Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Για το Δημήτρη... Ο Δημήτρης συναντά τους φίλους του στον Πολύγυρο!

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ
Μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ εκδήλωση του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ Δήμου Πολυγύρου! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η παρέα του συμμετέχουν αφιλοκερδώς!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΤο πρώτο μάτι
Συγγραφέας: Πιπερόπουλος Γιώργος
ISBN: 978-960-417-241-2 Barcode: 9789604172412 Σελίδες: 208
Περιγραφή: Αν δεν υπήρχε θεός, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν, είχε πει ο Βολτέρος. Και αφού τον εφηύραμε λοιπόν και του δώσαμε όποιο χαρακτηριστικό ικανοποιούσε τη δική μας ανασφάλεια, αφού ζήσαμε μαζί του χιλιάδες χρόνια πίστης και άρνησης, αγάπης και μίσους, ήρθε η ώρα να κατέβει εκείνος στη γη και σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, στην εκπομπή του πιο διάσημου και ακριβοπληρωμένου δημοσιογράφου, να εξηγήσει την… ανάγκη του να μας δημιουργήσει.
Μετά από μια παρτίδα τάβλι, που το έπαθλο για τον νικητή θα είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, με εύστοχες “ζαριές” και κινήσεις στρατηγικής, θα ξεδιπλώσει τη δική του απρόσμενη ιστορία της Αρχής της ζωής.
Σε αυτήν, ευτυχώς για εμάς, δεν ήταν τόσο άτυχος όσο στην τελευταία ζαριά.

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ BLOGS

Ακόμα ένα BLOG της Χαλκιδικής κοντά μας.
Και το όνομα αυτού;
"ΥΠΟΘΕΤΟ".
Δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού και, θεραπεύει, αφού προκαλέσει όμως πρωτα την νόσο.
Επισκεφτείτε το.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙ 100 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ
PHILIP STOKES
Διαστάσεις 19,5 x 26 ΙSBN 978-960-535-581-4 Barcode 9789605355814
Σελίδες 224 Ημερομηνία Έκδοσης 01/2009 Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ένα συναρπαστικό περιδιάβασμα στα μονοπάτια της σκέψης και του λόγου. Δύο χιλιάδες εξακόσια χρόνια στοχασμού, μέσα από τα πορτρέτα των 100 σημαντικότερων εκπροσώπων του ανθρώπινου πνεύματος.
Ένα πραγματικά υπερπολύτιμο βιβλίο-οδηγός, τόσο για αναγνώστες που αναζητούν μίασαφή, εμπεριστατωμένη και κατανοητή εισαγωγή στο έργο των σημαντικότερων φιλοσόφων της ιστορίας, όσο και για όποιον έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη Φιλοσοφία.Από τον Θαλή, τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Φρόιντ, τον Νίτσε,τον Σαρτρ και τον Τσόμσκι, από τους προσωκρατικούς, τους στωικούς και τους ακαδημαϊκούςμέχρι τους υλιστές, τους υπαρξιστές και στους νέους επιστήμονες, το βιβλίο αυτό μεταφέρει μεαπλό, γλαφυρό και προσιτό τρόπο το απαύγασμα της φιλοσοφικής σκέψης.
Γιατί η Φιλοσοφία δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των ειδικών, αλλά ένα εσωτερικό και αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού κάθε ανθρώπου στη ζωή, ένα απολαυστικό δικαίωμα γιαόλους μας.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ. ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 1941-1944
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΟΡΔΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΙΔΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΕΙΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑ: 17Χ24 ISBN: 960-05-1343-1 .
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 24 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
«Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να τους αποκεφαλίσουμε όλους», ανέφερε, μάλλον με πικρία, σε έκθεσή του στις 9 Δεκεμβρίου 1943 ο Στρατηγός August Winter, αποτυπώνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις γερμανικές απόψεις σχετικά με την εξάλειψη του αντάρτικου κινδύνου στην Ελλάδα, αλλά και τη γενικότερη στάση που θα έπρεπε να τηρήσουν οι δυνάμεις Κατοχής έναντι του άμαχου πληθυσμού.
Ο Στράτος Δορδανάς ασχολείται διεξοδικά με το ζήτημα των αντιποίνων ή των μέτρων εξιλασμού που εφάρμοσαν οι γερμανικές δυνάμεις Κατοχής σε βάρος των αμάχων της Μακεδονίας την περίοδο 1941-1944, σε μια προσπάθεια να φωτίσει πολλά μικρά, άγνωστα αλλά και μεγάλα γεγονότα που μέχρι τώρα παρέμειναν στο παρασκήνιο του ιστοριογραφικού ενδιαφέροντος.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να απαντήσει σε πλήθος ερωτήματα για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής –τους στόχους και τις διακυμάνσεις της–, τις επιδιώξεις των πρωταγωνιστών του αντιστασιακού κινήματος, τη σχέση μεταξύ αντιποίνων και αντίστασης, τις εσωτερικές διεργασίες στους κόλπους των αρχών Κατοχής και της ηγεσίας της αντίστασης, τον πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο των μέτρων στην ελληνική κοινωνία, τη θέση και τη στάση των αμάχων.
Το βιβλίο παρακολουθεί αυτόν τον ανορθόδοξο πόλεμο σε σχέση με την εξέλιξη της παγκόσμιας σύρραξης, έναν πόλεμο φθοράς, κατά τον οποίο το πιο πρόσφορο μέσο εργαλειοποίησης του τρόμου στο πλαίσιο διεξαγωγής του γερμανικού αντιαντάρτικου αγώνα ήταν το «αίμα των αθώων».

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗΈγκλημα στο Βυζάντιο
Μυθιστόρημα Τιτλος πρωτότυπου One for sorrow Συγγραφέας - Συντελεστές Mary Reed, Eric Mayer Μετάφραση: Νεκτάριος Καλαϊτσής Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-270-892-1 Έκδοση 2002 Σχήμα 21χ14 εκ. Σελίδες 367
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Κωνσταντινούπολη.
Τον έκτο αιώνα, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ένα χωνευτήρι θρησκειών και πολιτισμών, όπου συναντούσε κανείς το μεγαλείο και τη λαμπρότητα της Αυλής, αλλά και τη μικρότητα και το σκοτάδι του υποκόσμου.
Ο Ιωάννης ο Ευνούχος, Πραιπόσιτος του Ιουστινιανού, υπηρετεί μια χριστιανική Αυλή, ενώ ο ίδιος ασπάζεται το Μιθραϊσμό.
Ο Θωμάς, ιππότης στην Αυλή του Βασιλιά Αρθούρου στην ομιχλώδη Βρετανία, ο Αχασούερος, αιωνόβιος μάντης και δυο γυναίκες από την Κρήτη έρχονται να ξυπνήσουν παλιές μνήμες και να προσθέσουν νέες έγνοιες στον Ιωάννη, που πρέπει να βρει ποια σχέση συνδέει όλους αυτούς τους ξένους με το φόνο του φίλου του Λεύκου, Αυτοκρατορικού Σκευοφύλακα.
Μια Αιγύπτια ματρόνα κι ένας Χριστιανός στυλίτης φαίνονται να γνωρίζουν περισσότερα απ‘ όσα λένε.

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Στους χώρους του αθλητικού κέντρου Rot Weiss της Στουττγάρδης έκοψε την Βασιλόπιτα ο Σύλλογος Ποντίων της πόλεως «Ποντιακή Εστία» διατηρώντας τα έθιμα του τόπου από όπου ξεκίνησε η παράδοση.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Οξιζίδης απευθυνόμενος στα παιδιά και τους προσκεκλημένους έκανε αναφορά των δραστηριοτήτων της «Π.Ε.» και στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Ποντιακής καταγωγής Επίσκοπο Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίο που παραβρέθηκε στην γιορτή.
Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται επίσκοπος σε εκδήλωση του συλλόγου μας και μάλιστα Ποντιακής καταγωγής, τόνισε ο κ. Οξιζίδης.Χαιρετισμό απηύθυνε και η επίτιμος Πρόεδρος της «Π.Ε.» και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον επιχειρηματία – χορηγό κ. Αμανάτη Ταγκαλίδη για την υλική συμπαράσταση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των συλλόγων.
Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βαγγελή αφού ευλόγησαν την Βασιλόπιτα την έκοψαν (μία για το μικρό και μία για το μεγάλο χορευτικό), για να αναδειχθούν τυχερές η Σταυρούλα Χατζηπαλάση και η Ελένη Κυριακίδου. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΦΟΥ Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Λόφου.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Δίας Παλλάς» στην Ελασσόνα, παραβρεθήκαν πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου.Την πίτα έκοψε και ευχήθηκε για καλή χρονιά σύσσωμο το Δ.Σ. αποτελούμενο από τους Χαράλαμπο Υφαντόπουλο, Κύριλλο Τσακιρίδη, Σουλτάνα Καραποϊκογλου, Λεωνίδα Λαζαρίδη, Χρήστο Αραμπατζή και Ιωάννη Μυλωθρίδη και ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με ποντιακή, δημοτική και λαϊκή μουσική με τους Τσιτιρίδη Γιάννη, Τιμόθεο Καλαϊτζίδη και την ορχήστρα του Λόφου.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους τους χωριανούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ευχές για μία χρονιά γεμάτη υγεία και ευημερία.
Τυχερή ήταν μια υπάλληλος του κέντρου, η οποία κέρδισε μια εικόνα της Παναγίας Σουμελά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά!
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", στο οικογενειακό κέντρο «ΜΥΛΟΣ» στην Οινούσα Σερρών.
Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.
Η νέα γενιά ,το νέο αίμα του συλλόγου, ξεκίνησε το χορευτικό πρόγραμμα δίνοντας την αίσθηση και πεποίθηση ότι θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν την παράδοση . Στη συνέχεια το μεγάλο χορευτικό και στο τέλος το τακτικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές του Καρς και της Τραπεζούντας.
Οι καλλιτέχνες Ιακωβίδης Λάζος και Ξενίδης Κώστας στο τραγούδι, οι λυράρηδες Τσακλίδης Κώστας και Γαργαιτίδης Μάκης, ο Ζαραφίδης Χρήστος και Κατής Στάθης στο νταούλι, ο Γιάννης Ξανθόπουλος στο κλαρίνο, στα πλήκτρα ο Γρηγόρης Αλεξανδρίδης και ο εννιάχρονος πλέον Χριστοφορίδης Γιάννης απογείωσαν τους παρευρισκόμενους με τις ποντιακές τους μελωδίες και ανέβασαν την διασκέδαση στην κορυφή.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού Σερρών, εκπρόσωπος του Νομάρχη Σερρών, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως, εκπρόσωπος της 10ης Ταξιαρχίας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η βραδιά πραγματικότητα με την προσωπική και οικονομική τους εργασία και βοήθεια και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε με το ίδιο κέφι και μεράκι για την επόμενη χρονιά.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Τ.Κ. 62100 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ & FAX : 2321058522

Οι χειρισμοί για το πλοίο εξαρτώνται από την Κύπρο

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Οι χειρισμοί για το πλοίο εξαρτώνται από την Κύπρο

Ο προεδρικός επίτροπος Γιώργος Ιακώβου επιβεβαίωσε ότι το υπό κυπριακή σημαία και ρωσικών συμφερόντων πλοίο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Λεμεσού μεταφέρει φορτίο, το οποίο καλύπτεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας με τα οποία επιβλήθηκαν απαγορεύσεις στην εξαγωγή οπλισμού από το Ιράν και τώρα επαφίεται στην Κύπρο να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα χειρισθεί περαιτέρω το θέμα. Η Κυπριακή κυβέρνηση παρέλαβε τα ξημερώματα τη γνωμοδότηση της...Επιτροπής Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράν, στην οποία είχε υποβάλει σειρά ερωτημάτων σε σχέση με το φορτίο του πλοίου. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΗΣ "Δεκέμβρης 2008" Ιστορία, ερχόμαστε κοίτα τον ουρανό.Τι θα απαντούσε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν στον Γιώργο Καρατζαφέρη για το ιδιώνυμο;
Τι θα συζητούσε ο Κώστας Καραμανλής με τον Αριστοτέλη για τη Δημοκρατία και πώς θα σχολίαζε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ την εξέγερση του 2008;
Ο δημοσιογράφος ’Αρης Χατζηστεφάνου περπάτησε στους δρόμους του ελληνικού Δεκέμβρη. Κατέγραψε με το φακό του το χρονικό της κοινωνικής έκρηξης και άκουσε τους πρωταγωνιστές της από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων μέχρι τα έδρανα της Βουλής. Μια ιστορία που ξεκίνησε από τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού και έφτασε να ανατρέψει ισορροπίες και βεβαιότητες στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η κουκούλα πρέπει να είναι ιδιώνυμο Δεν είναι φασιστικό το μέτρο και δεν είναι δικής μου εμπνεύσεως. Γιώργος Καρατζαφέρης Προς τούτοις επιβάλλεται διά της αποφάσεως και εκτοπισμός ενός μηνός μέχρι δύο ετών εις τόπον εν αυτή οριζόμενον.
Μετά τας αυτάς ποινάς τιμωρείται και όστις επωφελούμενος απεργίας ή λοκ άουτ προκαλεί ταραχάς ή συγκρούσεις. Νόμος 4229/25-7-1929 (ιδιώνυμο) Το δεύτερο συνέδριο του Αντιιμπεριαλιστικού Συνδέσμου καταδικάζει αυτά τα μέτρα (ιδιώνυμο), που λαμβάνονται εναντίον των εργατών, των χωρικών, των φοιτητών και των εθνικών μειονοτήτων, εναντίον των οργανώσεών των, οι οποίες αγωνίζονται για την κοινωνικήν και εθνικήν απελευθέρωσιν. ’Αλμπερτ Αϊνστάιν, 1929"Το όνομά μου είναι αναταραχή.Θα φωνάξω και θα ουρλιάξω. Θα σκοτώσω το βασιλιά και θα βρίσω τους υπηρέτες του." Rolling Stones, Street Fighting Man ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο υπόγειος πόλεμος Τουρκίας – CIA

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Operation Hotel California
Χρήστος Ιακώβου
Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το βιβλίο που συνέγραψαν ο πρώην επιχειρησιακός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της CIA Charles Faddis και ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Mike Tucker «Operation Hotel California: The Clandestine War Inside Iraq» (Lyons Press, 2008).
Πρόκειται για ένα βιβλίο που στηρίζεται σε συνεντεύξεις που πήρε ο Tucker από τον Faddis, με πρόσθετα ερμηνευτικά σχόλια που κάνει ο πρώτος για να επεξηγήσει στον αναγνώστη πιθανές απορίες που δημιουργούνται από την περιγραφή του Faddis.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά περισσότερα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« ΨΑΛΤΗΡΙ»
Παραδοσιακά μουσικά όργανα
Εμ. Μπενάκη 101 ΤΚ 10681 Αθήνα Τηλ. 210 3304198 Αγαπητοί φίλοι του σaντουριού , Αφορμή γι’ αυτήν την επικοινωνία μαζί σας είναι η ολοκλήρωση ενός πρότυπου σαντουριού που κατασκεύaσα , του “ΑΦ-ΑΙΡΕΣΙΣ».
Η δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια είναι βασισμένη στη γενιά των μαστόρων που δεν υπάρχουν πια και ιδιαίτερα του Ι. Ζαφειρόπουλου.
Είναι γνωστή και η συνεχής αναζήτησή μου για καλύτερα υλικά και τεχνικές που θα καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου μουσικού.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φτιάχτηκε το “ΑΦ-ΑΙΡΕΣΙΣ», το οποίο είναι αφαιρετικό, καθώς έχει φύγει καθετί «περιττό», αλλά και «αιρετικό» μιας και έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα (carbon fiber), καθώς και άλλα σύγχρονα υλικά. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά τόσο στον ήχο όσο και στη χρηστικότητα μιας και το “ΑΦ-ΑΙΡΕΣΙΣ» ζυγίζει κάτι λιγότερο από επτά (7) κιλά, δηλαδή είναι 30% ελαφρύτερο από ένα μέσο σαντούρι , παρόλο που έχει τις διαστάσεις κανονικού σαντουριού. Ελάτε να το δείτε και να το ακούσετε στο εργαστήρι, αφού πρώτα κλείσουμε ένα ραντεβού τηλεφωνικώς . Με εκτίμηση, Σπύρος Μαμάης Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα http://www.santouri.gr/