Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εδώ και χρόνια γράφω για τα διάφορα παιχνίδια που παίζουν με την υγεία του κοσμάκη κάποιοι για να πλουτίσουν. ΕΧΟΥΝ πλουτίσει δηλαδή, ας μην γελιόμαστε….. Δεν είναι λόγια δικά μου Συνάλληλες, είναι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από συλλόγους ασθενών, από γιατρούς, από…. Η υγεία στη χώρα μας «νοσεί», για να μην πούμε …. «ξεψυχά»….
Δυστυχώς, όταν κάνουμε λόγο για «τριτοκοσμικές συνθήκες», εννοούμε τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, γιατί έτσι όπως μας ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ, είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από τον «τρίτο» κόσμο, δηλαδή, για να πούμε τα σύκα σύκα, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Για διαβάστε Συνέλληνες την είδηση που ΚΑΝΕΝΑ υποτιθέμενο ΜΜΕ δεν είπε.
«“Όμηροι” εταιρειών με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας οι αιμοκαθαρόμενοι
 «Παιχνίδι» στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας έχουν γίνει οι νεφροπαθείς, καθώς μια «χούφτα» εταιρειών από τριτοκοσμικές χώρες που προμηθεύουν την αγορά με φίλτρα αιμοκάθαρσης της φθήνιας, έχουν δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως κατήγγειλαν τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών όσο και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, οι συγκεκριμένες εταιρείες τροφοδοτούν την αγορά με ασύγκριτα χαμηλής τιμής φίλτρα που δεν πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές. Την ίδια ώρα, άλλες εταιρείες με ποιοτικά κι ασφαλή προϊόντα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το εξαιρετικά χαμηλό κόστος και απέχουν ολοκληρωτικά από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα είτε τα νοσοκομεία να προμηθεύονται ακατάλληλα φίλτρα είτε να μην προχωρούν στη διαδικασία προμήθειας.
Το θέμα ανέδειξε πρόσφατα σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, επισημαίνοντας ότι 10 νοσοκομεία της χώρας έχουν βρεθεί χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης, ενώ σε άλλα τα φίλτρα αγοράστηκαν με μόνο κριτήριο το χαμηλό τους κόστος και δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χαμηλότερη τιμή που αναρτήθηκε στο Παρατηρητήριο Τιμών είναι 16,30 ευρώ από 19,50 που ήταν πριν.
Διαγωνισμούς που να κατακυρώνονται στη συμφερότερη τιμή και όχι στη χαμηλότερη, ζητούν από την πλευρά τους οι νεφροπαθείς, στηλιτεύοντας την ολιγωρία που επιδεικνύει η Αριστοτέλους να εισάγει το κριτήριο των προδιαγραφών στις διαγωνιστικές διαδικασίες των Προμηθειών.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αναφέρει σχετικά: «… Δεν ξέρουμε αν οι κινήσεις των κερδοσκόπων αποτελούν «λαγό» σχεδιασμών σε διαδρόμους του Υπουργείου και της ΕΠΥ όπου κυκλοφορούν συνεχώς οι εκπρόσωποι τους ή αποτέλεσμα συναλλαγών με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και την ταυτόχρονη δημιουργία ταξικού τείχους στην αιμοκάθαρση. Οι φτωχοί νεφροπαθείς θα ζήσουν λιγότερο με τα φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες και όσοι μπορούν θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για αιμοκάθαρση που να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύκλοι του Υπουργείου θέλουν να μας γυρίσουν σε «σκοτεινές εποχές», που η ζωή αποτιμούνταν από το «πάχος» της τσέπης».»
ΠΗΓΗ: VIRUS.COM.GR
Και τα…. «προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας» για την υγεία, τελικά όπως προκύπτει στη χώρα μας είναι ΠΟΛΛΑ. Δεν είναι μόνο για τους καρκινοπαθείς. Είναι και για πολλές άλλες κατηγορίες ασθενών….. Το ξαναέγραψα, και το ξέρετε πλέον ΟΛΟΙ, πως κάποιοι μπροστά στο κέρδος, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.
Και η ειρωνεία φίλοι μου ξέρετε ποια είναι; ΟΛΟΙ αυτοί, είναι γνωστοί, κάποιοι μάλιστα προδόθηκαν από μόνοι τους. Οι «υπογραφές» τους με τις διάφορες «εταιρίες», φαντάζουν φαρδιές πλατιές, μόνο που ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ…
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή κατάστρεψαν την υγεία.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν  επειδή ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ τα ασφαλιστικά ταμεία αυτοί και οι «εταιρίες» τους.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κινδυνεύουν και άλλοι συνάνθρωποι μας οι οποίοι ΔΕΝ μπορούν να εισαχθέν σε κάποιο νοσοκομείο, σε κάποια ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΘ.
Καλά λέει η παροιμία πως «ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ». Και υπάρχει αντάρα στην υγεία αδέλφια, και οι ΛΥΚΟΙ είναι πάρα πολλοί σε αυτή τη χώρα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: