Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ, η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, που διοργάνωσε το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά!
Δεκαπέντε χρόνια ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ, δεκαπέντε χρόνια αγώνα για να περάσει το μήνυμα, πως ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ, πως όσο υπάρχουν ΠΑΙΔΙΑ, θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Και το μήνυμα, κάθε χρόνο, ακούγεται από άκρη σε άκρη της χώρας, συσπειρώνει τον κόσμο ενάντια στην επάρατη νόσο, την πολεμά αλύπητα!
Σάββατο βράδυ, ανοιχτό θέατρο Μουδανιών.
Παρόλο που οι μέρες είναι δύσκολες, παρόλο που η αβεβαιότητα για το αύριο κυριαρχεί, πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Μπορεί φέτος να μη γέμισε το θέατρο, αλλά ο «στόχος» για ακόμα μια χρονιά επετεύχθη! Μικροί και μεγάλοι, ήταν ΕΚΕΙ για να τραγουδήσουν μαζί με τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, για τα παιδιά των συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, και να ενισχύσουν από το υστέρημα τους τον ΙΕΡΟ σκοπό της εκδήλωσης.
Θαυμάσαμε ΟΛΟΙ, τα παιδιά του Ωδείου, αλλά και της σχολής χορού σε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμφάνιση, που θα την ζήλευαν, χωρίς υπερβολή, ακόμα και οι πιο φτασμένοι καλλιτέχνες.

Πάνω από ΕΝΕΝΗΝΤΑ παιδιά, έπαιξαν, τραγούδησαν, και χόρεψαν, χαρίζοντας στον κόσμο μια υπέροχη βραδιά!
ΟΛΟΙ κατάλαβαν τη ΘΕΛΗΣΗ, το ΜΕΡΑΚΙ, αλλά και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ των παιδιών της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, για τον σκοπό τον οποίο υπηρετούσαν εκείνες τις ώρες. Παρακολούθησα τις ιδιαίτερα κουραστικές πρόβες των παιδιών. Επίπονες, αλλά δεν το έβαζαν κάτω με τίποτα, και το σαββατόβραδο οι κόποι τους ανταμείφτηκαν, έπιασαν τόπο.
Το να δώσει κάποιος συγχαρητήρια, να πει Μπράβο, και τα γνωστά, πιστέψτε με δε σημαίνει τίποτα για τα παιδιά, αν και αξίζουν κάθε επιβράβευση.
Ότι έκαναν, ότι κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, δεν το κάνουν για τα «μπράβο και τα ζήτω», αλλά γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πως προσφέρουν σε ένα σκοπό.
Φίλε Ζαφείρη, άλλη μια ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ολοκληρώθηκε… Λίγη ξεκούραση, μια ανάσα που λένε, και πάμε για τις ετοιμασίες της επόμενης χρονιάς, μέσα σε όλα τα άλλα…. Θυμάσαι; Πως ξεκίνησε, και που έφτασε…. Θα ησυχάσει για λίγο το κεφάλι σου από εμένα, αλλά όπως συμβαίνει εδώ και δεκαπέντε χρόνια, για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή, πάλι θα με έχεις να σε πιέζω για διάφορα που έχουν να κάνουν με τη Συναυλία..
Μπράβο σε εσένα, μα πάνω απ’ όλα, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, που έκαναν περήφανους τόσο τους γονείς τους, όσο και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Μπράβο και στον κόσμο των Μουδανιών και όχι μόνο, που αγκάλιασε, και στηρίζει την εκδήλωση αυτή!
Ραντεβού του χρόνου με περισσότερη ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: