Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ


ΠΩΣ σε κατάντησαν ΟΛΟΙ αυτοί που σε κυβέρνησαν και σε κυβερνούν τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα;
Σε ξεπουλούν καθημερινά, κομμάτι, κομμάτι στον κάθε ξένο καρχαρία, παραδίδουν «γη και ύδωρ» και τα παιδιά σου, δεν αντιδρούν να σε προστατέψουν.
Όλοι μας βλέπουμε συνέχεια τις όλο θράσος «βόλτες των  γειτόνων» στο αιγαίο με τα πολεμικά τους πλοία, μαθαίνουμε πως εμβολίζουν ελληνικά αλιευτικά,  μαθαίνουμε για τις καθημερινές αναχαιτίσεις των τούρκικων αεροσκαφών, και μάταια περιμένουμε η…. «κυβέρνηση» να κάνει κάτι!
Να μια είδηση από το ΑΘΗΝΑΙΚΟ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ..
«Με στρατιωτική φρασεολογία και δια στόματος στρατιωτικών αναφέρεται πλέον η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα», ο Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους».
Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».
οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά
Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου. Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».
Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων». Κι αυτό με αφορμή της ένταση με τη Συρία. Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».
Οι λεγόμενοι «κανόνες εμπλοκής» είναι κανόνες σχετικά με την έκταση των στρατιωτικών μέτρων που λαμβάνει ένα κράτος απέναντι σε εξωτερικές απειλές».
Το ερώτημα που τίθεται είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεται η ‘Αγκυρα να κάνει λόγο για «κανόνες εμπλοκής». Ερώτημα το οποίο παραπέμπει στην έννοια «σύνορα» την έχει υπόψη της σχετικά με την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα κατεχόμενα.
Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.»
Έγραψα πιο πάνω, πως «περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει κάτι»… Συγγνώμη αδέλφια, ξέχασα πως ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έκανε κάτι ουσιώδες όλα αυτά τα χρόνια για να ΦΥΛΑΞΕΙ την πατρίδα μας. Απεναντίας, έκλεισαν και κλείνουν στρατόπεδα, ρίχνουν έμμεσα και άμεσα το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της χώρας (το προσπαθούν ), ξεπουλούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και έχουν αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις όλων εκείνων που θέλουν το κακό μας.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα καταγγέλλουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα και βλέπουν που μας οδηγούν οι «πολιτικοί».
Μήπως είναι ψέματα;
Μήπως ΔΕΝ είναι έτσι;
Μήπως θέλουν να φάμε και καλά το «χάπι» της…. «αντίδρασης» με δηλώσεις του τύπου πως Και εμείς έχουμε «σχέδιο εμπλοκής»;
ΕΣΕΙΣ κύριοι της «κυβέρνησης», έχετε σχέδια για όλα. Γι αυτό, επειδή έχετε σχέδια, οι γείτονες σας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τόσο σας υπολογίζουν.
Σχέδια, έχετε, αυτό είναι σίγουρο.
Μόνο που είναι σχέδια ολικής καταστροφής και ξεπουλήματος.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συγκέντρωση χρηστών OpenStack μετά το Summit

OPTICUM T90 HD DUAL CORE - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

 OPTICUM T90 HD DUAL CORE Τιμή Τιμοκαταλόγου: €50.00
Τιμή: €40.00 Κερδίζετε : €10.00 (20%)

Έφτασε το νέο μοντέλο επίγειου ψηφιακού δεκτή HD της Opticum, με τον κωδικό HD T90, ο πρώτος δεκτής που φέρει επεξεργαστή ALI DUAL CORE. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες multimedia player αρχείων Divx, Mkv, Xvid, H264, Avi, mov, DVDRip. Eπίσης ο δέκτης δέχεται εξωτερικό σκληρό δίσκο για λειτούργεια PVR, με δυνατότητα timeshift, παγώματος και μετακίνησης.
Τύπος Επίγειου Ψηφιακού Δέκτη: DVB-T, MPEG2 / MPEG4 AVC/H.264.
Chipset: ALI3601E.
Ανάλυση εικόνας: 576p, 720p, Full HD 1080p.
Συνδεσιμότητα: High Speed USB 2.0, 1 x SCART, ANT IN, digital audio output S/PDIF, Aναλογική έξοδος ήχου 3,5mm, 1xHDMI .
Ενδείξεις: LED display (Πράσινο χρώμα).
Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: PVR και λειτουργία TimeShift, Υποστήριξη ΕPG και υπότιτλων, αναπαραγωγή πολυμέσων, Yποστήριξη Dolby& Dolby Digital Plus audio.
Πολύγλωσσο Μενού: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Τούρκικα, Αραβικά, Κροατικά, Ουγγρικά, Ελληνικά, Πορτογαλικά.
Υποστηριζόμενα φορματ αναπαραγωγής:Divx,MKV,Xvid,Avi,X.264,MOV,VOB,FLV,

3GP,TRP,TP,TS,M2T,M2TS,DVDRip,BDRip.
Eνεργειακή κατανάλωση(stand by mode): 1 W
Διαστάσεις (Π x Β x Υ): 180 x 90 x 30 mm.
Βάρος: <0,4Kg.
Εγγύηση: 2 έτη. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ



Χριστόφορος Κάσδαγλης

11 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Τραβέρσο και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας σάς προσκαλούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το ημερολόγιο ενός ανέργου - 155+1 αληθινές ιστορίες με επιμέλεια και σχόλια του Χριστόφορου Κάσδαγλη.
Με τον Χριστόφορο Κάσδαγλη θα συνομιλήσει η συγγραφέας Μαρώ Τριανταφύλλου.
Βιβλιοπωλείο Τραβέρσο
Θησέως 152
Καλλιθέα , 211-40.15.986



Ελένη Πριοβόλου

11 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σάς προσκαλούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Suita Art Cafe
Στρ. Σαράφη 18
Τρίκαλα



Ελένη Πριοβόλου

12 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ο χρυσός σκαραβαίος σάς προσκαλούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος Κώστας Παπαλέξης.
Βιβλιοπωλείο Ο χρυσός σκαραβαίος
Βάλβη 14
Καρδίτσα , 2241-30.30.11



Νίκος Πιλάβιος

12 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Πιλάβιου Το χαμένο κλειδί του έρωτα με ποιήματα για τον έρωτα «σχολιασμένα» από τον φιλόσοφο Τζίντου Κρισναμούρτι. Ο Νίκος Πιλάβιος θα μιλήσει και θα διαβάσει ποιήματα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Στεφανάκης θα ερμηνεύσει δύο από τα ποιήματα που έχει μελοποιήσει.
Σταδίου 24
Αθήνα , 2103217917

12 Νοεμβρίου 2014
ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στο PUBLIC Συντάγματος με τη ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7μ.μ.
Η σύγκρουση των γιγάντων. Το αστυνομικό μυθιστόρημα στον 21ο αιώνα: Σκανδιναβοί συγγραφείς εναντίον Αγγλοσαξόνων και Λατινοαμερικανών.
Συμμετέχουν:
Κώστας Αθανασίου, μεταφραστής, εμπειρογνώμονας της Λατινικής Αμερικής
Ανδρέας Αποστολίδης , συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης
Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, κριτικός βιβλίου
Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Στα βιβλία και στους συγγραφείς που θα αναφερθούν συμπεριλαμβάνονται:
Λεονάρδο Παδούρα (Κούβα): Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά, Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη
Ρικάρντο Πίλια (Αργεντινή): Νυχτερινός στόχος
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο (Περού): Κόκκινος Απρίλης
Καραγεώργη Σερβίας 1 (5ος όροφος), Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα


Ελένη Πριοβόλου

13 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Παιδεία και τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη σας προσκαλούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άρης Ψύχας, δημοσιογράφος, Νίκος Μπακογιάννης, φιλόλογος. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρία Κουτσιαρή, Βανέσσα Πατσιούρα, Χαρίκλεια Μαμάτα, Βασιλική Παπαθανασίου, Γκέλυ Σαΐτη, Χρήστος Μαστροδήμος, Άννα Σαμαρά, Βασίλης Γκουράβας, Έλενα Κουτσούκη, Εύα Τσολάκη, Λίλια Μπαράκου και Ολυμπία Τσάγιαννη θα αποδώσουν αποσπάσματα από το βιβλίο στοχεύοντας στην αλληλεπίδραση με το βιβλιόφιλο κοινό και σε διάλογο μαζί του για κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αναδεικνύονται από τη συγγραφέα στο βιβλίο. Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Τσαγιάννη.
Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κουμάς»
Παπακυριαζή 47
Λάρισα



Ζοέλ Λοπινό

13 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Η Ελένη και το τέρας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο
Στασίνου 13, Παγκράτι
Αθήνα , 210 72.31.201



Γιώργος Σκούρτης

14 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε μια απρόβλεπτη αναγνωστική βραδιά με τον συγγραφέα Γιώργο Σκούρτη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Το χειρόγραφο της Αντάρας - Ο δολοφόνος του ΟκτώΜβρη την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο συγγραφέας και φίλοι ηθοποιοί. Θα διαβάσετε κι εσείς... αν το επιθυμείτε.
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος - 5ος όροφος
Αθήνα , 210-81.81.333



Αμάντα Μιχαλοπούλου

14 Νοεμβρίου 2014
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Η γυναίκα του Θεού την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Aίθουσα «Πάκερη
Ολύμπου 28
Σαλαμίνα , 6946-57.00.30



Παύλος Θ. Κάγιος

15 Νοεμβρίου 2014
8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΑ 13-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ο συγγραφέας Παύλος Θ. Κάγιος συναντά το αναγνωστικό κοινό και συζητά για το νέο του βιβλίο Μη μ' αφήσεις να χαθώ το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Ξενοδοχείο Παλίρροια, αίθουσα Κλεοπάτρα
Ελευθερίου Βενιζέλου 2
Χαλκίδα



Ελένη Πριοβόλου

15 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βούλγαρη σάς προσκαλούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Κεχαγιά, φιλόλογος, Λίνα Φυτίλη, δασκάλα, συγγραφέας, Αγγελική Κεχαγιά, φιλόλογος.
Βιβλιοπωλείο Βούλγαρη
Όθρυος 35, κεντρική πλατεία Αλμυρού
Αλμυρός, Βόλος , 24220-21103



Ζοέλ Λοπινό

18 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Η Ελένη και το τέρας την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριάννα Μαυραγάνη-Λυκούδη, φιλόλογος, ιστορικός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βούλας ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.

Public Γλυφάδας
Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη
Γλυφάδα , 801-11-40.000



Χριστόφορος Κάσδαγλης

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το ημερολόγιο ενός ανέργου- 155+1 αληθινές ιστορίες την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σάββας Ρομπόλης, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Παναγιώτης Χονδρός, ψυχολόγος, πρόεδρος ΕΠΑΨΥ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χαραλάμπος Κασίμης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ο επιμελητής του τόμου Χριστόφορος Κάσδαγλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
Κόρινθος



Ελένη Πριοβόλου

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου σάς προσκαλούν την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. να συναντήσετε την Ελένη Πριοβόλου σε μια συζήτηση για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στην Τριλογία των Αθηνών, και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό για τη διαχρονική εξέλιξη της Αθήνας από το 19ο αιώνα έως τις μέρες μας. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Νικομάχου 18
Κάτω Ηλιούπολη , 210-9948344



Ανδρέας Μήτσου

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Jazz Point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ανδρέα Μήτσου Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Jazz point
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Αθήνα , 210-32.35.910

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ


ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Ιστορίες που τις είπε…
Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα…
Είναι πολλές ιστορίες μάς λένε η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή
με τα βραβευμένα ιστορικά παραμύθια τους που έρχονται να κεντρίσουν την περιέργεια των παιδιών για την Ιστορία και να ζωντανέψουν το παρελθόν με τρόπο πειστικό για μικρούς και μεγάλους.
O IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βραβευμένων ιστορικών παραμυθιών της Μαρίας Αγγελίδουσε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΑΓΟΡΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΦΩΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΠΕΤΡΑ
την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, στις 6 μ.μ.,στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
Θα μιλήσουν
η Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών,
η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, δημοσιογράφος,και η Εύη Παπαντωνίου, εκπαιδευτικός.
Τις ιστορίες ζωντανεύει ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος.
Συντονίζει η συγγραφέας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Εκτός από ατέλειωτες ώρες στα θρανία, εκτός από ράφια ολόκληρα με βιβλία, εκτός από χρονολογίες και ονόματα, η Ιστορία είναι ευτυχώς κι άλλα πολλά πράγματα: είναι άνθρωποι που αγαπούν και πολεμούν και ονειρεύονται, άνθρωποι που ταξιδεύουν και μαθαίνουν και ενθουσιάζονται, άνθρωποι που δουλεύουν, άνθρωποι που έχουν περιέργεια και φιλοδοξίες και μεράκια και απορίες και… και… και… Η Ιστορία είναι τελικά πολλές ιστορίες.
Η νέα αυτή σειρά «ιστορικών παραμυθιών» επιχειρεί να καλύψει μια μεγάλη σε σπουδαιότητα και σε διάρκεια περίοδο της ιστορίας μας, την αρχαιότητα, φιλοδοξώντας να πείσει μικρούς και μεγάλους –ιδίως τους μικρούς!– ότι… Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
1. Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος – ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
2. Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα – ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
3. Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος – ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ 2014 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
4. Ιστορίες που τις είπε η αγορά
5. Ιστορίες που τις είπε το φως
6. Ιστορίες που τις είπε η πέτρα – ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2012 του περ. Διαβάζω (με τις εικόνες της Φωτεινής Στεφανίδη)
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Για το βιβλίο Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος
Μια εναλλακτική προσέγγιση της Ιστορίας επιδιώκει η Μαρία Αγγελίδου στις Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος (με την εντυπωσιακή εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή). Άλλωστε γνωρίζει όσο λίγοι το παιδικό αναγνωστικό κοινό, έτσι ώστε να επιχειρήσει την αφήγηση ιστορικών γεγονότων όπως: H Μάχη του Μαραθώνα, η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ή η Μάχη των Θερμοπυλών, από μέσα. Και να απαντήσει με έναν τρόπο διεξοδικό στα τέσσερα διαχρονικά ερωτήματα που συνοδεύουν όλους τους πολέμους της ανθρωπότητας: ποιοι, πού, πότε, γιατί, αλλά και πώς. Δίχως τον στόμφο της κυρίαρχης αφήγησης, με τρόπο που παρακινεί μάλιστα και στην προσωπική έρευνα (και ας απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω), απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, γραμμένη με γλώσσα ελκυστική και συχνά αστεία, η λογοτεχνία της Μαρίας Αγγελίδου δημιουργεί μια υγιέστερη σχέση της ίδιας της Ιστορίας με τα παιδιά αυτής της ηλικίας, απ’ ό,τι ίσχυε στο παρελθόν.
Θάλεια Καραμολέγκου, Η ΑΥΓΗ
Για το βιβλίο Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα
Η συγγραφέας δίνει τον λόγο στη θάλασσα που καλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει τόπους και πολιτισμούς, να βρει απαντήσεις σ' αυτά που σκέφτεται, να ανακαλύψει τα έργα των ανθρώπων. Κάνει με τον τρόπο της την ιστορία συναρπαστική πηγή παραμυθένιων γνώσεων και όχι στεγνή παράθεση γεγονότων και ημερομηνιών.
Μαρίζα Ντεκάστρο, ΤΑ ΝΕΑ (Βιβλιοδρόμιο)
Για το βιβλίο Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος
Ένα καλογραμμένο βιβλίο ιστορικής φαντασίας με ελκυστική αφήγηση που κερδίζει τον αναγνώστη με την αμεσότητα και την απλότητα της γραφής του. […]
Σε αυτό το σύγχρονο βιβλίο γνώσεων και ιστορικής αφήγησης η συγγραφέας, ταιριάζοντας επιτυχημένα την ιστορική πληροφορία και τη μυθοπλασία, τις σύγχρονες ευαισθησίες των αναγνωστών της και την ιστορική ακρίβεια, κερδίζει το στοίχημα και αποδεικνύει πως «η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα».
Σίσσυ Τσιφλίδου, www.bookpress.gr
Για τη σειρά
Η σειρά «Ιστορίες που τις είπε ο… η …» προτείνει κάτι καινούριο. Προτείνει σύντομες αφηγήσεις από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από την αφηγηματική φωνή ενός αντικειμένου ή μιας έννοιας: Η πέτρα, ο πόλεμος, ο δρόμος και η θάλασσα είναι οι αφηγητές στα αντίστοιχα τέσσερα βιβλία. […]
Εδώ το βιβλίο γνώσης συναντά τη λογοτεχνία. Η γλώσσα, το ύφος, ο ρυθμός αφήγησης είναι αυτό που λέμε «καλή λογοτεχνία». Το περιεχόμενο, πρόσωπα και γεγονότα της Αρχαίας Ελλάδας, κρίσιμες καμπές της Ιστορίας και μεταβολές της τύχης, παρουσιάζονται λιτά, ουσιαστικά και άμεσα.
Όμορφες εκδόσεις, σκληρόδετα βιβλία μικρού σχήματος, με τις ζωγραφιές της Ίριδας Σαμαρτζή και της Φωτεινής Στεφανίδη (στις Ιστορίες που τις είπε η πέτρα) να δίνουν ζωντάνια και κίνηση στον αρχαίο κόσμο, είναι αντάξιες του περιεχομένου.
Ελένη Σβορώνου, www.oanagnostis.gr
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και πολλά από τα έργα της κυκλοφορούν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ
Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου-διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην παιδική ζωγραφική και στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση, ενώ συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή στα μαθήματα Σκηνογραφίας, Product Design και Αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων (2001-2006). Από το 2003 διδάσκει εικαστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα από το 2004 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από τα ΕΒΓΕ, ενώ το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Εσύ θα έκανες τη θεραπεία για τον έρωτα;

ΛΟΡΕΝ ΟΛΙΒΕΡ - Αν ο έρωτας ήταν ασθένεια, εσύ θα έκανες τη θεραπεία;
Παραλήρημα
Χαμός
Ρέκβιεμ
ΛΟΡΕΝ ΟΛΙΒΕΡ - Περισσότερα για τη συγγραφέα