Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Προετοιμάζεται Αμερικανικό σχέδιο για τα Ελληνοτουρκικά

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Προετοιμάζεται Αμερικανικό σχέδιο για τα Ελληνοτουρκικά

Συγκροτήθηκε η Οργάνωση του Μακεδονικού Μετώπου στην Αλμωπία

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.euΗλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/7/09 Συγκροτήθηκε σε σώμα η Οργάνωση του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου στην επαρχία Αλμωπίας του Νομού Πέλλας και προχώρησε στο άνοιγμα των γραφείων της τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες. Η Οργάνωση του ΠΑΜΜΕ στην ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας, πέρα από τον ουσιαστικό της χαρακτήρα της συγκρότησης και δικτύωσης του Μακεδονικού Μετώπου σε όλη την χώρα, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, μια που στην περιοχή αυτή έχουν αναπτύξει έντονη δράση οι πράκτορες της σκοπιανής, ανθελληνικής προπαγάνδας. Στην πρώτη της συνεδρίαση η Οργάνωση του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου της Αλμωπίας εξάλλου, έθεσε και τους άμεσους στόχους της, οι οποίοι είναι πέρα από την αντιμετώπιση των φερέφωνων των Σκοπίων στην χώρα μας, η προστασία της τοπικής κοινωνίας από τα κάθε λογής λαμόγια που παρεπιδημούν στην ελληνική επαρχία και ξεζουμίζουν τον Έλληνα αγρότη και μικροεπιχειρηματία. Το Γραφείο του Μακεδονικού Μετώπου της Αλμωπίας καλεί όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να προστρέξουν σε αυτό για να έχουν κάθε δυνατή, πολιτική, κοινωνική αλλά και νομική υποστήριξη, στις περιπτώσεις όπου τόσο το κεντρικό διαχειριστικό σύστημα όσο και οι ντόπιοι εκφραστές του, τους ταλαιπωρούν.
Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Μακεδονικού Μετώπου Αλμωπίας, μπορούν να τηλεφωνούν στον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Γιώργο Χατζηδημητριάδη στο τηλ. 6974809718 και στον εκπρόσωπο Τύπου κ. Παναγιώτη Ρούσσο στο τηλ. 6986635612. Τα μέλη του 7μελούς προεδρείου της Οργάνωσης του ΠΑΜΜΕ στην Αλμωπία είναι: Χατζηδημητριάδης Γιώργος, Ρούσσος Παναγιώτης, Κοντίδης Στράτος, Χαμπίδης Θεόδωρος, Μασλάρης Δημήτρης, Τσοπανίδης Παναγιώτης, Χαμπίδης Νικόλαος. Να προσθέσουμε εδώ πως το προεδρείο της Οργάνωσης είναι ανοιχτό σε κάθε φίλο της Μακεδονίας που θέλει να ενταχθεί στον κοινό αγώνα.
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι, συνεχίζει την περιοδεία του στη Μακεδονία το κλιμάκιο του ΠΑΜΜΕ με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του Κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη, με επόμενους στόχους τη δημιουργία Οργανώσεων σε Φλώρινα και Καστοριά.
Το ΠΑΜΜΕ καλεί τους φίλους της Μακεδονίας να επικοινωνήσουν με το κλιμάκιο, για να βοηθήσουν στην οργάνωσή και δικτύωσή του, στο τηλ. 6979112273.

Από το Αζερμπαϊτζάν χαστούκι στην Τουρκία

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Hürriyet(30/6/2009)
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ, μετά από πρόσκληση του Αζέρου ομολόγου του Αλίγεβ, πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στο Μπακού και εξασφάλισε την υπογραφή περιεκτικής συμφωνίας αγοράς φυσικού αερίου, η οποία παράλληλα καθιστά κενού περιεχομένου και το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Nabucco.

ΣΗΜΕΡΑ Η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μεγάλη μέρα έφτασε! Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Σήμερα θα δείξουμε ΟΛΟΙ μας ότι είμαστε άνθρωποι, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε τη Μεγάλη Μάχη ενάντια στον Καρκίνο, βοηθώντας το Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ». Σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αποδείξουμε πως πραγματικά υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη χώρα, σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι θα βρεθούμε απόψε στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Μουδανιών για να χειροκροτήσουμε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που θα παίξουν και θα χορέψουν ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της συναυλίας σήμερα, θα γίνει αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Η απολογία του Ζ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ISBN: 978-960-417-171-2 Barcode: 9789604171712
Σελίδες: 192
Περιγραφή: Με δυσκολία το πέρασαν μέσα απ’ την πόρτα.
Το ξεκασέλωσαν, το ’στησαν σε μια γωνιά.
Της δώσαν και το φυλλάδιο χρήσης.
Ήρθε κι ο ηλεκτρολόγος κι έβαλε μια καινούργια πρίζα, με γείωση.
Η κυρα-Κατίνα τούς κέρασε γλυκό. «Άντε καλορίζικο» της ευχήθηκαν κι έφυγαν. Κατά τις έντεκα ήταν έτοιμο.
Πήγε κι αγόρασε όλα τα τρόφιμα που θα το γέμιζαν.
Αβγά που τα ’βαλε στις θήκες τους, μπριζόλες στην κατάψυξη, φρούτα και λαχανικά για το κάτω συρτάρι.
Έβαλε νερό σε πλαστικές μποτίλιες.
Κι έφτιαξε ένα ψάρι που θα το ’τρωγαν κρύο το ίδιο μεσημέρι.
Η ζωή της γέμισε όπως κι η κουζίνα.
Τώρα είχε να ασχολείται με κάτι συνεχώς. Τα βράδια, κλείνοντας το φως, έβλεπε μέσα στο φωτεινό του παράδεισο, κρυφό σαν ένα όστρακο που τ’ ανοίγεις.
Κι όταν τις νύχτες δεν μπορούσε να κοιμηθεί, έβαζε όλη της την προσοχή στο να παρακολουθεί την ανάσα του που άρχιζε και σταματούσε με μια δική του νομοτέλεια.
Βέβαια, ανέβηκε ο λογαριασμός του ηλεκτρικού τον πρώτο μήνα, αλλά πάντα υπήρχε ένα ποτήρι κρύο νερό, πάντα μπορούσε να σιτέψει το κρέας, πάντα τα φρούτα ήταν παγωμένα.
Έτσι αρνήθηκε να πάει στην εξοχή, όταν ο άντρας της πήρε την άδειά του.
Κ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ISBN: 960-417-119-4 Barcode: 9789604171194
Σελίδες: 416
K όπως… Κλεφτοκοτάς, Κατηγορούμενος, Κορυδαλλός, Κρετίνος, “Κουσούρι”, Κουρσούμι, Καλόγερος, Κίβδηλος, Κρυφή Κάμερα, Κάφκα, Κοκαΐνη, Καρφί, Κάγκελο, Κερατάς, Κάλυψη, Κλικαδόρος, Κόμμα, Κενό, Κηφήνας, Κομήτης, Καρεκλοκένταυρος, Κουμάσι, Κοριός, Κολυμπηθρόξυλο, Καταθέσεις, Κεφάλαια, Κόλπο, Κορόιδο, Κοσμάκης, Κου-Κλουξ-Κλαν. – Mην ξεχνάς την Kάθαρση, παππού.– Kαλά Kρασιά, εγγονέ μου.

Το θεατρικό παιχνίδι και οι διαστάσεις του

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣΤο θεατρικό παιχνίδι και οι διαστάσεις του
Συγγραφέας: Λάκης Κουρετζής
ISBN: 978-960-8365-20-9
Σελίδες: 602 Διαστάσεις: 17Χ24
Τιμή: 31,35 ευρώ
Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται ΑΡΘΡΑ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ του Λάκη Κουρετζή που έχουν επιλεγεί από την περίοδο 1976 - 2006.
Αφορούν το Θεατρικό παιχνίδι και τις διαστάσεις που δύναται αυτό να πάρει , όταν το χειρίζεται κάποιος έμπειρος Εμψυχωτής.
Ο τόμος αυτός συμπληρώνεται με δύο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.
Το ένα αφορά την εφαρμογή του Θεατρικού Παιχνιδιού στο πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ - Τέχνη και Πολιτισμός στην εκπαίδευση» των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και το άλλο περιλαμβάνει σχέδια δράσης, ασκήσεις, αναπαραστατικούς πίνακες, κ.ά. που καθιστούν δυνατή την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών προσεγγίσεων που έχουν προηγηθεί.
Το βιβλίο αυτό με απλό και συχνά βιωματικό τρόπο και λόγο δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, γονείς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο ν' αποκτήσουν μια διαφορετική εικόνα και γεύση για το περιεχόμενο και τις τεχνικές της Θεατρικής Αγωγής διαμέσου του Θεατρικού Παιχνιδιού.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ. ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 1941-1944

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗΈνα συγκλονιστικό βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ που αξίζει να το διαβάσουμε. Έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά για γεγονότα και θηριωδίες των Ναζί κατά την κατοχή. Στην Ελλάδα, δεν είναι και λίγες οι περιοχές που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Εκτελέσεις, χωριά παραδομένα στις φλόγες για αντίποινα…Το βιβλίο «ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ» είναι μια από τις καταγραφές γεγονότων στην «γειτονιά» μας! «Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να τους αποκεφαλίσουμε όλους», ανέφερε, μάλλον με πικρία, σε έκθεσή του στις 9 Δεκεμβρίου 1943 ο Στρατηγός August Winter, αποτυπώνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις γερμανικές απόψεις σχετικά με την εξάλειψη του αντάρτικου κινδύνου στην Ελλάδα, αλλά και τη γενικότερη στάση που θα έπρεπε να τηρήσουν οι δυνάμεις Κατοχής έναντι του άμαχου πληθυσμού.
Ο Στράτος Δορδανάς ασχολείται διεξοδικά με το ζήτημα των αντιποίνων ή των μέτρων εξιλασμού που εφάρμοσαν οι γερμανικές δυνάμεις Κατοχής σε βάρος των αμάχων της Μακεδονίας την περίοδο 1941-1944, σε μια προσπάθεια να φωτίσει πολλά μικρά, άγνωστα αλλά και μεγάλα γεγονότα που μέχρι τώρα παρέμειναν στο παρασκήνιο του ιστοριογραφικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα επιχειρεί να απαντήσει σε πλήθος ερωτήματα για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής –τους στόχους και τις διακυμάνσεις της–, τις επιδιώξεις των πρωταγωνιστών του αντιστασιακού κινήματος, τη σχέση μεταξύ αντιποίνων και αντίστασης, τις εσωτερικές διεργασίες στους κόλπους των αρχών Κατοχής και της ηγεσίας της αντίστασης, τον πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο των μέτρων στην ελληνική κοινωνία, τη θέση και τη στάση των αμάχων.
Το βιβλίο παρακολουθεί αυτόν τον ανορθόδοξο πόλεμο σε σχέση με την εξέλιξη της παγκόσμιας σύρραξης, έναν πόλεμο φθοράς, κατά τον οποίο το πιο πρόσφορο μέσο εργαλειοποίησης του τρόμου στο πλαίσιο διεξαγωγής του γερμανικού αντιαντάρτικου αγώνα ήταν το «αίμα των αθώων». ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΟΡΔΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ. ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 1941-1944
ΕΙΔΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕΙΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑ: 17Χ24 ISBN: 960-05-1343-1 ΤΙΜΗ: 25 ΕΥΡΩ.
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 24 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

"Κοιμήθηκε" μια σύγχρονη Αγιορίτικη μορφή , ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

ΑΠΟ ΤΟ http://troktiko.blogspot.com
Μια από τις σύγχρονες Αγιορίτικες ορθόδοξες μορφές ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κοιμήθηκε σήμερα τα ξημερώματα.
Από πολλούς θεωρείται σύγχρονος Άγιος που έφτιαξε μια μεγάλη συνοδεία με τν ευλογία του Γέροντα Ιωσήφ του ησυχαστή.
Αδικήθηκε, συκοφαντήθηκε αλλά ποτέ δεν μίλησε και όσοι τον έζησαν κατάλαβαν ότι πρόκειται για Άγια μορφή.
Και όμως κοιμήθηκε την ημέρα...που είχε γεννηθεί!
Των Αγίων Αναργύρων.
Στο Άγιον Όρος η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 6 το απόγευμα.
Ένα video αν και θα έχουμε εκτενή αναφορά για το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Όσοι τον γνώρισαν καταλαβαίνουν γιατί...

Υπόμνημα ΕΕΒΕΠ στη Σύνοδο Πρυτάνεων για τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες και τους συμβασιούχους εργαζομένους σ΄αυτές

ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Σκουφά 52
106 72 Αθήνα
Τηλ/Fax 210 3302128
www. eebep.gr e-mail info@eebep.gr Προς:Σύνοδο Πρυτάνεων & Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ιωάννινα 26 - 27 Ιουνίου 2009 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Αθήνα, 25 Ιουνίου 2009 Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης απευθύνεται στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με το σχετικό υπόμνημα, προκειμένου να θέσει στο Σώμα εκ νέου το ζήτημα των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των συμβασιούχων εργαζομένων σ' αυτές. Με το παρόν υπόμνημα επισημαίνουμε ότι το ζήτημα των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών παραμένει άλυτο, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση και την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες τον τελευταίο χρόνο.
Τα εν λόγω προβλήματα αφορούν: 1. Τη λήξη και τη μη ανανέωση των συμβάσεων στις 31/5/2009 των συμβασιούχων εργαζομένων σ'αυτές, σε αντίθεση με άλλα υπουργεία όπως στο Υπουργείο Εσωτερικών και Πολιτισμού, στα οποία αποφασίστηκε η συνέχιση των ήδη εκτελούντων προγραμμάτων με την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων σ' αυτά μέχρι την ενεργοποίηση των σχετικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ. 2. Τις διαδικασίες χρηματοδότησης της Οριζόντιας Δράσης συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. 3. Τη διαδικασία δημοσιοποίησης των προκηρύξεων των Κάθετων Δράσεων με την απαραίτητη κοινοποίηση της σχετικής Πρόσκλησης. Αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης είναι να έχει ήδη δημιουργηθεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα αφενός στους ίδιους τους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους και αφετέρου στη λειτουργία και στην ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και τη λειτουργία τους με ελλιπές ωράριο, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών τους. Επίσης λόγω της μη ανανέωσης των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009 - 2011, διακόπηκε η πρόσβαση των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών που επί μια δεκαετία παρέχονταν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, με ολέθριες συνέπειες για την υποστήριξη της έρευνας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Μετά από τις παραπάνω διαπιστώσεις η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ζητά από το Υπουργείο Παιδείας τα παρακάτω: o Tη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), μια που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για να συνεχίσουν την υποστήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών με τις τρέχουσες εφαρμογές και της ανάπτυξης νέων, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες στην ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφόρηση στην εποχή μας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας χώρας. o Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», θέτοντας κατά τη διαδικασία διαβούλευσης συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δημοσιοποίησης της Πρόσκλησης, με αναδρομική επιλεξιμότητα των δαπανών στις αμοιβές του προσωπικού που απασχολείτο μέχρι 31-05-09 στα συγκεκριμένα έργα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και ειδικότερα των βιβλιοθηκών των περισσοτέρων ΤΕΙ της χώρας. o Να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της Οριζόντιας Δράσης, ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής. Ζητάμε από τη σύνοδο των Πρυτάνεων να υποστηρίξει τα αιτήματα μας αυτά και να πιέσει με όλες τις δυνάμεις το Υπουργείο Παιδείας, για να συνεχίσουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες να αποτελούν βασικές μονάδες υποστήριξης της εκπαίδευσης και της έρευνας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης Κοινοποίηση: 1. Γραφείο Πρωθυπουργού 2. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δ. Σιούφα 3. Yπουργό ΥΠΕΠΘ, κ. Α. Σπηλιωτόπουλο 4. Υφυπουργό ΥΠΕΠΘ, κ. Δ. Ταλιαδούρο 5. Γ. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ, κ. Ν. Γκατσοπούλου 6. Ειδικό Γραμματέα ΥΠΕΠΘ, κ. Αθ. Κυριαζή 7. Ειδικό Γραμματέα ΥΠΕΠΘ, κ. Ε. Κοντογιάννη 8. Προϊστάμενο ΕΥΔ ΕΟΕΑΕΚ, κ. Β. Τσαγιάννη 9. Υπεύθυνη ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ, κ. Α. Μανιατάκου 10. Πολιτικά κόμματα 11. Πρόεδροι ΤΕΙ 12. Πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, κ. Β. Παπάζογλου 13. Προϊστάμενοι Σχολών Βιβλιοθηκονομίας ΑΕΙ - ΤΕΙ 14. Πρόεδροι ΠΕΤ της ΕΕΒΕΠ 15. Σπουδαστικοί Σύλλογοι Σχολών Βιβλιοθηκονομίας 16. ΜΜΕ 17. Ημερήσιο τύπο

Πόλεμος τσάρων για τους φόρους

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Πόλεμος τσάρων για τους φόρους Με δημόσιες παρεμβάσεις ο Γ. Αλογοσκούφης αποδόμησε την πολιτική του Ι. Παπαθανασίου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα στον πρώην και τον νυν τσάρο της Οικονομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και κάνει άνω- κάτω τη Ν.Δ.
Μετά την ηχηρή παρέμβαση που επιδίωξε ο Γ. Αλογοσκούφης με το βιβλίο του, αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται «κυβέρνηση που να κυβερνά και όχι να διαχειρίζεται τον πολιτικό χρόνο» για να ξεφύγει από την κρίση, στρέφει πλέον τα πυρά κατά του διαδόχου του, Ι. Παπαθανασίου, προεξοφλώντας την αποτυχία της πολιτικής των έκτακτων φόρων.

Δώσε τα CD με όλα τα ονόματα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Πες τα όλα - δώστα όλα, κύριε Χριστοφοράκο» Οι συνήγοροί του τον πιέζουν να αποκαλύψει ονόματα, ενώ η εισαγγελέας του Μονάχου τού ζήτησε τα CD ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Γιώργος Παππάς , ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης
Κάτω από τη σφοδρή πίεση της εισαγγελέως Μονάχου που ερευνά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, βρίσκεται από χθες ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος:
«Δώσε τα CD με τα ονόματα που έχεις καταθέσει σε συμβολαιογράφους», ήταν η πρώτη απαίτηση της Γερμανίδας εισαγγελέως, ενώ οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα τής Ζίμενς Ελλάς ανέφεραν ότι τον έχουν συμβουλέψει «να τα πει όλα και να τα δώσει όλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που αποφάσισε να αποκαλύψει στην τετράωρη συνάντησή τους, δεν ικανοποίησαν απόλυτα την εισαγγελέα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μάικλ Τζάκσον

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Από την Παρασκευή θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μάικλ Τζάκσον, στην ιδιωτική του κατοικία Neverland (“χώρα του ποτέ”) στην πόλη Λος Όλιβος, βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα στην Κεντρική Καλιφόρνια.

Μπαρό: Η Τουρκία θα κρίνεται αυστηρά για τη λαθρομετανάστευση

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Η Τουρκία στην ενταξιακή διαδικασία θα κρίνεται αυστηρά επί του θέματος της λαθρομετανάστευσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας Ζακ Μπαρό.
Μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της διημερίδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμφώνησε ακόμη πως πρέπει να ενισχυθεί η FRONTEX, ζήτησε να θεσπιστούν κοινές προδιαγραφές για το άσυλο, να υπάρξει κοινή πολιτική επανεισδοχής και κοινοί έλεγχοι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και πέραν της ευρωπαϊκής επικράτειας.
Τόνισε ακόμη πως πρέπει να τηρούνται και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών στις χώρες-μέλη.
Επισήμανε ακόμη την ανάγκη τήρησης «ισορροπίας ανάμεσα στον έλεγχο και την καταστολή, ανάμεσα στην ασφάλεια και την αλληλεγγύη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ" ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ

01. Άσπρη λέξη ξέξασπρη και άκαπνη... Καπνικόν:
Άμεσος, τακτικός και σημαντικός φόρος που βάρυνε την κάθε εστία που κάπνιζε (καπνικόν > καπνός), άρα και το κάθε νοικοκυριό. Π. Καλλιγάς:
«Οι φορατζήδες έμπαιναν εις τάς οικίας των ντοπίων καί ερώτουν: τί καπνό φουμάρει εδώ; Κατά τήν απόκρισιν δέ έβανον τόν αναλογούντα φόρον».
Αγαπητοί φίλοι της άσπρης λέξης, καλό μήνα και καλώς ήρθατε στη νέα Άσπρη λέξη.
Η σκόνη του παρελθόντος που συχνά διασώζει αυτή τη χώρα έκατσε γρήγορα για να αποκαλυφθεί και πάλι η πραγματικότητα του σήμερα.
Χρειάστηκαν 5 χρόνια από την τελευταία εθνική μας υπερήφανη στιγμή ώσπου να πάρουμε και πάλι τη δόση της εθνικής μας ταυτότητας, σαν ένεση που ανακουφίζει τον άρρωστο, του κάνει τον πόνο υποφερτό.
Είναι τα μάρμαρα δικά μας;
Και βέβαια είναι.
Όπως θα ζήταγαν οι Γάλλοι το τελευταίο κομμάτι από τον πύργο του Άιφελ ή οι Άγγλοι το ρολόι από τον πύργο του παλατιού του Γουεστμίνστερ, εάν έλειπαν.
Τα μάρμαρα λοιπόν θα πρέπει να επιστρέψουν αλλά μήπως δεν θα πρέπει να επιστρέψουν μόνον αυτά;
Δεν θα έπρεπε να επιστρέψει και η γη που χαρίστηκε σε εργολάβους ή κάηκε, τα χρήματα που άλλαξαν τσέπες για να αγοραστεί σιωπή ή συγκατάθεση, τα φακελάκια που κατατέθηκαν σε off shore για να σωθώ από την αρρώστια;
Δεν θα έπρεπε μαζί με τα μάρμαρα να επιστρέψει και η αξιοπρέπεια μας, ο σεβασμός στον πολίτη, στον συνάνθρωπο;
Η αλήθεια δεν ξεχωρίζει πια από το ψέμα γιατί λείπει ο σεβασμός, γιατί η γνώση έγινε πληροφορία και η κρίση έγινε κριτική.
Και δεν φταίει που άλλαξαν οι λέξεις αλλά που άλλαξαν τα νοήματα των λέξεων.
Κι όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εννοούν τις λέξεις, και τις παλιές και τις νέες. Υπάρχουν άνθρωποι που κοιτούν μπροστά και επιμένουν να προσπαθούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα, το ψέμα που δημιούργησε την κρίση, το ψέμα που πλούτισε από χάρτινες υπηρεσίες και θολές διαδικασίες.
Μετά την κρίση στη δισκογραφία και τον κινηματογράφο σειρά έχουν οι εφημερίδες ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το βιβλίο.
Οι εφημερίδες δεν κατάλαβαν έγκαιρα πως δεν πουλούσαν ενημέρωση αλλά ταινίες.
Ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι η γνώση, η αναζήτηση της αλήθειας και η στήριξη.
Στηρίξτε αυτά που αγαπάτε, αυτά που επιθυμείτε, αυτά που πιστεύετε πως είναι αληθινά. Εμείς στηρίζουμε με ένα μπράβο την υπεύθυνη για τα βίντεο της τελετής έναρξης του Μουσείου της Ακρόπολης Αθηνά Τσαγκάρη που ζωντάνεψε το παρελθόν αυτού του τόπου και το έκανε σήμερα να λύνει τα μαλλιά του και να μας κοιτά από τους τοίχους των σπιτιών μας. Θα το θέλαμε να μας κοιτά καθημερινά.
02. Κωδικός asprilexi.
Η νέα Άσπρη λέξη θα συνεχίσει τη διανομή λέξεων έως το τέλος Ιουλίου.
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και την 1η Σεπτεμβρίου να είμαστε όλοι πίσω. Έαν στις διακοπές σας επιθυμείτε την καλή συντροφιά ενός βιβλίου, εμείς προσφέρουμε όλα μας τα βιβλία με έκπτωση 10% για όλους τους φίλους μας, για ολόκληρο τον Ιούλιο. Συμπληρώστε τον κωδικό προσφοράς asprilexi στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής σας παραγγελίας και κερδίστε έκπτωση 10% [θέλω την έκπτωση 10%]
03. Νέες εκδόσεις
Συνηθισμένες γλωσσικές απορίες (Όλα όσα θα θέλαμε να μας εξηγήσουν για να μιλήσουμε και να γράψουμε σωστά).
Το ταξίδι των λέξεων (Ελληνικές λέξεις που δανείσαμε σε άλλες γλώσσες και επέστρεψαν σε εμάς πολλές φορές αγνώριστες).
Η επίδραση του Internet στα ΜΜΕ (Τα αποτελέσματα έρευνας για την επανάσταση του διαδικτύου και τις αλλαγές που επέφερε στον τρόπο που ακούμε, μιλάμε, επικοινωνούμε, καταναλώνουμε)
Ερμηνεύοντας τον κόσμο (To βιβλίο αυτό είναι η κλασική πλέον εισαγωγή του Ernesto Spinelli στη φαινομενολογική ψυχολογία).
Ταξίδι στο συναίσθημα Το ταξίδι της ζωής είναι μια δύσκολη αλλά και συναρπαστική εμπειρία. Το συναίσθημα, αν και παραμελημένο, παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
04. Μάθετε τι αλλάζει στην Άσπρη λέξη.
05. Σύντομα νέα- Βιβλίο ή eBook η έρευνα του μήνα [περισσότερα] - Γίνετε μέλος του club της άσπρης λέξης [περισσότερα] - Ο Αλέξης περιμένει την κριτική σας στο [Facebook] Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σαςΣας περιμένουμε στο σπίτι μας στην οδό Μαντζάρου 6 στο κέντρο της Αθήνας
άσπρη λέξη© Ιούλιος 2009

Η κληρονομιά του απαρτχάιντ επιβιώνει ακόμη στη Ν. Αφρική

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η κληρονομιά του απαρτχάιντ επιβιώνει ακόμη στη Ν. Αφρική Le Monde Diplomatique
Του Achille Mbembe Καθηγητή Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ
«Μια κυβέρνηση για όλους τους Αφρικανούς», ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, μετά την εκλογική νίκη του στις 22 Απριλίου 2009.
Προσωπικότητα εξίσου αινιγματική και χαρισματική, αυτός που θα διοικεί στο εξής την πρώτη οικονομική δύναμη της μαύρης ηπείρου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία διαβρωμένη από τις ανισότητες και την εγκληματικότητα.
Θα κληθεί επίσης να αντιμετωπίσει την κρίση που ταλανίζει το κόμμα του, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (AΕΚ), το οποίο υπονομεύεται από εσωτερικές εντάσεις.