Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ»

Όσοι επισκεφτήκαν την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία στο stand των Εκδόσεων «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ» να δουν το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Γιάννη Λεμονή « ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ – 269 Π.Χ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ». Ο «Ταξιδευτής» αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ταξιδεύει με «ούριους ανέμους» στο χώρο του βιβλίου, και μας δίνει ιδιαίτερα προσεγμένες δουλειές. Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο στην αναλυτική βιβλιοπαρουσίαση μόλις το διαβάσουμε όλο! Από τα λίγα που διαβάσαμε «στο πόδι» στο stand του «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ» το βιβλίο δείχνει να σε κρατά στις σελίδες του. ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ 269Π.Χ.-ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Συγγραφέας: ΛΕΜΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Εκδοτικός Οίκος: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ Σελίδες:544 Ημερομηνία Έκδοσης:Απρίλιος 2009 Διαστάσεις:14Χ21 ISBN:978-960-6748-51-6 Λίγα λόγια για το βιβλίο! Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο. Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Βλέπει από κοντά τον Κολοσσό της Ρόδου, το Φάρο της Αλεξάνδρειας, τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας. Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια κι εμπλέκεται σε ένα σωρό συζητήσεις και απρόοπτα συμβάντα. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ. Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας διανθισμένη με εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών. Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των «Δειπνοσοφιστών», ενώ παράλληλα το αναγνωστικό ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο λόγω των ανατρεπτικών αποκαλύψεων που σχετίζονται με την εξιχνίαση του φόνου του πιο διάσημου μάγειρα της εποχής.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.....

.....Τότε σίγουρα απέκτησαν κάποιο παιδικό βιβλίο των εκδόσεων "ΔΙΑ ΒΙΟΥ"! Στην επίσκεψή μου στην 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου πέρασα από το stand των εκδόσεων "ΔΙΑ ΒΙΟΥ", και η εικόνα που αντίκρισα με έκανε να χαμογελάσω ευχαριστημένος.
Ευχαριστημένος γιατί το παιδικό βιβλίο (ευτυχώς) τραβάει ακόμα τα παιδιά, γιατί το παιδικό βιβλίο κατορθώνει να επιβιώσει από την άνιση μάχη που δίνει με την τεχνολογία.....
Οι εκδότες βέβαια φροντίζουν οι δουλειές που βγαίνουν για τους μικρούς μας φίλους να είναι ιδιαίτερα προσεγμένες....Αλλά ξέφυγα από το θέμα μου!
Μίλησα για το stand των εκδόσεων "ΔΙΑ ΒΙΟΥ".
Αν και οι φωτογραφίες είναι πολύ πρόχειρα τραβηγμένες, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες ότι το παιδικό βιβλίο που επιμελείται την έκδοσή του η "παρέα" των Εκδόσεων "ΔΙΑ ΒΙΟΥ", κέρδισε μικρούς και μεγάλους!
Μπαμπάδες, μαμάδες, και παιδιά!
Περιμένουμε τώρα το "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" για να δούμε και εκεί το stand των εκδόσεων "ΔΙΑ ΒΙΟΥ", αλλά και τι θα ετοιμάσουν για τους μικρούς μας φίλους.
Βασίλης Τσούγκαρης
Αρθρογράφος - Παραγωγός Ραδιοφωνίας

Ναΐμ Ελγαντούρ:Προσφυγή στο Ε.Δ.Α.Δ.για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Ναΐμ Ελγαντούρ:Προσφυγή στο Ε.Δ.Α.Δ.για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν.
Εχουμε πέσει κάτω από το μηδέν.
Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μάς έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”.
Γιατί είμαστε Ελληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας.
Την αγαπάμε την Ελλάδα.
Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”.
Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

ΧΘΕΣΙΝΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΡΕΣΟΥΜΕ ΚΟΥΠΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
ΣΥΝΗΨΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ Πήραμε δανεικά με καπέλο 200 εκατ. €
Ετήσιο καπέλο 150 έως 200 εκατομμυρίων ευρώ σε τόκους θα πληρώνει για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της βιασύνης που επέδειξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο έσπευσε να καλύψει σχεδόν το σύνολο του δανειακού προγράμματος του 2009 στις αρχές του έτους, δηλαδή σε μια περίοδο που οι αγορές λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης έκαιγαν όποιον τις ακουμπούσε ζητώντας δανεικά, επιβάλλοντάς του πανάκριβους όρους δανεισμού.