Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά

Το νέο βιβλίο του «Έξι φιλοσοφικές ζωγραφιές», από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ, παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο «Οδού Χηλής» (Χηλής και Τριπόλεως 12, Καλαμαριά) ο Χρήστος Γιανναράς.                                        
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Καλαμαριάς, ο εκδοτικός οίκος «ΙΚΑΡΟΣ» και τα βιβλιοπωλεία «ΙΑΝΟΣ». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.                                 
Το βιβλίο «Έξι φιλοσοφικές ζωγραφιές» συνιστά μια συναρπαστικά εύληπτη συγκεφαλαίωση του έργου του Χρήστου Γιανναρά. Σε έναν προσωπικό, περίπου απολογισμό της δουλειάς του ο συγγραφέας εντοπίζει έξι θεματικές περιοχές της "φιλοσόφου ζητήσεως" όπου πιστεύει ότι ο ίδιος εκόμισε κάτι καινούργιο και γόνιμο.                                           
Θα ήταν προτιμότερο ασφαλώς ο εντοπισμός των κομισθέντων να προκύψει και να κριθεί από άλλους στο πεδίο απροκατάληπτου ερευνητικού ελέγχου, ο οποίος και συνιστά πάντοτε ό,τι ορίζουμε ως επιστημονική "πρόοδο".                                       
Αλλά ένα τέτοιο πεδίο δεν είναι ούτε ορατό ούτε προβλέψιμο στη σημερινή Ελλάδα. Γι αυτό και η ζωτική για την πρόοδο ανάγκη της κριτικής εκφράζεται αναπόφευκτα ως πρόκληση ερωτημάτων: Τι κομίζει στη σύγχρονη επιστημολογία η αρχή του "αποφατισμού" της γνώσης, η κοινωνική επαλήθευση της γνώσης;                                                  
Πόσο πραγματικά ανατρέπει τα κεκτημένα της καντιανής φιλοσοφίας η "κριτική οντολογία" ή "οντολογία του προσώπου"; Κυριολεκτεί ο όρος "οντολογία της Τέχνης";                                         
Ποιόν εμπειρισμό μπορεί να διασώζει η συνεπής στον γλωσσικό πραγματισμό μεταφυσική; Υπάρχει φιλοσοφία χωρίς μεταφυσική;                                              
Η Ελλάδα και η Δύση συνιστούν δύο ασύμπτωτες φιλοσοφικές παραδόσεις;                               
Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης κα της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.                                              
Έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά, σερβικά, ρουμανικά, ουκρανικά, σλοβενικά, κ.ά.).

Εκδόσεις Ιωλκός - Νέες εκδόσεις

Καρυωτάκης, Κ. Γ.                                                
Νηπενθή                                 
Ποίηση, 72 σελ.,ISBN 978-960-426-613-5                                            
περισσότερα>                                             
ξεφυλλίστε το βιβλίο>                                           
Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος                                        
Ποιήματα 1874-1910                                          
Ποίηση, 64 σελ., ISBN 978-960-426-612-8                                                
περισσότερα>                                         
ξεφυλλίστε το βιβλίο>                                             
Σαχάς, Δανιήλ Ι.                                               
Σπέρμα Αβραάμ                                         
Μελέτη, 708 σελ., ISBN 978-960-426-557-2                                       
περισσότερα>                                              
ξεφυλλίστε το βιβλίο>                                           
Χριστοδουλάκη, Μελίνα                                    
Ένα καλοκαίρι σ' εκείνο το πλατάνι                                            
Μυθιστόρημα, 240 σελ., ISBN 978-960-426-637-1                                              
περισσότερα>                                    
ξεφυλλίστε το βιβλίο>

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙDS

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το AIDS, που διοργανώνεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσ/νίκης.                                        
Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο σε δύο σημεία της πόλης (Τσιμισκή –πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατίας– πλατεία Αριστοτέλους), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 2.00 μ.μ., στο οποίο θα συμμετάσχουν ηθοποιοί του ΚΘΒΕ και μαθητές της Δραματικής Σχολής. Παράλληλα με το δρώμενο, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό από εθελοντές.                                   
Η εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου 2011), περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη, στις έδρες των 36 Κέντρων Υγείας της 4ης ΥΠΕ. και στις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.                            
Στόχος της προσπάθειας, που έχει ως κεντρικό μήνυμα τη φράση «Αλυσίδα Ζωής- Δώστε τα χέρια», είναι να σχηματιστεί νοερά μια αλυσίδα η οποία θα περικλύσει και θα συμπεριλάβει τα όρια ευθύνης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας από την Θεσσαλονίκη έως τον Έβρο καταδεικνύοντας την ευαισθησία των πολιτών στην οροθετικότητα

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Χάος, φίλοι μου, χάος!                                           
Οι οικονομικές εφημερίδες όλων των γλωσσών εδώ και μία εβδομάδα αναφέρονται στην κατάρρευση του ευρώ και όταν κάτι τέτοιο γράφεται από οικονομικές εφημερίδες που κάθε άλλο θέλουν να χαλάσουν την αγοραστική διάθεση των «αγορών» τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτό που γράφεται.                                  
Όσοι από εμάς έχουμε το ερώτημα για το τι θα γίνει με την κοινότητα των ανθρώπων που έχουν κάποια σοβαρή αναπηρία είναι καιρός να παραδεχθούμε πως τέτοια ερωτήματα είναι εκτός τόπου, χρόνου και κλίματος.                                                 
Το πρώτο ταμπού του 67% έως 80% έχει σπάσει και τώρα πλέον όλες οι «παροχές» αρχίζουν και υπολογίζονται από το 80%. Το δεύτερο ταμπού του «αφορολόγητου» των ΑμεΑ έχει σπάσει.                                                
Όλα τα υπόλοιπα σύντομα θα ακολουθήσουν με τους πολίτες που ζουν κάτω από συνθήκες κάποιας σοβαρής αναπηρίας να γίνονται παθητικοί θεατές της αλλοτρίωσης των αναγκών τους.
Και το πιο αστείο είναι πως αναρωτιόμαστε για το «τι κάνουν οι σύλλογοι».                                 
Τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι; Και των συλλόγων τα Δ.Σ. απαρτίζονται από ανθρώπους σαν εμάς και όπως και εμείς είναι εγκλωβισμένοι σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Εάν κάποτε οι ηγέτες των συλλόγων ισχυρίζονταν πως όλα θα λυθούν όταν οι εξουσίες υποκύψουν στη πίεση των συνδικαλιστών, αυτό αποδείχθηκε μια μεγάλη φούσκα.                                          
Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο περισσότερο φαίνεται πως μέρος των συνδικαλιστών είναι μέρος του προβλήματος και πως ο συνδικαλισμός είναι ένα από τα κλειστά επαγγέλματα.                                        
Τι κάνουμε; Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα και αυτό επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο στην κατάρρευση του συστήματος αλλά και στην κατάρρευση των προσπελάσιμων τρόπων και των μεθόδων αντίστασης στο σύστημα.                                           
Ο ενιαίος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως http://www.disabled.gr/lib/?p=41920 και συμπτωματικά κάποιες αναπηρίες και ανικανότητες έχουν εξαφανιστεί από τον πίνακα.                                                   
Από εδώ και στο εξής όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση αυτό το νέο πίνακα προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας.                                        
Το νέο κόλπο για περικοπές των κυρίων συντάξεων αλλά και των επικουρικών συντάξεων ονομάζεται «παρακράτηση» και μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για την παρακράτηση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41902                                              
Για την παρακράτηση που αφορά την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41896                                   
Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την κοινοποίηση των διατάξεων του Ν.4024/2011, σχετικά με τη μείωση των συντάξεων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).                                  
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41891                               
Σε ό,τι αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε νέα υπηρεσία για την εκπρόθεσμη υποβολή http://www.disabled.gr/lib/?p=41877 και ύστερα θα μας πουν πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού και γι' αυτό οι υποθέσεις των πολιτών καθυστερούν.                                     
Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα για το ειδικό τέλος ακινήτων μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=42711                                         
Τα δημοτικά τέλη στο δήμο Αθηναίων παγώνουν σύμφωνα με το http://news.disabled.gr/?p=42708                                 
Και επειδή θέλαμε δεν θέλαμε τα φορολογικά μας έχουν γίνει της μόδας μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις από το http://news.disabled.gr/?cat=18 όπου δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις από τον ημερήσιο και από το περιοδικό τύπο.                               
Και επιστρέφοντας στο ερώτημα του «τι κάνουμε» η απάντηση είναι πως τώρα και για όσο δεν είναι αργά θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους οργάνωσης και γνωστοποίησης της δυσαρέσκειας που να μπορούν να γνωστοποιηθούν σε ένα περιβάλλον όπου ο θόρυβος έχει πνίξει τα πραγματικά προβλήματα.                                
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να κινητοποιηθούν πολιτικά;                                    
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Νέος τίτλος: Τα Μαθηματικά του Οζ , του Clifford A. Pickover


Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί το βιβλίο Τα Μαθηματικά του Οζ του Clifford A. Pickover σε μετάφραση του Παναγιώτη Παπαχρήστου.
Τα Μαθηματικά του Οζ είναι μια διασκεδαστική εισαγωγή στην ιστορία των αριθμών και στο ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στα σύγχρονα παίγνια, στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Ενημέρωση από eAnagnosis

Το τρένο των νεφών                               
Φακίνου, Ευγενία                                         
Εκδόσεις Καστανιώτη (2011)                                        
ISBN: 960-03-5334-4, 978-960-03-5334-1                                           
Θουκυδίδη Ιστορία                                     
Θουκυδίδης ο Αθηναίος                                     
Πόλις (2011)                                         
ISBN: 960-435-303-9, 978-960-435-303-3                                    
Οι καλοί πειρατές και οι κακοί πειρατές                                                
Παπαθεοδούλου, Αντώνης                                           
Παπαδόπουλος (2011)                                            
ISBN: 960-484-282-� 978-960-484-282-7                                               
Όλα έρχονται στο φως                                
Safran Foer, Jonathan                                       
Μελάνι (2011)                                   
ISBN: 960-6781-88-7, 978-960-6781-88-9                                       
Κρυμμένο στο Αιγαίο                                           
Παπαϊωάννου, Σοφία, δημοσιογράφος                                        
Εκδόσεις Πατάκη (2011)                                          
Ο δρόμος της ευτυχίας                                   
Bucay, Jorge                                        
Opera (2011)                            
ISBN: 960-8397-45-6, 978-960-8397-45-3                                 
960-16-4057-6, 978-960-16-4057-0                                         
Παρουσιάσεις Βιβλίων                                                          
Θεσσαλονίκη 1912-2012, Το μέλλον του παρελθόντος                                   
Ναρ, Λέων Α.Καπόν (2011)                                           
ISBN: 960-6878-47-3, 978-960-6878-47-3                                            
168σ. · 27x24εκ.                                       
Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά                              
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά                                          
ISBN 978-960-6878-47-3 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί                                              
Πρόσφατα Άρθρα                                               
Εξελίξεις στην αγορά των e-books                                    
e-singles, e-book «τσέπης»                                            
Νέα μοντέλα διακίνησης βιβλίων μέσω του print-on-demand                                         
Η αφήγηση για παιδιά στην ψηφιακή εποχή                                                      
ePUB 3 και KF8, βήματα για την αναβάθμιση των e-book                                                    
Η τιμή των e-books και η συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα                                                 
Νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Europeana                                           
Η Αχανής Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Google

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσιάζουν το συγγραφέα ΘΑΝΟ ΚΟΝΔΥΛΗ

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσιάζουν το συγγραφέα ΘΑΝΟ ΚΟΝΔΥΛΗ

Δελτίο Τύπου ΚΟΘ

ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ - ΠΕΡΑΙΑ


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές Πολιτιστικές Περιβαλλοντικες Αθλητιικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ "PLAY IT AGAIN, SAM" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ 2000 ΠΕΡΑΙΑ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 5€
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ 2392 0 76006
Ο Allan Felix είναι ένας συνεσταλμένος και νευρωτικός κριτικός κινηματογράφου που μόλις τον έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του.
Ανίκανος να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την συναισθηματική του αυτή αναστάτωση, βρίσκει παρηγοριά στις ταινίες του παλιού Χόλλυγουντ που αγαπά και φαντάζεται τον Humphrey Bogart να του δίνει συμβουλές σχετικά με τις γυναίκες.
Οι δύο του φίλοι ο Dick και η Linda, ένα παντρεμένο και φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι του συμπαραστέκονται και αποφασίζουν να τον βοηθήσουν γνωρίζοντας του διάφορες κοπέλες…
Σκηνοθεσία: Τζένη Ζαπτιέ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλίκη Μπεσίνα Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρονίκη Ράπτη Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιούλη Θεοδωροπούλου Χορογραφία: Κατερίνα Κοτρίδου Προβολές: Εύα Γκότση, Τζένη Ζαπτιέ Παίζουν: Ειρήνη Αδαμάκου, Γιώργος Βαβούρας, , Εύα Γκότση, Χρήστος Δελτσίδης, Χαρά Δεμερτζή, Γιούλη Θεοδωροπούλου, Τασούλα Ιωαννίδου, Φωτεινή Κουλούκη, Μαρία Λευκοπούλου, Χαρούλα Μουμιακμασίδη, Γκέλυ Μπασούκα, Αργύρης Σταλίδης, Μαρία Χατζηβασιλείου.

Ο καρκίνος του μαστού δε «χτυπά» μόνο γυναίκες

medicalnews.gr                                                          
Ο καρκίνος του μαστού δε «χτυπά» μόνο γυναίκες                                           
Οι κίνδυνοι που «κρύβει» το αλάτι                                                 
Ενημέρωση, προφύλαξη, εξέταση… ένα μότο ζωής                                                 
Όταν ο φόβος κυριαρχεί στο σώμα                                            
Σοκολάτα για… λιγότερα εγκεφαλικά                                       
Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στη Θεσσαλονίκη                                                 
Πώς μπορείς να γλυτώσεις το κρύωμα                                                     
Η μουσική «θωρακίζει» την ακοή μας                                         
Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά

Κώστας Καράλης - Iδανικος κι αναξιος εραστης (1975)

Ανταλλαγή πυροβολισμών για μιάμιση ώρα με τρομοκράτη στην καρδία της Κωνσταντινούπολης

Νέα απόφαση κατά του χαρατσιού                                                 
Προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Εφραίμ                                               
Ανταλλαγή πυροβολισμών για μιάμιση ώρα με τρομοκράτη στην καρδία της Κωνσταντινούπολης                                    
Στο κόκκινο η αγωνία για το μέλλον του ευρώ                                               
Νέες συλλήψεις νεοναζί στη Γερμανία                                                
Χίλιοι εννιακόσιοι εβδομήντα ένας λαθρομετανάστες πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου                                          
Το γέλιο διώχνει το άγχος

Εισαγγελέας για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Προς τιμή του Μαρκ Τουέην το λογότυπο της Google                                           
Γενική απεργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό                                      
Η πρώτη περιγραφή για το μακελειό της Κρήτης                                        
Ρώσοι και Άραβες στην λιανική ηλεκτρισμού                                               
Εισαγγελέας για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ                                           
Off shore αιολικά εν όψει                                               
Απάτη μέσω Facebook του κόστισε 3.400 ευρώ                                         
Νομοθετική ρύθμιση για τα ταξί

Στον αέρα το deal Eurobank-Alpha

Στον αέρα το deal Eurobank-Alpha                                                   
Γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους                                                 
Τα ευρωομόλογα θα οδηγούσαν τη Γερμανία σε χρεοκοπία;                                                     
Προσπάθεια για συνέχεια στην ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών μετοχών – Πτωτικά το ΧΑ

H ανάγκη για ένα πανευρωπαϊκό σχήμα εγγυήσεων για τις τράπεζες

H ανάγκη για ένα πανευρωπαϊκό σχήμα εγγυήσεων για τις τράπεζες                                        
Ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή προειδοποιεί ότι τα κράτη μέλη του ευρώ δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το χρηματοδοτικό πρόβλημα που γονατίζει τις τράπεζες της Ευρωζώνης αν δεν συμφωνήσουν να υιοθετήσουν επειγόντως ένα πανευρωπαϊκό σχήμα εγγυήσεων.                                            
Συνέχεια

Greek Alert

Greek Alert                                           
Φώτο - ντοκουμέντο! Σύληση της εθνικής και πολιτιστικής αρχαιοελληνικής κληρονομιάς της Β.Ηπείρου!                                    
Προπόνηση για καλή φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση                                           
Μια νέα Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας – Γερόντισα Σοφία                                       
Τα έχουν καταφέρει άψογα. Μας έχουν βάλει για τα καλά στο "τρυπάκι"...                                      
ΦΟΡΟΙ                                         
6η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΕΑ 2011                                  
ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ                                 
02.12.2011 Συζήτηση ακυρώσεως μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές στην Ολομέλεια του ΣτΕ                                        
Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων διέγραψε το 93% των χρεών δανειολήπτριας. - - - Μεγάλη επιτυχία του ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου.                                     
«Στοπ» στη διακοπή ρεύματος λόγω χαρατσιού. Το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δικαίωσε πολίτη.                                                     
Επιστολή καταπέλτης των Κατοίκων του 6ου διαμερίσματος προς ΠΑΠΟΥΤΣΗ και λοιπούς μήπως και ιδρώσει το αυτί τους για τα χάλια της Αθήνας! !                                                   
Γιώργος Παπακωνσταντίνου:Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα κομβικό σημείο για την μεταφορά φυσικού αερίου                                            
Χώμα ελληνικό

"Ολέθριο λάθος η αποπομπή Ελλάδας"

www.marketbeast.gr                                                   
"Ολέθριο λάθος η αποπομπή Ελλάδας"                                                  
Μειώσεις 15% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου                                     
Παράταση για την υποβολή φοροδηλώσεων                                
«Εκροές καταθέσεων 13-14 δις ευρώ στο δίμηνο»                                        
Ελάχιστα κέρδη για το χρυσό                                  
«Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το Ευρώ»                                   
ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με Ισπανία και Ιταλία για χορήγηση δανείων                                      
Στα 7 εκατ. ευρώ οι ζημιές της Ε.Τ.Ε.                                         
"Πράσινο φως" για την 6η δόση από το Eurogroup                                           
Ρεκόρ εξαγωγών για τη Γερμανία

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                                  
Προκλητικός τίτλος σε εφημερίδα του Καναδά Οργιο προπαγάνδας των Σκοπιανών για την ΕΕ                                       
Το «Τζορτζ Μπους» έβαλε στο στόχαστρό του τον Μπασάρ Άσαντ                                           
Παπαδήμος και Ντερβίς                                 
Επεισόδιο στη ΣΣΕ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον ΓΙΟ, ΑΔΕΛΦΟ, ΘΕΙΟ                                
Εκτός Ευρώπης το... Καστελόριζο;                                      
Η Τουρκία θεωρεί τα Βαλκάνια ως την κορυφαία της προτεραιότητα                                               
Σλοβακία: Η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση                                           
Εξι τούρκοι στρατιώτες τραυματίες απο επίθεση του PKK στο κατεχόμενο Κουρδιστάν                                               
Η αγορά ομολόγων από ταμεία στο "στόχαστρο" Εισαγγελέα                                           
Λίβυοι «επαναστάτες» αναμιγνύονται στις υποθέσεις της Συρίας                                                 
Κεκλεισμένων των θυρών η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ                                           
Δεύτερη εισβολή στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη                                                   
Ιράν: αεροφωτογραφία της ιρανικής βάσης που εξερράγη στις 12 Νοεμβρίου                                             
Why Did Erdogan Apologise For The Dersim Massacre?                                                       
Οι οικονομικές μαγκιές της Ουγγαρίας ενάντια στο μνημόνιο και το ΔΝΤ - και η κατάληξή τους...                                                      
Γερμανία: Αρχισε η δίκη του Focus για προσβολή ελληνικών συμβόλων                                                              
Ρωσία: Ενεργοποίηση συστήματος αντιπυραυλικού συναγερμού στο Καλίνινγκραντ                                            
Συγχαρητήρια στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, που λέει όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!                                                   
Θ. Καρυώτης: Η ΑΟΖ Είναι η πιο Κρίσιμη Θαλάσσια Ζώνη για τα Ελληνικά Συμφέροντα...                                              
Γιατί οι Financial Times προσφέρουν "προστασία" στον ύποπτο για εθνική απάτη κ. Γεωργίου; Να προφυλακιστεί αμέσως!                                             
Οι βάρβαροι κατακτητές της Κύπρου απειλούν και πάλι!                                               
Η φωνή ενός Έλληνα που ανησυχεί για την πορεία της πατρίδος!                                          
Εσείς τι νομίζετε;                                                          
Μοναδική γραμμή άμυνας το Ισραήλ»                                                 
Ο (Ντόναλντ) ΓΑΠ με το πράσινο παπάκι, πουλάει "τρέλα" στην Ευρώπη με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου!