Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 399 - ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015/1530 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-11-15/09 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1001 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 997 ΣΤΗΝ ΑΖΟΦΙΚΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 16/21 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ 1008 ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 16/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 17/04 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 16/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 398 - ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-11-15/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1004 ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 999 ΣΤΗΝ ΑΖΟΦΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 16/15 UTC. ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΜΗΛΟ 1007 ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΠΟ 16/13 ΜΕΧΡΙ 16/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 16/16 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΠΟ 16/16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ μέτρα που πήρε η εκεί κυβέρνηση με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείσιμο συνόρων, κλπ, κλπ, κλπ, οι δικοί μας μαϊντανοί, έκαναν λέει «ΣΥΣΚΕΨΗ», λόγω των παραπάνω γεγονότων! Ρε αδέλφια, τι έκαναν τα παλικάρια μας;
ΣΥΣΚΕΨΗ;
Το λες, και γεμίζει το στόμα, όπως όταν λες στον άλλο, «Ρε αει ……υ».
Αναρωτιέμαι ΕΓΩ ο αφελής Έλληνας μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ;
Πρώτα απ’ όλα, για να μη ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες, ΕΣΕΙΣ κύριοι της «κυβέρνησης», οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, οι…. «Δημοκράτες», είστε εκείνοι που ΔΕΝ πιστεύετε στην ασφάλεια της χώρας και αφήνετε να περνά μέσα σε αυτήν κάθε καρυδιάς καρύδι. Στα πλαίσια των προοδευτικών και «αντιρατσιστικών» απόψεων σας (τρομάρα σας) έχετε βαφτίσει (εσείς οι δημοκράτες επαναλαμβάνω) Ρατσιστές και Φασίστες ΟΛΟΥΣ εκείνους που φώναζαν και φωνάζουν για ΟΛΟ το σκυλολόι, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΕΒΑΙΑ, που κατά ΧΙΛΙΑΔΕΣ μπαινοβγαίνουν στη χώρα ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Αναρωτιέμαι δε, ΔΕΝ μπορείτε, η ΔΕΝ θέλετε;
Την καραμέλα του ρατσισμού σας βολεύει να την πιπιλάτε συνέχεια ΕΣΕΙΣ και τα τσιράκια σας, γιατί κάνετε έτσι τον κοσμάκη να αμφιβάλλει για τον διπλανό του.
Βάλατε εσείς οι ίδιοι το κακό στη χώρα, και είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ για την όποια αντιμετώπιση του. ΕΣΕΙΣ, οι προοδευτικοί, που καθημερινά σκάβετε όλο και βαθύτερο το λάκκο της χώρας.
Και σκάει η ανακοίνωση:
««Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και προσθέτει:
«Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.
Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».»
ΑΥΤΟΣ ελέγχθηκε, αφού μπήκε στη χώρα μας, και επειδή το ήθελε δηλαδή, αλλιώς, μην τον είδατε… Θα μας απαντήσει κανείς «αρμόδιος» ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ; Καλά Συνέλληνες μη γελάτε, ξέρω, είναι για γέλια και μόνο να αναζητώ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ στον κοσμάκη, πως δηλαδή ΟΥΑΙ και αλλοίμονο και αποφασίσουν να κάνουν κάτι στη χώρα μας οι διάφοροι εκπρόσωποι του … «προφήτη», του ΟΠΟΙΟΥ προφήτη, εκείνοι τους οποίους οι διάφοροι προοδευτικοί αντιφασίστες μαζί με την παρούσα «προοδευτική αντιφασιστική κυβέρνηση» τους κάνουν το ορίστε και περάστε ελεύθερα από το ξέφραγο μας αμπέλι….
Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ εσείς οι «αγωνιστές του Κολωνακίου»; Το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως θα ρίχνετε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον και ο κοσμάκης θα μετρά για πολλοστή φορά τα κομμάτια του, ΑΣΕ που θα περιμένετε από εκείνους  που τους αποκαλείτε ρατσιστές και φασίστες να προστατεύσουν το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ, τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Αυτές είναι μερικές σκόρπιες σκέψεις καθώς βλέπω να έρχεται μέσα σε όλα τα άλλα, ΚΑΙ το κακό της εξωτερικής τρομοκρατίας, στην Πατρίδα μου….
Και ας βγει ο οποιοσδήποτε «σοφός», να μου αποδείξει πως δεν είναι έτσι.
ΑΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΠΙΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΩΝΟΥΜΕ….

Βασίλης Τσούγκαρης

HELLAS MARINE ELECTRONICS


Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!
 

 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 /f: 210 9967847

ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2373024234   17:00 - 21:30

Λατέρνα | Πάνος Ιωαννίδης | Πολίτικο Χασάπικο

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
6 WATT VHF / 5 WATT UHF
FULL DUPLEX
Cross band repeater
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

DUAL BAND VHF‐UHF
VHF 144‐146 MHz (TX‐RX)
UHF 430‐440 MHz (TX‐RX)
FM 64‐108 MHz (RX)
AM 118‐136 MHz (AIR BAND RX)
HF 2.3‐29.99 MHz (RX)
LW 0.52‐1.71 MHz (RX)
199 memories channel
TX power VHF 6W/ UHF 5W
FULL DUPLEX (with earphone)
Channel spacing 12.5‐25 KHz
Double Display
Dual receiving
Working modes : UU/UV/VU/VV
Frequency/Channel or Name Display
Frequency reverse
CTCSS/DCS Scan
CTCSS(51),DCS(1024),DTMF/2TONE/5TONE/MSK
Encode –Decode
Frequency reverse
Cross band repeater
Duplex work mode
Keypad lock
Single band switching
Frequency and channel mode
Scan and Scan speed function
Step: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25/30/50K
Alarm function
TX power HI/LO
Talk around function
Multi color Display
Tone burst 1000/1450/1750/2100Hz
TOT/APO/VOX………
Connector jack microphone HP (standard connection KW)
Battery pack 2200 mAh Li‐ion
WARRANTY 2 YEARS

Η μουσική του αέρα

Η μουσική του αέρα
Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Μαρτίου 2011
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-74-2
Ετικέτες Μουσική
Βλέποντας τον τίτλο θα αναρωτηθείτε: «Ποια είναι η μουσική του αέρα; Δεν την έχω ακούσει πουθενά!» Για σκεφτείτε το λίγο. Είμαι τώρα δίπλα σας, μπροστά σας και δεν με βλέπετε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Το καταλάβατε ότι τρύπωσα μέσα στα ρουθούνια σας; Είμαι μέσα σΆ ένα μπαλόνι, με βλέπετε; Όταν όμως βρω μια τρυπίτσα, θα βγω κάνοντας ένα μικρό σφύριγμα. ΜΆ έχετε δει να φυσάω μαλακά τα κύματα της θάλασσας και να σας δροσίζω; Όχι. Εγώ είμαι πάλι. Αυτός ο ήχος δεν είναι μουσική; Όσο όμως και να ψάξετε, όταν στο δάσος τα δέντρα και τα φύλλα τους κουνιούνται δεξιά και αριστερά, νομίζετε ότι θα με βρείτε; Περνάω ανάμεσά τους, φεύγω και χαίρομαι, γιατί κι αυτό είναι μουσική. Αυτός είμαι λοιπόν! Αυτός που μπαίνει στους σωλήνες των πνευστών, αυτός που σας κάνει νΆ ακούτε τον μαλακό παλμό των χορδών και τους ξερούς και δυνατούς χτύπους των κρουστών. Κάθε μουσικό όργανο με χρειάζεται, όπως έχει και την ανάγκη να βρεθεί ένας μουσικός για να παίξει τις νότες που πρέπει για νΆ ακούσετε μια οποιασδήποτε μελωδία. Εγώ και τα αυτιά σας είμαστε πρώτοι φίλοι! Μια όμορφη ιστορία που μας δείχει τη σχέση του αέρα με την μουσική εικονογραφημένη απ την Κατερίνα Βερούτσου.

Σεμινάριο παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

www.metaixmio.gr/polychoros



Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Χρίστος Χαραλαμπόπουλος
και Κλαούντια Μάτολα μοιράζονται τα μυστικά τους
για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση ραδιοφωνικής εκπομπής
σε ένα σεμινάριο 15 ωρών.
Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
(διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 2 κύκλοι συναντήσεων)
Επιμέλεια – Συντονισμός: Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός
Διδασκαλία: Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Κλαούντια Μάτολα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
1ος κύκλος: Πέμπτη 19, 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου 2015
2ος κύκλος: Πέμπτη 7, 14 και 21 Ιανουαρίου 2016
· Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 50 € - Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 90 €
· Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
· Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν ή και τους δύο κύκλους.
1ος κύκλος: Η δημοσιογραφική έρευνα και η συνέντευξη στο ραδιόφωνο με τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Πέμπτη 19, 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου 2015
Η δημοσιογραφική έρευνα στο ραδιόφωνο
Σε αυτόν τον θεματικό άξονα δίνεται έμφαση στον σχεδιασμό της έρευνας, στην οργάνωσή της, στην επιλογή και την αξιολόγηση των πηγών, στη συγκέντρωση του υλικού και στη μορφή της παρουσίασής του. Εξετάζονται οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη συλλογή πληροφοριών (π.χ. data journalism), καθώς και οι ευκαιρίες συνεισφοράς του κοινού (π.χ. crowd sourcing) για την κάλυψη θεμάτων «ανεπιθύμητων» στα καθιερωμένα μέσα, στο πλαίσιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Η συνέντευξη στο ραδιόφωνο
Παρουσιάζεται η τεχνική της συνέντευξης στο ραδιόφωνο και τα διαφορετικά της είδη: η ηχογραφημένη και η ζωντανή. Ακόμα εξετάζονται:
· η διάρκεια και ο τρόπος παρουσίασης
· οι κανόνες επιλογής των προσώπων
· ο σχεδιασμός της και οι θεματικοί της άξονες
· η μεθοδολογία και τα προβλήματα
· η σημασία της προσωπικότητας του δημοσιογράφου και του συνεντευξιαζόμενου
· η επιλογή και η επίδραση του χώρου-τόπου της συνέντευξης
2ος κύκλος: Προετοιμασία και παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής με την Κλαούντια Μάτολα
Πέμπτη 7, 14, και 21 Ιανουαρίου 2016
Στον κύκλο αυτό θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να πετύχουμε δυνατό περιεχόμενο στην εκπομπή μας μέσα από την εξιστόρηση, τα προσωπικά βιώματα και την παρατήρηση, με στόχο τη γνήσια εμπλοκή των ακροατών, τη διάδραση και τη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης.
Θα κάνουμε επίσης μια αναδρομή στην ιστορία και τα είδη της μουσικής και θα μιλήσουμε για τη ροή, το «πάντρεμα» διαφορετικών ειδών μουσικής, την ανάδειξη δύσκολων μουσικών θεμάτων και το στήσιμο. Τέλος, θα προχωρήσουμε σε πρακτική εφαρμογή όσων μάθαμε.
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια δημοσιογραφία στην École Journalisme de Lille στη Γαλλία. Από το 1983, για περισσότερα από τριάντα χρόνια, αρθρογραφεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, για πολιτικά και αθλητικά θέματα. Από το 1994 έως το 2001 υπήρξε ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες – Στρασβούργο). Η θητεία του στο ραδιόφωνο ξεκινά από το 1987. Από το 1996 έως σήμερα συνεργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός με τον σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM (94,6). Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων κι έχει μεταφράσει βιβλία από τα αγγλικά.
Η Κλαούντια Μάτολα έβαζε μουσική από μικρή στα πάρτι του γυμνασίου στα διπλά κασετόφωνα και μετέφερε φωτορυθμικά για να συμπληρώσει την ατμόσφαιρα.
Σπούδασε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία, ξεκινώντας παράλληλα μια πολύχρονη εργασία σε γνωστά clubs της Aθήνας.
Είχε την πρώτη της επαφή με την υποκριτική παίζοντας αρχικά σε ένα επεισόδιο των «Δέκα Μικρών Μήτσων» του Λάκη Λαζόπουλου και αργότερα στο εργαστήρι υποκριτικής του Θεάτρου των Αλλαγών, συνεχίζοντας για ένα διάστημα σε τηλεοπτικές κωμικές σειρές των Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά καθώς και σε παράσταση των ίδιων συντελεστών.
Το πάθος για τη μουσική τη φέρνει πίσω από τα decks επίσημα ως resident Dj σε διάφορα μπαρ σε όλη την Ελλάδα σε διάφορα είδη μουσικής.
Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε την πορεία της τα Σαββατοκύριακα στον Best και ακολούθησε η καθημερινή εκπομπή της στη συχνότητα του Εν Λευκώ για περίπου δέκα χρόνια. Ακολούθησε ο Red και σήμερα την ακούτε καθημερινά από τη συχνότητα του Pepper 96.6. Κάνει επίσης μουσική επιμέλεια σε διάφορα εστιατόρια και μπαρ της Ελλάδας. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε διάφορα blog, website, free press.
Είναι μέλος-παραγωγός και στιχουργός του επερχόμενου μουσικού project «The Non Project» με τον υποψήφιο για Grammy σαξοφωνίστα του Miles Davis, της Charles Mingus Big Band και Saturday night live του NBC Alex Foster, τον τραγουδιστή/μπασίστα Roy Bennett, τον κιθαρίστα Κώστα Μπαλταζάνη.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #532
Η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, που συνέβη μια μέρα πριν. «Η αποψινή τελετή γίνεται κάτω από τη βαριά σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν χθες το βράδυ στο Παρίσι. Είμαστε  όλοι συγκλονισμένοι και εκφράζουμε την οδύνη μας, ενώνοντας τη φωνή μας σε συμπαράσταση προς τη Γαλλία, μαζί με όλες τις χώρες του κόσμου» τόνισε η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία παρουσίασε την τελετή λήξης του φεστιβάλ. «Υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων που πιστεύω ότι μας έχουν επηρεάσει όλους, κι εμένα ιδιαιτέρως καθώς είμαι και Έλληνας και Γάλλος πολίτης, κλείνει απόψε η αυλαία του 56ου φεστιβάλ», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Γιώργος Αρβανίτης, ενημερώνοντας το κοινό ότι ο διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, «ο άνθρωπος που έστησε τη φετινή κινηματογραφική γιορτή είχε δυστυχώς ένα μικρό ατύχημα, οπότε δεν μπορούσε να είναι κοντά μας απόψε. Του ευχόμαστε πολλά περαστικά και να είναι ξανά σύντομα κοντά μας».
Δείτε τα Βραβεία της διοργάνωσης 
 
 
  ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, έπεσε η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων του 56ου ΦΚΘ ο πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Γιώργος Αρβανίτης κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

 
 
 
 
Το Φεστιβάλ μένει Λιμάνι 
Με αφορμή την ανάληψη της διαχείρισης της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι (αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζων Κασσαβέτης), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης σε μια ξεχωριστή εκδήλωση εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (ώρα 21:00), όπου θα προβληθεί το κλασικό φιλμ Γατόπαρδος του Λουκίνο Βισκόντι. Πρόκειται για μια προβολή της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, οι προβολές της οποίας θα φιλοξενούνται από εδώ και στο εξής στο συγκεκριμένο χώρο.
Παράλληλα, εκτός από τις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, το κοινό θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις ταινίες πρώτης προβολής στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, όπου από τις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να προβάλλεται η ταινία 45 χρόνια του Άντριου Χέιγκ.
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες V
Ρομάν Πολάνσκι, Αντρέι Ταρκόφσκι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Μάικ Λι: τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο επίκεντρο του πρώτου αφιερώματος που παρουσιάζει για τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με τίτλο Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες V. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1’, Λιμάνι), όπου θα φιλοξενείται από εδώ και στο εξής η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. 

Διαγωνισμός: Κερδίστε ένα 3ήμερο στο Aristi Mountain Resort ψηφίζοντας στα πρώτα του βραβεία του Art Travel

ArtTravel
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​20 μέρη που δε θα πιστεύετε πως είναι αληθινά.

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Προσκυνηματικό Ταξίδι στο Όρος Σινά!


 

Το Όρος Σινά αποτελεί παγκόσμιο λίκνο του Χριστιανισμού και η Αγία Αικατερίνη είναι σημείο αναφοράς του.
Με αφορμή τον εορτασμό της στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο (με το Νέο Ημερολόγιο είναι η 25η Νοεμβρίου), η Mideast, υπό την αιγίδα της «Ιεράς Μονής του Θεοβάδιστου Όρους Σινά», διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή προσκυνήματος στο Όρος Σινά.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 06 - 10 Δεκεμβρίου 2015, με έμφαση στο προσκύνημα της Αγίας Αικατερίνης.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων!
Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα 211 211 8888 καιmideast@mideast.gr.