Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας Η Υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και ενημερώθηκε για το θέμα της σίτισης και στέγασης των φοιτητών. Η Υπουργός έδωσε έμφαση στη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει για τους φοιτητές με χαμηλό εισόδημα. Συγκεκριμένα ανέφερε :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email: press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σήμερα (22.09.2010) έλαβα στο γραφείο μου ανυπόγραφη επιστολή από «εργαζόμενους στον Όμιλο Στασινόπουλου», η οποία από μερίδα του Τύπου παρουσιάστηκε και ως « Ανοιχτή Επιστολή προς Πεταλωτή». Αναφέρονται αλήθειες, αλλά και πολλές παρανοήσεις, ίσως από παραπληροφόρησή τους. Δεν αμφισβητώ τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και ότι δεν πληρώνονται. Το γνωρίζω από τις συναναστροφές μου. Εκείνο όμως που είναι ανυπόστατο, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πληρώνονται. Από την έρευνα που έκανα στα ασφαλιστικά ταμεία, προκύπτει ότι από το ΙΚΑ οι καταβολές προς τον εργοδότη γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τη σύμβαση. Από τον ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίου) τα οφειλόμενα είναι ελάχιστα, ο δε ΟΓΑ έχει καταγγείλει τη σύμβαση για σοβαρούς λόγους, που αφορούν την μη νόμιμη συμπεριφορά του εργοδότη (για λόγους δεοντολογίας δεν τους αναφέρω) και μάλιστα υπάρχει δικαστική διένεξη μεταξύ τους. Πρόκειται μάλιστα για ιδιωτική επιχείρηση, η οποία οφείλει να συμμορφώνεται σε συγκεκριμένους κανόνες και αυστηρές προδιαγραφές σε σχέση με το αντικείμενό της που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, καθόσον το Κράτος οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία. Πληροφορώ ακόμη ότι ουδέποτε δέχθηκα «εκπρόσωπο των εργαζομένων» παρά μόνον έναν εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη (εκτός αν ταυτίζεται) και ουδέποτε τον διαβεβαίωσα για αυτά που αναφέρονται. Συνεπώς, την απογοήτευσή τους οι συντάκτες της Επιστολής θα έπρεπε να την απευθύνουν σε όσους τους παραπληροφορούν, όπως και τα δεδουλευμένα τους θα έπρεπε να τα ζητήσουν από τον εργοδότη τους . Εάν μάλιστα ζητήσουν να συναντηθούμε, θα έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία από τα οποία θα προκύπτουν τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email: press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα των οδικών μεταφορών. Είναι το πρώτο άνοιγμα κλειστού επαγγέλματος στη χώρα μας, ενώ, όπως γνωρίζουμε, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, ώστε επιτέλους, να πάψει να υπάρχει στη χώρα μας αυτή η αναχρονιστική τακτική των ανταλλαγών αδειών, αλλά και όλες οι παθογένειες που φέρνουν μαζί τους τα κλειστά επαγγέλματα. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός, ο εκσυγχρονισμός του κλάδου, η απελευθέρωση του κομίστρου προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή, με την ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα σε όποιον το επιθυμεί με τρόπο διαφανή, δίκαιο και ξεκάθαρο και όχι όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι η Ελλάδα παύει να είναι ανοχύρωτη πολιτεία και περνάει σε μία φάση διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας όλων. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ελεύθερη είσοδος στο επάγγελμα είναι κατοχυρωμένη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ, ακόμη παλεύουμε για το αυτονόητο. Το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, να μπορεί να διασφαλίζει την εργασία του μέσα από ένα διαφανές, δίκαιο, σύγχρονο και ξεκάθαρο πλαίσιο. Αυτά, λοιπόν, τα αφήνουμε στο παρελθόν με το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει επίσης τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που καθιστούν συμβατές τις μεταφορές με το πλαίσιο άλλων χωρών. Οι αλλαγές αυτές θα καταστήσουν τις ελληνικές μεταφορές βιώσιμες, ανταγωνιστικές και σύγχρονες. Ο διάλογος που προηγήθηκε, διαμόρφωσε συγκεκριμένες προτάσεις για αναπτυξιακά κίνητρα, αποσβεστικές φορολογικές ρυθμίσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα. Διασφαλίζουμε συγχρόνως, σε ένα μεταβατικό επίπεδο τριετίας, τους ήδη επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2010 Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ για χρηματισμό Μετά από συνδυασμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ – Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

MIND RADIO - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Eurovoice 2010: Συνέντευξη Τύπου με την Πάμελα Άντερσον, Σάκη Ρουβά και Έρικ Σερρά
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου το Mind Radio θα μεταδώσει ζωντανά την συνέντευξη τύπου του Eurovoice 2010 από το King\'s George Hotel στις 13.00. Θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε ζωντανά τον Πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού και διάσημο Γάλλο συνθέτη, Eric Serra, ο οποίος έχει γράψει την μουσική της ταινίας \"To Βαθύ Γαλάζιο\" του Luc Besson, μεταξύ άλλων. Θα παρευρίσκεται επίσης και η παρουσιάστρια του Eurovoice 2010, η Pamela Anderson καθώς κι ο Σάκης Ρουβάς.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ροζ σκάνδαλα στην Αρχαιότητα Συγγραφέας: ΣΠΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ ISBN: 978-960-6748-65-3 Διαστάσεις: 14Χ21 Σελίδες: 212 Η αρχαία ελληνική γραμματεία παρέδωσε μέσα από το διάβα των χρόνων όλες τις πτυχές της εξέλιξης μιας δομημένης κοινωνίας. Ιδιαίτερα γνωστές είναι οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δομές της αρχαιοελληνικής περιόδου. Οι άνθρωποι, λοιπόν, με τα πάθη τους, με τις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους, όπως ο Αλκιβιάδης, ο Τίμαρχος, ο Δημοσθένης και άλλοι, παρουσιάζονται στην παρούσα έκδοση από την έρευνα του συγγραφέα Σπύρου Ζερβού. Προκειμένου να κατανοήσουμε πώς τίποτα δεν άλλαξε, πως πάντα ο άνθρωπος θα δημιουργεί, θα συγκροτεί το νέο, θα καινοτομεί, μα πάντα θα παθιάζεται, θα ερωτεύεται, θα απολαμβάνει τις αρετές της ηδονής του.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ένα κλειδί, τρεις πόρτες ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Σκαργιώτης Μάνθος ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία ISBN : 9789604556830 ΣΕΛΙΔΕΣ : 312 ΕΚΔΟΣΗ : Νοε 09 Μια οικογενειακή τραγωδία, στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποκαλύπτεται είκοσι επτά χρόνια μετά. Πού και σε ποια κατάσταση βρίσκει η αποκάλυψη αυτή τους ενόχους και τα θύματα; Πώς από τις αγγλικές λίρες της Κατοχής και το μνημείο των «κατασκευασμένων» ηρώων του αντιδικτατορικού αγώνα έφτασαν η σύγκρουση και η τιμωρία; Ένας βουλευτής, μια εμβρόντητη σύζυγος, ο αμφιλεγόμενου ήθους μητροπολίτης, ένας αγνοημένος «νεκρός», μια καλόγρια, ο υιοθετημένος γιος, ο γέρος που κρατούσε μυστικά, η μισοσαλεμένη μάνα, όλοι δέσμιοι των παθών τους, παραδίνονται στη δίνη των παλαιών γεγονότων και των αιφνίδιων συνεπειών τους. Βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στη διάρκεια μιας νύχτας ανασυστήνοντας, με τις απαραίτητες αναχρονίες, την Ελλάδα σε όλες τις φάσεις της πρόσφατης ιστορίας της.

Ρίτα Αντωνοπούλου συνέντευξη στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα"

Ρίτα Αντωνοπούλου συνέντευξη στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα" Η Αντωνοπούλου Ρίτα, μιά από τις ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, με τον θεατρικό τρόπο ερμηνείας, αναρρωτιέται για πολλά και καταθέτει γνώμες και ανησυχίες για το τραγούδι και για πολλά άλλα θέματα.. Μπείτε στην κουβέντα μας και λύστε τυχόν απορίες σας για την καλλιτεχνική της πορεία και τις.. θέσεις της για τη ζωή... http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/627-antonopoulou-synenteuksi

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Αρδαβάνη Θραύσματα & θροΐσματα τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Αίθουσα “Ν.Σκαλκώτας” (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210-7282333) Θα μιλήσουν οι: Κώστας Γ. Παπαγεωργίου Ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά Κριτικός λογοτεχνίας Θα διαβάσουν οι: Νίκος Καραβέλος Δικηγόρος και ποιητής Ελένη Καλαρά Ηθοποιός Εικαστική συμμετοχή: Δήμητρα Σιατερλή Με την ευγενική χορηγία της ALAPIS SA ε κ δ ό σ ε ι ς ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Σόλωνος 133, 106 77 Αθήνα τηλ. 210-3806305 φαξ: 210-3838173 http://www.alexandria-publ.gr email: alexpubl@alexandria-publ.gr

45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ESTHONIAN NATIONAL OPERA BOY’S CHOIR» Παιδική Χορωδία από την Εσθονία * 22/09/2010 * ΩΡΑ: 20:00 * ΧΩΡΟΣ: Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ * ΕΙΔΟΣ: ΧΟΡΩΔΙΑ * ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ * ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 16,23 Χορωδία Αγοριών της Εσθονικής Εθνικής Όπερας / Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Εσθονίας Η πολυβραβευμένη Χορωδία Αγοριών λειτουργεί ως χορωδιακό στούντιο με τρία διαφορετικά επίπεδα. Συνολικά περίπου 150 ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές μελετάνε φωνητική μουσική σε χορωδία. Χαίρει αναγνώρισης όχι μόνο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πιο μακριά (Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ιαπωνία). Υπό της μπαγκέτας διεθνούς κύρους μαέστρων, έχει εκτελέσει με επιτυχία μεγάλα έργα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Κύριος Μαέστρος: Hirvo Surva Βοηθός μαέστρος: Maarja Soone Πιάνο / Εκκλησιαστικό Όργανο: Andres Lemba Διευθύνων Σύμβουλος: Anne Ojalo Ιδρύθηκε το 1971 ως χορωδία αγοριών της Κρατικής Ακαδημαϊκής Χορωδίας Ανδρών. Το 1997η χορωδία υιοθετήθηκε από την Εσθονική Εθνική Όπερα. Για τριάντα χρόνια, η χορωδία διευθύνετο από τον ιδρυτή της, καθηγητή Venno Laul, μέχρι το διορισμό, το 2001, του Hirvo Surva ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Η Χορωδία Αγοριών λειτουργεί ως χορωδιακό στούντιο με τρία διαφορετικά επίπεδα. Συνολικά περίπου 150 ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές μελετάνε φωνητική μουσική σε χορωδία. Η χορωδία χαίρει αναγνώρισης όχι μόνο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πιο μακριά (Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ιαπωνία). Υπό της μπαγκέτας διεθνούς κύρους μαέστρων, έχει εκτελέσει με επιτυχία μεγάλα έργα, όπως War Requiem του Benjamin Britten, Carmina Burana του Carl Orff, Symphony of Psalms του Stravinsky, Paulus του Mendelssohn και άλλα. Η χορωδία συμμετέχει στο έξοχο διεθνές project – την εκτέλεση του Russian Requiem της Lera Auerbach στη Βρέμη (Γερμανία 2007), στην Cuenca (Ισπανία 2008), στο Tallinn (Εσθονία 2009) και στη Ρίγα (Λετονία 2009). Η χορωδία είναι δικαιολογημένα υπερήφανη για το ρόλο της στην εισαγωγή και προώθηση της εσθονικής μουσικής σε ακροατήρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και για τις παραστάσεις mainstream κλασικής μουσικής της, με τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα. Το 2003 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Χορωδιών της Ένωσης των Εσθονικών Ανδρικών Χορωδιών και στο Διαγωνισμό Χορωδίας του Llangollen στη Ουαλία. Το 2005 η χορωδία κέρδισε δύο Χρυσά Μετάλλια στο Διαγωνισμό Χορωδίας του Olomouc (Τσεχική Δημοκρατία). Το 2006 βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο στον Προκριματικό Διαγωνισμό στο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Cantemus (Ουγγαρία). Συμμετείχε ως εξέχων προσκεκλημένος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρικής Χορωδιακής Φωνής του Cornwall το Μάιο του 2007 (Ηνωμένο Βασίλειο) και τον Ιούλιο του 2008 στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ τραγουδιού για αγόρια και άνδρες στη Πράγα και στο Hradec Kralove (Τσεχική Δημοκρατία).

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου | Monsieur Minimal LIVE

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 22.00 MONSIEUR MINIMAL LIVE Tο αγαπημένο παιδί της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, o MONSIEUR MINIMAL, στο πρώτο live της καινούριας σεζόν, με όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και καινούριο υλικό από το νέο του album Πάστα Φλώρα. Ένα μοναδικό live, γεμάτο pop διάθεση, electronica πινελιές και ονειρικές μελωδίες. Με την ευγενική χορηγία της Carlsberg. είσοδος: 10€ με ποτό Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια
τηλ: 210 3800070
fax: 210 3800071

ROCKAROLLA "START SEASON" PARTY!

Η ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ..ROCK! THN ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΦΟΥΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ (ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ) ΜΕ ΡΟΚΙΕΣ ΣΤΟ SILVER DOLLAR! Ο ROCKAROLLA RADIO ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΦΡΕΝΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ,ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙΡΟ! H ΒΡΑΔΥΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 21:30 ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ.. ΣΤΑ DECKS ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ROCKAROLLA RADIO! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ.. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ! Rockarolla Radio ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ http://rockarolla.eu/index.php

Η Μαρίνα Δακανάλη και ο Βαγγέλης Καζαντζής Live!

Ο Βαγγέλης Καζαντζής και η Μαρίνα Δακανάλη επιστρέφουν στη μουσική σκηνή Πυρήνας από τις 9 0κτωβρίου και για 4 Σάββατα (ως τις 30/10). Θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον δίσκο του Βαγγέλη Καζαντζή «Της γης το μυστικό» σε στίχους Γιώργου Γκώνια και από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Μαρίνας Δακανάλη που είναι στα σκαριά αυτή τη περίοδο σε μουσική του Νίκου Παραουλάκη και στίχους Γιώργου Γκώνια, επίσης θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, Χαίνηδες κ.α. Παίζουν : Κυριάκος Ταπάκης: λαούτο, ούτι/ Επίκουρος Τριανταφυλλίδης: Βιολί/ Πάνος Ηλιόπουλος: νέι, σαξόφωνο, γκάιντα/ Διονύσης Μακρής: κοντραμπάσο/ Κώστας Μανουσάκης: τύμπανα, σκηνικά Επιμέλεια : Γιώργος Γκώνιας Είσοδος 8 €, ώρα έναρξης 22:30 Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11 (πίσω από το Χίλτον), τηλ 2107237150 www.myspace.com/vageliskazantzis www.facebook.com/vageliskazantzis www.myspace.com/marinadakanali

Εκδήλωση: 5 χρόνια περιοδικό "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ"

Στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο θα μας τιμήσει η παρουσία σας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης Καλλιθέας Τριχωνίδας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει εκδήλωση με μια αναδρομή στην πορεία του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες που με την θεσμική του...ς ιδιότητα και δράση προσέφεραν στην Ορθόδοξη Βυζαντινή παράδοση, την θεολογία και την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρία και το περιοδικό "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" ευκαιρία συμπληρώσεως πέντε ετών από την έναρξη λειτουργίας τους. Για τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνος Παπαγαλάνης και οικογένεια Θεοδώρου & Παρασκευής Καραπάνου Για το "ΨΑΛΤΗΡΙ" και την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρία, Ο Πρόεδρος π. Βασίλειος Δημόπουλος - Ο Γραμματέας Θεοδόσιος Κόκκιος Πρόγραμμα εκδήλωσης : Με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα ανοίξει την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Μ.Ε κ. Θ. Καραπάνος πτυχ. ιεροψάλτης, ακολουθεί ομιλία από τον Μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη & πρώην πρόεδρο του Συλ. Ιεροψαλτών Αιτ/νιας κ. Θ. Μωραΐτη με θέμα "μια αναδρομή στα 5 χρόνια εκδόσεως του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" και απονομή τιμητικών διακρίσεων για την προσφορά στην βυζαντινή μουσική παράδοση και την ορθόδοξη εκκλησία στους : 1) Μουσικολογιώατο κ.Απόστολο Παπαχρήστο, Θεολόγο - Πρωτοψάλτη - καθ. βυζ. μουσικής, 2)Μουσικολογιώτατο κ.Λουκά Σκιαδά Συνταξιούχο, πρωτοψάλτη - πρ. πρόεδρο του Συλ. Ιεροψαλτών Αιτ/νιας, 3)Μουσικολογιοτάτη κ.Νεκταρία Καραντζή, Ερμηνέυτρια παραδοσ. τραγουδιού - Καθηγ. βυζ. μουσικής- Δικηγόρο, 4)Εξοχότατο κ.Αθανάσιο Μωραΐτη Υφυπουργό Περιβάλλοντος, 5)Ελλογιμότατο κ.Σπυρίδωνα Φλογαΐτη Καθηγ. Νομικής Σχολής- Πρώην Πρόεδρος Δικαστηρίου ΟΗΕ- Πρώην Υπουργος Εσωτερικών

Geopolitics-GR

* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ * Εννέα στρατιώτες νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν * Ισραηλινή οργή για την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία * Στα τέλη του μήνα η διαδοχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ * Νέο επεισόδιο έντασης μεταξύ Κίνας - Ιαπωνίας * Tο PΚΚ εξήγγειλε παράταση εκεχειρίας * Ευθύνες στους Ελληνοκύπριους για το Κυπριακό από Νταβούτογλου * CIA: Καταγγελίες για κράτηση μέλους της Αλ Κάιντα στη Λιθουανία

Π.ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΟΒΟΥΝ» ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr γιατί«απειλούν» να καταψηφίσουν τον Γιάννη Σγουρό υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Χρήστου Καρδαρά στο Αιγάλεω. Αντίστοιχο κλίμα ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε άλλους δήμους της Δυτικής Αθήνας. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8138 Διαβάστε επίσης: 1) Βολές Καπετανόπουλου κατά Γκιουλέκα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8136 2) Πεταλωτής για Σγουρό: Δεν υπάρχει θέμα για τα περί Μνημονίου... http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8137 3) Α. Αλ Σαλέχ: Από την ΕΡΤ στον Ψαριανό http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8127 4) Δ. Θεσσαλονίκης: Έμπρακτη στήριξη Ντόρας σε Μπουτάρη http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8125 5) Δ. Αθήνας: Η Πορτάλιου φέρνει «πόλεμο» στο ΣΥΝ http://www.aftodioikisi.gr/default.aspx?catid=141 6) ΝΔ: Νέοι δήμαρχοι σε Ηλεία και Σύρο http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8134 7) Δ. Κερατσινίου: Και επίσημα στο πλευρό Χρυσού ο Ζ. Ζούπης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8135 8) «Κόβονται» τα κοινωνικά προγραμμάτα των ΟΤΑ; http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8130 9) Α. Μητρόπουλος «Όχι στον μνημονικό Καλλικράτη». http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8132 10) Περιφέρεια Κρήτης: Παρουσίαση συνδυασμού από τον Γ. Πλακιωτάκη http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8124 11) Θ. Αθανάσαρος: Αναπλ. Γρ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8133 12) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

PIAZZA del POPOLO

Άλλους 39 υποψηφίους δημάρχους ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ! Στήριξη στον Κυριάκο Χαρακίδη για το Δήμο Δράμας… «…σφουγγάρι όλα…» Έλεγχος...στο πόθεν έσχες του Νομάρχη Καβάλας; Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης! Καλά στην υγεία τους οι οκτώ Έλληνες ναυτικοί Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις! Δικαιώνει το ιστολόγιο μας, η εφημερίδα «Έθνος»! Ποιες Περιφέρειες τελειώνουν με την πρώτη Κυριακή! Όλοι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 13 περιφέρειες Ξεχειλίζει ο Έβρος από λαθρομετανάστες

PolisPress news

Citroen Lacoste Concept
Βλέποντας την ονομασία, Lacoste Concept, δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείς. Το νέο πειραματικό μοντέλο της Citroen, που θα δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στο τέλος του μήνα, δημιουργήθηκε σε συνεργασία της γαλλική φίρμας με την Lacoste και έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν στο πεδίο δράση της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών: Το τένις. Το Concept Lacoste [...]
Χειριστήρια τέλος! Γράφει ο Βαγγέλης Καραδήμας Φανταστείτε ένα ιδανικό βράδυ για ταινία στο σπίτι με οικογένεια ή φίλους. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι που από την κουζίνα αρχίζουν να μυρίζουν καμένα ποπ κορν, εσείς δεν βρίσκετε το τηλεχειριστήριο και επικρατεί γενικά ένας χαμός. Εσείς τρέχετε να σώσετε τα ποπ κορν και μετά γυρνάτε την ταινία πίσω για να δείτε [...]
Ο Σέρβος τεχνικός, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Πράσινη», μίλησε για τη νέα ομάδα που «χτίζεται» στο Ζλάτιμπορ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων (Σάτο, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Μάριτς), υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σοβαροί σε αυτό που κάνουν. Συγκεκριμένα ο προπονητής είπε: Όταν δεν μου αρέσει κάτι στους παίκτες μου, στον αγώνα ή [...]
Εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Καβάλας για την κατασκευή του δρόμου 1.600 μ. που θα οδηγεί στο νέο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο. Έτσι, το σημαντικό αυτό έργο, συνολικού κόστους άνω των 3.000.000 € παίρνει το δρόμο της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Η έγκριση της μελέτης από [...]
Δεν θα πραγματοποιηθεί το γλέντι γύρω από το ξυλοκάμινο των παραδοσιακών Αιγινητών αγγειοπλαστών Γιώργου και Νεκτάριου Γκαρή στο Μεσαγρό, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, λόγω σοβαρού κωλύματος της οικογένειας Γκαρή.
Οι Ορφέας Βουτυράς και Γιώργος Λιούτας ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου Με δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επιστρέφει η ελληνική ομάδα αστρονομίας από το Πεκίνο όπου διεξήχθη η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Συγκεκριμένα οι Έλληνες μαθητές λυκείου, Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα ήρθαν τρίτοι στην κατηγορία [...]
συστατικά Ντολμάδες 1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία 750 γραμμ. κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος(αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος, μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού) 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα 2 κρεμμύδια 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Κρέμα αβγολέμονο 2 κ.σ. κορν φλάουρ 4 αβγά μεγάλα 25 γραμμ. βούτυρο Χυμός από 3 λεμόνια» οδηγίες 1. Χαράξτε το κοτσάνι του [...]
Η «Ανοιχτή Πόλη» δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια και έφερε τα πάνω κάτω στην πρωτεύουσα. Οι πολίτες της Αθήνας την επιβράβευσαν με 11%. Κίνηση αμεσοδημοκρατική, κινηματική και αυτόνομη, έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες στον Δήμο της Αθήνας. Στον Ελαιώνα, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, στα νεοκλασικά και τα Προσφυγικά, στους πράσινους [...]
Mε μουσικές της Ηπείρου από τους αξιότερους εκπροσώπους της γνήσιας, λαϊκής ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και με μνήμες από την Ηπειρώτικη γη, πλημμύρισε η Νέα Φιλαδέλφεια την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στην ιστορική για την πόλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών-Βορειοηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και όμορων Δήμων «Μάρκος Μπότσαρης», στο αίθριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της [...]
Η Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, καθώς μέσα σε λίγους μόνο μήνες η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει προωθήσει τις πιο φιλόδοξες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ευρωζώνης, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο [...]

Greek Alert

* Άγιος Παντελεήμονας * Σχέδιο Αφελληνισμού της Παιδείας! * 20/9/10, Αγιος Παντελεημονας - φωτορεπορταζ * Ο Πόλεμος άρχισε... * Πόσοι άκουσαν τις σειρήνες Πολέμου; * Άγιος Παντελεήμονας...γη Ελληνική!

Εμφραγμα στους δρόμους και στην αγορά Ομηροι της νταλίκας

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Η πολιορκία της νταλίκας Σε κλοιό πολίτες και αγορά, ενώ η κυβέρνηση ποντάρει στην εκτόνωση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχρήστος Κώστας Ντελέζος Στέλιος Βραδέλης Οµηροι στις εθνικές οδούς έµειναν χθες χιλιάδες οδηγοί , καθώς οι κινητοποιήσεις των µεταφορέων δηµιουργούν ατµόσφαιρα σύρραξης. Ο υπουργός Μεταφορών Δηµ. Ρέππας κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές και την Αστυνοµία «να πράξουν το καθήκον τους» αναφορικά µε τους αποκλεισµούς εθνικών οδών και εισόδων πόλεων. Εισαγγελείς αποστέλλονται σήµερα στα µπλόκα των φορτηγατζήδων µε εντολή να επιλαµβάνονται όταν διαπράττονται αυτόφωρα αδικήµατα, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να κρατήσει χαµηλούς τόνους. Μεταφορείς από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται σήµερα στην Αθήνα, προτελευταία ηµέρα της ψήφισης του νοµοσχεδίου στη Βουλή, για πορεία – αδιευκρίνιστο είναι αν θα την πραγµατοποιήσουν µετά ή άνευ φορτηγών – και καθιστική διαµαρτυρία στον Αγνωστο Στρατιώτη. Οι δύο πλευρές εµφανίζονται αµετακίνητες στις θέσεις τους (η κυβέρνηση ξεκαθάρισε χθες διά του αρµόδιου υπουργού Δηµ. Ρέππα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν νέες αλλαγές στο νοµοσχέδιο), οι ελλείψεις πλέον είναι εµφανείς στην αγορά και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόµενο να επιτρέψει τις µεταφορές αγαθών µε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Το μυστικό deal μεταξύ Ερντογάν και Παπανδρέου για το Αιγαίο * From Berlin to Beijing? * New truce puts ball back in Turkish government's court * Χιλιάδες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων καταργούνται στη Ρωσία * Ακατάλληλα τα πλοία άνω των 1.800 τόνων για το Αιγαίο * ΝΑΤΟ: Πυλώνας λύσης! * Τουρκία: Διασύνδεση με ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα * Κύπρος: Δεν κάνει πίσω στις έρευνες για πετρέλαιο * Γκιουλ: «Δεν έχω χρόνο για τον Σιμόν Πέρεζ» * Ισραηλινή οργή για την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία * Θητεία αλά Ελληνικά στην Τουρκία * Η εμπειρία μιας Κύπριας ξεναγού από την Αμμόχωστο * Κύπρος: Το περιουσιακό και οι νεοοθωμανικές κουτοπονηριές * "Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"* * Η πρώτη ημέρα της αποχής των Κούρδων Μαθητών απο τα σχολεία * Το «πάρτι» με τη σίτιση των οπλιτών * «Δεν απαγορεύουμε τον σταυρό, μην απαγορεύετε τους μιναρέδες» * Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία, τονίζει ο ΥΠΕΞ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ * Αναθέρμανση Μπουργκάς με χρώμα αμερικανικό * Ζητείται ελληνική παραγωγή * Η άμυνα κινδυνεύει * Αλβανικό “Top Channel”: Τρεις Έλληνες βουλευτές στο μνημόσυνο στη Χιμάρα * Το Μνημόνιο είχε άλλους στόχους * ΑΟΖ: Απόδειξη της υποτέλειας * Εκδήλωση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων συνδικαλιστών για την επανένωση της Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

* Συνεδρίαση ΕΣΕΤ [Flickr] * Συνεδρίαση ΕΣΕΤ [Flickr] * Συνεδρίαση ΕΣΕΤ [Flickr] * Δηλώσεις, μετά την πρώτη συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) * Παρουσίαση βιβλίου του Απόστολου Σάντα [Flickr] * Παρουσίαση – Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τις μετεγγραφές φοιτητών και την ηλεκτρονική επιλογή συγγραμμάτων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ 12 ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Α' ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8123 Διαβάστε επίσης: 1) ΥΠ.ΕΣ.: Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΦΕΡΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8121 2) ΥΠ.ΕΣ.: ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΑ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8122 3) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους - Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* Εορτασμός Του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Παναγία Γουμερά στη Μακρυνίτσα Σερρών * 1ο Ετήσιο Ποντιακό Αντάμωμα στο Δήμο Μεθώνης * Ο Πόντος στην Αναρράχη * ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ