Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Φτάνει πια με τις τηλεοπτικές «εξαγγελίες»!

  logo newsletter
 
 

Φτάνει πια με τις τηλεοπτικές «εξαγγελίες»!

Έχει παραγίνει το κακό. Δύο μήνες μετά τις εκλογές και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει να αποφεύγει συστηματικά τους ιατρικούς συντάκτες. Αντ’ αυτών, επιλέγει να κάνει «εξαγγελίες» μέσω του MEGA… 
Περισσότερα

Στην Αριστοτέλους ο Τσίπρας – Τι θα ανακοινώσει

Την πόρτα της Αριστοτέλους αναμένεται να περάσει ο Πρωθυπουργός για να ανακοινωσει προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Ξανθός.
Περισσότερα

Πότε καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή

Σχεδόν έτοιμη είναι η Απόφαση με την οποία θα καταργηθεί το 5ευρο εισιτήριο στα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας που αποκάλυψε πότε θα καταργηθεί το καπέλο του 1 ευρώ ανά συνταγή. Αλλαγές και στη διαδικασία ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφαλίστων.
Περισσότερα

Στην εξαγορά της Auspex προχωρά η Teva έναντι 3,2 δισ. δολ.

Στην εξαγορά της Auspex Pharmaceuticals Inc έναντι περίπου 3,2 δισ. δολ. προχωρά η Teva Pharmaceutical Industries Ltd, ενισχύοντας την παρουσία της ισραηλινής κατασκευάστριας εταιρείας φαρμάκων στην θεραπευτική κατηγορία κατά της διαταραχής του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Περισσότερα

Deal 750 εκατ. δολ. μεταξύ Novartis και Aduro για τον καρκίνο

Σε πολυετή έρευνα με νέα φάρμακα για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου προχωρά η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, σε συνεργασία με την Aduro Biotech, στην οποία απέκτησε και ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου.
Περισσότερα

Casus belli η νέα αξιολόγηση στην Υγεία για την ΠΟΕΔΗΝ

Προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 2 Απριλίου μπροστά από το ΥΥΚΑ, πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει η νέα αξιολόγηση στο Δημόσιο.
Περισσότερα

«Όραμα Ελπίδας»: Ένας χρόνος “ζωής”

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και πάνω από 11.640 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες. Τροπολογία που προβλέπει την υποχρεωτική καθιέρωση της κοινωνικής διαφήμισης, τόσο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και στην δημόσια τηλεόραση προωθεί το Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

Εγκρίθηκαν οι διορισμοί 5 Διοικητών ΥΠΕ

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε κατά πλειοψηφία το διορισμό 5 νέων επικεφαλής Υγειονομικών  Περιφερειών της χώρας.
Περισσότερα

Θρόμβωση και Καρκίνος: Μια νοσηρή σχέση που μπορεί να διαρραγεί

Mία από τις σημαντικότερες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας στους ογκολογικούς ασθενείς αποτελεί η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (ΦΘΕ), επιβαρύνοντας σημαντικά την ήδη δύσκολη καθημερινότητα τους, την ποιότητα ζωής τους, αλλά και τα οικονομικά των ίδιων και του συστήματος υγείας, κυρίως λόγω της παρατεταμένης διάρκειας νοσηλείας που επιφέρει. Διπλασιασμό του κόστους νοσηλείας λόγω υποτροπής της θρόμβωσης, καταγράφει μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του προστάτη.
Περισσότερα

Mobility Forum & Apps Awards 2015

Στον κινητό κόσμο του 21ου αιώνα σας ταξιδεύουν αύριο η Ethos Events, το περιοδικό bIT & MOBILE και το portal bITdaily.gr, που διοργανώνουν τo Mobility Forum & Apps Awards.
Περισσότερα

Με επιτυχία συνεχίζει να διαχειρίζεται την κρίση ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ

Σημαντικές αντοχές παρά το αβέβαιο και ασταθές δημοσιονομικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται ο κλάδος αλλά και γενικότερα, συνεχίζει να επιδεικνύει ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, ο οποίος κατέγραψε τόσο αύξηση εσόδων όσο και αξιοσημείωτη λειτουργική κερδοφορία το 2014.
Περισσότερα

Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού

Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού, οι οποίες επιδιώκεται να αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτική βάση για τους Ακτινολόγους που ασχολούνται ή ασχοληθούν με την απεικόνιση του μαστού στη χώρα μας,  ανακοινώθηκαν κατά το 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού.
Περισσότερα

Είσαι γυναίκα καριέρας; Μάθε τα πάντα για την κατάψυξη ωαρίων και... χαλάρωσε

Λύση στο δίλημμα κάθε σύγχρονης νέας γυναίκας, «παιδί ή καριέρα» μάλιστα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δίνει σήμερα η ιατρική επιστήμη με την μέθοδο κατάψυξης ωαρίων! 
Περισσότερα

Πασχαλινές λαμπάδες από το Σωματείο Καλυψώ

Αυτό το Πάσχα προμηθευτείτε μια χειροποίητη λαμπάδα από το Σωματείο Ψωριασικών Ασθενών "Καλυψώ", φτιαγμένη με αγάπη κι ενισχύστε το έργο του!
Περισσότερα

Διημερίδα για τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει στις ημέρες μας ο Σακχαρώδης Διαβήτης, καθώς ο αριθμός των πασχόντων διαρκώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ικανά εργαλεία για την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: