Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «ΓΝΑΦΑΛΑ 2009»

ΓΝΑΦΑΛΑ 2009 6-16 Αυγούστου στο Σουφλί Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κουκουλόσπιτο (Ελ. Βενιζέλου & Πινδάρου) Σας περιμένουμε όλους! --- Πέμπτη 06/08 ΙΙ Τέχνη, Μουσική Διάρκεια Έκθεσης: 6-16 Αυγούστου (11-14:00, 17-21:00)(20:00) Εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνών στο Κουκουλόσπιτο.(10:00) Ρεμπέτικη Βραδιά (Αρχοντούλης Δήμος, Παππάς Θοδωρής) ---Παρασκευή με Κυριακή 07-09/08 ΙΙ Κινηματογράφος (ώρες προβολών 21:00-00:00) 3ήμερο προβολών με 21 βραβευμένες ταινίες του 10ου Πανοράματος του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας στην Αυλή του Κουκουλόσπιτου. ---Δευτέρα 10, Τρίτη 11/08 ΙΙ Τέχνη(18:00)
Ανοιχτά σεμινάρια και διαδραστικά «παιχνίδια»στο χώρο του Κουκουλόσπιτου --- Τετάρτη 12/08 ΙΙ Θέατρο(21:30)
Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣπαρουσιάζει τη κωμωδία του Γιώργου Σουρή «Η Περιφέρεια»στο Ανοιχτό Θεατράκι απέναντι από το Μουσείο Μετάξης. ---Πέμπτη 13/08 ΙΙ Μουσική, Γλέντι(21:30)
Jazz, Blues, Rock συναυλία (Bad Bourbon, DJ- Venthos).Σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σουφλίου από το απόγευμα θα έχουμε τσιμπούσι με παραδοσιακά λουκάνικα, κρασί και τσίπουρο. Στον ανοιχτό χώρο του καταστήματος μας στο 2ο χιλιόμετρο Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης ---Παρασκευή 14/08 ΙΙ Συζήτηση, Μουσική, Γλέντι(19:00)
Συζήτηση στον χώρο της έκθεσης για το αφιέρωμα του φεστιβάλ στην Γέφυρα(21:00) Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με το χορευτικόσυγκρότημα της Θρακικής Εστίας και τους Κικόνων ΉχοςΣτο Ανοιχτό Θεατράκι απέναντι από το Μουσείο Μετάξης. ---Κυριακή 16/08 ΙΙ Μουσική Κλείσιμο εκδηλώσεων στην αυλή του Κουκουλόσπιτου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2009 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:30

Η «ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ», η μουσική κωμωδία των Μπέρτολτ Μπρεχτ- Κουρτ Βάιλ, σε απόδοση- σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Μάνο Βακούση, Αλέξανδρο Μπουρδούμη κ.ά.
Η «Όπερα της πεντάρας», έργο γραμμένο το 1928, την εποχή που το οικονομικό κραχ απειλούσε πλέον και την Ευρώπη, έχοντας προηγουμένως βυθίσει την οικονομία των ΗΠΑ, είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.
Ο Μπρεχτ δανείστηκε το θέμα από την «Όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι και ο Κουρτ Βάιλ έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης τραγούδια.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑTo Mέγα βιβλίο της τουαλέτας
9η ΕΚΔΟΣΗ σε 50 ΗΜΕΡΕΣ
Ντελόπουλος Πέτρος (άλλα έργα του συγγραφέα)
Κωδικός 40020 ISBN 978-960-422-781-5 Σχήμα 14Χ21
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά Σελίδες 312 Πρώτη έκδοση 2009
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!
Καθίστε. Eπιτέλους ήρθε το βιβλίο που θα θέλατε να βρίσκεται κοντά σας, να σας περιμένει κάθε φορά που θα επισκέπτεσθε το μικρό αυτό χώρο.
Θα κάνει την παραμονή σας πιο ευχάριστη και προσοδοφόρα σε γνώσεις και ψυχαγωγία. Είναι γραμμένο ειδικά για την περίσταση.
Προτιμότερο και καταλληλότερο από οποιοδήποτε περιοδικό, εφημερίδα ή άλλο έντυπο που θα αρπάζατε βιαστικά για να τρέξετε σε περίπτωση ανάγκης.
Το ΜΕΓΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ σάς συμπαραστέκεται καθημερινά και σας βοηθάει να περνάτε ευχάριστες στιγμές.
Είναι γεμάτο χιουμοριστικές ιστοριούλες, εύπεπτες γνώσεις, παράδοξα, συνηθισμένα πράγματα που δεν είχατε φανταστεί την προέλευσή τους.
Αναφέρει ιστορίες ανθρώπων που διέπρεψαν σε ασυνήθιστες δραστηριότητες, πρωτότυπα κατορθώματα, παγκόσμιες «πρωτιές».
Μιλάει για μυστήρια και κάθε είδους παραξενιές, έχει σκαμπρόζικες παροιμίες κι άλλα πολλά που ακούμε κάθε μέρα, όπως γιατί οι σεισμοί υπολογίζονται σε Ρίχτερ, οι άνεμοι σε Μποφόρ, η θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου.
Στην ησυχία της απομόνωσής σας, κλειδωμένοι σ΄ ένα μέρος που η Ιστορία έχει καταγράψει ότι και οι βασιλιάδες πήγαιναν μόνοι τους, το συντροφικό αυτό βιβλίο έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό: να διαβάζεται όχι όπως όλα από την αρχή προς το τέλος, αλλά και από το τέλος προς την αρχή και ανακατωτά και το σπουδαιότερο να ξαναδιαβάζεται πολλές φορές μέχρι να βεβαιωθείτε ότι αποστηθίσατε τα σύντομα και αποκαλυπτικά κείμενά του.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗΟ Τεχνίτης της θάλασσας, Μυθιστορηματική Βιογραφία
Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη
ISBN 978-960-89797-8-9 σελίδες 224 τιμή: 14.00 Ευρώ
Όταν η επιθυμία δουλεύεται μεθοδικά και με μεράκι, τότε το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά. Μια ευαίσθητη και γεμάτη ρεαλισμό μυθιστορηματική βιογραφία του Ραφαήλ Μελαχροινού, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ναυπηγούς.
Ο Ραφαήλ Μελαχροινός γεννήθηκε στην Ύδρα.
Εκεί συνάντησε και τον έρωτα της ζωής του, την Ασπασία, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν δέκα παιδιά.
Ξεκινώντας ως μαθητευόμενος τεχνίτης ξύλινων σκαριών στην Ύδρα, κατάφερε με επιμονή και πείσμα να στήσει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυπηγικές εταιρείες και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο εξωτερικό.
Μετά το θάνατό του, τα γραφεία της εταιρείας μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στον Πειραιά.
Στο «Όλγα», ένα από τα ιδιόκτητα σκαριά της οικογένειας, γυρίστηκαν σκηνές και από τη γνωστή κινηματογραφική ταινία Έξοδος, ενώ πολλά από τα πλοία της οικογένειας μνημονεύονται σε βιβλία της εποχής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ισραήλ: Παραγγελία του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους stealth από ΗΠΑ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth βρίσκεται αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ, έπειτα από επιστολή της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας προς το Πεντάγωνο σχετικά με την αγορά της πρώτης μοίρας, η οποία θα αποτελείται από 25 F-35 μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Να θυμόμαστε κάποια τραγούδια, και τις πικρές αλήθειες τους. Κυρίες και κύριοι καλημέρα.

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για τη δήλωση Αιβαλιώτη

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/7/09 Η δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑ.ΟΣ. ότι «το όνομα χάθηκε», προσβάλλει εκείνους που αγωνίζονται να ματαιώσουν το έγκλημα. Για την περίπτωση ισχύει η γνωστή ρήση του Κλεμανσώ: «Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις υπάρχουν μόνον παρατημένες υποθέσεις».

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 422 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 IOYΛΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Παρακράτος εν κράτει Δεν πρόλαβε να ανασάνει βαθιά η κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση από την αλλαγή της ατζέντας και έπεσε ξανά σε βαθιά περισυλλογή.
Η εξιχνίαση της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου και η εξάρθρωση της σπείρας του Βλαστού ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια περίοδο που το κύρος της είχε καταρρακωθεί από αλλεπάλληλες αποτυχίες.
Αλλά εκείνο που κυρίως ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι το θέμα θα κυριαρχούσε επί πολλές ημέρες στα ΜΜΕ, επισκιάζοντας τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου και την αναστάτωση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Με τη Νέα Δημοκρατία στην παρούσα φάση όμως ισχύει ο Νόμος του Μέρφυ: «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά οπωσδήποτε». Φαίνεται πως η τύχη έχει εγκαταλείψει τον «καταλληλότερο» κι έχει αρχίσει να χαμογελάει σε άλλον εκλεκτό της. Σελ.2 Αιχμάλωτος του παρακράτους ο Καραμανλής Τα αποκαλυπτήρια της σεμνής και ταπεινής κυβέρνησης του καταλληλότερου προκαλούν έκπληξη ακόμη και σε δεδηλωμένους αντιπάλους της, που ουδέποτε της είχαν ιδιαίτερη εκτίμηση.
Εδώ μιλάμε για μια απίστευτη πραγματικότητα που ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη εκδηλώσεις απύθμενου θράσους από τα μέλη μιας εγκληματικής σπείρας, που επιδεικνύουν υπερηφάνως τις υψηλές διασυνδέσεις τους και τη χαρακτηριστική άνεση με την οποία τις αξιοποιούν για να εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση.
Μέχρι στιγμής συμμορίτες, κατάδικοι, υπόδικοι, κομματάρχες, κουμπάροι και λοιποί παρατρεχάμενοι μιας διεφθαρμένης εξουσίας που καταρρέει διαπλέκονται σε ένα κουβάρι παρανομίας που αρχίζει από ρουσφέτια και καταλήγει στο κοινό έγκλημα. Οι κασέτες με τις υποκλοπές που έκανε η ΕΥΠ αποκαλύπτουν έναν υπόκοσμο που νομίζαμε πως υπάρχει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες. Κάποιοι μιλούν στο τηλέφωνο με διευθυντές φυλακών. Σελ.14 και Σελ.15 …άδειασε θυρίδα στην Κρήτη πριν συλληφθεί!
Δύο αποκαλύψεις που ρίχνουν φως στο λαβύρινθο του υπόκοσμου κάνει σήμερα το «Καρφί». Η πρώτη σχετίζεται με το ερώτημα το οποίο βρίσκεται στα χείλη όλων: Πού βρίσκονται τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων ευρώ;
Πού τα έχει κρύψει η συμμορία του Παναγιώτη Βλαστού όταν τα παρέλαβε από τη σύζυγο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου;
Ανώτατη πηγή, που ασχολείται νυχθημερόν με την έρευνα της υπόθεσης, είπε στο «Καρφί» ότι στις 25 Μαΐου ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Κρητικός Μανώλης Σκαρλάτος, «κολλητός» του Βλαστού, πήγε στο Ρέθυμνο και άδειασε άρον-άρον τη θυρίδα που διατηρούσε σε τράπεζα της πόλης. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη πόσα χρήματα είχε κρυμμένα στη θυρίδα, ωστόσο οι αστυνομικοί γνωρίζουν όλες τις κινήσεις και προσπαθούν να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες. Σελ. 16 και Σελ. 49 Τέσσερις χιλιάδες ευρώ για ένα κινητό στο κελί! Γιατί η συμμορία Βλαστού-Σκαφτούρου έβαλε στο στόχαστρό της τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο;
Γιατί, ενώ η ΕΛΑΣ γνώριζε τη δραστηριότητα της ομάδας Βλαστού Σκαφτούρου κι άλλων νονών των δυτικών προαστίων, μπόρεσαν να αλωνίζουν μέσα κι έξω από τις φυλακές; Θα μπορούσε ίσως η ΕΛΑΣ να αποτρέψει δολοφονίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες, αν γνώριζε φυσικούς κι ηθικούς αυτουργούς;
Τα ερωτήματα αυτά προέκυψαν αφού σταμάτησαν τα χειροκροτήματα για την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η απαγωγή του εφοπλιστή οργανώθηκε από τη μεγάλη συμμορία των δυτικών προαστίων και του Πειραιά, η οποία δρα ανενόχλητη τα τελευταία 30 χρόνια κι η οποία ευθύνεται για το περίπου 80% των εγκληματικών ενεργειών στην Αττική και στους γύρω νομούς.
Οι Παναγιώτης Βλαστός, Δημήτρης Σκαφτούρος, Βασίλης Στεφανάκος κι άλλοι που εμπλέκονται στη υπόθεση πρωταγωνιστούν στο χώρο του εγκλήματος από καιρό. Σελ. 50 καί Σελ. 51 στο πέταλο Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.
Το κράτος που… επανίδρυσε ο Καραμανλής έχει αποκτήσει στενές επαφές με τον υπόκοσμο και εξυπηρετούνται αμοιβαίως. Η εξάρθρωση της συμμορίας των 16 αποκάλυψε ότι η Ν.Δ. τιμά την παράδοση της Δεξιάς και συνεργάζεται σε πολλά επίπεδα με το παρακράτος. Όπως ακούστηκε στη Βουλή, «πίσω από κάθε παλιανθρωπιά βρίσκεται η… Ν.Δ.».
Μιλάμε για κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, για κουμπάρους, συζύγους, παιδικούς φίλους, διευθυντές πολιτικών γραφείων υφυπουργών, στελέχη του κρατικού μηχανισμού, αστυνομικούς, δικηγόρους, πρώην υπαλλήλους της ΕΥΠ και αρχιφύλακες που συνεργάζονταν με τους κακοποιούς παρέχοντάς τους «διευκολύνσεις». Σε συνομιλία του με τον Βλαστό ο Τρομπούκης αναφέρει ότι «ένας μεγάλος αστυνομικός είναι του χαρτζιλικιού και, αν θέλουμε, τον αγοράζουμε με το γραφείο»! Σελ. 62 στο πέταλο Στη φετινή γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να βγει λαβράκι αναφορικά με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής.
Δεν έχει σημασία που ο χαρακτήρας της δεξίωσης άλλαξε και θα είναι λιτή και πρωινή από κοσμική και βραδινή.
Ο χαρακτήρας θα αλλάξει, αλλά αυτό που σίγουρα θα τηρηθεί είναι η κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τις συζύγους τους μετά τη βόλτα στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.
Εκεί όλο και κάποια σπόντα μπορεί να πετάξει κάποιος εκ των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της επανεκλογής του κ. Παπούλια και ίσως έχουμε ειδήσεις. Πιθανότερος και ικανότερος όλων να το πράξει είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σελ. 63