Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η ζωή στον απομονωμένο Σταθμό Concordia της Ανταρκτικής, Σάββατο 30 Μαΐου

adrian

Η ζωή στον απομονωμένο Σταθμό Concordia της Ανταρκτικής, Σάββατο 30 Μαΐου

Έρευνα και καθημερινότητα σε ένα Διαστημικό Ανάλογο.
Πώς είναι η ζωή στους -80 βαθμούς Κελσίου;
Για ποιο λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος διεξάγει ιατρικά πειράματα στο μέσο της Ανταρκτικής ηπείρου;
Τι νιώθει κανείς βλέποντας το Νότιο Σέλας και τον Ήλιο του μεσονυκτίου;
Ο Αδριανός Γολέμης μοιράζεται την εμπειρία της επιστημονικής αποστολής DC10 - 13 ατόμων που διαβίωσαν απομονωμένοι για ένα χρόνο στον ερευνητικό Σταθμό Concordia μελετώντας μεταξύ άλλων τις επιδράσεις των ακραίων συνθηκών στον οργανισμό και την ψυχολογία του ανθρώπου.
Σάββατο 30 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου, Αλεξανδρείας 113.
Είσοδος ελεύθερη
concordia
Βιογραφικό:
Ο Αδριανός Γολέμης μεγάλωσε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια ακολούθησε το διεπιστημονικό πρόγραμμα Master on Space Studies του International Space University στη Γαλλία, εστιάζοντας στην ιατρική έρευνα στο χώρο του Διαστήματος.
Εργάστηκε για τρεις μήνες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) συγγράφοντας τη διπλωματική του εργασία με θέμα τα ιατρικά και ψυχολογικά Κριτήρια Επιλογής Αστροναυτών για μακροχρόνιες αποστολές στο Διάστημα, όπως για παράδειγμα για ένα μελλοντικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη.
Επιλέχθηκε από την ESA για να επανδρώσει τον απομονωμένο Σταθμό Concordia στην Ανταρκτική, όπου και εργάστηκε για ένα έτος ως ιατρός-ερευνητής σε συνθήκες απομόνωσης με άλλα 13 άτομα.
Σκοπός της αποστολής του ήταν η μελέτη της επίδρασης των ακραίων συνθηκών διαβίωσης στον ανθρώπινο οργανισμό και την ψυχολογία.
Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (Ο.Φ.Α.) και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Space Generation Advisory Council (SGAC), έναν οργανισμό που σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. προωθεί τις σχετικές με το Διάστημα δραστηριότητες σε κάθε χώρα.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και λίγα Ιταλικά ενώ αγαπημένες του ασχολίες είναι η Αστρονομία, η φωτογραφία και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.
Sunset under the Greek flag           Photo Credits - Cecile Lenormant
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: