Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΛΗΔΑ, ΣΠΥΡΟΣ - ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥ

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΤΥΧΑΝ

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΤΥΧΑΝ

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων, επώνυμοι και μη, άλλοι τόσοι είναι εκείνοι που λένε ότι οι πρώτοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ΑΛΛΑ…..
Η κατάσταση στη χώρα μας δικαιώνει τελικά τους πρώτους που μιλούν για «οργανωμένα σχέδια».
Συνέλληνες, τα πράγματα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ, και απορώ γιατί δεν θέλουμε να το δούμε.
Δημιούργησαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΗΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ την «οικονομική κρίση» την οποία την πληρώνει ο απλός κοσμάκης, και θα την πληρώνει με το αίμα του για πολύ ακόμα, ενώ οι ΕΝΟΧΟΙ, εξακολουθούν και κάνουν την ΖΩΑΡΑ τους.
Δε θα ασχοληθώ με την κρίση στην Ευρώπη, αλλά με την κρίση στη χώρα μας.
Την κρίση, που ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ (αρχικά) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ (και βαλε) ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Το 85% (για να μη πω το 95), χρωστούν στο κράτος, το οποίο προκειμένου να εισπράξει τα χρωστούμενα, ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Παλιά λέγαμε, «να αποκτήσω ένα κεραμίδι για την οικογένεια».
Σήμερα, όσοι έχουν λοιπόν το… «κεραμίδι», με την φορολογία είναι σαν να έχουν από πάνω τους ταφόπλακα.
Και που είστε Συνέλληνες, το… «κεραμίδι» που με κόπους μιας ζωής απέκτησαν οι Έλληνες, που το ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ μέχρι την τελευταία πεντάρα, στα χρόνια μας, το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φτου και από την αρχή..
Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που ΔΕΝ θέλουν να τους γράψουν οι δικοί τους κάποιο ακίνητο, άλλοι τόσοι, και περισσότεροι, είναι εκείνοι που ΔΕΝ ανοίγουν διαθήκες, ΔΕΝ κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, ΔΕΝ…..
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ», ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Διαβάστε την είδηση Συνέλληνες.
«Αλεξιάδης: Δώστε ακίνητα για να πληρώσετε τον φόρο
Την άμεση ενεργοποίηση διάταξης νόμου που ισχύει από το 2014, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πρακτική εφαρμογή και προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτου από τον φορολογούμενο προς το Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί έτσι η υποχρέωση που απορρέει από φόρο κληρονομιάς προανήγγειλε από τη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να επικαλείται τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν αποποίηση κληρονομιαίων ακινήτων σε περισσότερες από 45.600 υποθέσεις το 2015.
Ο ίδιος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να μεριμνήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε «να μην θρέψουμε ένα νέο κίνημα 'δεν κληρονομώ'».
Με βάση την απάντηση του κυβερνητικού στελέχους, το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζει την έκδοση απόφασης με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν μόνο υποχρεώσεις φόρων κληρονομιάς.

Υπάρχουν ζητήματα, ανέφερε ο υπουργός, σχετικά με την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου και την επιλογή του ακινήτου το οποίο θα εκχωρείται, διευκρινίζοντας ότι και αυτές οι εκκρεμότητες θα επιλύονται με την υπό έκδοση απόφαση.
Παράλληλα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση όπου η οφειλή υπολείπεται της αξίας του ακινήτου, να επιτρέπονται συμψηφισμοί με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε αν κάποιος χρωστά 30.000 ευρώ και το ακίνητο που εκχωρείται έχει αξία 50.000 ευρώ, η διαφορά των 20.000 ευρώ να μην χάνεται αλλά και ο πολίτης να προστατεύεται και να μην χάνει έσοδα το δημόσιο.
Το 2018 και με εμπορικές τιμές η εφαρμογή του νέου ΕΝΦΙΑ
Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου 4276/2014 προβλέπεται ότι «με πράξη της φορολογικής διοίκησης, επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλόμενου φόρου κληρονομιάς από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της πλήρους κυριότητας ολόκληρου αξιόλογου κληρονομιαίου ή άλλου ακινήτου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και δεν βαρύνεται με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα, αγωγή ή άλλο βάρος. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στον οφειλέτη η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του ακινήτου που προσφέρεται και του φόρου κληρονομιάς που οφείλεται».
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, είχε παραθέσει, νωρίτερα, το παράδειγμα μιας 73χρονης συνταξιούχου, η οποία κληρονόμησε το 2012 μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία αναλογούσε φόρος 465.000 ευρώ.
Η εφορία, είπε ο ίδιος, προέβη σε διακανονισμό της οφειλής σε 12 διμηνιαίες δόσεις ύψους 38.763 ευρώ έκαστη.
Όπως ανέφερε, προφανώς η γυναίκα αυτή δεν μπορεί να πληρώσει και από το Δεκέμβριο του 2013, της κατάσχονται τα ενοίκια του ακινήτου.
«Δεν έχει ούτε τα μισθώματα για να πληρώνει το φόρο», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Στο πλαίσιο της απάντησής του ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεράσουμε τις αδικίες του φορολογικού συστήματος.
«Δεν υπερασπιζόμαστε το φορολογικό σύστημα που έχουμε, θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, να κρατήσουμε τα δίκαια και να ξεπεράσουμε τις αδικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι η ακίνητη περιουσία έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά με φόρους.
Υπενθύμισε, πάντως, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι με δικές τους παρεμβάσεις η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, από τα 600 εκατ. το χρόνο έφτασε στα 3,3 δισ. ευρώ.»
ΠΗΓΗ: euro2day.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Το… «κίνημα δεν κληρονομώ» στο οποίο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καμμένος, έχει «ανεπίσημα» δημιουργηθεί εδώ και χρόνια….
Το «άλλο κίνημα», των κυβερνήσεων, το «ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΩ ΤΙΠΟΤΑ», το ΣΟΥ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΕΝΤΑΡΑ, όπως διαβάσατε στο άρθρο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ.
Άλλωστε, ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Δεν τα χρειαζόμαστε, αρκετά χρόνια τα είχαν οι γονείς μας.
ΤΩΡΑ, θα τα δώσουμε ΕΜΕΙΣ στο κράτος, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ (μην τρέφουμε ελπίδες) και όλα όσα μας πάρει το κράτος, ξέρετε που θα καταλήξουν ε;
Για ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.
Από πότε είπε πως ισχύει ο…. «νόμος» της ΕΜΜΕΣΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ;
Από το 2014;
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ….

Βασίλης Τσούγκαρης

Simrad SX90 Sonar

Simrad SX90 Sonar
Το Simrad SX90 είναι ένα sonar ειδικά σχεδιασμένο για εντοπισμό κοπαδιών στη μέγιστη δυνατή απόσταση. Προσφέρει δυνατότητες ανίχνευσης σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις (350-700 μέτρα στα πολύ ρηχά, μέχρι 5000 μέτρα πιο βαθιά) χρησιμοποιώντας προηγμένες ψηφιακές τεχνικές εκπομπής – λήψης και μοναδικό σε σχεδιασμό transducer (προβολέα). Το σήμα του διαμορφώνεται (FM) με ειδικά φίλτρα τα οποία «κόβουν» το θόρυβο και βελτιώνουν την ανίχνευση ψαριών κάτω από όλες τις συνθήκες ψαρέματος. Το sonar Simrad SX90 προσφέρει επίσης μοναδικές δυνατότητες εγγραφής (σε μνήμη), παρακολούθηση τριών κοπαδιών ταυτόχρονα, off-center, zoom, διπλές (ανεξάρτητες) κλίμακες και πολλαπλές συχνότητες λειτουργίας (20-30kHz) για αποφυγή παρεμβολών από άλλα sonar που εκπέμπουν δίπλα του. Επίσης έχει δυνατότητα αύξησης της κλίμακας του από 5000 μέτρα σε 8000 μέτρα (mil-spec) και εξαγωγής Ethernet data (scientific output).

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!

Μουσικό Αλφαβητάρι

Μουσικό Αλφαβητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:64
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-087-0
Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.
Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα. Συνοδεύεται από CD.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης

ΛΕΚΚΑΣ ΝΑΤΣΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

Δελτίο Τύπου
Η kazandb παρουσιαζει
BAΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ - ΣΟΦΙΑ ΝΑΤΣΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 ΜΥΛΟΣ CLUB
Μέσα από μια μουσική διαδρομή που περνάει από τον Μ. Χατζιδάκι και τον Μ.Θεοδωράκη και φτάνει ως τους σύγχρονους αγαπημένους δημιουργούς και τα χρώματα της παραδοσιακής αλλά και της λαικής μουσικής,ο αγαπημένος ερμηνευτής ξετυλίγει την μοναδική του καλλιτεχνική προσωπικότητα και την εκρηκτική του διάθεση επί σκηνής. Ενορχηστρωτικά ο ροκ τρόπος εναλλάσσεται με μια ταξιδιάρική διάθεση ,καθώς η ορχήστρα παίζει με τα ηχοχρώματα και αποδίδει σε αγαπημένα τραγούδια μία φρέσκια αίσθηση!Μαζί του η Θεσσαλονικιά συνθέτρια Σοφία Νάτσιου ,που έχει και την επιμέλεια του προγράμματος και της ενορχήστρωσης.Επι σκηνής και η γνωστή στα μουσικά πράγματα της Βορείου Ελλάδας,Κατερίνα Δούκα,καθώς και ο ταλαντούχος τραγουδιστής και κιθαρίστας Οδυσσέας Μαυρομάτης!
Τρίτη 25 Οκτωβριου στο Club του Μύλου
INFOΜύλος Club
Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   
Εισιτήριο θεάματος: 10€, Φοιτητικο, ανέργων: 8€
Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081

Νέα κυκλοφορία: Το αίνιγμα του Αϊνστάιν ή μαύρες τρύπες στην μπανιέρα μου


-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-
Τ. Β. Βισβεσουάρα
 
Το αίνιγμα του Αϊνστάιν
ή μαύρες τρύπες στην μπανιέρα μου
 
Μετάφραση: Δέσποινα Δαμιανίδου 
ISBN: 978-960-221-698-9, σελ. 424, σχ. 24x17, α΄ έκδοση Οκτώβριος 2016, τιμή 20,00€ (χωρίς ΦΠΑ)
Μαύρη τρύπα: η πιο απλή και καθαρή εκδήλωση
 της χωροχρονικής καμπυλότητας, 
ο αιθέριος ορίζοντας που διαχωρίζει την αιώνια σιωπή στο εσωτερικό του 
από τον κανονικό κόσμο στο εξωτερικό.
«Οι φυσαλίδες στροβιλίζονταν γύρω μου προσφέροντάς μου μια πρωτόγνωρη αίσθηση χαλάρωσης . . . Ενώ απολάμβανα αυτό το μοναδικό αφρόλουτρο, τα βλέφαρά μου βάρυναν και γλίστρησα σ’ έναν υπέροχο, μακάριο ύπνο». Έτσι αρχίζει η συνεύρεση του Άλφι με μια εντυπωσιακή και αποκαλυπτική μπανιέρα αγορασμένη από έναν μυστηριώδη γείτονα ονόματι Αλ.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της θεωρίας της βαρύτητας από τις απαρχές της ώς τις τελευταίες εξελίξεις στην αστροφυσική, ξεδιπλώνοντας τα βασικά στοιχεία της σχετικότητας, του χωροχρόνου, των μαύρων τρυπών και όλης της σύγχρονης φυσικής.

Βουτήξτε στη διανοητική απόλαυση και αναδυθείτε στις αφρώδεις ιδέες, καθώς παίρνετε νοερά το μπάνιο σας σ’ αυτή τη μαγική μπανιέρα!
 

39 βιβλία για να ξεκινήσεις τις φθινοπωρινές σου αναγνώσεις!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Τα νέα βιβλία του Οκτωβρίου μόλις κυκλοφόρησαν και σε περιμένουν για να ξεκινήσεις τις φθινοπωρινές σου αναγνώσεις! Διάλεξε από μια πληθώρα επιλογών το ιδανικό βιβλίο για σένα!

ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Χριστίνα Παπάζογλου και ο Αλμπέρτο Ματαλών συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη το 1927. Είναι γείτονες και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Αυτά είναι και τα μοναδικά πράγματα που τους ενώνουν.
Ένα βιβλίο για μια πόλη, δυο κοινότητες και τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και την Ιστορία.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ
18,80€ | 16,92€

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ
ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Aθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια.
Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 6.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ
18,80€ | 16,92€

ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Στα σαράντα δύο του χρόνια ο Αλέξανδρος Παυλής βρίσκεται βυθισμένος στην απελπισία της αναδουλειάς και της ανασφάλειας. Αλλά τα μεγάλα του προβλήματα και η σοβαρή κρίση στη μακρόχρονη σχέση του με την Άννα είναι ένα τίποτα μπροστά στο παιχνίδι της μοίρας, αφού από ένα σφοδρό αυτοκινητικό ατύχημα χάνει το φως του.
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον κόσμο του σκοταδιού, εκεί όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση. Μια ιστορία για τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 6.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ
16,60€ | 14,94€

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ
Λέρος 1975. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού προσεγγίζει το λιμάνι του μικρού, ακριτικού νησιού. Μέσα του, δεμένοι χειροπόδαρα, άντρες και γυναίκες, επιβάτες σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή με προορισμό την «Αποικία», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το ίδρυμα, που, παρά την αποστροφή που τους προκαλεί, τους εξασφαλίζει το ψωμί τους.
Είναι πολύ άσχημο να μην έχει κανείς μέλλον, είναι όμως κυριολεκτικά αφόρητο να μην έχει παρελθόν.
16,60€ | 14,94€

15,50€ | 13,95€

16,60€ | 14,94€
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ
Όταν η τριαντατριάχρονη Άννα λαμβάνει προσκλητήριο γάμου από τη συμμαθήτριά της Μαριάνθη, που είναι μέχρι στιγμής ανύπαντρη όπως και η ίδια, πανικοβάλλεται.
Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Μερικές φορές, όταν τα σύννεφα του μυαλού σκοτεινιάζουν τον ήλιο του και το οδηγούν σε απύθμενα, μαύρα πηγάδια, μπορεί να είναι γιατί η ψυχή δεν άντεξε τον πόνο ή γιατί φοβήθηκε ή γιατί χάθηκε…
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ. ΠΕΝΤΕ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΔΗΓΙΕΣ…
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1
18,80€ | 16,92€
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ
Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ
Η ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΟΥΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΣΟΝ
Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
Σκανταλιάρικο, καυστικό και ανατρεπτικό, το μυθιστόρημα Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ είναι μια κωμική περιπέτεια που μας θυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις από την αρχή, και ν’ ανακαλύψεις τι έχει πραγματικά σημασία. Γραμμένη με το σπιρτόζικο και πανέξυπνο χιούμορ του Γιούνας Γιούνασον, αυτή είναι μια ιστορία για το πώς η προσπάθεια μιας γυναίκας να αλλάξει το δικό της μέλλον κατέληξε να αλλάξει τα πάντα. Ένα ξεκαρδιστικά αστείο και βαθύτατα ανθρώπινο μυθιστόρημα για το ταπεινό μεγαλείο της κάθε μέρας και την ομορφιά τού να ζεις με πάθος ακόμα και όταν ο κόσμος πάει να σε πείσει ότι όλα είναι απελπιστικά άσχημα.
15,50€ | 13,95€
16,60€ | 14,94€
16,60€ | 14,94€

ΓΙΑΝ ΜΑΡΤΕΛ
ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΓΙΑΝ ΜΑΡΤΕΛ
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ
ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ –περιπέτεια αναζήτησης, ιστορία φαντασμάτων και σύγχρονος μύθος μαζί– είναι μια οδυνηρή εξερεύνηση της μεγάλης αγάπης και της μεγάλης απώλειας. Κείμενο γεμάτο τρυφερότητα, χιούμορ και ανεξάντλητες εκπλήξεις, καλεί τον αναγνώστη σε ένα οδοιπορικό στην Πορτογαλία του περασμένου αιώνα, αλλά και σε μια χαρτογράφηση της ανθρώπινης ψυχής. Ο Γιαν Μαρτέλ μάς δίνει ένα καταιγιστικό βιβλίο. Μια συγκλονιστική παραβολή για την πάλη ανάμεσα στην ψυχή και τη σάρκα. Συγκινητικό χωρίς μελοδραματισμούς, με χιούμορ ακόμα και στις πιο δραματικές του στιγμές, σε κάνει να σκεφτείς τους προσωπικούς σου Ρίτσαρντ Πάρκερ, τα δικά σου ναυάγια, και σε μαθαίνει πώς να επιβιώνεις.
16,60€ | 14,94€
9,90€ | 8,91€
ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ επανέρχεται με το νέο του μυθιστόρημα Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ – Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ. Με το απαράμιλλο ταλέντο του γλαφυρού αφηγητή, ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, τις πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.
Ανακάλυψε και τα υπόλοιπα βιβλία του γνωστού συγγραφέα.

16,60€ | 14,94€

10,90€ | 9,81€

10,90€ | 9,81€

11,90€ | 10,71€
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

18,80€ | 16,92€

15,50€ | 13,95€
Πραγματοποίησε τώρα την παραγγελία σου στοwww.psichogios.gr μέχρι τις 24/10χρησιμοποιώντας τον κωδικό DEDICATED και απόκτησε τα βιβλία INFERNO & ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ με την υπογραφή των συγγραφέων!
*Η υπογραφή του συγγραφέα θα βρίσκεται σε ειδικό αυτοκόλλητο μέσα στο βιβλίo. Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΑ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ DEDICATED
ΔΟΚΙΜΙΑ

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ
ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΑΣ ΡΕΥΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Είναι μια κοινωνία, η ρευστή κοινωνία, όπου μερικές φορές το μη νόημα φαίνεται να κατατροπώνει τη λογική, με ανεπανάληπτα βεβαίως κωμικά αποτελέσματα, αλλά με συνέπειες όχι ιδιαίτερα καθησυχαστικές. Σύγχυση, αποσύνδεση, κατακλυσμός από έξεις που συχνά αποτελούν απλώς κοινούς τόπους.
«Πάπε Σατάν, πάπε Σατάν αλέπε» έλεγε στην 7η ωδή της Κόλασης, από τη Θεία Κωμωδία, ο Δάντης Αλιγκέρι ανάμεσα στον θαυμασμό, στον πόνο, στην οργή, στην απειλή και ίσως στην ειρωνεία.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΔΙΟΦΥΪΑΣ!
18,80€ | 16,92€

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ
Ένας ρεαλιστικός Οδηγός Συγγραφής, στηριγμένος σε 50 κανόνες που πατούν γερά στα πόδια τους και προσφέρουν απλές, σαφείς και πρακτικές συμβουλές «από τα μέσα», διαλύοντας μύθους σχετικά με το γράψιμο και τονώνοντας τη θέληση των νέων (αλλά όχι μόνο) πεζογράφων να γράψουν καλή λογοτεχνία, να συνεχίσουν να γράφουν μέχρι το πολυπόθητο ΤΕΛΟΣ, να εκδώσουν το βιβλίο τους και να το δουν να πετυχαίνει.
50 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
ΕΝΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ
9,90€ | 8,91€
ΒΙΒΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ANTI-STRESS
ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ
Η δημιουργός των παγκόσμιων επιτυχιών ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ και ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ επιστρέφει με ακόμα ένα πανέμορφο βιβλίο ζωγραφικής, που θα σε ταξιδέψει στα βάθη της ζούγκλας.

11,90€ | 10,71€

11,90€ | 10,71€

11,90€ | 10,71€

11,90€ | 10,71€

10,90€ | 9,81€

10,90€ | 9,81€
ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Ταξίδεψε με τα χρώματα στον μαγικό κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας! Πάρε τα αγαπημένα σου μαρκαδοράκια ή τις ξυλομπογιές σου και πρόσθεσε το δικό σου χρώμα στα περίτεχνα σχέδια, τα περίπλοκα μοτίβα και τα ρομαντικά σκηνικά αυτών των μοναδικών βιβλίων.

Τα βραχιόλια των πουλιών

Τα βραχιόλια των πουλιών 
«Έτσι τα πουλιά έφτιαξαν το πρώτο τους νόμο και ήταν όλα υποχρεωμένα να τον τηρούν.
Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξαν και πολλούς άλλους νόμους, που τους τηρούσαν με μεγάλης τους χαρά, γιατί εκείνα τους ψήφισαν και γιατί έβλεπαν πως όλα τώρα λειτουργούσαν μια χαρά. Τώρα αισθάνονταν πιο ελεύθερα από τότε που το κάθε ένα έκανε ότι του κατέβαινε. Ναι τώρα ένιωθαν πραγματικά ελεύθερα και ευτυχισμένα»
Πως μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει τη δημοκρατία? Με ποια προβλήματα θα βρεθεί αντιμέτωπο? Και πως ένα παραμύθι θα διαχειριστεί τα μεγάλα και σημαντικά μηνύματα του πολιτεύματος μας?
Η πένα της βραβευμένης Ειρήνης Καμαράτου-Γιάλλούση καταγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο τις αδυναμίες και τους κινδύνους της δημοκρατίας, από τις σκιές που ρίχνουν η τυραννία και η αναρχία.
Η εικονογράφηση έγινε από τον μοναδικό Αλέκο Φασιάνο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει με γλαφυρότητα το πνεύμα του βιβλίου μέσα από πανέμορφα ζωγραφικά σύνολα πουλιών που αναζητούν το νόημα της δημοκρατίας.
Τα βραχιόλια των πουλιών 
συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
εικονογράφηση: Αλέκος Φασιανός
21 σελ.
ISBN 978-960-8365-78-3
Τιμή € 12,23

Το ατύχημα = πύλη εισόδου στην αναπηρία, το παραολυμπιακό ιδεώδες, η σχεδίαση για όλους αποτελούν τους στόχους της "Παρέας εν δράσει" στη Ρόδο με την Aegean.

Το ατύχημα = πύλη εισόδου στην αναπηρία, το παραολυμπιακό ιδεώδες, η σχεδίαση για όλους αποτελούν τους στόχους της "Παρέας εν δράσει" στη Ρόδο με την Aegean.
Η "Παρέα εν δράσει" πετά με την AEGEAN στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2016
Τα μέλη της "Παρέας" θα μιλήσουν ανοιχτά για τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία μας από τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, τις βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, τη μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς, τα οποία αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία. 
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
Επίσης θα αναφερθούν στο παραολυμπιακό ιδεώδες, στην άρση των εμποδίων που η αδιαφορία των πολιτών ορθώνει μπρος σε κάθε Άνθρωπο με Αναπηρία, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη και αυτόνομη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, στην εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους και στις έξυπνες πόλεις.
Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης είναι η προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της, την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί της Ρόδου με ασφάλεια και άνεση, η προσφορά του Western Plaza Hotel,
καθώς και η προσφορά της εταιρίας "Κουτσοβασίλης Lift" και της εταιρίας "Nextlevel", ενώ πολλή σημαντική είναι η στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ασκληπιάδες.
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
Ο Δήμος Ρόδου με το Γραφείο Εθελοντισμού, το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Τυφλών και την Εθελοντική πρωτοβουλία «Παρέα εν δράσει» διοργανώνουν 2ήμερο εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο: «Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους».
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/aegean-23-2016.html