Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ψεκασμός Πεύκων για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης

Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου πιτυοκάμπης (κοινή κάμπια των πεύκων), πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο (19/10/09 έως 15/11/09) επίγειους ψεκασμούς με εξειδικευμένο συνεργείο του.
Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται τις πρώτες πρωινές ώρες και χρησιμοποιείται εξειδικευμένο βιολογικό εντομοκτόνο (Bacillus Thurigiensis) το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα, τα ζώα, τους ανθρώπους, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών, είναι τα πευκόφυτα πάρκα, άλση, περιβάλλοντες χώροι σχολείων αλλά και μεμονωμένα άτομα Πεύκης του Δήμου.

«ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» - ΤΜΗΜΑΤΑ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η νέα διδακτική χρονιά ξεκίνησε και το «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» ξεκίνησε και αυτό με όλα τα τμήματα του. Συγκεκριμένα: 1) Τμήμα Πιάνου - Αρμονίου με Καθηγήτριες τις κυρίες Γεωργία Δαμούζη, Ζιζή Νασκιντασβίλη, Αλίκη Πανούση.
2) Τμήμα Κλασικής - Ακουστικής - Ηλεκτρικής Κιθάρας με καθηγητές τους κυρίους Ζαφείρη Φωτιάδη, Δημήτρη Κατσάνη.
3) Τμήμα Βιολιού με καθηγήτρια την κυρία Λουκία Στεφανίδου.
4) Τμήμα Ακορντεόν με καθηγήτρια την κυρία Ανθή Γουδίνη.
5) Τμήμα Πνευστών (Κλαρινέτο, Φλάουτο, Σαξόφωνο, Φλογέρα) με καθηγητές τους κυρίους Γιώργο Σαμαρά, Βαγγέλη Βαλατσό.
6) Τμήμα Μπουζουκιού με καθηγήτρια την κυρία Αγγελική Παπαπαντελή.
7) Τμήμα Φωνητικής (Σύγχρονο Τραγούδι) με καθηγητές τους κυρίους Χρήστο Λυριτζή, Στέφανο Λιάσιο
8) Τμήμα Ντράμς με καθηγητή τον κύριο Ζαφείρη Φωτιάδη.9) Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών ( Ωδική, Αρμονία, Ενοργάνωση, Αντίστιξη, Φούγκα) με καθηγητές τους: Γεωργία Δαμούζη, Ζιζή Νασκιντασβίλη, Αγγελική Παπαπαντελή, Ζαφείρη Φωτιάδη.
10) Τμήμα Προετοιμασίας για Μουσικές Ακαδημίες με καθηγήτρια την κυρία Γεωργία Δαμούζη.
11) Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας (Ενορχήστρωση με Η/Υ, Ηχογράφηση φωνής και όλων των οργάνων, Επεξεργασία Ήχου κλπ) με καθηγητή τον κύριο Στέφανο Λιάσιο.
12) Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας με καθηγήτρια την κυρία Λουκία Σταφανίδου.
13) Τμήμα Διδασκαλίας Μουσικών Συγκροτημάτων (Σύγχρονη Μουσική) με καθηγητή τον κύριο Ζαφείρη Φωτιάδη.
14) Τμήμα Μπαλέτου(Μουσικοκινητική Αγωγή, Μπαλέτο, Σύγχρονος Χορός) με καθηγήτριες τις κυρίες Κατερίνα Τσιάρα, Πέγκυ Παπαντωνίου.
15) Τμήματα Χορών Λάτιν, Χιπ Χοπ, Τζαζ με καθηγήτριες τις κυρίες Ανθή Γουδίνη, Λουκία Στεφανίδου.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ.

Όταν οι «βάσεις» είναι οι σωστές, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη! Επαλήθευση των πιο πάνω αποτελεί η επιτυχία της ΜΑΡΙΑΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗ, μαθήτριας χορού του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» στα Μουδανιά η οποία επέτυχε στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ, κάνοντας υπερήφανους τόσο τους γονείς της, όσο και τους καθηγητές της στην «ΣΥΝΘΕΣΗ»! Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές αλλά και όλα τα παιδιά που φοιτούν στα διάφορα τμήματα του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» συγχαίρουν την Μαρία Δουλγέρη για την επιτυχία της και της εύχονται καλή συνέχεια και μεγαλύτερες επιτυχίες!

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ

Το πείραμα της Αριάδνης
Μαλλιάγκας Πλάτων (άλλα έργα του συγγραφέα)
Κωδικός 30182 Βάρος 0,86 kg
ISBN 978-960-422-796-9
Σχήμα 14x21 Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Σελίδες 592
Πρώτη έκδοση 2009
Η Αριάδνη είναι γλύπτρια και τελειόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Προκειμένου να ολοκληρώσει την πτυχιακή της, κατασκευάζοντας ένα έργο εμπνευσμένο από τις ζωές των γειτόνων της, αποφασίζει να τους κατασκοπεύσει, με στόχο να εξασφαλίσει ορισμένα αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους.
Ο φόβος, μήπως αυτό το εγχείρημα την οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εμπλοκή με τον νόμο, δεν φαίνεται ικανός να την σταματήσει. Ασχέτως με το ποια θα είναι η κατάληξη, χάρη στην Αριάδνη ο αφηγητής βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στον «λαβύρινθο» της πολυκατοικίας, να μπει σε ξένα διαμερίσματα, να κρυφοκοιτάξει άγνωστες ζωές, να γνωρίσει τις ανομολόγητες επιθυμίες τους, τα μυστικά και τα αδιέξοδά τους.
Στο τέλος, θα βρεθεί μπλεγμένη σε μια απρόσμενη περιπέτεια που θα αναστατώσει τη ζωή της αλλά και τις ζωές των συγκατοίκων της.
«… Πάλι τα ίδια... Στεναχωριόταν που τα ρούχα, της έπεφταν τόσο συχνά στον κήπο του παπά. Φέτος μονάχα της συνέβη άλλες τρεις φορές. Τι θα σκεφτεί στο τέλος ο άνθρωπος; Ότι το κάνει εσκεμμένα; Και καλά, στις άλλες περιπτώσεις ήταν ένα πουλόβερ, ένα παντελόνι, ένα μακό μπλουζάκι... Μα εσώρουχο, της φαίνεται λίγο τραβηγμένο.
Με τι μούτρα θα του το ζητήσει το πρωί;
Πάντα έστελνε τον Νικήτα, τον διαχειριστή, να τα γυρέψει.
Τώρα όμως; Πάει πολύ ν’ αλλάξει το εσώρουχό της τόσα άγνωστα χέρια…»
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εξερευνά τους άγνωστους βίους που κινούνται αθόρυβα δίπλα μας.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ

Ο Τεχνίτης της θάλασσας,
Μυθιστορηματική Βιογραφία ISBN 978-960-89797-8-9 Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη
σελίδες 224
Όταν η επιθυμία δουλεύεται μεθοδικά και με μεράκι, τότε το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά. Μια ευαίσθητη και γεμάτη ρεαλισμό μυθιστορηματική βιογραφία του Ραφαήλ Μελαχροινού, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ναυπηγούς.
Ο Ραφαήλ Μελαχροινός γεννήθηκε στην Ύδρα.
Εκεί συνάντησε και τον έρωτα της ζωής του, την Ασπασία, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν δέκα παιδιά.
Ξεκινώντας ως μαθητευόμενος τεχνίτης ξύλινων σκαριών στην Ύδρα, κατάφερε με επιμονή και πείσμα να στήσει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυπηγικές εταιρείες και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο εξωτερικό.
Μετά το θάνατό του, τα γραφεία της εταιρείας μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στον Πειραιά.
Στο «Όλγα», ένα από τα ιδιόκτητα σκαριά της οικογένειας, γυρίστηκαν σκηνές και από τη γνωστή κινηματογραφική ταινία Έξοδος, ενώ πολλά από τα πλοία της οικογένειας μνημονεύονται σε βιβλία της εποχής.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τελετές ενηλικίωσης
ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία
ISBN : 9789604555369
ΣΕΛΙΔΕΣ : 200
ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 09
«Να γίνεις άντρας!» εύχεται κάθε γονιός στον κανακάρη του.Ναι, αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό για ένα αγόρι;
Πώς να διαχειριστεί σωστά το πρώτο φιλί, να αντέξει την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, να ξεπεράσει τη λούμπα της στρατιωτικής θητείας;
Μήπως υπάρχουν γυναίκες και άντρες, συγγενείς αλλά και άγνωστοι, που με φανερές ή απόκρυφες τελετές βοηθούν τους νέους κάθε εποχής να μυηθούν στα μυστικά του κόσμου των μεγάλων;
Τα δεκαεφτά επεισόδια από τη ζωή του Ανδρέα κάτι τέτοιο μαρτυρούν: για να ενηλικιωθείς, πρέπει να χύσεις πολύ ιδρώτα, μερικές φορές και αίμα.Α, και κάτι άλλο ακόμα…

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ
Συγγραφέας: Ι. Μ. Λεμονής
Σελίδες: 542
Isbn: 978-960-6748-51-6
Συγγραφέας: Λαοκράτης Βάσσης
Σελίδες: 178
ISBN:978-960-6748-30-1
Συγγραφέας: Πόλυ Χατζημανωλάκη
Συγγραφέας: Charles Stewart
Μετάφραση: Μαριάννα Σωκράτους
Επιμέλεια: Ευάγγελος Αυδίκος
ISBN: 960-6748-16-5
Σελίδες: 296
Διαστάσεις: 17Χ24

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης έχοντας ως δεδομένα ότι - H στελέχωση των Ελληνικών Βιβλιοθηκών με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οργανωτικής και λειτουργικής αναβάθμισής τους για να ανταποκριθούν στο σύγχρονο ρόλο τους. -Η επαγγελματική κατοχύρωση του επαγγέλματος του βιβλιοθηκονόμου - επιστήμονα της πληροφόρησης στη χώρα μας δεν έχει επιτευχθεί με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των σχολών Βιβλιοθηκονομίας (ΑΕΙ - ΤΕΙ) και να μην προσλαμβάνονται στις θέσεις των βιβλιοθηκονόμων επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων. -Η πρακτική που ακολουθείται από την πολιτεία με την πλήρωση των θέσεων των βιβλιοθηκονόμων με καθηγητές και δασκάλους, στις σχολικές, δημόσιες βιβλιοθήκες και στα αρχεία καθώς και η εφαρμογή προγραμμάτων Stage καθιστούν το εργασιακό καθεστώς στις Ελληνικές Βιβλιοθήκες πολύπλοκο και ασαφές, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης για τους αποφοίτους των σχολών Βιβλιοθηκονομίας. Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο προκειμένου να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα για να προχωρήσουμε από κοινού στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχιούχων των σχολών βιβλιοθηκονομίας που θα εξασφαλίζει και τη στελέχωση των ελληνικών βιβλιοθηκών με ειδικευμένο προσωπικό με κατάλληλη εκπαίδευση για την αναβάθμισή τους.

So Sad

So Sad Στο contACT, Contemporary Art Club, Δάφνης 12 Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων O Sad ονειρεύεται. O Sad ταξιδεύει. O Sad είναι μόνος, χαμένος σε αυτή την αχανή πόλη. Πουλ;aει τριαντάφυλλα. Όχι, δεν είναι λυπημένος. Κι ας τον λένε Sad, δηλαδή ….Sadam To Sadam είναι κι αυτό ένα όνομα, όπως όνομα είναι και Το Αδόλφος και το Ιησούς. Ένας άνδρας 30 χρονών. Ένας λαθρομετανάστης.. Ζει πουλώντας τριαντάφυλλα. Ζει μόνος... Και μιλ;aει με τις σκιές...δηλαδή με εμάς... Ίσια στα μάτια. Ταυτότητα της παράστασης Σκηνοθετεί η Νόπη Ράντη Παιζει ο Αλέξανδρος Ευκαρπίδης Πληροφορίες της παράστασης Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη Ώρα έναρξης: 21: 30 Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος Χώρος παραστάσεων: Δάφνης 12, Περιοχή City Gate. Πληροφορίες – Κρατήσεις : (+30)2314-010237 (6-9 μ.μ.) & 6945408096 (SMS) Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com, dafni73@gmail.com

Αιμίλιος Ριάδης - Κουαρτέτο

Αιμίλιος Ριάδης - Κουαρτέτο - 22/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Δωματίου Κανονικό: 10 € Λεωφορεία: 10,31,14,2Ανδρέας Παπανικολάου, βιολί Γιώργος Κανδυλίδης, βιολί Αλεξάνδρα Βόλτση, βιόλα Λίλα Μανώλα, βιολοντσέλλο Alain Meunier, βιολοντσέλλο Το κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» συμπράττει με το Γάλλο σολίστ Alain MeunierΤο κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» ιδρύθηκε το 2005 από νέους μουσικούς της πόλης μας. Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους Έλληνες και ξένους, διεθνούς φήμης, μουσικούς.
Το ρεπερτόριο του συνόλου συμπεριλαμβάνει έργα από την προ-κλασική περίοδο έως και τον 20ο αιώνα. Στη συναυλία των Δημητρίων, σε σύμπραξη με το Γάλλο σολίστ Alain Meunier, θα ερμηνεύσουν έργα Μπετόβεν και Σούμπερτ.
Ο πρίγκιπας Razumovsky ήταν Ρώσος Πρέσβης στην Βιέννη και σπουδαίος υποστηρικτής των τεχνών. Το 1806 ανέθεσε στον Beethoven να γράψει τρία κουαρτέτα εγχόρδων, σήμερα γνωστά με το όνομα Razumovsky Quartets, Opus 59. Το τρίτο κουαρτέτο Razumovsky σε Ντο μείζονα, που θα ερμηνεύσει το κουαρτέτο Αιμίλιος Ριάδης, χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη, αργή εισαγωγή του. Η πρώτη συγχορδία που εμφανίζεται είναι ελαττωμένη -φα δίεση, η οποία περνάει σε Σι ύφεση. Δεν οδηγείται όμως εκεί που περιμένουμε.
Περνάει από μια αργή και χωρίς συγκεκριμένη διεύθυνση πορεία συνεχόμενων μετατροπών ώσπου τελικά να καταλήξει στην τονική Ντο μείζονα. Το δεύτερο έργο που θα ερμηνεύει το κουαρτέτο είναι το κουιντέτο σε Ντο μείζονα D. 956 του F. Schubert.
Το έργο αυτό γράφτηκε το καλοκαίρι του 1828, δύο μήνες πριν το θάνατο του συνθέτη και αποτελεί το τελευταίο του οργανικό έργο. Εκτελέστηκε για πρώτη φορά το 1850 και εκδόθηκε το 1853. Ο Schubert εμπνεύστηκε για να συνθέσει αυτό το έργο από το τρίτο κουιντέτο του Mozart και από το κουιντέτο του Beethoven, op 29 τα οποία είναι γραμμένα στην ίδια τονικότητα, καθώς και από κάποια κουιντέτα του George Onslow.
Η ενορχήστρωση θυμίζει αυτή του Onslow, ενώ το πρώτο θέμα του Schubert έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτό του Mozart, όπως κάποια διακοσμητικά στοιχεία, τα άνισα μήκη των φράσεων, ανοδικά staccato arpeggios. Με τη σειρά του το κουιντέτο του Schubert υπήρξε πηγή έμπνευσης για το κουιντέτο για πιάνο του Johannes Brahms, το τρίτο μέρος του οποίου τελειώνει με τον ίδιο τρόπο όπως και το finale του Schubert, με ιδιαίτερη έμφαση στη δεύτερη χαμηλωμένη, ρε ύφεση.
Κουαρτέτο Αιμίλιος ΡιάδηςΠρόγραμμα συναυλίας
L.V. BeethovenΚουαρτέτο αρ. 3, op. 59Introduzione, Andante con moto - Allegro vivaceAndante con moto quasi allegrettoMenuetto graziosoAllegro moltoFranz SchubertΚουιντέτο Opus post. 163, D 956 για δύο βιολιά, βιόλα και δύο βιολοντσέλα Allegro ma non troppo AdagioScherzo: PrestoAllegretto

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

«ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»
Συγγραφέας: Βασίλης Θωμαίδης
Ημ. Εκδοσης: 10/2009
Εκδότης:ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
«Ένα παιδί, σκολιαρόπαιδο του Δημοτικού, μεγαλώνει σε μια φτωχική, παράμερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, του αδερφοσκοτωμού. Είναι τα χρόνια που ο κόσμος ανοίγεται μπροστά του και παρουσιάζεται με το πιο σκληρό του πρόσωπο. Βομβαρδισμοί, μάχες και ξεσηκωμοί, σκοτωμοί και θάνατοι από την πείνα και την παγωνιά. Μικρή ανασαμιά το σχολειό. Η αναζήτηση της παρηγοριάς στην εκκλησία και το κατηχητικό, οδηγούν στην πρώτη επαφή με το τρομερό βιβλίο, την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Και ο μικρός μαθητής μέσα στο άγουρο, παιδικό του μυαλό αναλογίζεται όσα ο κόσμος του «αποκαλύπτει» και πόσα από αυτά μοιάζουν με κείνα που ο Αγιορείτης σοφός καλογερόπαπας, ανασέρνει και ζωντανεύει, από το φοβερό όραμα της Αποκάλυψης στο κήρυγμα του……»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ “ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΩΝ” Le Monde est surréaliste19-20 Δεκεμβρίου 2009ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διαβάστε περισσότερα... ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ Μια εκδήλωση με τον Γιώργο ΓραμματικάκηΤην Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, στις 20.00 το βράδυ, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7). Διαβάστε περισσότερα... «ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ:
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ» Ημερίδα για τις σύγχρονες βιβλιοθήκες φιλοξενεί το Megaron Plus Διαβάστε περισσότερα... ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟ Οκτώβριος 2009 Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ KAI ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Διαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΜΑΡΑ ΧΩΜΑΤΙΔΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Διαβάστε περισσότερα...
YOUR VOICE Your Voice @ Μad TV: “Social Network Services:
Το καλύτερο internet-ικό χόμπι ή ο νέος τρόπος να ζεις?” Διαβάστε περισσότερα... THIS IS IT Μad Διαγωνισμός για Michael Jackson’s
“THIS IS IT”-
H Παγκόσμια Πρεμιέρα!Το Mad σε στέλνει Λονδίνο! Διαβάστε περισσότερα... TA NEA TOY ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα... O ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ PRINCIPAL CLUB THEATERΝίκος Παπάζογλου& η Λοξή Φάλλαγγα
Θα τραγουδήσουμε πάλι…Παρασκευή 13, Σάββατο 14,& Παρασκευή 20, Σάββατο 21,Νοεμβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα... “NAKED BOYS SINGING!” (Reloaded…) A musical comedyby Robert Schrock
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά τις ημέρες των αργιών (26 ,27 & 28 /10) Διαβάστε περισσότερα... MAD TV Εκπομπή Urban Heroes by Vodafone CU
Οι ήρωες της καθημερινότητάs μας επιστρέφουν στις οθόνες του Mad TV κάθε Κυριακή στις 20.30 με νέες ιστορίες Διαβάστε περισσότερα... «THEODORA» Διαβάστε περισσότερα... FOCUS: POST - ROMANCE 2009 50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
WHY CINEMA NOW?13-22 Νοεμβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα... ATHENS POETRY SLAM Ανία, οι μέρες σου είναι μετρημένες! Διαβάστε περισσότερα... 22o ΠαΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Πρόγραμμα Παραστάσεων Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η έντυπη δημοσιογραφία γίνεται πλουσιότερη και εγκυρότερη. Έγκυροι δημοσιογράφοι και αναλυτές με την πένα τους δημιουργούν έναν αξιακό κώδικα προσαρμοσμένο στις ελληνικές απαιτήσεις, παρεμβαίνοντας και προάγοντας τον δημόσιο λόγο. «ΣΟΒΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» - στην πολιτικη: Ασχολούμαστε με την πολιτική του πολιτεύειν, με κριτική σκοπιά και σεβασμό στον πολίτη. - στα διεθνη: Επαναφέρουμε τη διεθνή ειδησεογραφία στο επίκεντρο με έγκυρα ρεπορτάζ και αναλύσεις. - στην οικονομΙα: Ενημερώνουμε έγκυρα και αξιόπιστα για την οικονομία, κάνοντας το οικονομικό ρεπορτάζ και τις αναλύσεις ένα πραγματικό εργαλείο για τον έλληνα πολίτη και τον επιχειρηματία. - στην κοινωνΙα: Συνεχίζουμε τη σημαντική παράδοση των «Επικαίρων» της δεκαετίας του 70 και του 80 αναδεικνύοντας κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. - στον πολιτισμο: Δίνουμε το στίγμα για τα πολιτιστικά δρώμενα. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 1Ο ΤΕΥΧΟΣ: Τα πρώτα εικοσιτετράωρα του Γιώργου Παπανδρέου στο Μαξίμου Μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για την κυβέρνηση και τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία Αποκάλυψη: 40 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιο της Τουρκίας Αγωγοί: ο Ρώσος υπουργός ενέργειας και ο διευθυντής της GAZPROM στο περιοδικό «Επίκαιρα» Βατοπαίδι: Όλη η αλήθεια για Εφραίμ, Αρσένιο, και την κοινότητα του Ιωσήφ Αρης Σπηλιωτόπουλος: Οι υποψηφιότητες κλείνουν μετά την 7η Νοεμβρίου Μοντέλα: Πασαρέλα στην «Ασπρη Γραμμή» Συνεντεύξεις: Δ. Μελισσανίδης, Π. Βούλγαρης, Μ. Χατζηγιάννης, Κ. Δανδουλάκη

«Οι βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα: Καινοτομία – Δημιουργικότητα και Κοινωνικά Δίκτυα»

«Οι βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα: Καινοτομία – Δημιουργικότητα και Κοινωνικά Δίκτυα» Ημερίδα για τις σύγχρονες βιβλιοθήκες φιλοξενεί το Megaron Plus Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, ώρα 7μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας Η διανομή των δελτίων αρχίζει μιάμιση ώρα πριν την έναρξη. Στρέφοντας την προσοχή του στον θεσμό της βιβλιοθήκης και στον ρόλο που παίζει στις μέρες μας, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια ημερίδα που θα επικεντρωθεί στο μέλλον αυτού του θεσμού στον 21ο αιώνα. Η ημερίδα με θέμα «Οι βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα: Καινοτομία – Δημιουργικότητα και Κοινωνικά Δίκτυα» πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ξένοι ομιλητές και Έλληνες επαγγελματίες του χώρου θα καταθέσουν τις απόψεις τους και θα συζητήσουν για τις βιβλιοθήκες . Υπεύθυνος της εκδήλωσης και συντονιστής θα είναι ο Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Χορηγός της ημερίδας είναι το Κοινωφελές Ιδρύμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης Η ημερίδα θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην παρουσίαση και τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών, νέων υπηρεσιών και μεθόδων στρατηγικής ανάπτυξης από τον χώρο των βιβλιοθηκών σε διεθνές επίπεδο. Δύο διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη και την Αμερική θα αναλάβουν να μας παρουσιάσου ν τη διεθνή εμπειρία. Η πρώτη ομιλήτρια είναι η Helene Blowers (Ελεν Μπλάουερς), Διευθύντρια Ψηφιακής Στρατηγικής στη Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη Κολόμπους στο Οχάιο. Το 2007, η Helene Blowers ανακηρύχθηκε από το Library Journal μία από τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ως προς το μέλλον των βιβλιοθηκών. Το πρόγραμμα ανακαλυπτικής εκμάθησης Learning 2.0: 23 Things, που δημιούργησε ενώ υπηρετούσε ως Διευθύντρια Τεχνολογίας στη βιβλιοθήκη Charlotte Mecklenburg Library στη Βόρεια Καρολίνα, χρησιμοποιήθηκε από 500 τουλάχιστον βιβλιοθήκες σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο, η Helene Blowers είχε επικεντρώσει την έρευνά της στο δανεισμό ανάμεσα στις βιβλιοθήκες, ενώ έχει επίσης δουλέψει ως συντονίστρια υλοποίησης συστημάτων, ως σχεδιάστρια εκπαιδευτικού λογισμικού, καθηγήτρια και διευθύντρια ξενοδοχείου. «Η καριέρα μου φαίνεται σπασμένη σε χίλια κομμάτια, αλλά όλα συνδέονται μεταξύ τους», λέει η ίδια. Με 20 περίπου χρόνια εμπειρίας στον χώρο των βιβλιοθηκών, η Helene Blowers έχει γράψει μαζί με τον Robin Bryan το βιβλίο Weaving a Library Web: A Guide to Developing Children's Websites, έχει βραβευτεί με το LITA Hi Tech award για το 2008 και δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για τις βιβλιοθήκες, την τεχνολογία και την καινοτομία. «Αυτό που προσπαθώ καθημερινά είναι να μην χάσει η Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη Κολόμπους τις ευκαιρίες που προσφέρει το κύμα των τεχνολογικών εξελίξεων. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να γράφω στο blog μου LibraryBytes.com, κυρίως όμως απολαμβάνω την ¨πρώτη¨ μου καριέρα, αφού είμαι μητέρα δύο κοριτσιών και σύζυγος ενός ταλαντούχου σχεδιαστή λογισμικών», δηλώνει για τη ζωή της. Η διάλεξη της Helene Blowers έχει τίτλο Ανακαλύπτοντας τον Φοίνικα: Φτερά, Πτήση και το Μέλλον των Μέσων στις Βιβλιοθήκες. «Καθώς οι βιβλιοθήκες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζουν να εξελίσσονται στον σημερινό πολιτισμό, ο οποίος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, η ανησυχία για το μέλλον της εκτύπωσης και του «βιβλίου» παραμένει. Ωστόσο, κοιτώντας κανείς τις τρέχουσες τάσεις, μπορεί να θεωρήσει ότι το μέλλον των βιβλιοθηκών ίσως δεν εξαρτάται από τη δημιουργία ή την εξέλιξη νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών, αλλά έγκειται ενδεχομένως σε κάτι “βαθύτερα τοπικό”. Καθώς τα παλιά μορφότυπα και τα μοντέλα υπηρεσιών παρα κμάζουν, ένας καινούργιος κόσμος αναδύεται», εξηγεί η Helene Blowers. Δεύτερος ομιλητής της ημερίδας είναι ο Rolf Hapel(Ρόλφ Χάπελ), Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινού και Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Υπηρεσιών για τον Πολίτη του Δήμου Άαρχους της Δανίας. Ο Rolf Hapel αποφοίτησε από τη Βασιλική Σχολή Βιβλιοθηκονομίας και Επιστήμης της Πληροφόρησης της Δανίας το 1977, ενώ πραγματοποίησε και σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων. Έχει δουλέψει σε τέσσερις πόλεις της Δανίας ως βιβλιοθηκονόμος, αναπληρωτής διευθυντής και διευθυντής. Το 1994 διορίστηκε διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Άαρχους, ενώ υπηρετεί στην σημερινή του θέση απ ό το 2006. Ο Rolf Hapel έχει γράψει πολλά άρθρα και δίνει συχνά διαλέξεις για θέματα που άπτονται των βιβλιοθηκών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ήταν μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού της Δανίας, η οποία συνέταξε την Δανέζικη πράξη για τις δημόσιες βιβλιοθήκες. Το 2000 χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα της Δανίας και είναι επίτιμος καθηγητής στη Βασιλική Σχολή Βιβλιοθηκονομίας της Δανίας από το 2006. Το 1998, η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Άαρχους ανακηρύχθηκε σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας, ενώ το 2004 της απονεμήθηκε το βραβείο Bill and Melinda Gates Foundation «Access to Learning Award», ως έπαινος για τις «παραδειγματικές προσπάθειες τη ς βιβλιοθήκης να διευρύνει τη δημόσια πρόσβαση στην πληροφορία και την τεχνολογία». Το 2007, οι Υπηρεσίες Κοινού και Βιβλιοθηκών του Άαρχους ανακηρύχθηκαν μία από τις τρεις καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες της Δανίας για εκείνη τη χρονιά. Η διάλεξη του Rolf Hapel έχει τίτλο «Η δημόσια βιβλιοθήκη και ο ρόλος της σε μια Κοινωνία Βασισμένη στη Γνώση». «Η δημόσια βιβλιοθήκη είναι γνωστός θεσμός της βιομηχανικής κοινωνίας. Όμως οι καιροί άλλαξαν και η πληροφορία πέρασε από τις αναλογικές τυπωμένες μορφές σε ψηφιακές μορφές στο Ίντερνετ. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες αποτελούν χρήσιμο “επιχειρηματικό μοντέλο” διανομής της γνώσης με τυπωμένα βιβλία. Ωστόσο, το μοντέλο αυτό αρχίζει ήδη να υφίσταται δραματικές αλλαγές. Για να έχουν οι βιβλιοθήκες μέλλον ως θεσμός στη σύγχρονη κοινωνία, είνα ι απαραίτητες νέες στρατηγικές», λέει ο Rolf Hapel. Στην παρουσίασή του θα μιλήσει για τις προκλήσεις της σύγχρονης ηλεκτρονικής δημοκρατίας. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι με τους δύο ξένους ομιλητές και Έλληνες επαγγελματίες του χώρου. Εκεί θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα συνεργασίας ιδρυμάτων σε τοπικό επίπεδο αλλά και ο ρόλος των βιβλιοθηκών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Εκτός από την Helene Blowers και τον Rolf Hapel, συμμετέχουν επίσης: ο Μανώλης Γαρυφάλλου, Ph.D, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Στεφανία Μεράκου, Διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», η Αλεξάνδρα Παπάζογλου, Διευθύντρια των Βιβλιοθηκώ ν του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) και ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, Ph.D, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Ιωάννης Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού, γράφει: «Ζούμε σε μία εποχή όπου η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας πληροφόρησης και επικοινωνιών κάνει εμφανή την παρουσία της ποικιλοτρόπως σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής μας ζωής. Αυτή η τεχνολογική έκρηξη, σε συνδυασμό με την πληθώρα παραγωγής γνώσης δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία επανάσταση στο χώρο της πληροφόρησης. Παράλληλα, από την άλλη πλευρά, αυτή η νέα εποχή αναδεικνύει καινούργιες μορφές πολιτισμού και μάθησης. Έρευνες έχουν καταγρ άψει την ολοένα αυξανόμενη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία μάθησης, κυρίως από παιδιά και νεαρά άτομα. Επίσης, έχει επισημανθεί το γεγονός ότι οι νέοι μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα μέσα από δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με τη διασκέδαση και τη δημιουργική συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα, που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής τους πραγματικότητας. Σ’ αυτή τη νέα εποχή όπου δημιουργείται ένα δυναμικό πλέγμα σχέσεων μεταξύ των φορέων πληροφόρησης, του κοινού και της τεχνολογίας, πολιτιστικοί φορείς όπως οι βιβλιοθήκες, καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες, το ρόλο και τη σχέση τους μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εφόσον θέλουν να παραμείνουν στις επάλξεις ως κέντρα διαχείρισης της πληροφορίας, δημιουργικής μάθησης, προώθησης της νέας τεχνολογίας και συνοχής του κοινωνικού ιστού. Ακόμη περισσότερο, οι βιβλιοθήκες χρειάζ εται να ενισχύσουν το ρόλο τους ως χώροι ανακάλυψης, ερμηνείας και απόκτησης εμπειριών και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης των πολιτών». Γιατί να χτίζουμε βιβλιοθήκες στην υψηλής τεχνολογίας κοινωνία μας; Πώς να σχεδιάσουμε ιστο-βιβλιοθήκες; Πώς να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες ενστερνιζόμενοι τις δυνατότητες του Διαδικτύου; Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο διακεκριμένους ξένους εμπειρογνώμονες και κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου σε μια ζωντανή συζήτηση για τις βιβλιοθήκες στην ημερίδα του Megaron Plus «Οι βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα: Καινοτομία – Δημιουργικότητα και Κοινωνικά Δίκτυα» στις 11 Νοεμβρίου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΗ πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση είναι ένα νόσημα του περιφερικού νευρικού συστήματος με αλματώδη εξέλιξη.
Κατά κύριο λόγο καταστρέφονται στο νωτιαίο μυελό τα κύτταρα εκείνα που είναι υπεύθυνα για την κίνηση των μυών έτσι ώστε να ατροφούν οι μύες και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την λειτουργία τους.
Επειδή στους μύες αυτούς περιλαμβάνονται και οι αναπνευστικοί και ορισμένοι του προσώπου, της αναπνοής, της φωνής όταν προχωράει η ασθένεια με γρήγορο ρυθμό δημιουργείται στους ασθενείς πρόβλημα και ότι αφορά την εκφορά του λόγου και την λειτουργία της αναπνοής.
Σε εμπεριστατωμένη έρευνα που έγινε στο Πόρτλαντ της Αμερικής πάνω σε αυτούς τους ασθενείς βρέθηκε ότι μεγάλο ρόλο στην επιδείνωσή τους παίζει το έντονο στρες τόσο από την αρρώστια όσο και από το περιβάλλον.
Συνεπώς μια ουσιαστικά μεγάλη βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορεί να ρυθμιστεί η κλινική υποστήριξη του ασθενούς με τέτοιο τρόπο ώστε να λιγοστέψει το στρες.
Οι ερευνητές στο Πόρτλαντ παρατήρησαν ότι όταν συμβαίνει αυτό η εξέλιξη είναι καλύτερη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Καταργούνται»χιλιάδες συμβασιούχοι Η επιστροφή των λύκων Κάντε διάγνωση στο σπίτι Ο Εμφύλιος με τα μάτια του Π. Βούλγαρη 7.400 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Οδηγός για τα νέα Windows 7 Το κλίμα θέλει τον Δανό του Μπουγάτσα - τυρόπιτα: σημειώσατε Χ Πώς να βρίσετε το αφεντικό σας χωρίς να απολυθείτε!

Νέα βιβλία και προτάσεις

Για τον πρώτο χρόνο της ζωής μου... έχω να σας πω...
( λεύκωμα μωρού για αγοράκια) Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 22 Οκτωβρίου 2009
Σχήμα:21x29 Σελίδες:64 Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-17-9
Για τον πρώτο χρόνο της ζωής μου... έχω να σας πω...
(λεύκωμα μωρού για κοριτσάκια) Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 22 Οκτωβρίου 2009
Σχήμα:21x29 Σελίδες:64 Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-18-6 ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Λίγα γαρίφαλα για το Πολυτεχνείο Συγγραφέας:Κατερίνα Μουρίκη
Εικονογράφος: Νίκος Χριστοφοράκης
Έτος: 1 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:21x29 Σελίδες:32 Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-97-8 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4 106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445