Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Προβλήματα από τις καταιγίδες

(ΑΠΟ http://www.zougla.gr/)
Σοβαρά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ελευσίνα προκάλεσαν οι ξαφνικές καταιγίδες και η χαλαζόπτωση που πλήττουν από το απόγευμα τη χώρα. Κλειστή παραμένει από τις 5 το απόγευμα η Εγνατία Οδός, στο τμήμα μεταξύ της Μικρής και Μεγάλης Βόλβης, εξαιτίας της ξαφνικής βροχής που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να έχει καλυφθεί από κλαδιά δέντρων και μπάζα τα οποία μετέφερε η βροχή στο δρόμο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, από το ύψος της διασταύρωσης της Ρεντίνας.
Στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα γκρέιντερ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ώστε να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού και να λάβει τέλος η μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρα στα οχήματά τους. Ξαφνικό μπουρίνι και στη Λάρισα.
Μόλις λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων και να πλημυρίσουν δεκάδες υπόγεια στα χωριά Φάρσαλα, Παλαμάς και Σοφάδες.
Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ μέχρι αυτή την ώρα άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν απάντληση υδάτων. Μικρής έκτασης πυρκαγιές προκάλεσαν κεραυνοί σε δασικές εκτάσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Μαγούλα και η δεύτερη στην περιοχή Καραούλι προς Βίλια.
Οι φωτιές δεν πήραν μεγάλη έκταση και τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να κατευθυνθούν προς τα ανατολικά της χώρας.
Μέχρι αύριο το πρωί ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν τα αυγουστιάτικα μελτεμάκια.
Από Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Υποχωρούν τα γεωργιανά στρατεύματα

(Από http://www.cosmo.gr/)
Πλήρης φαίνεται να είναι η επικράτηση των ρωσικών δυνάμεων και των Οσετών αυτονομιστών στις συγκρούσεις με τον γεωργιανό στρατό, ο οποίος εισέβαλε το ξημέρωμα της Παρασκευής (8/8) -λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων- στη Νότια Οσετία. Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10/8), όποτε και τα γεωργιανά στρατεύματα αποχώρησαν από την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι, υπό την πίεση σφοδρών ρωσικών πυρών, αναδιπλούμενα στα περίχωρά της. Παράλληλα, η Ρωσία προχώρησε σε συντονισμένες ενέργειες από αέρος και θαλάσσης, βομβαρδίζοντας στρατιωτική αεροπορική βάση της Γεωργίας μόλις 12 χιλιόμετρα έξω από την Τιφλίδα και αναπτύσσοντας τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας κατά μήκος των γεωργιανών ακτών, προκειμένου να ανακόψει τον εφοδιασμό της Γεωργίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 2.000, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Οσετοί άμαχοι, ενώ 30.000 είναι οι πρόσφυγες, περίπου το 40% του πληθυσμού της Νότιας Οσετίας, που έχουν βρει καταφύγιο στη Ρωσία.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, τα γεωργιανά στρατεύματα, κατά την υποχώρησή τους από το Τσχινβάλι, έριχναν χειροβομβίδες σε υπόγεια, όπου κρύβονταν για να προφυλαχθούν Οσετοί πολίτες. Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά στο θέατρο των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Οσετίας, Βλαντικαυκάζ, βρίσκεται ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προήδρευσε πολεμικού συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, επισκέφθηκε χωριό κοντά στα σύνορα Γεωργίας και Νότιας Οσετίας και συνομίλησε με κατοίκους. Όσον αφορά στις διπλωματικές κινήσεις, κοινή αποστολή από τις Η.Π.Α. και την Ε.Ε. μεταβαίνουν στη Γεωργία, σε μια προσπάθεια ειρηνευτικής διαμεσολάβησης, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για την αυξανόμενη ένταση στην Αμπχαζία», την άλλη ανεξαρτητοποιημένη περιοχή της Γεωργίας, όπου τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αύξηση της έντασης, καθώς ρωσικά βομβαρδιστικά πλήττουν γεωργιανές θέσεις στο Κοντόρι, δύσβατη περιοχή στην Αμπχαζία και η μοναδική που ελέγχει ο στρατός της Γεωργίας στην ανεξαρτητοποιημένη δημοκρατία. Τέλος, σχετικά με την ελληνική ομογένεια στην εμπόλεμη ζώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, ανέφερε ότι υπάρχουν μόνο 6 οικογένειες στην περιοχή, για τις οποίες, εάν και εφ’ όσον χρειαστεί, θα υπάρχει πλήρης περίθαλψη και κάλυψη.
Εντός του Τσχινβάλι υπάρχει μόνο 1 οικογένεια, η οποία «είναι καλά και έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές», όπως δήλωσε ο κ. Κασσίμης. Νίκος Μπαλιδάκης

Απίστευτο και όμως Ελληνικό

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://kafeneio-gr.blogspot.com/)Στην υγειά του Καπετάνιου του επιβατικού "DALIANA" !!!! Όλα τα περίμενα,αλλά το να αναχωρήσει το πλοίο από την Σαντορίνη ....."ξεχνώντας".....τον Καπετάνιο του στο νησί και μετά από ταξίδι 40 λεπτών να το αντιληφθούν και να επιστρέψουν να τον πάρουν!!!!,μου είναι αδιανόητο. Ιωάννης Εμμ.Νομικός

AMBER ALERT ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ --------ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ--------ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--------

Στις 02/08/2008, η Ζαχαρένια Χατζηνικολάου 3,5 ετών απήχθη από τον πατέρα της, ο οποίος δεν έχει την επιμέλεια της.
Η Ζαχαρένια κατοικούσε στην Κω και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να φύγουν στο εξωτερικό με αλλοδαπή κυρία η οποία έχει ένα παιδί στην ίδια ηλικία.
Η Ζαχαρένια έχει ύψος 1μ. και ζυγίζει 16,5 κιλά.
Η Ζαχαρένια έχει σγουρά σκούρα καστανά μαλλιά μέχρι το λαιμό και καστανά μάτια.
Την ημέρα της αρπαγής φορούσε κόκκινο φόρεμα και κόκκινα πέδιλα. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗ ΠΤΩΛΕΜΑΪΔΑ... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΗ...
(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/)
Δυο εβδομαδες μετα το δυστυχημαστη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη Περαματος που κοστισε τη ζωη σε 8 εργατες, και βρηκαν τραγικο θανατο επειτα απο εκρηξη μεσα σε δεξαμενη πλοιου...και 4 ημερες μετα απο ατυχημα σε σηραγγα για την εκτρωπη του Αχελωου που παραλιγο να θρηνησουμε 12 νεκρους εργαζομενους... ενα νεο εργατικο ατυχημα, εγινε χθες το Σαββατο 9-8-2008, στο Ορυχειο Καρδιας,επειτα απο σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση φορτηγών....
Πιο συγκεκριμενα, τα δύο φορτηγά το ένα φορτωμένο με αδρανή υλικά και το άλλα άδειο μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών ενώ για τον απεγκλωβισμό του ενός οδηγού, Έλληνα υπηκόου από το Τρανόβαλτο Κοζάνης χρειάστηκε να στηθεί ειδική επιχείρηση της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής για πάνω από δυόμιση ώρες για να μεταφερθεί αμέσως μετά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Ο έτερος οδηγός Αλβανός υπήκοος,λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το τραγικό εργατικό τροχαίο ατύχημα με ομόφωνη απόφαση του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας και των σωματείων της περιοχής την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση στην διάρκεια της οποίας δεν θα επιτραπεί η κίνηση εντός των ορυχείων κανενός φορτηγού αυτοκινήτου.
Ποσοι νεκροι εργατες χρειαζονται ακομη, ωστε η κυβερνηση να θεσπισει αυστηρους νομους, αναφορικα με τα μετρα προστασιας και την ασφαλεια των εργαζομενων στους χωρους εργασιας τους;;;
Γιατι η Κυβερνηση δεν παιρνει θεση και εξακολουθει να σιωπα;;;
Κυρια Πετραλια, οσο εσεις κανετε τα μπανια σας... δεκαδες ειναι οι εργατες καθημερινα που παθαινουν εργατικα ατυχηματα, εξαιτιας της ελλειψης μετρων προστασιας που εσεις δεν θεσπιζετε.
ΟΙ 8 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Το ιδιο και οι τοσοι εργαζομενοι που πεθαναν απο ασθενειες οι οποιοες σχετιζονταν με την εργασια τους... χωρις ομως οι θανατοι τους να εχουν καταγραφει πουθενα, αφου το ΙΚΑ, δεν διαθετει τετοια υπηρεσια...

Καυκάσιος ο επικεφαλής σημαιοφόρος στο Πεκίνο

ενώ γίνεται πόλεμος στο Καύκασο, καυκάσιος ο επικεφαλής της παρέλασης στο Πεκίνο...(ΑΠΟ http://liberopoulos.gr/profil.html)
Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, τραγουδούσαν ελληνικά τα κινεζάκια... Και ενώ ένας Καυκάσιος μπαίνει επικεφαλής της παρέλασης στο στάδιο του Πεκίνου, με την σημαία της κοιτίδας του ολυμπισμού την ίδια στιγμή, γενικεύεται η σύρραξη στον Καύκασο με νεκρούς αμάχους από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε πόλη της Γεωργίας.
Στην έμπόλεμη ζώνη της Νότιας Οσετίας ξεδιπλώνεται προσφυγικό δράμα με εκατέρωθεν κατηγορίες για εθνοκάθαρση...
Συγκρούσεις και στην Αμπχαζία...
Στην αρχαία Ελλάδα σταματούσαν οι πόλεμοι κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Μπους κάνει δηλώσεις στο Πεκίνο...
Ποιός, ο πλανητάρχης που καταπατάει τα δικαιώματα των λαών και διατηρεί στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ...
Διαβάστε πιό πολλά εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 5 Αυγούστου 2008 Αριθ. Πρωτ.:200/4/81 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι Δόκιμοι Αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι.
Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κατ’ επανάληψη τονίζαμε ότι παραμένουν άνευ ουσιαστικής αξιοποίησης οι των υψηλών προδιαγραφών και προσόντων εισερχόμενοι των Σχολών Δόκιμοι, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι για την είσοδό τους στις Σχολές απαιτείται υψηλή βαθμολογία και οι περισσότεροι είναι αριστούχοι.
Πέραν αυτών, από επισκέψεις μελών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας στα Τ.Δ.Α. και συνομιλίες – ανταλλαγές απόψεων με τους Δοκίμους διαπιστώθηκε μια επιχειρούμενη προσπάθεια υποβάθμισης της εκπαίδευσης ως εκ του τρόπου, της μεθόδου, της διδακτέας ύλης και της πρακτικής άσκησης.
Στις μέρες μας παρατηρείται μια υπονόμευση του ισχύοντος συστήματος με την επικράτηση του εφησυχασμού, με στόχο την οπισθοδρόμηση, αφού καλλιεργούνται απόψεις από τη Διοίκηση για σμίκρυνση του χρόνου της εκπαίδευσης και αλλαγή του τρόπου πρόσληψης.
Το σημερινό σύστημα εκπαίδευσης έχει αποδειχθεί ανεπαρκές και αδύναμο διότι δεν παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις ώστε να επιτευχθεί η διείσδυση των αστυνομικών στην κοινωνία, δεν δημιουργεί όραμα και ιδανικά, ενώ αντίθετα δημιουργεί αγκυλώσεις με νοοτροπίες και τακτικές του παρελθόντος και περιορίζει σημαντικά την ευρύτητα των πεδίων δράσης των νέων αστυνομικών μέσα στην κοινωνία των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, το Ινστιτούτο Αστυνομικών Μελετών, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Ομοσπονδίας μας, είχε απευθυνθεί σε επιστημονικούς συνεργάτες και είχε καταθέσει πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημίου Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών), λαμβάνοντας υπόψη του τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας, αλλά και το γεγονός ότι από το 2004 η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελούσε διακηρυγμένη θέση του ίδιου του σημερινού Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (Θεσσαλονίκη, προγραμματικές δηλώσεις σε συνδιάσκεψη στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας). Δυστυχώς, όμως, στην πράξη δεν παρατηρείται καμία θεωρητική και πρακτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις που στη περιοχή τους βρίσκονται Τ.Δ.Α. συνεχώς καταγγέλλουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια στελεχικού – εκπαιδευτικού δυναμικού, αλλά και με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Όπως έχει γίνει γνωστό στην Ομοσπονδία μας, βάσει των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρόνος για ανάγνωση και μελέτη εντός της Σχολής δεν υφίσταται με αποτέλεσμα ό,τι διδάσκεται σε θεωρητικό επίπεδο να μην εμπεδώνεται, με πλείστες αρνητικές συνέπειες, αλλά και η φιλοσοφία της πρακτικής εκπαίδευσης στις αστυνομικές υπηρεσίες, να ξεφεύγει του σκοπού της, καθώς οι Δόκιμοι χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις, ενταγμένοι πλήρως στις επικίνδυνες συνθήκες του αστυνομικού επαγγέλματος, άοπλοι, χωρίς εφόδια και το κυριότερο θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή όσο και τη ζωή των πολιτών.
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ.

Ο Μ.ΤΖΙΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη της ιστορικότητας του Αγίου Ορους, τη συντήρηση των μονών, την πυροπροστασία και το φυσικό περιβάλλον συζήτησε με τους αγιορείτες πατέρες κατά την επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας.
Τον υπουργό συνόδευαν ο Γ. Γ. του ΥΜΑΘ, Λουκάς Ανανίκας, και ο Γ.Γ. του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), Γιώργος Μανασσής.
Στην αποστολή συμμετείχε και ο αναπληρωτής Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Κορτσάρης.
Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της Ιεράς Κοινότητας, οι αντιπρόσωποι των μονών παρέδωσαν στον κ. Τζίμα υπόμνημα με έξι σημεία, μεταξύ των οποίων θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του ΚΕΔΑΚ σε επιστημονικό προσωπικό και την υποβοήθησή τους σε μελέτες έργων, καθώς και θέματα που αφορούν τη συντήρηση της κινητής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους.
"Το ΥΜΑΘ και το ΚΕΔΑΚ έχουν μια ειλικρινή συνεργασία με την Αθωνική Πολιτεία. Βοηθούμε στην πυροπροστασία, στην αναστήλωση των μονών και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού κάλλους.
Το Δ.Σ. του ΚΕΔΑΚ εξετάζει τα προβλήματα και είμαστε αποφασισμένοι και τα σημερινά να τα εξετάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άμεσα", δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ.Τζίμας. Το θέμα της πυροπροστασίας συζήτησαν οι μοναχοί και με τον αναπληρωτή Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Κορτσάρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς προωθούνται λύσεις σε πολλά από τα αιτήματά τους.
Το πρωί, τον υπουργό και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο λιμανάκι της Δάφνης ο αναπληρωτής πολιτικός διοικητής του Αγ. Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου.
Επίσημη υποδοχή έγινε στην πλατεία των Καρυών.
Στη συνέχεια, παρουσία των μελών της Ιεράς Κοινότητας τελέστηκε δοξολογία.
Ο κ. Τζίμας πρόσφερε ως δώρο στους μοναχούς ασημένιο δίσκο με εγχάρακτη τη μορφή του Αγ. Δημητρίου και εκείνοι ανταπέδωσαν δωρίζοντάς του αντίγραφο της εικόνας "Αξιον Εστί".