Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#575
Μια ταινία με αφορμή την απώλεια, αλλά κι ένα μάθημα ζωής και αισιοδοξίας είναι το φιλμ Η καρδιά του σκύλου της Λόρι Άντερσον που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα θα δείτε και το ντοκιμαντέρ Νοσταλγώντας το φως του Πατρίσιο Γκουσμάν, έναν ποιητικό στοχασμό για τον χρόνο και τη μνήμη.
 
Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο του Άντριαν Σιταρού, ένα δυνατό φιλμ που καταγράφει τα ηθικά διλήμματα των μελών μιας αγαπημένης ρουμανικής οικογένειας. Στην ίδια αίθουσα συνεχίζονται οι προβολές του γλυκόπικρου road movie Ο δρόμος για το Λα Παζ του Φρανσίσκο Βαρόνε.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (29/9-5/10/2016)
ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ
Πατρίσιο Γκουσμάν
Χιλή-Ισπανία-Γαλλία-Γερμανία-ΗΠΑ
2010
 Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
Λόρι Άντερσον
ΗΠΑ - Γαλλία
2016
 ΣΟΝΑΤΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Άντριαν Σιταρού
Ρουμανία-Πολωνία-Γαλλία
2016
 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑ ΠΑΖ
Φρανσίσκο Βαρόνε
Αργεντινή
2015
 
 
 
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών 
Κοινωνικό φύλο και σεξουαλικότητα, ερωτικές σχέσεις, ταμπού και προκαταλήψεις. Αλληλεγγύη και σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.  Αυτό είναι το θεματικό μωσαϊκό των ταινιών που προβάλλονται στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών έως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου.
 
Χτυπήστε κάρτα στο Φεστιβάλ!
Δείτε τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής στο Ολύμπιον με την CineΚάρταF, την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που σας προσφέρει εξαιρετικά προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη!
Η έκδοση Σωτήρης Δανέζης: Εμπόλεμη ζώνη διατίθεται σε προσφορά τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον δημιουργό της τηλεοπτικής εκπομπής «Εμπόλεμη ζώνη». που πραγματοποιήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2008). Περιλαμβάνει συνομιλία του επιμελητή με τον Σωτήρη Δανέζη και παρουσιάζει -με ζενερίκ, σύνοψη και κριτικό σχόλιο- μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια της εκπομπής.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: