Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

"Τα μυαλά που κουβαλάς": Κερδίστε προσκλήσεις για τη νέα ταινία της DISNEY/PIXAR

www.metaixmio.gr


Νέα ταινία της DISNEY/PIXAR και νέο βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας και κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα.
Στις 3 Σεπτεμβρίου η Feelgood φέρνει κοντά σας τη νέα, ανατρεπτική ταινία της DISNEY/PIXAR Τα μυαλά που κουβαλάς και μας μεταφέρει στην πιο εκπληκτική τοποθεσία: το μυαλό ενός εντεκάχρονου κοριτσιού! Μη χάσετε ένα μοναδικό αριστούργημα για όλη την οικογένεια που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη του animation δεν θα πάψει ποτέ να μας αιφνιδιάζει με τις ασύλληπτες ικανότητές της. Για τους μικρούς μας φίλους, στις 7 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ομώνυμο βιβλίο, βασισμένο στην ευφυή σύλληψη της DISNEY/PIXAR.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τη Feelgood γιορτάζουν την έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους και διοργανώνουν διαγωνισμό με δώρο 10 διπλές προσκλήσεις αποκλειστικά στα μέλη του Kid Club!!! Εάν είσαι στη Βιβλιοπαρέα μας, στείλε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@metaixmio.gr ένα e-mail με τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ονοματεπώνυμο κηδεμόνα) έως την Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις μία από τις δέκα διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015, στα Village Cinemas, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, στο Μαρούσι. Η προβολή της ταινίας ξεκινά στις 7 το απόγευμα και οι νικητές θα πρέπει να βρίσκονται στα ταμεία μία ώρα νωρίτερα. Τα ονόματα των δέκα τυχερών θα ανακοινωθούν στο www.metaixmio.gr στις 28/8/2015, ενώ θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά.
Μέχρι την επίσημη πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου ή τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και κυκλοφορεί κανονικά στις αίθουσες η ταινία, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το επίσημο trailer.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Η νέα ταινία της DISNEY/PIXAR προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση που φαίνεται να απασχολεί όλους τους γονείς, ειδικά όταν μεγαλώνουν παιδιά στην εφηβεία: τι συμβαίνει στο μυαλό του γιου ή της κόρης μου;
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Pete Docter, πατέρας κι ο ίδιος ενός νεαρού κοριτσιού, δηλώνει ότι άντλησε την έμπνευσή του παρακολουθώντας την κόρη του να μεγαλώνει. Όπως αναφέρει: «Η κόρη μου χάρισε τη φωνή της στη νεαρή Elli στο Ψηλά στον ουρανό, ένα θαρραλέο κοριτσάκι με ατημέλητα μαλλιά, που της έμοιαζε πολύ. Αλλά μέχρι να ξεκινήσουμε Τα μυαλά που κουβαλάς, μεγάλωσε, έφτασε τα έντεκα, και ήταν πιο ήσυχη και αποστασιοποιημένη. Σκεφτόμουν, τι συμβαίνει στο μυαλό της και γιατί αλλάζει;».
Η ιδέα ότι τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας άναψε λοιπόν τη σπίθα για το σενάριο της ταινίας. Όταν η Ράιλι, μια εντεκάχρονη ενεργητική κοπέλα που αγαπά το χόκεϊ, μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο με την οικογένειά της, προσπαθεί να αφομοιώσει τις αλλαγές που έχουν κάνει τη ζωή της άνω κάτω: μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο. Όπως όλοι μας, έτσι κι αυτή κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Θα μπορέσουν αυτοί οι πέντε σύμβουλοι να τη βοηθήσουν να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή;
Η Χαρά, ανάλαφρη, αισιόδοξη και αποφασισμένη να απολαμβάνει την κάθε περίσταση, επιλέχθηκε ως το κύριο συναίσθημα της Ράιλι γιατί είναι από τη φύση της χαρούμενη και γιατί κάτι τέτοιο αντανακλά αυτό που εύχεται κάθε γονιός για το παιδί του. Σύμφωνα με τον Docter: «Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα, να απολαμβάνουν τη ζωή και να αγκαλιάζουν τα πάντα. Η ζωή δεν κυλάει όπως την έχουμε φανταστεί πάντα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε, το οποίο είναι ένα μάθημα για όλους μας, ακόμα και για την ίδια τη Χαρά».
Η βασική δουλειά του Φόβου είναι να προφυλάσσει τη Ράιλι. Αναζητά συνεχώς πιθανούς κινδύνους και περνάει τον χρόνο του αξιολογώντας τις παγίδες και το ρίσκο στις καθημερινές δραστηριότητες της Ράιλι.
Ο Θυμός παθιάζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι η Ράιλι μπορεί να αδικηθεί. Είναι θερμοκέφαλος και τείνει να εκρήγνυται, κυριολεκτικά, όταν τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλει.
Η Αηδία έχει πολύ έντονη προσωπικότητα και εξασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μολύνει τη Ράιλι με τοξική συμπεριφορά ή κακές ενδυματολογικές συμβουλές, καθώς και με ύποπτες τροφές.
Τέλος, η Λύπη είναι αναποφάσιστη και διστακτική, γλυκιά και τρυφερή και κανένα από τα υπόλοιπα συναισθήματα δεν καταλαβαίνει αρχικά ποια είναι η δουλειά της. Η ίδια αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει και ανησυχεί ότι κάνει κακό στη Riley, παρόλο που την αγαπάει και θέλει το καλύτερο για εκείνη.
Οι δημιουργοί ανέθεσαν στο κάθε συναίσθημα έναν σκοπό για να είναι στο μυαλό της Ράιλι και μετά έπρεπε να δώσουν στο καθένα την κατάλληλη εμφάνιση. «Η εμφάνιση και το σχέδιο έπρεπε να προσωποποιούν τα συναισθήματα» λέει ο Docter. «Δεν είναι μικροί άνθρωποι. Είναι συναισθήματα. Έχουν ενέργεια, αποτελούνται από χιλιάδες σωματίδια. Θέλαμε να αποτυπώσουμε πώς είναι τα συναισθήματα, το χρώμα και το σχήμα τους, καθώς και τις προσωπικότητές τους».
Πατήστε ΕΔΩ για να γνωρίσετε καλύτερα τους χαρακτήρες της ταινίας και να μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν, αλλά και για να απασχοληθείτε με ευχάριστες δραστηριότητες.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 3 Σεπτεμβρίου 2015 και υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να αλλάξουμε μυαλά... για το πώς λειτουργεί το μυαλό μας!
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Σενάριο: Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley
Ακούγονται: Νάντια Κοντογεώργη, Άντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης, Μαρίνα Σαμάρκου, Ναταλία Παρτσινέβελου, Μαρία Πλακίδη, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μενούνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αλέξανδρος Λουζιώτης
Μουσική: Michael Giacchino
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σελίδες: 40, Τιμή: 4,40 €
Όταν η Ράιλι πρωτοαντίκρισε τους γονείς της, στην κονσόλα του εγκεφάλου της εμφανίστηκε η Χαρά. Σύντομα εμφανίστηκαν τέσσερα ακόμα συναισθήματα. Ο Φόβος κρατούσε τη Ράιλι ασφαλή. Η Αηδία, από την άλλη, την κρατούσε μακριά από πράγματα με παράξενη όψη. Σκοπός του Θυμού ήταν να υπάρχει δικαιοσύνη στη ζωή του κοριτσιού. Τέλος, ήταν η Λύπη με όχι και τόσο σαφή ρόλο.
Τα πέντε συναισθήματα έπαιρναν μαζί σημαντικές αποφάσεις για τη Ράιλι, αν και η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία προτιμούσαν να τους καθοδηγεί η Χαρά. Όλοι τους άλλωστε επιθυμούσαν να είναι η Ράιλι ευτυχισμένη.
Τώρα που το εντεκάχρονο κορίτσι μετακομίζει με την οικογένειά της στο Σαν Φρανσίσκο, θα καταφέρουν οι πέντε φίλοι της να την κρατήσουν ασφαλή, να αφομοιώσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται τις αλλαγές στη ζωή της και να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον;

Δεν υπάρχουν σχόλια: