Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

"Ρώτα την καρδιά σου" - Μία ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

"Ρώτα την καρδιά σου" - Μία ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!


Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο "Ρώτα την καρδιά σου" (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία: τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου!
   
Μπορείτε να δείτε όλη την ταινία με τους υπότιτλος  εδώ...
   

Νέα κυκλοφορία. "Τρία Λευκά Φέρετρα" του Αντόνιο Ούνγκαρ


-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-

Antonio Ungar



 
Τρία λευκά Φέρετρα
 

Κυκλοφορεί 11 Δεκεμβρίου


Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος


ISBN: 978-960-221-664-4, σελ. 296
σχ. 21x14, α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2015,

τιμή 14,00€ (χωρίς ΦΠΑ)


 
«Έχει κάτι από την αγριάδα και το χιούμορ του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο Φθινόπωρο του πατριάρχη – ίσως το πιο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα περί δικτατορίας στη Λατινική Αμερική.»
— Times Literary Supplement
Ένα παράδοξο θρίλερ, όπου ο μοναχικός, αντικοινωνικός πρωταγωνιστής αναγκάζεται να υποκαταστήσει τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να υποστεί φοβερές περιπέτειες για να ρίξει το ολοκληρωτικό καθεστώς μιας λατινοαμερικάνικης χώρας ονόματι Μιράντα. Μαζί του ένας ιδεαλιστής σωματοφύλακας εθισμένος στην αδρεναλίνη και μια ντροπαλή νοσοκόμα που θα γίνει ερωμένη και σωτήρας του. Μόνοι ενάντια στον κόσμο, ακατάπαυστα κυνηγημένοι από το καθεστώς τρόμου που ελέγχει τα πάντα και από τους αχρείους πολιτικούς της δικής τους παράταξης, οι τρεις θα γνωρίσουν την ήττα, πριν από την τελική ανατροπή και αναθεώρηση των πάντων. Αυτή η πλοκή δεν είναι ωστόσο παρά η κενή κατασκευή, ο σκελετός μέσα στον οποίο μεγαλώνει το μυθιστόρημα – άγριο και απρόβλεπτο όπως αναβλύζει μέσα από τη φωνή του διανοητικά ανισόρροπου, εξωφρενικού αντιήρωα, που με τα λόγια του αμφισβητεί, γελοιοποιεί και καταστρέφει την πραγματικότητα, προκειμένου να την ανακατασκευάσει εκ του μηδενός. Τυλιγμένο στη συσκευασία ενός ευκολοδιάβαστου θρίλερ, ο αναγνώστης θα βρει έτσι ένα ανεπανάληπτο λογοτεχνικό παιχνίδι κι ένα πολυφωνικό κείμενο, ανοιχτό σε πολλαπλές αναγνώσεις.
Έγραψαν για το βιβλίο
«Μπορεί μια ιστορία να καθρεφτίσει αυθεντικά την αλήθεια μιας λατινοαμερικάνικης χώρας με στυγνή δικτατορία χωρίς να χάσει διόλου την αίσθηση του χιούμορ και κρατώντας την αφηγηματική ένταση που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μυθιστόρημα; Ο Αντόνιο Ούνγκαρ έχει πετύχει αυτό το κατόρθωμα στα Τρία λευκά φέρετρα, ένα βιβλίο με το οποίο ο Κολομβιανός συγγραφέας εδραιώνεται ως μια από τις πιο πρωτότυπες φωνές στη σύγχρονη λατινοαμερικανική πεζογραφία . . . μια εξωφρενική πολιτική σάτιρα που μιλάει επίσης για τον έρωτα, τη φιλία, το θάνατο των ουτοπιών και τη δύναμη της ντροπής ως υποκατάστατου της ελπίδας.»
— La Opinión de Málaga
 
«Μπορεί να διαβαστεί με διαφορετικούς τρόπους: σαν ένας λεπτός στοχασμός για την ατομική ταυτότητα, μια εξερεύνηση των ορίων της φιλίας, μια μελέτη για το εύθραυστο της πραγματικότητας ή μια ιστορία για έναν αδύνατο έρωτα. Εκείνο που κάνει το έργο να ξεχωρίζει είναι η άγρια αίσθηση του χιούμορ, που ξεχειλίζει από φρίκη.»
— Bilbao
 
«Χωρίς τον διακριτικό τόνο της γραφής, χωρίς τα τρία μοτίβα που διαμορφώνουν την ανάπτυξη της ιστορίας σαν να ’ταν μια περίπλοκη μουσική σύνθεση (ο σωσίας, το παρεξηγημένο παιδί και το ερωτικό πάθος) και χωρίς έναν τόνο υπολογισμένης συναισθηματικής ακαθοριστίας (κάπου ανάμεσα στην παρωδία και την ελεγεία για χαμένα πολιτικά οράματα), χωρίς όλα αυτά, το μυθιστόρημα δεν θα ’χε προκαλέσει τόσο θαυμασμό . . . εξαφανίσεις, απαγωγές, εκτελέσεις, μια τρομερή ιστορία χωρίς κανένα σύνορο ανάμεσα στη σκληροπυρηνική αριστερά και τη σκληροπυρηνική δεξιά. Η μέθοδος αυτής της αναπαράστασης είναι η παρωδία. Και η επιτυχία της είναι ότι συνδυάζει την παρωδία με την τεράστια θλίψη που γεννά η ιστορία.»
— El País
 
«Ο Ούνγκαρ ζωγραφίζει, με ανάλαφρο άγγιγμα και παρωδιακό τόνο, μια γκροτέσκα κωμική τοιχογραφία της λατινοαμερικανικής τυραννίας . . . Αλλά είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσει κανείς ορισμένους μηχανισμούς διαφθοράς και ψεύδους που θίγουν επίσης την Ευρώπη και τον ανεπτυγμένο κόσμο.»
— El Correo
Ο Antonio Ungar γεννήθηκε στην Μπογκοτά το 1974 και σήμερα ζει στην Τζάφα του Ισραήλ. Χρονογραφήματά του δημοσιεύονται συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ, της Ολλανδίας και της Κολομβίας. Το 2005 κέρδισε το βραβείο δημοσιογραφίας Simón Bolívar (Κολομβία). Τα διηγήματά του, που έχουν συμπεριληφθεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε ανθολογίες σε πέντε γλώσσες, βρίσκονται συγκεντρωμένα στη συλλογή Trece circοs y otroscuentos comunes. Επίσης έχει γράψει τα μυθιστορήματαZanahorias voladoras και Las orejas del lobo.

Άγιος Βασίλης έρχεται... και κουβαλάει βιβλία!

ΝΕΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ


Θεωρώντας ότι στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη ψηφιακή πραγματικότητα και στην παρούσα συγκυρία της κρίσης, η υπεράσπιση των ανθρωπιστικών σπουδών και, πιο ειδικά, της λογοτεχνίας αποτελεί μείζον διακύβευμα και θεωρώντας, επιπλέον, ότι το περιεχόμενο των Θεμάτων Λογοτεχνίας, του έγκριτου τετράμηνου περιοδικού θεωρίας και κριτικής της λογοτεχνίας, δεν μπορεί παρά να συνεισφέρει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου αυτού, δημιουργήσαμε, μια πλούσια ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, η οποία καθιστά όλο το περιεχόμενο του περιοδικού άμεσα διαθέσιμο στο αναγνωστικό κοινό, με δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης, και η οποία ενημερώνεται συνεχώς με νέα άρθρα, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια τόσο στον ερευνητή όσο και στον αναγνώστη. 
Τα Θέματα Λογοτεχνίας, με τη συμπλήρωση 19 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία τους, τιμήθηκαν φέτος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Στα 53 τεύχη του περιοδικού έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.000 κείμενα –άρθρα, μελέτες και κριτικές– που αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα για τον μελετητή, τον φιλόλογο, τον φοιτητή και τον μαθητή αλλά και τον απλό αναγνώστη της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. 
Με εβδομαδιαία newsletters σας ενημερώνουμε για τα νέα άρθρα της ψηφιακής βιβλιοθήκης καθώς και για το δωρεάν περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση μέσα από την ιστοσελίδα μας.


Μαρωνίτη, Εριφύλη
ΙΣΤOΡΙΑ ΚΑΙ ΛOΓOΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΕΙΡΗΝΗ; ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Πολέμιος της ειρήνης και των περιχαρακωμένων συνηθειών μιας προνομιακής ολιγαρχίας και ο έρωτας. Ένας ακόμη αφηγηματικός τρόπος, θέμα για να αμφισβητήσει ο συγγραφέας τους φαινομενικά ακλόνητα αρμούς της...


Δείτε περισσότερα
3,00€11 σελίδες
Τεύχος 45
δωρεάν5 σελίδες
Τεύχος 28
Χαραλαμπίδης, Κυριάκος
ΔΥΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
Σωπάστε, βόησε ο πιστός, αυτά σε χίλια, / κάνε σε δυο, σε τρεις χιλιάδες χρόνια,/ θαν είναι παρελθόν και τι τα συζητάμε. / Ο κόσμος είναι ανάπειρος και άπειρος, / έχει μιαν άπειρη απειρία βασάνων / που...


Δείτε περισσότερα
Φιλοκύπρου, Έλλη
OΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΙΣΟ: ΚΗΠΟΙ, ΒΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ
Α, ορατά πράγματα, / ξαναβρείτε και σεις τη θέση σας ζητά ο Γιώργος Γεωργούσης θυμίζοντας την επίκληση του Οδυσσέα Ελύτη: Α / Πιστευτά πράγματα μιλήστε μου! Όπως ο Ελύτης, έτσι και ο Γεωργούσης έλκεται...


Δείτε περισσότερα
3,00€18 σελίδες
Τεύχος 41
δωρεάν10 σελίδες
Τεύχος 11
Μαντελστάμ, Όσιπ
OΚΤΩ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
Τις ιστορίες δεν άκουσα ποτέ του Ουρανού, τα χείλη μου δεν άγγιξαν κρασί παλιό. Τούτ' η πεδιάδα, πώς μου 'ρχεχαι στο νου και της Σκωτίας το φεγγάρι σαν αίμα πορφυρό; Ένα κοράκι με μιαν άρπα ταίρι απολογιούνται...


Δείτε περισσότερα

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

BOYS AND NOISE | ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

BOYS AND NOISE 
ΑΠΟΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
ALBUM ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 

Oι Boys and Noise γιόρτασαν άλλη μία χρυσή επιτυχία στο ενεργητικό τους!
Ο τρίτος κατά σειρά δίσκος, του πιο επιτυχημένου boy band της εποχής,
των Boys and Noise, με τίτλο «Ταινία Φαντασίας»
έγινε χρυσός σε πωλήσεις
και η απονομή έγινε την Κυριακή 06/12 σε ένα εορταστικό κλίμα
με τις αγαπημένες τους Noisers να τους επευφημούν!
Στην απονομή έδωσε το παρόν όλοι η οικογένεια της Panik Records, με επικεφαλή τον Γιώργο Αρσενάκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας καθώς και ο ράπερ και παραγωγός Oge και ο Mike που έχουν συνεργαστεί με τους Boys and Noise στο δίσκο.
Οι Boys and Noise και η Panik Records σας ευχαριστούν για ακόμα φορά,
για την αγάπη και τη στήριξη που μας φέρνουν στην κορυφή! 




Official Album Playlist : http://bit.ly/YouTubeBnNalbumTainiaFantasias
 

ARTIST SOCIAL MEDIA:
BOYS AND NOISE
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/BoysAndNoise
INSTAGRAM: https://instagram.com/boysandnoise/
PANIK SOCIAL MEDIA:
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/panikrecords 
INSTAGRAM: 
https://instagram.com/panik_entertainment_group/

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΑΜΜΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ | NEW SONG & OFFICIAL CLIP

Αναστάσιος Ράμμος & Γιώργος Μαυρίδης

"Ταξιδιώτης" 
Μία ξεχωριστή συνεργασία από δύο πολυδιάστατες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, τον ανερχόμενο νέο τραγουδιστή Αναστάσιο Ράμμο και τον διεθνώς βραβευμένο tattoo artist και παρουσιαστή της επιτυχημένης ταξιδιωτικής εκπομπής “World Party του AlphaΓιώργο Μαυρίδη.
WATCH OFFICIAL VIDEO CLIP HERE!


Ο Αναστάσιος Ράμμος, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής,  μπήκε πρόσφατα στην οικογένεια της Panik Records, συνθέτει μουσική, γράφει στίχους, και εκφράζει την ψυχή του μέσα από τα τραγούδια του, την αυθεντική σκηνική του παρουσία και την πηγαία τρέλα και θετική του ενέργεια.
Η συνεργασία στο τραγούδι «Ταξιδιώτης», προέκυψε μέσα από μία δυνατή φιλία που συνδέει τον Αναστάση και τον Γιώργο. Με κοινό παρονομαστή το πάθος τους για τα tattoo, οΑναστάσης γνωρίστηκε με τον Γιώργο μέσω του κοινού τους φίλου Κώστα Μπαρώνη, γνωστός και ως Proki, από τους καλύτερους έλληνες tattoo artists και ιδιοκτήτης και του Proki Tattoo Studio σε Αθήνα και Κύπρο.
Η ιδέα για το τραγούδι «Ταξιδιώτης» προέκυψε όταν ο Αναστάσης πρότεινε στον Γιώργο να μετατρέψει σε στίχους κάποια από τα κείμενα του, σε μουσική του Αναστάση Ράμμου και του ArVa, ενώ στους στίχους συμμετέχει και ο Παντελής Κυραμαργιός(ΜΕΛΙSSES).
Την παραγωγή υπογράφουν οι DVF (Digi, Vanderwilt, Funkyfly).
Το μήνυμα που ο Αναστάσης και ο Γιώργος εύχονται να μεταφέρουν στον κόσμο μέσα από αυτό το τραγούδι είναι ένα: «Μην προδώσεις ποτέ τα ιδανικά σου!».
Το «Ταξιδιώτης» οπτικοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη μέσα από την σκηνοθετική ματιάτου Γιώργου Μαυρίδη.
Κυκλοφορεί από την Panik Records. Απολαύστε το!
WATCH OFFICIAL VIDEO CLIP HERE!

ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ
Αναστάσιος Ράμμος & Γιώργος Μαυρίδης
Μουσική: Αναστάσιος Ράμμος, ArVa
Στίχοι: Γιώργος Μαυρίδης, Αναστάσιος Ράμμος, Παντελής Κυραμαργιός
Produced by DVF (Digi, Vanderwilt, Funkyfly)
Recorded mixed & mastered @ minus-2 recordings by Digi .D.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Κελίδης, Γιώργος Λέτζας
PANIK RECORDS 2015
ARTIST OFFICIAL PAGE
2015 PANIK PLATINUM
Facebook: https://www.facebook.com/panikrecords
YouTube https://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube
Contact rodiadisonia@gmail.cominfo@panikrecords.gr

Μωμόγεροι – Κιβωτός λαϊκής παράδοσης, Δρώμενο σταθμός για τον Πολιτισμό!

Μωμόγεροι – Κιβωτός λαϊκής παράδοσης, Δρώμενο σταθμός για τον Πολιτισμό!


της Έφης Κατσόγιαννου - Τριανταφύλλου
      
Το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων έφτασε και τα προσφυγικά χωριά του Νομού Κοζάνης θα αναβιώσουν το δρώμενο των Μωμογέρων, πιστοί όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού τους με το παρελθόν, δημιουργώντας ένα μέλλον πάνω σε γερές βάσεις.
  
Είναι άξιο να σημειωθεί πως φέτος ενεγράφη στην πρώτη θέση του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος και διεκδικεί θέση στο Διεθνές Ευρετήριο της UNESCO, χάρη σε άξιους πατριώτες που αναγνωρίζουν τη σημασία του, για την ταυτότητα του Ποντιακού Ελληνισμού.
  
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: 8ο Αριστείον Ελαιολάδου 2016


Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: 8ο Αριστείον Ελαιολάδου 2016
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΑΣ
Η δυναμική και τα περιθώρια για αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης, η οποία παραμένει ακόμη χαμηλή σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατανάλωση στην Ελλάδα ή σε άλλες μεσογειακές χώρες καθιστούν επιτακτική την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου αλλά και συνολικά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στη Βρετανία. Πέραν των παραδοσιακών μεθόδων προβολής, σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η χρησιμοποίηση νέων πρωτοποριακών-καινοτόμων συσκευασιών στα παραδοσιακά προϊόντα και η εισαγωγή νέων προϊόντων, τα οποία θα διευρύνουν τα μερίδια αγοράς. [Πηγή: Γιώργος Μανέτας, Ημερησία, Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Λονδίνου]
Διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου:
“8ο Αριστείον 2016”.
ILEC Conference Centre - Ibis London Earls Court

Πληροφορίες εδώ: http://www.aristionawards.co.uk/el/formes-simmetochis/
Δηλώστε την συμμετοχή σας
A. Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ελαιολάδου 2016.
Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής:
http://www.aristionawards.co.uk/wp-content/uploads/2015/04/aitisi-diagwnismou-poiothtas.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email:info@eleotexnia.gr
- Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ + ΦΠΑ
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- Χημική ανάλυση προϊόντος
B. Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ελαιολάδου 2016.
Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής:
http://www.aristionawards.co.uk/wp-content/uploads/2015/04/aithsh-diagwnismou-syskevasias.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email:info@eleotexnia.gr
- Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ + ΦΠΑ
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- 3 τεμ ετικέτες ή εκτύπωση ετικέτας σε υψηλή ανάλυση.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ στον λογαριασμό.
ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ δειγμάτων θα σας ενημερώσουμε αργότερα με καινούργιο email.

Έκπτωση 50% Έρνεστ Γκέλλνερ



90 χρόνια από την γέννηση του
Έρνεστ Γκέλλνερ

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, o κοινωνικός ανθρωπολόγος και φιλόσοφος Ernest Gellner (1925 - 1995) ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς καθηγητές στο London School of Economics. Οι δικές του εμπειρίες ζωής, σαν Τσέχος Εβραίος που απέκτησε βρετανική υπηκοότητα και μετακόμισε στην Πράγα στα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις απόψεις του για τον εθνικισμό, τον μοντερνισμό και την προσωπική ταυτότητα.
Η σημαντικότερη συμβολή του Gellner είναι η κοινωνικό-οικονομική ανάλυση του εθνικισμού. Το βιβλίο του, Έθνη και Εθνικισμός, ανακηρύχθηκε ως ένα από τα εκατό πιο επιδραστικά βιβλία μετά το τέλος του πολέμου. Ο Gellner εντοπίζει τις ρίζες του εθνικισμού στο βιομηχανικό κοινωνικό σύστημα, που εξαρτά την ευημερία του από την κοινωνική κινητικότητα εγγράμματων πολιτών στο πλαίσιο μιας ενιαίας κουλτούρας ταυτισμένης με το κράτος. 
Προς τιμήν των 90 χρόνων από την γέννηση του, στις 09 Δεκεμβρίου 1925, προσφέρουμε  έκπτωση  50% από την Τετάρτη 09/12 έως την Παρασκευή 11/12  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΑΣ, στα βιβλία του Έθνη και ΕθνικισμόςΕθνικισμός. Πολιτισμός, πίστη και εξουσία και Μουσουλμανική κοινωνία
Ernest Gellner
Έθνη και Εθνικισμός



Από 19,08€
Τώρα 9,54€

 
Ernest Gellner
Εθνικισμός.
Πολιτισμός, πίστη και εξουσία


Από 16,96€
Τώρα 8,48€
Ernest Gellner
Μουσουλμανική Κοινωνία


Από 25,44€
Τώρα 12,72€

JAMES SKY «ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΑΓΑΠΩ» ΝΕΟ SINGLE!

JAMES SKY
«
ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΑΓΑΠΩ»
NEW ARTSIST & SINGLE
Ο ταλαντούχος παραγωγός και καλλιτέχνης James Sky  μετά απο τις επιτυχίες Πεδίο Μάχης - Παιδιά Της Νύχτας - Χαμένη Ατλαντίδα - Όσο Και Να Θες - Lonely κ.α
Μας παρουσιάζει το πρώτο του επίσημο Single σε δική του ερμηνεία!
Μία απόλυτα ερωτική μπαλάντα με R&B/Trap ακούσματα που μιλάει στην ψυχή μας και μας προκαλεί έντονα συναισθήματα με τη πρώτη προβολή του video clip.
Μην χάσετε την ιδιαίτερη αυτή ερμηνεία σε σκηνοθεσία του Sherif Francis.
Πρόκειται για το «Μη Μου Λες Σαγαπώ», το νέο single του ανερχόμενου παραγωγού και συνθέτη James Sky
Το απόλυτο single για το χειμώνα…'Μη Μου Λες Σαγαπώ…"θα το αγαπήσεις"!!
Μουσική: James Sky
Στίχοι: James Sky
Σκηνοθεσία : Sherif Francis

WATCH OFFICIAL VIDEO CLIP HERE!


Pavlos Mavroeidis
Marketing & Communications
 T  +30 210 89 46 811
 E  
p.mavroeidis@panikrecords.gr
www.panikrecords.gr
https://www.facebook.com/panikrecords
http://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube

Καιρός για βιβλία!


WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαλύψτε τη σειρά Ξένης Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μίνωας!

Ποιος δεν έχει ακούσει για τα μυθιστορήματα που σημάδεψαν την ιστορία και την πορεία της λογοτεχνίας, όπως Η κυρία Νταλογουέι της Βιρτζίνια Γουλφ, Ο λύκος της στέπας του Έρμαν Έσσε ή Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ;

Οι εκδόσεις Μίνωας συγκέντρωσαν στη σειρά Ξένης Κλασικής Λογοτεχνίαςμυθιστορήματα που διατηρούν ακέραιο το μεγαλείο τους, σε άριστες μεταφράσεις και κομψή αισθητική, ένα ιδανικό δώρο γι' αυτές τις γιορτές.


Υπερηφάνεια και προκατάληψη

Τζέιν Όστεν


Σε μετάφραση της Μαρίας Ανδρέου, το μυθιστόρημα της Τζέιν ΌστενΥπερηφάνεια και προκατάληψηαποτελεί μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ.

Τιμή: 15,00€ | Σελίδες: 528

Περισσότερες πληροφορίες


 


Ο μεγάλος Γκάτσμπυ

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ 


Ο μεγάλος Γκάτσμπυ είναι μια από τις σπουδαιότερες ρομαντικές ιστορίες του 20ού αιώνα.

Η μετάφραση του Γρηγόρη Παπαδογιάννη αποδίδει άριστα την ατμόσφαιρα της εποχής
μέσα από μια ιστορία που έχει μεταφερθεί τέσσερις φορές στον κινηματογράφο.



Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 248
Περισσότερες πληροφορίες


Η κυρία Νταλογουέι

Βιρτζίνια Γουλφ


Η Βιρτζίνια Γουλφ στο μυθιστόρημαΗ κυρία Νταλογουέι παρασύρει τον αναγνώστη με μια αφήγηση που ταξιδεύει ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν, επιτυγχάνοντας να εισχωρήσει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή.

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου



Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 288
Περισσότερες πληροφορίες
 


Το πορτρέτο του
Ντόριαν Γκρέι

Όσκαρ Ουάιλντ 


 Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέιθεωρήθηκε προκλητικό, σκανδάλισε τα βικτοριανά ήθη και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για την ανηθικότητα του ήρωα που τοποθετεί την ηδονή πάνω από κάθε πνευματική αξία.

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου



Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 240
Περισσότερες πληροφορίες


Ο λύκος της στέπας

Έρμαν Έσσε


Ο λύκος της στέπας εκδόθηκε το 1927 και ήταν το μυθιστόρημα που χάρισε στον Έσσε την παγκόσμια αναγνώριση. Αποτελεί ένα δυνατό ανάγνωσμα που ιχνηλατεί τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και μας παρασύρει στη δίνη του.

Τη μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο στα γερμανικά υπογράφει ο βραβευμένος Γιώργος Δεπάστας.


Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 304
Περισσότερες πληροφορίες


Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον

Έριχ Μαρία Ρεμάρκ 


Το μυθιστόρημα Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον εκδόθηκε το 1929 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό έργο για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταφράστηκε σε 45 γλώσσες, έκανε εκατομμύρια πωλήσεις και γυρίστηκε δύο φορές κινηματογραφική ταινία.

Μετάφραση: Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάδη


Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 304
Περισσότερες πληροφορίες


Η δύναμη της αγάπης

Έριχ Μαρία Ρεμάρκ


Το σπαραχτικό μυθιστόρημα του Ρεμάρκ Η δύναμη της αγάπηςαναδεικνύει με απαράμιλλη δύναμη την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την αγάπη που αναδύονται από τη βαρβαρότητα του ναζιστικού καθεστώτος.

Μετάφραση: Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάδη



Τιμή: 15,00€ | Σελίδες: 512
Περισσότερες πληροφορίες

Ανεμοδαρμένα Ύψη

Έμιλι Μπροντέ 


Η πιο όμορφη ιστορία αγάπης όλων των εποχών σε νέα μετάφραση από τη Βασιλική Κοκκίνου!

Το μυθιστόρημα Ανεμοδαρμένα Ύψηεκδόθηκε το 1847 και αποτελεί μια συναρπαστική, θυελλώδη ιστορία αγάπης. Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δυο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.



Τιμή: 15,00€ | Σελίδες: 496
Περισσότερες πληροφορίες


Λογική και ευαισθησία

Τζέιν Όστεν


Στο μυθιστόρημα Λογική και ευαισθησία η Τζέιν Όστεν διερευνά τις επιλογές των γυναικών σε μια κοινωνία άκαμπτη, όπου η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτώνται από την επιλογή του συζύγου.

Με υπόγεια ειρωνεία και ανεπαίσθητο σαρκασμό, η συγγραφέας αποκαλύπτει την υποκρισία που διέπει την αριστοκρατία και τα ήθη της Αγγλίας εκείνης της εποχής.

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου


Τιμή: 15,00€ | Σελίδες: 528
Περισσότερες πληροφορίες

Η δίκη

Φραντς Κάφκα 


Ο Φραντς Κάφκα, στο αριστούργημά του Η δίκη, έγραψε μια ιστορία που μπορεί να διαβαστεί ως μια αναζήτηση για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, μια παραβολή που εκφράζει την αγωνία και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου ή μια προφητεία των υπερβολών της σύγχρονης γραφειοκρατίας και του παραλογισμού των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου


Τιμή: 14,00€ | Σελίδες: 368
Περισσότερες πληροφορίες


Φρανκενστάιν

Μαίρη Σέλεϊ


Πώς ο άνθρωπος χειρίζεται τη γνώση και χρησιμοποιεί την επιστήμη για να ανατρέψει το πεπρωμένο του;

Από πού πηγάζει το κακό;

Ο Φρανκενστάιντο αριστούργημα  της Μαίρη Σέλεϊ, κυκλοφορεί σε μετάφραση της Εύης Βαγγελάτου.



Τιμή: 14,00€ | Σελίδες: 352
Περισσότερες πληροφορίες


Ο παίκτης

Φιόντορ Ντοστογέφσκι


Στον Παίκτη ο Ντοστογέφσκι με απαράμιλλο τρόπο σκιαγραφεί την κατάρρευση ενός ήρωα ο οποίος καταστρέφεται από δύο μεγάλα πάθη: τον έρωτα και τον τζόγο.

Μετάφραση από τα ρωσικά: Κίρα Σίνου



Τιμή: 12,00€ | Σελίδες: 264
Περισσότερες πληροφορίες


Ο μικρός πρίγκιπας

Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί


«Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς καλά παρά μόνο με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια».

Ο μικρός πρίγκιπας, το πιο πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο, κυκλοφορεί στη σειρά της Κλασικής Ξένης Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μίνωας σε μετάφραση του Γιάννη Θωμόπουλου.


Τιμή: 7,50€ | Σελίδες: 120
Περισσότερες πληροφορίες