Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές από την Ε.Ε.Μ.Ε.

INKA - Δελτίο Τύπου: Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΘΒΕ περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς

Πρόγραμμα παραστάσεων Κ.Θ.Β.Ε. περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς                                 
Σάββατο 24/12/2011 Δε γίνεται καμία παράσταση                                          
Κυριακή 25/12/2011                           
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, «Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο» - 19.00 Υπερώο ΕΜΣ, «Ντιμπούκ», ΠΡΕΜΙΕΡΑ-21.00 Μονή Λαζαριστών (Λαϊκή Σκηνή), «Λωξάντρα»-19.00 ΜονήΛαζαριστών (Πειραματική Σκηνή) «Oι Στοχαστές του Αόρατου»-19.00 ΓΑΙΑ LIVE, ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι -“P.I.G.S” Reloaded»-22.00                                           
Δευτέρα 26/12/2011                           
Παιδική σκηνή, Βασιλικό Θέατρο, «Ντενεκεδούπολη»– 11. 00 πμ. & 3.00 μ.μ Νεανική Σκηνή, Μονή Λαζαριστών, «Ένα παιδί μετράει τα’άστρα»-11.00 π.μ Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, «Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο» - 21.00 Υπερώο ΕΜΣ, «Ντιμπούκ»-21.00 Μονή Λαζαριστών (Λαϊκή Σκηνή) «Λωξάντρα» - 21.00 ΜονήΛαζαριστών (Πειραματική Σκηνή) «Oι Στοχαστές του Αόρατου»-21.00                                     
Δείτε το πρόγραμμα έως 8/1/2012 ΕΔΩ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

Το πρώτο του Ρεσιτάλ έδωσε ο τελοιόφοιτος σπουδαστής στο τμήμα Κλαρινέτου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  Αντώνης Φωτιάδης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης με έργα Kovacs (Hommage a Manuel de Falla), Mozart (Concert), Poulenc (Sonata). Στο πιάνο τον συνόδευσε η καθηγήτρια Γεωργία Δαμούζη.                             
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ο (16χρονος) Αντώνης Φωτιάδης Βραβεύτηκε με Έπαινο για την επίδοση του στον Διαγωνισμό Νέων Μουσικών (έως και 19 ετών) του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου "Gina Bachauer"                                

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ΤΗΣ ΔΙΔΩΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ:

Διδώ Σωτηρίου                               
Τα παιδιά του Σπάρτακου                                        
Ελληνική Πεζογραφία                                   
ISBN: 978-960-04-4256-4                                  
σελ. 304                                  
Δεκέμβριος 2011                                       
Το ανέκδοτο μέχρι σήμερα μυθιστόρημα Τα παιδιά του Σπάρτακου είναι ένα έργο που απασχόλησε τη Διδώ Σωτηρίου για μια περίοδο σχεδόν τριάντα χρόνων, από τις αρχές του ’60 έως τις αρχές του ’90.                                  
Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που η υπόθεσή του διαδραματίζεται στη Θράκη των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα και στην Αθήνα της πρώτης μετεμφυλιακής περιόδου.                           
Κεντρικό θέμα του είναι η συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση των ηρώων, που εμπνέονται από την επανάσταση του Θρακιώτη σκλάβου Σπάρτακου και από τα ιδανικά της Αριστεράς σε μια εποχή που ο τόπος βιώνει δραματικές στιγμές.                               
«[…] Ας μη θεωρηθεί, όμως, ότι έχουμε μόνο ένα μυθιστόρημα με θέση, για να προβληθεί μια συγκεκριμένη ιδεολογία.                          
Τα παιδιά του Σπάρτακου είναι έργο που προβάλλει τα τραγικά υπαρκτά προβλήματα του τόπου το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.                                
Αν μάλιστα προσέξουμε το λόγο ορισμένων προσώπων, όπως του Νεόφυτου ή της Νίκης, αλλά και της Βασιλιώς, στο τέλος, όπου κάνει τον απολογισμό της ζωής της, βλέπουμε ότι συγκριτικά με τον αγωνιστικό παλμό των πρωταγωνιστών της Εντολής εδώ διαγράφεται η επιθυμία για μια ήρεμη καθημερινή ζωή με την υπέρβαση των πολιτικών αντιθέσεων.                             
Παράλληλα είναι μια οικογενειακή τραγωδία και ένα έργο ζωντανών χαρακτήρων, στους οποίους αποτυπώνονται υπαρκτοί ανθρώπινοι τύποι. […]»                               
Από τον πρόλογο της Έρης Σταυροπούλου

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»


«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»
Συγγραφέας: Νίκος Λιάπης
Είδος: Δοκίμιο
Σελίδες: 208
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Διατροφή
ISBN 978-960-99929-5-4
«Η ελληνική ολιστική πρόταση για υγεία και ευεξία με τη θεραπευτική δύναμη των τροφών!»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.iviskospublications.gr/

Πρόσκληση ενδιαφέροντος: Χρήση και διαχείριση εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου σε ταμπλέτες

Αφήγηση παραμυθιών από τα παιδιά του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ

Αφήγηση παραμυθιών από τα παιδιά του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ                         
27/12/2011                            
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης                        
Τόπος : Παλιό Τελωνείο                          
Ώρα : 19.00                         
Είσοδος : ελεύθερη                        
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στο Παλαιό Τελωνείο και ώρα 19:00 μ.μ. μία ομάδα παιδιών του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης θα αφηγηθεί τα παραμύθια «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα» των Werner Thuswaldaner, Robert Ingren και «Η Νεραϊδούλα των Χριστουγέννων» της Μάριον Ρόουζ. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Μανωλικάκης.                             
Χριστουγεννιάτικα Καμ-ΟΜΜΑ-τα                         
1/12/2011                             
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ                        
Τόπος : Παλιό Τελωνείο                    
Ώρα : 11.00                        
Είσοδος : έλεύθερη                                  
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011, στο Παλιό Τελωνείο, ώρα 11.00, το θέατρο "ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ" θα παρουσιάσει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα" με μορφή κουκλοθεάτρου.                               
Αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα "Ο κόσμος των συναισθημάτων".                         
Με εργαλεία χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα καλικαντζαράκια(ηθοποιούς) Μουρμούρα και Αγαπούλα, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδά μέσα στον κόσμο των συναισθημάτων, την έννοια της Αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Στο τέλος της εκδήλωσης θα λειτουργήσει Εργαστήρι εναλλακτικών χριστουγεννιάτικων στολιδιών.                             
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες.

Νέο cd : Της Ερημιάς το Αηδόνι (Νεκταρία Καραντζή)/ Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες




ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖH
ΝΕΟ CD: "ΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ"
Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες (τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου 2012) από την LYRA
Μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου, μπορείτε να ακούτε τα τραγούδια καθημερινά από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ (Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και Kosmos FM)
Νέο CD της ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα,
σε διασκευές και ενορχήστρωση ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΛΗ.
Συμμετέχουν: ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ
Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης.
Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης , στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία.
Είναι Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, υποψήφια διδάκτωρ Νομικής και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής.
Η φωνή της, ευαίσθητη και αέρινη, κινείται στους δρόμους της παράδοσης, δημοτικής και βυζαντινής, εκεί που "ακουμπά" η ψυχή της.
Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια.
Στον δίσκο αυτό ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με μια εντελώς φρέσκια ματιά. Για πρώτη φορά, συνεργάζεται με τον γνωστό τραγουδοποιό και σύντροφο της ζωής της, Βασίλη Καζούλλη, ο οποίος ανέλαβε τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις, χαρίζοντας «με εμπνευσμένη καλλιτεχνική ματιά, ....μια φρέσκια πνοή στα παραδοσιακά ακούσματα, με σεβασμό!», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Μεγάλος Δάσκαλος Χρόνης Αηδονίδη, σε ένα σημείωμά του στο ένθετο που συνοδεύει τον δίσκο.
Ο ίδιος ο Χρόνης Αηδονίδης μετέχει ερμηνευτικά τόσο σε ένα παραδοσιακό κομμάτι της Μακεδονίας όσο και σε μία δική του δημιουργία, με τίτλο «Δροσοσταλιά» που ξεχωρίζει, αποπνέοντας το απόσταγμα της μακρόχρονης εμπειρίας ενός από τους τελευταίους κορυφαίους της Ελληνικής Παράδοσης.
Ερμηνευτικά συμμετέχει επίσης και ο ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης, σε δύο γνωστά παραδοσιακά κομμάτια, δίνοντάς τους το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και εκπλήσσοντας...!
Η φωνή της Νεκταρίας ισορροπεί ανάμεσα στις μνήμες και στη σύγχρονη ματιά, ανάμεσα στα μελίσματα και την απλότητα, στα παραδοσιακά χρώματα και στην φρεσκάδα ενός νεώτερου εναρμονισμένου ήχου που συνοδεύει διακριτικά τις ερμηνείες της, ....ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα... ξυπνώντας συλλογικές ιστορικές μνήμες, νοσταλγώντας και συγκινώντας...
Δεξιοτέχνες μουσικοί συνοδεύουν με τρόπο αρχοντικά διακριτικό, τις ερμηνείες: Κυριάκος Γκουβέντας, Γιώργος Κωτσίνης, Τάσος Μυσιρλής, Φίλιππος Ευφραιμίδης , αλλά επίσης ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης αλλά και ο Χιλιανός Alejandro Diaz, ο οποίος, με τον ήχο των πνευστών της Λατινικής Αμερικής, δίνει έναν ακόμα ξεχωριστό τόνο στα τραγούδια...
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
ΔΙΦΩΝΟ
E-Orfeas.gr
MusicCorner.gr
MusicHeaven.gr
MusicPaper.gr
Mousikorama.gr
http://petridisradio.blogspot.com/
Tralala.gr
http://mousikitexnespolitismos.blogspot.com/

Ζεστές Ευχές

ΕΥΧΕΣ

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στις ΗΠΑ για συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της έρευνας και της εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών και νησιών, αποτέλεσε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» σε πανεπιστημιακά ιδρύματατων ΗΠΑ, που συγκαταλέγονται στα κορυφαία του κόσμου. Η σειρά συναντήσεων στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης προετοιμασίας, αλλά και επισκέψεων εργασίας των εν λόγω επιστημόνων στις ερευνητικές βάσεις του Αρχιπελάγους κατά τα τελευταία 2 έτη.                                  
Στόχος της επίσκεψης στις ΗΠΑ ήταν η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και εδραίωση αυτών των συνεργασιών, μέσα από μία σειρά συναντήσεων εργασίας και διαλέξεων με ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους από τα πανεπιστήμια: Yale, Harvard, Columbia, Princeton, New York University, Rutgers και George Mason, με εξειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος, Νομικής, Πληροφορικής, Ελληνικών Σπουδών κ.α.                                  
Στο ερευνητικό επίπεδο οι συνεργασίες που συμφωνήθηκαν στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός πλαισίου, το οποίο θα εντάσσει την έρευνα για την προστασία της βιοποικιλότητας των ελληνικών θαλασσών και νησιών στις ερευνητικές δραστηριότητες των παραπάνω πανεπιστημίων.                               
Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε την εξειδίκευση και τεχνογνωσία διακεκριμένων επιστημόνων, καθώς και σχετικές καινοτόμες τεχνολογίες σε έρευνα και δράσεις που συμβάλουν στην ουσιαστική προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών.                               
Χαρακτηριστικά αντίστοιχα παραδείγματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν οι συνεργασίες του Αρχιπελάγους με τους παρακάτω ακαδημαϊκούς φορείς: Environmental Protection Clinic της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Yale, με το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε ένα και πλέον έτος δημιουργικής συνεργασίας στον τομέα του περιβαλλοντικού δικαίου σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία της βιοποικιλότητας των ελληνικών θαλασσών.                           
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, αποφασίστηκε η επέκταση της συγκεκριμένης συνεργασίας.                                  
Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Texas at Arlington, «Δημόκριτος» και Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Με την αξιοποίηση εφαρμογών της πληροφορικής στην έρευνα για την προστασία θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων, ολοκληρώνεται η παραγωγή καινοτόμου λογισμικού, ωφέλιμου για την περιβαλλοντική έρευνα παγκοσμίως.                             
Επιπλέον, δρομολογήθηκε και επίσημα η συνεργασία σε εκπαιδευτικό επίπεδο με την επέκταση των διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών “study abroad”, “field courses” και μεταπτυχιακής έρευνας που οργανώνει τα τελευταία χρόνια το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ σε νησιά του Αιγαίου, με στόχο να μπουν οι ελληνικές θάλασσες στον διεθνή χάρτη περιοχών εκπαίδευσης φοιτητών και νέων επιστημόνων στην εφαρμοσμένη περιβαλλοντική έρευνα.                                 
Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο «Δημόκριτος», αλλά και οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, που σταθερά στηρίζουν τις δράσεις προστασίας που αναπτύσσει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επί μια δεκαετία και οι οποίες στοχεύουν στη διαφύλαξη της σπάνιας φυσικής μας κληρονομιάς.                              
Παράλληλα με τις συναντήσεις με πανεπιστημιακούς φορείς, η Αναστασία Μήλιου (Υδροβιολόγος, Συντονίστρια Δράσεων Προστασίας) και η Charlene Caprio (Νομικός Σύμβουλος Αρχιπελάγους) πραγματοποίησαν και:                        
- συνάντηση ομάδας εργασίας και διάλεξη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης,                               
- συνάντηση ομάδας εργασίας στο Natural Resources Defence Council, NRDC, (Επιτροπή Άμυνας Φυσικών Πόρων),                                         
- συνάντηση ομάδας εργασίας στο γραφείο τύπου, της μόνιμης επιτροπής Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.                            
- Τέλος ειδική εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία ελληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης με στόχο την ενημέρωση της ελληνικής ομογένειας για τις παραπάνω συνεργασίες που δρομολογήθηκαν και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ομογένεια να συμβάλλει από την πλευρά της στις δράσεις του Αρχιπελάγους για την ανάδειξη και προστασία της ελληνικής φύσης.                                           
Στην Ελλάδα αγνοούμε ως επί το πλείστον, το γεγονός ότι η σπανιότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική βιοποικιλότητα αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.                                     
Αυτό το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να αποτελέσει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης με αφετηρία την άμυνα των φυσικών μας πόρων και προέκταση τη στοχευόμενη ανάδειξη σε παγκόσμιο επίπεδο.                                 
Επίκεντρο και πεδίο εφαρμογής των σχεδιαζόμενων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων τοποθετούνται οι νησιωτικές κοινωνίες όπου ήδη δραστηριοποιείται το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Πάτμος, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου), οι οποίες συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στον παγκόσμιο χάρτη με τους πιο αξιόλογους προορισμούς της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη επιστημονικών - εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΕΥΧΕΣ

Οι άστεγοι ζουν κατά τριάντα χρόνια λιγότερο

medicalnews.gr                                          
Ποιες τροφές αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη                               
Επιλόχεια κατάθλιψη                                          
Tα παιδιά στην κουζίνα τώρα!                                            
Οι άστεγοι ζουν κατά τριάντα χρόνια λιγότερο                                       
Εάν τους αγαπάτε, πείτε τους να αδυνατίσουν                                          
Ψάχνουν τη «χρυσή τομή»                                
Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας                                      
Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει μακροζωία                                       
Ένα στα δέκα παιδιά πάσχει από άσθμα                               
Καταπολεμήστε τη μελαγχολία των Χριστουγέννων

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ                                    
ΦΥΛΛΟ 550 ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011                                       
Καλά Χριστούγεννα                              
Το σημείωμα του "Κ"                                     
«Nα τα πούμε»;                         
Απαντήσεις στο τι θα γίνει στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ                              
Διαφωνούν σε πολλά οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ                                
Πέντε, πέντε, πέντε… κατεβαίνει τα σκαλιά ο Σαμαράς…                                 
στο Πέταλο                             
στο Πέταλο

Επέστρεψε από το "θάνατο" επτά χρόνια μετά...

Τα μέτρα, μέτρα, αλλά το έλλειμμα παραμένει στα ύψη                                        
Μία αποχώρηση από την ευρωζώνη,θα σαρώσει το ευρώ                                    
Πνέουν τα λοίσθια οι εταιρείες φωτοβολταϊκών στην Γερμανία                                   
Στην φυλακή η Τιμοσένκο                                 
Επέστρεψε από το "θάνατο" επτά χρόνια μετά...                                             
Πώς ακούνε τα φίδια, αφού δεν έχουν αυτιά;                                       
Έτοιμη για το ρεβεγιόν με πέντε βήματα                                                              
Ξεχάστε τις αλατιέρες στα ελληνικά εστιατόρια                                
Ψάχνω δουλειά στην τηλεόραση

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ

Στο άρθρο 99 η Ελευθεροτυπία                                        
Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ                                 
Διέρρευσε το sex tape εστεμμένης μοντέλας στο διαδίκτυο                                  
Ανοίγουν «παράθυρο» εξαίρεσης από την εργασιακή εφεδρεία                                     
Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών από την οργάνωση «Μηδενική Ανοχή»                             
Τρεις φορές την ημέρα υποκλίνονται οι Βορειοκορεάτες στον Κιμ Γιονγκ-ιλ                                      
Νέα υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων στο Ρέθυμνο!                                     
Συνεχίζεται η έρευνα για τις μειωμένες καταθέσεις έντεκα βουλευτών                                
Αβεβαιότητα λόγω ασθένειας                                
«Βλέπει» αποχώρηση από την ευρωζώνη

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΥ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΥ                                        
Και ξαφνικά … αισιοδοξία στις Βρυξέλλες                                    
Πόρτα εξόδου της Ν.Δ από την κυβέρνηση οι επικουρικές                                   
«Μαγνήτης» η Βρετανία                                     
Εύθραυστη άνοδος στις διεθνείς αγορές μετοχών

Τι διαφέρει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ από της FED

Τι διαφέρει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ από της FED                              
Μπορεί πολλοί οικονομικοί σχολιαστές να είδαν σωστά ένα πρώτο βήμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ‘πίσω πόρτα’ στην απόφαση της ΕΚΤ να χορηγήσει φτηνή μακρόχρονη ρευστότητα ύψους μισού τρις ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες , καθώς από τα 500 δις ευρώ που έριξε η κεντρική τράπεζα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα 200 δις δεν ήταν ‘αποστειρωμένα’…                        
Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελά και να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πολιτική της ΕΚΤ μοιάζει με της FED.                            
Συνέχεια

ΥΠΟΙΚ:Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες

www.marketbeast.gr                                       
ΥΠΟΙΚ:Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες                                     
Η λίστα προτεραιότητας επιστρέφει                                       
Παράταση μέχρι τις 28/2 για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων                               
Προς αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικού 9-11%                             
Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς                             
Αναβολή μίας εβδομάδας για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ                          
Στα 20,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 11μηνο                              
Ιδιωτικοποιείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου                             
Μέτρα μείωσης φαρμακευτικής δαπάνης                           
Συνελήφθη 52χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

Φλερτ με καλλονές του Μεντεβέντεφ

Αντικειμενικά κριτήρια για την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών                                     
Μέτρα για την πολυφαρμακία θα ανακοινώσει ο Λοβέρδος                                      
Στα δικαστήρια "στενάζει" η Ελλάδα                                
Χιόνια, βροχές και τσουκτερό κρύο                                       
Βαρώνος της ηρωϊνης και κομπάρσος σε ταινίες του Τζάκ Νόρις ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δίχρονου και του πατέρα του στη Μεσσηνία                                 
Στις Σέρρες πωλούν τα χρυσαφικά και την αξιοπρέπιά τους                                 
Οι Έλληνες έρμαια των περικοπών στην υγεία                                    
Πρόταση νόμου για το έσχες, κατέθεσε ο κ. Απ. Κακλαμάνης                                 
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...                                        
Διπλός σεισμός στη Ν. Ζηλανδία                                     
Smartphone ή Ch@tphone από την Vodafone                                     
Νέο εμβόλιο για τον ιό του AIDS                                  
Φλερτ με καλλονές του Μεντεβέντεφ                                      
O CERN ανακάλυψε νέο σωματίδιο                                            
Στη Ρωσία ο Άγιος Βασίλης... παίρνει δώρα                                  
Γαλοπούλα αλά Brazil

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                   
Φιλανθρωπική εκδήλωση από τα Ποντιακά Σωματεία του δήμου Εορδαίας                                
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ                             
Ανοίγουν το κεφάλαιο «ανταλλάξιμες περιουσίες»!                              
ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ"