Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-2013
ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
2. ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 01-10-2013
Α. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ, ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Β. ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΨΙΜΟ



Στη χώρα του ΠΟΤΕ, έρχεται ολοταχώς ο χειμώνας, και παρόλο το «τροπικό» (λόγο πολιτικής κατάστασης) κλίμα της, ήρθαν οι μέρες που οι ιθαγενείς θα χρειαστούν πετρέλαιο, η ξύλα, για να ζεστάνουν το κοκαλάκι τους
Οι τιμές του πετρελαίου την προηγούμενη χρονιά, οδήγησαν τον κόσμο στο να κάψει ότι είχε, από καυσόξυλα, μέχρι παλιά ξύλα, κουφώματα (το διαβάσαμε και αυτό) και ότι άλλο θα μπορούσε να τους ζεστάνει, και να σκεφτεί κανείς ότι ΔΕΝ έκανε και καμιά βαρυχειμωνιά!
Οι άλλοι, οι τυχεροί, οι προσωρινά έχοντες μπόρεσαν και έβαλαν πετρέλαιο….
Είπα «προσωρινά έχοντες» εννοώντας ότι μέχρι πέρσι υπήρχαν ορισμένοι που ακόμα είχαν κάποια χρήματα, είχαν δουλειά, κάποιο μικρό «κομπόδεμα», ενώ φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, τα «έτοιμα» τέλειωσαν, εξαιρώντας φυσικά πολιτικούς , παρατρεχάμενους και λοιπούς βολεμένους οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα για να προμηθευτούν καύσιμα και ότι άλλο τραβά η ψυχή τους.
Ο φύλαρχος της χώρας  σε κάθε εμφάνιση του, μιλά για «ανάπτυξη» και για… «επανεκκίνηση» της οικονομίας, μόνο που για να δουλέψει η «μηχανή», θέλει καύσιμα.
Και με τα καύσιμα, κάτι τρέχει, γιατί η κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις μυστήριες!
Για δείτε και αυτό…..
«Με πράξη υπουργικού συμβουλίου η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα!
Με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου μπήκε η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο μέτρων έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, διαταραχών που μπορεί να προκληθούν ακόμα και από απεργίες μακράς διάρκειας!
Ο σχεδιασμός, που ήδη πήρε ΦΕΚ, προβλέπει ακόμα και τη πώληση καυσίμων με δελτίο ή και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων! Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πράξη, τα έκτακτα μέτρα έχουν είτε εθελοντική μορφή όπως η μετακίνηση πολλών ατόμων με το ίδιο Ι.Χ. ή η ακύρωση δρομολογίων πλοίων χωρίς ελάχιστη πληρότητα είτε υποχρεωτική μορφή όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων, η ρύθμιση των θερμοστατών σε κατοικίες, ο καθορισμός ανώτατου ορίου εφοδιασμού καυσίμων με ειδικό δελτίο, η χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων!
Σύμφωνα με παράγοντες του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου εκδόθηκε κατ' εφαρμογήν Κοινοτικής Οδηγίας, ενώ σημειώνουν ότι ανάλογος σχεδιασμός καλυπτόταν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.».
Τι θέλει λοιπόν να πει ο ποιητής περί «διαταραχών» στην αγορά των καυσίμων;
Τι ετοιμάζουν ο φύλαρχος και οι δικοί του πάλι (εκτός από τα νέα «εγκεφαλικά» των ιθαγενών λόγο της τιμής των καυσίμων);
Ποιες εκπλήξεις θα έχουν οι ιθαγενείς πέρα της ανάπτυξης, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της επανεκκίνησης της οικονομίας, των νέων χαρατσιών από την εφορία, της αυξανόμενης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, των χιλιάδων αυτοκτονιών……
Να συνεχίσω;
ΑΠ’ ότι βλέπω, στη χώρα του ΠΟΤΕ, δεν πλήττει κανείς …ΠΟΤΕ.
Φροντίζει η «κυβέρνηση» της να προσθέτει καθημερινά όλο και κάτι καινούργιο, το «αλάτι» ρε παιδί μου της ζωής των ιθαγενών.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα πάει ολοταχώς προς νέο «κάψιμο»  αφού τα παιχνίδια με τα καύσιμα, καίνε τον κοσμάκη.
Αλλά αυτό το τελευταίο, ΔΕΝ απασχολεί τον φύλαρχο και τους άλλους..

Βασίλης Τσούγκαρης

Η ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό (επικίνδυνη αποστολή Νο 3) με CD

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Μουσική: Φώτης Σιβρηγιάν
Έτος: 1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-51-3

Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές - με υπολογισμό θερμίδων. (Το βιβλίο τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Καλύτερου βιβλίου Υγείας και Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία. )

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Έτος: 1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:17Χ24
Σελίδες:152
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN:978-960-6864-55-1

Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά με CD - Τραγουδώ ό,τι αγαπώ No 8

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης
Έτος: 23 Μάϊου 2012
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:48
ISBN:978-960-6864-70-4

Ερμής το άτακτο πόνυ με CD - Μουσικά παραμύθια Νο4

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγουδούν: Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, Άρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος:23 Μαίου 2012
Σχήμα:21x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-87-2

Η μάγισσα Τιβικουτή με CD

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν
Τραγουδούν: Αφροδίτη Φρυδά, Φώτης Σιβριγιάν
Αφήγηση: Σωτήρης Καρκαλέμης και Μαίρη Ανδρέου
Έτος: 18 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-58-2

Γενιές Σημαδεμένες - Από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

 
Γενιές Σημαδεμένες
Κείμενα:Μπέρτολντ Μπρεχτ
Επιλογή κειμένων: Νάντια Βαλαβάνη
Μουσική:Τάσος Γκρους

Τραγουδούν:
· Βασίλης Παπακωνσταντίνου
· Καλλιόπη Βέττα
· Μαρία Παπαγιαννάκη – Κόμη
· Παιδική Χορωδία Ελληνικού Ωδείου (Παράρτ. Πειραιά)
· Τάσος Γκρους

Αφηγητές:
· Μάνια Παπαδημητρίου
· Ανδρέας Μαυραγάνης
· Νάντια Βαλαβάνη
· Τάσος Γκρους
Λιανική Τιμή: 14 €
Βιβλίο με cd

«Όλα κινούνται φίλε μου...»
«(...)Οι τραπεζίτες και γύρω τους του κράτους τα τσιράκια, οι γκόμενες, οι γλείφτες και οι ρουφιάνοι. Αυτή πρέπει αιώνια να είναι η παγκόσμια τάξη κι ο άνθρωπος να μην τολμά να την αλλάξει. Όμως όλα κινούνται φίλε μου»...
Ένα απόσπασμα από τις «Γενιές σημαδεμένες», τη συγκλονιστική ροκ όπερα - με μελοποιημένα κείμενα του Μπ. Μπρεχτ .
Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, δεκάδες απ' αυτούς όρθιοι, την παρακολούθησαν. Λόγος και ήχος αιχμηρός, σκληρός, όπως και η ζωή των κολασμένων της Γης να στροβιλίζονται σαν σίφουνας στα καλντερίμια της ανθρώπινης ιστορίας. Κάνοντας εκείνο το «κλικ» στο υποσυνείδητο, που έρχεται να σφραγίσει τη συνειδητοποίησή σου. Μπολιάζοντας μεγάλες αλήθειες. Δυνατές, ξεχωριστές στιγμές μέσα σου. Για τον πόλεμο που «γεννιέται από την ειρήνη τους σαν το παιδί από τη μητέρα». Αλλά και πριν «καιρό πολύ προτού τα βομβαρδιστικά φανούν πάνωθέ μας ήτανε κιόλας οι πολιτείες μας ακατοίκητες. Απ' τη βρωμιά δεν μπορούσε κανένας οχετός να μας ξεπλύνει. Καιρό πολύ πριν σκοτωθούμε σε μάχες άσκοπες όταν βαδίζαμε σε πολιτείες όρθιες ακόμα οι γυναίκες μας ήτανε κιόλα χήρες και τα παιδιά μας ορφανά. Καιρό πολύ πριν μας πετάξουν στο λάκκο άλλοι, σημαδεμένοι ήμαστε, δίχως φίλους». Βάζει στο σημάδι τη ματωμένη γεννήτρα της υπεραξίας, το σύστημα που «αφήνει τους φτωχούς φτωχότερους να μένουν χρόνια, γιατί ήταν οι πόθοι τους πιο όμορφοι από τον παράδεισό σου». Όμως «όλα κινούνται φίλε μου»... Μια ροκ όπερα, που έχει τρία μέρη: 1ο Την κοσμογονία, τη λογική, τη δημιουργία του συστήματος. 2ο Ο πόλεμος σαν φυσική συνέπεια και συνέχεια του συστήματος και 3ο μέρος η αμφισβήτηση. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μέσα από το έργο του Μπρεχτ πώς είναι ο κόσμος και πώς μπορούμε να τον ανατρέψουμε.

ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ (48 ΔΗΜΗΤΡΙΑ) στο Principal Club Theater..

Χαρμολύπη Studio Matejka

30 Σεπτεμβριος Δευτερα ΕΩΣ 01 Οκτωβριος Τριτη
Ώρα: 21:00
Μπενσουσάν Χαν
Πληροφορίες για τον χώρο

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 8€
Φοιτητές: 5€
Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.
Χαρμολύπη
Studio Matejka

υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Grotowski

Η Χαρμολύπη βασίζεται σε προσωπικές ιστορίες της ερμηνεύτριας, η οποία τις αφηγείται μέσα από το σώμα της. «Εκεί που οι λέξεις αποτυχαίνουν και σβήνουν, αναλαμβάνει δράση το σώμα, που έχει τη δική του γλώσσα και ιστορία» υποστηρίζει η ηθοποιός, Αλεξάνδρα Καζάζου. «Μια γλώσσα που περιλαμβάνει όλα τα απολεσθέντα κομμάτια του εαυτού μας, ώστε να ξαναβγούμε στο φως, μακριά από το σκοτάδι και το υπαρξιακό μηδέν - να επιστρέψουμε στον εαυτό μας, στη ζωή ή στον θάνατο». Η Χαρμολύπη είναι μια σόλο performance, που εμπεριέχει το «άλφα και το ωμέγα» της ανθρώπινης φύσης. Ένας χάρτης με τις σκέψεις και τις περιπέτειες μιας γυναίκας, η οποία ψάχνει να βρει τη χαμένη της ισορροπία, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Με την αόρατη παρουσία του Grotowski, να εμπνέει και να δυναμιτίζει τις αισθήσεις.
Αλεξάνδρα Καζάζου. Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες της, ιδρύουν στην Αθήνα, τη θεατρική ομάδα Asypka. Είναι μέλος του StudioMatejka και του Odra Ensemble. Διδάσκει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Κύριο ερευνητικό της πεδίο, είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της − για ερευνητικούς λόγους − στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.
Studio Matejka. Ανοίγει τις πόρτες του το 2010, ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και performance. Μέσα από την πρακτική έρευνα, οι performers μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και την επιδεξιότητά τους, να επικοινωνούν με το σώμα τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων. Το Studio, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή δικτύωση-επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς ανά τον κόσμο, διευθύνει ο Matej Matejka, με συνεργάτες 8 performers από 7 διαφορετικές χώρες.
Ο Matej Matejka είναι ο ιδρυτής και η «ψυχή» του StudioMatejka. Σπουδάζει υποκριτική στη Μπρατισλάβα, τη Σλοβακία και αργότερα στο JAMUUniversity, στο Brno της Τσεχίας. Από το 2005, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Grotowski, εξερευνώντας τη σωματική έκφραση στο θέατρο. Παράλληλα, παραδίδει σεμινάρια με τίτλο «Ξυπνώντας το σώμα που ακούει», στο Ινστιτούτο Grotowski και στο TeatrZAR της Πολωνίας, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Χαρμολύπη
Δημιουργία - ερμηνεία: Αλεξάνδρα Καζάζου
Σκηνοθεσία: MatejMatejka
Μουσική: DitteBerkeley, DanielHan
Μουσική και ηχητική επιμέλεια: DitteBerkeley
Δραματουργική επεξεργασία: MatejMatejka, BryanBrown
Επιμέλεια κίνησης: MagdalenaKoza, VivienWood
Κοστούμια: AgnieszkaKatyńska
www.studiomatejka.com

Ιστορία της Ελλάδας των Τεχνών των Επιστημών και της Τεχνολογίας στην Αρχαιότητα. Τόμος Γ'

Ιστορία της Ελλάδας των Τεχνών των Επιστημών και της Τεχνολογίας στην Αρχαιότητα. Τόμος Γ'
Καλογερόπουλος Γρηγόρης

Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ
Copyright 2010
Κωδ. Καταλ.3-ΑΑ-30
Έκδοση 1η
Κωδ. Εύδοξος 16671
Σελίδες 628
ISBN 978-960-286-989-5
Διαστάσεις 17 x 24
Barcode 9789602869895
Εξώφυλλο Μαλακό
Γλώσσα Ελληνική
Βάρος σε gr 1066
Περιγραφή

Περιεχόμενα
Η Ποίηση, η Μουσική, η Τραγωδία, οι Επιστήμες, οι Καλές Τέχνες και γενικά η Τεχνολογία, όλα έχουν αποκλειστικά ελληνικές ρίζες. Έτσι δικαιώνονται πλήρως οι Ξένοι Συγγραφείς, οι οποίοι συνηθίζουν να αναφέρουν και να γράφουν: «Ότι καλό γράφτηκε στην Ιστορία της ανθρωπότητας γράφτηκε σε γλώσσα ελληνική».
Το παρόν βιβλίο αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας και εργασίας, δεν περιορίστηκε στην ωμή, διεξοδική εξιστόρηση των γεγονότων αυτών, αντιγράφοντας πιστά τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Ο συγγραφέας προσπάθησε μια σύζευξη ιστορικών γεγονότων και επιτευγμάτων των Επιστημών, των Τεχνών και της Τεχνολογίας. Αυτή η σύζευξη γίνεται με τις αντίστοιχες μεταφράσεις τους παραπλεύρως και με την παρουσίαση αυθεντικών και πρωτότυπων φωτογραφιών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Σας αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες; Τα ανεξιχνίαστα μυστήρια, οι σκοτεινές υποθέσεις και τα ψυχολογικά θρίλερ; Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο χαρτί παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 προκηρύσσουν διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας με θέμα Ο φόβος του ξένου.
Διάρκεια
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 10η Δεκεμβρίου 2013. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.
Το θέμα
«Ο φόβος του ξένου»
Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.
Έκταση κειμένων
Οι ιστορίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.500 λέξεις (στην καταμέτρηση συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος της ιστορίας).
Οι κριτές
Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός πως ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι κρίνετε το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό διαβάζουν τα κείμενα, αξιολογούν και βαθμολογούν για να αναδείξουν τους νικητές.
Οι νικητές
Οι δέκα ιστορίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα εκδοθούν σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή η οποία θα διατεθεί προς πώληση στα βιβλιοπωλεία (και e-shops). Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» (www.synathina.gr) του Δήμου Αθηναίων, η οποία στηρίζει και διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Επιπλέον, οι δέκα νικητές θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τυχόν μελλοντικών έργων τους που θα υποβληθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προς έκδοση.
Η ιστορία του πρώτου νικητή θα διασκευαστεί θεατρικά για το ραδιόφωνο από τον σταθμό Αθήνα 9.84.
Ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα κερδίσουν βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, δικής τους επιλογής και ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντιστοίχως.
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΑΘΗΝΑ 9.84 εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Δικαίωμα συμμετοχής – Βασικές προϋποθέσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι.
Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Η Οργανωτική Επιτροπή
Ελένη Μπούρα, Αναστασία Καμβύση, Μαρία Ξυλούρη, Ντόρα Τσακνάκη, Ειρήνη Χριστοπούλου εκ μέρους των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: diagonismos.crime@metaixmio.gr.
Όροι συμμετοχής
Διαβάστε προσεκτικά τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα τρίημερο στον Πόρο

  Κερδίστε ένα 3ήμερο στο καλύτερο κατάλυμα του Πόρου, το Xenia Poros Image.xeniaporos.jpg

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

MEDLABΝΕWS.GR
Απλά μέτρα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ημικρανία
Τι είναι η νόσος Alzheimer; Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την άνοια;
MEΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ
ΜΕDLABNEWS.GR
Μικροβιακή Οδοντική Πλάκα -ΜΟΠ, Τερηδόνα, Ουλίτιδα. Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός των δοντιών (video).
Δυσάρεστη αναπνοή; Κακοσμία; Μήπως φταίει το φαγητό σου;
Μια ελιά που βγήκε στο σώμα σας χρειάζεται άμεσα διερεύνηση με την ψηφιακή χαρτογράφηση
Η τριχόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μύθοι και αλήθειες και απλοί τρόποι για γερά μαλλιά
Kαι από τα ΙΑΤRIKANEA.GR .....
Πρώτες βοήθειες: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Κάπνισμα και στοματική υγεία
Εκκριτική ωτίτιδα - Εποχιακή και αλλεργική ολοετής ρινίτιδα
Η συσκευασία των τροφών επηρεάζει... τη γεύση
«Έξυπνο δόντι» θα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στο στόμα μας!
Μυήστε τα παιδιά σας στον αθλητισμό

ΙΣΩΣ-ΜΠ.ΤΣΕΤΙΝΗΣ

Προγνωστικός Χάρτης Ύψους και Διεύθυνσης Κύματος για 2013-09-30 21:00:00

Η Ματθίλδη Μαγγίρα «ερεθίζει» στο θέατρο Βεργίνα

Μ. Μαγγίρα:«Η σάτιρα πρέπει να «ερεθίζει», χωρίς να προσβάλλει..» Μ. Μαγγίρα:«Η σάτιρα πρέπει να «ερεθίζει», χωρίς να προσβάλλει..»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Είναι αυτό που δείχνει στη δημόσια εικόνα της. Αυθόρμητη, εγκάρδια, πνευματώδης, ανεπιτήδευτη, χαμογελαστή, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, «έξω καρδιά».
«O Αίσωπος... σε κόμικ» στον «Πολυχώρο Ερμού» «O Αίσωπος... σε κόμικ» στον «Πολυχώρο Ερμού»
ΠΑΙΔΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ετά την περσινή επιτυχία η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς», παρουσιάζει για όλο τον Οκτώβριο, κάθε Κυριακή στις 11.30, στον «Πολυχώρο Ερμού», τη διαδραστική – παιδαγωγική παράσταση «Ο Αίσωπος… σε κόμικ», σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.
Η WIND σας βγάζει έξω!
To F2G, σε συνεργασία με το About Θεσσαλονίκη, σας χαρίζουν προσκλήσεις για ξεχωριστά θεάματα και events της Θεσσαλονίκης, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
«Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη» στο Δημοτικό θέατρο “Χρήστος Τσακίρης” «Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη» στο Δημοτικό θέατρο “Χρήστος Τσακίρης”
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 27/9/2013
Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών της Δ/ΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο : «Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη» σε σενάριο Μερόπης Κόπτση, Γιώργου Λαδόπουλου και σκηνοθεσία Θ.Ο.Κ.
Χρήστος Χατζηβασιλείου: man of the month Χρήστος Χατζηβασιλείου: man of the month
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: 27/9/2013
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στον πειρασμό και να μην κοιτάξεις τις βιτρίνες, όπου εκτίθενται τα εσώρουχα και τα μαγιώ, που σχεδιάζει ο ίδιος με μεγάλη επιτυχία και φαντασία.
Η «Αντιγόνη» στο Ράδιο Σίτυ Η «Αντιγόνη» στο Ράδιο Σίτυ
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η ομάδα Skull of Yorick Productions παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Αντιγόνη» βασισμένη στο κείμενο του Σοφοκλή για έξι παραστάσεις στο Ράδιο Σίτυ.
«Γκόλφω» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών «Γκόλφω» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Φράσεις, όπως το «χρωστάς καρδιά», επιβεβαιώνουν τον βαθιά ποιητικό χαρακτήρα του κειμένου. Ένα κείμενο, που σφύζει από συναίσθημα, ρομαντισμό και «καρδιά».
Τουρνουά Poker κάθε Τετάρτη στο Regency Casino Thessaloniki Τουρνουά Poker κάθε Τετάρτη στο Regency Casino Thessaloniki
ΝΕΑ - ΝΕΑ: 27/9/2013
Μία νέα εμπειρία διασκέδασης “παίζει” στο Regency Casino Thessaloniki, με τη διοργάνωση του πιο συναρπαστικού live τουρνουά Poker.
Ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με τον Γεν. Διευθυντή Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη Ολοκλήρωση Δράσης «Μια αγκαλιά πριν το σχολείο»
ΚΟΣΜΙΚΑ - ΚΟΣΜΙΚΑ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης «Μια αγκαλιά πριν το σχολείο», που συνδιοργάνωσαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Αναστασία Τουντούρη, Τίνα Σακελλάριου, Δέσποινα Χρυσαφίδου, Ειρήνη Τσομκοπούλου, Μαριάννα Τριανταφύλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου Αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό πάρτυ
ΚΟΣΜΙΚΑ - ΚΟΣΜΙΚΑ
Το καλοκαίρι αποχαιρέτησαν η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Χριστίνα Λυμπεροπούλου και οι φίλες της με ένα πολύ όμορφο πάρτυ γεμάτο κέφι και διάθεση για φθινοπωρινή ανανέωση.
Ο πρόεδρος του ISNART, Giovanni Cocco,  ο πρόεδρος του ICIF, Bier Sassone με τον πρόεδρο του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Χρήστο Σαραντόπουλο Δεξίωση με ιταλικές νοστιμιές
ΚΟΣΜΙΚΑ - ΚΟΣΜΙΚΑ
Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης διοργάνωσε gala γαστρονομίας στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.
Ενάρξεις Νέων Προγραμμάτων από το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Ενάρξεις Νέων Προγραμμάτων από το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ
ΝΕΑ - ΝΕΑ: 27/9/2013
Από τα τέλη Σεπτέμβρη ο τομέας Ομορφιάς του ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένα προγράμματα τατουάζ, μακιγιάζ, κομμωτικής, μανικιούρ-πεντικιούρ-ονυχοπλαστικής και εναλλακτικών θεραπειών.
Προγράμματα προσχολικής ηλικίας Προγράμματα προσχολικής ηλικίας
ΠΑΙΔΙ - ΝΕΑ
Ξεκίνησαν νέα τμήματα στα προγράμματα προσχολικής ηλικίας για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών από τη Χ.Α.Ν.Θ.
ZTE Blade V από τα καταστήματα WIND ZTE Blade V από τα καταστήματα WIND
ΑΓΟΡΑ - ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τα καταστήματα WIND υποδέχονται το νέο ευέλικτο ZTE Blade V, το οικονομικότερο 4πύρηνο Smartphone της αγοράς, ανανεώνοντας και διευρύνοντας τη γκάμα των συσκευών που διατίθενται για όλους όσους αναζητούν οικονομία και υψηλή τεχνολογία.
Ασημένιο μετάλλιο για το IANOS Syrah 2007 Ασημένιο μετάλλιο για το IANOS Syrah 2007
ΑΓΟΡΑ - ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το ερυθρό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης IANOS SYRAH 2007 του Άγγελου Ρούβαλη, στα πλαίσια του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2013».
«Ελλάδα-Αυστρία: Ισοπαλία!» στο Μικρό Θέατρο «Ελλάδα-Αυστρία: Ισοπαλία!» στο Μικρό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ελλάδα-Αυστρία: Ισοπαλία!» στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013.
«Οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Βασιλικό Θέατρο «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Βασιλικό Θέατρο
ΠΑΙΔΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά λίγο πριν παρουσιαστούν από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (Παιδική Σκηνή), σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, βγαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Ένας για όλους – όλοι για έναν».
«Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι» στο Ξέφωτο «Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι» στο Ξέφωτο
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - LIVE
Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Γιάννης Μήτσης είναι φίλοι από χρόνια. Ζούνε το τραγούδι από άλλη μεριά… καθένας τους. Τη Φωτεινή τη ξεχωρίσαμε από το τραγούδι «Μέλισσες» που τόσο αγαπήθηκε και το Γιάννη από το τραγούδι του «Δεν ξέρω».
Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός της πόλης!!! Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός της πόλης!!!
ΝΕΑ - ΝΕΑ
To Noodle Bar Kalamarias τρέχει τον πιο νόστιμο διαγωνισμό της πόλης στο facebook και σας καλεί να γράψετε τη δική σας ιστορία!
«Κάρτα Δημητρίων» με πολλά οφέλη «Κάρτα Δημητρίων» με πολλά οφέλη
ΝΕΑ - ΝΕΑ
Ανάμεσα στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης των 48ων Δημητρίων, ξεχωρίζει η «Κάρτα Δημητρίων», η οποία θα είναι διαθέσιμη, από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο «Πητερ Παν» στο θέατρο Εγνατία Ο «Πητερ Παν» στο θέατρο Εγνατία
ΠΑΙΔΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν.
«Λάχανα και Χάχανα» στο θέατρο Αθήναιον «Λάχανα και Χάχανα» στο θέατρο Αθήναιον
ΠΑΙΔΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Θέατρο Σοφούλη και η Selina Productions παρουσιάζουν την παράσταση ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ THE MUSICAL μετά την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας για 2 χρόνια, όπου συνεχίζεται και για 3η χρονιά.
«Η Πόρνη του Οχάιο» στο θέατρο Αθήναιον «Η Πόρνη του Οχάιο» στο θέατρο Αθήναιον
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
To Εταιρεία Θεατρική Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) γιορτάζει φέτος 25 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής πορείας ανεβάζοντας την μαύρη κωμωδία του κορυφαίου δραματουργού του ισραηλινού θεάτρου, Χανόχ Λεβίν, «Η Πόρνη του Οχάιο».