Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #491
Την εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ, ξεδιπλώνει η βιογραφική ταινία Η θεωρία των πάντων του Τζέιμς Μαρς που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ Μια οικογενειακή υπόθεση της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που πραγματεύεται τη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ του Ντέιβιντ Κεπ Ο κύριος Μόρντεκαϊ, όπου ο Τζόνι Ντεπ γίνεται έμπορος έργων τέχνης σε μια ταινία που συνδυάζει την κωμωδία με τη δράση ενώ συνεχίζονται, με μεγάλη επιτυχία οι προβολές του ντοκιμαντέρ Agorá του Γιώργου Αυγερόπουλου. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά αυτή την εβδομάδα τον Λαρς φον Τρίερ, μέσα από το το αφιέρωμα Λαρς φον Τρίερ: ο Δαιμόνιος Δανός
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (29/1-4/2/2015)
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Τζέιμς Μαρς,
Αγγλία, 2014
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ
Ντέιβιντ Κεπ
ΗΠΑ, 2015
  ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Αγγελική Αριστομενοπούλου
Ελλάδα-Αυστραλία, 2014
  AGORÁ  Γιώργος Αυγερόπουλος Ελλάδα-Γερμανία-Κατάρ, 2014
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Δεινός κινηματογραφιστής, μέγας αιρετικός, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου και πάντοτε απρόβλεπτος: Ο δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ έχει την τιμητική του αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα Λαρς φον Τρίερ: Ο Δαιμόνιος Δανός.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).
 
Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  Τα μαγικά μαξιλάρια παρουσιάζει η Παιδική – Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο «Ολύμπιον» κάθε Κυριακή και τις καθημερινές για σχολεία.
Πληροφορίες : 6977 445161 & 2310 222299

Δεν υπάρχουν σχόλια: