Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                      


---

Τουρκία: Άνοιξαν πυρ εναντίον των κεντρικών γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας στη διάρκεια της νύχτας στην Άγκυρα, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Read More

Ξέφρενη καταδίωξη από τον Έβρο ως το κέντρο της Καβάλας

Tο απόλυτο χάος επικράτησε λίγο μετά… την 1 μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Καβάλας όταν περιπολικά της Αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, εξαιτίας υποψίας για μεταφορά 11 λαθρομεταναστών από την Θράκη. 
Read More

Smoothie με μπανάνα, βρώμη και κακάο

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Read More

Φυλάκιση 7 ετών σε δημοσιογράφο για διάδοση κρατικών μυστικών

Μια γνωστή Κινέζα δημοσιογράφος, η οποία κρίθηκε ένοχη για την αποκάλυψη “κρατικών μυστικών”, καταδικάστηκε σήμερα στο Πεκίνο σε... ποινή κάθειρξης επτά ετών, παρά τις εκκλήσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς τις κινεζικές αρχές να δείξουν επιείκεια.
Η βαριά ποινή η οποία επιβλήθηκε στην Γκάο Γιου, 71 ετών, μοιάζει να επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ δεν έχει καμιά πρόθεση να επιδείξει ανοχή έναντι των διανοουμένων οι οποίοι προωθούν μεταρρυθμιστικές ιδέες, τις οποίες κρίνει επικίνδυνες για την παραμονή του Κομμουνιστικού Κόμματος στην εξουσία.
Read More

Θρήνος! Το άψυχο κορμί διάσημου τραγουδιστή βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγες ώρες διάσημος τραγουδιστής της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας βυθίζοντας στη θλίψη... τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Read More

Σκύλος... ζητιανεύει παριστάνοντας τον ανάπηρο! (Βίντεο)

Τι και αν λένε πως δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκύλο καινούρια… κόλπα, φαίνεται πως αυτό στις μέρες μας δεν έχει καμία σημασία!
Read More

«Τον είδα να αρπάζει το παιδί μου», λέει η τραγική μητέρα της 9χρονης Κλοέ

Λίγες μέρες μετά το φρικτό έγκλημα που συνέβη στο παιδί της, η τραγική μητέρα της εννιάχρονης Κλοέ, που βιάστηκε και στραγγαλίστηκε από έναν 38χρονο άντρα, περιγράφει σοκαρισμένη πώς τον είδε να απαγάγει το κορίτσι μπροστά στα μάτια της.

Η Ιζαμπέλ μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien για το περιστατικό που έχει αφήσει ολόκληρη την κοινωνία στη Γαλλία άναυδη.
Read More

Σχέδιο για 11.660 προσλήψεις εντός του 2015

Στην υλοποίηση 11.660 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού εντός του 2015 ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που βρίσκεται ήδη στην βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το υπουργείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα γίνουν σε δύο φάσεις με την συμβολή του ΑΣΕΠ.
Read More

Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν νεαρό για τα χρέη του

Χρωστούσε αλλά δεν ξεπλήρωνε την οφειλή του σε δυο «νταήδες» ένας νεαρός, με αποτέλεσμα να ζήσει ώρες τρόμου στα χέρια τους καθώς τον απήγαγαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και ζήτησαν λύτρα από τον πατέρα του για να τον απελευθερώσουν!
Υπό το φως του ήλιου οι δυο δράστες ηλικίας 41 και 31 χρόνων επιτέθηκαν στον άτυχο 22χρονο στην πόλη της Κω το απόγευμα της Πέμπτης και τον χτύπησαν με γροθιές για να τον αναγκάσουν να πληρώσει το χρέος του!
Read More

Πανούσης: Δεν παραβιάστηκε το άσυλο στην Πρυτανεία

Απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με την επέμβαση στην Πρυτανεία παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αρνούμενος κατηγορηματικά πως συνέβη κάτι τέτοιο.

Στην κατάληψη συμμετείχαν άνθρωποι άσχετοι με τον πανεπιστημιακό χώρο, πώς μπορούμε να μιλάμε για το άσυλο, αναρωτήθηκε ο υπουργός και εξήγησε πως μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».
Read More

Αιμορροφιλία: Τι είναι, αντιμετώπιση

Μια φυσιολογική ζωή στους αιμορροφιλικούς εξασφαλίζει η έγκαιρη πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία. Το μήνυμα αυτό αναδεικνύει ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας (17 Απρίλη).
Η αιμορροφιλία είναι μία κληρονομική πάθηση, που συνοδεύει το άτομο από τη στιγμή της γέννησής του. Πρόκειται για μια αιμορραγική διαταραχή που εμποδίζει τη σωστή πήξη του αίματος.
Read More

Η απίστευτη θυσία της μάνας για τα 3 της παιδιά(Βίντεο)

Αν ήσουν μάνα και έβλεπες το αυτοκίνητο σου που έχει μέσα και τα τρία σου παιδιά, να κατευθύνεται στον γκρεμό, ποια θα ήταν η αντίδρασή σου;
Η Τζόι Βέρον, η οποία έζησε αυτή την στιγμή το 2004, μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει για να εμποδίσει το αυτοκίνητο να κατρακυλήσει στον γκρεμό, έπεσε η ίδια στις ρόδες του αυτοκινήτου και με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε πρόσκαιρα ώστε πρόλαβε και πήδηξε μέσα στο αυτοκίνητο ο πατέρας και να τραβήξει το χειρόφρενο.
Read More

Κρούγκμαν: Αν σας πουν, μη δεχτείτε να βγείτε από το ευρώ

Για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας και αναφέρεται στο μείγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθεί, ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μίλησε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών, Πολ Κρούγκμαν.
Ο κ. Κρούγκμαν έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και ζήτησε να μην βλέπουμε τη διαπραγμάτευση ως αντιπαράθεση. «Ο πόνος που άρχισε στην Ελλάδα συνέβη και τελείωσε» τόνισε, ζητώντας «βήματα» για να υπάρξει φυγή προς τα μπρος.
Read More

Ομπάμα: Στηρίζουμε, όμως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσεις σε μεταρρυθμίσεις

Εκρηκτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς εντύπωση προκαλεί ότι η Ελλάδα απασχολεί και τις δυο όχθες του Ατλαντικού για μια ακόμη φορά για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εταίρους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις προσθέτοντας πως η χώρα πρέπει να δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της. 
Read More

Der Spiegel: Ρωσικό deal δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αγωγό φυσικού αερίου.
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι υπογραφές των πρώτων συμβάσεων και η ροή των πρώτων δισεκατομμυρίων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
Read More

600 πιλότους προσλαμβάνουν οι τουρκικές αερογραμμές

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Στην πρόσληψη ακόμη 600 πιλότων προχωρούν εντός του 2015 και του 2016 οι Τουρκικές Αερογραμμές ενώ, αυξάνοντας τους προορισμούς, ενοικιάζουν επιπλέον 5 αεροσκάφη.
Η πρόσληψη των 600 πιλότων εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και στην ελληνική αντίστοιχη αγορά καθώς οι Έλληνες πιλότοι που εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές (THY), κατέχουν αριθμητικά την 1η θέση, μεταξύ των 448 ξένων πιλότων, από το σύνολο των 3.110 που εργάζονταν στην εταιρία, με βάση στοιχεία φθινοπώρου του 2014. 
Read More

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 33 άνθρωποι νεκροί από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο 
ανατολικό Αφγανιστάν έξω από μια τράπεζα απ’ όπου κυβερνητικοί υπάλληλοι λάμβαναν τους μισθούς τους, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της αστυνομίας.
Read More

Κλείνουν τμήματα της Λεωφόρου Λαυρίου λόγω έργων

Τα έργα κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Δήμου Παιανίας θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα της Λωφόρου Λαυρίου από σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου έως και τις 9 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής τμήματα της Λ. Λαυρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ως εξής:
Read More

Τα ποσά που πλήρωσε η Ελλάδα για την Άμυνα

Στη Βουλή, έφτασαν τα στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ, για την περίοδο 2013-2015.
Όπως αναφέρει το έγγραφο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, το 2015 έχουν προϋπολογιστεί για αποδοχές και λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 2.590 εκατομμύρια ευρώ (1,40% επί του ΑΕΠ), για εξοπλιστικές δαπάνες 700 εκατομμύρια ευρώ (0,38% επί του ΑΕΠ), δαπάνες ΠΔΕ 15 εκατομμυρίων ευρώ (0,008% επί του ΑΕΠ).
Read More

Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Βαγγέλης Ντούλε με τον μητροπολίτη Κόνιτσας (ΦΩΤΟ)

Αλβανικό δημοσίευμα εν όψει της προεκλογικής περιόδου των δημαρχιακών εκλογών του Ιουνίου, φιλοξενεί σήμερα φωτογραφία του προέδρου του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε, που τραβήχτηκε στις αρχές του 1990 που τον δείχνει με τον μητροπολίτη Κόνιτσας, Σεβαστιανό.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: