Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Πρώτα συμπεράσματα από τα exit polls

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΤα exit poll των ευρωεκλογών προαναγγέλλουν μεγάλη νίκη του ΠαΣοΚ και μεταφέρουν ισχυρότατο μήνυμα πολιτικής αλλαγής.
Το εκλογικό σώμα αποδοκίμασε με ηχηρό τρόπο τη νεοδημοκρατική κυβέρνηση και αντιθέτως προσέφερε ικανό προβάδισμα στο ΠαΣοΚ, επιτρέποντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλλιεργεί προσδοκίες αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Καραμανλής μετρά την πρώτη μεγάλη ήττα από το 2004 και βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή θέση.
Ο κ.Παπανδρέου επιτυγχάνει την πρώτη μεγάλη νίκη του και προβάλλει με αξιώσεις πια ως διεκδικητής της πρωθυπουργίας.
Η προβλεπόμενη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας και κυρίως η κατάρρευση των νεοδημοκρατικών ποσοστών από τις προηγούμενες ευρωεκλογές θέτουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την ήδη εξασθενημένη κυβέρνηση.

Προβάδισμα 6% δινουν στο ΠΑΣΟΚ τα exit polls

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Προβάδισμα γύρω στο 6% δίνουν στο ΠΑΣΟΚ τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών που μεταδόθηκαν στις 7 το απόγευμα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Σε υψηλά επίπεδα φαίνεται να διαμορφώνεται η αποχή.
Αναλυτικά:
Από τα exit polls που δημοσίευσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, προκύπτει ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί από 36,6% έως το 39,4% (σ.σ πρόκειται για τον μέσο όρο και των έξι δημοσκοπήσεων που μετέδωσαν αντίστοιχοι τηλεοπτικοί σταθμοί).
Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, περιορίζει τη δύναμη της σε ποσοστό το οποίο εκτιμάται ότι θα κινηθεί από το 30,2% έως το 33%.
Ως τρίτη δύναμη αναδεικνύουν όλα τα exit polls το ΚΚΕ το ποσοστό του οποίου αναμένεται να κινηθεί από το 8,1% έως το 9,8%. Μάχη αναμένεται να δοθεί για την ανάδειξη του 4ου κόμματος ενώ από όλες τις έρευνες, προκύπτει ότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα εκπροσωπηθούν έξι κόμματα.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 4,9% έως 6,3%.
Του ΛΑΟΣ από 5,4% έως 6,9% ενώ των Οικολόγων από το 4,1% έως το 5,5%. Με βάση τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 8 ευρωβουλευτές, και η Νέα Δημοκρατία με 7 ευρωβουλευτές.
Από δύο ευρωβουλευτές αναμένεται να εκλέξουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, ενώ οι Οικολόγοι αναμένεται να πάρουν μία έδρα

Exit polls: Καθαρή νίκη για το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΔιαφορά έως 7,1% προβλέπουν οι δημοσκόποι
Exit polls: Καθαρή νίκη για το ΠΑΣΟΚ
Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση
Άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ και «βουτιά» στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας προβλέπουν τα exitpolls που ανακοινώθηκαν στις 7 μ.μ. Σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κυμαίνεται ανάμεσα στις 6 και τις 7 μονάδες. Τη θέση του τρίτου κόμματος καταλαμβάνει το ΚΚΕ με ποσοστό ανάμεσα στο 8% και το 10% ενώ για την τέταρτη θέση αναμένεται θρίλερ μεταξύ του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην έκτη θέση βρίσκονται οι Οικολόγοι.,
ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΩΡΑ 19:18
Αναλυτικότερα, τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δείχνει τη exit Poll της εταιρείας Καπα Research για το in.gr και το Βήμα.
Στο συγκεκριμένο exit poll το ΠΑΣΟΚ προηγείται με προβάδισμα ΠΑΣΟΚ 37,7% έναντι 30,6% του ΝΔ. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 9%. Ενισχυμένο το ΛΑΟΣ με 6,4%.
Τρίτο κόμμα του ΚΚΕ με 9% Στο 5,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 5,1% οι Οικολόγοι Πράσινοι.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ - Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σκέφτομαι δάσκαλε όλα αυτά που μέχρι και τα τελευταία σου έλεγες!
Σκέφτομαι δάσκαλε το κάθε χορατό σου που ήταν και ένα χαστούκι για την Ελλάδα!
Χαστούκι - προσπάθεια να την ξυπνήσει από τον λήθαργο των τελευταίων αιώνων!
Σκέφτομαι δάσκαλε την απλότητά σου, την γλυκύτητα του προσώπου σου!
Σκέφτομαι τον ήρωά σου, τον καραγκιόζη που έμεινε ορφανός, μόνος, χωρίς κάποιον να τον προστρέξει!
Σκέφτομαι δάσκαλε την Ελλάδα ρε γαμώτο, που συγκλονίστηκε από τον χαμό σου....
ΝΑΙ την Ελλάδα δάσκαλε, όχι ομως αυτή της "κατανάλωσης", της παρακμής, της κλεψιάς, της....
Σκέφτομαι δάσκαλε την ΑΛΛΗ ελλάδα, εκείνη που ΕΣΥ ήσουν ο καθάριος και λάγαρος σαν το νεράκι εκπρόσωπός της!
Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης σε ένα ρεφραίν από το δίσκο "Λαικά Προάστια" λέει πώς "έγινε η Ελλάδα όπως του Σπαθάρη ο παλιός Μπερντές"....
Μακάρι δάσκαλε η Ελλάδα να γινόταν σαν τον παλιό σου μπερντέ...
Θα ήταν πιο αγνή, πιο αμόλυντη....
Σκέφτομαι δάσκαλε πόσο θα μας λείψεις.
Δεν θα σε ξεχάσουμε!
Καλή αντάμωση δάσκαλε!

Το "Aπόλυτον" !! Και η Ηλιθιότητα της "Παραλίας" by diaporon-bl

ΑΠΟ DIAPORON-BLο7 Iουνίου 09 : Το ότι ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης είναι από τα θεμελειώδη μιας Δημοκρατίας είναι γνωστόν!
Όπως κοινά αποδεκτόν είναι και η απόρριψη της πασιφανούς ηλιθιότητας! Ναι αναφέρομαι στο <ύπουλο> να < την ρίξω την ψήφο ή να την ανταλλάξω με την -παραλία-!> το αθώον αυτό δίλημμα είναι το τελευταίο όπλο της εκάστοτε Διακυβέρνησης που τυγχάνει να είναι και ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ όπως η σημερινή!
Η κορυφαία στιγμή του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία <διλημματοποιείται>! ανερυθρίαστα
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΠαράσταση Μπαλέτου από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» με τίτλο ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ.
Ένα πολύ όμορφο παραμύθι χορογραφημένο και «ντυμένο» με όμορφη μουσική, εντυπωσιακές στολές, παραμυθένια αφήγηση, και σκηνικά που μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Το αποδίδουν περίπου 120 χορεύτριες ηλικίας 5 έως 17 χρονών. Στην παράσταση θα παρουσιασθούν και ΛΑΤΙΝ χοροί. Δημ. Θέατρο Ν. Μουδανιών Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου
Ώρα 20:30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

17000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
Tιμή: € 33.00
Εκδότης: Αστερίας
688 Σελίδες
Ημ/νία 'Εκδοσης: Μάρτιος 2008 ISBN: 978-960-299-738-3
Ό,τι σοφό και ωραίο έχει πει ο λαός μας, στο μακρύ διάβα του χρόνου, είναι αποθησαυρισμένο στο βιβλιο αυτό, με τις 17.000 ελληνικές παροιμίες που περιέχει. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένας σωστός θησαυρός της λαϊκής σοφίας, ως μια δροσερή πηγή σοφίας, ως το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας, που η ισχύς και η αξία της είναι διαχρονική και η αλήθεια της παραδεκτή από όλους. Σίγουρα, οι παροιμίες είναι η λαμπικαρισμένη πείρα των απλών, αλλά φωτισμένων ανθρώπων του λαού, που μέσα σε απλά και λίγα λόγια ως «σφυρήλατος λόγος εν μικρώ όγκω», όπως λέει ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, περικλείουν σοφά διδάγματα για όλες τις πράξεις και τις σκέψεις του ανθρώπου. Με επιμονή και υπομονή μέλισσας τρυγήθηκε επί τρία ολόκληρα χρόνια το νέκταρ χιλιάδων πνευματικών λουλουδιών, για να συγκεντρωθεί το υλικό αυτό, που φωτίζει τον δρόμο της ζωής του ανθρώπου, τον καθοδηγεί, τον φρονηματίζει και διδάσκει μεγάλες αλήθειες για το ορθό, το δίκαιο, το μεγάλο και το αληθινό, που για χάρη τους αξίζει να αγωνίζεται ο άνθρωπος, σύμφωνα, πάντα, με τις ηθικές αρχές του λαού μας. Μελετώντας ο καθένας τις παροιμίες αυτές, αποκτά πλούτο καθοδηγητικών γνώσεων, που θα τον φωτίζουν, θα τον διαφωτίζουν και θα τον βοηθούν να βλέπει με καθαρότερο μάτι τη ζωή. Για να είναι ευκολότερη η χρήση όλου αυτού του πλουσιότατου υλικού, είναι ταξινομημένο σε 870 θεματικές ενότητες, κατ’ αλφαβητική σειρά, ώστε να μπορεί ο καθένας να βρίσκει ευκολότερα το θέμα των παροιμιών που τον ενδιαφέρει.

10η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ10η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ οι φωνές της πέτρας ανταμώνουν και φέτος. φωνές πολύχρωμες, πολύτροπες, πολύφωνες. φωνές κατοικημένους από τόπους και χρόνους. φωνές που κομίζουν έρωτες και ξενιτιές, βουνά και ποτάμια, αντάρες κι αχολόγια των ανέμων· φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά. από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τον Καύκασο. πολυφωνικοί όμιλοι από Ήπειρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Καύκασο. οι τελευταίοι εναπομείναντες αυθεντικοί ερμηνευτές, οι νέοι ιχνηλάτες της πολυφωνικής έκφρασης. μια σύναξη εν φωναίς και οργάνοις. με τα πολυφωνικά τραγούδια να εναλάσσονται με τους οργανικούς σκοπούς και χορούς της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. με τη σύναξη να καταλήσει στο μεγάλο μας, πολυφωνικό, κυκλωτικό χορό.στην πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξητη μεγαλύτερη γιορτή πολυφωνίας του μεγάλου ταξιδιού των φωνώνη προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε! στο δισκοπωλείο "ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ", Ακαδημίας 57 και στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Οι τελευταίες ρίζες
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Βλάσση-Θεοδωρικάκου
ISBN: 978-960-417-255-9
Barcode: 9789604172559
Σελίδες: 264
Περιγραφή: Ο πόλεμος γκρεμίζει τη ζωή, η ειρήνη είναι σαν βάλσαμο που την αγάπη χτίζει…
Αυτή τη φράση διάλεξε η Αλεξάνδρα Βλάσση-Θεοδωρικάκου, η γνωστή στους περισσότερους ως Αλέκα, για να ξεκινήσει το παρόν βιβλίο.
Και είναι μια φράση που κρύβει μέσα της όλη την ουσία της ζωής της.
Για πολλά χρόνια πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για το δίκιο του λαού που, ανήμπορος μπροστά στις βουλές των μεγάλων δυνάμεων, δίνει τη δική του καθημερινή μάχη για την επιβίωση. Μέσα από συνταρακτικά γεγονότα της προσωπικής της ιστορίας, γεγονότα που δύσκολα μπορεί να τα συλλάβει ανθρώπου νους, η συγγραφέας μεταφέρει με έξοχο τρόπο την εποχή πριν την Κατοχή, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου.
Με λόγο απλό, όμως βαθιά συναισθηματικό, περιγράφει την καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού Μενδενίτσα της Λοκρίδας πριν τον πόλεμο του ’40, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής και μετά, όταν τα βουνά κατέλαβαν οι αντάρτες και έστρεψε ο αδελφός το όπλο εναντίον του αδελφού.
Τότε ήταν που έχασε τους γονείς και την αδελφή της κι έμειναν μόνα τους στον κόσμο τα δυο μικρότερα αδέλφια, οι τελευταίες ρίζες, που αγωνίστηκαν να βρουν εύφορο έδαφος για να απλωθούν και να φτιάξουν τις δικές τους οικογένειες.
Εξορίες, φυλακές, διωγμοί, μα πάνω από όλα αυτά η πίστη στο δίκιο του αγώνα και η ελπίδα για ένα καλύτερο, ειρηνικό αύριο.

H ζωή μας είναι οι άλλοι - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣH ζωή μας είναι οι άλλοι
Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος
Ιsbn: 978-960-6748-50-9
Ο καπετάν Βασίλης Κωνιός, ο οπλαρχηγός της Αντίστασης Κρήτης, υπήρξε πρότυπο ήθους και ακέραιου ανθρώπου, ένα είδος που σπανίζει στην εποχή μας.
Ολιγογράμματος, σχεδόν αγράμματος βοσκός, με συμμετοχή στον πόλεμο της Αλβανίας, επιστρέφοντας στο χωριό του, Φαβριανά της επαρχίας Μονοφατσίου Ηρακλείου, συγκροτεί αυτόνομα την οργάνωση της δικής του αντάρτικης ομάδας, παράλληλα με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στην Κρήτη.
Μέσα από την καταγραφή των προφορικών του μνημών, παρακολουθούμε την πορεία και την ακεραιότητα του ύφους του καθ' όλη τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, του εμφυλίου, της Απριλιανής δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Με τον εξαιρετικό κρητικό, λαϊκό και παροιμιακό λόγο του, με τα έργα και τον βίο του, απέδειξε έμπρακτα ότι οι λόγοι μας και η ζωή μας, τα έργα του κάθε ανθρώπου, έχουν άμεση σχέση με τους προγόνους αλλά και τους επιγόνους μας, με τα νέα παιδιά που μας διαδέχονται και μας ακολουθούν, κατά τρόπο άδηλο, «ανιμιστικό».
Σημαδευόμαστε από τις προηγούμενες γενιές, αλλά σημαδεύουμε και επηρεάζουμε όχι μόνο κληρονομικά, παραδειγματικά, αλλά και ενεργειακά, τους νέους που μας ακολουθούν, γιατί «η ζωή μας, είναι οι άλλοι», δεν ανήκουμε, δηλαδή, απόλυτα στον εαυτό μας. Ο Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος γεννήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία και είναι Διδάκτωρ του Παν/μίου Θεσσαλονίκης.
Έλαβε μέρος στους αγώνες της γενιάς του «1-1-4» και στο αντιδικτατορικό κίνημα ως συνεργάτης του Γεωργίου Πυρουνάκη.
Συνελήφθη το 1968 και του απαγορεύθηκε η αποδημία στο εξωτερικό.
Από το 2003 είναι Επιστημονικός Προϊστάμενος της Περ/κης Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
Έχει εκδόσει είκοσι δύο βιβλία-μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μελέτες για την Ιστορία και τη Λογοτεχνία.
Κυκλοφόρησε εννέα ποιητικές συλλογές, μια Ανθολογία Σύγχρονων Κρητών ποιητών και τα διηγήματα «Σφαιριστήριον Λαβυρίνθου».
Τιμήθηκε με το βραβείο λογοτεχνίας «Ν. Καζαντζάκη» του Δήμου Ηρακλείου και με το βραβείο της Ένωσης Συντακτών και Δημοσιογράφων Ελλάδος.
Η Ακαδημία Αθηνών, με πρόταση του Παντελή Πρεβελάκη, τον στήριξε στο έργο του υλικά και ηθικά.
Ιστορικά και Λογοτεχνικά αποσπάσματα των έργων του εμπεριέχονται σε σχολικά βιβλία καθώς και σε ποιητικές ανθολογίες.
Βιβλία και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και ιταλικά.
Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει ο Χριστόδουλος Χάλαρης, ο Παν. Φουρναράκης και ο Μπ. Πραματευτάκης.
Ο Θόδωρος Αντωνίου διηύθυνε το ορατόριο «Φαέθοντος Επιφάνεια» που κυκλοφόρησε σε cd, σε ποίησή του.
Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Φιλολογικού Παρνασσού και επιφυλλιδογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Αθηνών.

«Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΠΙΛΟΥ»- ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου Κουνενής Νίκος ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία ISBN : 9789604555468 ΣΕΛΙΔΕΣ : 382 ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 09 ΤΙΜΗ : 16,00 € ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Το να επιχειρήσω να παρουσιάσω το βιβλίο του φίλου Νίκου Κουνενή χωρίς να χαμογελάσω σκεπτόμενος αποσπάσματα από αυτό, σίγουρα είναι ένας «άθλος» εκτός εκείνων του βιβλίου. Ο Νίκος Κουνενής μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του « Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου» δημιουργεί μια «θάλασσα» από μπερδεμένες «στιγμές», χτυπά αλύπητα την υπερβολή των ΜΜΕ, και μας καθηλώνει σε μια ιστορία άνευ προηγουμένου! Ηταν ο Ηρακλής Σπίλος τελικά πρόσωπο υπαρκτό; Ηταν ο διάσημος δημοσιογράφος; Οι «άθλοι» του είχαν καμία σχέση με τους άθλους του «αρχαίου» Ηρακλή; Πως αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ τόσο τα ηλεκτρονικά, όσο και τα έντυπα; Τον βρίσκουμε κάπου σε μια σελίδα της εφημερίδας…. Cappuccino, όμως τον βρίσκουμε και αλλού, Να λύνει, αλλά και να «δένει» υποθέσεις….. «Κατόπιν εντολής του καναλάρχη Ευρυσθέα Γιαρμά ο διάσημος δημοσιογράφος Ηρακλής Γαρυφαλλίδης ή Σπίλος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας δώδεκα τηλεοπτικούς άθλους. Ξεκινώντας το έργο του από τη νικηφόρα μάχη με το απειλητικό Λιοντάρι της Νεμέας και ολοκληρώνοντάς το με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του επικίνδυνου Κέρβερου, ο ημίθεος της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα θριαμβεύσει, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στο τηλεοπτικό κοινό της Ακρονησίας και της δορυφορικώς ενημερωμένης ακρονησιακής διασποράς.Η εντυπωσιακή ολοκλήρωση της αποστολής του Σπίλου θα σημαδευτεί αιφνιδίως από μια μυστηριώδη δολοφονία. Ένα ζευγάρι ιδιόρρυθμων ντετέκτιβ και ένας φαιδρός σατιρικός συγγραφέας θα πέσουν με τα μούτρα στην προσπάθεια για την εξιχνίαση του μυστηρίου. Η σύντομη αλλά μεθοδική έρευνά τους θα συναντηθεί με μια απρόσμενη λύση, απλοϊκά περίπλοκη και μπερδεμένα απλή. Ένα σατιρικό μυθιστόρημα με στοιχεία αστυνομικής παρωδίας, εστιασμένο στην τραγικωμική τηλεοπτική πραγματικότητα των καιρών και τις παράπλευρες συνέπειές της» (Από σημείωμα του εκδότη). Πέρα όμως από το σημείωμα αυτό, ένα είναι σίγουρο! Ότι θα περάσει ο αναγνώστης καλά διαβάζοντας το. Άλλωστε ο Νίκος Κουνενής έχει το χιούμορ και την σάτιρα στο αίμα του. Ο Νίκος Κουνενής γεννήθηκε το 1957 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρθρα και βιβλιοκριτικές του δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΠΙΛΟΥ», και καλή ανάγνωση. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ευρωεκλογές 2009: Πως ψηφίζουμε

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ.
Σήμερα, 7 Ιουνίου, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι οι κάλπες για την εκλογή 22 μελών του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς η ελληνική επικράτεια αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια με 22 έδρες.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Οι έδρες των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατανέμονται μεταξύ όλων των συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, που μετέχουν στην εκλογή ανάλογα με το συνολικό αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων που θα λάβουν σ' ολόκληρη την Επικράτεια, με τη προϋπόθεση πως θα ξεπεράσουν το 3% των ψήφων στην επικράτεια.
Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

Ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το disabled.gr

Φίλοι και φίλες μια ακόμη Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ τελείωσε με υπερβολικά πολλά προβλήματα που όλα τα προβλήματα οφείλονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στους υπαλλήλους του.
Εμείς οργανώσαμε την καλύτερη Autonomia EXPO για να μπορέσει να γίνει μια μεγάλη γιορτή για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσφερόμενες τεχνολογίες.
Όμως η πατρίδα για μια ακόμη φορά μας δημιούργησε υπερβολικά πολλά προβλήματα και μάλιστα αδικαιολόγητα προβλήματα και εμπόδια αφού ποτέ δεν διεκδίκησε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ειδική μεταχείριση.
Το μόνο που διεκδίκησε είναι να μην εμποδίζεται και για μια ακόμη φορά η πατρίδα κατόρθωσε να δημιουργήσει τα πιο απρόβλεπτα εμπόδια.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαΐου ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ο γνωστός σε όλους μας ΗΣΑΠ δεν λειτουργούσε λόγω έργων...
Αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι με βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια και με σκούτερ δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν την Autonomia EXPO επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα άλλα μέσα μαζικών μεταφορών που είναι αντικειμενικά απροσπέλαστα.
2. Την Κυριακή 17 Μαΐου ο Oλυμπιακός είχε αγώνα και μας εμπόδισαν να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων επειδή κατά τη γνώμη της αστυνομίας και του Oλυμπιακού ο χώρος στάθμευσης τους ανήκει.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει πληρωθεί από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και για τον χώρο στάθμευσης που ποτέ δεν μας έδωσαν.
3. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν μας έδωσε χώρο για περίπτερα με αποτέλεσμα περισσότερα από 30 περίπτερα να μην μπορούν να εκθέσουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν πως οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες από την οποιαδήποτε άλλη χρονιά. 4. Ο κλιματισμός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν λειτούργησε για μια ακόμη χρονιά. Εννοείται πως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει χρεώσει και έχει πληρωθεί προκαταβολικά και για το κλιματισμό.
5. Το στάδιο ειρήνης και φιλίας φέτος ξεχάστηκε και δεν μας έδωσε έξοδο με αποτέλεσμα οι χιλιάδες των επισκεπτών να υποχρεούνται να επιστρέψουν με τα πόδια πίσω από την έκθεση για να βγουν από την είσοδο της εκθέσεως.
Εδώ θα χρειαστεί να σας πω πως ακόμη και αν μας έδινε διαφορετική έξοδο από την είσοδο η απόσταση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Η Autonomia EXPO, ύστερα από όλα αυτά που συνέβησαν για τρίτη χρονιά, πρόκειται να αλλάξει εκθεσιακό κέντρο.
Η Autonomia EXPO 2010 έχει ξεκινήσει ήδη τουλάχιστον από την πλευρά του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ που έχουν την ευθύνη για τη διοργάνωση.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως η Autonomia EXPO 2010 δεν θα περιλαμβάνει λάθη και θα φροντίσουμε να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση με προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών και βέβαια με τον κλιματισμό και με την προσπελασιμότητα των χώρων υγιεινής.
Η Autonomia EXPO 2010 θα βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου 50 περίπου μέτρα από την έξοδο του μετρό στο περιστέρι.
Το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου είναι προσπελάσιμο και ελπίζουμε πως στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 δεν θα συμβούν σεισμοί και άλλα δεινά στην Ελλάδα αφού η πατρίδα μας μας έχει συνηθίσει μόνο σε δεινά και πανικούς.
Για οτιδήποτε αφορά τη διοργάνωση της Autonomia EXPO 2010 ενημερώνεστε συνεχώς από το http://www.autonomiaexpo.org/
Και επειδή έχει φτάσει η ώρα των διακοπών:
Ένα νέο ξενοδοχείο με προσιτές τιμές βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.villasevasti.com/ και αξίζει να την επισκεφθείτε γιατί αποτελεί ένα χρήσιμο, προσπελάσιμο και οικονομικό προορισμό για διακοπές.
Έχουμε εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν ξέρω τι δώρο θα έπρεπε να κάνουν οι πολίτες με αναπηρίες στα κόμματα για τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί στην Autonomia EXPO στις 15, 16 και 17 Μαΐου, αφού το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φέρεται ως ο πιο προσπελάσιμος χώρος στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω αλλά στην πατρίδα μας κατορθώσαμε να κάνουμε απροσπέλαστα ακόμη και τα πιο προσπελάσιμα μέρη της.
Η διοίκηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πρέπει να πάρει βραβείο καινοτομίας γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα τέτοιο στάδιο απροσπέλαστο.
Χρειάζονται πολλοί άνθρωποι να δουλέψουν υπερβολικά πολύ για να μπορέσεις να κάνεις απροσπέλαστο ένα τέτοιο στάδιο.
Ως Έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
Δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο χαμηλά...
Δυστυχώς φέτος όλα πήγαν άσχημα και ύστερα από το κάταγμα που έχω υποστεί στις 1 Απριλίου ο πόνος είναι υπερβολικός και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω υπολογιστή ούτε να οδηγήσω το αναπηρικό κάθισμα.
Ευτυχώς ο υπολογιστής μου δεν εμφάνισε προβλήματα και μπορώ και χρησιμοποιώ την φωνητική υπαγόρευση αργά, δύσκολα πάντα τουλάχιστον κάνω τα απαραίτητα.
Η Γεωργία, η Ελένη και η Αννούλα φροντίζουν και ενημερώνουν με οτιδήποτε ενδιαφέρον το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ σχεδόν καθημερινά.
Για οτιδήποτε φρέσκο να τα επισκέπτεστε καθημερινά.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/