Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Σ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΩΤΙΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΩΤΙΑ

Συνέλληνες, στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης για φέτος, το οποίο αναμένεται να βάλει φωτιά στους ήδη ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟΥΣ οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Για να δούμε τι έχουμε…
Έχουμε λοιπόν τον ΕΝΦΙΑ, ένα σωρό άλλα χαράτσια προς πληρωμή, έχουμε τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ που αναμένεται να μοιράσουν φέτος εγκεφαλικά, αλλά και να οδηγήσουν πολύ κόσμο στην κατάθεση πινακίδων, και το κερασάκι στη τούρτα είναι το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις, θα πάρει την πάνω βόλτα….
Και προσέξτε, ΔΕΝ έβαλα μέσα στους λογαριασμούς και το φαί μας, κλπ.
Ας δούμε ένα δημοσίευμα.
«Στα «ύψη» το πετρέλαιο θέρμανσης - Τι θα πληρώσουμε φέτος
11% ακριβότερο - Οι καταναλωτές θα το πληρώνουν με τιμή περίπου στο 0,92 ευρώ το λίτρο ή 920 ευρώ τα χίλια λίτρα - Πέρυσι πουλήθηκε με μέση τιμή τα 0,83 ευρώ το λίτρο
Με μια νέα έμμεση φοροεπιδρομή θα έρθουν αντιμέτωπα τα νοικοκυριά σε περίπου 20 μέρες. Ο λόγος για την τσουχτερή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο ακριβαίνει εξαιτίας του νέου αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ημερησίας», το πολύτιμο αγαθό για την επιβίωση των οικογενειών θα πωλείται σε σχέση με την αντίστοιχη εναρκτήρια περίοδο της διάθεσής του κατά 11% ακριβότερο.
Έτσι, τα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με νέα επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους από τις 15 Οκτωβρίου πέραν των άλλων δαπανών που πρέπει να καλύψουν όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσοι φόροι κ.λπ. Η εφημερίδα υπολόγισε την τελική τιμή του καυσίμου, σαν να επρόκειτο να ξεκινήσει η πώλησή του στην αγορά από σήμερα, δηλαδή με τις τωρινές τιμές διύλισης και το νέο ΕΦΚ και ΦΠΑ που έχουν ψηφιστεί από τα τέλη του περασμένου Μαΐου. Έτσι, οι καταναλωτές θα το πληρώνουν με τιμή περίπου στο 0,92 ευρώ το λίτρο ή 920 ευρώ τα χίλια λίτρα.
Πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου του 2015 το πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, είχε κάνει πρεμιέρα στην αγορά, ξεκίνησε δηλαδή να πωλείται με μέση τιμή τα 0,83 ευρώ το λίτρο. Η αύξηση είναι περίπου 9 λεπτά το λίτρο ή σχεδόν 11%.
Το κόστος είναι γίνεται δυσβάσταχτο αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 30 Απριλίου του 2016 - οπότε και σταμάτησε για την περασμένη χειμερινή περίοδο η διάθεση του «θέρμανσης» στην αγορά - η μέση τιμή είχε κλείσει στο 0,764 ευρώ το λίτρο. Η διαφορά που προκύπτει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα είναι της τάξης του 20% ή 0,156 ευρώ το λίτρο.
Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στους νέους υψηλότερους έμμεσους φόρους που θεσπίστηκαν στο τέλος της περασμένης άνοιξης όταν έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για τα πρώτα μέτρα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει στα 0,28 ευρώ το λίτρο ή 280 ευρώ τα χίλια λίτρα από 0,23 ή 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα που ίσχυε μέχρι και την περασμένη χειμερινή σεζόν. Επιπλέον ο ανώτατος ΦΠΑ αναπροσαρμόστηκε στο 24% από 23%, ήτοι κατά μία ποσοστιαία μονάδα με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Οι υπολογισμοί
Οι υπολογισμοί για την εκτίμηση της τιμής του, βασίστηκαν στην τωρινή τιμή διυλιστηρίου για το συγκεκριμένο καύσιμο που είναι στο 0,354 ευρώ ανά λίτρο, στον νέο ΕΦΚ 0,280 ευρώ ανά λίτρο, στο μεικτό περιθώριο κέρδους πρατηρίων και εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών που είναι γύρω στο 0,10 ευρώ το λίτρο. Σε αυτά τα μεγέθη συνυπολογίζονται επίσης το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΡΑΕ που είναι 0,21 ευρώ ανά χίλια λίτρα, η εισφορά για τον ειδικό λογαριασμό των πετρελαιοειδών, η οποία προκύπτει με το 1,2% επί της τιμής του διυλιστηρίου και το ειδικό τέλος δικαιωμάτων εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών (ΔΕΤΕ) το οποίο προκύπτει από το 0,5% του αθροίσματος της τιμής του διυλιστηρίου και του ΕΦΚ.
Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και ο ΦΠΑ 24%.
Αν λοιπόν, υπολογίσει κανείς με μολύβι και χαρτί αναλυτικά τη διαμόρφωση της τελικής τιμής προκύπτει πως το 51% που πληρώνουν τα νοικοκυριά για τη θέρμανσή τους πάει στα ταμεία του Δημοσίου. Και για να γίνει απολύτως αντιληπτό το άθροισμα του ΕΦΚ, του ΦΠΑ και των λοιπών τελών και επιβαρύνσεων είναι στο 0,467 ευρώ το λίτρο, όταν η τελική τιμή είναι στο 0,92 ευρώ το λίτρο.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ζήτησης, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσει κανείς, αν και τα στοιχεία δείχνουν πως πολλές οικογένειες έσπευσαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους τον περασμένο Απρίλιο, όταν έκλεινε η περίοδος διάθεσης του καυσίμου, προκειμένου να προλάβουν να γλιτώσουν τις νέες φετινές αυξημένες δαπάνες.»
ΠΗΓΗ: protothema.gr
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ Συνέλληνες, και ΕΜΕΙΣ, καθόμαστε ακόμα και τους καμαρώνουμε αντί να τους πετάξουμε στη θάλασσα ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ.
Το μόνο που ΔΕΝ έκαναν οι φωστήρες αυτής της «κυβέρνησης» είναι να μας οδηγήσουν όπως οι προηγούμενοι στα μαγκάλια, αλλά μην ανησυχούμε, θα το κάνουν και αυτό, γιατί δεν τους φτάνει που πιάσαμε τον ΠΑΤΟ. ΟΛΟΙ τους, θέλουν να πάμε ακόμα πιο βαθιά, ΟΛΟΙ τους θέλουν να μην έχουμε ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
Ο Έλληνας, με το ζόρι πλέον επιβιώνει, με το ζόρι ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του, αλλά ΑΥΤΟΥΣ δεν τους νοιάζει.
Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος, γιατί τα ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΖΕΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Έχω χάσει και εγώ τον αριθμό των χρονογραφημάτων μου για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, τα γνωστά σε όλους Κ.Ε.Π.Α, τα οποία, μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν Κέντρα Παραγραφής Αναπηριών, και όπως αλλιώς, σύμφωνα με την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των ασθενών.
Όταν το «κράτος» αποφάσισε την δημιουργία των ΚΕΠΑ, οι χρόνια πάσχοντες, και τα Άτομα Με Αναπηρίες έλπιζαν στο ΤΕΛΟΣ των όποιων ταλαιπωριών τους από τις τοπικές Υγειονομικές Επιτροπές, και την ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ που είναι το «καλύτερο» στη χώρα μας, έλπιζαν σε ένα σύστημα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, έλπιζαν στα αυτονόητα, σε όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε «πολιτισμένη χώρα», μόνο που οι όποιες ελπίδες τους πολύ γρήγορα πήγαν στον σκουπιδοτενεκέ…
Για πολλοστή φορά, το… «κράτος», έθεσε σε λειτουργία έναν «μηχανισμό» ο οποίος αντί να λύσει προβλήματα, δημιούργησε ακόμα περισσότερα, μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία των ασθενών.
Και το κερασάκι στην τούρτα της ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ, ποιο άλλο;
Οι «λίστες παθήσεων», και ο «τιμοκατάλογος» των ποσοστών κάθε πάθησης, ο κατάλογος ΚΤΕΟ των ασθενών.
Πάμε να δούμε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 20/09/2016…
«Κραυγή αγωνίας από τα άτομα με αναπηρία για τα ΚΕΠΑ
Γροθιά στο στομάχι είναι η επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το Matrix24 από την Ευθυμία Μάτσου, μέλους της συλλογικότητας stekiradio.gr που παλεύει για τα άτομα με αναπηρία.
Η κα Μάτσου καταθέτει τη δική της μαρτυρία όντας και η ίδια άτομο με αναπηρία αποκαλύπτοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Ολόκληρη η επιστολή:
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…
Μαθαίνεις ότι πάσχεις από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ταυτόχρονα σου λένε ότι έχεις και κάποια δικαιώματα. Λες κι αυτό θα απαλύνει το σοκ!
Σας έχω νέα: δε γίνεται τίποτα… επειδή, πρώτον, «πάρτε πίσω όλες τις διευκολύνσεις και δώστε μου την υγεία μου» και δεύτερον, μπλέκεις με το τέρας της γραφειοκρατίας και της ανευθυνοϋπευθυνότητας του εκάστοτε υπάλληλου!
Περνάνε μήνες και χρόνια για να μάθεις ότι πρέπει να περάσεις επιτροπή να πιστοποιήσει την αναπηρία. Μαθαίνεις τα ΚΕΠΑ. Άλλη τραυματική εμπειρία…
- Όταν κάνεις την αίτηση υπάρχει επιλογή όπου δηλώνεις ότι έχεις νευρολογικό νόσημα για να σε δουν οι κατάλληλοι γιατροί. Φτάνοντας στην επιτροπή, όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι όμως, ΟΧΙ!
- Κανένας δε λέει, ΠΟΤΈ, ότι πρέπει να δηλώσεις τι άλλο θέλεις, με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι, να περνάς επιτροπή…
- Περνάει μήνας και.. να πάρεις ημερομηνία να περάσεις και άλλος ένας για να πάρεις την απόφαση. Στην καλύτερη, βέβαια, γιατί έχω μάθει για άνθρωπο που απεβίωσε πριν περάσει επιτροπή… είχε περάσει χρόνος, όχι μήνας…
- Σε συναισθηματικό επίπεδο αισθάνεσαι, το λιγότερο, εξωγήινος με όλους να σε κοιτάνε περίεργα και να σε εξετάζουν… και να ξέρεις ότι έχουν άσχετες ειδικότητες, με το θέμα σου…
- Κάθε φορά που εκπνέει το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης, κόβονται όλα όσα ‘κέρδισες’ με τις επισκέψεις σου στις διάφορες επιτροπές και δεν έχει καμιά σημασία αν είσαι άνεργος ή ανασφάλιστος και ζεις με το επίδομα της επιτροπής. Βεβαίως δεν επιτρέπεται να κάνεις αίτηση πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να προλάβεις την καθυστέρηση. Πρέπει να περιμένεις να λήξει η ισχύς της απόφασης.
- Μαθαίνεις ότι κάποιος γνωστός σου ξέρει κάποιον στην επιτροπή και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Αν το δικαιούται έχει καλώς, αν όχι… Δυστυχώς το κράτος δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να δει ότι δε δικαιούται το ο,τιδήποτε για να μην το παράσχει και κανένας δε θέλει να ‘μπλέξει’ σε τέτοιες ιστορίες.
Λίγο πολύ αυτά τα γνωρίζει οποιοσδήποτε ΑμΕΑ… Στην αρχή πολλές πληροφορίες από άλλους που τα έχουν περάσει πρώτοι… Κανείς μας δεν τα πολυπιστεύει… Έρχεται όμως η στιγμή που τα αντιμετωπίζεις και τα νιώθεις βαθιά στο πετσί σου! Μαζί με την γνωστή σε όλους συγκατάβαση: «Τι να κάνουμε; Έτσι λειτουργεί το σύστημα…»
Ε, όχι δε λειτουργεί έτσι το σύστημα! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έφτιαξαν έτσι. Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος, εσκεμμένα, παρερμήνευσε κάποιες διατάξεις και με δεδομένη την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας, οι παρανομίες έγιναν νόμοι και διατάξεις!
Λοιπόν τίθεμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων αναπήρων!
Είμαι σίγουρη ότι το stekiradio.gr δε θα αφήσει το θέμα πριν φτάσει στο τέρμα!
Συντάσσομαι απόλυτα μαζί του!
ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΑΤΣΟΥ»
ΠΗΓΗ: matrix24.gr
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Θα μου πουν πολλοί, πως αυτά τα έχω ξαναγράψει… Ναι Συνέλληνες, τα έχω ξαναγράψει, και θα συνεχίσω να τα επαναλαμβάνω με «διαφορετικούς πρωταγωνιστές» μέχρι να αλλάξει κάτι, μέχρι να σταματήσει η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, μέχρι να σταματήσουν τα ΚΕΠΑ να είναι ΚΕΝΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, Ατόμων Με Αναπηρίες και Χρόνια Πασχόντων, μέχρι να σταματήσει ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ «ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΣΦΑΓΗΣ», ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ευτυχώς που έχει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιτροπές, πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και μετά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τιμούν τον όρκο τους), ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ… «ΠΟΣΟΣΤΑ».
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε να πούμε πολλά!

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!!!!! ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-6638-18-9
Ετικέτες Λαική παράδοση
Ένα από τα αγαπημένα λαϊκά παραμύθια το οποίο περιέχεται και στον τόμο "Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος Α "σε πρακτικό σχήμα και μέγεθος. Τ ο βιβλίο περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια.

Παρ. 30/09 Θεσ/κη - Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού

Τα Νέα Βιβλία του Σεπτεμβρίου είναι Εδώ!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Το καλοκαίρι έφυγε, αλλά ευτυχώς ήρθαν νέα, καταπληκτικά βιβλία! Ανακάλυψε τις καλύτερες προτάσεις για τους αγαπημένους σου καθώς και απίθανους διαγωνισμούς, φανταστικές προσφορές και πολλά άλλα!
ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΚΑΘΡΙΝ ΑΠΛΓΚΕΪΤ
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΡΕΝΣΟ ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ
ΜΕ 6 ΚΛΙΚ
Ο Κρένσο είναι ένας γάτος. Είναι μεγάλος, ντόμπρος και… φανταστικός. Έχει έρθει στη ζωή του Τζάκσον για να τον βοηθήσει.
Ηλικία: 10+ ετών Η Βίβιαν έχει μεγαλώσει στην πρωτεύουσα, με πολλές ανέσεις. Ωστόσο όλα θα αλλάξουν όταν η οικογένειά της θα αναγκαστεί να μετακομίσει στην επαρχία.
Ηλικία: 12+ ετών
11,10€ | 9,99€
9,90€ | 8,91€
ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «ΦΡΟΥΤΑ»

ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ
ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα…
Ηλικία: 2-4 ετών O Ρόμπι είναι ένα παραχαϊδεμένο ποντικάκι που όλη μέρα κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες αλλά και γνώσεις...
Ηλικία: 7-8 ετών
6,60€ | 5,94€
7,70€ | 6,93€
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Έξι διαχρονικές ιστορίες, γραµµένες µε απλό και κατανοητό τρόπο, και µε εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αµείωτο το ενδιαφέρον των µικρών αναγνωστών
Ηλικία: 6+ ετών

6,60€ | 5,94€

6,60€ | 5,94€

6,60€ | 5,94€

6,60€ | 5,94€

6,60€ | 5,94

6,60€ | 5,94€
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Στα τέσσερα φανταστικά βιβλία που θα βρεις μέσα στην τσαντούλα, θα ντύσεις την Πόπη και τις φίλες της, θα παίξεις απίθανα παιχνίδια, θα εξερευνήσεις το πριγκιπικό παλάτι, θα λύσεις διασκεδαστικούς γρίφους και άλλα πολλά.
Ηλικία: 3+ ετών Μοιράσου µε την Πόπη όλα τα πολύτιµα µυστικά σου σε αυτό το φανταστικό ηµερολόγιο. Διασκέδασε µε γρίφους, απίθανες δραστηριότητες και περισσότερα από 400 αυτοκόλλητα.
Ηλικία: 4+ ετών
9,90€ | 8,91€
9,90€ | 8,91€
e-books
Με περισσότερες από 1.100 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!

7,99€
Διαθέσιμο στο iTunes

7,99€
Διαθέσιμο στο iTunes

10,99€
Διαθέσιμο στο iTunes

10,99€
Διαθέσιμο στο iTunes
ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ!

11,10€ | 5,55€

5,50€ | 3,85€

4,40€ | 3,08€

8,80€ | 6,16€
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ!

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ
Η ΞΕΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Σκοτάδι είχε πέσει στην πόλη. Περίεργα πράγματα συνέβαιναν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Τα παιδιά έβαζαν τα δόντια που τους έπεφταν κάτω από το μαξιλάρι τους πριν κοιμηθούν, περιμένοντας με αγωνία τη νεράιδα των δοντιών να τα πάρει και να τους αφήσει πίσω ένα νόμισμα. Το πρωί ξυπνούσαν και έβρισκαν κάτω από το μαξιλάρι τους κάτι τρομερό...
Διάβασε το βιβλίο και θα μάθεις τη συνέχεια!
Πάρε μέρος στην κλήρωση και ίσως είσαι εσύ ένας από τους τρεις τυχερούς που θα διαβάσουν πρώτοι το νέο βιβλίο του Ντέιβιντ Ουάλιαμς, πριν από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!
Συμμετοχή έως και 2/10/2016.
Πάρε μέρος στην κλήρωση!

Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που θέλετε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!
ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συγγραφέας του μήνα
Μαριλίτα Χατζημποντόζη
Συνέντευξη
Ελένη Γεωργοστάθη
Συνέντευξη
Έλενα Χ. Στανιού
Δημοσίευμα
Ψηλά τα χέρια
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΚΑΘΡΙΝ ΑΠΛΓΚΕΪΤ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΡΕΝΣΟ
Πήγα στο παράθυρό μου και το άνοιξα. Τράβηξα τη σήτα προσεκτικά. Το διαμέρισμά μας ήταν στο ισόγειο. Λίγα μέτρα κάτω από το παράθυρο βρισκόταν ένα μαξιλαράκι από γκαζόν.
«Γεια, Κρένσο», είπα.
Άνοιξε ελάχιστα το ένα μάτι, σαν κάποιον που κρυφοκοιτάζει πίσω από μια κουρτίνα. «Μα περνούσαμε τόσο καλά».
«Τώρα», είπα. Έβαλα τα χέρια μου στους γοφούς για να δείξω ότι σοβαρολογούσα.
«Τζάκσον, λογικέψου. Έκανα τόσο δρόμο».
«Πρέπει να επιστρέψεις από κει που ήρθες».
Ο Κρένσο άνοιξε και το άλλο μάτι. «Μα με χρειάζεσαι εδώ».
«Δε σε χρειάζομαι. Έχω ήδη αρκετά στο μυαλό μου».
Καταβάλλοντας δήθεν τεράστια προσπάθεια, ο Κρένσο ανακάθισε. Τεντώθηκε καμπουριάζοντας την πλάτη του. «Δε νομίζω πως καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ πέρα, Τζάκσον», είπε. «Οι φανταστικοί φίλοι δεν έρχονται με δική τους πρωτοβουλία. Μας καλούν. Μένουμε για όσο μας χρειάζονται. Και τότε, και μόνο τότε, φεύγουμε».
«Ε, λοιπόν, εγώ σίγουρα δε σε κάλεσα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Τεύχος Νο 121): Το παιδί και το παιχνίδι

Fun Facts: Παιδική Λογοτεχνία



ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683