Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ



ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ρε Νικολάκη, δε λέω, είσαι φίλος, σε αγαπώ σε εκτιμώ, αλλά…. Δε μπορείς ΕΣΥ και ΕΓΩ δηλαδή και ο καθένας, να βγαίνεις και να αμφισβητείς το…. «ΕΡΓΟ» της κυβέρνησης, και την τήρηση των «κόκκινων γραμμών». Ξέρεις Νικολάκη μου ΤΙ σημαίνει για μια κυβέρνηση το «βάζω κόκκινες γραμμές»; ΑΛΤ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΥΝΙΕΣΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΑ ΛΑΧΑΝΟ.
Και από «λάχανα» εδώ που τα λέμε καλέ μου φίλε Νικολάκη, αυτή η χώρα, έχει μπόλικα. Πολλά εξ αυτών μάλιστα, φορούν και γραβάτες….. ΤΙ μας «διδάσκει η ιστορία»;
Πως ΟΛΕΣ οι …. «κυβερνήσεις της χώρας» μέχρι σήμερα, έβαζαν (εδώ γελάμε και κλαίμε) «ΟΡΟΥΣ» που τους χαρακτήριζαν κόκκινες γραμμές. ΓΙΑΤΙ και ΣΕ ΤΙ τους έβαζαν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο… Και καλά, «τραβώντας» τις κόκκινες γραμμές (κάτι άλλο βέβαια όπως έχει αποδειχτεί τραβούσαν), ήταν σα να έλεγαν πως… «τα κόκκινα δεν τα διαπραγματευόμαστε». Και που είσαι Νικολάκη, ΑΥΤΟ το έλεγαν και το λένε ΠΑΝΤΑ, Δυνατά και καθαρά από μέσα τους. Ναι, από μέσα τους, εκεί όπου το σχεδιάζουν και το εφαρμόζουν. Τι τώρα, ξέρουμε εσύ και εγώ και ο απλός κοσμάκης από κόκκινα; ΕΜΕΙΣ ακούμε όλα αυτά που λένε στα κανάλια και σταυροκοπιόμαστε με την «ΣΟΦΙΑ» των πολιτικάντηδων…
ΘΑ μπορούσαμε ποτέ ΕΜΕΙΣ οι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ να σκεφτούμε ΟΟΟΟΟΟΛΑ αυτά με κόκκινα πράσινα, μπλε και ίσκα….ί;
ΟΧΙ βέβαια….
ΠΩΣ μωρέ ΕΜΕΙΣ να σκεφτούμε τόσο σημαντικά πράγματα; Παρτε ένα παράδειγμα, ιδιαίτερα ΕΣΥ φίλε μου Νικολάκη που αμφιβάλεις, για το ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ είναι οι… «κόκκινες γραμμές».
Δηλώσεις, περί κόκκινων γραμμών!
 «Οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ότι αυτό συνεπάγεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει»
ΠΣΣΣΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Ξεστραβώσου Νικολάκη, και πάμε παρακάτω…
«Οι «κόκκινες γραμμές» μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» τονίζει ο κ……….., επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» πως αυτές οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.
Άλλος ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Τα βλέπεις Νικολάκη; Κάτσε έχει και άλλα, να ξεστραβωθείς…
«Λένε ότι αν αντισταθούμε στις παράλογες και απάνθρωπες πολιτικές θα μας πνίξουν οι αγορές. Λένε ότι αν έχουμε κόκκινες γραμμές θα μας τιμωρήσουν οι πιστωτές. Λένε ότι αν δεν κάνουμε ότι μας επιβάλουν, θα πέσει φωτιά να μας κάψει».
ΩΠΑ! Εδώ είμαστε. Έχει και άλλες πολλές, αλλά σταματάμε ΕΔΩ….. Τελικά Πήρες χαμπάρι φίλε Νικολάκη τι τρέχει με τα κόκκινα; Το ότι ΟΛΟΙ εκείνοι που μίλησαν και μιλούν για κόκκινες γραμμές, μας δουλεύουν ψιλό γαζί, είναι κάτι που το καταλαβαίνει και ο πιο αγράμματος ιθαγενής αυτής της χώρας. Άλλωστε, ο Κώστας, ο κολλητός μας μωρέ με το μαγαζί με τα χρώματα, δε λέει πως ΟΛΑ τα χρώματα θέλουν ένα «φρεσκάρισμα» γιατί «ξεθωριάζουν»; Και Νικολάκη μου, ΟΛΕΣ οι κόκκινες γραμμές που βάζουν οι πολιτικοί (στον ύπνο τους), από το πολύ «ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΜΑ» ξεθώριασαν την ίδια στιγμή που μπήκαν.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, που τείνουν μάλιστα οι όποιες νεότερες, να αντικαταστούν «εξ κόκκινων φανών» (όπως είπε κάποιος πραγματικά σοφός).
Πολύ μπέρδεμα Συνέλληνες με τα «κόκκινα», με τα ΨΕΜΑΤΑ, με τους λόγους και τις υποσχέσεις που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ, και που ξεθώριασαν όπως οι κόκκινες γραμμές τους, όπως σιγά σιγά «ξεθωριάζει»  και η χώρα, και ΕΜΕΙΣ.
Θα επανέλθω….

Βασίλης Τσούγκαρης

Airmar Weather Station 200WX Humidity

Airmar Weather Station 200WX Humidity
Η συσκευή της AIRMAR 200WX είναι ένας υψηλής ακριβείας, αισθητήρας καιρού που μας ενημερώνει για τις στιγμιαίες καιρικές αλλαγές και μας δίνει πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα καθώς και για την βαρομετρική πίεση έτσι ως ώστε μπορούμε να έχουμε και πρόβλεψη για τις μεταβολές του καιρού ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.  Χρησιμοποιώντας δε το ενσωματωμένο μηχανισμό GPS και ηλεκτρονικής πυξίδας μας δίνει δεδομένα πλοήγησης καθώς και δεδομένα διόπτευσης (HEADING) όπως και στοιχεία μέτρησης της κλίσης και της ανύψωσης του σκάφους.
Για την μέτρηση του ανέμου χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων χωρίς κινούμενα μέρη, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου.
Με αισθητήριο υγρασίας.
Η 200WX είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας NMEA 0183 & NMEA 2000

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
CB Ασύρματος με ένδειξη συχνότητας ή καναλιών , δυνατότητα expo mode (240 κανάλια σε 6 μπάντες.)
Με μπουτόν up down στο χειριστήριο,  αυτόματο squeltch .
MULTINORM CB MOBILE TRANSCEIVER
Built-in Noise blanker.
Microphone with button for auto-squelch (ASQ) and channel selection control.
Wide LCD display, with frequency or channel number display.
TX or RX operating display LED.
Dual Watch.
4 memory channel.
Channel 9 emergency key.
Double function key, two functions for every button selectable with the Function key.
Beep and Roger Beep button.
Manual or automatic squelch control.
Available channel scan function.
Supplied with: microphone, mounting bracket, power cable with car lighter plug, fuse, screws, italian and english user’s manual.
Frequency range 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tollerance ±600 Hz
Antenna impedance 50 ohm
Modulation capacity AM: 90 % FM: 2 kHz
Squelch sensivity 0,5 μV max
Sensivity (AM s/n 10 dB/FM sinad 12 dB) AM: 0.5 μV/FM: 0.3 μV
Audio output power 4 Watt
Dimension (h x l x p) 40 x 139 x 136* mm
Power supply 13,8Vcc

Το σάντουιτς του γίγαντα

Το σάντουιτς του γίγαντα
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος:
'Αγης Αγησιλάου


Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-039-9
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.
Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Ένα ηλιόλουστο πρωί, ο Τουκιθεμπλόμ, ένας πεινασμένος γίγαντας, αποφασίζει να φτιάξει ένα μοναδικό, ένα ζηλευτό, ένα πεντανόστιμο σάντουιτς, ένα σάντουιτς από τα πολύ χορταστικά εκείνα, ένα σάντουιτς με ιπποπόταμο και λεοπάρδαλη, με σκαντζόχοιρο και χήνα!
Ο γίγαντας όμως, εκτός από πεινασμένος, είναι και φοβερά ακατάστατος. Έτσι, ούτε που φαντάζεται τι θα συμβεί στο λαχταριστό του σάντουιτς όταν αρχίζει να ψάχνει να βρει τη μουστάρδα!
Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #522
Το ελληνικό σινεμά πρωταγωνιστεί στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με 20 ταινίες μεγάλου μήκους, 16 ταινίες μικρού μήκους και 40 ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων που αναδεικνύουν το πολύμορφο τοπίο του εγχώριου κινηματογράφου.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ταινίες μεγάλου μήκους: 14 σε πρώτη προβολή, κι ακόμα 6 ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα. Επίσης, φέτος, η διοργάνωση τιμά τον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί έξι δεκαετίες τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλοντας σε πρεμιέρα την ταινία Ένα ταξίδι ζωής 60 χρόνων, Νίκος Καβουκίδης 1955 – 2015, σε σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου. Το φιλμ καταγράφει τη δημιουργική του διαδρομή, γεμάτη με εικόνες, πρόσωπα, στιγμές και αγαπημένους συνεργάτες: από το ξεκίνημά του στη Φίνος Φιλμ σε ηλικία 15 ετών και τη μαθητεία δίπλα στον Φιλοποίμενα Φίνο και τον Ντίνο Κατσουρίδη, ως την καταξίωσή του ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ δεκάδων ταινιών του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Παράλληλα, η φετινή διοργάνωση προτείνει ένα σπάνιο καλειδοσκόπιο εικόνων: το αφιέρωμα «70 χρόνια ελληνικού κινούμενου σχεδίου», με 40 φιλμ μικρού μήκους που αποτυπώνουν διαχρονικά το αγαπημένο κινηματογραφικό είδος. Τέλος, η διοργάνωση προβάλλει τις 16 μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ της Δράμας.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα
ΝΙΟΤΗ
Πάολο Σορεντίνο
Ιταλία-Γαλλία-Ελβετία-Ηνωμένο Βασίλειο
2015
 
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στεφάν Μπριζέ
Γαλλία
2015
 
 
 
Αποκτήστε την CineΚάρταf για τη σεζόν 2015-2016
Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της ετήσιας CineΚάρταf και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (κτίριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλ. Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος) ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή.
Το γραφείο έκδοσης CineΚάρταF λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00-17:00. Πληροφορίες: 2310-378410 &  cinekartaf@filmfestival.gr
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Οκτωβρίου
Τον Οκτώβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Urban Survivors: Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου. Ο κατάλογος συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι έργα των βραβευμένων φωτογράφων του πρακτορείου «Noor» Στάνλεϊ Γκριν, Αλιξάντρα Φατσίνα, Φραντσέσκο Τζίτζολα, Γιον Λόουενσταϊν και Πεπ Μπονέ.
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών και Προϊόντων ΚΟΙΝΟ

Το ΚοιΝο στην Καλαμαριά (25-10-2015)
Το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων,ΚοιΝο, συνεχίζοντας την επικοινωνία του με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης βρέθηκε την Κυριακή 25/10 στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
Μέλη του δικτύου σε μια αθόρυβη αλλά παραγωγική διαδικασία αντάλλαξαν μεταξύ τους προϊόντα χρησιμοποιώντας κοινωνικό νόμισμα και όχι ευρώ.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι η διαδικασία αυτή είναι συνεχής καθημερινά με όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του δικτύου με πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης.
Το ΚοιΝο λειτουργεί για τρίτο χρόνο σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης διευρύνοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δίνοντας διέξοδο μέσω των αχρήματων (χωρίς ευρώ) συναλλαγών και προωθώντας την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΚοιΝο (http://koino.com.gr/index.php) όπου μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του δικτύου ή να προχωρήσουν στην προεγγραφή τους.

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Ζιλ Βενσάν

29 Οκτωβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Ζιλ Βενσάν στην παρουσίαση των βιβλίων του Ντζεμπέλ & Το φιλί του θανάτου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9 μ.μ.
Με τον Ζιλ Βενσάν θα συνομιλήσουν η μεταφράστρια των βιβλίων του Ρίτα Κολαΐτη και ο συγγραφέας Νεοκλής Γαλανόπουλος.
Βιβλιοπωλείο Πλειάδες
Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι
Αθήνα , 210-72.49.604

Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης

1 Νοεμβρίου 2015
Η Λέσχη Ανάγνωσης της Άνω Πετρούπολης συνομιλεί με τον συγγραφέα Κωνστάντινο Δ. Τζαμιώτη με αφορμή το μυθιστόρημά του Η πόλη και η σιωπή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ.
Vespa Cafe
28ης Οκτωβρίου 13
Άνω Πετρούπολη

Χρήστος Ναούμ

2 Νοεμβρίου 2015
Η Λέσχη Ανάγνωσης Γυναικών Ιλίου συνομιλεί με τον συγγραφέα Χρήστο Ναούμ με αφορμή το μυθιστόρημά του Γιαρντίμ-Οι φλόγες της Ανατολής τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.
Λέσχη Ανάγνωσης Γυναικών Ιλίου
Ιδομενέως & Μενελάου 91
Ίλιον  

 
Ζοέλ Λοπινό

4 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων και το βιβλιοπωλείο Κύβος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ζοέλ Λοπινό Μυστικό άρωμα την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος-δημοσιογράφος Βίκυ Κόλλια.
Η ηθοποιός Μελίνα Μαστραντώνη θα αποδώσει θεατρικά αποσπάσματα του βιβλίου.
Καφέ Κήπος
Δημοτικός Κήπος Χανίων
Χανιά

Ιωάννα Καρυστιάνη

5 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Ασπροπύργου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου
Αλέκου Παναγούλη 13
Ασπρόπυργος , 210 5577191

9 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τo Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (Ελλάδας) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Πολιτισμός και προοπτική - Η σημασία της στρατηγικής σε τέσσερις τομείς του πολιτισμού τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.
Για τον πολιτισμό και την πολιτική συζητούν οι:
Χρήστος Λάζος, συγγραφέας
Πέτρος Μαρτινίδης, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ.
Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Ν.Δ., π. υπουργός
Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας, π. βουλευτής.
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α
Αθήνα , 210 3734934

Παρουσίαση του βιβλίου "Τριλοβίτες" του Breece D'J Pancake




BREECE D’J PANCAKE
Τριλοβίτες
Τα δώδεκα διηγήματα του Breece D’J Pancake, με ήρωες αγρότες, ανθρακωρύχους, ξεπεσμένους πυγμάχους, νέους που ασφυκτιούν στην ύπαιθρο, ανθρώπους εγκλωβισμένους που ξεσπούν σε πράξεις τυφλής βίας,αποτυπώνουν αριστοτεχνικά το αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον και τις αντιξοότητες της ζωής στη γενέτειρά του, τη Δυτική Βιρτζίνια.
Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, ο Amagi Radio και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Breece D'J Pancake
ΤΡΙΛΟΒΙΤΕΣ
την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ακαδημίας 32, Αθήνα).
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και κριτικός Διονύσης Μαρίνος
και ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου Γιάννης Παλαβός.
Ο Pancake γεννήθηκε το 1952 και αυτοκτόνησε το 1979,
σε ηλικία είκοσι επτά ετών.
Η αυτοκτονία του ανέκοψε πρόωρα
μια συγγραφική πορεία που αναμενόταν λαμπρή.
Ωστόσο, και μόνο τα δώδεκα διηγήματα που πρόλαβε να ολοκληρώσει
αρκούν ώστε σήμερα να θεωρείται σύμφωνα με την Guardian
«ένας από τους πέντε καλύτερους διηγηματογράφους
των τελευταίων πενήντα ετών».
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
«Ο καλύτερος, ο πιο αυθεντικός συγγραφέας που διάβασα ποτέ».
Kurt Vonnegut
«Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός συγγραφέας, που μπαίνει κανείς στον πειρασμό να συγκρίνει το ντεμπούτο του με το ντεμπούτο του Χέμινγουεϊ».
Joyce Carol Oates
«Η γραφή του Πάνκεϊκ είναι μοναδική: τραχιά, δηκτική, βουτηγμένη στην ωμή πραγματικότητα. Είναι μια γραφή ασθμαίνουσα, που μένει χαραγμένη στο μυαλό του αναγνώστη».
Margaret Atwood
«Η ανάγνωση των “Τριλοβιτών” δεν είναι εύκολη. Τα δώδεκα διηγήματα της συλλογής είναι επιθετικά και κατά μία έννοια χαιρέκακα: δεν χαρίζονται πουθενά και σε κανέναν. Είναι αποτυπώματα, λογοτεχνικά απολιθώματα, και δαγκώνουν. Η λεπτοδουλεμένη μετάφρασή τους από τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό είναι έργο μακράς πνοής, και είμαστε σίγουροι πως θα διεκδικήσει επαίνους. […] Το βιβλίο αξίζει και πρέπει να διαβαστεί.
Κυριάκος Αθανασιάδης, www.amagi.gr
«Τούτο το μικρό δείγμα [του έργου του Πάνκεϊκ] είναι σαν ένα φύσημα που σε παρασέρνει, σαν μια γροθιά που σε βρίσκει στα γεμάτα. Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί, πρέπει να διαβαστεί, πρέπει να διαβαστεί».
Διονύσης Μαρίνος, www.diavasame.gr
Διαβάστε περισσότερες κριτικές για το βιβλίο ΕΔΩ.

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ»

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 20.30
Μια μοναδική εμπειρία στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30.
Η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Prodipe: Ποιοτικός Ήχος - Προσιτές Τιμές