Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η έκταση Ουτζά της Μυτιλήνης Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρέθηκαν σήμερα στην Μυτιλήνη, όπου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Στρατηγείου της Λέσβου.
Στην συνάντηση υπεγράφη επίσημα η παράδοση – παραλαβή της χρήσης της έκτασης της Ουτζά. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή πρότυπου ανοιχτού κέντρου υποδοχής αλλοδαπών. Σήμερα οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκαν για πρακτικά ζητήματα που αφορούν στον χώρο και την κατασκευή του πρότυπου κέντρου και αποφασίστηκε η έναρξη των εργασιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε ελληνικό έδαφος ο επιχειρησιακός βραχίονας του FRONTEX Το πρώτο πανευρωπαϊκό παράρτημα του FRONTEX θα έχει έδρα στον Πειραιά, όπως αποφασίστηκε ύστερα από ψηφοφορία στο Συμβούλιο του Frontex (21 ψήφοι υπέρ, 3 αποχή, 2 κατά), που απαρτίζεται από εκπροσώπους των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2010 στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη θέσπιση του πρώτου επιχειρησιακού παραρτήματος του διεθνούς οργανισμού Frontex στον Πειραιά, η χώρα μας θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της, αποκτά άλλο ένα «ισχυρό όπλο» στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης, ενώ πλέον οι Ευρωπαίοι εταίροι θα έχουν ιδία εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πλευρά για την αντιμετώπιση του. Αυτό αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι επιχειρησιακές ικανότητες του Frontex αναβαθμίζονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στο πλαίσιο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. αλλά και της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης. Σύμφωνα με αναλύσεις κινδύνου του F rontex , «… σε απόλυτους αριθμούς, το Αιγαίο Πέλαγος αναμένεται να παραμείνει και κατά το 2010 το κύριο σημείο εισόδου των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων…» των κρατών μελών.
Ενώ, όπως επανειλημμένα έχουν διαβεβαιώσει αξιωματούχοι του Οργανισμού, η Ελλάδα διαχειρίζεται πλέον του 75% του συνόλου των μεταναστών, που συλλαμβάνονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω παράνομης διέλευσης συνόρων. Η έδρα, του επιχειρησιακού βραχίονα του Frontex θα εγκατασταθεί σε χώρο δίπλα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο λειτουργεί από το 2004 το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων, που είναι το σημείο επαφής της χώρας με τον F rontex για τα θαλάσσια σύνορα. Το Λιμενικό Σώμα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο περιφερειακών Αρχών και κεντρικών Υπηρεσιών, όπως το Κέντρο Επιχειρήσεων και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, που επιτηρούν τα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συντονίζοντας σε 24ωρη βάση επιχειρήσεις ελέγχου θαλασσίων συνόρων και μεριμνώντας για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Τα Κέντρα του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης με αντίστοιχα Κέντρα των ομόλογων Υπηρεσιών των κρατών μελών της περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Μάλτας), προσφέροντας τη δυνατότητα στο Επιχειρησιακό Γραφείο του Frontex να έχει σε πραγματικό χρόνο επίγνωση της κατάστασης στο θαλάσσιο πεδίο ευθύνης του. Επιπλέον τα τελευταία τέσσερα χρόνια διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και στα χερσαία εξωτερικά σύνορα της χώρας, η μεγαλύτερη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση που σχεδίασε και συντόνισε μέχρι σήμερα ο F rontex . Το Διεθνές Συντονιστικό Κέντρο αυτής της σύνθετης και γιγαντιαίας ευρωπαϊκής επιχείρησης είναι εγκατεστημένο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και συντονίζει σε άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τα συμμετέχοντα κράτη μέλη και το F rontex Situation Centre (μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετέχουν και τα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα) έναν στόλο από περιπολικά σκάφη, αεροπλάνα, ελικόπτερα, κινητές μονάδες επιτήρησης και μεγάλο αριθμό συνοριοφυλάκων, εμπειρογνωμόνων, διερμηνέων από συνολικά 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη θέσπιση του πρώτου Επιχειρησιακού Παραρτήματος του Οργανισμού στην Ελλάδα εμπεδώνεται ακόμη περισσότερο η επιχειρησιακή συνεργασία των κρατών μελών, αξιοποιούνται τα επιχειρησιακά μέσα των κρατών μελών της Ένωσης, και θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.
Τέλος, θα αξιοποιηθούν οι πρακτικές προς όφελος τόσο του συμβουλευτικού όσο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού-επιμορφωτικού έργου του Οργανισμού στο στερέωμα των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία επισκέπτεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία εντάσσεται στο πλαίσιο των εξορμήσεων του Υπουργού στην περιφέρεια, για την επιθεώρηση υπηρεσιών. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με άλλους ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα της αστυνόμευσης και της αντεγκληματικής πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Υπουργός θα έχει σύσκεψη με το Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και τους Λιμενάρχες της Περιφέρειας, με κύριο θέμα συζήτησης την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (040210) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την απάντηση του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν πλέον η επιμονή της ΝΔ στην δέσμη μέτρων «Σαμαρά» και η προσπάθεια απεμπλοκής από το κυβερνητικό παρελθόν.
Προκαλεί όμως ερωτηματικά στους πολίτες η σχεδόν 6ετης απραξία και ατολμία της προηγούμενης Κυβέρνησης που τελικά μας οδήγησε στην σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τολμά άμεσα, σήμερα, να προχωρήσει στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ενός Προγράμματος που αποτελεί τον δρόμο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση αλλά, πλαισιωμένο από πρόσθετες πολιτικές, αποτελεί και το εργαλείο για την επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πρόληψη καπνίσματος στα σχολεία

Πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία Συνάντηση με τον καθηγητή Greg Connοlly, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος καθώς και με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Μπεχράκη, θα έχει αύριο Παρασκευή 5/2 στις 10:30 η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για την έναρξη προγράμματος στη Ελλάδα που θα μεταφέρει γνώση , εμπειρία , τεχνογνωσία και θα σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου του καπνίσματος και στην Ελλάδα. Θα ζητηθεί η αρωγή του Υπουργείου Παιδείας στον τομέα ευθύνης του για την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους μέσω της Αγωγής Υγείας στα σχολεία.

Ημερίδα - Δια Βίου Μάθηση

Πρόγραμμα Προώθησης των Στρατηγικών της Δια Βίου Μάθησης «Pass the Light» Την Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, στην αίθουσα Jacqueline de Romilly, και ώρα 9.30 - 14.00 ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της Δια Βίου Μάθησης μέσα από μία ανθρωποκεντρική, αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη στρατηγική», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις στρατηγικές της Δια Βίου Μάθησης. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό θα απευθύνουν, η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Ιωάννης Παναγόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Θεόδωρος Τσέκος και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) με τη συνεργασία του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Pass the light». Η ημερίδα θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr/rts

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς
του Ντάριο Φο
Πρεμιέρα – Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς, η ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου, ιδωμένη μέσα απ’ την ανήσυχη και ανατρεπτική ματιά του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο, παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννης Ρήγα.
Το έργο κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2009, στις 9.00 μμ.Ο Ντάριο Φο διηγείται, με τον δικό του αμίμητο τρόπο, την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου. Χειμαρρώδης, γενναιόδωρος, απολαυστικός.
Οξυδερκής, καυστικός, ανατρεπτικός.
Βαθιά πολιτικός. Ενοχλητικός.
Θεατρίνος και γελωτοποιός.
Ξετυλίγει το κουβάρι μιας «γνωστής» ιστορίας και ανάγει ένα λησμονημένο «παραμύθι» σε προβληματισμό ενός σύγχρονου πολίτη. Γιατί το ταξίδι του Κολόμβου μπορεί να είναι, εντέλει, η διαδρομή του καθενός μας. Το παραμύθι της δικής μας ζωής.
Το όνειρό μας.Σημείωμα σκηνοθέτηΌταν διαβάζεις για πρώτη φορά το κείμενο της «Ισαβέλλας...» νιώθεις να χάνεσαι σ’ ένα κόσμο ιστορικών παραλληλισμών, εικόνων και πολιτικών αναφορών. Το αρχικό γέλιο διαδέχεται ο σκεπτικισμός και η απορία για τον τρόπο που παρασταίνεται αυτό το έργο.
Έχεις μπροστά σου ένα ποτάμι από λέξεις που οδηγούν σε καταστάσεις, άλλοτε ρεαλιστικές και πολύ συχνά σχεδόν υπερρεαλιστικές.
Πώς έγινε πραγματικότητα η απόφαση ενός ανθρώπου να φτάσει στις Ινδίες από τον σωστό σύντομο δρόμο, πώς έπεισε την Ισαβέλλα την Καθολική της Ισπανίας και τον Φερδινάνδο να του χρηματοδοτήσουν το ταξίδι, πως έφτασε εν αγνοία του στην Αμερική, πώς κατηγορήθηκε για προδοσία, πώς κυριαρχεί στη μνήμη μας ακόμα.
Και πολλά άλλα – φιλοδοξίες, πόλεμοι, αναφορές και συσχετίσεις με την καθημερινότητά μας.Πώς χωρούν όλα αυτά μέσα σε μια παράσταση;
Αργότερα καταλαβαίνεις ότι ο Φο ουσιαστικά σε παροτρύνει να σκεφτείς ελεύθερα. Κομέντια, θέατρον του δρόμου, αστικό θέατρο, Σαίξπηρ και Μπρεχτ, ολίγον από Αριστοφάνη, μπερδεύονται όλα πάνω στη σκηνή ακατανόμαστα, «ανάρμοστα», χωρίς ονοματεπώνυμο, χωρίς κατάταξη.Ο Φο, σύγχρονος, λαμπερός γελωτοποιός κάνει θέατρο και εμπαίζει την πολιτική ιστορία του κόσμου, την δική του προσωπική και επαγγελματική ιστορία, τους θεωρητικούς του μέλλοντος, τους θεατές του, τον εαυτό του.
Πίσω από κάθε αράδα του κειμένου διακρίνεις το πονηρό του βλέμμα και ακούς το γέλιο του να καγχάζει για την απόφασή σου να δοκιμάσεις.Μόνο με το «σταυρό στο χέρι» δεν αντιμετωπίζεται το έργο αυτό.
Αν δεν αποφασίσεις να πεις τη δική σου ιστορία με αφορμή την Ισαβέλλα και τον Παραμυθά παράσταση δεν θα κάνεις.Αν σοβαρέψεις, με πρόθεση να αποδώσεις την ιστορία θα καείς.
Αν ξεχάσεις την ιστορία θα καείς.Αν επεξηγήσεις θα καείς.Αν βρεις το κουράγιο να πεις την ιστορία όπως τη διάβασες και αποφασίσεις να ζήσεις με γενναιοδωρία την διαδικασία, θα σωθείς. Θα σε ακούσουν κι οι άλλοι. Οι θεατές.
Αυτό προσπαθήσαμε.
Η ανταπόκρισή σας θα το επιβεβαιώσει ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κυρίες, κύριοι καλή σας διασκέδαση. Γιάννης Ρήγας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Σκηνικά: Κένυ Μακ Λέλαν
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Καρολίνα Σεργάκη
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου
Πάνος Αργυριάδης: (Α΄ Κήρυκας, Στρατιώτης, Ναύτης, Λαός), Άννα Γιαγκιώζη: (Λαός, Θεραπαινίδα, Σοφός, Μεταφράστρια, Ναύτης, Γραμματέας), Δημήτρης Διακοσάββας: (Λαός, Σοφός, Κατήγορος, Καλόγερος), Νίκος Καπέλιος: (Λαός, Σοφός, Κατήγορος, Καλόγερος), Γιάννης Καραμφίλης: (Λαός, Υπηρέτης, Σοφός, Κουιντινίλα, Υποδιοικητής), Νίκος Κολοβός: (Βασιλιάς Φερδινάνδος), Δημήτρης Μορφακίδης: (Α΄ Μαραγκός, Β΄ Κήρυκας, Στρατιώτης, Ναύτης, Λαός), Φούλης Μπουντούρογλου: (Λαός, Σοφός, Πατήρ Ντιέγκο), Πάολα Μυλωνά: (Λαός, Θεραπαινίδα, Στρατιώτης, Ιωάννα η τρελή), Χρίστος Νταρακτσής: (Δήμιος), Κώστας Σαντάς: (Καταδικασμένος ηθοποιός-Κολόμβος), Γιάννης Σιαμσιάρης: (Καλόγερος, Σοφός, Επίσκοπος Φονσέκα), Πολυξένη Σπυροπούλου: (Λαός, Βασίλισσα Ισαβέλλα), Βιργινία Ταμπαροπούλου: (Λαός, Γυναίκα του κατάδικου, Θεραπαινίδα, Μαρία, Ναύτης), Μαριάννα Τάντου: (Λαός, Θεραπαινίδα, Άρρωστη κοπέλα), Γιάννης Τσιακμάκης: (Β΄ Μαραγκός, Λαός, Ναύτης, Γραμματέας), Μανώλης Φουντούλης: ( Γ΄ Μαραγκός, Αγγελιοφόρος, Λαός, Ναύτης, Γραμματέας), Βαγγέλης Χαλκιαδάκης: (Φρουρός, Καλόγερος, Λαός, Σοφός, Υπηρέτης, Πλοίαρχος Πινθόν).
Στην παράσταση συμμετέχουν και οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ:
Λουκία Βασιλείου, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Μαρία Γιαννακέα, Γιώργος Γιόκοτος, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Ξένια Πετμεζά, Αντώνης Πριμηκύρης, Αμαλία-Ελευθερία Ταταρέα, Δανάη Τίκου, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου (Λαός, Καλόγεροι, Στρατιώτες)
Η συμμετοχή τους εντάσσεται στην πολιτική του ΚΘΒΕ οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του να εξοικειώνονται από νωρίς με τη σκηνή.
Τετάρτη 7 μμ. Πέμπτη & Παρασκευή 9 μμ., Σάββατο 6 μμ & 9 μμ., Κυριακή 7 μμ.
Πλατεία – Θεωρείο: 20 € κανονικό, 15 € εκπτωτικό (παιδικό, μαθητικό φοιτητικό, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΠΘ)Εξώστης A: 12€.
Γενική Είσοδος με Κάρτα Πολιτισμού ΥΠΠΟ 12 €
Ώρες λειτουργίας ταμείων Βασιλικού Θεάτρου και ΕΜΣ: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤρία πέτρινα χρόνια Τα λιπαρά που κάνουν... καλό στην υγεία Ο Αλέξης στα χνάρια του Ομπάμα Ο καλύτερος Τζορτζ Κλούνι Η Ντόρα άρχισε πόλεμο με Σαμαρά 266 «ναι» στον Παπούλια Η ευτυχία διδάσκεται Γολγοθάς διαρκείας Ισότητα και... στην άλγεβρα

«ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ

«ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Εξ αμάξης, μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μποστ «ΦΑΥΣΤΑ» κάθε Τρίτη στο θέατρο Παράθλαση, Κασσάνδρου 132.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2310 216567. Συντελεστές Σκηνοθεσία : Γιώργος Γκασνάκης Σκηνικά – Κουστούμια : Νίκος Καλαϊτζίδης Τους ρόλους ερμηνεύουν : Γρηγόρης Μανωλόπουλος, Μαρία Σταυρακάκη, Ελένη Καραμεσίνη, Παύλος Κομνηνός, Άγγελος Πουσκούρης, Νατάσα Καραγιαννίδου, Λαμπρινή Νιάκα, Ντίνα Τσολάκη, Νίκος Σπανός και Θωμάς Αμαξόπουλος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κωστής Γκιμοσούλης ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ (Ελληνική Πεζογραφία, Σελ. 264, ISBN: 978-960-04-4020-1, Νοέμβριος 2009) Πώς βοηθάς κάποιον να συνεχίσει να ζει; Πώς βοηθάς κάποιον να πεθάνει λυτρωμένος; Το φάντασμα ενός άγνωστου άντρα, εγκλωβισμένου μεταξύ αυτού και του άλλου κόσμου, εμφανίζεται σ’ έναν περιπλανώμενο ταξιδιώτη.
Του ζητά να βοηθήσει τη γυναίκα του να ξεπεράσει το θάνατό του, ώστε εκείνος να περάσει στην άλλη πλευρά. Ο ταξιδιώτης, η Περσεφόνη και το φάντασμα του άντρα της, ζωντανοί-νεκροί ο καθένας στον κόσμο του, θα διεκδικήσουν την ελευθερία τους.
Απροστάτευτοι τόσο από τον έρωτα όσο και από το θάνατο, θα ξεκλειδώσουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή του άλλου, σε μια σχέση αφοσίωσης όπου κάθε λέξη, κάθε πράξη, κάθε σιωπή ή επαφή βουτά τόσο στη λογική όσο και στο παράλογο. Μια παράτολμη, ενίοτε κωμικοτραγική, ιστορία για τα άπατα νερά της απώλειας, της μοναξιάς και της ελευθερίας. Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μαγική πόλη, αλλά θέλει συνέχεια ν’ απομακρύνεται απ’ αυτήν. Κι όταν ξαναγυρνάει, να την βλέπει αλλιώς.
Γράφει διηγήματα, που καμιά φορά μεγαλώνουν και γίνονται μυθιστορήματα, όπως το Μια νύχτα με την Κόκκινη (1995), Ανατολή (1998), Χέρι στη φωτιά (1999), Βρέχει φως (2002), που είναι η ιστορία δύο ιδιαίτερων ποιητών του Μεσοπολέμου, της Πολυδούρη και του Καρυωτάκη.
Το θηρίο είναι παντού (2003) και την ταξιδιωτική νουβέλα Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλο (2006). Έχει επίσης γράψει τα βιβλία Στάχτη στα μάτια (1988) και Ο άγγελος της μηχανής (1990). Γράφει και ποιήματα (Ο ξυλοκόπος πυρετός, Αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Επικίνδυνα παιδιά), με τελευταία τη συλλογή Αγάπη από ζήλια (2004). Το 2001 εκδόθηκε ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, και ονομάζεται Μαύρος χρυσός, ενώ το 2007 εκδόθηκε μια συλλογή με διηγήματά του, Η κραυγή της πεταλούδας. Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου (Τεύχος Φεβρουαρίου 2010, Νο 504, σελίδες: 128, τιμή: 6,00 €) Με ένα φάκελο για τα «παρεξηγημένα» χρηστικά βιβλία, έναν απολογισμό για την ελληνική πεζογραφία 2009, τις λίστες των ευπώλητων της περασμένης χρονιάς κι ένα αφιέρωμα στον επαναστάτη αμερικανό συγγραφέα, Ντον Ντελλίλο, κυκλοφορεί το τεύχος Φεβρουαρίου του Διαβάζω. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2009 1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ Η ελληνική πεζογραφία εκπροσωπήθηκε τη χρονιά που πέρασε από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου της. Χωρίς να εμφανιστούν μεγάλες αλλαγές, υπάρχουν αξιοσημείωτα πεζογραφήματα. Του Γιώργου Ξενάριου. 2) ΕΥΠΩΛΗΤΑ Τα ευπώλητα βιβλία της χρονιάς παρουσιάζονται από στοιχεία 25 βιβλιοπωλείων διάσπαρτων σε όλη την Ελλάδα, με αριθμητικά στοιχεία. Γι’ αυτό ακριβώς και είναι έγκυρα.
Αναζητήστε τα ελληνικά best seller σε όλες τις κατηγορίες. ΦΑΚΕΛΟΣ: Η αξία των χρηστικών βιβλίων Υπάρχουν δεκάδες βιβλίων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία «χρηστικά βιβλία». Τα βιβλία αυτά είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και στη χώρα μας έχει σημειωθεί μεγάλη άνοδος από το 2001. Στο τεύχος αυτό παρουσιάζουμε μια περιορισμένη ποικιλία από αυτά τα βιβλία, με σκοπό να τονίσουμε την αξία αυτής της κατηγορίας και να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες στην αναζήτησή τους. ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ντον ΝτεΛίλλο, Ένας επικίνδυνος συγγραφέας Γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1936. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα σε ηλικία είκοσι τριών ετών. Έκτοτε εξέδωσε δώδεκα μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα. Είναι ο πρώτος Αμερικανός που τιμήθηκε με το Jerusalem Prize, το 1999, για το συνολικό του έργο. Το μυθιστόρημα Υπόγειος κόσμος απέσπασε το Howells Medal της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών ως το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο των τελευταίων πέντε ετών.
Ο ίδιος, καθορίζοντας τη στάση του, έχει δηλώσει: «Οι αμερικάνοι συγγραφείς πρέπει να στέκονται και να ζουν στο περιθώριο, και να είναι πιο επικίνδυνοι από ποτέ». Επιμέλεια αφιερώματος: Λευτέρης Καλοσπύρος. Γράφουν ακόμη: Τάσος Γουδέλης, Λάμπρος Σκουζάκης, Βασίλειος Φ. Δρόλιας, Δημήτρης Αθηνάκης. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η Έλενα Χουζούρη μιλάει για το νέο της μυθιστόρημα Πατρίδα από βαμβάκι (εκδόσεις Κέδρος): «Δεν είχα κατά νου ούτε να αναθεωρήσω τίποτε σε σχέση με τον Εμφύλιο ούτε να εξετάσω μέσω αυτού το σήμερα. Δεν κάνω μελέτη αλλά μυθιστόρημα. Εκείνο που με συγκλόνισε είναι ο βίαιος ξεριζωμός τόσων πολλών ανθρώπων, μιας ολόκληρης γενιάς σχεδόν, η απώλεια όσων περικλείει η έννοια της πατρίδας, η αναγκαστική εγκατάσταση σ’ έναν παντελώς άγνωστο τόπο, η προσπάθεια επιβίωσης. Και βέβαια τα συναισθήματα και τα διλήμματα που δημιουργούν στον άνθρωπο οι ακραίες ιστορικές στιγμές». Του Γιώργου Ν. Περαντωνάκη. ΠΡΟΣΩΠΑ: Κώστας Βουκελάτος (1946-2009) Ο Κώστας Βουκελάτος, ο πρώτος στατιστικολόγος του βιβλίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. Ευγενικός, διακριτικός στην κοινωνική και προσωπική του ζωή, αγνός και ιδιαίτερα πεισματάρης, ακούραστος και ευφυής, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που «χαρτογράφησε», συγκέντρωσε και κατέγραψε την ελληνική βιβλιοπαραγωγή. Ο Γιώργος Ε. Δαρδανός θυμάται τον εκδότη του Ιχνευτή. Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ο περιοδεύων, comics, του δρόμου, ευπώλητα,, ταξιδευτής, κριτικογραφία, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Σχήμα Εκτός Άξονα

Οι Δούλες του Ζενέ βρίσκουν το νέο τους σπίτι στον καινούργιο χώρο του Σχήματος Εκτός Άξονα στην Πλάτωνος 35 σε διασκευή- σκηνοθεσία Αναστασίας Θεοφανίδου. Το 1933 οι αδελφές Λέα και Κριστίν Παπέν, υπηρέτριες σε ένα αστικό σπίτι στην περιοχή του Λε Μαν, κατακρεούργησαν την Κυρία τους - και την κόρη της . Ο Ζενέ διάβασε στις εφημερίδες της εποχής για το έγκλημα και περίπου δέκα χρόνια αργότερα βρήκε στο πρόσωπο των δύο αδελφών τις ηρωίδες του έργου του « Δούλες». Ένα καθαρά πολιτικοκοινωνικό έργο που πραγματεύεται το θέμα της εξουσίας σε διαφορετικά επίπεδα και αφήνει δυνατότητα διαφορετικών αναγνώσεων. Οι Δούλες αναγκασμένες να ζήσουν κλεισμένες στο συγκεκριμένο σπίτι, βιώνουν στην καθημερινότητα τους, το μίσος, την αγάπη, τον θαυμασμό και τον φθόνο για την Κυρία (εξουσία). To σώμα και ο λόγος, καίριος στα σημεία που απαιτείται, συνυπάρχουν και δημιουργούν μια νέα συνθήκη παρουσίασης του έργου. Ταυτότητα της παράστασης Διασκευή- Σκηνοθεσία: Αναστασία Θεοφανίδου Εικαστική Επιμέλεια: Κατερίνα Γκαγκάκη Βοηθοί Σκηνοθέτη: Γιάννης Καραούλης Ευσταθία Τσαπαρέλη Σχεδιασμός εντύπων: Μιχάλης Σοφτάς Κάποιες Ιδέες: Νίκος Βουδούρης Ερμηνεύουν: Κλαίρη: Αντιγόνη Φρυδά Σολάνζ: Ελένη Ζαραφίδου Κυρία: Δημήτρης Μποζίνης Τεχνική υποστήριξη: Studio Sound Δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου Εκτύπωση εντύπων: Graphica Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κάβουρα Βαγγέλης Γρηγορόπουλος Ψηφιακή υποστήριξη: Γιάννης Καραούλης Χειρισμός κονσόλας: Βικτώρια Ζουμπρίτσκαγια Πληροφορίες παράστασης Πρεμιέρα: Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα ,Τρίτη, Τετάρτη Ώρα: 21.00 Έναρξη παραστάσεων: Μέσα Φεβρουαρίου και μέχρι το Πάσχα. Χώρος: ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ, Πλάτωνος 35 Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 2310 823444, 6944540837 Επικοινωνία: E-mail: shimaeax@gmail.com, http://shimaeax.blogspot.com/ Τηλέφωνο: 6944540837 Εισιτήρια: 18 ευρώ, 12 (φοιτητικό)

Συμπαράσταση του ΚΘΒΕ στους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Συμπαράσταση του ΚΘΒΕ στους σεισμοπαθείς της Αϊτής
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην προσπάθειά του να συνδράμει οικονομικά, τους πληγέντες από το σεισμό στην Αϊτή, θα διαθέσει υπέρ τους, τις εισπράξεις της παράστασης της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, του έργου Ο Σιμιγδαλένιος που θα δοθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο Βασιλικό Θέατρο στις 11:00 πμ.
Ο Σιμιγδαλένιος, του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – χορογραφία Στέλλας Μιχαηλίδου από τις 3 Νοεμβρίου 2009, στο Βασιλικό Θέατρο.
Ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος μετέφερε στο θέατρο με μεγάλη μαεστρία, έμπνευση και ποιητική διάθεση ένα παραμύθι για τη Δημιουργία, τη Ζωή, τον Έρωτα και την Αγάπη, που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στην κατανόηση και στην έκφραση των αξιών και των συναισθημάτων.
Η υπόθεση του έργου
Μια βασιλοπούλα αρνείται να ερωτευτεί και στις πιέσεις του πατέρα της να παντρευτεί, αντιτάσσει ένα ανδρείκελο, ένα άβουλο όργανο που μόνη της πλάθει και που μπορεί απόλυτα να ελέγχει, τον Σιμιγδαλένιο.
Μια άλλη όμως, βασιλοπούλα από ένα μακρινό βασίλειο κλέβει τον Σιμιγδαλένιο και αναγκάζει την πρώτη βασιλοπούλα να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησής του που φτάνει μέχρι τον ήλιο, το φεγγάρι και τα μακρινά αστέρια.
Σ’ αυτή την περιπλάνηση, μέσα από μεγάλο πόνο και μοναξιά, η βασιλοπούλα γνωρίζει τον εαυτό της και καταλαβαίνει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης που είναι η Αγάπη.
Γενική Είσοδος : Κυριακές 10 € , Τιμή σχολικού εισιτηρίου: Τρίτη – Παρασκευή 8 €
Ώρες λειτουργίας ταμείων: Βασιλικό Θέατρο 9.30 π.μ. έως 9.30 μ.μ., Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: 10.30π.μ. έως 5.30 μ.μ.. Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

Δελτίο Τύπου EKEBI

Η 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίουέκλεισε τις πύλες της«Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας είναι αίτημα των καιρών.
Για να κερδίσουμε περισσότερους νεαρούς αναγνώστες που θα γίνουν οι αυριανοί ενσυνείδητοι πολίτες είναι αναγκαία η διατήρηση της ποιότητας του λογοτεχνικού βιβλίου σε μια αληθινή πανστρατιά συγγραφέων, εικονογράφων, εκδοτών, εκπαιδευτικών και γονέων».
Σε αυτό το μικρό απόσπασμα από την μεστή και συγκινητική ομιλία της κυρίας Νίκης Γουλανδρή που εγκαινίασε φέτος την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, περικλείεται όλη η φιλοσοφία και ο βασικός στόχος ενός νεαρού θεσμού που έκλεισε εχθές τις πύλες με εξαιρετική επιτυχία. Η κυρία Γουλανδρή έκοψε την κορδέλα, με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως 2010 για το παιδικό βιβλίο αποδεχόμενη την πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Στην τελετή εγκαινίων με οικοδέσποινα την Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κυρία Κατρίν Βελισσάρη μίλησαν ακόμη ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κύριος Christophe Farnaud (Η Γαλλία ήταν η τιμώμενη χώρα), ο Πρόεδρος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κύριος Βαγγέλης Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κύριος Γιώργος Ψύχαλος.
Το λόγο πήραν και οι παριστάμενοι κύριοι Γιώργος Ανωμερίτης, πρώην Υπουργός και Γιάννης Βούρος, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.Την Έκθεση επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Παύλος Γερουλάνος, όπου ξεναγήθηκε από την κυρία Βελισσάρη στα περίπτερα των εκθετών και στους χώρους εκδηλώσεων.
Ενημερώθηκε για την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή και συζήτησε με εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφους αλλά και βιβλιόφιλους που συνάντησε στην περιήγησή του. Κάθε χρόνο και καλύτερα.
Περισσότεροι επισκέπτες, περισσότεροι εκδότες, περισσότερα βιβλία, περισσότερες εκδηλώσεις και περισσότερα χαμόγελα θα μπορούσε να είναι ο συνοπτικός απολογισμός της 3ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.
Η ραγδαία ανάπτυξη της Έκθεσης χρόνο με το χρόνο επιβεβαιώνει τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου / Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να δημιουργήσει μια Έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Καλαμαριάς

Διπλό αποκριάτικο ξεφάντωμα, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, προγραμματίζει για τη φετινή αποκριά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.
Ειδικότερα:
Την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου Από τις 7.30 το απόγευμα κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών) έξι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι.
Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες (του Τρύφωνα Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), ποντιακή κομπανία (του Στάθη Νικολαϊδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα) και μικρασιάτικα τραγούδια με τους «Κουρίτες της Παράδοσης».
Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ο Φανός από την Κοζάνη.
Για το απαραίτητο τσίκνισμα θα υπάρχουν ψησταριές, συνοδεία άφθονου κρασιού.
Την Καθαρά Δευτέρα 15 ΦεβρουαρίουΠαραδοσιακά Κούλουμα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ΚΟΔΡΑ, με φασολάδα, λαγάνα, χαρταετούς και συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Πέτρο και Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ο Ταλάτ διεκδικεί και εδάφη της Βρετανικής Βάσης της Δεκέλειας! Η σφαγή των αμνών και η εξίσωση των πάντων Το "εγκλημα" του κουρδικού λαού Ανάβει τα αίματα στην Τουρκία η ... μαντίλα της πρώτης κυρίας Νέοι διορισμοί συμβούλων της κυβέρνησης Nαυάγιο στο δανεισμό της Πορτογαλίας! Στα πράσσα.... Ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους Αναθεωρεί η Τουρκία το «μυστικό Σύνταγμα» FT: Το φάρμακο για τον ευρωπαϊκό νότο που βυθίζεται Τουρκικός «απομιλιταρισμός» Επίθεση Ερντογάν στην Ε.Ε. για τη στάση της στο Κυπριακό Σχόλια των ξένων ΜΜΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Επιτυχής η εκτόξευση διαστημικού πυραύλου από το Ιράν Με πειραματική κάψουλα Δείγματα υπευθυνότητας Ανεπιθύμητος πλέον στην Κύπρο Τάσσος: Δεν υπογράφω ούτε λογαριασμό του ξενοδοχείου THN NYXTA ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Νίκη Αλέξη Γιαννούλια στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών Ποιους είδε και τι συζήτησε ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας στην Ουάσιγκτον Κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες ζητά το ΕΔΑΔ από την Τουρκία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (030210) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Πολύ αργά θυμήθηκαν στη ΝΔ τι πρέπει να γίνει για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρείχε στήριξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής κυβέρνησης.
Το Πρόγραμμα αποτελεί τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και περιλαμβάνει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος, που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την αξιοπιστία των οικονομικών μας.
Παρέχει δε, όλες τις εγγυήσεις για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που σε ένα μεγάλο βαθμό περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης, είναι μέτρα που άλλα δεν ήθελε και άλλα δεν μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ επί έξι χρόνια, τότε που μιλούσε για «μεταρρυθμίσεις» και «επανίδρυση». Σχετικά δε με τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια, πιστεύει κανείς σήμερα ότι η χώρα οδηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές λόγω της ¨στάσης¨ του ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η χώρα θα ¨επιβίωνε¨ μέχρι τον Φλεβάρη του 2010 με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Η υπευθυνότητα των κομμάτων και των κυβερνήσεων κρίνεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει την χώρα από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΝΔ δυστυχώς δεν μπορεί ή δεν θέλει να κατανοήσει τις τεράστιες ευθύνες της και δεν είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις, γιατί τα αποτελέσματα των πολιτικών και των επιλογών της είναι πλέον σε όλους γνωστά και τα υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

Ο καιρός της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ http://24gr.blogspot.comhttp://www.youtube.com/watch?v=9mUN0zqyL3k

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Το Νέο Δελχί αναζητεί νέο παγκόσμιο status Κινεζικές απειλές κατά των ΗΠΑ Καμία συζήτηση για αυτονομία στο Θιβέτ Πολύνεκρη επίθεση κατά σιιτών στο Ιράκ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ" ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΑΕ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΟΙ ΠΟΡΟΙ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr πόσα οφείλει το κράτος στις νομαρχίες και ποιές είναι οι προϋποθέσεις που θέτουν οι νομάρχες για να προχωρήσει ο "Καλλικράτης"
Επίσης διαβάστε:
α) Νομάρχες: πρόταση για μείωση των μισθών τους κατά 10%http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5753
β) Αποκέντρωση και της εγκληματικότητας
γ) Κόντρα Καστανίδη - Κακλαμάνη με φόντο τις διαφημιστικές πινακίδες
δ) ν. Θεσσαλονίκης: μειώνονται τα κονδύλια για τα επιδόματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων
ε) Πρέσπες: υπεγράφη η πρώτη διασυνοριακή συμφωνία στα Βαλκάνια για προστασία οικοτόπου
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Κλειστές σχολές στις 10 Φλεβάρη

Κλειστές σχολές στις 10 Φλεβάρη