Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Αν και το καλοκαίρι στη χώ
ρα μας βρίσκεται προ των πυλών, η καθημερινότητα της είναι μια μόνιμη «βαρυχειμωνιά».
Το τέταρτο μνημόνιο είναι γεγονός, και άντε, να περιμένουμε και πέμπτο, έκτο, κλπ, γιατί Συνέλληνες αν δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι, τα χειρότερα έρχονται, και πριν βγει η χώρα στις …. «αγορές», ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα βγούμε στα βουνά.
Και βλέπουμε τις γνωστές «κοκορομαχίες» των πολιτικάντηδων, οι μεν να κατηγορούν τους δε, οι τέως να κατηγορούν ως «επικίνδυνους» τους νυν κυβερνώντες, παραβλέποντας πως και οι ΙΔΙΟΙ υπήρξαν όχι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, αλλά και πολλά ακόμα που δεν περιγράφονται, και μας πιάνει απελπισία για το ΠΟΥ θα καταλήξουμε.
Νέο μνημόνιο, αλλά και νέα μέτρα σφαγής των συνταξιούχων.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα δημοσίευμα.
««Λογαριασμός» 6,5 δισ.ευρώ για συνταξιούχους και ασφαλισμένους!
Οι σωρευτικές επιβαρύνσεις του τρίτου και τέταρτου Μνημονίου (2015-2021), για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 6,5 δισ. ευρώ. Αναλυτικά οι περικοπές
Άκρως «τσουχτερός» και επώδυνος, κυρίως για τους συνταξιούχους, αλλά και εν γένει για τους ασφαλισμένους, είναι ο… λογαριασμός που προκύπτει από παλαιές και νέες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, που αφορούν τη χρονική περίοδο 2015-2021. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλυπτικά «πηγάζουν» από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, για την παραπάνω περίοδο, οι συνολικές παρεμβάσεις ανέρχονται σωρευτικά στα 6,5 δισ.ευρώ, με τις περικοπές στις συντάξεις να αποτελούν το σταθερό σημείο αναφοράς.
Οι… αποκαλούμενες «παλαιές» παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, αφορούν το διάστημα 2015-2016, έχουν απόδοση που φτάνει έως το 2021 και «κοστολογούνται» στα 3,710 δισ.ευρώ. Οι νέες παρεμβάσεις. σχετίζονται άμεσα με τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή (προσωπική διαφορά στις συντάξεις-αύξηση εισφορών), εντάσσονται στο χρονικό πλαίσιο 2019-2021 και η «λυπητερή» φτάνει τα 2,866 δισ.ευρώ.
Ειδικότερα τα 3,7 δισ.ευρώ των παλαιών παρεμβάσεων εμπεριέχουν τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, το «ψαλίδι» σε παλαιές και νέες συντάξεις, τις αλλαγές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και αυξήσεις εισφορών σε κύριες (υγείας) και επικουρικές (ασφάλισης και υγείας) συντάξεις.
Αναφορικά με το νέο «πακέτο» περικοπών που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, όπως προαναφέρθηκε αγγίζει τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει ισχυρό αντίκτυπο στους συνταξιούχους-λόγω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές-, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Η...λυπητερή από τις περικοπές σε οικογενειακά επιδόματα-ΕΚΑΣ
Στη «μέγγενη», από το νόμο Κατρούγκαλου, μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης και οι συντάξεις χηρείας. Από τις εν λόγω «μεταρρυθμίσεις», που μεταφράζονται σε περικοπές, υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν σωρευτικά, έως το 2021, 1,056 δισ.ευρώ.
Άλλα 910 εκατομμύρια ευρώ, θα εξοικονομηθούν έως το 2020, από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ έως το 2021, οι συνταξιούχοι θα έχουν καταβάλει επιπλέον εισφορές, της τάξης των 763 εκατ. ευρώ. Αυτό το επιπρόσθετο ποσό, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αποτελεί «προϊόν» της αύξησης των εισφορών υπέρ υγείας στις κύριες συντάξεις (από 4% σε 6%) και της επιβολής εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις από το καλοκαίρι του 2015.
Οι σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν σωρευτική επιβάρυνση 663 εκατ.ευρώ, ενώ για τους αγρότες 285 εκατ.ευρώ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Μην σας μπερδεύουν τα «νούμερα», είτε είναι πιο λίγα, είτε περισσότερα, θα τα πάρουν από ΕΜΑΣ, και όχι από εκείνους που πρέπει.
Η «αισιοδοξία» των πολιτικών για «ανάκαμψη», είναι μια τρύπα στο νερό, σε μια χώρα που ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, εκτός βέβαια των τραπεζών.
Η ΛΗΣΤΕΙΑ των συνταξιούχων με απώτερο σκοπό να ΜΗΝ υπάρχουν σε τελική ανάλυση συνταξιούχοι στη χώρα, βρίσκεται σε πλήρη «έξαρση» σαν ΚΑΚΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ προερχόμενη από τις ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ (κατά τα άλλα) ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
Σε μια χώρα όπου πλέον υπάρχουν συντάξεις ΚΑΤΩ των 500 ευρώ, σε μια χώρα που αυτοκτονούν γέροντες γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ, σε μια χώρα στην οποία η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, η ΑΠΟΓΝΩΣΗ μαστίζουν τον κοσμάκη, κάποιοι έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να εμφανίζονται και να καμαρώνουν, να χαρακτηρίζουν σαν «πολιτισμό» τα ΣΥΣΣΙΤΙΑ, και να μας κοροϊδεύουν ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Για την… «αυριανή», το ΜΟΝΟ σίγουρο, είναι το ΑΝΑΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: