Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ FLORAL

Ξέρετε ποιος είναι ο επόμενος στόχος...

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑπειλούν με νέο αίμα Xτυπήματα κατά πολιτικών και δημοσιογράφων προαναγγέλλει η Σέχτα Επαναστατών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου
Τη σκυτάλη από τις ένοπλες οργανώσεις του αντάρτικου πόλεων που έδρασαν κατά το παρελθόν επιχειρεί να πάρει η Σέχτα Επαναστατών στην προκήρυξη που έστειλε στα «ΝΕΑ», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα.
Τ ην τρίτη τους προκήρυξη τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης- που πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο (ανακοίνωση νούμερο 3, τιτλοφορείται)- είχαν αφήσει στον λόφο του Στρέφη, ένα CD μέσα σ΄ ένα πρόσφατα κατεστραμμένο καφάο.

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο: Να παραιτηθεί η Μπακογιάννη

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι αλλεπάλληλοι απαράδεκτοι χειρισμοί του θέματος των Σκοπίων από την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, υποτιμούν τη νοημοσύνη και ξεπερνούν τα όρια της υπομονής και του τελευταίου Έλληνα πολίτη. Η απόφαση της για υποδοχή σκοπιανού αεροσκάφους στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της συνόδου του ΟΑΣΕ με τα διακριτικά «Μακεδονικές Αερογραμμές» που θα μεταφέρει τον δεδηλωμένο ανθέλληνα Μιλόσοσκυ, κόντρα στην μέχρι τώρα πρακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, να μην προσγειώνονται αεροσκάφη των Σκοπίων σε ελληνικά αεροδρόμια, είναι για όλους η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού, χαρακτηρίζουν την απόφαση της κ. Υπουργού των Εξωτερικών «απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια, η οποία αποτελεί εξευτελισμό της χώρας». Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, τόσο απέναντι στην ιστορία μας όσο και στην πολιτική μας ταυτότητα, αισθάνεται το χρέος να αξιώσει την άμεση απομάκρυνση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Πρωθυπουργός, είναι προσωπικά εκτεθειμένος από τους χειρισμούς της κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να αποφασίσει τι επιτέλους θέλει, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι επανειλημμένες του δηλώσεις περί της μακεδονικής καταγωγής του, και η ιστορία του θείου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον κάνουν διπλά έκθετο απέναντι στον ελληνικό λαό. Ας βάλει επιτέλους φρένο, στον κατήφορο της κ. Μπακογιάννη, ζητώντας την παραίτησή της εδώ και τώρα.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
Η ΛΕΜΟΝΙΑ (LEMON TREE) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 24/6/2009 - 25/6/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45
Η ΛΕΜΟΝΙΑ (LEMON TREE) - ΙΣΡΑΗΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ 2008 - (Εγχρ.)
Διάρκεια 106' Σκηνοθεσία Εράν Ρικλίς
Η χήρα Σάλμα ζει μόνη της στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.
Όταν ο υπουργός Άμυνας μετακομίζει δίπλα της, στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και κατεχόμενων εδαφών, αποφασίζει να καταστρέψει το μεγάλο κήπο με τις λεμονιές της θεωρώντας ότι μπορούν να καμουφλάρουν επιθέσεις τρομοκρατών.
Και η Σάλμα μηνύει τον υπουργό..

«Η Ιστορία γράφεται με Χρονιάρηδες και Μανουράδες»...

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Η ιστορία δεν γράφεται με κοσμοπολίτες και φιρφιρίκους.
Η ιστορία γράφεται με Μανουράδες, με Φθενούς, με Οικονομάκηδες και Καβροχωριανούς, με Τούληδες, με Γιαννακάκηδες και Τσιλιβάκηδες, με Χρονιάρηδες.
Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους που έχουν βαθειά μέσα στην καρδιά τους την Ελλάδα, από ανθρώπους που αφήνουν την κατσούνα για να πιάσουν το ντουφέκι.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και μέσα στην Α΄ ΜΚ τα είχαμε πάντα σε περίσσια, τα στοιχεία αυτά.
Αν ο Βασίλης ο Μανουράς δεν είχε τσαγανό να πει στους άνδρες του ΟΗΕ, όταν του ζήτησαν την παράδοση του Α/Δ Λευκωσίας κατ΄ εντολή του πρέσβη Λαγάκου «ΠΟΙΟΣ ΛΑΓΑΚΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΕΔΩ», σήμερα πιθανότατα το Α/Δ Λευκωσίας να ήταν Τούρκικο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - τρομονόμος
Θέμα της εβδομάδας: Ο τρόμος και...τα παράγωγά του
Ουσιαστικό αρσενικού γένους
Η λέξη τρομονόμος δημιουργήθηκε για να χαρακτηρίσει τους νόμους εναντίον της τρομοκρατίας που δε σέβονται άρθρα του Συντάγματος και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που σχετίζονται με την ελευθερία.
Σκοπός του τρομονόμου θεωρείται η πάταξη της τρομοκρατίας, ακόμα και αν αυτό οδηγεί στην άσκηση ελέγχου στη ζωή των πολιτών, πράγμα που υπονοεί ότι ελευθερία και ασφάλεια αποτελούν δύο έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους.
Η ανάγκη ψήφισης τρομονόμων εκδηλώθηκε κυρίως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον των ΗΠΑ.
Υπενθύμιση: Σήμερα ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο «Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Σήμερα: Διαδρομή και Προκλήσεις» το οποίο πραγματοποιείται 24-28 Ιουνίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος [Πληροφορίες]

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΞΥ

"Ο μαύρος γάτος και άλλες ιστορίες τρόμου" του Edgar Allan Poe" 200 χρόνια από τη γέννηση του αινιγματικού αριστοτέχνη του μακάβριου!
Ο Μαύρος Γάτος Εμβληματικό έργο του Πόε, το παραλήρημα ενός ανθρώπου που –όπως ο ίδιος ο συγγραφέας– κυριαρχείται από τον δαίμονα του ποτού και από μια ακατάληπτη επιθυμία της ψυχής να βλάψει η ίδια τον εαυτό της, να κάνει κακό για το κακό… "Πνιγμός" του Chuck Palahniuk Από τον συγγραφέα του Fight Club, ένα θεσπέσιο πορτρέτο των καιρών μας που κονιορτοποιεί με όπλο την ειρωνεία όλες τις έμμονες ιδέες που αποδεικνύουν τη νοσηρότητα της νέας εποχής: από την εμμονή με το σεξ και την εικόνα του σώματος και τη μανία με την κατανάλωση και τις νέες τεχνο-λογίες, μέχρι την έννοια του ιερού και την έλλειψη ταυτότητας του ανθρώπου. "Ήδη νεκρός" του Charlie Huston Βρυκόλακες. Πλάσματα που βγαίνουν από τον τάφο τους τη νύχτα.
Πλάσματα που σου πίνουν το αίμα. Παραμυθάκια, σωστά; Στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες του Τζο Πιτ, ο Charlie Huston δικαιώνει πανηγυρικά τις κριτικές που τον ανέδειξαν έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους συγγραφείς της λογοτεχνίας τρόμου.
Με αφήγηση νουάρ, ξέφρενο ρυθμό, γλώσσα που σπάει κόκαλα και ιδέες που αναζωογονούν το μύθο του βρυκόλακα, το Ήδη Νεκρός θα σας μείνει αξέχαστο. "Johnny Cash - I see a darkness" του Rheinhard Kleist Τζόνι Κας, ο διασημότερος τραγουδιστής κάντρι όλων των εποχών, επαναστάτης και είδωλο των μουσικόφιλων κάθε γενιάς. Ο βραβευμένος κομίστας Ράινχαρντ Κλάιστ αφηγείται με εντυπωσιακές εικόνες την πολυτάραχη ζωή του «άντρα με τα μαύρα»: από τη θρυλική συναυλία στις Φυλακές Φόλσομ και τα προβλήματα της δεκαετίας του ’60, μέχρι την εντυπωσιακή επάνοδό του στο πλευρό του παραγωγού Ρικ Ρούμπιν.
Ένα συναρπαστικό βιβλίο, που σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον άνθρωπο Τζόνι Κας και τα τραγούδια του. "Ανθρώπινα συντρίμμια" του Niall Griffiths Δύο scallies από το Λίβερπουλ σκοτώνουν μία ηλικιωμένη γυναίκα για να τη ληστέψουν.
Ο Ντάρεν, φορτωμένος με χρήμα, και ο Άλεστερ, φορτωμένος με τύψεις, επιστρέφουν τυφλωμένοι και οι δύο στο σκοτεινό λιμάνι και το χρονικό της ιλιγγιώδους πτώσης τους ξεκινά…
Η νέµεση και η λύτρωση έχουν το ίδιο πρόσωπο σ’ αυτό το αριστουργηµατικό εγχείρηµα του Griffiths.
Δύο ανθρώπινα συντρίµµια, παγιδευµένα στον τρελό χορό της συγκυρίας, που σφαδάζουν κάτω από το βάρος της πράξης τους και τη δύναµη του πεπρωµένου. "Η μεγάλη απάτη - Η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών" των Sheldon Rampton & John Stauber Ο κόσμος διοικείται από ανθρώπους που ξέρουν πώς να πράττουν.
Που ξέρουν πώς λειτουργούν τα πράγματα.
Που είναι οργανωμένοι.
Εκεί πάνω υπάρχει ένα στρώμα ανθρώπων που διοικούν τα πάντα.
Εμείς, όμως, είμαστε απλοί χωριάτες.
Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. –Doris Lessing, Η καλή τρομοκράτισσα.
Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να εκθέσει πολλές από τις στρατηγικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία των δημοσίων σχέσεων, για να δημιουργήσει τους αυτοαποκαλούμενους ειδικούς που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στα επιστημονικά πάνελ, αλλά και να υπογραμμίσει τις υποκείμενες υποθέσεις που καθιστούν δυνατή τη χειραγώγηση.
BrainFood(Εκδόσεις ΟΞΥ, Εμπειρία Εκδοτική, Floral]
Θεμιστοκλέους 80
10681 Εξάρχεια, Αθήνα
τηλ. 210.5226609, 210.5227702 fax. 210.5227768

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Aφηγήματα ενός ψυχιάτρου Μανόλης Πρατικάκης ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4943-6 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 9,00 Ελληνικά εγκλήματα 3 Δεκατρείς αστυνομικές ιστορίες Ανδρέας Αποστολίδης, Βασίλης Βασιλικός, Σέργιος Γκάκας, Νίκος Γριπιώτης, Τιτίνα Δανέλλη, Βασίλης Δανέλλης, Αθηνά Κακούρη, Ιερώνυμος Λύκαρης, Πέτρος Μάρκαρης, Πέτρος Μαρτινίδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Αλέξης Σταμάτης, Φίλιππος Φιλίππου
ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Επιμέλεια: Ανταίος Χρυσοστομίδης Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4942-9 σελ. 480 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 20,00
Ο Μονόφθαλμος Και άλλες πειρατικές ιστορίες Κατερίνα Καριζώνη ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4934-4 σελ. 176 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 12,00Ο ασημένιος κύκνος Αστυνομικό μυθιστόρημα Μπέντζαμιν Μπλακ ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO Μετάφραση:Μαρία Φακίνου Φωτογραφία εξωφύλλου: © Father Browne/Irish Picture Library Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4870-5 σελ. 320 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 18,00
Στη διαπασών Βασίλης Παπαθεοδώρου ΓΕΦΥΡΕΣ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4944-3 σελ. 256 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 14,00
Για παιδιά από 10 ετών και άνω Μετάφραση:Ντόρα Ζαγκούρογλου Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4938-2 σελ. 200 22 Ιουνίου 2009, Επανέκδοση Τιμή: € 8,00Η Ελλάδα μετά την κρίση Γιώργος Αλογοσκούφης ΠΟΛITIKH - IΣTOPIA Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4951-1 22 Ιουνίου 2009 Τιμή: € 14,00Η ιστορία της ανθρωπότητας Τόμος Α΄ Χέντρικ Βαν Λουν, Τζων Μέριμαν ΠΟΛITIKH - IΣTOPIA Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4937-5 σελ. 416 22 Ιουνίου 2009, Επανέκδοση Τιμή: € 18,00
Εκδόσεις Καστανιώτη - info@kastaniotis.com Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331