Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 040 - ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 17-01-17/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1000 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1001 ΣΤΙΣ 17/22 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 17/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 17/22 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΠΟ 17/16 UTC ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 17/22 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΥΓΕΙΑ ΚΕΠΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΥΓΕΙΑ ΚΕΠΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Και ενώ βλέπουμε τα κόμματα να παίζουν τα παιχνίδια τους, να κάνουν κάθε τι προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία, τις ψήφους από τα …. «πρόβατα» που τα ψήφιζαν χρόνια ολόκληρα, η ΔΙΑΛΥΣΗ σε ΟΛΑ συνεχίζεται κανονικά, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, τον οποίο οι κατά καιρούς «αρμόδιοι» σε συνεργασία με διάφορα άλλα ΚΟΡΑΚΙΑ τον κατάντησαν ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
Δε θα γράψω για τις καταγγελίες συνδικαλιστών και τη φαγωμάρα τους με τους αρμοδίους υπουργούς, τα έχουμε πει αμέτρητες φορές, οπότε σήμερα θα το αφήσω στην άκρη.
Θα αναφερθώ σε μαρτυρίες – καταγγελίες ασθενών, τις οποίες μπορεί ο καθένας να βρει σερφάροντας στο διαδίκτυο, ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΕΣ, μόνο που κανείς δεν δίνει σημασία, γιατί Συνέλληνες, τα… «ζόρια» των πολιτικών είναι άλλα, είναι τα ποσοστά τους, και όχι οι κόποι του κοσμάκη που πήγαν στο βρόντο, που γέμισαν τσέπες, που….
Ο όρος «ασφαλισμένος» στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια είναι το χειρότερο «ανέκδοτο» που μπορεί να ειπωθεί….
Η όποια «ασφάλεια» για την οποία κάποιος μπορεί να κάνει λόγο, πάει περίπατο μόλις αντικρύσει τις εικόνες που παρουσιάζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία θα φτάσουν στο σημείο να πηγαίνει κάποιος ΟΧΙ για να γίνει καλά, αλλά για να μας στέλνει χαιρετίσματα από τον άλλο κόσμο.
Ο εφιάλτης των περικοπών και των «φαγοποτιών», ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ.
Σήμερα δεν μιλάμε άπλα για ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ….
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
Ένα κομμάτι της υγείας μας, είναι και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, στα οποία, (όχι όλα ευτυχώς) οι Ανάπηροι και οι Χρόνια Πάσχοντες στενάζουν, γιατί το… «κράτος» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ «ΠΑΡΟΧΩΝ» ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.
ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ (ευτυχώς) ΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ οι καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους που βίωσαν τέτοιες καταστάσεις, ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ κλπ.
ΕΝΑ από τα πολλά ΠΡΟΣΦΑΤΑ παραδείγματα, και το παρακάτω.
«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΞΑΝΑΕΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Τι μπορεί να πει κάποιος για να δώσει κουράγιο στην πιο πάνω ασθενή; Σε ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς που βίωσαν και βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις;
Τα είπαμε πολλές φορές για τα ΚΕΠΑ, και τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται εκεί, έγραψα πολλές φορές για την κατάσταση που αντίκρισα ο ίδιος σε Νοσοκομεία, όπου ασθενείς έφερναν οι ίδιοι τις αγωγές τους , γιατί το φαρμακείο του νοσοκομείου ήταν ΑΔΕΙΟ, για πατέρα που είχε το παιδί του στα «επείγοντα» Νοσοκομείου και έτρεχε ΕΞΩ να αγοράσει από φαρμακείο ΓΑΖΕΣ, και πολλά άλλα, τα είπαμε πολλές φορές, και θα συνεχίσουμε να τα λέμε, να χαλάμε τα … «παιχνίδια των αρμοδίων» σε βάρος της ζωής μας…
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ είναι τα μόνα συναισθήματα μας, γιατί Συνέλληνες, όπως τα έκαναν, η ΜΟΝΗ περίπτωση να γίνουμε καλά έτσι και αρρωστήσουμε, είναι να έχουμε να πληρώσουμε τους ιδιώτες.
Το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι πως τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ στην υγεία ΗΡΘΑΝ εδω και θα κρατήσουν πολύ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Τα πρώτα βιβλία του 2017 κυκλοφορούν στις 16 Ιανουαρίου!


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι καλή χρονιά με υγεία!
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν 3 νέα βιβλία!
Το πρώτο είναι Ο μαγικός αυλός σε απόδοση της Γιούλας Μιχαήλ καί είναι το πρώτο της καινούριας μας σειράς με τίτλο Μεγάλοί Συνθέτες - Μαγικά Παραμύθια που θα ολοκληρωθεί το 2017. Στόχος της νέας σειράς είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την όπερα και την κλασική μουσική.
Το δεύτερο βιβλίο είναι της Σουζάνε Στράσερ της εικονογράφου του best seller μας Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία και έχει τίτλο Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι και
Το τρίτο βιβλίο έχει τίτλο Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος και είναι το δεύτερο βιβλίο της νέας μας συγγραφέως Κλάιρης Καμπάνη και έρχεται 3 μήνες μετά το πρώτο της βιβλίο το Γίνομαι συγγραφέας που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία
Γιούλα Μιχαήλ - Ο μαγικός αυλός (με CD)

Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια
ΓΙΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ
Ο μαγικός αυλός (με CD)
Βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο
να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη
ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο,
έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί.
Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες
για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του;
Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί;
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας, βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.
Το CD περιέχει, την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σουζάνε Στράσερ - Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι

Σουζάνε Στράσερ
Εικονογράφηση: Σουζάνε Στράσερ
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι
Είναι μικρή, πολύ μικρή. Και είναι δυσαρεστημένη, πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένη. Το βιβλίο με τα παραμύθια της είναι χοντρό και βαρύ – αλλά του λείπει το πιο σημαντικό: πουθενά και ποτέ δεν μιλάνε σε κάποιο παραμύθι για εκείνη, τη μικρή, πολύ μικρή πριγκίπισσα. Κι αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει! Πώς όμως; Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει κανείς σ’ ένα παραμύθι; Πώς να πειραματιστεί με τους μεγάλους άθλους των ηρώων των αδερφών Γκριμ; Χμμ, εύκολα…
Η θαυμάσια ιστορία μιας ζωηρής, αξιαγάπητης, πεισματάρας, τολμηρής και –σας το υπόσχομαι– μόνο για λίγο απελπισμένης πριγκίπισσας που θα σας συναρπάσει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 
Κλαίρη Καμπάνη - Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος

Κλαίρη Καμπάνη
Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος
Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Ένας τεράστιος και τρομαχτικός δράκος πήγε κι έφτιαξε τη φωλιά του
λίγο έξω από το βασίλειο όπου ζούσε ο βοσκός Γεώργιος, μέσα στο μαγεμένο
δάσος και δίπλα στη μοναδική πηγή με νερό όλης της περιοχής. Στο βασίλειο επικρατεί μεγάλη ταραχή και όλοι έχουν τρομοκρατηθεί.
Ο βασιλιάς καλεί όλους τους σοφούς για να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Από ένα λάθος όμως ο βοσκός Γεώργιος μπλέκεται σε μια περιπέτεια που δεν του αρέσει καθόλου: πρέπει εκείνος να σκοτώσει τον δράκο.
Θα καταφέρει να γλιτώσει το βασίλειό του από το κακό;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σάββατο 21 Ιανουαρίου η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει

Η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει, εκδόσεις Διάπλαση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 12 το πρωί.
Θα μιλήσει η Κυριακή Σαούλη Ψυχολόγος ΑΠΘ-Εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Τραυματοθεραπεύτρια EMDR. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Μια ιστορία για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και στην πίστα του... ΣΚΙ!
ΙΑΝΟS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 277004
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

New! Ray70 Multifunction Radio System

New! Ray70 Multifunction Radio System
Ακούστε και δείτε ! το νεο Ray70 από την Raymarine είναι το απόλυτο all-in-one λύση επικοινωνίας για Captains που απαιτούν το καλύτερο. Η πολλαπλών λειτουργιών Ray70 VHF διατίθεται στάνταρ με ένα ραδιόφωνο VHF πλήρους λειτουργίας, δέκτη AIS, και είναι διπλού σταθμού για ενδοεπικοινωνία !
Key FeaturesBuilt-in AIS δέκτη και 72 καναλιών WAAS GPS
25W τηλεβόα εξόδου με ακούσετε-πίσω και αυτόματη σήματα ομίχλης
Dual-σταθμό και ενδοεπικοινωνία ικανή με προαιρετικό αξεσουάρ ακουστικό
οθόνη LCD μεγάλου μεγέθους για καλύτερη προβολή
Αποσπώμενο γροθιά-μικρόφωνο με ενσωματωμένο ελέγχους και μικρόφωνο δυνατότητα μετεγκατάστασης
Αποσπώμενο gunmetal ασημένια σφενδόνη και προαιρετική μαύρη στεφάνη
View the specifications
Premium, all-in-one communications solution
Η Ray70 ξεκινά με ένα ισχυρό, 25W ασύρματο VHF με αποσπώμενο, ακύρωσης θορύβου γροθιά-μικρόφωνο και ήχου υψηλής ποιότητας. Στάνταρ χαρακτηριστικά VHF περιλαμβάνουν hi / lo επιλογή ισχύος, dual-watch, tri-ρολόι, NOAA Καιρός προειδοποίησης, σάρωση καναλιών, και πολλά άλλα. Φυσικά, Ray70 υποστηρίζει Class D Digital Selective Calling και συνεργάζεται άψογα με Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών χάρη στο πρότυπο NMEA2000 και NMEA0183 δικτύωσης.
Ενσωματωμένο GPS
Ray70 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο δέκτη GPS 72 καναλιών εξασφαλίζοντας θα έχετε πάντα ένα σταθερό στίγμα για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Built-in AIS
Το ενσωματωμένο Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ray70 του (AIS) δέκτη απλοποιεί την εγκατάσταση και παρέχει κρίσιμες πληροφορίες της κυκλοφορίας των πλοίων σε συμβατές οθόνες πλοήγησης.
Built-in τηλεβόα
Για επικοινωνία στο κατάστρωμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η Ray70 έχει επίσης ένα ενσωματωμένο 25W τηλεβόα εξόδου με δυνατότητα να ακούσετε-πίσω. Αυτό το καθιστά απλό να αλληλεπιδρούν με το πλήρωμα στο κατάστρωμα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή με κοντινά σκάφη. Απλά συνδέστε το Ray70 σε προαιρετική αδιάβροχη αποστολής μηνυμάτων κέρατο Raymarine του. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τηλεβόα του Ray70 να παράγει σήματα ομίχλης για τα σκάφη που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε άγκυρα, όπως απαιτείται από το ναυτικό των κανόνων-of-the-road.
Flexible mounting options
Η Ray70 περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στροφέων κιτ στηρίγματος και μπορεί επίσης να είναι εντοιχιζόμενο χρησιμοποιώντας κατάλληλα σημεία της προσάρτησης front-mount. Η gunmetal ασημένια σφενδόνη ταιριάζει Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών για ένα premium εμφάνιση. Ένα προαιρετικό κιτ μαύρο στεφάνι είναι, επίσης,διαθέσιμη.
Optional Second Station KitΗ Ray70 VHF Radio υποστηρίζει επίσης την προαιρετική δεύτερη ακουστικό σταθμό για απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό σας δίνει πλήρη λειτουργία VHF και ενδοεπικοινωνία ικανότητα από μια δεύτερη θέση επί του σκάφους.
Η συσκευή διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους οθόνη LCD και υψηλής αντίθεσης κείμενο και τα γραφικά που είναι ορατά μέρα ή νύχτα.
Εκτός από την παροχή πλήρη πρόσβαση σε ένα
ll των δυνατοτήτων VHF, θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε την άνεση του σταθμού-για-σταθμό ενδοεπικοινωνίας ζητώντας μεταξύ του ακουστικού και κύρια ραδιόφωνο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/new-ray70/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα

Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα 
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-117-4
Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει
µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος,
ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει
ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος
αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία,
ή µάλλον τέσσερα φιλιά.
Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες,
σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.
Μια συναρπαστική αναζήτηση µε αλλεπάλληλες απογοητεύσεις αλλά και µια υπέροχη έκπληξη!

Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ - Open Day


www.metaixmio.gr/polychoros


ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Open Day
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017 είναι:
Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου
(διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα
Έναρξη: Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, 17:30-20:00
Αντικείμενο: Στις οκτώ συναντήσεις μας θα διαβάσουμε, θα γράψουμε, θα σβήσουμε. Κυρίως όμως θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα Τι, στα Πώς και στα Γιατί που θα προκύψουν.
Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις
(διάρκεια: 15 ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη
Έναρξη: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 18:30-21:00
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Πρώτα οι χαρακτήρες
Πέμπτη 2 και 23 Φεβρουαρίου 2017
2ος κύκλος: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Πέμπτη 2 και 16 Μαρτίου 2017
3ος κύκλος: Η αφήγηση ως τέχνη και ως τεχνική
Πέμπτη 23 και 30 Μαρτίου 2017
Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
(διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα-φιλόλογο Σοφία Νικολαΐδου
Παρασκευή 31 Μαρτίου, 18:30-21:00, και Σάββατο 1 Απριλίου, 12:30-15:00
Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας»

(διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου
Σάββατο 1 Απριλίου, 16:00-20:00, και Κυριακή 2 Απριλίου, 10:00-14:00
Αντικείμενο: Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος
Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων
(διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Έναρξη: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 16:00-18:30
Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου:«Από το χειρόγραφο στο βιβλίο»(διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις) με την Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-επιμελήτρια εκδόσεων, και την Ειρήνη Χριστοπούλου, υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-επιμελήτρια εκδόσεων
Έναρξη: Τρίτη 28 Μαρτίου, 17:30-20:00
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου:
Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 6 μ.μ.
Αντικείμενο: Ένα μίνι σεμινάριο για την εκδοτική διαδικασία που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο των εκδόσεων όσο και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την πορεία που ενδεχομένως θα ακολουθήσει το χειρόγραφό τους έως την έκδοση.
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
• Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
• Με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου.
• Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Ο θρύλος της θάλασσας

Ο θρύλος της θάλασσας 
490 – 479 π.Χ.
«…Ο Ήλιος έκαιγε υπερβολικά για τέτοια εποχή. Η αλμύρα έτσουζε αφόρητα το κορμί μου. Η σκόνη, ανακατεμένη με λογής-λογής έντομα, τρύπωνε σαδιστικά στα σώματα των πολεμιστών κάνοντας τον ιδρώτα λάσπη. Ένιωθα πως δεν θα ξεκολλούσε πια ο μπρούτζος από το πετσί μου».
Στον Μαραθώνα… Ύστερα οι Θερμοπύλες, το Αρτεμίσιο, η Σαλαμίνα και η τελική αναμέτρηση στην πεδιάδα της Πλάταιας.
Ο Ευρύλοχος του Νικόλαου, από την Πλάταια, δοκιμάζεται στο έπος των Ελληνο περσικών πολέμων, στην πιο δοξασμένη περίοδο του ελληνισμού. Ο οπλίτης από τη Βοιωτία πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Σκιώνη της Χαλκιδικής, όπου γνώρισε τον θρυλικό δύτη Σκυλλία και τη μοναχοκόρη του Κυάνη. Το παιχνίδι κάνει αχώριστα τα δυο παιδιά και το αγνό ερωτικό σκίρτημα ξυπνά στην αγκαλιά της αθωότητας. Ο Σκυλλίας, συνεργάτης και φίλος του Νικόλαου, γίνεται τρόπον τινά μέντορας του Ευρύλοχου, μαθαίνοντάς του τα μυστικά της θάλασσας. Αλλά πριν περάσει καν την εφηβεία, ο νεαρός επιστρέφει με τον έμπορο πατέρα του στη γενέθλια πόλη, αφήνοντας όμως την καρδιά του στα σμαράγδινα νερά της Χαλκιδικής.
Οι μέρες της επιστροφής είναι θαμπές. Ο Πέρσης Κυρίαρχος επιβουλεύεται την Ελλάδα. Οι σκιές του Ολέθρου ματώνουν τα σύννεφα της Ανατολής, λεκιάζοντας το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Τον αέρα στεφανώνει ο κουρνιαχτός της αγωνίας. Ο ορυμαγδός της Οδύνης ταρακουνά τις Πύλες της Δύσης. Οι βάρβαροι της Ασίας αλυχτούν αφιονισμένοι. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ακατάπαυστα. Πλοία αμέτρητα, μυριάδες πεζοί και καβαλάρηδες σέρνουνε πίσω τους το Χαμό…
…Είναι ίσως το μοναδικό ιστορικό μυθιστόρημα στην παγκόσμια πεζογραφία, που οι ήρωες του συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις Ελληνο-περσικές συγκρούσεις.
Από τον Μαραθώνα το 490 πΧ με τον Μιλτιάδη, τις Θερμοπύλες το 480 πΧ με τον Λεωνίδα, το Αρτεμίσιο και την Σαλαμίνα τον ίδιο χρόνο με τον Θεμιστοκλή έως την τελική αναμέτρηση στη Πλάταια το 479 πΧ με τον Αριστείδη και τον Παυσανία.
Ο θρύλος της θάλασσας
ιστορικό μυθιστόρημα 

Συγγραφέας: Σπυρίδων Μ. Βελούδος
Isbn:978-960-9692-35-9
Σελίδες: 504
Λιανική Τιμή: 19.50 ευρώ

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


CNN: Ένα ελληνικό εστιατόριο στα καλύτερα του κόσμου για το 2017.

Σημειώστε...

Αρωματικές πατάτες φούρνου με πορτοκάλι.
Το σνίτσελ του Wolfgang Puck.
Εύκολες μπάρες λεμονιού.

6 ξενώνες και ξενοδοχεία μια ανάσα από χιονοδρομικό.

ArtTravel

1

Ελλάδα


 6 ξενώνες και ξενοδοχεία μια ανάσα από χιονοδρομικό.

 
Κάντε κλικ
2

Μέτσοβο

Τώρα είναι η εποχή του.
3

Άμστερνταμ

Μην πάτε αν δεν το έχετε διαβάσει.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Η εικόνα χιονισμένης Αθήνας μάγεψε τη βρετανική Telegraph. 

Γαλλία: 14 πόλεις μακριά από το Παρίσι.

4

Kόσμος

Ο γύρος του κόσμου με 7 υγιεινά σνακ.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Τα πιο ρομαντικά καταφύγια στο χιόνι.

Πράγα: Χιονισμένη είναι ακόμη πιο όμορφη.
 

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας