Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Δεκέμβρης 2019…
Πότε ήρθε, ούτε που το καταλάβαμε!
Περνά ο καιρός, ο χρόνος κάνει για άλλους γρήγορα, και για άλλους πιο αργά το ταξίδι του!
Έρχονται οι γιορτές, κοντά είναι. Οι μέρες αυτές λοιπόν κάθε χρόνο, φέρνουν διάφορες εκδηλώσεις. Μια εκδήλωση που ξεχωρίζει ΚΑΘΕ χρονιά, είναι και η εκδήλωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η «ΣΥΝΘΕΣΗ» ετοίμασε για όλους ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό ταξίδι, με…. «Ένα μικρό καράβι».. που συνάντησε τον «Πέτρο και τον Λύκο», στο Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών!
Είκοσι ένας μουσικοί και τραγουδιστές, Χορωδία Τριάντα ατόμων, και μπαλέτο αποτελούμενο από τριανταδυο παιδιά, μαζί με τους καθηγητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ετοίμασαν ένα «οπτικοακουστικό» δρώμενο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Η μουσική παράσταση με τίτλο «Ήταν ένα μικρό καράβι», θα μας φέρει σε επαφή με την Θάλασσα, τους ναυτικούς, και όχι μόνο.
Θα μας ταξιδέψει, αλλά και θα μας προβληματίσει… Ε όχι και να σας τα πω όλα εδώ!
Θα δείτε την παράσταση, αλλά ΔΕΝ τελειώνουμε εδώ….
«Κάποτε, ένα πρωί, ο Πέτρος ανοίγει την πόρτα του κήπου και βγαίνει στο Λιβάδι!
Στο πιο ψηλό κλαδί ενός δέντρου, βλέπει να κάθεται ένα πουλάκι!
Ο φίλος του!
Τι ωραία μέρα, τι ωραία μέρα τιτιβίζει χαρούμενα…»!
Είπαμε, δεν θα τα πούμε όλα εδώ….
Γιατί ο «Πέτρος και ο λύκος», θα μας περιμένουν από κοντά!
Φανταστείτε ΤΙ θα δούμε στην σκηνή, ΤΙ δουλειά έκαναν αυτά τα παιδιά για να μας ταξιδέψουν, να μας κάνουν ΚΑΙ ΕΜΑΣ παιδιά!
Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τις ετοιμασίες, τις «πρόβες», και θαύμασα πραγματικά, παιδιά και δασκάλους στην «ΣΥΝΘΕΣΗ» για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά που κάνουν, χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο!
Την Πέμπτη 12/12 και την Παρασκευή 13/12 στο Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών, θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, και την Παρασκευή το βράδυ στις 20:00, η παράσταση για τους μεγάλους!
Δεν θα λείψει κανείς!

Βασίλης Τσούγκαρης

Παντελόνι 4000 Over FB41 Portwest


Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Επένδυση: NOMEX
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Τα Χαρακτηριστικά για αυτό το παντελόνι εργασίας 4000 Over FB41 της Portwest είναι ότι περιλαμβάνει τσέπες φορτίου στα πόδια και κωνικό άκρο ποδιού με φερμουάρ και τσόντα για να καταστεί δυνατή η επέκταση εάν απαιτείται όταν φοριέται πάνω από μπότες.         

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT. 


Συχνότητα εκπομπής 406406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής5 W
ΔιαμόρφωσηΦάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίαςLithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμούΤουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίαςΤουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C to +55 °C
Βάρος770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Μετέωρη γυναίκα

Μετέωρη γυναίκα 
Μιχάλης Πιτένης
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-210-2

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ


Ο Δράκος της Πρέσπας II - Κεχριμπαρένια Έρημος
Ιωάννα Μπουραζοπούλου
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6664-8
Τιμή: 17,00 €
Η τριλογία του Δράκου της Πρέσπας αφηγείται από τρεις διαφορετικές οπτικές την εμφάνιση ενός τέρατος στη Μεγάλη Πρέσπα. Τη λίμνη που μοιράζονται τρεις μικρές χώρες ευάλωτες σε δαιμόνια και κακοδαιμονίες: η Ελλάδα, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία. Η επέλαση του θηρίου είναι σαρωτική. Κάθε χώρα ερμηνεύει διαφορετικά τις προθέσεις του μυστηριώδους εισβολέα και αναπτύσσει τη δική της δρακολογική πολιτική. Στην Κοιλάδα της Λάσπης (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Βραβείο περιοδικού Κλεψύδρα) περιγράφονται οι περιπέτειες της ελληνικής πλευράς
Στην Κεχριμπαρένια Έρημο η αφήγηση μας μεταφέρει στην πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας. Εκεί ο δράκος εμφανίζεται ως απόκοσμη άμμος που μετατρέπει τη λίμνη σε αδιάβατη έρημο. Οραματιστές και τυχοδιώκτες, δημαγωγοί και εγκληματίες, φιλόσοφοι και έμποροι συναγωνίζονται και συνωμοτούν στη φωλιά του. Απατηλός και απρόβλεπτος, ο δράκος προκαλεί τους ερευνητές που τον μελετούν, την αγορά που τον ορέγεται και την κοινωνία που τον ανέχεται, τον συντηρεί και τον φαντασιώνεται, αλλά ο μύθος του αρχίζει να κλονίζεται...
Η τριλογία του Δράκου της Πρέσπας διαβάζεται με οποιαδήποτε σειρά. Κάθε βιβλίο αποκαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο δράσης και μυστηρίου, μεταφυσικών αινιγμάτων και πολιτικών δολοπλοκιών, φωτίζοντας τα λεπτά νήματα που ενώνουν τα όνειρα και τις αυταπάτες ανθρώπων και λαών.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κάτω από την επιφάνεια
Ντέιζι Τζόνσον
Μετάφραση: Μαρία Βαρδοπούλου
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6628-0
Τιμή: 16,00 €
Οι λέξεις ήταν πάντοτε σημαντικές για την Γκρέτελ. Ως παιδί, ζούσε με τη μητέρα της σε ένα πλοιάριο και μαζί είχαν επινοήσει μία διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν μόνο οι δυο τους. Όμως έχουν να συναντηθούν δεκαέξι χρόνια. Οι αναμνήσεις έχουν πια ξεθωριάσει. Τώρα η Γκρέτελ εργάζεται ως λεξικογράφος, ενημερώνοντας λήμματα, όπως ταιριάζει στη μοναχική της φύση. Ώσπου ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο διακόπτει την απομόνωσή της. Η Γκρέτελ ανακαλεί τον κρυφό κώδικα επικοινωνίας της παιδικής της ηλικίας και αρχίζει σιγά σιγά να θυμάται: την άγρια περίοδο που πέρασε στο ποτάμι, το παράξενο αγόρι που είχε έρθει να μείνει μαζί τους κάποιον χειμώνα και το αλλόκοτο πλάσμα –τον κλέφτη του καναλιού;– που κινούνταν μέσα στο νερό κι όλο πλησίαζε απειλητικά. Στο τέλος η ηρωίδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να γυρίσει πίσω. Η Ντέιζι Τζόνσον ανασκευάζει τον αρχαιοελληνικό μύθο του Οιδίποδα, τοποθετώντας την τολμηρή ιστορία της σε ένα άγνωστο περιβάλλον της σύγχρονης Αγγλίας. Το Κάτω από την επιφάνεια είναι ένα μυθιστόρημα για την οικογένεια, την ταυτότητα, την αγάπη και το πεπρωμένο, ένα βιβλίο που αναστατώνει και συγκινεί.
Για το Κάτω από την επιφάνεια έγραψαν:
«Η Ντέιζι Τζόνσον είναι ιδιοφυΐα».
Τζεφ Βάντερμιερ
«Μια δαιμόνια συγγραφέας, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο τέρας της μυθοπλασίας».
Λορίν Γκροφ
«Με κράτησε καθηλωμένη από την πρώτη κιόλας σελίδα. Διαβάζοντας αυτό το μυθιστόρημα, σου δημιουργείται η σπάνια εκείνη αίσθηση ότι μόλις ανακάλυψες μια συγγραφέα την οποία θα διαβάζεις για το υπόλοιπο της ζωής σου».
Ίβι Γουάιλντ
Για το Fen έγραψαν:
«Εδώ μέσα υπάρχει τεράστια ζωτικότητα, στα όρια του κινδύνου· το βιβλίο αυτό σηματοδοτεί την εμφάνιση ενός σπουδαίου, τρανταχτού, σαρωτικού ταλέντου».
Κέβιν Μπάρι

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Ελευθεριακά γραπτά (1948-1960)
Αλμπέρ Καμύ
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
ISBN: 978-960-03-6345-6
Τιμή: 16,00 €
Ο πολιτικός λόγος του Αλμπέρ Καμύ, κοιτίδα του ακηδεμόνευτου στοχασμού και του ανθρωπιστικού μέτρου, διεκδικεί επάξια τη διαχρονία. Είναι ένας λόγος εμπνευσμένος που παραμένει ανθεκτικός και επίκαιρος. Και ασφαλώς δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πρώιμη κριτική του σταλινισμού κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Τη δεκαετία του 1950 καθώς και τα πρώτα χρόνια μετά τον θάνατό του, στον αντίποδα των ύβρεων και των επιθέσεων που δεχόταν από ορισμένους διανοούμενους της Αριστεράς, βρέθηκε ένας χώρος που τον υπερασπίστηκε με ακατάλυτη βούληση, ο χώρος των ελευθεριακών. Όμως τι γνωρίζουμε για τη συγκεκριμένη πτυχή του μεγάλου νομπελίστα συγγραφέα; Τι είδους σχέσεις ανέπτυξε με τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές της εποχής του; Με ποιους τρόπους υπήρξε καθοριστική η επίδρασή του στην κοινωνική σκέψη και στην κριτική της βίας, της ιδεολογίας και του εθνικισμού; Ποιες ήταν οι απόψεις του για τον Μπακούνιν και τους μαχητές του ισπανικού Εμφυλίου; Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται κείμενα του Αλμπέρ Καμύ, άρθρα και παρεμβάσεις σε διάφορα έντυπα, τα οποία αποκαλύπτουν μια άλλη συναρπαστική διάσταση του έργου του, την επαναστατική ηθική και το ελευθεριακό πνεύμα του.
«Ο Αλμπέρ Καμύ είναι αναντίρρητα ο πιο σπουδαίος διανοούμενος της Γαλλίας σήμερα. Υπερέχει σαφώς όλων».
Χάνα Άρεντ [επιστολή στον Χάινριχ Μπλίχερ, Μάιος 1952]

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα
Μισέλ Μαρλί
Μετάφραση: Λένια Μαζαράκη
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6551-1
Τιμή: 16,00 €
Το πραγματικό της όνομα είναι Γκαμπριέλ, αλλά οι φίλοι τη φωνάζουν Κοκό. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1919 και η ίδια έχει εδραιώσει έναν επιτυχημένο οίκο μόδας. Ο μεγάλος έρωτας της σχεδιάστριας, ο Μπόι Καπέλ, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα και εκείνη παραλύει από τη λύπη, φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Ωστόσο έχει φίλους καλούς που τη συντρέχουν και προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και τη διεκδικεί ο διάσημος συνθέτης Ίγκορ Στραβίνσκι. Το ηθικό της αναπτερώνεται. Πλην όμως ο γάμος δεν την ενδιαφέρει και πολύ. Άλλα πράγματα αναζητά, συναισθήματα αυθεντικά, την αληθινή αγάπη. Η δουλειά πάντως παραμένει προτεραιότητά της. Εργατική, φιλόδοξη και ευφυής καθώς είναι, δεν ξέχασε ποτέ το κοινό όνειρο που μοιραζόταν με τον χαμένο σύντροφό της, να δημιουργήσουν ένα νέο, ιδιαίτερο άρωμα, το οποίο θα δώριζε στις εκλεκτές πελάτισσές της. Ένας ακόμα άντρας, ο Ντμίτρι Ρομανόφ, θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει την ιδέα της, ταξιδεύοντας μαζί της στη Νότια Γαλλία, την κοιτίδα όλων των υπέροχων αρωμάτων. Κοκό Σανέλ – μια μοναδική γυναίκα και μια σπουδαία ερωμένη. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής της.
«Από τη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να προκύψει κάτι καινούργιο και σημαντικό, όπως τόσο γλαφυρά μας δείχνει η Μισέλ Μαρλί με το παράδειγμα της Κοκό Σανέλ».
Absolut Beautiful
«Η Μισέλ Μαρλί ερεύνησε ενδελεχώς τη ζωή της Κοκό Σανέλ και έγραψε μια συναρπαστική μυθιστορηματική βιογραφία».
Aachener Zeitung
«Αφεθείτε στη μαγεία ενός κόσμου που είναι γεμάτος αρώματα και πανέμορφα υφάσματα».
Delmenhorster Kreisblatt
«Εντυπωσιακή και διαφωτιστική αφήγηση».
Märkische LebensArt
«Ένα είδωλο παίρνει σάρκα και οστά».
Grazia

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIR

Η εκδίκηση του «Ναζωραίου»
Ιερώνυμος Λύκαρης
ISBN: 978-960-03-6639-6
Τιμή: 14,00 €
Εντελώς τυχαία, σε μια ξεχαρβαλωμένη πιατοθήκη πεταμένη στα σκουπίδια, ο αφηγητής της ιστορίας ανακαλύπτει ένα χακί ντοσιέ που περιέχει εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων καταγεγραμμένων κλήσεων, εκτυπωμένα e-mails, στικάκια USB με ακουστικό και βιντεοσκοπημένο υλικό, διαγράμματα κλήσεων παρακολουθούμενων τηλεφώνων, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, ένα ημερολόγιο χωρίς ημερομηνίες, δυσανάγνωστες επιχειρησιακές σημειώσεις, ένα προφητικό εφιαλτικό μνημόνιο για την επιτηρούμενη κοινωνία του μέλλοντος και μια αναφορά με την υπογραφή «Ευτύχης Ευδαίμων, αστυνόμος Α΄», που αφορά τρεις προμελετημένους φόνους.
Παρακινούμενος από αυτόν το βόρβορο, ακολουθεί στα τυφλά τα διασταυρούμενα ίχνη όσων βρέθηκαν στο ίδιο πανέρι με τις οχιές, και πέφτει πάνω σε μια άκρως μυστική επιχείρηση παρακρατικού χαρακτήρα, ασύμμετρα ευμετάβλητη. Επιτελικός οργανωτής και τιμονιέρης της είναι ένας παροπλισμένος πολέμαρχος των μυστικών υπηρεσιών, γνωστός στην παγκόσμια κατασκοπευτική κοινότητα με το ασεβές ψευδώνυμο Ναζωραίος.
Αυτή η δυστοπική αλλά παράλογα διασκεδαστική παρωδία από την αρχή μέχρι το τέλος της είναι ζυμωμένη με το ελιξίριο της εξαπάτησης: με αλήθειες, ψέματα και βολικές συμπτώσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι και εντελώς συμπτωματική. Κάποια γεγονότα πιθανόν να συνέβησαν, κάποια άλλα μπορεί να συμβούν.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

7 χρόνια President στο Κολλέγιο
Σπύρος Ν. Πολλάλης
ISBN: 978-960-03-6648-8
Τιμή: 20,00 €
Σε αυτό το βιβλίο περιγράφονται τα θέματα τα οποία απασχόλησαν και τα οποία διαχειρίστηκε ο Σπύρος Πολλάλης ως President την περίοδο 2010-2017 στο Κολλέγιο Αθηνών και στο Κολλέγιο Ψυχικού. Αναφέρονται σκέψεις, σχέδια, προσπάθειες και, διεξοδικά, τα πεπραγμένα. Στο παράρτημα παρατίθενται αποσπάσματα από ομιλίες στους μαθητές, στους καθηγητές, στις γενικές συνελεύσεις του Σωματείου του Ιδρύματος και σε άλλες εκδηλώσεις. Το βιβλίο αναφέρεται στην συγκεκριμένη αυτή περίοδο του Κολλεγίου, αλλά και σε επίκαιρα θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η καινούρια στολή του Αϊ-Βασίλη
Μανώλης Νικόλτσιος
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN: 978-960-03-6644-0
Τιμή: 12,00 €
Η στολή του Αϊ-Βασίλη έχει παλιώσει, είναι βρόμικη και γεμάτη τρύπες. Και σαν να μη φτάνουν αυτά του πέφτει και λίγο μικρή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκτήσει μια καινούρια. Μήπως είναι καιρός να τολμήσει μια αλλαγή; Ποια στολή θα διαλέξει; Και γιατί τη νύχτα των Χριστουγέννων δε συναντά κανένα παιδί να τον περιμένει με προσμονή;
Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός, όπως και η μαγεία των γιορτών, δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας.

🕵 Ακούστε τις πιο δυνατές φωνές του αστυνομικού



Οι πιο δυνατές φωνές της αστυνομικής λογοτεχνίας
ακούγονται και φέτος από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Μήνες αγωνίας, μυστηρίου και σασπένς προμηνύονται οι επόμενοι και δεν είναι φήμες ή δυσοίωνες προβλέψεις αλλά γεγονός, χάρη στα νέα αστυνομικά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η Yrsa Sigurdardottir, ο Arne Dahl, η Tana French, η Jane Harper και ο Stuart Neville δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού καταφέρνουν να μας αφήνουν άφωνους με κάθε νέο τους βιβλίο και εδώ και καιρό έχουν κερδίσει δικαιωματικά τις πρώτες θέσεις στις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Γνωρίστε τα νέα τους βιβλία και βυθιστείτε στις σκοτεινές σελίδες τους.

Λύτρωση
Το μίσος γεννά μίσος. Η σκληρότητα γεννά βία. Τραυματισμένα παιδιά, προβληματικοί ενήλικες σ’ ένα αιματοβαμμένο γαϊτανάκι. Μια ιστορία γεμάτη σασπένς για τη σκοτεινή πλευρά του σχολείου και των social media. Το τρίτο βιβλίο με πρωταγωνιστές την ψυχολόγο Φρέιγια και τον αστυνόμο Χούλνταρ από την ισλανδή βασίλισσα του σασπένς Yrsa Sigurdardottir.
17,70 € – 15,93 €
Καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί είναι ενθουσιασμένοι με την Yrsa. Είναι καθηλωτική, φρέσκια και συναρπαστική.
James Patterson, συγγραφέας
Κυκλοφορούν επίσης τα δύο πρώτα βιβλία με πρωταγωνιστές το δίδυμο Χούλνταρ και Φρέιγια: Το μήνυμα και DNA.
Έξι επί δύο
Ο Arne Dahl, ο αρχηγός της πρώτης εθνικής των σουηδών συγγραφέων, επανέρχεται με τη συναρπαστική συνέχεια του διεθνούς µπεστ σέλερ Επτά µείον ένα, ένα υψηλής ποιότητας θρίλερ, σκοτεινό και καθηλωτικό, που διαδραματίζεται στην παγωμένη σουηδική τούνδρα, με αναπάντεχες ανατροπές, εξαιρετικό στιλ, σασπένς από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Μια καταβύθιση στην παγωµένη καρδιά του σκότους. Ένας σπουδαίος συγγραφέας στην καλύτερή του στιγµή.
17,70 € – 15,93 €
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 11,99 €)
Διεισδυτική πολιτική σκέψη, παιγνιώδης γραφή, ο Arne Dahl είναι ο πιο συναρπαστικός σύγχρονος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας.
Ian Rankin, συγγραφέας
Κυκλοφορεί επίσης η 1η περιπέτεια του επιθεωρητή Μπέργερ και της Μόλι Μπλουμ Επτά μείον ένα.
Ξένο δέρμα
Μια ντετέκτιβ σε σύγχυση, ένα θύμα με θολή ταυτότητα, ένας εκρηκτικός συνδυασμός που καθηλώνει. Το δεύτερο και πιο αγαπημένο βιβλίο της σειράς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου από την πολυβραβευμένη Tana French, την πιο ενδιαφέρουσα αυτή τη στιγμή συγγραφέα της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.
19,90 € – 17,91 €
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 12,99 €)
Το να πούμε ότι η Tana French συγκαταλέγεται στους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας είναι πραγματικά πολύ περιοριστικό. Καλύτερα να πούμε αυτό: είναι μια αληθινά μεγάλη συγγραφέας.
Gillian Flynn, συγγραφέας
Στο Ξένο δέρμα και στο πρώτο βιβλίο της σειράς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου Στο δάσος, ένα αστυνομικό πρώτης γραμμής για το έγκλημα, τη μνήμη, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σύγχρονη Ιρλανδία, βασίζεται η τηλεοπτική σειρά που μεταδίδεται από το BBC με τον τίτλο Dublin Murders. .
Άγρια φύση
Το πιο «καυτό» εκδοτικό φαινόμενο στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας ακούει στο όνομα Jane Harper. Μετά την Ξηρασία, ένα επικό θρίλερ που έκανε τεράστια αίσθηση, επιστρέφει με τη δεύτερη συγκλονιστική περιπέτεια του Άρον Φαλκ, μοιρασμένη στο παρόν και στο παρελθόν, στο εταιρικό και το οικογενειακό. Μια ιστορία καχυποψίας και βίας, όπου παντού ελλοχεύει ο κίνδυνος.
Βιβλίο της χρονιάς 2018 σύμφωνα με την εφημερίδα Observer
Βραβείο Polar de Cognac 2018 για καλύτερο μεταφρασμένο θρίλερ
17,70 € – 15,93 €
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 9,99 €)
Μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας. Όπως η Tana French με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και η Kate Atkinson με τα μυθιστορήματα της σειράς Τζάκσον Μπρόντι, έτσι και η Jane Harper στήνει μυστήρια που λειτουργούν ως διεισδυτικές διερευνήσεις της ανθρώπινης φύσης, συμπεριφοράς και ψυχολογίας.
A. J. Finn, συγγραφέας
Διαβάστε και την Ξηρασία, το συναρπαστικό ντεμπούτο της Harper με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Άρον Φαλκ και φόντο την αυστραλιανή ενδοχώρα που βιώνει τη χειρότερη ξηρασία εδώ κι έναν αιώνα.
Δεσμοί αίματος
Δύο αδέρφια με ένα χρέος βίας να ξεπληρώσουν. Θα το καταβάλουν όχι μόνο αυτοί αλλά και όσοι έχουν αφήσει πίσω τους. Ο Stuart Neville, ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ, επιστρέφει στο Μπέλφαστ και τη σειρά που αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Η συνέχεια του μπεστ σέλερ Πέπλο σιωπής με πρωταγωνίστρια τη συνεργάτιδα του επιθεωρητή Λένον, την αστυνομικό Φλάναγκαν.
16,60 € – 14,94 €
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 10,99 €)
Ο τύπος ξέρει να γράφει.
James Ellroy, συγγραφέας
Ακόμα περισσότερα μυστήρια
Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων φιγουράρουν εδώ και λίγο καιρό και σας περιμένουν για να σας παρασύρουν με τις ανατροπές, την ατμόσφαιρα, την καταιγιστική δράση και την ευρηματική πλοκή τους:

Τατουάζ του Manuel Vázquez Montalbán
Ποιος είναι αυτός που γεννήθηκε για να βάλει φωτιά στην κόλαση; H πρώτη αποστολή του απολαυστικού ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο.
Ματωμένη έρημος της Karin Brynard
Ένα πολυεπίπεδο αστυνομικό για τον άγνωστο κόσμο της Νότιας Αφρικής, τα πολλά πρόσωπα του ρατσισμού και τις προκαταλήψεις του σήμερα.
Φονικό μονοπάτι της Lone Theils
Υπάρχουν ζωές που έχουν μικρότερη αξία από άλλες; Η δημοσιογράφος Νόρα Σαν αναζητά την αλήθεια.
Γυναίκες χωρίς έλεος της Camilla Lackberg
Τρεις γυναίκες παγιδευμένες σε γάμους ολέθριους γίνονται από θύματα θύτες. Οι λογαριασμοί πάντα πληρώνονται στο τέλος μάς αποκαλύπτει η σουηδή βασίλισσα των μπεστ σέλερ.

Στον φετινό 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας που χάρη στη συμμετοχή σας έχει γίνει πια θεσμός, καλείστε να αναζητήσετε το κλειδί των μυστικών αγαπημένων δημιουργών και των ηρώων τους: από τον σκληροτράχηλο και συνταξιούχο πια επιθεωρητή Τζον Ρέμπους του σκοτσέζου Ian Rankin μέχρι τον αστυνόμο Άρον Φαλκ της Jane Harper από τη μακρινή Αυστραλία, και από την ψυχολόγο Φρέιγια της ισλανδής βασίλισσας του σασπένς Yrsa Sigurdardottir μέχρι την Κάσι Μάντοξ από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου της Tana French. Ανθρώπινοι χαρακτήρες με ελαττώματα και αδυναμίες που μαζί τους θα μοιραστείτε την αγωνία για το αν θα τα καταφέρουν να βρουν τη λύση στις υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνται.