Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016
Ελλάδα, καλοκαίρι 2016, και αφήνοντας στην άκρη για λίγο την επικαιρότητα, την κρίση, και όλα εκείνα που μας καταρρακώνουν καθημερινά, θα κάνουμε μια αναφορά σε ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως «ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».
Ο λόγος, για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που γίνεται κάθε καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά, την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ» την οποία διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, ένας φορέας με ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ στα δρώμενα της Χαλκιδικής γενικότερα.
Το Ωδείο του Ζαφείρη Φωτιάδη, και η Σχολή χορού, δικαιώνουν την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ», γιατί δίνουν στον τόπο ΤΕΧΝΗ, και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Πάνε πολλά χρόνια που ξεκίνησε ο ΘΕΣΜΟΣ, ο οποίος αρχικά ήταν η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ», και αργότερα προστέθηκε και ακόμα ένας σύλλογος, η ΣΤΟΡΓΗ….
Ο ΘΕΣΜΟΣ, έτσι για να κάνω μια μικρή «αναδρομή» μιας και τον έζησα από κοντά, από την πρώτη στιγμή, την γέννηση του, στο παρελθόν αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες, και μπορώ να πω, πως δέχτηκε και τον σχετικό πόλεμο από ορισμένους….
Ναι φίλοι μου, και ας υπηρετούσε έναν ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο.
Δεν θα επεκταθώ, άλλο στο παρελθόν, αυτή η μικρή αναδρομή, πιστεύω πως αρκεί.
Από το ξεκίνημα αυτής της εκδήλωσης, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά υποκλίνομαι στην ΑΓΑΠΗ και το ΜΕΡΑΚΙ ΟΛΩΝ των παιδιών που συμμετείχαν, και συμμετέχουν μέχρι και σήμερα.
Που δεν υπολόγισαν και δεν υπολογίζουν τις ατέλειωτες ώρες πρόβας, την κούραση, αλλά είναι ΕΚΕΙ, στο μετερίζι της ΑΓΑΠΗΣ και αγωνίζονται για να παρουσιάσουν όπως κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη συναυλία.
ΞΕΡΟΥΝ, πως πρέπει να προσπαθήσουν για να περάσει ο κόσμος που θα έρθει στο αμφιθέατρο των Μουδανιών καλά.
Ο κόσμος, που παρόλη την οικονομική κρίση, και φέτος θα ενισχύσει από το υστέρημα του τα παιδιά με καρκίνο, επιβραβεύοντας έτσι και την προσπάθεια των παιδιών της Σύνθεσης.
Το έχω ξαναγράψει, πως αν και τα παιδιά ΔΕΝ είναι «επαγγελματίες» του είδους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τον ΟΠΟΙΟ επαγγελματία.
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν για τα άλλα παιδιά, για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, παίζουν τραγουδούν και χορεύουν για ΕΜΑΣ τους μεγάλους και με αυτό τον τρόπο μας λένε πως όσο υπάρχει ΑΓΑΠΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
Και φέτος λοιπόν, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, να δώσουμε για ακόμα μια χρονιά ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας για την προσπάθεια τους.
Το ραντεβού μας είναι για την Τετάρτη  στις 6 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ.
Να μην λείψει κανείς!

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: