Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 351 - ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016/1530 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 15-11-16/09 UTC
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1035 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1017 ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ 1019 ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ
ΤΥΝΗΣΙΑΣ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/04 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.20
ΑΠΟ 15/19 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/04 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΑΠΟ 15/19 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/04 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ……

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ……

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ρε παιδί μου, «πρόοδος» με όλη τη σημασία της λέξης. Έρχονται διαδικασίες «πριν από εμάς, για εμάς» που θα επιτρέπουν πλέον στο «κράτος», και στα λοιπά κοράκια, να αποκτούν τα σπίτια μας ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, φτάνει να έχουν κάποιον υπολογιστή.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, και , καλώς να τους δεχτούμε.
Διαβάστε το άρθρο  Συνέλληνες, και τα λέμε….
«Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων
Το ΥΠΟΙΚ δημιουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για να «ξεκολλήσει» την διαδικασία. Εντός του 2017 η πρώτη e-δημοπρασία
Οι Θεσμοί, κατά τον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων για την β΄ αξιολόγηση, είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για το «μπλοκάρισμα» και τα εμπόδια που μπαίνουν στην ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Δεν έμειναν μόνο σ’ αυτό, αλλά απαίτησαν από την κυβέρνηση να βρει τρόπο, προκειμένου να «ξεκολλήσει» την διαδικασία των πλειστηριασμών, το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπερ και εγένετο και με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που έχει… επωμιστεί το έργο, να προχωράει με γοργά βήματα στη δημιουργία προγραμμάτων και πλατφόρμων για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2017, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων.
Μέσω αυτής της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας, το ΥΠΟΙΚ θα επιτύχει επί της ουσίας να «ξεπαγώσει» τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι δεν θα είναι τρόπον τινά άμεσα εξαρτώμενοι από τους συμβολαιογράφους. Η παρουσία των τελευταίων δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, ενώ  παράλληλα θα παρακάμπτεται και η διαδικασία στις αίθουσες των δικαστηρίων, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και προξένησε κωλυσιεργίες στην εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών.
Ο σχεδιασμός που έχει γίνει στο ΥΠΟΙΚ και για τον οποίο θα λάβουν γνώση οι Θεσμοί, κατά τις επαφές των δύο πλευρές τις επόμενες ημέρες, προβλέπει ότι μέχρι το Απρίλιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς επίσης και το σύστημα αναγγελιών με ηλεκτρονικά μέσα και απόδοσης πλειστηριασμάτων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τον Μάιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα είναι σε θέση να διενεργήσει τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων.
Στον e-πλειστηριασμό θα περιλαμβάνονται ακίνητα που προέρχονται από κατασχέσεις οφειλετών του δημοσίου, όπως επίσης και ακίνητα που βάζουν σε δημοπρασία οφειλέτες, έτσι ώστε να «αντισταθμίσουν» με την εφορία τα χρέη τους. Ανάλογες ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα δημιουργήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε επίσης σύντομο χρονικό διάστηα.
Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός
Σχετικά απλή είναι η διαδικασία για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στον πλειστηριασμό, ενώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ηλεκτρονικά, θα υποβάλλονται η εγγυητική επιστολή συμμετοχής και οι προσφορές από τους πλειοδότες. Πρόκειται για μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία για όλους του σχετιζόμενους, που δημιουργεί αποτελεσματικότερες δικλίδες ασφαλείας και προστασίας προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, απέναντι σε επιτήδειους και «κοράκια»…»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Βλέπετε Συνέλληνες πόσο όμορφα τα έχουν σχεδιάσει; Για πότε θα αλλάζει χέρια το σπίτι σου ΕΛΛΗΝΑ, δε θα το παίρνεις χαμπάρι.
Τι σου είναι ρε παιδί μου η τεχνολογία.
Ούτε συμβολαιογράφοι, ούτε δικαστήρια, ούτε διαμαρτυρίες, και διακοπές των διαδικασιών, ΤΙΠΟΤΑ.
Θα πατούν κάποιοι το πληκτρολόγιο και η υπόθεση θα τελειώνει σε χρόνο μηδέν, εξασφαλίζοντας έσοδα για το κράτος, και ξεσπίτωμα για τον κοσμάκη.
Είναι αυτό που λεγανε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
Το είπαν, και το κάνουν.
Κανένα χέρι δε θα ακουμπήσει τα σπίτια προς κατάσχεση, πλην των νέων ιδιοκτητών τους.
Όλα τα άλλα, θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Αυτή η χώρα, ΠΟΤΕ δεν ανακάλυψε κάτι για καλό.
Για ζημιές και καταστροφές, είμαστε πρώτοι.
Το υποτιθέμενο κράτος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μέχρι σήμερα, το μόνο που ΣΚΟΠΙΜΑ πετυχαίνει, είναι να ταλαιπωρεί τον πολίτη, και όχι να τον διευκολύνει, και ας βγει όποιο βαμμένο κομματόσκυλο να ισχυριστεί πως δεν είναι έτσι.
Ένα παράδειγμα για τα λεγόμενα μου;
Η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΚΕΠΑ, η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση (ΟΛΑ ΣΚΟΠΙΜΑ).
Που είναι η τεχνολογία σας εδώ; Διαδικασία που μπορείτε να την ολοκληρώσετε μέσα σε δέκα λεπτά, αφού έχετε φακελωμένους ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς, την «τραβάτε» μήνες. Οι «γραμματείες» των ΚΕΠΑ να γράψουν το χαρτομανι, κλπ, κλπ.
Και άλλα πολλά παραδείγματα, που αηδιάζουν τον κόσμο….
Καλώς να δεχτούμε τους e- πλειστηριασμούς αδέλφια, και όποιες άλλες «τεχνολογικές εκπλήξεις» μας επιφυλάσσουν.
Βλέπετε, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, διψούν για αίμα.
Και δεν πρόκειται να «ξεδιψάσουν» αν δεν εξαφανίσουν τα πάντα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία

Γιώργος Σακελλαρίδης - Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD) Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική - Τραγούδι: Γιώργος Σακελλαρίδης
Στων κύκλων τη χώρα, για κακή του ώρα,
βρέθηκε ένα τρίγωνο. Πω πω πω! Αλίμονο!
Ένα τρίγωνο «μετανάστης», «ξένος», στη χώρα των κύκλων...
Είναι άραγε η διαφορετικότητα «πλούτος» ή πρόβλημα;
Μήπως ο καθένας είναι και «ξένος» και μοναδικός σε όλο τον κόσμο;
Ένα βιβλίο με CD, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Ελένη Κριτσιβέλα - Στο δάσος ξανά

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Τι χρώµα έχει η ελευθερία; Για τον Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, και τη Μαριγούλα, µια αρκούδα χορεύτρια, η ελευθερία έχει χρώµα πράσινο. Το χρώµα του δάσους.
Πάντα η Μαριγούλα ονειρευόταν και την ελευθερία της και το δάσος.
Ο Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, τη βγάζει από το όνειρο και γυρίζουν για πάντα ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΞΑΝΑ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Σάββατο 26 Νοεμβρίου η Κέλλυ Σταμουλάκη με την ομάδα της στον Ιανό!

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας καλούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 στο Cafe του βιβλιοπωλείου «Ιανός», για την παρουσίαση του βιβλίου «Μόνο αν το πιστέψεις…» το οποίο συνοδεύεται από CD.
Η συγγραφέας, οι ερμηνευτές των τραγουδιών και οι ηθοποιοί,
θα σας ταξιδέψουν παρέα με τις νότες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε μια ιστορία για την αυτοπεποίθηση, την τόλμη, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Γιατί…
Μόνο αν το πιστέψεις, τολμάς! Μόνο αν το πιστέψεις, νικάς!
Παίζουν και τραγουδούν: Ελένη Καστάνη, Ορέστης Τρίκας, Μυριέλλα Κουρεντή, Παύλος Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης Σούλης, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Ελένη Καρβέλη, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Γιώργος Σαμαράς, Παναγιώτης Σαχάς.
Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη
Βιβλιοπωλείο Ιανός Σταδίου 24 Αθήνα, Τηλ. 210 3217917
Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο Περικλής Καφάσης στον Ιανό της Θεσ/νίκης με την καλή μάγισσα και το ρεβιθοχωριό!

Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού του Περικλή Καφάση «Η καλή μάγισσα και το ρεβιθοχωριό», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Ελάτε να πετάξουμε σε σύννεφα με μαγικές σκούπες, να φορέσουμε καπέλα μαγικά και να μελετήσουμε τα πεντανόστιμα ρεβίθια.
Με διαδραστικό παιχνίδι και αφήγηση θα δούμε με άλλο μάτι τους «κακούς» των παραμυθιών.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟS Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 277004
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

New! Ray70 Multifunction Radio System

New! Ray70 Multifunction Radio System
Ακούστε και δείτε ! το νεο Ray70 από την Raymarine είναι το απόλυτο all-in-one λύση επικοινωνίας για Captains που απαιτούν το καλύτερο. Η πολλαπλών λειτουργιών Ray70 VHF διατίθεται στάνταρ με ένα ραδιόφωνο VHF πλήρους λειτουργίας, δέκτη AIS, και είναι διπλού σταθμού για ενδοεπικοινωνία !
Key FeaturesBuilt-in AIS δέκτη και 72 καναλιών WAAS GPS
25W τηλεβόα εξόδου με ακούσετε-πίσω και αυτόματη σήματα ομίχλης
Dual-σταθμό και ενδοεπικοινωνία ικανή με προαιρετικό αξεσουάρ ακουστικό
οθόνη LCD μεγάλου μεγέθους για καλύτερη προβολή
Αποσπώμενο γροθιά-μικρόφωνο με ενσωματωμένο ελέγχους και μικρόφωνο δυνατότητα μετεγκατάστασης
Αποσπώμενο gunmetal ασημένια σφενδόνη και προαιρετική μαύρη στεφάνη
View the specifications
Premium, all-in-one communications solution
Η Ray70 ξεκινά με ένα ισχυρό, 25W ασύρματο VHF με αποσπώμενο, ακύρωσης θορύβου γροθιά-μικρόφωνο και ήχου υψηλής ποιότητας. Στάνταρ χαρακτηριστικά VHF περιλαμβάνουν hi / lo επιλογή ισχύος, dual-watch, tri-ρολόι, NOAA Καιρός προειδοποίησης, σάρωση καναλιών, και πολλά άλλα. Φυσικά, Ray70 υποστηρίζει Class D Digital Selective Calling και συνεργάζεται άψογα με Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών χάρη στο πρότυπο NMEA2000 και NMEA0183 δικτύωσης.
Ενσωματωμένο GPS
Ray70 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο δέκτη GPS 72 καναλιών εξασφαλίζοντας θα έχετε πάντα ένα σταθερό στίγμα για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Built-in AIS
Το ενσωματωμένο Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ray70 του (AIS) δέκτη απλοποιεί την εγκατάσταση και παρέχει κρίσιμες πληροφορίες της κυκλοφορίας των πλοίων σε συμβατές οθόνες πλοήγησης.
Built-in τηλεβόα
Για επικοινωνία στο κατάστρωμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η Ray70 έχει επίσης ένα ενσωματωμένο 25W τηλεβόα εξόδου με δυνατότητα να ακούσετε-πίσω. Αυτό το καθιστά απλό να αλληλεπιδρούν με το πλήρωμα στο κατάστρωμα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή με κοντινά σκάφη. Απλά συνδέστε το Ray70 σε προαιρετική αδιάβροχη αποστολής μηνυμάτων κέρατο Raymarine του. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τηλεβόα του Ray70 να παράγει σήματα ομίχλης για τα σκάφη που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε άγκυρα, όπως απαιτείται από το ναυτικό των κανόνων-of-the-road.
Flexible mounting options
Η Ray70 περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στροφέων κιτ στηρίγματος και μπορεί επίσης να είναι εντοιχιζόμενο χρησιμοποιώντας κατάλληλα σημεία της προσάρτησης front-mount. Η gunmetal ασημένια σφενδόνη ταιριάζει Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών για ένα premium εμφάνιση. Ένα προαιρετικό κιτ μαύρο στεφάνι είναι, επίσης,διαθέσιμη.
Optional Second Station KitΗ Ray70 VHF Radio υποστηρίζει επίσης την προαιρετική δεύτερη ακουστικό σταθμό για απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό σας δίνει πλήρη λειτουργία VHF και ενδοεπικοινωνία ικανότητα από μια δεύτερη θέση επί του σκάφους.
Η συσκευή διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους οθόνη LCD και υψηλής αντίθεσης κείμενο και τα γραφικά που είναι ορατά μέρα ή νύχτα.
Εκτός από την παροχή πλήρη πρόσβαση σε ένα
ll των δυνατοτήτων VHF, θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε την άνεση του σταθμού-για-σταθμό ενδοεπικοινωνίας ζητώντας μεταξύ του ακουστικού και κύρια ραδιόφωνο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/new-ray70/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Το πιο όμορφο κυκνάκι

Το πιο όμορφο κυκνάκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Ανατύπωση: 2η 8 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-038-2
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ
για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.
Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ
Εφτά κυκνάκια σε μια λίμνη περιμένουν πώς και πώς την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας, που θα έρθει με την εβένινή του γόνδολα για να διαλέξει το πιο όμορφο και να το πάρει μαζί του στο παλάτι.
Ποιο όμως είναι το πιο όμορφο απ’ όλα τα κυκνάκια; Ποιο θα διαλέξει ο βασιλιάς; Ποιο θα περάσει ζωή χαρισάμενη στη μυθική λιμνούλα της βασιλικής αυλής με το αλαβάστρινο σιντριβάνι; Ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά;
Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

Νέος τίτλος: ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, του Arthur Schopenhauer

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ του Αrthur Schopenhauer, σε μετάφραση Ξενοφώντα Αρμύρου. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τέσσερα από τα θεμελιώδη δοκίμια του κορυφαίου φιλοσόφου.

Νέοι τίτλοι: ΠΟΙΗΣΗ

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια

ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.

- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια
διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου  
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2
Τιμή € 19,17
  

Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.

*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


Ελλάδα: 8 ξενώνες που σερβίρουν εξαιρετικό πρωινό.

Σημειώστε...

Βασική συνταγή για σπιτικό ψωμί.
Σούπα μινεστρόνε.
Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin).

Οι πόλεις που αγαπούν το ποδήλατο περισσότερο στον κόσμο.

ArtTravel

1

Κόσμος


Oι πόλεις που αγαπούν το ποδήλατο περισσότερο.
 
Κάντε κλικ
2

Λονδίνο

Ένα ταξίδι στο χρόνο.
3

Καλαρρύτες

Η ζωή δεν είναι μονόδρομος.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

8 ερωτήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε πριν το check in.

4

Ιωάννινα

Τα καλύτερα στέκια για καφέ και ποτό.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

40 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ευρώπη.

Αθήνα: Τα μαγαζιά που αγαπάμε στην Πλάκα.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 14-11-16/21 UTC
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1034 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
1019 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.00 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ
4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΙΟ, ΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟ,
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ