Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

«Χρέωσαν» με 5.000€ κάθε Ελληνα

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Με 5.000 ευρώ «χρέωσε» κάθε Ελληνα η... νέα διακυβέρνηση.
Το δημόσιο χρέος εξακοντίστηκε στα τέλη Ιουνίου στα 252 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο για το σύνολο του έτους.
Η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια... κατάφερε να αυξήσει το χρέος κατά περίπου 51 δισ. ευρώ, αφού τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν λίγο πάνω από τα 201 δισ. ευρώ. Παράλληλα με τον εκτροχιασμό του δημοσίου χρέους, αυξάνεται κατακόρυφα και το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού λόγω της αύξησης των επιτοκίων, συνδυασμός που «υποθηκεύει» το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 251,94 δισ. ευρώ (έναντι 235,96 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα), υψηλότερα δηλαδή από τον ετήσιο στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό του 2008 για χρέος 250,2 δισ. ευρώ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Τουρισμός ή Ταλαιπωρία Καταναλωτών;

(ΑΠΟ http://www.traveldailynews.gr/)
Συνολικά 184 καταγγελίες - παράπονα καταναλωτών, που αφορούσαν σε τουριστικές υπηρεσίες δέχτηκε από την 1η Ιουλίου 2008 έως και το Δεκαπενταύγουστο το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ.
Η πλειοψηφία των παραπόνων των καταναλωτών αφορούσε τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα (76 προβλήματα).
Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές κατήγγειλαν: Ενώ ακυρώθηκε η κράτηση του δωματίου, έγκαιρα, ο ξενοδόχος αρνήθηκε να επιστρέψει την προκαταβολή. Καταναλωτές αποχώρησαν, από τα καταλύματα, για τα οποία είχαν κάνει κράτηση, γιατί αυτά δεν ανταποκρινόταν, στις υποσχέσεις παρoχών, που είχαν λάβει, από τους ιδιοκτήτες τους. Π.χ.
«Το δωμάτιο διαθέτει θέα στη θάλασσα», αλλά έβλεπε τοίχο»,
«Το δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι», αλλά ήταν ισόγειο.
«Το ξενοδοχείο διαθέτει υποδομές, για ΑΜΕΑ», αλλά το δωμάτιο ήταν σε όροφο, χωρίς ράμπα.
Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων», αλλά η ποιότητα του καταλύματος ήταν πολύ χαμηλότερη. Καταναλωτές αποχώρησαν, από το κατάλυμα, λόγω ελλιπούς καθαριότητας, κακών συνθηκών υγιεινής, παραμελημένων εγκαταστάσεων, υπερβολικού θορύβου κ.λπ. Καταναλωτές έκλεισαν δωμάτια, σε συγκρότημα, μέσω internet.
Ο ξενοδόχος τους έδωσε δωμάτια, σε οίκημα, εκτός συγκροτήματος, το οποίο δεν αναφερόταν, πουθενά, στην ιστοσελίδα.
Οι παροχές, βέβαια, ήταν υποβαθμισμένες. Ξενοδόχοι ακύρωσαν κρατήσεις και «βόλεψαν» τους καταναλωτές, σε άλλα καταλύματα, τα οποία, συχνά, δεν ανταποκρίνονταν, στα συμφωνημένα. Aρνηση του ξενοδοχείου ότι εισέπραξε προκαταβολή.
Επόμενη κατηγορία είναι τα αεροπορικά ταξίδια (50 προβλήματα).
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ http://www.kalamaria.gr/)
Η φράση του Oμήρου, που σημαίνει "δίπλα θάλασσα, στην αμμουδιά " δίνει το στίγμα των εκδηλώσεων που εδώ και 18 χρόνια διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς.
Στη μοναδική περιοχή εντός του Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που υπάρχει αμμουδιά, στην παραλία της Αρετσούς, δίπλα στην θάλασσα, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν καταξιωθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης, ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αφιερώσει διθυραμβικές κριτικές.
Οι πρώτες εκδηλώσεις "Παρά θιν' αλός" διοργανώθηκαν το 1991 και ήρθαν σαν εξέλιξη των "Συναντήσεων Θεσσαλονικέων Συνθετών" που συμπλήρωναν τότε εννέα χρόνια ζωής.
Από την πρώτη διοργάνωση, η φιλοσοφία του Δήμου ήταν οι εκδηλώσεις αυτές να αγκαλιάσουν διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, χορός, εκθέσεις, κινηματογράφος, διαλέξεις, κ.λ.π.) εστιάζοντας σε έναν θεματικό κύκλο κάθε φορά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ http://www.e-grammes.gr/)
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Βίτσι
Στις 31 Αυγούστου στην Μακεδονία μας, στον Γράμμο και το Βίτσι, κάποιοι Έλληνες θα μείνουν πιστοί στην ετήσια εκδήλωση, για απόδοση τιμής σε αυτούς που έπεσαν για να κρατήσουν την χώρα μας ελεύθερη από μία σκλαβιά που τυράννησε την μισή Ευρώπη για ένα σχεδόν αιώνα.
Καλούν σε συμμετοχή στην εκδήλωση: Δημοτική Επιτροπή Νέας Μηχανιώνας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Η Δ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Νέας Μηχανιώνας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή για να αποδώσει φόρο τιμής στους πεσόντες αγωνιστές του Εθνικού Στρατού ενάντια στον κομμουνισμό, στο Βίτσι, στις 31 Αυγούστου.
Διαβάστε όλο το Δελτίο τύπου εδώ.