Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 στον ΣΚΑΪ

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει για όλα στον Αλέξη Παπαχελά. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ μιλά αποκλειστικά στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ για τις παρελάσεις, τις εκλογές και την Οικονομία σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Στις (20/3/12) 7 αστυνομικοί στις Σκουριές Χαλκιδικής, σήμερα (25/3/12) φάνηκαν και οι διμοιρίες των ΜΑΤ!!!

Την Τρίτη 20/3/12 υπήρχαν 7 αστυνομικοί στις Σκουριές που παρακολουθούσαν τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι 400 περίπου μισθοφόροι της Ελληνικός Χρυσός ενάντια στους 30 κατοίκους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη καταστροφή του τόπου τους.
Την Κυριακή 25/3/12 γέμισε ο τόπος από διμοιρίες ΜΑΤ που επιτέθηκαν άνανδρα με ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στους περισσότερο από 2.500 κατοίκους, μέσα στους οποίους υπήρχαν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά!
Ενώ ο εισαγγελέας, αν και ειδοποιήθηκε, μάλλον δεν ήξερε τον δρόμο προς το «Χοντρό το Δέντρο»!!! Πράγματι, πώς να ξέρει κάποιος την είσοδο του χωριού της Μεγάλης Παναγίας!!!
Και ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Πάχτας, ζει στον κόσμο του, πιστεύοντας ότι με τέτοιες «ξεπερασμένες» τακτικές θα καταφέρει οτιδήποτε άλλο πέρα από την καταστροφή του τόπου!!!
Ποιόν άραγε προστατεύουν ο εισαγγελέας, η αστυνομία και τα ΜΑΤ, τον Ελληνικό Λαό ή τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων (ελλήνων και ξένων);
Ποιόν άραγε εκπροσωπούν οι δήμαρχοι, τους Δήμους και τους Δημότες τους ή τις εταιρείες;

Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα | Εκδήλωση - Συζήτηση: ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ και ΡΕΜΠΕΚΚΑ ΧΑΡΜΣ | 27/03

«Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα»:
Εκδήλωση – Συζήτηση ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ και ΡΕΜΠΕΚΚΑ ΧΑΡΜΣ που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος 

Τρίτη 27 Μαρτίου, Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), 19.00-21.30
Σας προσκαλούμε στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα", την Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) με βασικούς ομιλητές τους δύο συμπροέδρους των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς.
Στη συζήτηση που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, θα χαιρετίσουν επίσης η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος. Συντονίζει η Βούλα Τσέτση, γενική γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Αθήνα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκκα Χάρμς την ίδια μέρα ως προσκεκλημένοι του Νίκου Χρυσόγελου. Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης των δύο συμπροέδρων είναι να διερευνήσουν, σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και τη στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή αλλά και να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους στον κρίσιμο επερχόμενο εκλογικό αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210-3709705
Το βιβλίο Τι να κάνουμε; του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ!
ΑΘΗΝΑ
Πρόσκληση
Μπορούν ένας καρχαρίας κι ένας λύκος να συναντηθούν κάπου;
Ναι, ναι μπορούν!
Οι Εκδόσεις Διάπλαση και η Χαρά Κατσαρή σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δύο βιβλίων “Καρχαριακοί Αγώνες” και “Ένας λύκος ποιητής” που ανήκουν στην ολοκαίνουρια σειρά Ζωηρά Μουσούδια.
Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας και ο Λούπο ο καλλιτέχνης λύκος θα ζωντανέψουν σε μια κουκλοθεατρική παράσταση γεμάτη απρόοπτα.
Όλα αυτά δεν θα γίνουν ούτε στο βυθό, ούτε στο δάσος.
Θα γίνουν στο βιβλιοπωλείο Παράθυρο το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12:30 το πρωί.
Βιβλιοπωλείο Παράθυρο, Μαυρομιχάλη 5 Αθήνα. Τηλ. 210 3601365
Χορηγός επικοινωνίας
www.mamakid.gr 

ΛΑΡΙΣΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τι σχέση μπορεί να έχει ένα κόκκινο αυγό και ένας λαγός με τους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας ;
Οι συγγραφείς Χρυσάνθη Καραϊσκου και Σύρμω Καπούτση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούν στο 3ο και 46ο νηπιαγωγείο Λάρισας για να βρείτε όλοι μαζί αυτή την περίεργη σχέση την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα!
3ο και 46ο Νηπιαγωγείο Λάρισας Ρίζου 31 Λάρισα
Για πληροφορίες Βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Αθανασίου Διάκου 5 Λάρισα τηλ 2410537791
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ανοιχτή γιορτή για Περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
στο Νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 11 το πρωί με το παραμύθι για την ανακύκλωση της Χρυσάνθης Καραϊσκου «ΔΩΣ΄ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» των εκδόσεων "ΔΙΑΠΛΑΣΗ".
Η δράση πραγματοποιείτε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ "Σώστε τη γη μας - είναι το σπίτι μας" ,και με την συμβολή του Παιδικού τμήματος της HELMEPA Ελλάδος
Η έκπληξη της ημέρας θα είναι η βιωματική συμμετοχή όλων των παιδιών σε Παραδοσιακά Παιχνίδια ( στην αυλή του σχολείου) δοσμένα μέσα από το υπέροχο βιβλίο της κας Καραϊσκου "100 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"
Νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ Αριστοτελους 40 Γιαννουλη Λαρισας ΤΗΛ. 22410 46568
Συνδιοργανωτής Βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Αθανασίου Διάκου 5 Λάρισα τηλ 2410537791
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου σας προσκαλούμε στη μεγάλη γιορτή για την προστασία του περιβάλλοντος, βασισμένη στο βιβλίο της Χρυσάνθης Καραίσκου, «Δωσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» των εκδόσεων Διάπλαση.
Κυριακή 1 Απριλίου του 2012 στις 11.30 πμ
στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΥΗΛ - Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζη γωνία.
Η συγγραφέας μαζί με την παιδαγωγό Λητώ Τσακίρη και ομάδα παιδιών θα παρουσιάσουν το βιβλίο με ένα μοναδικό θεατρικό – μελοποιημένο δρώμενο!
Θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι και έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο περιβαλλοντολόγος κ. Στέργιος Παπαευθυμίου.
Οι Περιβαλλοντικές Δράσεις και Δραματοποιήσεις γίνονται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ "Σώστε τη γη μας - είναι το σπίτι μας" ,και με την συμβολή του Παιδικού τμήματος της HELMEPA Ελλάδος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες Βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Αθανασίου Διάκου 5 Λάρισα τηλ 2410537791
ΡΟΔΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου σάς προσκαλούν στη μουσικοθεατρική παράσταση της συγγραφέως και μουσικού
Μάρως Θεοδωράκη «Το ταξίδι της Πιπίτσας», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Η Μάρω Θεοδωράκη με τους ηθοποιούς Γεωργία Μητροπούλου και Μάρκο Σαρρή θα καλωσορίσουν τα παιδιά σε ένα βιωματικό ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης με τραγούδια και ήχους.
Στην ίδια εκδήλωση θα δοθούν τα βραβεία των διαγωνισμών Αφίσας και Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες», που προκηρύχθηκαν από το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Δελτίο Τύπου EKEBI - Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο

Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο 
Αθήνα: 29 Μαρτίου – 3 Απριλίου - Θεσσαλονίκη: 2 – 8 Απριλίου
Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς (1812-1870) το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στη Βρετάνια και σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό αυτής της επετείου στο πλαίσιο του προγράμματος Ντίκενς 2012 (http://www.dickens2012.org)
Για τον εορτασμό των διακοσιοστών γενεθλίων του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το αφιέρωμα Ο Ντίκενς στον κινηματογράφοσε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο αφιέρωμα συνεργάζονται και οι εταιρείες διανομής ODEON και FOX. Σε αυτό θα παρουσιαστεί μια επιλογή από κινηματογραφικές μεταφορές του Ντίκενς ξεκινώντας από το 1913 και φθάνοντας στο 2005.
Το αφιέρωμα θα λάβει χώρα από τις 29 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα. Οι καθημερινές προβολές πλαισιώνονται από πέντε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με την επιμέλεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με αφορμή τις διαφορετικές πτυχές του λογοτεχνικού του έργου (η κοινωνική κριτική της εποχής του, η πόλη, η παιδική ηλικία), τη λογοτεχνική του πρόσληψη στην Ελλάδα, αλλά και την κινηματογραφική διασκευή του.
Σκηνοθέτες και άνθρωποι του κινηματογράφου, συγγραφείς, μεταφραστές και πανεπιστημιακοί τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη Μεγάλη Βρετανία, συζητούν μεταξύ τους αλλά και μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις για το πολυδιάστατο έργο του Ντίκενς. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο AdrianWootton, o διευθυντής του ιστορικού γραφείου FilmLondon, μέλος της BAFTA και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ακόμα, στις συζητήσεις θα συμμετάσχει ο διακεκριμένος Βρετανός σεναριογράφος και συγγραφέας Michael Eaton.
Στη συνέχεια το αφιέρωμα θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί από τις 5 έως τις 8 Απριλίου στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Από σπάνιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου μέχρι τις σύγχρονες σκηνοθετικές προσεγγίσεις των Ρομάν Πολάνσκι και Αλφόνσο Κουαρόν, αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα επιχειρεί να ξεδιπλώσει το εύρος και το βάθος του έργου του Ντίκενς, το οποίο αποτελεί διαχρονικά έμπνευση για τον κινηματογράφο και να φωτίσει πτυχές του που παραμένουν ακόμη άγνωστες στο ελληνικό κοινό.
O Κάρολος Ντίκενς ανήκει στους συγγραφείς εκείνους που η άπειρη φαντασία προερχόμενη από την ενδελεχή παρατήρηση του κοινωνικού τοπίου έκανε το λογοτεχνικό του έργο ιδεώδες για κινηματογραφικές μεταφορές. Ως εκ τούτου από πολύ νωρίς στην ιστορία του κινηματογράφου πολλές ταινίες βασίστηκαν στο έργο του.
Ο Ντίκενς δεν πρόλαβε την εφεύρεση του κινηματογράφου αλλά διασκευαζόταν συχνά στο θέατρο και ορισμένοι κριτικοί και κινηματογραφιστές –κυρίως οι D.W. Griffith και Sergei Eisenstein- έχουν ισχυριστεί ότι οι εξαιρετικές περιγραφικές ικανότητες του Ντίκενς και η ευρηματικότητά του στην αφήγηση «εφηύραν» κατά κάποιον τρόπο την κινηματογραφική γλώσσα.
Ο κλασικός Όλιβερ Τουίστ έχει δίχως αμφιβολία μεταφερθεί τις περισσότερες φορές στη μεγάλη οθόνη και δεν θα μπορούσε να λείπει από το κινηματογραφικό αυτό αφιέρωμα. Ξεκινώντας από την ομώνυμη βωβή ταινία του Φρανκ Λόυντ (Frank Lloyd) που γυρίστηκε το 1922, περνάμε στην εκδοχή του Ντέιβιντ Λιν (David Lean) το 1948, συνεχίζουμε με τον Όλιβερ! του Κάρολ Ριντ (Carol Reed) το 1968 και καταλήγουμε στον Ρομάν Πολάνσκι που γύρισε το «δικό» του Όλιβερ Τουίστ το 2005.
Η ταινία του βραζιλιάνικης καταγωγής πρωτοποριακού κινηματογραφιστή Αλμπέρτο Καβαλκάντι (Alberto Cavalcanti) Η ζωή και οι περιπέτειες του Νίκολας Νίκλεμπι (The Life and Adventures of Nicholas Nickleby, 1947), θεωρείται η πιο σπουδαία διασκευή έργου του συγγραφέα από μη βρετανό σκηνοθέτη. Με το ίδιο μυθιστόρημα καταπιάνεται το 2005 και ο Ντάγκλας ΜακΓκραθ (Nicholas Nickleby, Douglas McGrath), γνωστός για την ταινία Emma.
Βασισμένες σε δύο πολύ αγαπημένα έργα του συγγραφέα είναι και η Ιστορία δύο πόλεων (A Tale of Two Cities, 1958) του Ράλφ Τόμας (Ralph Thomas) και το Σκρουτζ: μια χριστουγεννιάτικη ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol, 1951) του Μπράιαν Ντέσμοντ Χέρστ (Brian Desmond Hurst) με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Βρετανό κωμικό Alastair Sim.
Θα ξανασυναντήσουμε τον Ντέιβιντ Λιν (David Lean) αυτήν τη φορά με τις Μεγάλες προσδοκίες (Great Expectations, 1946), τις οποίες θα δούμε επίσης στην πιο πρόσφατη εκδοχή του 1998 σκηνοθετημένες από τον Αλφόνσο Κουαρόν (Alfonso Cuarón).
Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ (The Μystery of Edwin Drood) σε διασκευή που σκηνοθέτησε το 1935 ο Stuart Walker αλλά και το αμετάφραστο (ως βιβλίο) στα ελληνικά Pickwick Papers, που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το 1954 ο Noel Langley.
Τέλος στο αφιέρωμα θα προβληθεί και ο σπάνιος βωβός οκτάλεπτος Ντείβιντ Κόππερφιλντ (David Copperfield) που γύρισε το 1913 ο Τόμας Μπέντλεϊ (Thomas Bentley).
Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, το πρόγραμμα προβολών, τις συζητήσεις και τους προσκεκλημένους θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο τύπου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ PEGASOS SAFETY

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην 7η Medic Expo 2012

Η Δημόσια Γη της Καλαμαριάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι σύλλογοι της Καλαμαριάς σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα « Η Δημόσια Γη της Καλαμαριάς» την Πέμπτη 29 Μαρτίου 20.00 στον πολιτιστικό χώρο «Προποντίδα» (Πρώην ουζερί ΑΡΓΩ, Ν. Πλαστήρα 14, Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς)
Εισηγήτριες στην εκδήλωση θα είναι:
H Ελένη Μανακίδου, Επ. Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και
H Ιφιγένεια Καμτσίδου Επ. Kαθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ.
Συντονισμός και εισήγηση από εκπρόσωπο των συλλόγων της Καλαμαριάς
Οι σύλλογοι:

1. Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα
2. Εξωραϊστικός σύλλογος εργατικών συνοικιών Ν.Κρήνης «Αγ.Γεώργιος»
3. Ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Καλαμαριάς
4. Όμιλος φίλων περιβάλλοντος-ενέργειας και ανάπτυξης του εθελοντισμού
5. Πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Κηφισιάς-Βότση
6. Πολιτιστικός ποντιακός σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»
7. Ποντιακός σύλλογος Καλαμαριάς
8. Προοδευτικός πολιτιστικός & μορφωτικός σύλλογος Ν. Κρήνης « Η Μπουμπουλίνα»
9. Σύλλογος ενεργών πολιτών Καλαμαριάς «διέξοδος»
10. Σύλλογος κατοίκων Βυζαντίου
11. Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς « Ο Προμηθέας»
12. Σύλλογος «ο Πόντος»
13. Σύλλογος «Το μικρό έμβολο»

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στο Θέαρτο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 12.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Της Κρήτης την παράδοση με ευλάβεια στηρίζω, και όπου σταθώ και όπου διαβώ μια Κρήτη ζωγραφίζω!»
Η παραδοσιακή χορευτική ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων, συμμετέχει και φέτος ενεργά, στο πρόγραμμα των μαθητικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», με μουσική, τραγούδι και χορό από την μακραίωνη παράδοση της Κρήτης και της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α΄ Μέρος
Παραδοσιακά και έντεχνα Κρητικά τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει αξιόλογοι καλλιτέχνες.
-Ήτανε μια φορά
Στίχοι: Κώστας Φέρρης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης
-Τούτο το μήνα
Στίχοι: Παραδοσιακό
Μουσική: Παραδοσιακό
Εκτελέσεις: Χαΐνηδες
Γιάννης Χαρούλης
-Του φεγγαριού
Στίχοι: Μιχάλης Χουρδάκης
Μουσική: Γιάννης Νικολάου
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Νικολάου & Κώστας Χρονάκης
-Τ' άγρια πουλιά
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Μουσική: Γιάννης Νικολάου
Εκτέλεση: Βασίλης Σκουλάς
-Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου
Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Λουκάς Θάνου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης
Β΄ Μέρος
Κρητικοί Χοροί.
Συρτός
Είναι ίσως ο πιο δημοφιλής χορός σήμερα στην Κρήτη. Λέγεται και σερτός, χανιώτι-κος ή χανιώτης καθώς η διάδοση και η γέννησή του (όπως θα δούμε παρακάτω) με τη μορφή που τον συναντάμε σήμερα έγινε στο νομό Χανίων και ειδικότερα στην επαρχία Κισσάμου γι’αυτό θα τον ακούσομε και κισσαμίτικο. Αποκαλείται επίσης και « χορός της αγάπης» . Σερτός ή συρτός ονομάζεται γιατί τα πόδια του χορευτή σέρνονται στο έδαφος χωρίς να χάσουν την επαφή τους με τη γη την οποία οι Κρήτες λάτρεψαν ως θεά.
Σιγά σιγά ο συρτός πέρασε στις γειτονικές επαρχίες και από εκεί με τη συμβολή των ιερών τεράτων της κρητικής μουσικής Ανδρέα Ροδινού, Θανάση Σκορδαλού Κώστα Μουντάκη αλλά και αρκετών άλλων επικράτησε ολοκληρωτικά σε παγκρήτιο επίπεδο .
Πεντοζάλη
«Άλλο χορό δεν ρέγομαι, παρά το πεντοζάλη
απού τονέ χρεύουνε ούλοι, μικροί μεγάλοι».
Πήρε το όνομά του από τα πέντε βασικά του βήματα τα οποία επαναλαμβανόμενα γίνο-νται δέκα. Είναι από τους θεαματικότερους και ίσως ο διασημότερος χορός της Κρήτης. Παρά το ότι πρωτοξεκίνησε από τα Χανιά εν τούτοις θεωρείται γενικά ο χορός όλης της Κρήτης
Ο Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης έμπορος από την Ανώπολη Σφακίων πίστεψε στο όνειρο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους και πεπεισμένος για την Ρωσική βοήθεια κάλεσε το φθινόπωρο του 1769 όλους τους καπεταναίους της επαρχίας Σφακίων και τους ενημέρωσε για την επικείμενη επανάσταση. Μετά από πολλές συσκέψεις αποφάσισαν η επανάσταση να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου του 1769. Οι πρωτεργάτες της επανάστασης ήταν 12 με αρχηγό το Δασκα-λογιάννη.
Ο Δασκαλογιάννης και οι υπόλοιποι καπεταναίοι έχοντας υπ’ όψιν τους αυτό που συνέβη πριν από είκοσι χρόνια στις Λουσακιές με το συρτό κάλεσαν κι αυτοί τον Στεφανή Τριαντα-φυλλάκη ή Κιόρο στην Ανώπολη για να ετοιμάσει ένα νέο χορό ειδικά γραμμένο για το «πέμπτο ζάλο» δηλαδή την επικείμενη επανάσταση. Πραγματικά ο Κιόρος πήγε στην Ανώπολη
και κάθισε έξι μήνες. Εκεί συνέθεσε τις μελωδίες του νέου χορού οι οποίες σύμφωνα με τον Δασκαλογιάννη έπρεπε να είναι 12 όσες και οι οπλαρχηγοί και τα βήματα 10 όπως η ημέρα που θα ξεκινούσε η επανάσταση. Στο ξεκίνημα της επανάστασης οι καπεταναίοι πιασμένοι από τους ώμους για να δηλώσουν την αλληλοϋποστήριξή τους χόρεψαν αυτό το νέο χορό τον οποίο ονόμασαν Πεντοζάλι και όχι Πεντοζάλης δηλαδή το πέμπτο βήμα του ξεσηκωμού.
Άλλη εκδοχή θέλει το Πεντοζάλι να έχει δημιουργηθεί από τη συμφωνία πέντε καπεταναί-ων για την επανάσταση που ο καθένας είχε το δικό του γύρισμα.
Στο ξεκίνημά του ήταν καθαρά ανδρικός χορός και χορευόταν από άντρες οπλισμένους .Το μαύρο κρουσάτο μαντήλι που φοράνε οι χορευτές μαρτυρά τις θυσίες του κρητικού λαού. Σιγά σιγά άρχισε να χορεύεται και από γυναίκες. Οι χορευτές είναι πιασμένοι από τους ώμους. Στο Πεντοζάλι ο μπροστινός δεν επιδίδεται σε ατομικές φιγούρες αλλά είναι ενσωματωμένος με το σύνολο εκτελώντας μόνο ομαδικές φιγούρες. Tα πολλαπλά χτυπήματα « οι πατιές» όπως λέγονται των χορευτών στο έδαφος συμβολίζουν τις ομοβροντίες των όπλων στη μάχη.
Μαλεβιζιώτης
“Στην Κρήτη χορεύουνε Συρτό, χορεύουνε Χανιώτη
μα δεν υπάρχει πιο όμορφος απ’το Μαλεβιζώτη”
Ο Μαλεβιζιώτης ή Μαλεβιζιώτικος ή Καστρινός, ή πηδηχτός είναι ο γρηγορό-τερος και ζωηρότερος χορός της Κρήτης. Μαλεβιζιώτης ονομάζεται γιατί φαίνεται ότι στην επαρχία Μαλεβιζίου πήρε την τελική του μορφή. Καστρινός εξαιτίας του Με-γάλου Κάστρου όπως λεγόταν παλαιότερα το Ηράκλειο. Θεωρείται κατάλοιπο του αρχαίου μινωικού πολεμικού χορού Πυρρίχιου και αναπαριστά τις προσπάθειες κα-τάληψης και άμυνας του Μεγάλου Κάστρου στις διάφορες στιγμές της ιστορίας του. Πηδηχτός από τα νευρικά άλματα και τις αεράτες φιγούρες που κάνουν οι χορευ-τές. Θεωρείται ο κατεξοχήν χορός του νομού Ηρακλείου τόσο στη δημιουργία του όσο και στην τελική του διαμόρφωση. Στα Χανιά ο χορός ονομάζεται Καστρινή Σούστα.
Γ΄ Μέρος
Νησιώτικοι και Καλαματιανοί Χοροί.
*Οι μαθητές που απαρτίζουν τη χορευτική ομάδα είναι:
1. Κατσουλάκη Ραφαέλα- Γ2
2. Κολομβάκη Κλειώ- Γ3
3. Μανετάκη Ειρήνη- Γ4
4. Γαλανίδης Κώστας- Β1
5. Βλαστάκη Όλγα- Β1
6. Γιακουμάκης Μανώλης- Β1
7. Κεραμιανάκη Ελένη- Β2
8. Γνεσούλης Ιωάννης- Β2
9. Καρατζά Γεωργία- Β2
10. Μανωλικάκης Μανόλης- Β3
11. Κυριακάκη Μαρία- Β3
12. Κουνδουράκης Αντώνης- Β3
13. Μαυριδάκης Ζαχάρης- Β4
14. Πετράκη Εύα- Β5
15. Στυλιανάκης Γιώργος- Β6
16. Πρασάκης Κωνσταντίνος- Α4
17. Πρασάκης Νίκος- Α4
18. Ριτζάκη Αλκυώνη- Α4
*Οργανοπαίκτες:
1. Σαριδάκης Ορέστης(Κιθάρα)- Γ5
2. Φουντουλάκης Γιάννης (Βιολί)- Β6
3. Ψαθογιαννάκης Κώστας (Λύρα)- Α5
4. Φυντικάκης Αντώνης-Ραφαήλ (Λαούτο, φιλική συμμετοχή)- ΓΕΛ Σούδας

«Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι»

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου(2 Απριλίου), φιλοξενούν την παράσταση: «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» της Μαρίας Παπαλέξη, από το "Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο"
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4, στις 12:30 & ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Oδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως,Καλαμαριά)

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες...
Στάθηκαν πάνω απ' την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του. Πρώτη μίλησε η μεγαλύτερη, η Κλωθώ, που γνέθει το νήμα της ζωής μας: «Αυτό το κορίτσι θα έχει μυαλό που πατά στη γη και φαντασία που αγγίζει τον ουρανό. Θα μάθει την τέχνη του αργαλειού και θα υφαίνει τόσο όμορφα, όσο η Άνοιξη όταν στρώνει το χώμα λουλούδια».
Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε από νέους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών και δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του θεάτρου.
Πληροφορίες:
http : //www.infolibraries.gr/kalamaria
Τηλ..2310456658
είσοδος ελεύθερη

Μαρία Παπαλέξη

Γεννήθηκε στη Λαμία, το 1973. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας και του Μεταπτυχιακού του Προγράμματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, αγωγής του λόγου, θεατρικού παιχνιδιού.
Έχει ασχοληθεί με ερευνητικές εργασίες, επιμέλεια ύλης θεατρικών προγραμμάτων, μεταφράσεις και συγγραφή κειμένων για το θέατρο.
Από το 1999 συνεργάζεται με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ως θεατρολόγος, υπεύθυνη οργάνωσης και βοηθός καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Η πρώτη της ενασχόληση με δημοτικούς χορούς και τραγούδια έγινε το 1979, στο Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας. Τριάντα χρόνια μετά, το πρώτο της θεατρικό κείμενο Ήθελα να σ' αντάμωνα «αντάμωσε» μια αγάπη που ο χρόνος δε θα σβήσει ποτέ...
Δεύτερη συνεργασία της με το Θέατρο του παπουτσιού είναι το κείμενο της παράστασης Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο και τη Μαρία Παπαλέξη στο:
http://www.theatropapoutsi.gr/data/frames/default.htm

Εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ - Παρουσίαση βιβλίου "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ"

Οι εκδόσεις «Ιβίσκος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Λιάπη «Ιπποκράτειος Διατροφή»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δρ. Μανώλης Βελονάκης MD,
Καθηγητής Πρόληψης και Υγιεινής Πανεπιστημίου Αθηνών
Αντιγόνη Ωραιοπούλου B.Sc., M.Sc., M.A.
Βιολόγος – Διατροφολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Η παρουσίαση θα γίνει στην Πινακοθήκη ΚΟΥΒΟΥΤΣΑΚΗ Λεβίδου 11 - Κηφισιά Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 18.30
Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δει και τα εκθέματα της Πινακοθήκης.

2o Φεστιβάλ Παιδείας Καλαμαριάς

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕΝ (1916) [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ - «dARK .H τελευταία Κιβωτός»

Πάσχα στην πανέμορφη Κεφαλλονιά με luxury διαμονή.....

Πασχαλινό Πακέτο, Κεφαλλονιά: 214€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε σουίτα!
Πασχαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη στην πολυτελή Villa Agnanti 168€ για 2 άτομα

Καμένα Βούρλα: 124€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε ένα σπιτάκι στο Chalet Zeus-Village!

Πασxαλινό Πακέτο στη Σαντορίνη 120€ για 2 άτομα στη γοητευτική βίλα Silver Palace

Πασχαλινό πακέτο στη Μήλο: 108€ για ένα υπέροχο 4ήμερο στον Αδάμαντα της Μήλου

Πασχαλινό πακέτο στη Μήλο: 169€ για ένα υπέροχο 4ήμερο στον Αδάμαντα της Μήλου

Μπύρα για να αποφύγετε το… στρες

medicalnews.gr
Μπύρα για να αποφύγετε το… στρες

Ουσίες στις τροφές των ζώων επηρεάζουν τον άνθρωπο

Ο χυμός από παντζάρι μειώνει την αρτηριακή πίεση

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Προγράμματα ΟΥΜΡΑ - UMRAH Programs

Νέα επιτυχία της MidEast!
Η εταιρία μας, απέκτησε την αποκλειστική άδεια διακίνησης μουσουλμάνων προσκυνητών και για τα προσκυνήματα Ούμρα (Umrah), επιπλέον του προσκυνήματος Χαζζ (Hajj), για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουμε ότι οι επιτυχίες της MidEast δεν έχουν σύνορα, και αυτό είναι που καθιστά την εταιρία μας ένα από τα πιο αξιόπιστα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα Ούμρα (Umrah), μπορούν να επικοινωνούν με τη MidEast στο 2112118888 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της MidEast για τα αναλυτικά προγράμματα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά.
A new success for MidEast!
Our company succeded to get the official licence for the pilgrimage of Umrah, in addition to the license for Hajj, for Greece, Cyprus and Bulgaria.
Once again we prove that MidEast achievements have no borders, and this is what makes our company one of the most reliable Tour Operators in Greece and abroad.
For more information, you may contact us at 211 211 8888 or visit our website to find our Umrah programs in English, Greek and Arabic.  

Tel.: 211 211 8888 | 105-107 Vas. Sofias Ave., 115 21 Athens - Greece
MidEast International Tours

www.mideast.gr
Our Incoming Brochure

Ε-mail: mideast@mideast.gr - Fax: +30 210 642 6147
ISO 9001:2000
GNTO Authorization Licence No: 0206Ε61000259300
Our Outgoing Brochure

Zorba the Greek ost by Lakis Karnezis Kostas Papadopoulos3

Νέα λειτουργία στο YouTube

Νέα λειτουργία στο YouTube
Αποκαλύφθηκε το Neo L MT25i

Η πιο ακριβή θήκη για laptop του κόσμου αξίας 6.9 εκατ. λιρών

Κώδικα του Android ενσωματώνει το Linux 3.3

Συσκευή βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να σταθούν στα πόδια τους

Ένας μέσος έφηβος στέλνει 60 sms τη μέρα

Το SMS του ίντερνετ

Independent Greek Net

Το πραγματικό '21
Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας;
Οµιλία Δασκάλου για την 25η Μαρτίου
Η Ελληνική παιδεία των Δρυΐδων
Ντοκουμέντα: Η Προκήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και η Αποκήρυξη της από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'

Ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ H ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Πλήρη τα απόρρητα βουλγαρικά έγγραφα 1950-1967
Η Τουρκία, το Βαλκανικό Τόξο και η ΑΟΖ
Μετά την ανεξαρτησία του Κοσόβου, οι Αλβανοί ζητούν ένωση με την μητέρα Αλβανία
Εγκλήματα πέραν κάθε φαντασίας...
Μεντούχ Θάτσι: Η πΓΔΜ να διαλυθεί και να ενταχθεί στην Αλβανία
Το τουρκικό Πίρι Ρέις "οργώνει" στο Αιγαίο!
Έκθεση στα Σκόπια για τα "παιδιά πρόσφυγες της Μακεδονίας του Αιγαίου"
Στο στόχαστρο Τούρκων ελληνικά λιμάνια

Πρόσθετα μέτρα λόγω χάους στις εφορίες

Επεισόδια στην παρέλαση στο Ηράκλειο
Αυγά και δακρυγόνα στην Πάτρα

Εκτός ψηφοδελτίου και ο Ξυνίδης

Πιάστηκε στη φάκα, παίρνοντας της σύνταξη της εδώ και ενάμισι χρόνο νεκρής μητέρας του

Πρόσθετα μέτρα λόγω χάους στις εφορίες

Οι λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του Καμμένου

blackmail magazine

Τύφλα να ΄χει το Mercedes!!
Για όλα τα γούστα!!

Ολυμπιακός Β' ...

Αυπνίες!!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

Σε άριστο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη και τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου.
Ανάμεσα στους δυο πολιτικούς υπήρχε μια εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία πάνω στα αναπτυξιακά θέματα της Ροδόπης. Στην συνάντηση συμφωνήθηκαν και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες της περιοχής, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, την ενδυνάμωση του ΔΠΘ, την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, την γεωθερμία, το αγροτικό εισόδημα, την ανεργία, την τόνωση της αγοράς κα.
«Οι απόψεις μας σε πολύ μεγάλο βαθμό συμπίπτουν αλλά και μετά την συζήτηση ταυτίζονται απόλυτα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, για να συνεχίσει λέγοντας πως «πιστεύουμε πως με την βοήθεια του κ. Στυλιανίδη θα μπορέσουμε να προωθήσουμε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας, την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, την απάλυνση του προβλήματος της ανεργίας και γενικά να δώσουμε μια ώθηση στην περιοχή μας η οποία έχει υποφέρει πολύ από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας».
Με την σειρά του ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Δαμιανίδη για την συνεργασία που είχαν και ανέφερε πως «δεσμευτήκαμε πως για τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη του τόπου μας θα δουλέψουμε συστηματικά για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».
Τέλος ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως «κοινή μας θέση είναι να αθροίσουμε δυνάμεις για το καλό της περιοχής μας».
[
αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

Τα... ανεξήγητα των δημοσκοπήσεων

Οι εκλογές της εθνικής απεμπλοκής
Μια Ελλάδα που θα επιδείξει σπουδή στο να απαλλαγεί από στρεβλώσεις, παθογένειες και ελλειμματικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, οι οποίες ευθύνονται για την πρωτοφανή εθνική κατρακύλα. [...]
Τα… ανεξήγητα των δημοσκοπήσεων

Μια γρήγορη ανάγνωση της πρόθεσης ψήφου των μετρήσεων που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσει κάποιος ο οποίος διατηρεί επιμελές αρχείο δημοσκοπήσεων, ότι επιστρέψαμε, και μάλιστα με… κρότο, στο 2004. [...]
Ενωμένοι, για τη Νέα Ελλάδα

"Να ενώσουμε δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε μας έχει πληγώσει και να φτιάξουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα, μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας". [...]
Η Όλγα σε ειδική αποστολή

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, εκεί όπου έγινε το πρώτο crash test για μια παρέλαση χωρίς… παρατράγουδα, με την αστυνομία να υλοποιεί στην πράξη τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της. [...]
Η δεξιά στροφή οδηγεί σε αδιέξοδο

Είναι προφανές ότι οι αναποφάσιστοι, που κατά κύριο λόγο δεν έχουν κομματική ένταξη, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και με βάση της μετρήσεις αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά μεταξύ κοινωνικού φιλελευθερισμού και σοσιαλδημοκρατίας. [...]
Ο Λοβέρδος και οι… προνομιούχοι

Στη διαχείριση της εξουσίας, και μάλιστα με κεντρικούς ρόλους, είχαν συμμετοχή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης και τόσοι άλλοι. [...]
Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει από την Ιπποκράτους

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει και θα λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα πλήρως αναλυτική και κοστολογημένη εισήγηση για την περιστολή δαπανών και λειτουργικών εξόδων. [...]
Για να έχουμε μέλλον…

Να θυμηθούμε ότι μπορούμε να τα βάλουμε με τις… πιθανότητες, και να είμαστε εμείς οι νικητές. Κυρίως όμως, να θυμηθούμε ότι ακόμη και ως νικητές, θα πρέπει να διαχειριστούμε τη νίκη κατά τρόπο που να μην συνιστά νέα εθνική υποθήκευση. [...]
Χωρίς αυτοδυναμία, νέες εκλογές

«Τη συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τη διακινεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αυτή η θέση του κόμματος. Δεν είναι αυτή η θέση του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι θέλουν την πολυδιάσπαση, για να συνεχίσουν αυτό που λένε… business as usual», ήταν τα λόγια του Φαήλου Κρανιδιώτη. [...]
Ο Καραμανλής μπαίνει στη μάχη

Με την παρέμβασή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει ότι όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία και όσο πιο ισχυρός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Παιδιά της Σαμαρίνας
Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου Βελεστινλή - Νίκος Ξυλούρης

Τ' Ανδρούτσου η μάνα χαίρεται

Ψαραντώνης-Σαράντα Παληκάρια

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Βαστάτε τούρκοι τ΄ αλογα

Δώδεκα Ευζωνάκια (Χρόνης Αηδονίδης)

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Λάμπει ο ήλιος στα βουνα

Κάντε ένα κόπο να τις "κατεβάσετε", σε μερικά χρόνια θα είναι....παράνομες!

ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ! "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ "

Μπράβο στον Μπαμπινιώτη

Συγχαρητήρια...και εις ανώτερα!!

Του Φλέσσα η μάνα

«Ξύρισαν» την τουρκική φρεγάτα δύο ελληνικά Μirage 2000...!!!

Λύθηκε το .."πρόβλημα" με τη σύνδεση της EFENPRESS.

χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Ελληνες...!!!

ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Η τουρκική φρεγάτα,έφθασε Εύβοια.Μέχρι που θα φθάσει η προκλητικότητα της Άγκυρας...;

ΞΗΝΤΑ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΧΑΛΚΙΑΣ ΦΩΤΗΣ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
ΑΟΖ διά πάσαν νόσον
Τουρκία: 15 Κούρδες αντάρτισσες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφάλειας

25 mars 1821, indépendance de la Grèce

«Ξύρισαν» την τουρκική φρεγάτα δύο ελληνικά Μirage 2000!

Ένας αριστερός με διαύγεια που λείπει απ’ τους συνοδοιπόρους Παπαρήγα & Τσίπρα

Η μετάβαση από το παλαιό στο νέο

Αντιδράσεις για τους Ελεύθερους σκοπευτές

Πέντε τουρκικές απειλές για τους Ε/Κ

Το ψευδοκράτος θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο σε έκθεση στη Μόσχα

«Γεράκια» εναντίον «περιστεριών» για το Ιράν Ο τρόπος αντίδρασης διχάζει την αμερικανική πολιτική σκηνή

Ναυμαχία της Σαλαμίνας: Ενα μελτέμι ήταν η αιτία

Τουρκική φρεγάτα εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Αφού το Μάλι έπαψε να υπάρχει, μήπως ήρθε ο χρόνος να ανασχεδιαστεί ο χάρτης του Σαχέλ και της Υποσαχάριας Αφρικής;

Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ;

Η Ρουμανία στέλνει τη διαφορά με την Βουλγαρία στη Χάγη

Απελευθέρωση της Θεσσαλίας-Αρτας (1881-2011) -Σάτιρα και Πολιτική

Ασία: Η νέα πυριτιδαποθήκη του πλανήτη

Δεν βλέπει λύση για το όνομα ο Γκρούεφσκι

Εντολή για άλλα δύο χρόνια Επεκτείνεται και στη στεριά η δράση της αποστολής της ΕΕ στη Σομαλία

Συνάντηση Παπανδρέου - Βαρθολομαίου Στις αρχές του 2013 αναμένει το Φανάρι να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

ΤΟΥΡΚΙΑ Στρατηγική αποφυγής μίας «κουρδικής άνοιξης»

Μετά το Πίρι Ρέις, η Γκαζιαντέρ Βόλτες στην Κύθνο από τουρκική φρεγάτα

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.Απειλούν για το πετρέλαιο

«Μεγάλη χώρα η Τουρκία» ΚΑΙ ΟΧΙ… ΜΠΟΥΤΙΚ!

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Ο Πόντος στην Εθνεγερσία
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΦΑΡΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

Τουρκία, Γενοκτονίες και μειονότητες. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση

Τουρκία: Γενοκτονίες των Χριστιανών, 96 χρόνια άρνησης: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ