Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικά Μαθήματα - Impress

"Το FreeMoodle.org είναι μία νέα πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές την ευκαιρία να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle. 
Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτές και όχι μόνο, να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ηλεκτρονικά μαθήματα, ώστε κάποιοι άλλοι, οπουδήποτε στον κόσμο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Αυτός ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με την αποκλειστική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Human Resource Development International, επίσημου Συνεργάτη Moodle που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία (http://www.hrdnz.com).
Σε αυτόν τον ιστοχώρο ο Γιώργος Χαλατζογλίδης (Φυσικός MEd) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα διαξάγουν το ηλεκτρονικό μάθημα "Παρουσιάσεις με τη χρήση του OpenOffice.org - Libre Office Impress", την περίοδο 7 Μαΐου - 1 Ιουλίου 2012.
Το παρόν μάθημα βασίζεται στο ηλεκτρονικό μάθημα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στα emails:
chalatzos@gmail.com, anna@hrdnz.com
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Μαΐου 2012."

Thessaloniki International Film Festival

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
8ο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS
6-10 Νοεμβρίου 2012
Το 8ο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS ανακοινώνει την έναρξη καταθέσεων για τα κινηματογραφικά σχέδια που θα συμμετάσχουν στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-11 Νοεμβρίου 2012).
Στόχος του CROSSROADS είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.
Χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητας θα είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.
Οι χώρες που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση στο CROSSROADS είναι οι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.
Στις προηγούμενες εκδόσεις του το CROSSROADS συμπεριέλαβε κινηματογραφικά σχέδια από σκηνοθέτες όπως οι Amos Gitai, Yesim Ustaoglu, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Αλέξης Αλεξίου, Gabriel Achim, Michel Kammoun, Dover Kosashvili, Annemarie Jacir, Radu Jude, Zeki Demirkubuz, Eric Nazarian, Άγγελος Φραντζής κ.α.
Οι ειδικοί επαγγελματίες προσκεκλημένοι του CROSSROADS είναι παραγωγοί, sales agents, εκπρόσωποι Κινηματογραφικών Ταμείων και Φεστιβάλ, Ινστιτούτων και Οργανισμών απ’ όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή του Crossroads βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο.
Τα βραβεία του CROSSROADS συμπεριλαμβάνουν το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής της εταιρίας 2|35 Inc. προσφέροντας υπηρεσίες post-production (εικόνα & ήχο). Επιπλέον ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει διαπίστευση για το Producer’s Network, του Φεστιβάλ των Καννών 2013. Η κριτική επιτροπή δίνει και το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης από το CNC (Centre National du Cinema et de l’ Image Animée) αξίας 7.000 ευρώ. Το Sofia Meetings του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Sofia Meetings το 2013, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με μια υποτροφία ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρακολουθήσει το Script 2 Film Workshop που διοργανώνει και η συμβουλευτική εταιρία Initiative Film (Γαλλία) προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα ελληνικό σχέδιο της επιλογής της.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 9η Ιουλίου 2012 και όλες οι πληροφορίες καθώς και η ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.filmfestival.gr
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγγελική Βέργου στο 210 8706005 ή στο vergou@filmfestival.gr
...περισσότερα

Προβολές

ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Άθικτοι (Γαλλία, 2011)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Olivier Nakache, Eric Toledano. Με τους: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny. Έγχρωμο, 90΄.

*****
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Η αίσθηση του έρωτα

(Αγγλία - Σουηδία - Δανία - Ιρλανδία, 2011)
Σκηνοθεσία: : David Mackenzie. Με τους: Ewan McGregor, Eva Green και Connie Nielsen. Έγχρωμο, 92΄.

*****
Παράσταση

Παραμύθι χωρίς όνομα
της Πηνελόπης Δέλτα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Παραστάσεις τις καθημερινές στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ για σχολεία. Τηλ.
2310-222.299, 6977 445161.
... περισσότερα

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΣΣΕΤΙΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ DVD

Final Four μαζί ΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη.

Tel.: 211 211 8888 | 105-107 Vas. Sofias Ave., 115 21 Athens - Greece
MidEast Travel
www.mideast.gr
Ξεφυλλίστε Τα έντυπά μας!

Ε-mail: mideast@mideast.gr, fax: +30 210 642 6147
ISO 9001:2000
Αρ. Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ: 0206Ε61000259300

Τρεις διανυκτερεύσεις 99 ευρώ στο Τολό κοντά στο Ναύπλιο!

Το συγκρότημα διαμερισμάτων ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ βρίσκεται στο γραφικό ψαροχώρι Τολό στην κορυφή του λόφου, σ΄ένα ησυχο μέρος με όμορφη θέα, 12 χλμ. από το Ναύπλιο, σε απόσταση 100 μ από το κέντρο του χωριού και 150 μ από την παραλία.
Είναι σχεδιασμένο με μεράκι, ιδιαίτερη φροντίδα και υψηλή αισθητική, παρέχοντας σύγχρονες ανέσεις σε φιλικό και ζεστό περιβάλλον.
Προσφορά 3 διανυκτερεύσεις 99 ευρώ!!!
Η προσφορά ισχύει από 24/04/2012 εώς 31/05/2012
ΠΑΡΟΧΕΣ

Το ξενοδοχείο Ηλιοτοπος διαθέτει 28 διαμερίσματα 2-6 ατόμων. Το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική προσωπικότητα και ύφος.
Οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με:
Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα
Λουτρό
Κλιματισμό
Τηλεόραση
Τηλέφωνο
Χρηματοκιβώτιο
Μπαλκόνι με υπέροχη θέα είτε στη θάλασσα, είτε στο βουνό ή στον όμορφο κήπο.Υπόλοιπες παροχές:
Bar
Υπηρεσίες Fax
Internet
Πάρκινγκ
Επιτρέπονται τα ζώαΑναψυχή:
Εξωτερική Πισίνα με φυσικό νερό στο roof garden
Θαλάσσια σπορ : 280 μέτρα από το ξενοδοχείο
Αμμώδη παραλία: 200 μέτρα από το ξενοδοχείο
Διαμερίσματα ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ
Καραϊσκάκη 14, Τολό
Τηλ.: 27520 58322-3, Φαξ: 27520 58324
email: heliotop@otenet.gr

Γιώργος Ρωμανός: Ο Τζώνης ο μπόγιας

Περικοπές και φόρους ύψους 11,5 δισ. περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο για το οποίο έχουν δεσμευθεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ''CATASTROIKA'' (video)

Ανεπιθύμητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο δήμο Βιάνου της Κρήτης
"Και εγώ σε αυτούς που διαμαρτύρονται ανήκω..."

Του χρόνου και βλέπουμε...

Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Καμμένος και Κουβέλης, λένε όχι σε συνεργασία με όλους όσοι στήριξαν το μνημόνιο

Εξηντάχρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ο Βενιζέλος μοιράζει υποσχέσεις για όλα όσα δεν έκανε ως υπουργός Οικονομικών

Εκβίαζαν τα θύματά τους μέσα από τις φυλακές

Περικοπές και φόρους ύψους 11,5 δισ. περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο για το οποίο έχουν δεσμευθεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

''CATASTROIKA'' (video)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή: «Η 6η Μάη μέρα ελπίδας για τον Ελληνικό Λαό»
Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Ποιος Μαρξ, ποιος Ένγκελς, ποιος Τσε, ποιος Φλωράκης…

Ο Σπάρτακος παίρνει θέση για τις εκλογές…

Του τα «έψαλλαν» του Παυλίδη!!!

Ο «απόλυτος» δημοσιογράφος στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ … και τη νεολαία του!!!

Την Πέμπτη 3 Μαΐου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Εγκαινιάστηκε η μονάδα ΟΚΑΝΑ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή

Συνεδριάζει με 36 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Ημερίδα για το νέο ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες στην Κομοτηνή

Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι διακινητές μεταναστών στην Ροδόπη

1,2 εκατ. επισκέπτες στο eklogika! | Τα «βρίσκουν» στο debate | Κόντρες εξουσίας | Αποφάσεις Υπουργικού | Όλα τα κόμματα

1 εκατ. 200 χιλιάδες αναγνώστες μας τιμούν και το ανταποδίδουμε...
To eklogika.gr τιμά τη δύναμη των αναγνωστών του, που και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το έχουν καταστήσει το μεγαλύτερο εκλογικό - πολιτικό site στην Ελλάδα, για έγκυρη προεκλογική ενημέρωση: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Analytics, σε ένα μήνα (27 Μαρτίου-26 Απριλίου) κατέγραψε 1.196.320 επισκέψεις με 447.596 μοναδικούς επισκέπτες και 3.094.631 «ανοίγματα σελίδων», όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά όπου ζει, ενημερώνεται και ψηφίζει ο Ελληνισμός. Και μόλις μπήκαμε στην τελική ευθεία για την κάλπη, όπου το ενδιαφέρον κορυφώνεται... Την εμπιστοσύνη αυτή το eklogika.gr την ανταποδίδει με συνεχή έγκυρη ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς, αφορισμούς και «παιχνίδια». Οι κυριότερες ειδήσεις για όλα τα κόμματα, όλα τα ψηφοδέλτια, τους υποψήφιους, με αρθρογραφία, πολιτικά βίντεο, χρηστικές πληροφορίες...
περισσότερα

Βενιζέλος: Debate των 7 κοινοβουλευτικών κομμάτων - Τι απαντούν οι αρχηγοί
Διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που είχαν Κοινοβουλευτικές Ομάδες στην τελευταία Βουλή, δηλαδή, πέραν του ιδίου, των Αντώνη Σαμαρά, Αλέκας Παπαρήγα, Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Καρατζαφέρη Φώτη Κουβέλη και Πάνου Καμμένο, πρότεινε, σε επιστολή του με επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από το χθεσινό ναυάγιο στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών. Για επιχείρηση δημιουργίαςαντιπερισπασμού και εντυπώσεων κάνει λόγο η ΝΔ. Τι απάντησαν τα κόμματα...
περισσότερα

Τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο: Ενέκρινε μια ενδιάμεση λύση για τις τράπεζες
Την παροχή 18 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τέσσερις μεγάλες εμπορικές τράπεζες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ως ενδιάμεση λύση μέχρι την ανακεφαλαιοποίησή τους. Το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου έλαβε αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, για...
περισσότερα

«Θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και χωρίς τη δεδηλωμένη»
Απάντηση στα πυρά που δέχτηκε μετά τη δήλωσή του για τον Πάνο Καμμένο και το άνοιγμα που έκανε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Είχε πει, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανέφερε, ωστόσο, ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη». Η δήλωση του κ. Τσίπρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και Δημοκρατική Αριστερά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε για να διευκρινίσει ότι, στόχος είναι η ανατροπή του Μνημονίου και πως για να συμβεί αυτό...
περισσότερα

To εκλογικό πρόγραμμά της ΔΗΜΑΡ για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο
Το αναλυτικό εκλογικό της πρόγραμμα έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά. Όπως υπογραμμίζεται, οι προτάσεις της παράταξης, που συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με ισοδύναμα μέτρα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, στοχεύουν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου μέσα από έξι συγκεκριμένες τροποποιήσεις και την αντικατάσταση του από ένα σύμφωνο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Οι άξονες στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ είναι ...
περισσότερα

ΝΔ: Σχεδιάζει ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία για τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου. Συγκεκριμένα, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί (σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες) στο χώρο μπροστά από το Ζάππειο στις 3 Μαΐου, ενώ μία ημέρα πριν - στις 2 Μαΐου - στη Θεσσαλονίκη, στις 19.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στον χώρο...
περισσότερα

«Δε νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και αποχή» από τις εκλογές
Έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές απηύθυνε από την Τρίπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και αποχή». «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατό να υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες που θα αφήσουν το χώρο ελεύθερο σε άλλους και δεν θα πάνε...
περισσότερα

Οικολόγοι Πράσινοι: Το δίλημμα, αν θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω
«Οι πολίτες δεν πρέπει να απαντήσουν: Κυβέρνηση ή ακυβερνησία. Δεν είναι αυτό το δίλημμα. Το δίλημμα είναι εάν θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω», δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, αναφερόμενη στις προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου. Επίσης, αναφερόμενη στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών, είπε ότι «δεν χρειάζεται...
περισσότερα

Καμμένος: Στις 7 Μαΐου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρίσκονται στη διακυβέρνηση
Τη βεβαιότητα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας στις 7 Μαΐου εξέφρασε ο πρόεδρος της παράταξης, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέπτεται την Πάτρα. Επίσης, συμμετέχοντας σε σύσκεψη φορέων για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία έχει κλείσει με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Καμμένος ανέφερε για τη διαδικασία εκκαθάρισης των δανείων, ότι...
περισσότερα

Απέκλεισε ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβέρνηση η Παπαρήγα
Το ΚΚΕ ανθίσταται στις συνεχείς προκλήσεις των άλλων κομμάτων της Αριστεράς για συνεργασία. «Ιστορικό λάθος» χαρακτήρισε ο Δ. Παπαδημούλης, τη στάση της Α. Παπαρήγα και του Φ. Κουβέλη, με την απόλυτη άρνησή τους στη πρόταση συσπείρωσης της αριστεράς σε ένα κοινό πρόγραμμα. Απάντησε στη διακαναλική συνέντευξη η Γ.Γ του ΚΚΕ με τη διαβεβαίωση πως το κόμμα της δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση.«Εμείς δεν θα είμαστε Μελανσόν, δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Γαλλία»...
περισσότερα

Έκκληση για συμπαράταξη της Αριστεράς από 41 προσωπικότητες του χώρου
Έκκληση για συμπαράταξη της Αριστεράς απηύθυναν 41 προσωπικότητες της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς και άλλοι. Ποιοι υπογράφουν την έκκληση. Όπως αναφέρουν, «η υποστήριξη και αποδοχή της πρότασης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική ή μετεκλογική συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς όχι μόνο δεν καλλιεργεί 'κοινοβουλευτικές αυταπάτες', αλλά...
περισσότερα

Κάλεσμα για στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνουν 426 εκπαιδευτικοί!
Κάλεσμα για στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου, απευθύνουν με κείμενο που υπογράφουν, 426 εκπαιδευτικοί 47 από τους οποίους πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Συγκεκριμένα, το κείμενο υπογράφουν 163 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια, 174 από τη δευτεροβάθμια και 89 από την ιδιωτική εκπαίδευση.Οι υπογράφοντες...
περισσότερα

Παράταση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι μετά τις εκλογές...
Δεν είναι πολιτική είδηση, αλλά έχει «άρωμα» εκλογών προκειμένου να μην εξοργίσει πριν την κάλπη τους οφειλέτες! Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αντί της 30 Απριλίου που ήταν η προηγούμενη προθεσμία. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Έμαθε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ;

Έμαθε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ;
«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο, σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ρίχνοντας τους τίτλους τέλους για το επιχείρημα της «διάσωσης» της χώρας από το Μνημόνιο, με τον ίδιο βασικό πρωταγωνιστή. [...]
Η “αυτοδυναμία” των social media

Του twitter. Του πλέον διαδραστικού μέσου επικοινωνίας ανάμεσα στον πολιτικό και την κοινωνία, το οποίο άλλοι εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν δυναμικά, άλλοι… για να μιμηθούν τους αντιπάλους τους, και άλλοι το αγνόησαν παντελώς. [...]
Μια γυναίκα τους ενώνει…

Με την προεκλογική εκστρατεία για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου να εισέρχεται στην τελική ευθεία της, ο Μπιλ Κλίντον θα εμφανιστεί αύριο στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για λογαριασμό του εν ενεργεία Προέδρου. [...]
Έχουμε κυβέρνηση… Χρυσοχοϊδη;

Από όσο γνωρίζουμε δε, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν έγινε ακόμη πρωθυπουργός. Δεν έγινε καν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι ήταν ο πρώτος που έθεσε… διαθεσιμότητα. Διολισθαίνοντας σε οξείς, προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου. [...]
My way…

Είτε υποβιβαστεί η ομάδα, είτε κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, θα παίζει με Βάσκους. Φυσικά δεν πήραν το… γιαταγάνι ξαφνικά και τα έβαλαν με όλους αδιαφορώντας για τα περί εκσυγχρονισμού. [...]
Η “πυραμίδα” της δίαιτας

Όπως κανείς δεν θα δεχόταν συνταγογράφηση φαρμάκων από ένα άτομο άσχετου επαγγέλματος με ποια λογική θα δεχτεί την «συνταγογράφηση» ενός «διατροφικού προϊόντος»; [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Συμπλοκές σε "αριστερή" διαδήλωση στο Ισραήλ
«Ο Αγών μου» και σε σχολικά εγχειρίδια στη Γερμανία

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Νικόλαος Γαζῆς, ἕνας ἀσυμβίβαστος διπλωμάτης, ἀληθινός δημοκράτης καί πατριώτης.

Πώς οι ξένες κυβερνήσεις θα πάρουν τα σπίτια μας!

Αόρατος Πόλεμος: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ : Προσφέρεις γιατί νοιάζεσαι!

ΟΧΙ ρε μεταμοντέρνες προοδευτικάρες!!! ΔΕΝ θα καταργήσετε την Προσευχή από το σχολείο των παιδιών ΜΟΥ.

14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 518 ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο ρατσισμός βασιλεύει στο Ισραήλ - Ντοκυμαντέρ με πρωταγωνιστές τον εβραϊκό λαό και τα πιστεύω του - βιντεο

ΣΟΚ – 7χρονη έμεινε παράλυτη μετά απο κατανάλωση ενός σάντουιτς από την αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού KFC.

Τουρκική πρόκληση : Ζήτησαν από τους Βρετανούς να μην περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καστελόριζο!

Σεξ μετά θάνατον για την... προοδευτική "Αραβική Άνοιξη"!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Πως ο παππούς μου έγινε αντάρτης του ΕΛΑΣ

Έχουμε κυβέρνηση Χρυσοχοϊδη;

Έχουμε κυβέρνηση… Χρυσοχοϊδη;
Από όσο γνωρίζουμε δε, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν έγινε ακόμη πρωθυπουργός. Δεν έγινε καν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι ήταν ο πρώτος που έθεσε… διαθεσιμότητα. Διολισθαίνοντας σε οξείς, προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου. [...]
Η Ντόρα φλερτάρει τους “αδιόρθωτους”

Προσπαθεί να ξεχωρίσει το κόμμα της από τον… σωρό του αντι-μνημονιακού μπλοκ που κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές, προσδοκώντας ότι σε μια κρίσιμη μάζα μετριοπαθών αλλά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατοχυρωθεί ως η «3η λύση». [...]
Το τελευταίο οχυρό της σοβαρότητας

Ο πολιτικός που κατέρχεται στις εκλογές με το κεντρικό επιχείρημα ότι «έσωσε» τη χώρα, με το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI, σπεύδει την ίδια ώρα να παρουσιαστεί ως «αντιεξουσιαστής», προκειμένου να περιορίσει τη διαφαινόμενη εκλογική πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ. [...]
Γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία

Επιτέλους σταματήστε τους πριν είναι αργά! Η Ελλάδα δεν αντέχει και μαζί της έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα αντοχής των πολιτών. [...]
Νέα πρόταση ΠΑΣΟΚ για debate

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε σήμερα επιστολή, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον debate μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής. [...]

ΟΑΕΕ: Λήγει η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών »

www.marketbeast.gr
ΟΑΕΕ: Λήγει η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών »
«Κόκκινο πανί» για τις αγορές η Ισπανία »
Τραπεζικοί: Προετοιμάζουν το «διάδοχο» πολιτικό προσωπικό »
Η Ελλάδα πλήρωσε 3,67 δισ. ευρώ για τόκους μέσα σε τρεις μήνες
Η κυβέρνηση εξετάζει το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού δικτύου »
Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε δυο βαθμίδες την Ισπανία »

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ποιανού το λάκκο σκάβει η Άγκυρα;
Κ. Σημίτης - Γ. Στουρνάρας: Ήταν η Ελλάδα έτοιμη για το ευρώ;

Εντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για τουρκικές έρευνες νοτίως της Ρόδου

Πριν... 26 χρόνια!

Grèce: 32 partis qualifiés pour participer aux élections

Μα τι έκαναν οι τράπεζες με τα 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ που δανειστήκαν από την ΕΚΤ;

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ 6ης ΜΑΪΟΥ…

Ο ...Γκρίζος Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Τουρκική Τράπεζα Ζιραάτ

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών αποτυγχάνει σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία

Νταβούτογλου: Θα ηγηθούμε της διαδικασίας αλλαγών στη Μ. Ανατολή

Συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής απόφασης ο Αιμ. Λιάτσος

Key Evidence in Major Turkish Trial Blown to Pieces by Chelsea Company

Σύγχρονες μουσικές μνήμες της Σμύρνης και της Ανατολής. Έτσι, για να θυμόμαστε κάποιες στιγμές!

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Τζιμ Τάκερ, η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ 2012 (31/5-3/6/2012) θα πραγματοποιηθεί στη Βιρτζίνια στις ΗΠΑ και όχι στο Ισραήλ

FT: Στην Ευρώπη ξεπουλούν και τα ασημικά

Mπίκας και ΕΥΠ παίζουν "κρυφτούλι" για τον Χήτο

Το σχέδιο «Βαριοπούλα» και πάλι στην επικαιρότητα Τουρκία: Στρατιωτικό δικαστήριο επιβάλλει χρηματική ποινή στον πρωθυπουργό

Μετά από 21 χρόνια, το Ισραήλ διακόπτει την εκστρατεία παραπληροφόρησης για την υποτιθέμενη ιρανική πυρηνική βόμβα

Πως να υπολογίζετε μόνοι σας τον αριθμό βουλευτών από το ποσοστό ενός κόμματος.

Συνταγές και μάγειρες

Γερμανοί, Βρετανοί και απελευθέρωση της Κρήτης: Άγνωστες πτυχές,

Επιχείρηση Ανύψωσης Ηθικού Σχολιαστή Ιστολογίου Πιγκουινου

Εμφανίζουν την ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά ότι "στηρίζει" τις απόψεις τους! Νέα "κολπάκια" των Σκοπιανών

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Μήνυμα Χρυσοχοΐδη στους Ευρωπαίους για το μεταναστευτικό

Οι τούρκοι στήνουν σκηνικό θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Οι τούρκοι στήνουν σκηνικό θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο
Προφυλάκιση και δήμευση περιουσιακών στοιχείων για την κ. Βίκυ Σταμάτη

Ρωσίδα πόρνη σκορπούσε το "θάνατο" στην Αθήνα, όντας φορέας του aids

Ντομινίκ Στρος Καν: "Ήμουν αφελής"

Ο αναποδογυρισμένος κόσμος της αριστεράς. Μία κριτική του αριστερού συντηρητισμού

Η Intel φέρνει τα τρισδιάστατα τσιπ

Μετεωρίτης συνετρίβη στην Καλιφόρνια

Πωλήθηκε η τελευταία επιστολή του αρχιμουσικού του Τιτανικού

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Ο "συνωστισμός" στη σελίδα της κ. Ρεπούση... και το e-Pontos!
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ»

Παραδοσιακό βάψιμο αυγών στην πλατεία της πόλης

Αθήνα: Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Οι αη-Γιώργηδες της Γαράσαρης