Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 052 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 20-01-17/03 UTC
ΧΑΜΗΛΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1024 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, 1022 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
ΚΑΙ 1014 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1038 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ 
ΑΠΟ 20/16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 20/22 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΕΛΙΤΑ
ΑΠΟ 20/16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 20/22 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ

Ελλάδα 2017, και η χώρα, χορεύει στους φάλτσους ρυθμούς των Ευρωπαϊκών «οργάνων», τη στιγμή που οι κοκορομαχίες και τα ξεκατινιάσματα στο Κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν μεταξύ των πολιτικάντηδων, των οποίων ο ΜΕΓΑΣ «Νταλγκάς», είναι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κρυφών και φανερών, σημεία αναφοράς για το αν θα χάσουν η όχι τις λατρεμένες τους καρέκλες, και τους … «πενιχρούς» μισθούς τους….
Από την μια λοιπόν, οι πολιτικάντηδες, οι σύγχρονοι «σωτήρες» της χώρας, οι πιστοί υπηρέτες των Ευρωπαίων η όποιας άλλης εθνικότητας αφεντικών μας, και από την άλλη, όλοι ΕΜΕΙΣ, τα θύματα, η καλύτερα τα ΚΟΡΟΙΔΑ που πληρώνουμε την «ορχήστρα», όχι πλέον με χρήματα γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά με το αίμα μας, το οποίο βάλθηκαν να μας το στραγγίξουν.
Τα «χρέη» της χώρας, πολλά, χρωστάμε ακόμα και στους εξωγήινους ένα πράμα, τα οποία χρέη, πρέπει να πληρωθούν από τον κοσμάκη, και όχι από τα αρπακτικά που τόσα χρόνια συστήνονται ως κυβερνήσεις, και μας έφτασαν στα χάλια που είμαστε.
Και λέει ο Έλληνας, «ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ»…
Από τη μια, ακούγεται σαν σκεπτικό σωστό, μόνο που Συνέλληνες, έχουν ακόμα ΠΟΛΛΑ για να φορολογήσουν, μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε.
Το έχουμε ξαναπεί, το «κράτος» έχει… ΙΔΕΕΣ προκειμένου να εισπράξει. Και όπως είναι φυσικό, ΠΑΝΤΑ εισπράττει από τους φτωχούς, ενώ πολλοί μεγαλοκαρχαρίες που χρωστούν ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, όπως και τα κόμματα, όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά περιμένουν από τον κοσμάκη να πληρώσει τα χρέη τους…
Την παροιμία με την «παπαδιά» και το χωριό την ξέρετε;
Ακριβώς αυτό γίνεται στην χώρα μας (το μας, με επιφύλαξη).
Έρχονται Συνέλληνες πολλά και διάφορα, έρχονται νέοι φόροι, νέοι «τρόποι» για να εισπράξει λεφτά το κράτος, έρχονται «νέα φρούτα», ξινά για ΟΛΟΥΣ μας…
Διαβάστε την είδηση, έχει ενδιαφέρον για «κάθε» φορολογούμενο…
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΛΕΝΤΙ! Χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες» με έγγραφα που δεν υπάρχουν πια
Χιλιάδες Ελλήνων θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες» καθώς αρχίζει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 250.000 καταθέτες οι οποίοι, σύμφωνα με τη διασταύρωση που έτρεξε το υπουργείο Οικονομικών με ειδικό λογισμικό εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωσαν από το 2002 και μετά.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι χιλιάδες φορολογουμένων δεν έχουν αρχείο της πρόετερης ζωής τους καθώς δεν ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ενώ φυσικά δεν μπορούν να δικαιλογηθούν και οι συναλλαγές μεταξύ πολιτών.
Π.χ κάποιος φίλος δάνεισε στο χέρι κάποιον ένα ποσό σε ώρα που το είχε ανάγκη και αυτός το επέστρεψε μέσω τραπέζης.
Στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ορίζεται ότι όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να εκδώσουν εντολές ελέγχου έως και τις 31 Μαΐου 2017 σε φορολογούμενους που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα για φοροδιαφυγή με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια θα αποσταλούν στους φορολογούμενους ειδοποιήσεις με τις οποίες ουσιαστικά θα τους γνωστοποιείται η δυνατότητα υπαγωγής τους στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.
Σημειώνεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση οδηγεί σε πληρωμή φόρου έως και περίπου 62% του ποσού που δηλώνεται από τα φυσικά πρόσωπα ενώ από τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε περίπου 26%.
Εφόσον έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου οι συντελεστές προσαυξάνονται.
Η διασταύρωση που γίνεται με το ειδικό λογισμικό του υπουργείο Οικονομικών αφορά φορολογικές δηλώσεις και καταθέσεις από το 2002 έως το 2015.
Στο ειδικό ειδοποιητήριο- πρόσκληση θα αναγράφονται ο αριθμός, η ημερομηνία της εντολής ελέγχου, η φορολογική περίοδος ή υπόθεση καθώς και το είδος φορολογίας που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.
Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων καθορίζονται ανάλογα με την ημερομηνία κοινοποίησης προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρων.
Έτσι:
1. Οι φορολογούμενοι δύνανται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως την 23.1.2017, εφόσον έχει ήδη κοινοποιηθεί σε αυτούς προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων, κατά την ημερομηνία κατάθεσης του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12.12.2016) και δεν έχει κοινοποιηθεί οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή προστίμων ή οποιαδήποτε αντίστοιχη καταλογιστική πράξη. Οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων που αφορούν προσωρινούς διορθωτικούς προσδιορισμούς φόρου ή προστίμων, οι οποίοι είχαν ήδη κοινοποιηθεί κατά την ημερομηνία κατάθεσης του ν. 4446/2016 στη Βουλή, κοινοποιούνται μόνο μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας των τριάντα ημερών.
2. Ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις δηλώσεις του, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, εντός εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του ν. 4446/2016, εφόσον έχει ήδη κοινοποιηθεί σε αυτόν εντολή ελέγχου ή πρόσκληση παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, κατά την κατάθεση του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12-12-2016).
3. Ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις δηλώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 57, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, εντός ενενήντα ημερών από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου, ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, ή της ειδικής πρόσκλησης της παρ. 2 του άρθρου 7 της παρούσας, εφόσον η εντολή ελέγχου ή η πρόσκληση παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013 κοινοποιείται σε αυτόν μετά την κατάθεση του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12-12-2016).»
ΠΗΓΗ: arouraios.gr (και όχι μόνο).
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ…..
Ο φορολογούμενος λοιπόν όχι μόνο θα πρέπει να αποδείξει πως ΔΕΝ είναι ελέφαντας, θα πρέπει να κρατήσει και την ψυχραιμία του, αλλιώς….
Ο φορολογούμενος δύναται Α) Να αρπάξει μια καραμπίνα, και να πάει μια βόλτα κατά βουλή μεριά…
Β) Ο φορολογούμενος, δύναται να πληρώσει (που θα πληρώσει έτσι κι αλλιώς) τα όποια πρόστιμα θα μπουν….
Γ) Ο φορολογούμενος προκειμένου να πληρώσει, επειδή είναι ΑΦΡΑΓΚΟΣ, δύναται να ξεπουληθεί με κάθε τρόπο….
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ;
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ (τι ρωτώ τώρα);
Αν ΕΜΕΙΣ είμαστε «αδικαιολόγητοι», τα φιλαράκια σας, οι χορηγοί σας ακόμα ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, είστε δικαιολογημένοι για ΟΛΑ σας τα περιουσιακά;
Για να σας δω να βγάζετε στο κλαρί επιχειρηματίες και πολιτικούς…
Σιγά να μην το κάνετε…
Θα είναι σαν να βάζετε τα χέρια σας, και να βγάζετε τα μάτια σας.
Σε ΠΟΙΟΥΣ πουλάτε τα παραμύθια περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής;
ΕΜΕΙΣ φταίμε όμως, που υπομένουμε όλα αυτά και δεν σας στέλνουμε στον εξαποδώ, κάτι, που έτσι όπως πάει, θα γίνει σύντομα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Τα πρώτα βιβλία του 2017 κυκλοφορούν στις 16 Ιανουαρίου!


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι καλή χρονιά με υγεία!
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν 3 νέα βιβλία!
Το πρώτο είναι Ο μαγικός αυλός σε απόδοση της Γιούλας Μιχαήλ καί είναι το πρώτο της καινούριας μας σειράς με τίτλο Μεγάλοί Συνθέτες - Μαγικά Παραμύθια που θα ολοκληρωθεί το 2017. Στόχος της νέας σειράς είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την όπερα και την κλασική μουσική.
Το δεύτερο βιβλίο είναι της Σουζάνε Στράσερ της εικονογράφου του best seller μας Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία και έχει τίτλο Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι και
Το τρίτο βιβλίο έχει τίτλο Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος και είναι το δεύτερο βιβλίο της νέας μας συγγραφέως Κλάιρης Καμπάνη και έρχεται 3 μήνες μετά το πρώτο της βιβλίο το Γίνομαι συγγραφέας που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία
Γιούλα Μιχαήλ - Ο μαγικός αυλός (με CD)

Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια
ΓΙΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ
Ο μαγικός αυλός (με CD)
Βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο
να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη
ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο,
έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί.
Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες
για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του;
Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί;
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας, βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.
Το CD περιέχει, την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σουζάνε Στράσερ - Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι

Σουζάνε Στράσερ
Εικονογράφηση: Σουζάνε Στράσερ
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι
Είναι μικρή, πολύ μικρή. Και είναι δυσαρεστημένη, πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένη. Το βιβλίο με τα παραμύθια της είναι χοντρό και βαρύ – αλλά του λείπει το πιο σημαντικό: πουθενά και ποτέ δεν μιλάνε σε κάποιο παραμύθι για εκείνη, τη μικρή, πολύ μικρή πριγκίπισσα. Κι αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει! Πώς όμως; Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει κανείς σ’ ένα παραμύθι; Πώς να πειραματιστεί με τους μεγάλους άθλους των ηρώων των αδερφών Γκριμ; Χμμ, εύκολα…
Η θαυμάσια ιστορία μιας ζωηρής, αξιαγάπητης, πεισματάρας, τολμηρής και –σας το υπόσχομαι– μόνο για λίγο απελπισμένης πριγκίπισσας που θα σας συναρπάσει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 
Κλαίρη Καμπάνη - Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος

Κλαίρη Καμπάνη
Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος
Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Ένας τεράστιος και τρομαχτικός δράκος πήγε κι έφτιαξε τη φωλιά του
λίγο έξω από το βασίλειο όπου ζούσε ο βοσκός Γεώργιος, μέσα στο μαγεμένο
δάσος και δίπλα στη μοναδική πηγή με νερό όλης της περιοχής. Στο βασίλειο επικρατεί μεγάλη ταραχή και όλοι έχουν τρομοκρατηθεί.
Ο βασιλιάς καλεί όλους τους σοφούς για να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Από ένα λάθος όμως ο βοσκός Γεώργιος μπλέκεται σε μια περιπέτεια που δεν του αρέσει καθόλου: πρέπει εκείνος να σκοτώσει τον δράκο.
Θα καταφέρει να γλιτώσει το βασίλειό του από το κακό;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σάββατο 21 Ιανουαρίου η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει

Η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει, εκδόσεις Διάπλαση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 12 το πρωί.
Θα μιλήσει η Κυριακή Σαούλη Ψυχολόγος ΑΠΘ-Εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Τραυματοθεραπεύτρια EMDR. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Μια ιστορία για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και στην πίστα του... ΣΚΙ!
ΙΑΝΟS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 277004
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

RS90 VHF/AIS Radio

Stay connected in every way with the Simrad RS90 VHF. More than just a radio it's got functionality built in. AIS receiver, hailer, foghorn, intercom and NMEA connectivity so you can share data across the network, all standard. Not sure who's calling you; a thirty second record and replay means you never miss anything vital. Connect up to 6 handsets. Optional scrambler and private channels for when you don't want to broadcast where the fish are biting. Tough and dependable, waterproof to IPX7 standards the RS90 is the ideal solution for power boaters and sport fishermen who demand only the best.
Key Features
Premium modular VHF Radio
Up to 6 Stations: 4 Wired handsets and 2 Wireless handsets
Works with HS35 Wireless Handset
Track Your Buddy feature with compatible Simrad MFDs
PA/Hailer Horn output with Record and Playback feature

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Οι γιορτές έφυγαν. Ώρα για δουλειά !!! 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ξεκινάει το "νέο έτος" με ένα πολύ αξιόλογο σεμινάριο. Περιμένουμε όσους ενδιαφέρονται.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών με την καθηγήτρια Μαργαρίτα Ζελίλοβα. Δυο χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες και απέσπασε πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.
Το 2005 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης όπου και περάτωσε σε επίπεδο βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών τη σχολή Πιάνου και την Παιδαγωγική σχολή. Σε ηλικία 19 ετών έδωσε το πρώτο του ντεμπούτο-κοντσέρτο στη Φιλαρμονική του Βερολίνου και από εκείνην τη στιγμή και για έξη συναπτά έτη πραγματοποίησε συναυλίες ανά τον κόσμο ως σολίστ πιάνου με μεγάλες ορχήστρες.
Από το 2014 κι έως το καλοκαίρι 2016 ταυτόχρονα με τις διδακτορικές του σπουδές στον κλάδο της διπλωματίας διετέλεσε διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας Τετρακτύς στη Βιέννη και σύμβουλος στο τμήμα διεθνών διαπραγματεύσεων σε θέματα πολιτιστικής παιδείας και πολιτιστικής διαφορετικότητας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Από το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Ανδρέας Κουτρόπουλος είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μια ερμηνευτική ανάλυση
του προεπιλεγόμενου πιανιστικού ρεπερτορίου σε τεχνικό και μουσικό επίπεδο σε συνδυασμό με τα βασικά ζητήματα μουσικής φυσιολογίας.
Τα μαθήματα για ενεργούς μαθητές θα είναι 2ωρα 2 ατόμων.
Επίσης για τους ενεργούς μαθητές θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης όσων μαθημάτων θέλει ο καθένας σαν ακροατής.
Το κόστος των μαθημάτων θα είναι 40 €
Το κόστος για ακροατές θα είναι 15 €
Επικοινωνία: τηλ 2373024234 16:00 - 21:30

email: kentrotexnissynthesi@gmail.com

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB-5 DUAL BAND VHF/UHF

POLMAR DB-5 DUAL BAND VHF/UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ασύρματος πομποδέκτης DB5 απο την Ιταλική εταιρία Polmar.
DUAL BAND, DUAL WATCH
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
256 Memory Channels (128 bands x 2)
FMW Radio with 25 memories and Dual Watch
DTMF, CTCSS e DCS Encoder/decoder
VOX, BCLO, TOT function, 1750Hz note
3 colours Backlight Display
Channel Announcement Voice
12,5/25 kHz Channel Step
Three Scan Modes (TO/CO/SE)
End Transmission Note
CTCSS/DCS Scan
Automatic keypad block
TX Allarm
Segnalazione batteria scarica
Built-in LED torch
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channels : 2 x 128
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Frequency stability : ±2.5 ppm
Power supply : 7.4 Vcc
Power supply : 7.4 Vcc (with Li-ion rechargeable 1400 mA battery)
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 109 x 52 x 30 mm
Weight : - - -
RF Power : VHF: 5 - 1W / UHF: 4 - 0,5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : VHF 5 / 1 W - UHF 4 / 0.5 W
Supplied with: Li-ion 7.4V/1400mAh - 11.23Wh battery, power adapter and charger, handstrap, antenna, belt clip, user’s manual

The frogs

The frogs 
Συγγραφέας: Chrysanthi Karaiskou
Εικονογράφος: Nestoras Xouris
Σειρά: Aristophanes for children
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-116-7
Dionysus decides to go down to Hades, the underworld, and bring back the great playwright Euripides. He sets out with his loyal slave Xanthias on this adventurous journey to the palace of Pluto and Persephone. There he is about to witness a competition between Euripides and Aeschylus for the prize of best poet. Dionysus is asked to be the judge and will be free to take the winner back to the world of the living.
In the same series:
THE BIRDS
LYSISTRATA
PLUTUS
PEACE

Εγγραφές στο Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας


Ελεύθερο Εργαστήρι
Μουσικής Παιδείας
2ος Κύκλος 2016 - 2017
Βιωματικές μουσικές δράσεις
Οι εγγραφές ξεκίνησαν
Χορωδία: Voces ex nihilo-Φωνές απ' το πουθενά , Μιχάλης Πατσέας
(25/01, 01 & 08/02/2017, 18:00 - 20:00)
Μουσική με το σώμα , Θάνος Δασκαλόπουλος
(15 & 22/02/2017, 18:00 - 20:00)
Η μουσικοκινητική αγωγή σήμερα: ένα ταξίδι αυτογνωσίας, δημιουργικότητας και αισθητικής καλλιέργειας
Κατερίνα Σαρροπούλου
(01,08 & 15/03 2017, 18:00 - 20:00)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθύνση www.mmb.org.grείτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45).
Κόστος συμμετοχής: 50€, 35€ (φοιτητικό) για όλο τον κύκλο του Εργαστηρίου,
30€/20€, €20/€15 (φοιτητικό)
για κάθε ενότητα.
Πληροφορίες: 210 7282553
Περισσότερες πληροφορίες

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον
Johann Sebastian Bach
Κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών
Κυριακή 22 Ιανουαρίου, 12:00
Πρωτότυπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της Βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση, παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική.
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

Μουσικές του χιονιού
Κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 3 έως 7 ετών
Κυριακή 22 Ιανουαρίου, 15:00
Με αφορμή κλασικά και σύγχρονα μουσικά έργα και μέσα από τα παιχνίδια με την τέχνη τα παιδιά θα καλλιεργήσουν την ικανότητά τους για δημιουργική συνεργασία και
καλλιτεχνική έκφραση.
Παραγωγή: Ομάδα “Λόγου Παίγνιον”
Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό), 12€ (ενιαίο με 1 συνοδό), 15€ (ενιαίο με 2 συνοδούς)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices.gr , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες


Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Χίλιες και μία...σελίδες
για παιδιά 3-9 ετών
Το πρωτότυπο μουσικό έργο που παρακολούθησαν ήδη 20.000 θεατές συνεχίζει τις παραστάσεις του μέχρι το τέλος της σεζόν.
Αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι. Το πολύχρωμο διαδραστικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών, ενώ το έργο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία και προβάλλει την αξία της επιμονής, της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες


Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Μετά τη θερμή υποδοχή από το κοινό, συνεχίζονται και το 2017 οι παραστάσεις του τελευταίοιυ έργου της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου
και κάθε Κυριακή στις 15:00
Η ομάδα Κοπέρνικος ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με τη νέα διαδραστική μουσικο-θεατρική παράσταση "Μίλα και Σουτ". Το έργο, με ευρηματικούς χιουμοριστικούς διαλόγους και τα υπέροχα τραγούδια και τη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, θα αποτελέσει ένα ακόμα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-775
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑ ΠΛΑΚΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Διάλεξε το εξώφυλλο της "Δίψας", της νέας περιπέτειας του Χάρι Χόλε


www.metaixmio.gr




Τον Απρίλιο ο Χάρι Χόλε επιστρέφει με νέα περιπέτεια.
Διάλεξε το εξώφυλλο της «Δίψας»
και κέρδισε το βιβλίο, με την υπογραφή του Jo Nesbo,
την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βρίσκονται πάντοτε κοντά στους αναγνώστες, αφουγκράζονται τον παλμό τους και λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη, τις προτάσεις και τις ιδέες τους. Τώρασε προσκαλούν να εμπλακείς άμεσα στο μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, επιλέγοντας εσύ το εξώφυλλο για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά το 2017: τη νέα, ενδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε με τίτλο Η δίψα από τον συγγραφέα-φαινόμενο του αστυνομικού Jo Nebo!
Δες προσεκτικά ΕΔΩ τα τρία ιδιαίτερα και άκρως «αστυνομικά» εξώφυλλα που σχεδίασε ο graphic designer Redoine Amzlan στο πνεύμα των ιστοριών που συνθέτει ο Jo Nesbo και διάλεξε εσύ με ποιο προτιμάς να εκδοθεί το βιβλίο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στη φόρμα που θα βρεις έως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. Κι επειδή γνωρίζουμε ότι η επιλογή δεν θα είναι εύκολη, θα λάβεις μια εξαίσια ανταμοιβή. Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία θα λάβουν μέρος σε κλήρωση και 10 σούπερ τυχεροί θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο από τον συγγραφέα την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!
Ο Χάρι Χόλε, ο αγαπημένος ήρωας του Jo Nesbo και εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει. Η δίψα, όπως τιτλοφορείται το νέο βιβλίο, θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου του 2017, σε μετάφραση από τα νορβηγικά της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη.
Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στο νέο βιβλίο ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν.
Διαβάστε ΕΔΩ την αρχή της ιστορίας.
Το 2017 θα είναι η χρονιά του Jo Nesbo, αφού συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας, του πρώτου βιβλίου της σειράς Χόλε, που κυκλοφορεί από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 και σε επετειακή έκδοση, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε.
Ο Jo Nesbo, ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία, θεωρείται σήμερα ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Βραβευμένος με τα πιο έγκυρα βραβεία και με μοναδικά ρεκόρ πωλήσεων, τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 30.000.000 αντίτυπα, εκδίδονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη επιτυχία του. Θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.
Καλούμε όλους τους Nesbomaniacs να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε το εξώφυλλο για το βιβλίο της χρονιάς! Ψήφισε τώρα, δες την επιλογή σου στα ράφια των βιβλιοπωλείων και διεκδίκησε δωρεάν το βιβλίο την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!

Στην αρχή ένα γραμμ... μόνο

Στην αρχή ένα γραμμ... μόνο 
«Ο Λάκης Κουρετζής είναι μια Εποχή. Όχι, δεν εννοώ πως εκφράζει το παρελθόν
. Εννοώ πως σηματοδοτεί μια στάση καλλιτεχνική που μέσα σε μια συγκεκριμένη εποχή δημιουργήθηκε και από τότε παραμένει ένα σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα, τη συνέπεια, το ήθος.
Ο Λάκης Κουρετζής γίνεται γνωστός κάπου προς το τέλος της δεκαετίας του ’70. Τότε που η Ομάδα Πάροδος –ψυχή και νους της ο Λάκης- έφερνε την Τέχνη σε μικρούς και μεγάλους με πρωτοποριακά προγράμματα και εκρηκτικές ιδέες. Η Πάροδος –δηλαδή, για εκείνα τα χρόνια, ο Λάκης Κουρετζής- ήταν ένα φυτώριο ανάπτυξης νέων ταλέντων στη λογοτεχνία, στο θέατρο, στη μουσική, στα εικαστικά. Μια εποχή και μια ομάδα ανθρώπων που την ιδεολογία τους δεν τη ξεχώριζαν από την πρακτική τους, που το όραμά τους ήταν και προσωπικό και ομαδικό. Στην ουσία μια επανάσταση συνέβαινε κι όπως όλες οι επαναστάσεις κάποια στιγμή ή γίνονται κατεστημένο ή μετατρέπονται σε εστίες συνεχούς αντίστασης.
Νομίζω πως το δεύτερο έχει συμβεί, αλλά το σημείωμα αυτό δεν γράφεται μήτε για την Ομάδα Πάροδο, μήτε, βέβαια και για την γενικότερη πορεία του Λάκη Κουρετζή. Απλά και μόνο παρουσιάζει το πιο πρόσφατο βιβλίο του.
Αλλά αν έκανα μια σύντομη αναφορά στο παρελθόν, ήταν γιατί αυτό το παρελθόν, με τη συλλογή κειμένων «Στην αρχή ένα ΓΡΑΜΜ… μόνο», δείχνει πως μπορεί και παρόν να είναι και μέλλον να διαθέτει. Με άλλα λόγια, ο Λάκης Κουρετζής παραμένει πάντα εκείνος ο οραματιστής, ο ανθρωπιστής και ο επαναστάτης που στα τέλη του ’70 ήταν.
«Τα τζιτζίκια δεν τραγουδούν. Κάνουν κάτι σπουδαιότερο* κραυγάζουν» -έτσι έχει γράψει σε ένα από τα κείμενα του βιβλίου. Και νομίζω πως κι ο ίδιος δεν τραγουδά με τις λέξεις, αλλά κραυγάζει. Κραυγάζει άλλοτε διαμαρτυρόμενος και άλλοτε προπαγανδίζοντας. Κραυγάζει θυμωμένος, φοβισμένος, μα και πάντα ατρόμητος.
Δεν είναι εύκολο να κατατάξει κανείς τα κείμενα αυτού του βιβλίου σε ένα λογοτεχνικό είδος. Όχι διηγήματα, όχι ποιήματα. Όχι χρονογραφήματα. Τότε τι;
Γιατί όχι, λοιπόν, κραυγές. Όπως και λυγμοί, αλλά και χαμόγελα και σαρκασμοί. «Όσο πληθαίνουν τα μουσεία, μου φαίνεται πως χάνεται η ζωή» -μια κραυγή
Και μια άλλη : «Ανοίχτε τα πάντα… αφήστε τη φαντασία να περάσει» -ίσως να συμπληρώνει την πρώτη.
Κι ένας λυγμός :»Οι μεγάλες ιστορίες δεν τελειώνουν. Αλλάζουν μορφή. Καμιά φορά γίνονται σιωπή»
Η σιωπή λοιπόν είναι στάση ζωής; Ίσως στις μέρες που ζούμε να είναι στάση ζωής και άμυνα. Αλλά υπάρχουν και στιγμές που σαλπίζει κανείς την επίθεση
«Ένα πουλί πετάει πάνω από τον Δούναβη. Σε λίγες μέρες μπορεί να βρίσκεται επάνω από τον Πηνειό. Χωρίς διαβατήριο. Παραποτάμιοι πολιτισμοί». Και με το χαμόγελο καμιά φορά μπορείς να πεις πολλά . Να για παράδειγμα:
«Γιατί όμως οι άνθρωποι, θέλοντας να μιλήσουν αρνητικά για κάποιον λένε : «Άστον αυτόν. Μην του έχεις εμπιστοσύνη. Πάει όπου φυσάει ο άνεμος. Αφού, καμιά φορά, ο άνεμος σε πάει εκεί που πρέπει».
Και βέβαια ο σαρκασμός – «Η σιδερένια καρέκλα φοβήθηκε να πλησιάσει περισσότερο τη φωτιά, μήπως τη λιώσει. Και σηκώθηκε όρθια. Γι’ αυτό μια σιδερένια καρέκλα είναι πάντα κρύα»
Τα κείμενα είναι 48. Ανά δύο ξεκινούν από το ίδιο γράμμα. Το δυαδικό στοιχείο είναι άποψη για τον Κουρετζή. Ο κόσμος –μάλλον αυτό θέλει να μας πει- ερμηνεύεται και βιώνεται όταν ο ένας συναντά τον άλλον. Κι αυτός ο άλλος μπορεί να είναι απέναντί σου, αλλά μπορεί να είναι και εντός σου. Όπως όλα τα γράμματα του αλφαβήτου που το καθένα είναι ουδέτερο, αλλά που όταν ενωθούν τότε φτιάχνουν λέξεις –αρσενικές ή θηλυκές, πάντως με φύλο, δηλαδή με ταυτότητα.
48 κείμενα γραμμένα σε διάφορους τόπους. Εντός και εκτός Ελλάδας. Γιατί η σκέψη μπορεί να γίνει συναίσθημα την κάθε στιγμή και ώρα.Κι έχει σημασία να προσέξει κανείς και τη μορφή του βιβλίου. Σαν παλιό τετράδιο, με προσεγμένα γράμματα γεμάτο. Στην εποχή της τεχνολογίας, ας κρατήσουμε τη δυναμική μιας αισθητικής που βγαίνει από το χέρι ενός παιδιού.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ταξιδευτής. Σπάνια έχω συναντήσει βιβλίο που το νόημα του να ταιριάζει τόσο με το όνομα του εκδότη που το έβγαλε στην αγορά»
Μάνος Κοντολέων
Στην αρχή ένα γραμμ... μόνο 
συγγραφέας: Λάκης Κουρετζής
εικονογράφηση: Νόνη Νέζη
σελίδες:104
ISBN 960-8365-77-5
Τιμή € 11,21

Ευρυτανία: Τα 5 πιο αυθεντικά χωριά της

ArtTravel

1

Ευρυτανία


Τα 5 πιο αυθεντικά χωριά της.

Κάντε κλικ
2

Πάρνωνας

Αναζητώντας αρχοντόσπιτα άλλων εποχών.
3

Βενετία

Τα λάθη που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Οι πιο εντυπωσιακές λίμνες...χιονισμένες.

Οδηγός επιβίωσης: Συνάχι στο αεροπλάνο.

4

Αθήνα

6 cozy στέκια για να πιείτε καφέ δίπλα στο τζάκι.
Κάντε κλικ

EDITOR'S PICK

Τα πιο εντυπωσιακά έργα του Γκαουντί.

Ξενοδοχεία στην άκρη του κόσμου.