Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΨΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

θΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΑΣ. Σε λίγες ώρες όλοι θα γίνουμε μια παρέα και θα συμμετάσχουμε στον ιερό σκοπό της εκδήλωσης αυτής. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΧΟΡΟΣ! Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το βράδυ στην αίθουσα που θα γίνει ο χορός.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΒΑΝΗ "Η Δημοκρατία στο απόσπασμα"
ISBN: 960-14-1237-9 Αρ. σελίδων: 630 ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ: Αναστάσης Ι. Πεπονής «Tο βιβλίο τούτο, H Δημοκρατία στο Aπόσπασμα, είναι ουσιαστικά τα πολιτικά μου απομνημονεύματα. (...)
H απόφασή μου να δώσω στη δημοσιότητα τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Eλλάδα είναι αυτή καθαυτή μέρος του συνεχιζόμενου αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μου.
Πηγάζει από τη βαθιά μου πεποίθηση πως ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πως έχει άμεση σχέση με την τύχη των δημοκρατικών θεσμών σε ολόκληρη την Eυρώπη. (...)»
Θα πρέπει να τονιστεί ίσως πως, πέρα από την απλή έκθεση των ιστορικών στοιχείων, προσπάθησα να τα ερμηνεύσω, αναλύοντας το μωσαϊκό των εμπειριών μου έτσι που η διάρθρωση των γεγονότων και των εξελίξεων να αποδοθεί με τρόπο ολοκληρωμένο και καταληπτό και να αποκαλυφθεί η δομή δύναμης που οδήγησε στην κατοχή της Eλλάδας από το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο χρησιμοποίησε ως πειθήνια όργανά του μια συμμορία αξιωματικών του ελληνικού στρατού». Aνδρέας Γ. Παπανδρέου
Το πρώτο εξώφυλλο του βιβλίου.
«(...) O σκοπός του βιβλίου τούτου είναι ευκολονόητος: να περιγράψει το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα της 21ης Aπριλίου 1967 αλλά και να αναλύσει τη σημασία του για το παρόν και το μέλλον της Eλλάδας. (...)
Eξιστορεί τις προδοσίες, τις συνωμοσίες και τις ατέλειωτες αδικίες που διαπράχθηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού και το στυγνό ποδοπάτημα των ιδανικών για τα οποία πρόσφερε και προσφέρει βαριές θυσίες, αιώνες τώρα. (...)»
H έκδοσή του θα εκπληρώσει το σκοπό της αν παρακινήσει τον αναγνώστη να συλλογιστεί και ίσως να καταλήξει στη διαπίστωση πως ο ιμπεριαλισμός, αν και επίσημα θαμμένος, δεν έχει πεθάνει.
H Eλλάδα υπήρξε ένα από τα θύματά του. Kι αν η γνώση αυτού του κινδύνου δεν οδηγήσει σύντομα τις δημοκρατικές δυνάμεις της Eλλάδας και όλου του κόσμου σε αποφασιστική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, αναπόφευκτα θα υπάρξουν κι άλλα θύματα». A.Π

Σας αγαπώ αλλά δεν πολιτεύομαι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ «Μετά τη δολοφονική επίθεση, συνδικαλιστές από διάφορα κόμματα διαγκωνίζονται πάνω από το κρεβάτι του πόνου της.
Όμως η Κωνσταντίνα μένει σταθερή στις αξίες της» «Σας αγαπάω.
Μη σταματάτε!» Χειρόγραφα μηνύματα της Κ. Κούνεβα στα «ΝΕΑ» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
«Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να είμαι υποψήφια κανενός κόμματος για τις ευρωεκλογές».
«Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ πολύ για όλα.
Μη σταματάτε».
Υπογραφή: Κότσε- Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Με αυτά τα δύο χειρόγραφα μηνύματά της, που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», η κ. Κούνεβα αποδεικνύει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει έξω από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού» όπου και νοσηλεύεται, αλλά και ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στο πολιτικό φλερτ συγκεκριμένων παρατάξεων.

Ράμπο εισαγωγής για φόρους -δαπάνες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟι Γερμανοί ζητούν την αποστολή Ράμπο που θα εγγυηθούν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις Βρυξέλλες Τοποτηρητές στέλνει στην Αθήνα η Κομισιόν Ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα επιβλέπουν τα δημοσιονομικά ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα αναλάβουν να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας, προχωρώντας σε ορθολογικοποίηση των τομέων εκείνων που δεν λειτουργούν αποτελεσματικά.
Οι διαδικασίες για την έλευση αυτών των Ευρωπαίων Ράμπο έχουν ήδη αρχίσει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, Ευρωπαίων εταίρων και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η αναγκαιότητα έλευσης ξένων ειδικών περιλαμβάνεται στην άτυπη συμφωνία που έχουν προωθήσει οι Γερμανοί, βάσει της οποίας η Ελλάδα θα εφαρμόσει ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και εξυγίανσης με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, ενώ η Ένωση- από την πλευρά της- θα εγγυηθεί με κάποιον τρόπο τη συνέχιση του δανεισμού της χώρας.
Αυτό, φυσικά, γίνεται για να μην υπάρχουν τριγμοί στην ευρωζώνη, το αποτέλεσμα των οποίων θα πληρώσουν όλοι.
Ως εκ τούτου, το πράσινο φως του Βερολίνου είναι απαραίτητος όρος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Στάινμπρουκ, μιλώντας στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», έκανε λόγο για «δύσκολα και αντιδημοφιλή μέτρα» που οφείλουν να λάβουν οι χώρες με τα υπερβολικά ελλείμματα και το υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο επί του παρόντος αναχρηματοδοτούν πληρώνοντας τσουχτερά επιτόκια στις αγορές.

Διγλωσσία Αμερικανών για τη βίζα

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟ 2009, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Περίεργα παιχνίδια με τη βίζα, σε βάρος της Ελλάδας, εξακολουθούν να παίζουν οι ΗΠΑ.
Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Ντ. Σπέκχαρτ δηλώνει πως ελπίζει το θέμα να λυθεί μέσα στο 2009, η αμερικανική αντιπροσωπεία στην Ε.Ε., σε εμπιστευτικές της συνομιλίες με Ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί η βίζα στις πέντε χώρες-μέλη της Ε.Ε. όπου ισχύει ακόμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Αυστραλία: Κάηκε και το «ελληνικό» όρος ΜελάΣτην περιοχή είχαν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις για να εξυπηρετούνται οι πολυάριθμοι Πόντιοι της Αυστραλίας.Η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Βικτώρια και άφησε τουλάχιστον 208 νεκρούς και έκαψε πολλές εκατοντάδες σπίτια αφήνοντας πάνω από επτά χιλιάδες άστεγους, περιουσίες και χιλιάδες ζώα, κατέστρεψε και το όρος Μελά του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας.«Το Όρος Μελά της Βικτώριας καταστράφηκε από τη φωτιά» είπε ο πρόεδρος του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Ονούφριος Γοροζίδης.Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες φύτεψαν τα δικά τους ελαιόδεντρα εκεί σε μαζικές δενδροφυτεύσεις που οργανώθηκαν εκεί τα τελευταία χρόνια. Συνολικά φυτεύτηκαν πάνω από 2.500 ελαιόδεντρα και χιλιάδες άλλα δέντρα. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΔΙΓΕΝΗΣ" Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου "Ο Διγενής" σας ενημερώνει για το ποντιακό «Παρακάθ» που διοργανώνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 13:30 μ.μ. στο "Φαγοπότι" (Γ. Σεφέρη - Μήδεια).
Σύλλογος Ποντίων Ρόδου "Ο Διγενής"
Αλ. Παναγούλη
Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλ & Fax: 2241035553
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2009, στις 5 το απόγευμα, ο σύλλογος μας καλεί τα παιδάκια των μελών και φίλων του σε μια κεφάτη αποκριάτικη γιορτή.
Θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με κλόουν κ.λ.π.
Θα προσφερθεί απογευματινό πιάτο.
Η τιμή συμμετοχής για τα παιδία είναι 8 €.
Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί
Δαβάκη 10
Τ.Κ. 17672
Καλλιθέα
Τηλ. 2109569518 Fax 2109573994
info@argonautai-komninoi.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νέας Αρτάκης "Παναγία Σουμελά" στο κοσμικό κέντρο "Ανδρούτσος" στο Βατώντα Νέας Αρτάκης.
Η τιμή του δείπνου θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο.
Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 2221042491
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
AΡΤΑΚΗΣ 46
ΑΡΤΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΚ:44600
Τηλ. 2221044440

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου , Σάββατο 21 Φεβρουαρίου - Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 402 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Συναίνεση σε τι ; Στην αρχή ήταν το «σεμνά και ταπεινά» και η «επανίδρυση του κράτους». Μετά ακούστηκε η σάλπιγγα που σήμανε επίθεση κατά των νταβατζήδων και των συντεχνιών. Ύστερα ήρθε η «μηδενική ανοχή στη διαφθορά». Τα όμορφα λόγια όμως… όμορφα καίγονται. Αλλά ο καταλληλότερος ανακάλυψε νέα τσίχλα: τη συναίνεση! Πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα τελευταίας εσοδείας. Υποτίθεται μάλιστα ότι θα έριχνε το ΠΑΣΟΚ στο καναβάτσο εκθέτοντάς το ως «ανεύθυνη αντιπολίτευση» που απορρίπτει την εθνική συμφωνία. Στην πραγματικότητα το καραμανλικό εύρημα εξέθεσε τον εισηγητή του. Κι εξηγούμε για ποιους λόγους. Σελ.2
ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΜΟΡΤΑΛΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Εκλογές το Μάιο και διπλές κάλπες τον Ιούνιο! Παρά τους κακούς οιωνούς και τις αντίθετες εισηγήσεις πολλών βουλευτών που εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ο Κώστας Καραμανλής το πήρε απόφαση: θα επιχειρήσει το σάλτο μορτάλε στήνοντας πρόωρα τις κάλπες το Μάιο ώστε, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, να πάει σε διπλές, εθνικές και ευρωπαϊκές, εκλογές τον Ιούνιο. Πρόκειται για μια απόφαση όπου φαίνεται να καταλήγει την τελευταία περίοδο, και η οποία μπορεί και ν’ αλλάξει ανάλογα με τις εξελίξεις, δηλαδή με τα γκάλοπ, που το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μελετά με μεγάλη προσοχή και ανάλογη αγωνία. Στο παράτολμο αυτό άλμα φαίνεται ότι τον σπρώχνουν οι… αντ’ αυτού, δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Γιώργος Σουφλιάς, που έχουν λόγους (ο καθένας για λογαριασμό του) να… βιάζονται, αλλά το συνοδεύουν με πολιτική επιχειρηματολογία που διαθέτει ισχυρή λογική βάση. Σελ. 11
ΑΒΟΥΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Τον σέρνουν από τη μύτη Σουφλιάς και Ντόρα Σε ό,τι αφορά τα γκάλοπ, οι νεοδημοκράτες δεν συμμερίζονται τα συμπεράσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ με βάση τις τωρινές τάσεις θα έχει αυτοδυναμία στη δεύτερη εκλογή. Αμφισβητούν ευθέως τα γκάλοπ και προβλέπουν ότι η Βουλή θα έχει πέντε (κι όχι έξι) κόμματα και ότι η Ν.Δ. θα εισπράξει από τη συρρίκνωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ! Σε ό,τι αφορά το κύρος του αρχηγού, επικαλούνται τα γκάλοπ (αυτά που κατά τα άλλα θεωρούν αναξιόπιστα) που δείχνουν ότι ο Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα για την καταλληλότητα. Ωστόσο, η εκτίμηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. είναι τελείως διαφορετική. Οι βουλευτές είναι απογοητευμένοι από τις εξελίξεις και κυρίως από τα προβλήματα που ο ίδιος ο Καραμανλής ανέδειξε και τελικά απέτυχε να λύσει. αλλά συγκεντρώνει πιθανότητες και σε περίπτωση ήττας αν ο νικητής δεν πάρει αυτοδυναμία. Σελ. 12 και Σελ. 13
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ Σαρώνει η κοκαΐνη στον κόσμο της σόου μπιζ Του άρεσε η δημοσιότητα... Και έγινε τελικά ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ο Τεό Θεοδωρίδης. Με τον πιο δραματικό μάλιστα τρόπο. Τέσσερα κιλά κοκαΐνης το τρόπαιό του. Στο αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου η μύτη του μάτωσε τουλάχιστον πέντε φορές. Η «κόκα» έχει κυριολεκτικά κάψει τη βλεννογόνο του. Ισχυρίζεται ότι έκανε άγρια, σκληρή χρήση. Μιλάει για καθημερινή χρήση και για τρία τέσσερα γραμμάρια τη φορά. Ένα παιδί που ξεκίνησε στα 18 του από τη Δράμα για να αναζητήσει μεγαλεία, δημοσιότητα και να ζήσει τη μαγεία της σόου μπριζ… Με όπλο ένα καλογυμνασμένο κορμί και ένα υποσχόμενο πρόσωπο. Σελ. 54 και Σελ. 55
ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η απολογία του μοντέλου H απολογία του Τεό Θεοδωρίδη αναδεικνύει όλο το κύκλωμα που κινείται από την Κολομβία προς τη Δύση και την Ελλάδα… Είναι ενδεικτικό ότι στην Κολομβία, όπως αποκαλύπτει ο κατηγορούμενος, αφού δοκίμασε το εμπόρευμα και ενθουσιάστηκε, δέχθηκε να πάρει τέσσερα κιλά κοκαΐνη και να τη μεταφέρει στην Ελλάδα. Αμέσως, λοιπόν, του παρέδωσαν ένα ολόκληρο κουτί με ταυτότητες και διαβατήρια, πάρα πολλά από τα οποία ήταν ελληνικά! Σελ. 56
στο πέταλο Άγριος καβγάς ανάμεσα στον Μίχαλο και στην κόρη της Πετραλιά, Αλεξάνδρα, που είναι εκλεγμένη στο ΕΒΕΑ. Του είπε, λοιπόν, κατάμουτρα ότι τα έχει κάνει σαλάτα με τις προτάσεις του για το ωράριο. Είπε κι άλλες σκληρές φράσεις, αλλά τις «κόψαμε». «Εσύ δεν ξέρεις τι λες. Είσαι άσχετη», της απάντησε ο Μίχαλος. «Εγώ κανονίζω την πολιτική του επιμελητηρίου». Το επεισόδιο θα έχει συνέχεια γιατί η Αλεξάνδρα είναι σκληρό καρύδι. Καλά, με αυτή τη συμπεριφορά περιμένει ο Μίχαλος να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών; Σελ. 71
στο πέταλο Είναι γνωστό πως, όταν υπάρχει φτώχεια, ο τζόγος ανθεί. Και τώρα η χώρα έχει μεταβληθεί σε μία απέραντη μπαρμπουτιέρα… Ο ζαροπαίχτης ετοιμάζεται. Κουνάει τα ζάρια για να δει αν θα κάνει εκλογές. Τον Απρίλη, το Μάη, τον Ιούνιο ή και τον Ιούλιο. Τότε που ο κόσμος θα ονειρεύεται ακρογιαλιές. Γιατί διακοπές δεν θα μπορεί να κάνει. Απλά θα ονειρεύεται. Δεν σας κάνουμε πλάκα. Έτσι λειτουργεί ο πρωθυπουργός της χώρας. Σελ. 72

Το φαινόμενο της Πετρούλας

ΑΠΟ ΤΟ IPanic e-llustrated Φεβρουαρίου Δεν είναι η τρίλεπτη προσπάθεια ανύψωσης του (αν) ηθικου του ανδρικού τηλεοπτικού κοινού που κάνει την Πετρούλα του Καιρού του Μαλέλη φαινόμενο.
Είναι το τηλεοπτικό πεντοζάλι που ακολούθησε...
Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από την θεματολογική ανομβρία, στις κατινοεκπομπές πέφτουν με τα μούτρα σε ότι σαλεύει.Έτσι αρκούσε μία ξανθιά να λέει τον καιρό σαν να έχει ξεχάσει να βγάλει τα love balls για να κάνουν ολόκληρα αφιερώματα Λαμπίρες, Σκορδές και άλλες απόγονες της Τατιάνας Κατινίδου.
Μέχρι την άνοιξη άπαντες θα έχουν ξεχάσει την Πετρούλα.
Θα την ξαναθυμηθούν μόλις αρχίσουν τα μπάνια μιας και θα σκάσει μύτη με μαγιό να πει τον καιρό.
Αλλά ως πότε θα έχει πέραση το τηλε-μπανιστίρι;
Ε, δεν είναι δα και καμιά Τζέσικα Άλμπα να μην την χορταίνεις.
Άλλο όμως το να ασχοληθείς για λίγο με το νέο lay out (ή πιο σωστά lay down) του καιρού και άλλο να μιλάς για την Πετρούλα λες και είναι το μέλλον της Ελληνικής τηλεόρασης.
Ποιοί όμως πέφτουν σε αυτό το επίπεδο;
Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι είναι όσες (ναι, γυναίκες ασχολούνται κυρίως) καλοβλέπουν μία θεσούλα στο Star.
Το γλύψημο στον Σταμάτη Μαλέλη, διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star δίνει και παίρνει.
Και λογικά θα πρέπει ακόμα και ο ίδιος να στεναχωριέται που αν και τόσα χρόνια δημοσιογράφος και με βλέψεις να κατέβει και στην πολιτική (με το ΠΑΣΟΚ) χαίρει αναγνώρισης για... επιτυχίες τύπου Πετρούλας.
Από την άλλη, μπορεί και να το διασκεδάζει.
Άλλωστε ο ίδιος έχει πει ότι οι περισσότεροι στην showbiz είναι νουμεράκια.
/panic-gr.blogspot.com/

Το Μνημόνιο Crowe

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Αποφεύγοντας Χαριστικές Παραχωρήσεις
Του Eyre Crowe
Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο κίνδυνος που απειλεί την ανεξαρτησία του ενόςή του άλλου κράτους έχει, σε γενικές γραμμές προκύψει, τουλάχιστον μερικώς, μέσα από την εφήμερη επικράτηση ενός στρατιωτικά ισχυρού και οικονομικά αποτελεσματικού γειτονικού Κράτους.
Το κράτος αυτό φιλοδοξεί να επεκτείνει τα σύνορά του ή τη διεύρυνση της επιρροής του, με τον κίνδυνο να είναι ευθέως ανάλογος της...ισχύος και της αποτελεσματικότητάς του, καθώς και του βαθμού του αυθορμητισμού, της αποφασιστικότητας και του “αναπόφευκτου” που αποπνέουν οι φιλοδοξίες του.

ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ- ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΟΥ-ΠΟΘΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
η σταγόνα και το ποταμι Η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου απαντά στις ερωτήσεις της Ζωής Σαμαρά Τάκης Βαρβιτσιώτης επι πτερυγων ανεμων Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου «Μαζεύω τα υπάρχοντά μου»: αυτοβιογραφικός λόγος και στοιχεία ποιητικής της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου «Πόλη του φωτός»: Μια «Γκρίζα Πολιτεία» Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση Κοινωνιολογίας-Λογοτεχνίας Ελένη Γκίκα Η ΜΥΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔOΥ-ΠOΘOΥ Πηγή Κουτσογιαννοπούλου Διάλογος του ορατού με το αόρατο, μέσα από παράλληλη ανάγνωση μυθιστορημάτων της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου και της ζωγραφικής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Ρούλα Κακλαμανάκη ΤO ΠOΙΗΤΙΚO ΣΤOΙΧΕΙO ΣΤΗΝ ΠΕΖOΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔOΥ-ΠOΘOΥ (Αναφορά στο Μυθιστόρημα Η επέτειος των ρόδων, Κέδρος 2002) Μαρία Λιτσαρδάκη Η ΠOΙΗΤΙΚΗ ΤOΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚOΥ ΤOΠOΥ Αγάθη Μαρκάτη Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ O ΧΡOΝOΣ ΣΤO «Σώμα, θυμήσου οχι μονο ΤO ΠOΣO ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ» Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης O δοκιμιακός λόγος της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου. Η προσέγγιση του Μπέκετ και του Ελύτη Βασιλική Λαλαγιάννη Ιστορικό μυθιστόρημα και γυναικεία πρόσωπα. Ξαναδιαβάζοντας τη «Μαρούλα της Λήμνου» Καλλιόπη Εξάρχου η ποιητικη ονειροποληση στους θεατρικους μονολογουσ τησ συλλογησ «ειμαι ενα αστρο που κλαιει μοναχο» Μαργαρίτης Ν. Σαμαράς Τελετουργική γραφή και οικονομική ουτοπία Έρη Σταυροπούλου H εύθραυστη ισορροπία. Mαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου, «O αγγελος της στάχτης» Theony Condos ΜΕΤΑΦΡΑΖοΝΤΑΣ ΤΗ Μαρια λαμπαδαριδου-ποθου Λεωνίδας Βελιαρούτης Ενα εθνικό έπος (Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Πήραν την πόλη, πήραν την, Κέδρος 1995, σ. 603.) Δέσποινα Ι. Δούκα «“ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚοΝΙΖΑ”: Η ΛΗΜΝοΣ ΣΤΑ ΙΣΤοΡΙΚΑ ΠΕΖοΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔοΥ-ΠοΘοΥ» Δημήτρης Τσιάμαλος o Κύκλος στο μεταφυσικό σύμπαν της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Σοφία Φελοπούλου «Το ξύλινο τείχος»: Παλίμψηστο και θέαση της Ιστορίας Απόστολος Αθανασάκης Ποιητική περιδιάβαση «ΜΥΣΤΙΚO ΠΕΡΑΣΜΑ» Μετάφραση από την αγγλική: Μίνως Πόθος Ανδρονίκη Γωγοπούλου «Τοπία αναδυόμενου λευκού» Γιάννης Κοντός Η ΜΑΡΙΑ, O ΜΠΕΚΕΤ, ΤO ΘΕΑΤΡO, Η ΠΕΖOΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠOΙΗΣΗΣ
Αθηνά Βογιατζόγλου Η ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝOΥ (Λίγα σχόλια με αφορμή τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Μαζεύω τα υπάρχοντά μου, Κέδρος 2007) Στέλιος Λουκάς Η μνήμη που παλεύει να επιστρέψει στις πηγές της Παναγιώτα Καρκάνη «Στα μονοπάτια της λήθης» Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου Ασκήσεις ορθοφωνίας στο «Αμίλητο» Δημήτρης Γουνελάς Μίξη του τραγικού με την υπερβολή: Ενα από τα πειράματα της Mαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου Αφροδίτη Σιβετίδου Δραματική ποίηση Ή ποιητικό δράμα; Ζωή Σαμαρά Η χοϊκή μαγεία της ορφικής αφήγησης Μαρία Μακροπούλου ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔOΥ-ΠOΘOΥ EΡΓOΒΙOΓΡΑΦΙΚO OΔOΙΠOΡΙΚO - ΒΙΒΛΙOΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔοΥ-ΠοΘοΥ: ΧΡοΝοΛοΓΙο Έλλη Φιλοκύπρου Η διαρκής ένταση του Νίκου Λάζαρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται κανονικά οι Παραστάσεις του ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ενημερώνει ότι συνεχίζονται κανονικά όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις του μετά τη λήξη των στάσεων εργασίας των εργαζομένων.
Αυτή την περίοδο στις σκηνές του ΚΘΒΕ παρουσιάζονται τα παρακάτω έργα:
Θέατρο Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός: Ο Κύκλος με την Κιμωλία στον Καύκασο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Παραστάσεις έως 22 Φεβρουαρίου 2009Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών: Επιστροφή στον Παράδεισο του Φίλιπ Ρίντλεϊ σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή.
Παραστάσεις έως 8 Μαρτίου 2009
Θέατρο Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός: «Νεανική Σκηνή» Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Παραστάσεις έως 12 Απριλίου 2009
Βασιλικό Θέατρο: «Παιδική Σκηνή» Ερωτευμένος Πειρατής του Θέμη Μουμουλίδη. Παραστάσεις έως 12 Απριλίου 2009
Πρεμιέρες που ακολουθούν:Ο Βασιλιάς Λήρ, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009Ματωμένος Γάμος», Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 Rock Story, Παρασκευή 13 Μαρτίου 20092η Ευκαιρία, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009
Πληροφορίες για μέρες και ώρες παραστάσεων στα Ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.: τηλ. 2310288000

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για τον Βασιλιά Ληρ
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για τον Βασιλιά Ληρ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στον Βασιλιά Ληρ, ο Σαίξπηρ εξερευνά τα ουσιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: την αγάπη και το καθήκον, τη φιλία και την προδοσία, την ηγεσία και την αφοσίωση, την εξουσία και την αναρχία, το πεπρωμένο, την εξαγορά αλλά και τον τρόμο μπροστά στο αναπόφευκτο μιας ζωής που πλησιάζει στη λήξη της. Η εικόνα της ανθρώπινης σκληρότητας, της κοινωνικής ζούγκλας, της απάτης και της αυταπάτης του «μεγαλείου», της τυραννικής εξουσίας, της άδικης δικαιοσύνης, η απεικόνιση της δυστυχίας και της οδύνης που όλα τούτα προκαλούν, είναι εδώ άγρια και πιο τρομερή παρά ποτέ.
Ο Ληρ είναι το μεγάλο δραματικό ποίημα, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, αφού έχει πρώτα διασχίσει όλο τον ανήφορο του Πόνου, του πόνου που τον έχουν προκαλέσει τόσο οι δικές του αφροσύνες όσο και η κοινωνική βαρβαρότητα, όπου κι αυτός έχει άφθονα συμβάλει.…
Σημείωμα του Σκηνοθέτη
Η αθάνατη ιστορία του αυταρχικού βασιλιά με τις τρεις κόρες, που απαιτεί την αφοσίωση και την αγάπη τους με αντάλλαγμα πλούτη και εξουσία, γραμμένη από τον Σαίξπηρ 400 χρόνια πριν, μεταφέρεται στη φιμωμένη εποχή μας από ένα θίασο νέων ανθρώπων με πρωταγωνιστή τον Νικήτα Τσακίρογλου.
Ένα σκληρό παραμύθι, ένα έργο καταιγιστικό, όπου το πάθος των νέων ανθρώπων για μια ανεξάρτητη ζωή συγκρούεται με το πείσμα και τον παραλογισμό των γέρων.
Η τραγική ιστορία τρελών που οδηγούν τυφλούς αλλά και γέρων που γεννάνε αχάριστα παιδιά παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Στάθης Λιβαθινός
Συντελεστές
Μετάφραση: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ Σκηνοθεσία: ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ Σκηνικά-κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ Μουσική: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΖΗΣ Φωτισμοί: ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Κίνηση: ΝΙΚΟΛΑΪ ΚΑΡΠΟΦ Δραματουργική επεξεργασία: ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βοηθός σκηνογράφου: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Οργάνωση παραγωγής: ΡΟΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
Διανομή Βασιλιάς Ληρ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, Γονερίλη: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Ρεγάνη: ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Κορντέλια: ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, Δούκας του Ώλμπαν: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ, Δούκας της Κορνουάλης / Αγγελιοφόρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΓΑΡΗΣ, Βασιλιάς της Γαλλίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δούκας της Βουργουνδίας / Κήρυκας / Αξιωματικός: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, Κόμης του Γκλόστερ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, Έντγκαρ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, Έντμοντ: ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, Κόμης του Κεντ: ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Γελωτοποιός του Ληρ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ / ΑΣΤΕΡΗΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ, Όσβαλντ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ Κούραν / Υπηρέτης του Γκλόστερ: ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΡΗΣ, Υπηρέτης του Δούκα της Κορνουάλης: ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΑΚΗΣ, Γιατρός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Λοχαγός: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, Αγγελιοφόρος: ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ, Ιππότες του Ληρ, Στρατός των Γάλλων: ΘΙΑΣΟΣ
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Χρήστος Κλάρος (μπάσο), Παναγιώτης Παπάζογλου (ηλεκτρική κιθάρα), Θεόδωρος Χυτήρης (τύμπανα)
Χορηγοί επικοινωνίας - ΕΡΤ ΑΕ., ΕΡΤ 3
Με την υποστήριξη -TV100, fm100
Πολιτιστικό site – ελ-culture

Αποτελέσματα διαγωνισμών Azania’s και Nam a’.....

Αποτελέσματα διαγωνισμών Azania’s και Nam a’και ένας νέος θεατρικός διαγωνισμός
Αποτελέσματα Chalet Azania’s Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν τέσσερις διανυκτερεύσεις, από Κυριακή έως Πέμπτη, σε αυτόνομο διαμέρισμα δύο ατόμων στο ατμοσφαιρικό σαλέ των Καλαβρύτων, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, είναι οι:
Στέλλα Ηλιάδου
Αργυρώ Καρακάξη
Για να επιβεβαιώσετε την διαμονή σας εκεί θα πρέπει να καλέσετε στο Chalet Azania’s και να δηλώσετε τις ημερομηνίες που επιθυμείτε να κλείσετε το δωμάτιό σας, στο τηλέφωνο 26920 29100.
Μάθετε περισσότερα για το Chalet Azania’s εδώ. Αποτελέσματα εστιατορίου Nam a’Και οι δύο τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από ένα γεύμα για δύο άτομα στο ασιατικό εστιατόριο Nam a’ οποιαδήποτε καθημερινή επιλέξουν είναι οι:
Ευτύχιος Πρασσάκης
Γεώργιος Δουκάκης
Για να επιβεβαιώσετε την κράτηση του τραπεζιού σας, επικοινωνήστε με το εστιατόριο Nam a’ στο τηλέφωνο 210 6008936.
Μάθετε περισσότερα για το εστιατόριο Nam a’ εδώ. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ορέστης»Η νεοσύστατη θεατρική εταιρεία «επωδός» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 τον «Ορέστη» του Γιάννη Ρίτσου, ένα από τα κορυφαία έργα του μεγάλου μας ποιητή, με σκοπό την δημιουργία μιας λυρικής παράστασης με έντονα εικαστικά και μουσικά στοιχεία, αντάξια της σπουδαιότητας του κειμένου.
Αν θέλετε να βρεθείτε και εσείς στο θέατρο Βαφείο (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, τηλ: 210 3425637) την Τρίτη 3, το Σάββατο 7 ή την Κυριακή 8 Μαρτίου, δηλώστε τώρα συμμετοχή μέσω της Φόρμας Διαγωνισμού και κερδίστε διπλές προσκλήσεις.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν με mail το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου, οπότε μείνετε on-line.
Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ.