνονται ως κυβέρνηση, θα μας τρελάνουν όλους…. ΑΝ δεν κάνω λάθος, ο «αρμόδιος» υπουργός, εδώ και πολύ καιρό μιλαει για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο γενικότερα, και (δε θυμάμαι πόσους μήνες έχει που ανακοινώθηκε) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, λόγο διαταγών από την «Ανωτάτη Τροικανη Διοίκηση».
Και διαβάζουμε χθες, προχθές, αντιπροχθές, για ΧΙΛΙΑΔΕΣ νέες προσλήψεις όπως για παράδειγμα στο άρθρο της 27/10/2014…..
«Σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 7.110 υπαλλήλων θα προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2015. Οι προσλήψεις αφορούν μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στον Φοροεισπρακτικό Μηχανισμό, καθώς και στους τομείς της Ασφάλειας και των Ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με το epoli.gr.
Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας (1.300), στο υπουργείο Οικονομικών (1.100), στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (500) και στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (300).»
Άλλο άρθρο στις 39/10/2014 με προσλήψεις….
«Την έγκριση σύναψης εκατόν μιας συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και εννιακοσίων ογδόντα εννέα  συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται κατά βάση για καθηγητές μουσικής, χορού, φυσικής αγωγής και νοσηλευτές. Tο υπουργείο, ταυτόχρονα, προχώρησε στην έγκριση σύναψης εκατόν ογδόντα μίας συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας για το έτος 2014, θέσεις που αφορούν κυρίως τεχνίτες και εργάτες καθαριότητας.»
Και αν το ψάξετε, θα βρείτε ένα σωρό.
Βέβαια, μιλάμε για προσλήψεις της «ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ», για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (Σ.Ο.Χ), αλλά ρε παιδια, ένα πράγμα δε μπορώ (η δε θέλω) να καταλάβω.
ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και κατάντησαν (ξέρετε ποιοι) τη χώρα ΝΕΚΡΗ, να μη δουλεύει ΤΙΠΟΤΑ. Άδειασαν θέσεις από τους δήμους αλλά και από το δημόσιο γενικότερα γιατί και καλά λειτουργούσαν με «υπεράριθμο» προσωπικό, το οποίο στοίχιζε πολλά στα ταμεία του κράτους. Ανακοίνωσαν ΑΡΧΙΚΑ, 15000 (αν θυμάμαι καλά) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, και τώρα, προσλαμβάνουν ΤΙ;
ΞΑΝΑ κόσμο για να καλύψουν τα ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ; Φαντάζει θεότρελο, αλλά δυστυχώς ΑΥΤΟ συμβαίνει. Αναρωτιέμαι, αν οι νέοι συμβασιούχοι θα κοστίσουν λιγότερα στο κράτος, όπως επίσης, ΠΩΣ θα καλύψουν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ με τις ολιγομηνες συμβάσεις, που μέχρι να μάθουν τη δουλειά των πόστων τους, μέχρι να προσαρμοστούν και να διεκπεραιώσουν αυτά που θα βρουν, θα απολυθούν!
Τι στα κομμάτια γίνεται μωρέ;
ΟΛΟ αυτό το καραγκιοζλίκι μας το παρουσιάζουν σαν ΝΕΕΣ Θέσεις εργασίας, και εμείς τους ακούμε και δεν τους πήραμε ακόμα με τις πέτρες;
Και να μην το ξεχάσω, οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ που είχαν την τύχη να εργαστούν έστω και για δυο, πέντε, οκτώ μήνες με αυτές τις συμβάσεις «ορισμένου» χρόνου, ΑΚΟΜΑ είναι απλήρωτοι.
Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε κάποιο γνωστό που σας το είπε.
Κοροϊδεύουν τον κόσμο, παίζουν με το δράμα του, την ανεργία και τη φτώχεια, και τον πληρώνουν όποτε γουστάρουν.
Να επανέλθω όμως στις ανακοινώσεις για προσλήψεις, και τα ερωτηματικά που προκαλούν.
Η Τρόικα, η καλύτερα ΟΛΑ τα αφεντικά μας, ενώ πριν ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ νέες προσλήψεις και ΔΙΕΤΑΞΑΝ απολύσεις, τους τελευταίους μήνες άλλαξαν σκέψη, και αυτά που απαγόρευαν τα επιτρέπουν;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΩΡΕ; ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ;
Και το πιο τρελό ξέρετε ποιο είναι;
Στις συμβάσεις αυτές, τις Σ.Ο.Χ, παρόλο που είναι μέσω Α.Σ.Ε.Π, προσλαμβάνονται συνέχεια τα ΙΔΙΑ άτομα (τα «σταυρουδάκια» των εκλογών), αλλά και το άλλο, αν αθροίσουμε τις «χιλιάδες» ανέργων που προσλαμβάνονται με τέτοιες συμβάσεις, κανονικά θα έπρεπε τα τελευταία δυο χρόνια να είχαν εργαστεί σχεδόν ΟΛΟΙ οι άνεργοι της χώρας, έστω για μερικούς μήνες…..
Λέτε να έγινε κάτι τέτοιο;
Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ συνεχίζονται κανονικά. Για αυτά υπάρχει το «ελεύθερο», δεν κοστίζουν τίποτα, όπως τίποτα δεν κοστίζει στους «αρμοδίους» να παίζουν με τον καημό του άνεργου κοσμάκη .

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: