Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Η συμβολή των παιδικών ταινιών της Disney / Pixar στην ανάδειξη ηθικών αξιών και προτύπων συμπεριφοράς
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά αγαπούν την τηλεόραση. Δείχνουν μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στις παιδικές ταινίες της Disney / Pixar, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν νέους ήρωες, ακολουθούν τις ιστορίες τους, ταυτίζονται με αυτούς και προσπαθούν να τους μιμηθούν.
Ένας υπέροχος τρόπος, λοιπόν, για να έρθουμε κοντά στα παιδιά είναι να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τις ταινίες αυτές και τους πρωταγωνιστές τους.
Με αφορμή τις αγαπημένες τους ταινίες μπορούμε να οργανώσουμε δραστηριότητες, να συζητήσουμε διάφορους προβληματισμούς τους, να τους περάσουμε μηνύματα και να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν, να εκφράσουν, αλλά και να διαχειριστούν κατάλληλα τα συναισθήματά τους.
Στην ημερίδα μας μία εκπαιδευτικός και μία ψυχολόγος συζητούν και προτείνουν τρόπους ανάπτυξης των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών, και καλλιέργειας των ηθικών αξιών με όχημα το σινεμά και τους αγαπημένους τους ήρωες.
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 19:00-21:00
Εισηγητές:
Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
Γκέλη Μανούσου, εκπαιδευτικός
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός οποιουδήποτε βιβλίου της Disney από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 7 ευρώ. Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία της Disney που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DISNEY / PIXAR). Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: