Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!

Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά, όχι πως τις προηγούμενες χρονιές ήταν …. «φτωχότερο»!
Φέτος όμως, ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά, σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20, και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών.

Η σχολή χορού ΣΥΝΘΕΣΗ, ετοίμασε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παράσταση χορού που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ.
Πρόκειται για τη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από διάσημους χορευτές.
Αυτή τη φορά, η παράσταση αυτή παρουσιάζεται στα Νέα Μουδανιά, από τα παιδιά των Μουδανιών, που με τη βοήθεια των δασκάλων χορού, πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τους μεγάλους χορευτές, τους επαγγελματίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τα τμήματα χορού της ΣΥΝΘΕΣΗΣ όπως έγραψα και παλαιοτερα ΣΑΡΩΝΟΥΝ τις διακρίσεις όπου και αν εμφανίζονται.
Βρέθηκα στις πρόβες και αυτό που αντίκρισα με εξέπληξε!


ΔΑΣΚΑΛΕΣ και παιδιά, να τα δίνουν πραγματικά ΟΛΑ, για να παρουσιάσουν κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ .
Έχω δει τρεις φορές την παράσταση αυτή, και είμαι σίγουρος πως τα παιδιά, που τα μικρότερα είναι γύρω στα πέντε, θα μας αφήσουν άφωνους.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δασκάλες χορού, που μαθαίνουν πραγματικά αυτά που πρέπει και διδάσκουν πως με κόπο και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, στα παιδιά, που δε το βάζουν κάτω στις δυσκολίες, μα και στους γονείς, που όσο ήμουν στις πρόβες τους έβλεπα να καμαρώνουν, δίκαια άλλωστε, τα βλαστάρια τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο το ραντεβού μας είναι στο Δημοτικό θέατρο Μουδανιών, στην παράσταση του καλοκαιριού, «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ».
Ώρα έναρξης 19:30, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα τα πούμε εκεί!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ   
Με διδάκτορες από το "UNIVERSITY OF MUSIC AND PERFORMING ART" της Βιέννης θα πραγματοποιηθούν από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ δύο διεθνή σεμινάρια ψηλού επιπέδου και πρωτόγνωρα για τον τόπο μας.
Το πρώτο θα είναι Σεμινάριο POP & JAZZ Τραγουδιού και το δεύτερο Σεμινάριο Πιάνου. Κατά την διάρκεια των Σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν Διαλέξεις , Συναυλίες, Εργαστήρι Jazz και διάφορα Καλοκαιρινά δρώμενα.
Είδη υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό και πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ασχολούνται με το Τραγούδι ή το Πιάνο στην Χαλκιδική και όχι μόνο να τα παρακολουθήσουν μιας και απευθύνονται σε σπουδαστές όλων των επιπέδων και το κόστος είναι αρκετά χαμηλό. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ν.Μουδανιά στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2373024234 & 6972017412

Focusrite OctoPre MkII Dynamic -25% στο Weekend Offer!




Παιδικά Βιβλία για το Καλοκαίρι | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς χτύπησε και οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών έχουν ξεκινήσει! Ατελείωτο παιχνίδι, φίλοι, θάλασσα, πρώτες αναγνώσεις για τα παιδιά που δεν θέλουν να κοιμηθούν το μεσημέρι και χαλαρά βραδάκια διαβάζοντας παρέα με τους γονείς είναι απολαυστικές εικόνες που όλοι έχουμε στη μνήμη μας και θέλουμε να έχουν και τα παιδιά μας. Για αυτό κι εμείς κάναμε μία μικρή επιλογή από τις πρόσφατες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων μας και σας προτείνουμε τίτλους ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού. Κι αν δεν σας καλύψουν αυτές, θα βρείτε σίγουρα ένα βιβλίο που θα σας ενθουσιάσει ξεφυλλίζοντας τον παιδικό μας κατάλογο.
Καλές αναγνώσεις και καλό καλοκαίρι σε όλους!
Βιβλία για παιδιά από 3 έως 5 ετών

Η ΚΟΤΟΥΛΑ ΤΟΥΛΑ
Emma Levey
"Η Κοτούλα Τούλα λάτρευε τ' αυγά. Όλα τ' αγαπούσε και τα μεγάλα και τα μικρά. Μονάχα στο φτερό της αχ, και να κρατούσε ένα δικό της!" Μια συγκινητική ιστορία θριάμβου ενάντια στις αντιξοότητες. Ένα υπέροχο παραμύθι πριν την καληνύχτα.


ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ
Rob Biddulph
Έλα μαζί μας στην απίστευτη περιπέτεια αυτού του ατρόμητου πιγκουίνου, και γνώρισε τους φίλους που κάνει στο ταξίδι του. Μια συναρπαστική ιστορία σε στιχάκια, με έξυπνες ιδέες, νοσταλγία, ατίθασους χαρταετούς και σκανδαλιάρικα πιθηκάκια! Βραβείο Waterstones Childrens' Book Prize 2015!


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ
Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει; Σίγουρα κάποιος εύσωμος. Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί. Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός! Ή μήπως όχι; Ένα βιβλίο που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς... αρκεί να μετατρέψει την "αδυναμία" του σε δύναμη!

Βιβλία για παιδιά από 5 έως 7 ετών

ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΣΤΗ ΠΡΙΖΑ
Λήδα Βαρβαρούση
Σ' ένα παράξενο κλουβί, ζει ένα περίεργο πουλί. Κουμπιά μονο πατάει, ποτέ του δεν πετάει! Μες στις οθόνες του χωμένο, είναι απομονωμένο! Μια μέρα το είδε ένα περιστέρι που ήρθε από άλλα μέρη, και κάθησε να ξαποστάσει... μα κόντεψε να σκάσει όταν άκουσε του πουλιού τη σκέψη, και έτσι αποφάσισε να το προστατέψει!


ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Προσοχή: Μην βιαστείτε να απαντήσετε!


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΥΚΑΚΙ ΚΑΙ Η ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ
Antoon Krings
Ο μπαμπάς λύκος έπιασε μια νόστιμη βοσκοπούλα κι έχει σκοπό να την κρατήσει για να τη φάνε όλοι μαζί στη γιορτή του. Όμως το λυκάκι χρειάζεται παρέα και η βοσκοπούλα θα γίνει η καλύτερη φίλη του. Τελικά, τι σημασία έχει μια νόστιμη βοσκοπούλα μπροστά σε μια πραγματική φίλη;

Βιβλία για παιδιά από 7 έως 9 ετών

ΤΑ ΤΖΙΜΑΝΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ
Doreen Cronin
Ένα παράξενο μπλε πουλάκι κάνει την εμφάνισή του στο κοτέτσι και υποστηρίζει ότι κάποιος απήγαγε το... σπιτάκι του! Ταυτόχρονα, ο σκίουρος χρειάζεται επειγόντως ένα σφυρί για να σπάσει τα βελανίδια του. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο γεγονότα και πού βρίσκεται ο Ψύλλος όση ώρα η Σβούρα, η Ζαχαρένια και η Γλύκα προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο; Τα Τζιμάνια αναλαμβάνουν δράση σε μια υπόθεση που αυτή τη φορά είναι μπλε και πολύ μπερδεμένη!


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ή ΈΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΣΤΙΚΑ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ουάου! είπα και έκανα να πιάσω με προσοχή το βιβλίο στα χέρια μου, όταν έξαφνα μέσα από τις σελίδες του γλίστρησε ένα μικρό κομματάκι χαρτί διπλωμένο στα τέσσερα! Ήταν ένα μυστικό μήνυμα που έβαλε εμένα και τον θείο μου, τον διάσημο καθηγητή Ορυκτολογίας Όττο Λίντενμπροκ, σε μεγάλες περιπέτειες. Ανοίξτε κι εσείς το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και σίγουρα θα σας βάλει σε περιπέτειες... περιπέτειες που θα σας ταξιδέψουν ως το κέντρο της Γης.


ΠΟΛΥΞΕΝΗ
Στέλλα Μιχαηλίδου
Η Πολυξένη είναι ντροπαλή. Δυσκολεύεται να μιλήσει γρήγορα όπως τα συνομήλικά της παιδιά, όταν όμως τραγουδάει αυτά που θέλει να πει, η γλώσσα της πάει ροδάνι! Ένα εικονογραφημένο βιβλίο - αριστούργημα, που με την μινιμαλιστική εκφραστική του δύναμη θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Βιβλία για παιδιά από 9 έως 12 ετών

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΜΑΠΑΜΠΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΛΑ
Neil Gaiman
«Ήμουν, που λέτε, πάνω στην άκρη της σανίδας και με περίμενε σίγουρος θάνατος, όταν ξαφνικά μια σκοινένα σκάλα ακούμπησε τον ώμο μου και άκουσα μια βαθιά και βροντερή φωνή να μου λέει ΄΄ΓΡΗΓΟΡΑ! ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ΄΄» Ανακαλύψτε πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν τα πράγματα σ' αυτό το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα όταν το ταξίδι στον χρόνο μπλέκεται με τα δημητριακά για πρωινό!


ΤΟΜ ΓΚΕΙΤΣ #6 - ΕΞΤΡΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ
Liz Pichon
Όλο αυτό το ΧΙΟΝΙ σημαίνει πως χάνουμε μια μέρα σχολείο! ΓΙΕΕΕ! Κρίμα που πρέπει να την περάσω με τον Μάρκους (που είναι πολύ εκνευριστικός). Ο θείος Κέβιν λέει πως είναι καλή ιδέα να κάνουμε ένα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ και να το χαρίσουμε στα ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ για την 50στή επέτειο γάμου τους (δώρο είναι αυτό τώρα;). Ούτε η Ντίλια έχει καμιά όρεξη. Όλο γκρινιάζει (όπως συνήθως, δηλαδή).


ΟΙ ΦΥΤΟΥΛΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Michael Fry
Άσχημα τα νέα για τον Νικ: μια καινούργια μαθήτρια μπαίνει ανάμεσα σ' εκείνον και τους φίλους του. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα, γιατί όταν αντεπιτίθεται καταλήγει να φάει αποβολή. Θα καταφέρει ο Νικ να αποκαταστήσει την καλή του φήμη; Ή θα αναγκαστεί να μπει στο Πρόγραμμα Προστασίας Παιδιών, να αλλάξει ταυτότητα και να μετακομίσει στην άκρη του κόσμου;

Βιβλία για παιδιά 12+ ετών

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΗ
Marcus Sedgwick
Πρόκειται για σύµπτωση ή µήπως κάτι υποχθόνιο τους έφερε κοντά; Πολλά παράξενα εµφανίστηκαν στη ζωή της δεκαεξάχρονης Λόρεθ Πικ ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Και το πιο παράξενο απ’ όλα ήταν η συµπεριφορά του συγγραφέα µπαµπά της τον τελευταίο καιρό. Και τώρα εκείνος εξαφανίστηκε. Φαίνεται πως η εµµονή του µε τις συµπτώσεις είχε µοιραίο αποτέλεσµα. Όταν η Λόρεθ πετάει για τη Νέα Υόρκη µαζί µε τον αδελφό της Μπέντζαµιν, ψάχνοντας για τον πατέρα της, έχει πολύ λίγη εµπιστοσύνη στον εαυτό της. Όµως είναι αποφασισµένη να βρει τον µπαµπά της. Η Λόρεθ διαθέτει ένα και µοναδικό στοιχείο για να το πετύχει: το σηµειωµατάριό του. Τι θα βρει στο σηµειωµατάριο; Τη σωτηρία ή µήπως την τρέλα;


ΦΥΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ
Holly Smale
Η Χάριετ Μάνερς είναι 15 χρονών και... φυτό! Γνωρίζει ένα σωρό απίθανα πράγµατα, όπως ότι µια γάτα έχει 32 µύες σε κάθε αυτί, οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από µια σπηλιά και ότι τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναµίτη! Αλλά δεν ξέρει γιατί κανένας δεν τη συµπαθεί στο σχολείο...Έτσι, όταν τυχαία ένα πρακτορείο µοντέλων τής ζητάει συνεργασία, η Χάριετ αποφασίζει ότι αυτή είναι η ευκαιρία να αλλάξει η ζωή της! Ακόµα κι αν αυτό σηµαίνει να κλέψει το όνειρο της καλύτερής της φίλης, να γίνει ρεζίλι µπροστά στο πανέµορφο µοντέλο Νικ και να πει ψέµατα σε όσους αγαπάει. Κάνοντας πολλές γκάφες και µέσα από αστείες περιπέτειες, η Χάριετ θα ανακαλύψει ότι στον κόσµο της µόδας δεν έχει περισσότερες συµπάθειες από ό,τι στην κανονική της ζωή. Θα µπορέσει να µεταµορφωθεί προτού καταστρέψει κάθε σηµαντική της σχέση; Μπορεί αυτό το φυτό να καταφέρει να ανθίσει;


ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Victoria Aveyard
Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες. Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της. Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός συγκρούεται µε την επανάσταση και η εξουσία µονοµαχεί µε τη δικαιοσύνη.

Με κάθε Nektar Impact LX Δώρο τα Nektar NP-1 & NP-2 !