Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας συνοδευόμενος από το Δ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας, Ταξίαρχο Βασίλειο Κανάλη και το Δ/ντή Τροχαίας, Ταξίαρχο Κων/νο Μπλετσογιάννη Συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αθανάσαρο και μίλησε στους συγκεντρωμένους δημοτικούς αστυνομικούς. Στόχος της επίσκεψης ήταν η οργάνωση της συνεργασίας ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας για την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 3731/2008 παραχωρεί στη δημοτική αστυνομία όλες τις αρμοδιότητες σε σχέση με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, την κυκλοφορία των πεζών, διατάξεις που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, τις λαϊκές αγορές, τη λειτουργία καταστημάτων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, η ΕΛΑΣ θα συνδράμει τη Δημοτική Αστυνομία με στόχο την καλύτερη ποιότητα της ζωής στην πόλη. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οργανωθούν συντονισμένες μεικτές περιπολίες για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου καθώς και συντονισμένος έλεγχος του διπλοπαρκαρίσματος και της κίνησης των δικύκλων μηχανών στα πεζοδρόμια.
Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε ο Υφυπουργός χρήσιμη θα ήταν η εκλογίκευση των προστίμων που υπάρχουν σήμερα (μείωση των πολύ υψηλών και αύξηση των πολύ χαμηλών) καθώς και η αυστηρή τήρηση των ποινών για όλους όπως ήδη πράττει η διεύθυνση τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Αργότερα επισκέφθηκε τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: το Γενικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κεσαπίδη, τον Περιφερειακό Διοικητή Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Μαυρομάτη και το Διοικητή της ΕΜΑΚ, Ταξίαρχο κ. Καφίρα από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση της Υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη Θεσ/νίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και η δημιουργία σχολής Αξιωματικών στη Θεσ/νίκη. Μιλώντας αργότερα στο προσωπικό της Πυροσβεστικού σταθμού της Μαρτίου ο κ. Βούγιας επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη για νέο βαθμολόγιο και κρίσεις, έκδοση Π.Δ. για το Πυροσβεστικό Σώμα όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια, αναδιοργάνωση των πυροσβεστικών κλιμακίων ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ιδιαίτερα οδηγούς, ξεκινώντας από την προκήρυξη 630 θέσεων που ήδη υπογράφηκαν. Τέλος, στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Πυροσβεστικής αφού άκουσε τα προβλήματά τους δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Υπουργό την αντίθεσή τους στην αλλαγή του ωραρίου από 24ωρη βάρδια σε 8ωρη καθώς και άλλα αιτήματά τους, όπως την αλλαγή στο οργανόγραμμα, την αύξηση των πυροσβεστικών σταθμών, το βαθμολόγιο και τη δημιουργία σχολής Αξιωματικών του Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανοιχτή πρόσκληση προς τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Beşir Atalay απευθύνει με επιστολή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Έλληνας Υπουργός επισημαίνει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της μη νόμιμης μετανάστευσης την τελευταία δεκαετία και καλεί την τουρκική πλευρά να συνεργαστεί στενά και συστηματικά, προκειμένου να μειωθούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προτάσσει μια σειρά από επιμέρους ζητήματα όπου μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση όπως είναι το Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, η συνεργασία των Λιμενικών Σωμάτων, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων, η καταπολέμηση δικτύων διακίνησης λαθρομεταναστών, η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, η Τετραμερής Συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν και η ενδεχόμενη συμμετοχή Αφγανιστάν, αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ασύλου. Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης καλεί για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της πολιτικής προστασίας.
Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές. (Ελληνικά - English)

Στην Γερμανία ο Γ.Πεταλωτής. συναντήθηκε με ομογενείς

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφτηκε τη Γερμανία το διήμερο 30 & 31 Ιανουαρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους συλλόγους των ομογενών της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο (Adolf-Holz-Haus) η Δημοτική Οργάνωση (ΔΟ) ΠΑΣΟΚ Νταχάου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τους απόδημους να ενισχύσουν τη μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης. «Σήμερα δίνουμε μια μάχη ως Ελλάδα για να χτίσουμε το αύριο της χώρας ακολουθώντας μια πολιτική που θα στηρίζεται στην κοινωνία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η πολιτική μας θα είναι προοδευτική. Στην προσπάθειά μας αυτή δε θα πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η πολιτική που ακολουθούμε αποτελεί συνειδητή επιλογή και σ’ αυτή την επιλογή θα σταθούμε μέχρι το τέλος». Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Ψυχάρη και το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ν. Γερμανίας κ. Λάμπρου, παρέστη στην Κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, της μεγαλύτερης και παλαιότερης ελληνικής κοινότητας στην Ευρώπη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ξενάκης όπως επίσης και ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Τάτσης, καθώς και οι Πρόεδροι όλων των εθνικοτοπικών Συλλόγων. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιώργου Πεταλωτή, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μονάχου (MARITIM HOTEL) όπου σημειώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πολιτών.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στην Κύπρο Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 1 έως και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010, τη Λευκωσία της Κύπρου ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέα Δημητρίου. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν διμερή θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η Υπουργός Παιδείας, θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, από τον Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Καρογιάν. Η κ. Διαμαντοπούλου θα παραστεί, ακόμη, στη Συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων μαζί με τον ομόλογό της κ. Δημητρίου ενώ θα επισκεφθεί και το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στη Λευκωσία. Σήμερα το απόγευμα (18:00 μ.μ) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου η Υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΠΕΚ της Κύπρου με θέμα: «Η Εκπαίδευση και το Μέλλον». Η Υπουργός στην ομιλία της με θέμα η «Εκπαίδευση στην Καινοτομία και η Καινοτομία στην Εκπαίδευση» θα υπογραμμίσει τη σημασία της Καινοτομίας στις νέες μορφές Τεχνολογίας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Μπλόκο της αστυνομίας σε 129 κιλά χασίς

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Μπλόκο της αστυνομίας σε 129 κιλά χασίς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ

Την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00, ο κ. Βούγιας θα μεταβεί στο Κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανάσαρο, καθώς και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.
Στην συνέχεια, στις 12:30, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας (Μαρτίου) προκειμένου να συναντηθεί με την νέα διοίκηση και το προσωπικό.
Τέλος, στις 20:00, ο κ. Βούγιας θα παρευρεθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Χ.Α.Ν.Θ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Από το βουνό στον άμβωνα
Συγγραφέας: Π. Μιχαήλ Κοσβύρας
Εισαγωγή - επιστημονική επιμέλεια: Γαβρίλης Λαμπάτος - Αγαθοκλής Αζέλης
Σειρά: Εκκεντρη Ιστορία - Ιστορία από το Περιθώριο
Σελίδες: 199
Ο π. Μιχαήλ Κοσβύρας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως αγροκτηνοτρόφος στην Αγναντιά, ένα ορεινό χωριό των Χασίων, και μετά από επίμονες προσπάθειες υλοποίησε το στόχο του να γίνει ιερέας.
Στην αφήγησή του καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή στο χωριό στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τα βιώματά του από την τραγική δεκαετία του 1940.
Στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ενταγμένος στον Εθνικό Στρατό στον Εμφύλιο πόλεμο.Πρόκειται για μια μοναδική μαρτυρία, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή την πορεία, παρέμειναν «βουβοί».
Το βιβλίο συνοδεύεται από μια εκτενή εισαγωγή των ιστορικών Γαβρίλη Λαμπάτου και Αγαθοκλή Αζέλη.
Στην εισαγωγή εξετάζονται θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του αντιστασιακού κινήματος της Θεσσαλίας, τις εμφύλιες συγκρούσεις της περιόδου 1943-1949, καθώς και το πρόβλημα της αριστερής βίας.
Θέματα για τα οποία διεξάγεται σήμερα έντονος και δημιουργικός διάλογος, όχι μόνο στο επίπεδο της ακαδημαϊκής ιστοριογραφίας, αλλά και σε αυτό της δημόσιας ιστορίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
OUT OF RUSSIA
Κατηγορία ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Kωδικός Καταλόγου07650 Ημ. Έκδοσης 01/2010 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-670-2 Σελίδες 360 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Ο Μπράιαν Γκρόουβερ ήταν ένας νεαρός Άγγλος μηχανικός που διέθετε ό,τι θα μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος: γοητεία, πλούτη και μόρφωση. Η μητέρα του ήθελε να παντρευτεί ένα καλό κορίτσι και να κάνει οικογένεια.
Ο πατέρας του, πάλι, ήθελε να τον δει στο στρατό.
Ο Μπράιαν, όμως, είχε άλλα όνειρα…
Το 1931 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Ήταν μια απόφαση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του.
Στη Μόσχα, στο θέατρο Μπολσόι, ο Μπράιαν γνώρισε μια όμορφη νοσοκόμα, την Ιλεάνα Πέτροβνα.
Η συνάντηση αυτή έμελλε να είναι το ξεκίνημα μιας παθιασμένης ερωτικής σχέσης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ είναι η αληθινή ιστορία ενός άντρα που, ενάντια σε κάθε φυσικό, πολιτικό και κοινωνικό εμπόδιο, είχε το θάρρος και την τόλμη να διασχίσει ολόκληρη την Ευρώπη για να σώσει τη γυναίκα που αγαπούσε.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Συνοπτική ιστορία της τέχνης του έντυπου ελληνικού βιβλίου από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα
ISBN: 978-960-524-297-8
Χαρακτηριστικά: 24 X 34 εκ.,
594 σελ.,
έγχρωμο Έτος έκδοσης: 2009
ΣΥΝΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Αυτή η πανοραμική επισκόπηση της ελληνικής τυπογραφίας στη διάρκεια έξι αιώνων απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, πέρα από τους ειδικούς μελετητές της ιστορίας της τυπογραφίας, που ενδιαφέρεται για τις πολύμορφες εκφάνσεις του νεοελληνικού πολιτισμού, καθώς και στους πολυάριθμους νέους επαγγελματίες του χώρου των γραφικών τεχνών.
Με έγχρωμο φωτογραφικό υλικό από εξώφυλλα και σελίδες εκατοντάδων βιβλίων που καλύπτει όλο το φάσμα της ιστορίας του βιβλίου, με κείμενα που προσεγγίζουν την ιστορία του μέσα από την αφήγηση της κοινωνικής, οικονομικής και μορφολογικής εξέλιξής του, με λήμματα για σημαντικούς τυπογράφους και εκδότες, καθώς και με μια σύντομη εικονογραφημένη περιγραφή της εκτυπωτικής τεχνολογίας πριν την ηλεκτρονική επανάσταση, η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για μια ευρύτερη κατανόηση της αισθητικής της ελληνικής τυπογραφίας του χθες που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να αξιολογεί τις επιλογές του σήμερα.

Το κορίτσι με τα μαύρα

Το κορίτσι με τα μαύρα Θεατρική παράσταση Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το ΚΘΒΕ τιμά έναν καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, μεταφέροντας για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή 'Το κορίτσι με τα μαύρα'.
Η πολυβραβευμένη ταινία αποτέλεσε σταθμό για τον ελληνικό κινηματογράφο και απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού και της κριτικής διεθνώς.
Η θεατρική της εκδοχή εστιάζεται στη μοιραία ερωτική ιστορία, που ανατρέπει με τραγικό τρόπο τη ζωή μιας μικρής, γεμάτης μυστικά, κοινωνίας. Πρώτη Παρουσίαση: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών - 18/12/2009 Διασκευή:Μακρής, Γιώργος Διασκευή:Καραντινάκης, Γρηγόρης Σκηνοθέτης:Καραντινάκης, Γρηγόρης Σκηνογράφος:Δρίνη, Έρση Ενδυματολόγος:Δρίνη, Έρση Συνθέτης:Χριστιανάκης, Γιώργος Χορογράφος:Μύρκου, Τατιάνα Φωτιστής:Μάσχα, Μελίνα Μουσική διδασκαλία:Βουδούρης, Νίκος Βοηθός σκηνοθέτη:Μύρκου, Τατιάνα Βοηθός σκηνογράφου:Ιατρού, Φωτεινή Οργάνωση παραγωγής:Κοτόπουλος, Ηλίας Ηθοποιοί: Γούναρης, Μιχάλης (Αριστείδης) Ίτσιος, Κώστας (Πέτρος) Κατσιναβάκη, Αναστασία (Μαρίνα) Κολοβός, Γιώργος (Χρήστος) Παπαγεωργίου, Δημήτρης Τ. (Χωροφύλακας) Παπαδημητρίου, Χρήστος (Μήτσος) Πελτέκης, Αστέρης (Παύλος) Σκαρλάτου, Θάλεια (Φρόσω)
Σφυρίδης, Γιώργος (Ρούσσος) Τέτουλα, Ελευθερία (Μαρίκα) Τουρνάκης, Νίκος (Πανάγος) Τσολακίδου, Άννη (Αντιγόνη) Χαρίσης, Γιάννης (Αντώνης) Χαριτοπούλου, Δήμητρα (Πηνελόπη) Λοιποί Συντελεστές: Συμμετέχει η παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Διδασκαλία χορωδίας: Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου.
Συμμετέχουν επίσης: Γαλάτεια Καμμένη, Φίλιππος Τσογγίδης, Άγγελος Καρανικόλας, Ιωάννης Γκόγκος, Βάγια Ματαφτσή, Σάκης Καρυώτης.
Η μουσική ηχογραφήθηκε στο Studio Nickelodeon με τεχνικό ήχου τον Γιώργο Μάνιο και μουσικούς τους Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα), Νίκο Βελιώτη (τσέλλο), Γιώργο Ξυλούρη ή Ψαρογιώργη (λύρα), Γιώργο Χριστιανάκη (πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, κιθάρα, προγραμματισμός ήχων) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (18/12/2009 - 21/03/2010)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣε μαύρη λίστα ΣΔΟΕγιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί Ποια Τoyota, Ρeugeot και Citroen θέλουν συνεργείο Εμπόριο πτυχιακών στο Ίντερνετ Το Αvatar εμπνέει το Παρίσι Αγρότες: παραμένουν και επιμένουν Το Χόλιγουντ πάει Φιλοπάππου Καρκινογόνο χρώμιο και στην Εύβοια 1.245 συμβασιούχους ζητούν οι Δήμοι Η ΑΕΚ έβαλε φωτιά στην κορυφή

SALONICA PRESS NEWS - ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ

SALONICA PRESS NEWS Διαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας Επικοινωνιακή καταιγίδα από το Νταβός Η επιστροφή της Δραχμής Στον “αέρα” κινδυνεύει να τιναχτεί το “ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” Ανακοίνωση ΚΚΕ για το «διάλογο» για το αγροτικό ζήτημα H ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη για το μεταναστευτικό Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Κ. Παπούλια και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση "Κλείδωσε στη Σίνδο η ΔΕΘ"και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.
Salonica Press News
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Λουκέτο στα Μαριτσά; Ερμηνεύοντας τις επιστολές Παπανδρέου και Ερντογάν ΡΩΣΙΑ Δέσμια των αυτονομιστών Λύση χρονικής πίεσης ή διαχρονική λύση; Σύλληψη Αμερικανών για παράνομες υιοθεσίες στην Αϊτή Ίμια, μια μαύρη επέτειος για τη χώρα «Υπάρχει έδαφος διεκδίκησης όλων των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα» ΣΕΚΠΥ: Επεισόδιο μεταξύ Βασιλάκου και Γραμματίδη Μια φορά κι έναν καιρό.... Ανεπίδεκτοι μαθήσεως.. Το ανέκδοτο της Κυριακής, από τον φίλο Λευτέρη, τον εκ Κερασούντος Απίστευτα κηρύγματα τουρκισμού στη Θράκη με την πλήρη συνενοχή του τοπικού πολιτικού κόσμου! Τα αδιέξοδα της αποσπασματικής στρατηγικής Ενα μεγάλο μάθημα ζωής Οι μελίρρυτοι ποταμοί της ελληνικής και ορθόδοξης παιδείας μας 14 χρόνια μετά: τι συνέβη μία "γκρίζα" νύχτα στα Ίμια Σκληρή πραγματικότητα Παραπλανητική ανάσα Τανκς και τρακτέρ καταλύουν το ίδιο τη δημοκρατία Η εθνική ταυτότητα ως δίλημμα και ως προοπτική Η υφαλοκρηπίδα και το «αγκάθι» του Καστελόριζου Προβοκάτσια βλέπει ο Πάγκαλος στον εμπρησμό της συναγωγής Η Ιστορία μας είναι γραμμένη με το βαθύ κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται Νέο σχέδιο για ένταση στα όρια πολέμου με την Ελλάδα από την Τουρκία

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΛΕΙΨΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ISBN: 978-960-04-3903-8
Έτος έκδοσης: 2009
Συγγραφέας: ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΣ, ΗΛΙΑΣ
ΣΕΛ. 256
Σχήμα: 14 Χ 20,5
Μαλακό εξώφυλλο Μια φράση-χρησμός για την αξία της συγχώρεσης γραμμένη από άγνωστο χέρι σε μια πολυκαιρισμένη έκδοση των Αδερφών Καραμαζώφ.
Ένα μικρό, ψόφιο κοράκι και ο αποχαιρετισμός των συντρόφων του. Ένα παράνομο πάθος σιγοβράζει σαν κυδώνι γλυκό.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα απολαμβάνει την τάρτα της σαν να τρώει την ίδια τη ζωή.
Μια ιδιότυπη απεργία πείνας.
Ο καημός ενός γύφτου γκαϊντατζή μόλις μαθαίνει ότι έχει φύσημα στο στήθος.
Η ονειροφαντασία ενός άντρα στο παλιό γουναράδικο του πατέρα του κάθε φορά που ακούει το "This hard land" του Bruce Springsteen.
Η κληρωτίδα της ζωής.
Τα αδιάκοπα γυρίσματα της τύχης.
Οι άνθρωποι και οι σκιές τους σε ανεξόφλητους λογαριασμούς της μνήμης. Θηρευτές και θηράματα σε απρόβλεπτες συναντήσεις.
Ιστορίες και ό,τι ζωντανεύει και ό,τι ξεφτίζει σ' αυτόν τον κόσμο που μια λειψή αριθμητική μπορεί να τον βγάλει και μηδενικό.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη 30/01/2010 ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: · Α.Π.Σ. (κ. Αρχηγό) Γεν.Επιθεωρητή Π.Υ.Β.Ελλάδος · Δ/τη Π.Δ.Π.Υ.Π.Κ.Μ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Δευτέρα 01/02/2010 και Ω/12:00 έξω από το κτίριο της Π.Δ.Π.Υ.Π.Κ.Μ. (3ος Π.Σ.Θ. περιοχή Μαρτίου)
Μετά την δυναμική παρουσία των μελών της Ένωσης μας, στο ένστολο συλλαλητήριο στη Αθήνα την Παρασκευή 29/01/2010, με την παρουσία συναδέλφων από ολόκληρη την Ελλάδα που άγγιξαν τις 3000 άτομα (να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν με δικά τους μέσα και έξοδα, αλλά και αυτούς που ήταν στα 3 λεωφορεία), συνεχίζουμε την αγωνιστική δραστηριότητα για ανάδειξη και μεγαλύτερη δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας, όπως κατά κοινή ομολογία και ομοφωνία αποφασίστηκε από το σύνολο των συναδέλφων και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την ώρα της διαμαρτυρίας. Αν και έχουμε επανειλημμένα αίτημα για συνάντηση με την Πολιτική (Υπουργό, Υφυπουργό) και τη Φυσική μας Ηγεσία (Αρχηγό, Υπαρχηγό) χωρίς καμία απάντηση, αν και γινόμαστε μάρτυρες ανακοινώσεων για τις δήθεν προθέσεις τους για διάλογο από τα Μ.Μ.Ε. , μετά την κοινοποίηση του Υπηρεσιακού σημειώματος της 29/01/2010 της Π.Δ.Π.Υ.Π.Κ.Μ. για την επίσκεψη εκεί του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια, αποφασίζουμε και καλούμε τα μέλη μας την Δευτέρα 01/02/2010 και Ω/12:00 έξω από το κτίριο της Π.Δ.Π.Υ.Π.Κ.Μ. ζητώντας παράλληλα συνάντηση μαζί του, θέλοντας να γνωστοποιήσουμε : Την απουσία κάθε δέσμευσης του Αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα χρονίζοντα προβλήματα των Υπαλλήλων του Π.Σ. (θεσμικά- οικονομικά) Τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας ιδιαίτερα όσον αφορά το ωράριο εργασίας και τη μη πλήρωση των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων. Τη μείωση της δύναμης των υπηρεσιών δια μέσου της κατανομής με αποτέλεσμα να βγαίνουν συνάδελφοι υπεράριθμοι και υπό μετάθεση. Τη μη αναγνώριση της εργασίας του Πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Τη μη επαναπροώθηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ενεργοποίηση του Ν.1568/85&Ν3144/2003 περί υγιεινής και ασφάλειας. Τη μη επαναπροώθηση των τροποποιήσεων του Προεδρικού Διατάγματος 170 (Κανονισμός μεταθέσεων).. Τη μη επαναπροώθηση του σχεδίου Π.Δ. για το βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων. Την καθήλωση και τη μείωση των μισθών και κάθε είδους τακτικών αποδοχών (αποζημιώσεις και επιδομάτων). Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε θέματα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις Π.Υ. και τα Π.Κ. της Κ. Μακεδονίας και των υπαλλήλων, αλλά και να επιδώσουμε το Διεκδικητικό Πλαίσιο της Ένωσης μας. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ .
Με Τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δάρατζης Χρήστος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθάνατος Νικόλαος

Τα αδιέξοδα της αποσπασματικής στρατηγικής

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Τα αδιέξοδα της αποσπασματικής στρατηγικής Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Στην πολιτική ανάλυση έχει πάντοτε ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται να ερμηνευτούν στρατηγικές επιλογές σε πολιτικά θέματα μείζονος σημασίας να δίδεται έμφαση στην προσωπική συμβολή των δημοσίων δρώντων σε ό,τι αφορά το στρατηγικό σχεδιασμό και την λήψη αποφάσεων.
Από το 2004 και εντεύθεν όπου στην τροχιά του κυπριακού προβλήματος εισήλθε.....

Ο καιρός της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ http://24gr.blogspot.comhttp://www.youtube.com/watch?v=KGwgJssmZVc

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Τα παιδιά «μιλούν» για την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού Ο Πόντος είχε πάντα τα καλύτερα σχολεία... Ολοκληρώθηκε το "Συναπάντημα" των Ποντίων στην Αυστραλία Προσδοκίες για αποπεράτωση της στέγης

Βουλγάρικο κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών οργιάζει στην Θεσπρωτία!

Οικονομική Πολιτική με την κοινωνία ή ενάντια στην κοινωνία; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Αποστολή στον πλανήτη Γη

Αποστολή στον πλανήτη Γη Θεατρική παράσταση'Δύο όντα, Εκείνος και Εκείνη, έρχονται στον κόσμο των γήινων ανθρώπων από κάπου αλλού.
Κάνουν βόλτες με αμάξι, παρατηρούν τα πατημένα σκυλιά στους δρόμους, ψωνίζουν ένα φαγκρί, πηγαίνουν στο θέατρο, επισκέπτονται μια παιδική χαρά κι ένα νεκροταφείο, κάνουν βόλτα σε πόλη, μιλούν μ’ έναν ζητιάνο, προσπαθούν να πάθουν μια ανάμνηση κι ένα ερωτικό ραντεβού, και παραθέτουν ένα σαρκοβόρο αποχαιρετιστήριο δείπνο.
Κι όλα αυτά, γιατί έχουν μια πολύ σοβαρή αποστολή. Αποστολή στον πλανήτη Γη.
Όπου όλοι και όλα είναι φαγώσιμα.
Μια σαρκαστική ματιά πάνω στην ανελέητη πραγματικότητα των γήινων.'
Σάκης Σερέφας Πρώτη Παρουσίαση: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών - 12/02/2010 Συγγραφέας:Σερέφας, Σάκης Σκηνοθέτης:Αζάς, Ανέστης Σκηνογράφος:Στρούλια, Ελένη Ενδυματολόγος:Κατρανίτσας, Γιάννης Φωτιστής:Γιαλαβούζης, Χρήστος Μουσική Επιμέλεια:Μανουηλίδης, Παναγιώτης Βοηθός σκηνοθέτη:Καραλή, Κίρκη Οργάνωση παραγωγής:Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Ηθοποιοί: Ανθοπούλου, Νεφέλη (Φος) Τζαφέρης, Στέργιος (Κας) Παπιόπουλος, Δημήτρης (Ζητιάνος) Στυλιανού, Χρίστος (Ψαράς) Μπακάκου, Βάσια (Παιδί) Ρηγάκη, Νικολέτα (Ταξιθέτρια θεάτρου) Χατζησάββας, Κωνσταντίνος (Ταφοχτίστης) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (12/02/2010 - 25/04/2010) Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού το 2007.

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς Θεατρική παράσταση'Ο Ντάριο Φο διηγείται, με τον δικό του αμίμητο τρόπο, την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου. Χειμαρώδης, γενναιόδωρος, απολαυστικός.
Οξυδερκής, καυστικός, ανατρεπτικός. Βαθιά πολιτικός.
Ενοχλητικός. Θεατρίνος και γελωτοποιός.
Ξετυλίγει το κουβάρι μιας 'γνωστής' ιστορίας και ανάγει ένα λησμονημένο 'παραμύθι' σε προβληματισμό ενός σύγχρονου πολίτη. Γιατί το ταξίδι του Κολόμβου μπορεί να είναι, εντέλει, η διαδρομή του καθενός μας.
Το παραμύθι της δικής μας ζωής. Το όνειρό μας.'
Γιάννης Ρήγας Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο - 05/02/2010 Συγγραφέας:Φο, Ντάριο Μεταφραστής:Σκαλιόρας, Κωστής Σκηνοθέτης:Ρήγας, Γιάννης Σκηνογράφος:ΜακΛέλαν, Κένυ Ενδυματολόγος:Μπρούφας, Χρήστος Συνθέτης:Χριστιανάκης, Γιώργος Χορογράφος:Ψωματάκη, Μαριάνθη Φωτιστής:Μαραγκουδάκη, Κατερίνα Μουσική διδασκαλία:Βουδούρης, Νίκος Βοηθός σκηνοθέτη:Σεργάκη, Καρολίνα Οργάνωση παραγωγής:Στεφανίδου, Ροδή Ηθοποιοί: Αργυριάδης, Πάνος (Κήρυκας) Γιαγκιώζη, Άννα (Θεραπαινίδα) Διακοσάββας, Δημήτρης (Σοφός) Καπέλιος, Νίκος (Σοφός) Καραμφίλης, Γιάννης (Σοφός) Κολοβός, Νίκος (Φερδινάνδος) Μυλωνά, Πάολα (Ιωάννα η τρελή) Νταρακτσής, Χρήστος (Ναύτης) Σαντάς, Κώστας (Καταδικασμένος ηθοποιός, Κολόμβος) Σιαμσιάρης, Γιάννης (Φονσέκα) Σπυροπούλου, Πολυξένη (Ισαβέλλα) Τσιακμάκης, Γιάννης (Ναύτης) Χαλκιαδάκης, Βαγγέλης (Πινθόν) Μπουντούρογλου, Φούλης (Σοφός) Μορφακίδης, Δημήτρης (Ναύτης) Φουντούλης, Μανώλης (Ναύτης) Ταμπαροπούλου, Βιργινία (Θεραπαινίδα) Τάντου, Μαριάννα (Θεραπαινίδα) Λοιποί Συντελεστές: Λουκία Βασιλείου, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Μαρία Γιαννακέα, Γιώργος Γιόκοτος, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Ξένια Πετμεζά, Αντώνης Πριμηκύρης, Αμαλία-Ελευθερία Ταταρέα, Δανάη Τίκου, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου (φοιτητές της Δραματικής Σχολής) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Βασιλικό Θέατρο (05/02/2010 - 25/04/2010)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΠΛΟΙΩΝ
Σανούδος Απόστολος
Κατηγορία ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ Eκδόσεις ΙΩΝ Kωδικός Καταλόγου 1-Γ-64 Ημ. Έκδοσης 2009 ISBN 978-960-411-505-7 Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες 616 Διαστάσεις17 x 24 Χρώμα Έγχρωμο Εξώφυλλο Μαλακό
Το παρόν βιβλίο Φορτώσεων και Ευστάθειας Πλοίων, έχει σκοπό να παρουσιάσει σε συγκεντρωτική αναφορά, όλους τους σχετικούς με τα παραπάνω θέματα υπολογισμούς, που πραγματοποιούνται σε όλους τους τύπους πλοίων, κατά τη διάρκεια της ασφαλούς μεταφοράς των φορτίων τους.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Εισαγωγικές ΓνώσειςΚοπώσειςΦορτώσειςΕυστάθεια ΠλοίουΔιαγωγήΕυστάθεια σε Κατάσταση ΒλάβηςΥπολογισμός Βάρους Εκτοπίσματος (Draft Survey) Εκτίμηση Βάρους Εκτοπίσματος (Dead Weight Survey) Ullage Survey for Slurry Ore CargoΥπολογισμός Βάρους Καυσίμων (Bunker''s Survey) Επιθεωρήσεις Ναυλώσεων (on/Off Hire Surveys) Επικάθηση (Squat) Τυπολόγιο Αποστάσεων Καταναλώσεις Καυσίμων Διορθώσεις Μετρήσεων Δεξαμενών Wedge Formula (Ο τύπος της Σφήνας) Imo Model Course 7.01 Ευστάθεια Πλοίου Stcw - 1995. Πρότυπα Αξιολόγησης Παράρτημα Ελληνική & Ξένη Βιβλιογραφία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Παιδικές ασθένειες ΚΩΔΙΚΟΣ: 61044 Συγγραφέας: Dr. Med. Helmut Κeudel Σελίδες: 264 Εξώφυλλο: Σκληρόδετο Διαστάσεις: 14 x 20,5 ISBN 978-960-461-217-8
Το βιβλίο αυτό είναι ένας ολοκληρωμένος πρακτικός οδηγός.
Είναι γραμμένο με απλό τρόπο, για να είναι απόλυτα κατανοητό, ενώ η δομή του σάς επιτρέπει να ανατρέχετε αμέσως σε αυτό που ψάχνετε. Διαβάζοντάς το θα μάθετε, μεταξύ πολλών άλλων:
• Πότε πρέπει να γίνεται κάθε εμβόλιο;
• Ποια συμπτώματα απαιτούν την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας;
• Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του παιδιού σας με απλά οικιακά σκευάσματα; Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο περιλαμβάνει:
• Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τις προληπτικές εξετάσεις.
• Ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών.
• Τα συχνότερα συμπτώματα από το Α έως το Ω μαζί με τις πιθανές αιτίες τους.
• Περιγραφή των παιδικών ασθενειών.
Για κάθε ασθένεια αναφέρεται τι μπορούν να κάνουν οι γονείς μόνοι τους, αλλά και τι θα κάνει ο γιατρός.
• Έναν πολύτιμο οδηγό πρώτων βοηθειών για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε έκτακτες καταστάσεις.
• Έναν ολοκληρωμένο οδηγό με απλά οικιακά σκευάσματα που κάθε γονιός μπορεί να παρασκευάσει εύκολα στο σπίτι, όπως αφεψήματα, επιθέματα, σταγόνες, ποδόλουτρα κ.ά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΙΑΛΟ Συγγραφέας: Καλαμάρη-Νικολάκη Ειρήνη Σελίδες: 344 ISBN: 978-960-364-388-3 1881… Άνοιξη… Η Χίος βυθισμένη στη γλυκιά μακάρια γαλήνη της, ταράζεται συθέμελα –ισοπεδώνεται– από τον καταστροφικό φονικό σεισμό.
Τούτος ο ανείπωτος «χαλασμός», έτσι έμεινε στην ιστορία, εκτός από ερείπια, κονιορτό και θάνατο, στιγμάτισε ανεξίτηλα το ριζικό των ηρώων μας, την οικογένεια του Ηλία και της Φραγκώς.
Όλα είναι εδώ: Αγωνία, ελπίδα, απαντοχή, καρτερία, αυταπάτη, ζήλια, φθόνος, μίσος, αγάπη, έρωτας, απόγνωση, γέννηση, θάνατος.
Όλα είναι εδώ:
Όλα όσα υφαίνουν το θαύμα μα και την τραγωδία της ύπαρξης…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η κυρα-Παράδοση και η Ορθοδοξία (Βιβλίο Πρώτο)
"Ταξίδι στους αιώνες"
Χρονολογία έκδοσης: 07 2007
ISBN: 9789606677151
Σχήμα: 21,5χ26
Σελίδες: 107
Εκδότης: ΑΘΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κωδικός Προϊόντος: 2024
Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου, αφού μας ταξίδεψε «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη», μας προσκαλεί, μαζί με την κυρα-Παράδοση και την Ορθοδοξία, να ταξιδέψουμε στους αιώνες για να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία μας.
Στο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς, η ιστορία μας ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, όπου ο Έλλην, ολυμπιονίκης στην πάλη, και η αδελφική του φίλη η Φιλοσοφία, συναντούν για πρώτη φορά το Χριστιανό με την Ορθοδοξία.
Τούτη η συνάντηση έμελλε να αλλάξει τον κόσμο όλο...
Μαζί θ' αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απειλούν την πανέμορφη Πόλη από τους φοβερούς κουρσάρους μέχρι και τους Σταυροφόρους.