Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ή…Τελικά οι ΑΡΕΣΤΟΙ;...

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ή…Τελικά οι ΑΡΕΣΤΟΙ;... Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ* Επιστρέφω στο θέμα της επιλογής των 88 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων καθώς πέραν της πρόσληψης ΕΝΟΣ, δηλαδή του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα ΔΕΝ είδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για τις υπόλοιπες 87 θέσεις, ενώ οι μέρες κυλάνε και η Δημόσια Διοίκηση χωλαίνει αναίτια!... Τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει και οι κρίσεις που θα χρειασθεί να διαχειρισθεί η νέα Κυβέρνηση της χώρας με Πρωθυπουργό τον κ Γιώργο Παπανδρέου δεν νομίζω ότι συμπεριελάμβαναν και ατυχείς επιλογές όπως αυτή της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων για κατάληψη μιας από τις 88 επίζηλες θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Για τον Πρωθυπουργό μας και για χιλιάδες ανθρώπους όπως ο υπογράφων είναι γνωστό το γεγονός ότι στην Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Δύσης (όπου αναμφίβολα ανήκει και η Ελλάδα) ΟΛΕΣ οι περιζήτητες θέσεις του Δημόσιου τομέα (είτε πρόκειται για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, είτε για τις Κυβερνήσεις των Πολιτειών, είτε για ην οπουδήποτε τοπική αυτοδιοίκηση) ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα βιογραφικά τους προς κρίση! Φρονώ ότι σε αυτά τα δεδομένα βασίστηκε και η «καινοτόμος» για τα ελληνικά δεδομένα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα πλαίσια της αποκαλούμενης e-government ( ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) για τις 88 θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων. Μέχρι εδώ πολύ καλά, έστω και εάν αυτές τις θέσεις νομοτελειακά τις καταλαμβάνουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των εκάστοτε Υπουργών που συνθέτουν το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο και ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν...παρεξηγείται! Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στις προαναφερθείσες χώρες και περιπτώσεις ΟΛΑ είναι επακριβώς προσδιορισμένα (δηλαδή θέση και προβλεπόμενα προσόντα), επιτροπές και κριτήρια επιλογής. Η «καινοτόμος» προσέγγιση του θέματος πρόσληψης 88 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στην Ελλάδα του 2009 δημιούργησε, από βιασύνη(;) Από πρόθεση(;) από ασχετοσύνη(;) μια πραγματικότητα σε επίπεδα σχεδόν χυδαία και φοβάμαι τις επερχόμενες κοινωνιολογικά οδυνηρές εξελίξεις ακριβώς επειδή – εάν πρόκειται για κάτι τέτοιο - "το δούλεμα" δεν έχει πλέον περιθώρια επιτυχίας Με άλλα λόγια, πού σταματά η καλή πρόθεση, στα δημόσια πράγματα, που αρχίζει "το δούλεμα" και πότε εμποτίζεται μια «καινοτόμος ενέργεια» που εισήγαγε, υποθέτω με πολύ καλές προθέσεις ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου, με τόση χυδαιότητα ώστε να επιτρέπεται και να μπορούμε εγώ και σχεδόν 40,000 αιτούντες να ανακράξουν όχι με αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με πνεύμα εποικοδομητικής κριτικής.... Αιδώς Αργείοι!... * Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η καταβολή των τελώνΣε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, τα οποία οριστικοποιήθηκαν χθες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Η τραπεζαρία

Η τραπεζαρία - 31/10/2009 Ώρα: 19:30
Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 31,39,3ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ
ΑΝΕΤΟΝ
Το έργο «Η Τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκέρνυ, είναι ένα έργο σπονδυλωτό, στο οποίο τα διάφορα επεισόδια περιλαμβάνουν διαφορετικές οικογένειες που παρελαύνουν στη σκηνή, στο χώρο μιας τραπεζαρίας γύρω από το κεντρικό αντικείμενο-σύμβολο «τραπέζι». Οι σκηνές του έργου είναι και ένα στιγμιότυπο της καθημερινότητας, μια αντανάκλαση της σύγχρονης ζωής, μέσα από τα οποία φαίνονται οι σχέσεις των σύγχρονων ανθρώπων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην παράσταση παίρνουν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, απόφοιτοι, γονείς και προσωπικό.
Το έργο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη: σε μικρούς και μεγάλους, σε όσους είναι ακόμη εδώ και σε όσους έχουν φύγει αφήνοντας πίσω τους το έργο και την ψυχή τους...
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Θάλεια Σκαρλάτου Σκηνοθεσία: Ελένη Δημοπούλου Χορογραφίες: Μέλπω Βασιλικού Σκηνικά-Φωτισμός: Ρίτσαρντ Άντονι Κοστούμια: Παρασκευή Ορφανίδου Κατασκευή σκηνικού: Κωνσταντίνος Κοζλόφ Μουσική επιμέλεια: Στάθης Κόλλιας, Βασίλης Πέτρου Χειρισμός ήχου: Τριαντάφυλλος Γραβαλάς, Στάθης Κόλλιας, Απόστολος Περιφανάκης Υπεύθυνοι καθηγητές: Μιρέλλα Γκιουζέλη, Κώστας Κουκουβέτσιος,Κώστας Σύρρης, Λευτέρης Τσουβαλάς, Νάνσυ Φραγκίδου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ιάσων Bασιλειάδης Ναταλία Γιωγιού Μαίρη Γκάρη Μιρέλλα Γκιουζέλη Μπρους Γουίλλις Τριαντάφυλλος Γραβαλάς Δημήτρης Δάγκαλης Κλειώ Ζαχαρίου Θόδωρος Ζερβουδάκης Ελένη Θεοδωρίδου Αννέτα Ιπλικτσόγλου Λίζα Καπώλη Ευαγγελίνα Καριοφύλλη Ηλιάνα Κεπαπτσόγλου Στάθης Κόλλιας Βαγγέλης Κοσμίδης Ρίτα Κωνσταντινίδου Ιάκωβος Λεβή Νικόλας Λότσιος Λωξάντρα Λούκας Λώρα Λούκας Νέλσων Λούκας Δημήτρης Μαυρομάτης Δημήτρης Μέξης Κώστας Μηναΐδης Κατερίνα Μπακαλιού Χριστίνα Μπόση Ηλέκτρα ΝάνουΜιχάλης ΟικονόμουΓιάννης ΠαπαντώνηςΑπόστολος ΠεριφανάκηςΡίτσα Πετρίδου Σίλια Πρασίνη Ηλίας Πρωτιβιώτης Στέφανος Ραπτόπουλος Κατερίνα Σισίννι Τζίνα Στεφανίδου Κώστας Σύρρης Chryssie Τaylor Δήμητρα Τάννου Χριστίνα Ταρατόρη Άγγελος Τερζόπουλος Αθηνά Τσόκανου Λευτέρης Τσουβαλάς Βίλυ Φεσατίδου Πένυ Φεσατίδου Βίκυ Χαρίτου Ρωμανός Χατζηαποστόλου Σπύρος Χατζίκος Χρήστος Χρυσοχοΐδης

«Το έξυπνο πουλί» του Georges Feydeau από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»

Το Έξυπνο Πουλί - 31/10/2009 έως 01/11/2009
Ώρα: 31/10 : 21.00 01/11 : 19.00
Χώρος Εκδήλωσης: Θέατρο Αμαλία Είδος Εκδήλωσης: Θέατρο Κανονικό: 20 € Φοιτητικό: 12 € Λεωφορεία: 31,39,3«Το έξυπνο πουλί» του Georges Feydeau από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» μας έχει συνηθίσει σε ένα ιδιαίτερα ευρύ ρεπερτόριο, από κλασικούς μέχρι άγνωστα διαμαντάκια του ελληνικού και ευρωπαϊκού θεάτρου.
Φέτος, παρουσιάζει στα Δημήτρια το έργο ενός από τους μεγάλους δασκάλους της γαλλικής -και ευρωπαϊκής- αστικής κωμωδίας Ζωρζ Φεντώ.
Πολλοί συγγραφείς ακολουθούν ακόμη και σήμερα τις πάντα επίκαιρες και... αποτελεσματικές φόρμες του Φεντό, επιτυχημένη συνταγή για επιτυχημένες κωμωδίες. Ο Ζωρζ Φεντώ (Georges Feydeau, 1862-1921) είναι ο μεγάλος τεχνίτης της γαλλικής αστικής φάρσας, που μαζί με τον Ευγένιο Λαμπίς απογείωσε τη γαλλική κωμωδία του 19ου αιώνα, οδηγώντας τον κωμικό μηχανισμό στην τελειότητα, με έργα που αποτελούν έξοχα δείγματα θεατρικής τεχνικής.
Μεγάλος μάστορας της κωμωδίας παρεξηγήσεων, κατάφερε, χρησιμοποιώντας φρενήρεις σκηνικούς ρυθμούς, να οδηγήσει τους μεσοαστούς ήρωές του σε καταστάσεις παροξυσμού που θυμίζουν με το θέατρο του παραλόγου.
Γεννημένος στο Παρίσι το 1862, γνώρισε την πρώτη του επιτυχία το 1892 με το έργο «Ο κύριος πάει κυνήγι».
Ως το 1912 έγραψε τα πιο γνωστά θεατρικά του έργα, ανάμεσα στα οποία: «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», «Η κυρία του Μαξίμ», «Ψύλλοι στ' αυτιά», «Το νου σου στην Αμέλια», «Γουρούνι στο σακκί». Στην κωμωδία «Το έξυπνο πουλί», ακόμα μια φορά οι υπερφίαλοι άντρες, που "ατακτούν" συστηματικά, επειδή διεκδικούν για τον εαυτό τους την ερωτική ελευθερία την οποία αρνούνται στις γυναίκες, οδηγούνται μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων σε αδιέξοδο, γελοιοποιούνται, ηττώνται κατά κράτος. Είναι τα έξυπνα πουλιά, που, ως γνωστόν, απ' τη μύτη πιάνονται. Το έργο, που καταδεικνύει τη γελοιότητα της υποκρισίας και του καθωσπρεπισμού, πρωτοπαίχτηκε το 1896, ενώ έκανε την επίσημη είσοδό του στο "κλασικό" ρεπερτόριο της Κομεντί Φρανσαίζ το 1951. Οι συντελεστές Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Βέττας Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης Φωτισμοί: Χρήστος Γιαλαβούζης Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέττα Σπηλιοπούλου Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Τζαφέρης Παίζουν:
Ελένη Βλαχοπούλου, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ελένη Δημοπούλου, Σταύρος Ευκολίδης, Αθηνά Ευσταθίου, Άννα Κυριακίδου, Μένη Κυριάκογλου, Νίκος Λύτρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Μάριος Μεβουλιώτης, Γιάννης Μόχλας, Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Σταμούλη, Τάσος Τσουκάλης

«Του Κουτρούλη ο γάμος αλά παραδοσιακά»

Του Κουτρούλη ο Γάμος - 31/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Ε.Μ.Σ. Είδος Εκδήλωσης: Χορός Λεωφορεία: 5,6,33,39,78,11,58«Του Κουτρούλη ο γάμος αλά παραδοσιακά» Τμήμα Ελληνικών Χορών Δήμου Θεσσαλονίκης Μία ελληνική χορογραφική διαδρομή με ποιητικότητα στην κίνηση, στο τραγούδι και στη μελωδία.
Χορευτές, μουσικοί και θεατές, γίνονται συνένοχοι του χρόνου, σε μία παράσταση που ξεχωρίζει από τα καθημερινά δεδομένα και μειώνει την απόσταση του κοινού από τους μουσικούς και τους χορευτές.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα », καθώς και με άλλες χορευτικές ομάδες πολιτιστικών σωματείων του νομού Θεσσαλονίκης.
Παίρνουν μέρος 20 μουσικοί (οργανοπαίκτες και τραγουδιστές) και πάνω από 200 χορευτές. Επιμέλεια: Βουβάκης Δημήτρης Σκηνοθεσία: Σακατζής Δημήτρης Σκηνικά: Παντελίδης Δημήτρης Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια που κάνει να γνωρίσει στους δημότες της πόλης μας, τους Παραδοσιακούς μας χορούς, δημιούργησε, από το Μάρτιο του 1989, τμήματα εκμάθησης Ελληνικών χορών.
Τα τμήματα αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία (συμμετέχουν πάνω από 700 άτομα) στα Δημοτικά Γυμναστήρια, στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η σωστή και πιστή εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος και σε άτομα από όλες τις ηλικίες.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μία παράδοση αρκετών χρόνων με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει από ειλικρινή αγάπη και προπάντων σεβασμό προς την παράδοση και που όλες τους αποτέλεσαν ένα καλό μάθημα εθνικής αυτογνωσίας. Μέσα από αυτή μας την προσπάθεια δημιουργήθηκαν και ομάδες επίδειξης που με την αμέριστη φροντίδα και βοήθεια του Δήμου μας (κατασκευή χειροποίητων ενδυμασιών, οργάνωση εκδηλώσεων κ.λ.π.), αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι άλλοι φορείς της πόλης μας, αλλά και άλλων πόλεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολλές διακρίσεις όπου εμφανίζονται. Το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχε κατ' επανάληψη σε Παγκόσμια Διεθνή Φεστιβάλ στο εξωτερικό (όπως αυτό στην Κίνα, στην Αίγυπτο, στη Σλοβακία, στη Φινλανδία, στη Κένυα, στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Γερμανία, στον Καναδά, στη Ρουμανία, στη Κύπρο κλπ ), όπου εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη επιτυχία του τμήματος. Επίσης ομάδες από το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν σε χορευτικά φεστιβάλ και σε εκδηλώσεις, στην Ελλάδα, άλλων Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και από άλλους φορείς της πόλης μας (Νομαρχία, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ κλπ).

ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ - ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Το διαδικτυακό μουσικό περιοδικό «ΟΡΦΕΑΣ» (www.e-orfeas.gr) διοργανώνει, στον φιλόξενο χώρο του «ΙΑΝΟΥ», μια μουσική βραδιά – αφιέρωμα στον Κώστα Σμοκοβίτη. Ο Κώστας Σμοκοβίτης είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές και σημαντικές φωνές της γενιάς του ’70 και, βέβαια, είναι ο τραγουδιστής που έχει ερμηνεύσει το τραγούδι – σύμβολο, το «Καλημέρα ήλιε» («Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο»), του Μάνου Λοίζου.
Σ’ αυτήν τη, μοναδική, εμφάνισή του στον «ΙΑΝΟ», ο Κώστας Σμοκοβίτης, θα παρουσιάσει, μέσα από ένα προσωπικό ρεσιτάλ, με τον τίτλο «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο», τα σπουδαιότερα τραγούδια απ’ το σύνολο της δισκογραφίας του, σε μουσική των : Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου Καλδάρα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοίζου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Βασίλη Δημητρίου, Μιχάλη Τερζή, καθώς και των λαϊκών δημιουργών Θόδωρου Δερβενιώτη, Γιώργου Μητσάκη, Χρήστου Νικολόπουλου, Θανάση Πολυκανδριώτη και Τάκη Σούκα. Παίζουν οι μουσικοί
Φαίδων Λιονουδάκης : πιάνο
Στέλιος Καρύδας : κιθάρα
Νίκος Ρούλος : μπάσο
Γιάννης Σαρίκος : ντραμς
Στέλιος Κατσίβελος : μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά
Κώστας Βέλλιος : μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά
Λεμονιά Κελεπούρη : ακορντεόν, φλάουτο Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας : Φαίδων Λιονουδάκης
Συμμετέχουν και τραγουδούν φιλικά : Νάντια Καραγιάννη και Σοφία Μιχαηλίδου

Thessaloniki International Film Festival

Αποκτήστε τη νέα CineΚάρταF Έχει ήδη ξεκινήσει η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ. Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Η Λευκή ΚορδέλαΑυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, 2009 Σκηνοθεσία: Michael Haneke, Έγχρωμη, 144΄.
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Moon Αγγλία,2009 Σκηνοθεσία: Duncan Jones. Έγχρωμη, 97΄. Ακαδημία ΠλάτωνοςΕλλάδα, 2009 Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, Έγχρωμη, 103 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now? 13-22 Νοεμβρίου 2009 «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ»
Με στόχο την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και ενδυναμώνει φέτος τον «πράσινο» διάλογο με το κοινό του, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις οικολογικού περιεχομένου.
Ακολουθώντας τις δράσεις με τίτλο «Πράσινοι Διάλογοι» που ξεκίνησαν στην 49η διοργάνωση, οι φετινοί «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ», που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ, αλλά και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντάσσονται ακόμη πιο δυναμικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα «Why cinema now?», θέλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη, διάλογο, επικοινωνία, διάδραση. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δενδροφύτευση:
Σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης, θα φυτευτούν 30 χιλιάδες δενδρύλλια, σε έκταση 300 στρεμμάτων στις τοποθεσίες Αλατιέρα και Πέτρα Βασιλάκη στο Δήμο Πεύκων την Κυριακή 15.11
Προβολές και ανοιχτές συζητήσεις: . «Στον δρόμο προς την Κοπεγχάγη»: Ανοιχτή συζήτηση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δανίας και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ, του WWF και της GREENPEACE .
Προβολές των ταινιών οικολογικού περιεχομένου The Age of Stupid & The Cove Προβολές οικολογικών spot στις αίθουσες και το τηλεοπτικό μαγκαζίνο του Φεστιβάλ FFTV: Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, θα προβάλλονται συνεντεύξεις επίσημων προσκεκλημένων που βρέθηκαν πέρυσι στη διοργάνωση και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και απόψεις στο πλαίσιο του Πράσινου Διαλόγου. Green InfoPoint σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ:
Εγκατάσταση στον χώρο του λιμανιού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα με χρήση πληροφοριών και εικόνας Λειτουργία εντός του Φεστιβάλ και ενέργειες προβολής: .
Ανακύκλωση παλαιών banners που μετατρέπονται στις συλλεκτικές τσάντες της 50ης διοργάνωσης. .
Οικολογικό έργο τέχνης σε σχεδιασμό του Τμήματος Εκθέσεων του Φεστιβάλ και σε υλοποίηση των προσκεκλημένων του. .
Ανακύκλωση υλικών που παράγονται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ . Χάρτης Πράσινου Διαλόγου με περιπατητικές διαδρομές στους χώρους του Φεστιβάλ και την πόλη της Θεσσαλονίκης Μεταφορές και μετακινήσεις: .
Προώθηση μεταφοράς προς τη Θεσσαλονίκη με οικολογικά μέσα: Carpooling .
Προώθηση μετακίνησης εντός της πόλης με οικολογικά μέσα: ποδήλατα, υβριδικά αυτοκίνητα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας, στείλτε μας τις δημιουργικές σας ιδέες και σκέψεις στο carbonfree@filmfestival.gr
Χορηγός επικοινωνίας για τις Green δράσεις του Φεστιβάλ είναι o ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now? 13-22 Νοεμβρίου 2009
4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DigitalWaveΓια τέταρτη συνεχή χρονιά το DigitalWave, το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που προσανατολίζεται αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή δημιουργία, αναδεικνύει και προωθεί τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες φωνές της εγχώριας παραγωγής.
Στόχος του DigitalWave 04, να αποτελέσει ξανά ένα σημείο συνάντησης και συνδιαλλαγής των δημιουργών της ψηφιακής εποχής, καθώς και ένα εργαλείο διεύρυνσης των εκφραστικών τους μέσων σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, την επεξεργασία, αλλά και την επικοινωνία των ταινιών τους με το θεατή.
Οι 9 ταινίες που απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα του DigitalWave 04 δίνουν μια σαφή εικόνα των τάσεων που επικρατούν στο σύγχρονο ελληνικό ψηφιακό σινεμά και χαρακτηρίζονται από ποικιλία στη θεματολογία και ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή.
Οι δημιουργοί -τολμηροί, καυστικοί- αγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις σημαντικότερες κοινωνικές θεματικές του σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης προκηρύσσει μία ετήσια υποτροφία στο όνομα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 στο βιολί. Οι υποψήφιοι, Ελληνίδες και Έλληνες, ηλικίας μέχρι 30 ετών, κάτοχοι διπλώματος από αναγνωρισμένο Ωδείο, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αποδοχής τους για μετεκπαίδευση σε κατάλληλο Μουσικό Ίδρυμα του εξωτερικού. Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλη πηγή. Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Ιουνίου 2010, ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής του Διαγωνισμού. Για την παραλαβή των εντύπων του Διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης από Δευτέρα έως Παρασκευή (κυρία Γάκη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25η Μαρτίου & Μαρία Κάλλας - 54646 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310895909 ώρες 10.00-14.00, φαξ 2310895961). Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων και δικαιολογητικών του Διαγωνισμού λήγει την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Τα έντυπα του Διαγωνισμού είναι διαθέσιμα από τους παρακάτω συνδέσμους Αίτηση Δικαιολογητικά ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ SUPPORTED BY THE HELLENIC MINISTRY OF CULTURE

Club De Belugas

Club De Belugas - 31/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Αριστοτέλειο Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ Κανονικό: 15 € Λεωφορεία: 10,31,14,2Club des BelugasSupport Group «Κου Κλουξ Σαξ»
Είναι διάσημοι, είναι ρετρό, είναι νέοι, είναι φρέσκοι, είναι σύγχρονοι, είναι επίκαιροι και είναι και μπροστά από την εποχή τους.
Από τη Γερμανία, ένας DJ - συνθέτης που λέγεται Maxim Illion και θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός της Nu-jazz στη Γερμανία, φέρνει άλλους οκτώ φίλους του στο 21ο Ethno Jazz Festival για πολύ Hip Hip-Chin Chin και το ερώτημα "What is Jazz"...Η αποθέωση της Nu-jazz, swing, funky μουσικής σε χορευτική διάθεση από μία πρωτοπόρα μπάντα της Ευρώπης, τους Γερμανούς Club des Belugas.
Ο Maxim Illion (dj και παραγωγός) στα decks μαζί με άλλους οκτώ μουσικούς επί σκηνής και την μαγευτική φωνή της Brenda Boykin, ξέρουν να ξεσηκώνουν το κοινό, συνδυάζοντας με μοναδική δημιουργικότητα, φαντασία και ένταση τη σύγχρονη Lounge & Nu-jazz μουσική με βραζιλιάνικους ρυθμούς, Swing και Soul των '50s, '60s και '70ς.
Οι Club des Belugas από το 2002 που δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 4 εκατομμύρια CD's.
Τo 2002 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο "Caviar at 3 a.m.". Το 2003 κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ "Minority Tunes", στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι δυο Νο1 επιτυχίες "Hip hip chin chin" και "Gadda Rio". Το 2006 οι Club des Belugas εμπλούτισαν την παγκόσμια μουσική σκηνή με ένα πραγματικό αριστούργημα το "Apricoo soul". Το "Apricoo soul" έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο άλμπουμ του 2006 "Best CD of the year 2006". Πολλά τραγούδια από αυτό το άλμπουμ έμειναν στο Top 10 για πολλές εβδομάδες. Στο ίδιο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονταν το πολύ γνωστό τραγούδι "Mambo Italiano" σε remix με τον Dean Martin.
Το 2007 κυκλοφόρησε το "Best of Club des Belugas" και το 2008 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "SWOP", που ψηφίστηκε το καλύτερο για την χρονιά 2008 "Best CD of the year 2008" στη Γερμανία.Τραγούδια των Club des Belugas έχουν ακουστεί σε πολλές διαφημίσεις όπως της Honda, Nivea και άλλων.
Επίσης, πολλά τραγούδια τους έχουν μπει σε πολλά γνωστά compilations: το Hotel Costes, Brazilectro, Claude Challe presents, Challe Select 2008, the Finest, Erotic Lounge 6, Bar Lounge Classics, Café de Paris κ.ά.Είστε έτοιμοι για jazz; για swing ; ή για rock;Oτι και να είστε σίγουρα θα τρελαθείτε με τους Club des Belugas.
Είναι διάσημοι, είναι ρετρό, είναι νέοι, είναι φρέσκοι, είναι σύγχρονοι, είναι επίκαιροι και είναι και μπροστά από την εποχή τους.
Ένα λουλούδι που ανθίζει χειμώνα - καλοκαίρι .Από τη Γερμανία, ένας DJ, συνθέτης που λέγεται Maxim Illion και θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός της Nu-jazz στη Γερμανία, φέρνει άλλους οχτώ φίλους του στο 21ο Εθνο - Τζαζ Φεστιβάλ , για πολύ Hip Hip-Chin Chin και το ερώτημα What is Jazz.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠανωτόκια τέλοςγια δάνεια, κάρτες Έκτακτο πακέτο φόρων Όλες οι προσφορές για κινητά, σταθερά και Ίντερνετ Η λίστα με τα νέα τέλη στα Ι.Χ. Ο σούπερ κοριός και οι 9 καταζητούμενοι Οι ελεύθεροι σκοπευτές της ηγεσίας Η χρονιά της γυναίκας - κούγκαρ Γνωρίζουμε πια τη δύναμή μας! Γιαουρτοπόλεμος στην Αμερική

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ιωάννης Μεταξάς «Φύγε απ’ εδώ άνθρωπε μ ι κ ρ έ» και «Οίκαδε» – Δύο άρθρα του 1922, που έγραψε ο Γεώργιος Βλάχος στην «Καθημερινή» Η άγνωστη δράση του δαιμόνιου Έλληνα Βασίλειου Ζαχαρία (1849-1936) ΜΕΤΚΑ: Συμφωνία για κατασκευή σταθμού ηλεκτρ.ενέργειας στην Τουρκία Μια γενοκτονία, πολλές στρατηγικές! One genocide, many strategies! Υπεγράφη στρατιωτική συμφωνία που επιτρέπει την πρόσβαση του αμερικανικού στρατού σε επτά κολομβιανές βάσεις. Αντιδράσεις των γειτονικών χωρών Συνάντηση στο Λευκό Οίκο θα έχει στις 7 Δεκεμβρίου ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών τους. Η ΕΕ δεν αποτελεί στόχο εκ των ων ουκ άνευ, και σίγουρα όχι μία διαδικασία για την οποία θα παραγνωρίσουμε ένα νησί σαν την Κύπρο, δηλώνει ο Ε. Μπαγίς Συνόδος Κορυφής - Λαθρομετανάστευση Ο δρόμος των πρωτοβουλιών Κούρδοι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για βίζες εισόδου στην Τουρκία Με «Πνοή» ΡΚΚ «Αδύναμος κρίκος» για το ΝΑΤΟ έχει γίνει πλέον η Τουρκία Αν έχει σπάσει η μέση του βαθέος κράτους, θα αναπνεύσει άνετα και η Κύπρος Η Τουρκία διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο Μάρτυρας στον αμπελώνα του θανάτου Η επιλογή των γενικών γραμματέων Σε πολιτικό τέλμα η Αλβανία Μήνυμα από Μπαρό σε Τουρκία, δικαίωση της Ελλάδας Διπλωματικός πυρετός για ευρωτουρκικά και Λισαβόνα Καμπανάκι για τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά Δεν την εφεύρε, αλλά την παραμόρφωσε Συμφώνησαν με τους όρους του Τσέχου προέδρου για τη Λισαβόνα οι Ευρωπαίοι ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ Θλιβερή υποδοχή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣΕκδηλώσεις για παιδιά Διαβάστε περισσότερα... ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΙΟΥ & ΠΙΑΝΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΑΗ & ΟΥΒΕ ΜΑΤΣΚΕΣτην Αντωνιάδειο Στέγη
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα... «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΙ» 50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣWHY CINEMA NOW? 13-22 Νοεμβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα... «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ»Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Σύλλογος Βεροιέων Αθηνών σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Περιβαλλοντικά Μονοπάτια στη Βέροια»Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, ώρα 7:00 μμ. (Τριπόδων 28, Πλάκα) Διαβάστε περισσότερα... Η ΣΑΝΝΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ ΣΤΟ MIND RADIOΣάννυ Χατζηαργύρη ("Λίλα" των Singles) ζωντανά στο Mind Radio, 3 Νοεμβρίου, 23.00 - 01.00! Διαβάστε περισσότερα... Η Κ.Ο.Θ. ΗΧΟΓΡΑΦΕΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΥΠΟΥΡΓΟΥΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη δισκογραφική της παραγωγή, θα ηχογραφήσει από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009 έργα του Νίκου Κυπουργού, στενού συνεργάτη του Μάνου Χατζιδάκι. Διαβάστε περισσότερα... ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣΗ Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με εισηγητές, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σεναριογράφους, Μέλη της Ένωσης, οργανώνει και προσφέρει με την υποστήριξη του τομέα Cinema & TV του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για την τέχνη του σεναρίου διάρκειας 66 ωρών. Διαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε περισσότερα... ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣΕλάτε στη βιβλιοθήκη να ψάξουμε στο Internet, να φτιάξουμε το βιογραφικό μας, να δημιουργήσουμε online album φωτογραφιών, και να γνωρίσουμε την ψηφιακή φωτογραφία, τα κοινωνικά δίκτυα, το Twitter, και την τηλεφωνία μέσω διαδικτύου. Διαβάστε περισσότερα... ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΜΑΜ BAILDIΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣΤΟ VOX Διαβάστε περισσότερα... BERLIN ART – TΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΟ χώρος τέχνης Pro-art/Μ. Λεγάκη εγκαινιάζει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 στις 7μμ την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Berlin Art . Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ»

Πηγαίνοντας με τον άνεμο
Συγγραφέας: Αμπάς Κιαροστάμι Μετάφραση: Μαρία - Ηλιάνα Πραβίτα Σελίδες: 255 ISBN: 960-6748-48-6 Tιμή: 25 ευρώ
Η ποιητική συλλογή Πηγαίνοντας με τον Άνεμο, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της καλλιτεχνικής έκφρασης του Αμπάς Κιαροστάμι.
Στα ποιήματα της συλλογής περιγράφονται με απλές εικόνες πράγματα και καταστάσεις της ζωής. Σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι εικόνες και οι ήχοι, οι άνθρωποι, τα ζώα, τα λουλούδια, οι δυνάμεις της φύσης που ενίοτε προσωποποιούνται, ενώ θίγονται μέσα από λεπτές αποχρώσεις οι δυσκολίες της ζωής, ο ανθρώπινος πόνος και τα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων, όπως η έλλειψη επικοινωνίας και η μοναξιά. H ποιητική συλλογή Πηγαίνοντας με τον Άνεμο εκδόθηκε στα περσικά το 1999 και έχει ήδη κυκλοφορήσει σε αγγλική, ιταλική, γαλλική, γερμανική και ισπανική μετάφραση. Στην παρούσα έκδοση, εκτός από την ελληνική μετάφραση, συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφράσεις στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως ακριβώς έχουν δημοσιευτεί. Ο Αμπάς Κιαροστάμι γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1940.
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης. Καταπιάστηκε αρχικά με τα ζωγραφική, ασχολήθηκε για ένα διάστημα με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης. Από το 1970 κι έπειτα, ακολούθησε η πολύ πετυχημένη πορεία του ως κινηματογραφιστή.
Δημιουργός άνω των σαράντα ταινιών, έχει βραβευτεί αρκετές φορές, με σημαντικότερες ίσως διακρίσεις την απόκτηση του Χρυσού Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1997 και του Μεγάλου Βραβείου της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1999. Είναι εκφραστής της γενιάς των σκηνοθετών του ιρανικού «Νέου Κύματος», κύρια χαρακτηριστικά του οποίου συνιστούν οι ποιητικοί διάλογοι και η αλληγορία.Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, συλλογή ποιημάτων της Νάντιας Βαλαβάνη, αναφέρεται σε μια ποιητική πρόσληψη του 1989 ως ημερομηνίας-τομή στη ζωή ενός και ταυτόχρονα χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά και της ελληνικής - και όχι μόνο - αριστεράς. 20 χρόνια από το ελληνικό και διεθνές 1989 και μισή χιλιετία από τις ρίζες της δημιουργίας του σύγχρονου κόσμου, τα ασυνήθιστα ποιήματα της συλλογής Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, ιδωμένα με σύγχρονο μάτι και με τη γνώση όσων ακολούθησαν, εμφανίζονται ν' αναφέρονται με εξαιρετική ευθύτητα στα υπαρξιακά, πολιτιστικά και πολιτικά διλήμματα και στον πυρήνα των αναζητήσεων των ανθρώπων της ελληνικής αριστεράς σήμερα. Με άξονα το ποίημα, γραμμένο το Σεπτέμβριο του 1989, που χαρίζει τον τίτλο του σε ολόκληρη την έκδοση, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πριν», μια επιλογή ποιημάτων από την αίσθηση τέλους εποχής των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του '80 και την ποιητική συλλογή Τέλος εποχής. «Μετά», μια επιλογή ποιημάτων από την ποιητική συλλογή Στην πόλη της μακριάς προσμονής και ορισμένα ανέκδοτα, που απηχούν την ατμόσφαιρα των «μολυβένιων χρόνων» της δεκαετίας του '90. Σ΄ αυτό το μέρος συμπεριλαμβάνεται και «Ο διάλογος ανάμεσα στον Francois Villon και τον Charles d' Orlean», μια ελεύθερη ποιητική σύνθεση βασισμένη στο σύνολο του ποιητικού έργου των δύο, που επί αιώνες κυριάρχησαν ως αντίπαλοι πόλοι και κατευθύνσεις στη γαλλική ποίηση: Με τον Βιγιόν οι «κάτω» βρίσκουν τη φωνή τους στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης. Ενώ ο Κάρολος της Ορλεάνης, που έγινε ποιητής στη διάρκεια της 25χρονης φυλάκισης του στον Πύργο του Λονδίνου, εκφράζει το άγχος των «πάνω» σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά. Στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ (εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες) συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία από τη σειρά κολάζ με τίτλο 1989 Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV & V, που η Νάντια Βαλαβάνη δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2009 ειδικά για την παρούσα έκδοση. Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1954 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές της. Το λεύκωμα της Ο απαραίτητος πόλεμος (αφισέτες με κολάζ και ποιητικά σχόλια) κυκλοφόρησε κατά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (Στάχυ, Μάιος 1999).
Το μυθιστόρημα της Οι εσπερινοί επισκέπτες κυκλοφόρησε από το Δελφίνι (1996) και το Στάχυ (1999). Διηγήματα, αφηγήματα και ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, ποιητικές ανθολογίες και περιοδικά τέχνης. Μελετά από χρόνια το έργο του Μπρεχτ. Είχε το σχεδιασμό και την επιμέλεια της διεθνούς συλλογικής έκδοσης για τον Μπρεχτ στον 21ο αιώνα Μπέρτολτ Μπρεχτ - κριτικές προσεγγίσεις [16 δοκίμια, 1 δικό της] (Στάχυ, 2002 & Πολύτροπον, 2004). Άρθρα και δοκίμια της για το έργο του Μπρεχτ έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, επιστημονικές εκδόσεις και καταλόγους. Μετέφρασε στα ελληνικά, σχολίασε και προλόγισε έργα του Μπρεχτ. Είχε την ιδέα, έγραψε τα κείμενα και σχεδίασε τις παραστάσεις λόγου, μουσικής και Video-art, για τις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, Τρώγοντας το φρούτο απ' το δέντρο της γνώσης (2003), Σκέφτομαι σημαίνει αλλάζω (2006), Ψωμί και τριαντάφυλλα (2007), Έρευνα για το αν ο άνθρωπος τον άνθρωπο βοηθά (2006-2009) . Δεκάδες πολιτικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Δοκίμια και ομιλίες της σε επιστημονικά συμπόσια για θέματα ιστορίας, τέχνης και πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και επιστημονικά περιοδικά.Στα χρόνια της Αποκάλυψης
Τίτλος: Στα χρόνια της Αποκάλυψης, αντιχάρισμα ψυχής στη γενιά του Πολέμου Συγγραφέας: Βασίλης Θωμαίδης Σελίδες: 574 ISBN: 978-960-6748-56-1 Τιμή: 25 ευρώ
Ένα παιδί, σκολιαρόπαιδο του Δημοτικού, μεγαλώνει σε μια φτωχική, παράμερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, του αδερφοσκοτωμού. Είναι τα χρόνια που ο κόσμος ανοίγεται μπροστά του και παρουσιάζεται με το πιο σκληρό του πρόσωπο. Βομβαρδισμοί, μάχες και ξεσηκωμοί, σκοτωμοί και θάνατοι από την πείνα και την παγωνιά. Μικρή ανασαμιά το σχολειό.
Η αναζήτηση της παρηγοριάς στην εκκλησία και το κατηχητικό, οδηγούν στην πρώτη επαφή με το τρομερό βιβλίο, την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Και ο μικρός μαθητής μέσα στο άγουρο, παιδικό του μυαλό αναλογίζεται όσα ο κόσμος του «αποκαλύπτει» και πόσα από αυτά μοιάζουν με κείνα που ο Αγιορείτης σοφός καλογερόπαπας, ανασέρνει και ζωντανεύει, από το φοβερό όραμα της Αποκάλυψης, στο κήρυγμά του... Οι παιδικές θύμησες ανάκατες με τις εικόνες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του ώριμου πια αφηγητή, μας αποκαλύπτουν την εικόνα του σκληρού εκείνου κόσμου τα άγρια χρόνια του Μεγάλου Πολέμου.
Μας θέτουν ερωτήματα για το ρόλο που διαδραμάτισε μέσα στην πάροδο του χρόνου ο τότε ανθρωποχαλασμός πάνω στην όλο και πιο μοναχική διαδρομή του σημερινού ανθρώπου, καθώς και για τις επιπτώσεις του στο σήμερα σε σχέση με την «Σλαβική Μακεδονία του Αιγαίου» και όποιες άλλες «εκκρεμότητες» άφησε πίσω του...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ELEVEN WEDDINGS AND A SACRIFICE
ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΑΡΓΥΡΗ Κατηγορία ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 07964 Ημ. Έκδοσης 09/2009 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 10/2009 Έκδοση 2 ISBN 978-960-453-662-7 Σελίδες 408 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ Χιλιάδα Κυκλ. 6η
Μια νεαρή κοπέλα, σμιλεμένη από τη γαλλοτραφή Πολίτισσα μάνα της, μεγαλώνει ανυποψίαστη στη Νίσυρο της λάβας και της γύμνιας.
Όμορφη, έξυπνη, με σπουδές στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο, αφήνεται στον έρωτα ενός νεαρού συμπατριώτη της.
Στο βάθος, μακριά, φαντάζει η απουσία του πατέρα στην Αμέρικα. Και η παρουσία της ανδρόγυνης μάνας.
Ο έρωτας της Μαργαρίτας θα ανατραπεί την έσχατη στιγμή. Και η προδοσία θα σημαδέψει όχι μόνο την τύχη της, αλλά ένα ολάκερο νησί, προκαλώντας μια συγκλονιστική ανθρώπινη καραμπόλα.
Και η Μαργαρίτα; Υποκύπτει τελικά στη νομοτέλεια πως "Η Ζωή είναι μεγαλύτερη απ' την Αγάπη";
Τα ήθη της εποχής και η ιστορία της Ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου συνιστούν το υπόβαθρο του μυθιστορήματος, το οποίο κυριεύει τις αισθήσεις με τη γνησιότητα των ανθρώπινων χαρακτήρων και την αφοσίωσή τους στις άκαμπτες παραδόσεις του νησιού της λάβας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 20 ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ ''ΠΟΝΤΟΣ'' Μια γενοκτονία, πολλές στρατηγικές! One genocide, many strategies! 5 υποτροφίες από το Ίδρυμα Νικολάου Χ. Καστανίδη ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ "ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Καμπάνια εθελοντισμού για ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη απο Πολυτεχνική Σχολή σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009

Kαμπάνια ανακύκλωσης στην Πολυτεχνική Σχολή
Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009 στα πλαίσια των ημερών Πολυτεχνείου θα επαναληφθεί η καμπάνια ανακύκλωσης που έλαβε χώρα και κατά το παρελθόν στην Πολυτεχνική Σχολή.
Η καμπάνια ανακύκλωσης θα αφορά
(α) Απόβλητο Ηλεκτρικό και Ηλεκτρονικό Εξοπλισμό (ΑΗΗΕ) και (β) Ογκώδη και Αδρανή Λοιπά Υλικά (π.χ. παλιά ράφια, ντουλάπες, κ.λπ.) που τα μέλη της Πολυτεχνικής Σχολής και του Α.Π.Θ. γενικότερα θα έχουν εκείνες τις 2 ημέρες την ευκαιρία και δυνατότητα να προσκομίσουν προς ανακύκλωση.
Για τον σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν 2 κοντέινερ στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής πλησίον του κυλικείου καθόλο το διάστημα των 2 αυτών ημερών.
Τα απόβλητα που θα συλλεχθούν θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση ως ακολούθως:
(α) τα ΑΗΗΕ σε μονάδα επεξεργασίας τους στο Κιλκίς,
(β) τα ογκώδη και αδρανή σε μονάδα επεξεργασίας τους στη Σίνδο
Παράλληλα με την παραπάνω καμπάνια ανακύκλωσης θα λάβει χώρα για πρώτη φορά και καμπάνια εθελοντισμού για την ανακύκλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την νεοσύστατη ομάδα εθελοντών για την ανακύκλωση της Πολυτεχνικής Σχολής.
Οι ενδιαφερόμενοι για τiς παραπάνω δράσεις μπορούν να επικοινωνήσουν γιαπερισσότερες πληροφορίες με τον Επίκ. Καθ. Αβραάμ Καραγιαννίδη (9-4165, akarag@auth.gr) ή τον κ. Χρήστο Καρκανιά (9-4167, ckarkanias@aix.meng.auth.gr)
Εθελοντισμός στην πράξη στη Παιδαγωγική Σχολή (σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή)
Ομάδα εθελοντών/τριών φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ σε θέματα περιβάλλοντος θα συμμετάσχει σε δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και της ορθολογικής τους διαχείρισης.
Η εναρκτήρια δράση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009 στο πλαίσιο του Προγράμματος Φθινοπωρινών Ημερών Πολυτεχνείου, 2009.
Περιλαμβάνει συμμετοχή σε σεμινάριο ενημέρωσης για τα συστήματα ανακύκλωσης των απορριμμάτων τις εγκατεστημένες στην πόλη υποδομές ανακύκλωσης διαφόρων κατηγοριών απορριμμάτων, όπως ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τηγανέλαιων, ογκωδών αντικειμένων (π.χ. παλαιά έπιπλα, μηχανήματα), συσκευασιών κ.ά. και στη συνέχεια εξορμήσεις στην πόλη με υποστήριξη από διάφορους τοπικούς φορείς και στόχο την ενημέρωση των πολιτών με διανομή ενημερωτικού υλικού, με άμεσες επαφές με κατοίκους και σχολεία και με συλλογή στερεών αποβλήτων προς ανακύκλωση.
Η δράση εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κέντρου Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής και γίνεται με τη συνεργασία της κ. Ταμουτσέλη Λέκτορα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΠΤΔΕ.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 438 ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Κι όμως! Αυτοί κυβέρνησαν! Αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν προηγούμενο.
Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη συντριπτική ήττα που υπέστη το κυβερνών κόμμα στις εκλογές και την παραίτηση του άλλοτε «καταλληλότερου», κι ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για τα αίτια της πανωλεθρίας.
Και το χειρότερο: είναι απίθανο να γίνει παρόμοια συζήτηση στον περίπου ένα μήνα που θα διαρκέσει η προετοιμασία για την εκλογή του νέου αρχηγού. Θα ήταν υποκριτικό να ισχυριστούμε ότι μας θλίβει αυτή η κατάσταση.
Την είχαμε προβλέψει και απλώς αισθανόμαστε ένα είδος συγκρατημένης ικανοποίησης για τη δικαίωση. Θα ήταν επίσης ψεύτικο να γράψουμε ότι μας λείπει ο αντιπολιτευτικός λόγος του δεύτερου κόμματος. Τον έχουμε μπουχτίσει από την προηγούμενη θητεία της Ν.Δ. στην αντιπολίτευση κι άλλωστε αυτόν το ρόλο τον έχουν αναλάβει εργολαβικά οι γνωστοί αριστεροί ψάλτες. Σελ.2 Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ντόρας Το γεγονός ότι επί ένα μήνα αναζητούν τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, δείχνει την ανικανότητα που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα στη Ν.Δ.
«Το μαγαζί είναι διαλυμένο», αναφέρουν όσοι έχουν εικόνα των τεκταινομένων στους διαδρόμους της Ρηγίλλης. Αυτή τη βδομάδα στο στόχαστρο των περισσοτέρων βρέθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος αποδείχθηκε κατώτερος και των περιστάσεων και των προσδοκιών.
Η δημόσια αντιπαράθεση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ουσιαστικά ήρθε (εκτός των άλλων) να ακυρώσει το ρόλο του εγγυητή που επεδίωξε να καπαρώσει από την πρώτη στιγμή ο τέως πρόεδρος της Βουλής.
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ντόρας, καλείται να αποφασίσει για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Καταστατικό, προκειμένου να υπάρξει εκλογή προέδρου από τη βάση. Σελ.12 Τρέμουν στη Ν.Δ. μη μετατραπεί η Κ.Ε. σε αρένα Σήμερα στην Κ.Ε., πέραν της εισηγήσεως των τεσσάρων υποψηφίων, οι περισσότεροι περιμένουν από τον Σιούφα να ανακοινώσει και την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες. Αν και επικρατέστερη θεωρείται η 29η Νοεμβρίου, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι τελικά θα την ανακοινώσει σήμερα. Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής δεν έχει βρει εταιρεία που θα αναλάβει το on line σύστημα.
Οι δύο που συζητούσαν με τη Ρηγίλλης, η Singular Locig και Info quest, βλέποντας την ανοργανωσιά που υπάρχει, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Πριν προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός στον Σιούφα, φρόντισε να τον στείλει στον Δασκαλάκη. «Ο Μενέλαος είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα», έλεγε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, που σήμερα θα περάσει μια δύσκολη μέρα. Σελ. 14 και Σελ. 15 Τι θα κάνει με τρομοκρατία και διαλυμένη ΕΛΑΣ Άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε με κάθε ειλικρίνεια στον Νίκο Κακαουνάκη ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έριξε και ειδήσεις-βόμβα. Δήλωσε αποφασισμένος να κηρύξει ανειρήνευτο πόλεμο στην τρομοκρατία, να εξαρθρώσει τα κυκλώματα που συνδέουν τις φυλακές με το κοινό και το δήθεν «πολιτικό» έγκλημα, να αξιοποιήσει το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να προστατεύσει αποτελεσματικά τον πολίτη και τα ατομικά του δικαιώματα χωρίς νέο τρομονόμο ή νέα ιδιώνυμα, και σε επόμενη φάση να καταργήσει τις φρουρές στα αστυνομικά τμήματα! Σελ. 20 και Σελ. 53 Τα μέτρα που θα πάρει για την προστασία του πολίτη Η «Ελευθεροτυπία» διερωτάται σήμερα μήπως πρόκειται να φτιάξετε νέο τρομονόμο. Δεν θα κάνω τίποτα. Δεν πρόκειται να περιορίσω στο ελάχιστο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κανένας νέος τρομονόμος.
Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να εξαρθρώσουμε τις συμμορίες, οι οποίες κλέβουν τις περιουσίες των πολιτών κάνοντας διαρρήξεις, και φεύγουν τα πιο πολλά από αυτά τα χρήματα έξω, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία, με κυκλώματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, με ΚΤΕΛ, πρακτορεία ταξιδίων και με διάφορους άλλους τρόπους. Όλους αυτούς που διακινούν ανθρώπους.
Έχουμε γεμίσει εδώ με εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές δυστυχισμένων ανθρώπων που θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη, και τις διαχειριζόμαστε με πάρα πολλά χρήματα. Όλο αυτό το φαινόμενο δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Όταν το οργανωμένο έγκλημα διακινεί αυτήν τη στιγμή όλη τη μαύρη οικονομία, τότε ο πολίτης γιατί να εργάζεται;
Σε λίγο θα το ρίξουν όλοι στην παρανομία. Λοιπόν δεν έχω να κάνω κανέναν τρομονόμο, δεν έχω να εξοπλίσω αστυνομικά τμήματα. Σε λίγο τα αστυνομικά τμήματα θα είναι και αφύλακτα, τα πιο πολλά – το λέω σε σας και το λέω πρώτη φορά. Δεν θα φυλάσσονται τα αστυνομικά τμήματα.
Είναι αστυνομικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Πάνε τα παιδιά εκεί να βγάλουν ταυτότητα, να καταθέσουν χαρτιά για διαβατήριο. Να πάρουν ένα γνήσιο υπογραφής, να κάνουν τη δουλειά τους. Σελ. 54 και Σελ. 55 στο πέταλο Η γαλάζια αθλιότητα στο Δημόσιο δεν έχει τέλος.
Ακόμη και σήμερα που μιλάμε. Έχουμε στα χέρια μας έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σε μεγάλη δημόσια επιχείρηση ακόμη και τώρα συνεχίζονται προσλήψεις παρά το θόρυβο που γίνεται με αφορμή τα stage.
Έχουμε δύο συμβάσεις έργου για δύο πρόσωπα.
Ο ένας με συνολικό τίμημα 23.000 ευρώ περίπου και έναρξη εργασίας από την 30ή Νοεμβρίου του 2009 και ο άλλος με τον ίδιο μισθό με έναρξη εργασίας από 16 Δεκεμβρίου αυτής της χρονιάς.
Η λεπτομέρεια; Η κυρία είναι μητέρα πολύ υψηλά ιστάμενου στελέχους της εταιρείας, που διορίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας, και ο άλλος έχει θείο γενικό διευθυντή… Μπάρμπα στην Κορώνη δηλαδή… Ακόμη και σήμερα. Τέτοιο θράσος. Έγγραφα, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτουμε… Και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Σελ. 71 στο πέταλο Προκάλεσε αίσθηση η συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Νίκο Κακαουνάκη και στον Φλας.
Απόδειξη ότι οι ειδήσεις που «έβγαλε» πέρασαν σε κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα, και μάλιστα σε μεγάλη έκταση. Φυσικό ήταν.
Ο Χρυσοχοΐδης μίλησε για όλα κι έριξε… βόμβες. «Φυσικό» ήταν εξάλλου το ότι πολλοί συνάδελφοι… ξέχασαν να αναφέρουν την πηγή από όπου πήραν το υλικό τους. Και γράφουμε «φυσικό» γιατί η δεοντολογία του επαγγέλματος παραβιάζεται καθημερινά, με αποτέλεσμα τέτοιες «παραλείψεις» να έχουν γίνει συνήθεια.
Τέλος πάντων. Σελ. 72

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ SALONICA PRESS NEWS‏

http://salonica-press.blogspot.com/
Το μεσημέρι, το καθιερωμένο πλέον, ραντεβού με την Salonica Press News.
Μείνετε συντονισμένοι....