Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα στα Κοράλλια, τους Υφάλους και τα Κοχύλια

Αφηγηματικά δρώμενα και Εργαστήρια ηλεκτρονικής εικονογράφησης βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου Την ίδια στιγμή που στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα προβάλλεται η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» και στο Ισόγειο θα πραγματοποιείται --σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-- η ειδική θεματική Έκθεση «Κοράλλια και Κοχύλια», η Βιβλιοθήκη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ενδιαφέρουσα σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν: Αφηγηματικά δρώμενα με τίτλο: «Σαν Όνειρο Θαλασσινό…» Σ’ ένα ταξίδι σε βυθούς ανεξερεύνητους, με βαθιές χαράδρες και μυστικά περάσματα, γεμάτους μυστηριώδη πλάσματα και θαλασσόδεντρα που στοίχειωσαν στο πέρασμα του χρόνου, θα μας παρασύρει η αγαπημένη αφηγήτρια -- εκπαιδευτικός Νίκη Κάπαρη. Το ταξίδι θα κάνει πιο ονειρικό ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας με τη μουσική και τα ηχητικά «τοπία» που θα δημιουργεί. Ημερομηνίες και ώρες: Τετάρτη 28 Απριλίου: από 19:45 έως 20:45 και Παρασκευή 30 Απριλίου: από 19:30 έως 20:30 Εργαστήρια ηλεκτρονικής εικονογράφησης βιβλίου με τίτλο: «Μία άνοιξη γεμάτη Κοράλλια και Κοχύλια» με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο. Τα αγαπημένα ηλεκτρονικά εργαστήρια μικρών και μεγάλων … ξεκινούν και πάλι! Εσείς καλείστε να βάλετε ΜΟΝΟ τη φαντασία και το ταλέντο σας. Εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα! Με την καθοδήγηση του γνωστού εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου, ανάμεσα σε βιβλία και μέσω υπολογιστών, θα κατανοήσουμε την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και τον τρόπο με τον οποίο μια εικόνα συμπληρώνει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου. Κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Πέμπτη 22 Απριλίου: από 16:30 έως 19:30 Σάββατο 24 Απριλίου: από 10:30 έως 13:30 Τρίτη 27 Απριλίου: από 16:30 έως 19:30 Πέμπτη 6 Μαΐου: από 16:30 έως 19:30 Σάββατο 8 Μαΐου, ώρες: από 10:30 έως 13:30 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας και πραγματοποιούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για τη δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

IXTHEIS-Live 30-4-2010

Οι ”IXTHEIS” δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2006.
Απο τότε, πέρα από τα opening act σε “Reamonn”,”Arash”,”Godfathers”,”Puressence” αλλά και στον “Διονύση Τσακνή”, έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές (Είναι πολλά τα λεφτά…-2007), (Το βιβλίο της ζωής-2009) και το digital single (Άλλες μέρες-2008).Επίσης, συμμετείχαν στην συλλογή “Unsigned United” της Legend και του 902fm στην Αθήνα. Τραγούδια τους όπως: ”Ινδιάνικος Χορός”, “Κοιτάς Μακριά”, ”Είναι πολλά τα λεφτά”, ”Άλλες Μέρες”, ”Στο Βορρά”, “To βιβλίο της ζωής” είναι πλέον γνωστά στο κοινό του ελληνικού ροκ της πόλης αλλά και της επαρχίας λόγω των μεταδόσεων από ενημερωμένα στο είδος ραδιόφωνα. Έχουν αποσπάσει θετικότατες κριτικές για τις ζωντανές τους εμφανίσεις, στις οποίες πέρα από το δικό τους υλικό, ερμηνεύουν ξένες αποκλειστικά ροκ διασκευές από όλο το φάσμα του είδους (1970-2010), «πειραγμένες» μέσα από το δικό τους πρίσμα. Την Παρασκευή 30-4 θα εμφανιστούν στο Libido live stage στα Λαδάδικα σε ένα πρόγραμμα τριών και πλέον ωρών .
Μαζί τους θα συμμετέχει και ο Μανώλης Πασχαλίδης που λειτουργεί σαν «έκτη αίσθηση» του group και δίνει τη δική του alternative χροιά στα τραγούδια που ερμηνεύει. Οι “IXTHEIS” είναι: Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες, μουσική, στίχοι Ηλίας Κάτσιος-Μπάσο Χρήστος Τατόγλου-Πλήκτρα Γιώργος Μπαϊράμης-Τύμπανα Συμμετέχει: Μανώλης Πασχαλίδης-Φωνή, ακουστική κιθάρα. Ώρα έναρξης: 23:00 Τιμή εισόδου:10 ευρώ με ποτό Πληροφορίες και τραγούδια προς ακρόαση

Υποψηφιότητες βραβείων Διαβάζω - εκδόσεις Κέδρος

Σας ενημερώνουμε πως 11 βιβλία των εκδόσεων Κέδρος είναι υποψήφια για τα Λογοτεχνικά βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2010. Μυθιστόρημα Νίκος Δαββέτας, Η Εβραία νύφη Έλενα Χουζούρη, Πατρίδα από βαμβάκι Διήγημα- Νουβέλα Δημήτρης Νόλλας, Ναυαγίων πλάσματα Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, Λειψή αριθμητική Ποίηση Γιάννης Βαρβέρης, Ο άνθρωπος μόνος Δημήτρης Κοσμόπουλος, Βραχύ χρονικό Ανθή Μαρωνίτη, Κάπως έτσι Παυλίνα Παμπούδη, Τα χίλια φύλλα Κώστας Παπαγεωργίου, Η λύπη των άλλων Λογοτεχνικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά Άννα Κουππάνου, Οι αργοναύτες του χρόνου, εκδόσεις Βασίλης Μπουντούρης, Η αγάπη διδάσκει, Προσοχή, και τα αυτιά έχουν τοίχους! Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 10 Μαΐου & ώρα 7 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΚΑΡΑΜΑΝΙΤΕΣ.
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΧΗΜΑ: 14x20.5
ISBN: 978-960-05-1458-2
Eπίκεντρο της δράσης του βιβλίου είναι ένα μικρό χωριό, η Kελμίρα, με τους τουρκόφωνους Έλληνες κατοίκους του.
Ο συγγραφέας, ωστόσο, κατορθώνει να μας μεταφέρει και σε πολλές άλλες περιοχές του Mικρασιατικού Eλληνισμού, με τρόπο ώστε η μοίρα του μικρού χωριού της Kαππαδοκίας να προβάλλει, έστω και σε μικρογραφία, σαν μοίρα ολόκληρου του Mικρασιατικού Eλληνισμού.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ 1 - Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ
ISBN: 978-960-04-4059-1
Έτος έκδοσης: 2010
ΣΕΛ. 792
Σχήμα: 14 Χ 20,50
Βάρος 963 gr
Μαλακό εξώφυλλο
ΣΜΥΡΝΗ. ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Η οδύσσεια δυο οικογενειών μέσα στο χρόνο.
Τούρκοι και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις.
ΑΘΗΝΑ. ΤΕΛΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Ένας δημοσιογράφος και ο αδελφός του αναζητούν την αλήθεια για την καταγωγή τους στα ταραγμένα χρόνια του Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 και της Καταστροφής του 1922: το μυστικό της ζωής και της εξαφάνισης του παππού τους, γιατρού Πλάτωνα Πηλείδη.
Καθώς η ιστορία εξελίσσεται αργά, συμπαρασύρει στη δράση ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Δημήτριος Γούναρης, ο βασιλιάς Γεώργιος και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Παύλος Μελάς, Ο Ίων Δραγούμης και ο Μανόλης Καλομοίρης.
Το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγεται λυτρωτικά αποκαλύπτοντας αλήθειες και μύθους, μίση και πάθη, πολιτικές διαμάχες και ίντριγκες, το ταραγμένο παρελθόν δύο λαών.
Μια μυθιστορηματική εποποιΐα, το πρώτο μέρος της τριλογίας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.

Thessaloniki International Film Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεχίζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που διεξάγεται ήδη στην Αθήνα έως τις 25 Απριλίου 2010 και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στο Ολύμπιον, από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2010, δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ να απολαύσουν τις καλύτερες στιγμές της πρόσφατης γαλλόφωνης παραγωγής.
Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη, ξεχωριστή θέση κατέχει η βιογραφία μιας μεγάλης προσωπικότητας της γαλλικής κουλτούρας: της Κοκό Σανέλ, την οποία ενσαρκώνει μοναδικά η Οντρέ Τοτού στην ταινία Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ της Αν Φοντέν. Παράλληλα, καταξιωμένα ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου δίνουν το «παρών» στο πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, επίσης σε avant-premiere: ο Φρανσουά Οζόν επανέρχεται με τη βαθιά ανθρώπινη ταινία
Το καταφύγιο, ενώ η Φανί Αρντάν υπογράφει την πρώτη σκηνοθετική δημιουργία της, αφηγούμενη μια σκοτεινή, γοητευτική ιστορία στην ταινία Στάχτες και αίμα.
Πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν, επίσης, τα έργα δύο αξιόλογων γάλλων κινηματογραφιστών της νεότερης γενιάς: το γνήσια κωμικό Κάνε μου τη χάρη! του Εμμανουέλ Μουρέ, καθώς και το ντεμπούτο της Λεά Φενέρ, Ένας ν' αντέξει κι οι άλλοι πίσω του, τιμημένο με το βραβείο Louis-Delluc για καλύτερη ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.
Για να δείτε όλες τις ταινίες του αφιερώματος κάντε κλικ εδώ.
Πρόγραμμα Προβολών
(ΟΛΥΜΠΙΟΝ - Πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.404) Πέμπτη, 22 Απριλίου 21:30 Τα ομορφόπαιδα Παρασκευή, 23 Απριλίου 20:15 Φεύγω 22:00 Αύριο με την αυγή Σάββατο, 24 Απριλίου20:15 Οικογένεια Wolberg 22:00 Ο στρατός των εγκληματιών Κυριακή, 25 Απριλίου18:15 Στάχτες και αίμα 20:15 Κάνε μου τη χάρη! 22:00 Στην αρχή Δευτέρα, 26 Απριλίου 20:15 Η κόλαση του Henri-Georges Clouzot 22:00 Ένας να αντέξει κι οι άλλοι πίσω του Τρίτη, 27 Απριλίου20:15 Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ 22:15 Σχέδιο εξόντωσης Τετάρτη, 28 Απριλίου 20:15 Το καταφύγιο 22:00 LOL (Laughing Out Loud) (R) Διαγωνισμός!
Αναζητήστε τις σωστές απαντήσεις για τις 3 παρακάτω ερωτήσεις στο www.filmfestival.gr, και κερδίστε το δεύτερο εισιτήριο, για κάθε ένα που αγοράζετε! - Ποια ήταν τα 2 μεγάλα αφιερώματα του 7ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου; - Στο 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η συμμετοχή του Φεστιβάλ ήταν ακόμη πιο "ενεργή".
Με ποιό βραβείο είχαν τιμηθεί πέντε από τις ταινίες που προβλήθηκαν; - Στο περσινό 10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το αφιέρωμα πλαισιώθηκε με μια έκθεση φωτογραφίας.
Ποιό ήταν το όνομα του φωτογράφου; Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό κάντε κλικ εδώ
Το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ «ντύνει» τις προθήκες του στα γαλλικά και προτείνει εκδόσεις με 25% έκπτωση* Claude Chabrol (17 EUR) Patrice Chereau (14,5 EUR) Eric Rohmer (12,5 EUR) Κι ακόμα: Robert Bresson (12,5 EUR)J.-P. & L. Dardenne (12 EUR) Jules Dassin (8,5 EUR)Alain Delon (4 EUR)Jacques Demy (8,5 EUR)Isabelle Huppert (1,5 EUR)Pierre Perrault (2 EUR)Jean-Daniel Pollet (8,5 EUR)Ousmane Sembene (12 EUR)Κώστας Γαβράς (12,5 EUR)Νίκος Παπατάκης (35 EUR)Θόδωρος Αγγελόπουλος (34 EUR) Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, πραγματοποιείται στις παραπάνω τιμές, έκπτωση 25% στο ταμείο του Φεστιβάλ. Η έκπτωση αυτή ισχύει όλο το χρόνο για τους κατόχους CineΚάρταF! Πλ. Αριστοτέλους 10Ώρες λειτουργίας10:00 - 17:00&22-25 Απριλίου Διεθνής Έκεθση ΒιβλίουΠερίπτερο 13 / Stand 85Ώρες λειτουργίας10:00 - 21:00
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

22 Απριλίου 2010 Oι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάυλου Μάτεσι Graffito την Πέμπτη 22 Aπριλίου 2010 και ώρα 8.30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Θα μιλήσουν οι: ΓIΩPΓOΣ BEHΣ BAΓΓEΛHΣ XATZHBAΣIΛEIOY ΓIΩPΓOΣ XPONAΣ Ianos, Σταδίου 24, Αθήνα, 210-32.17.917 24 Απριλίου 2010 H FNAC και οι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ Δεκαέξι το Σάββατο 24 Aπριλίου 2010 στις 2.00 μ.μ. στο κατάστημα στο Mοναστηράκι. Mε τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος ΛΩPH KEZA. FNAC MONAΣTHPAKIMητροπόλεως 80 & Aιόλου, Aθήνα Tηλ. 210-37.31.100 26 Απριλίου 2010 Tο 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Γιώργου Χειμωνά τη Δευτέρα 26 Aπριλίου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς: ΦΩTEINH TΣAΛIKOΓΛOY AΛEΞHΣ ΣTAMATHΣ KΩNΣTANTINOΣ Δ. TZAMIΩTHΣ Tη συζήτηση θα συντονίσει ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Aθηνών και επιμελητής της έκδοσης: Γιώργος Xειμωνάς, Πεζογραφήματα. Aποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός MANOΣ KAPATZOΓIANNHΣ. Θα προβληθεί η εκπομπή Mονόγραμμα – Γιώργος Xειμωνάς (1983) του Γιώργου και της Hρώς Σγουράκη. Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185 29 Απριλίου 2010 H ΠΡΕΣΒΕΙΑ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ στην Aθήνα και το 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Νόρμαν Μάνεα Η επιστροφή του χούλιγκαν την Πέμπτη 29 Aπριλίου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Mε τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι: MIKEΛA XAPTOYΛAPH, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Tα Nέα BIKTΩP IBANOBITΣ, αν. καθηγητής AΠΘ – μεταφραστής ANTAIOΣ XPYΣOΣTOMIΔHΣ, υπεύθυνος της ξένης λογοτεχνίας των Eκδόσεων Kαστανιώτη Θα υπάρχει μετάφραση. Θα προβληθεί απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ-1 «Oι κεραίες της εποχής μας», σε σκηνοθεσία Eτιέν Θεοτόκη, για τη Nέα Yόρκη του Nόρμαν Mάνεα. Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185 Εκδόσεις Καστανιώτη - info@kastaniotis.com Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530 Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΓΟΡΑ
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΥΠΑΤΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΤΟΣ 391 μ.Χ.
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΛΟ
Οι κοινωνικές αναταραχές μαστίζουν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τον 4ο αιώνα μ. Χ., κι όμως, μια γυναίκα κοιτάζει τα, άστρα, κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς και βρίσκει απαντήσεις για τη μοίρα του Ανθρώπου. Παγιδευμένη στη φημισμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου ήταν καθηγήτρια, η περίφημη φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος Υπατία, αγωνίζεται να διασώσει την αρχαία Γνώση μαζί με τους μαθητές της… Ανάμεσά τους, δύο άνδρες θέλουν να κερδίσουν την εύνοια αλλά και την καρδιά της… Η ΑΓΟΡΑ μας μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια, το Κέντρο του Κόσμου, 1700 χρόνια πριν και μας βάζει στη ζωή της σημαντικότερης γυναίκας της εποχής εκείνης, της Υπατίας που ενσάρκωσε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, την ταραγμένη αυτή περίοδο της ιστορίας, σφραγίζοντας με τον θάνατό της το τέλος μιας εποχής. Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΜΕΝΑΜΠΑΡ ( Η Θάλασσα μέσα μου) ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑς ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΟΣΚΑΡ, ΡΕΪΤΣΕΛ ΒΑΪΣ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Γλώσσα Έκδοσης:Ελληνικά, Αγγλικά Σελίδες:Κώδικας: 40, Λεύκωμα: 456 Διαστάσεις:Κώδικας: 21 x 28 εκ. & 24 x 34 εκ., Λεύκωμα: 24 x ISBN:960-8460-46-8 Εκδοτικός Οίκος:ΜΙΛΗΤΟΣ
Μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την αναβίωση του αρχαίου δράματος στον μοναδικό αυτό χώρο.
Πλήρης καταγραφή των συγχρόνων παραστάσεων με 200 περίπου φωτογραφίες.
Ο τόμος συμπληρώνεται από μια facsimile αναπαραγωγή της τραγωδίας του Ευριπίδη Εκάβη (κώδικας 470 της Μαρκιανής Βιβλιοθήκης) και έναν μικρότερο τόμο με μελέτες στα ελληνικά. Το σύνολο των εντύπων προσφέρεται μέσα σε κασετίνα μαζί με μεγεθυντικό φακό υψηλής ευκρίνειας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜάχη με τον χρόνο - παζάρι με το ΔΝΤ Με επιταγή οι πληρωμές για υπηρεσίες κατ΄ οίκον Χημικές «βόμβες» στο σπίτι «Στο ΔΝΤ μάς πάει η εγκληματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» Γερμανικές τουλίπες Ανοίγει ο κύκλος των υπόπτων Νομιμοποίηση τέλος για τους ημιυπαίθριους νέας γενιάς 9.541 δικηγόροι ψάχνουν... πελάτη! Ακονίζουν πάλι τα ξίφη τους

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ
Σελίδες: 368
ISBN: 978-960-518-371-4
Ταβέρνα: Χώρος επικοινωνίας, έκφρασης του λαϊκού κεφιού, διασκέδασης και γέλιου. Χώρος καλαμπουριού, ξεδόματος, ονειροπώλησης, χαλάρωσης και απόλαυσης. Χώρος εξομολογήσεων, αρσενικών αλληλοεκμυστηρεύσεων, πονεμένων ερωτικών ιστοριών και αθεράπευτων ερώτων. Χώρος λησμονιάς – βοηθούσης της οινοποσίας – απόδρασης από τα ντέρτια και τους καϋμούς της ζωής. Χώρος δημιουργίας, διαφύλαξης και ανανέωσης του μοναδικού πολιτιστικού μας αγαθού που είναι οι τοπικές μας κουζίνες. Χώρος ομαδικής ψυχοθεραπείας με θεράποντα τον ταβερνιάρη. Πρώτες συναντήσεις, ερωτικές εξομολογήσεις, αλλά και πολιτικές αναλύσεις και συνωμοτικές μαζώξεις. Χώρος κοινωνικών συναθροίσεων, οικογενειακών γιορτών όπου επιβεβαιώνεται η κοινωνική συνοχή, τόπος χαράς σπουδαίων γεγονότων, όπως γάμοι, βαφτίσια κλπ. Χώρος υπέρβασης της ζοφερής πραγματικότητας, διέξοδος και διαφυγή απο τη μοναξιά. Χώρος όπου ικανοποιείται η πείνα και η δίψα, αλλά όπου το φαγητό και το πιοτό δεν είναι παρά η αφορμή για να ενωθεί η μια ψυχή με την άλλη, να βρεί την άκρη του νήματος, να αποκαλύψει την ατομική αλήθεια και να ενωθεί με το πανανθρώπινο. Τέλος, χώρος ιστορικής μνήμης, συζητήσεων και σχολιασμού της καθημερινότητας, διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης. Η Ταβέρνα είναι ο χώρος έκφρασης του ασυνείδητου. Εδώ οι άνθρωποι μιλούν με τη γλώσσα της ψυχής και όχι της λογικής. Πίνουν, μιλούν, τραγουδούν, γλεντούν, αδελφώνονται, αγαπούν, πονούν, υποφέρουν θυμούνται, λυτρώνονται. Το βιβλίο αυτό καταγράφει την ιστορία και την παράδοση της Αθηναϊκής Ταβέρνας. Από τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα. Παράλληλα παρουσιάζει και φωτογραφικά τις ιστορικότερες Ταβέρνες της Αθήνας που πολλές εξ’ αυτών λειτουργούν και στις μέρες μας: Η Λεύκα, ο Τσοπανάκος, το Δίπορτο αλλά και ο Απότσος, ο μπαρμα-Γιάννης και άλλες πολλές. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλόνεται παράλληλα με την ιστορία της κάθε ταβέρνας και η ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της. Το ρεμπέτικο και οι ρεμπέτες, η αντίσταση και οι παρέες της, ο κινηματογράφος και τ’ αστέρια του. Ένα πανόραμα της πόλης των Αθηνών μέσα από το πρίσμα της Αθηναϊκής Ταβέρνας. Ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα και μια ιστορία των ταπεινών αυτού του κόσμου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους
ISBN: 960-219-187-2
Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη. Απο την δουλεία του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός.
Απο τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός.
Στις συγκοινωνίες δεν τον δέχονταν γιατι ήταν διαφορετικός.
Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός. Κι αυτός ρωτούσε τον εαυτό του:
Τώρα πρόσεξαν οτι είμαι διαφορετικός;
Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μες στους ίδιους;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 21 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με σημερινή απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρου Βούγια, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 1. Δεν εγκρίνει την οριστική παραλαβή και τελική αποδοχή του διαλαμβανόμενου στη Σύμβαση 020 Α/03 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρίας SAIC , όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, συστήματος C 4 I . Εκτός από τις ελλείψεις/αποκλίσεις του που καταγράφονται στο Πρωτόκολλο (2004-00/6/2-οζ από 14.11.2008) ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμηθειών (Ε.Ε.Π.Π.) Συστημάτων C 4 I Ολυμπιακής Ασφάλειας, δεν προκύπτει ότι η αντισυμβαλλόμενη εταιρία απέδειξε ότι η Επιτροπή Παραλαβής επιβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι, σύμφωνα με τη σύμβαση και το νόμο, ενιαίο και διαλειτουργικό και ότι παραδόθηκε «με το κλειδί στο χέρι», δηλαδή πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση, μετά από γενική δοκιμή του σε πλήρη έκταση εφαρμογής με όλους τους αναγκαίους χρήστες του και ανεξάρτητα από την εκπαίδευση του προσωπικού. 2. Αποφασίζει την παρακράτηση εγγυητικών επιστολών προκαταβολής, ποσού 3.106.766,29 ευρώ και καλής εκτέλεσης, ποσού 15.770.610 ευρώ που αφορά στον εξοπλισμό του συστήματος, δηλαδή συνολικού ποσού 18.877.376,29 ευρώ, λόγω πιθανής αστοχίας του συστήματος C 4 I Ολυμπιακής Ασφάλειας. Η διαπιστωθείσα παράβαση συνιστά υπαίτια αδυναμία εκπλήρωσης της θεμελιώδους συμβατικής υποχρέωσης από την πλευρά της εταιρίας SAIC , παρά τις οχλήσεις και την καταβολή από πλευράς του Υπουργείου του μεγαλύτερου μέρους της προβλεπόμενης αμοιβής. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον όρο 34.3.1. της σχετικής σύμβασης, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, την πρόθεσή του στην εταιρία SAIC να καταγγείλει την σύμβαση, εκτός εάν, εντός της συμβατικά προβλεπόμενης προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών, η εταιρία παραδώσει το εν λόγω σύστημα «με το κλειδί στο χέρι» ή προτείνει θεραπεία αποκατάστασης και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υλοποίησης της εν λόγω θεραπείας, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η παράδοση του συστήματος περιλαμβάνει υποχρεωτικά την υποβολή του σε ελέγχους και δοκιμές επαρκείς για την απόδειξη της ορθής λειτουργίας του ως διαλειτουργικού, ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας, και την ικανοποιητική ανταπόκρισή του στις εν λόγω δοκιμές και ελέγχους. Στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης της εταιρίας SAIC στην παραπάνω εξώδικη δήλωση πρόσκληση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του που απορρέει από τη σύμβαση και το νόμο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ" ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η πρώτη εκδήλωση για τα θύματα των Γενοκτονίας των Αρμενίων ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ "ΚΩΣΤΙΚΑ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ" ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
21/04/2010 Νέα εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλη Κουλαϊδή, προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για τις μετακινήσεις σχολείων, με βάση τα νέα δεδομένα για σταδιακή αποκατάσταση στις αερομεταφορές Σε συνέχεια της χθεσινής εγκυκλίου, σας ενημερώνουμε ότι, στο βαθμό κατά τον οποίο οι αεροπορικές μεταφορές εξομαλύνονται, τα σχολεία δύνανται να πραγματοποιούν τις εκπαιδευτικές τους μετακινήσεις στο εξωτερικό με απόλυτη ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων και των συνοδών καθηγητών.

Αυτοκτονούν τα ζώα ;

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/
Πριν από 40 χρόνια, ο Ρίτσαρντ Ο' Μπάρι είδε την Κάθι, ένα δελφίνι που συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή της δεκαετίας του 1960 Flipper, να θέτει τέρμα στη ζωή της. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται.
Αφού τον κοίταξε στα μάτια, βυθίστηκε στο βάθος της μεταλλικής δεξαμενής και σταμάτησε να αναπνέει.
Εκείνη τη στιγμή, από εκπαιδευτής δελφινιών, ο Ρίτσαρντ Ο' Μπάρι μετατράπηκε σε έναν ένθερμο υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ζώων. Ο ρόλος του στον «Ορμο», το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Ελληνοαμερικανού Λιούις Ψυχογιού που πραγματεύεται τη μαζική σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία, τον έκανε διάσημο. Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Time, ο Ο' Μπάρι επιμένει στην άποψή του. Υπενθυμίζει ότι τα δελφίνια είναι ζώα με αυτεπίγνωση και υποστηρίζει ότι εάν η ζωή τους γίνει αφόρητη σταματούν να αναπνέουν. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να ορισθεί ως αυτοκτονία. Η άποψη ότι τα ζώα αυτοκτονούν μπορεί να ακούγεται παράλογη. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει απασχολήσει από πολύ παλιά τη φιλοσοφία. Ο Αριστοτέλης ανέφερε ότι ένας επιβήτορας είχε πηδήξει στο κενό όταν κατάλαβε ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τη μητέρα του. Με το θέμα είχαν ασχοληθεί, επίσης, οι πρωτοχριστιανικοί θεολόγοι και οι ακαδημαϊκοί της βικτοριανής εποχής. «Σήμερα, όταν αναφερόμαστε στην αυτοκτονία των ζώων, είναι ένας τρόπος να εκδηλώσουμε τη συμπόνιά μας στην κακομεταχείριση που υφίστανται και την αιχμαλωσία τους», υποστηρίζει ο Ντάνκαν Ουίλσον, καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία και συντάκτης μιας μελέτης για τα αυτοκαταστροφικά ζώα, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην βρετανική επιθεώρηση Endeavour. Αυτό που ισχυρίζεται ο Βρετανός καθηγητής είναι ότι οι διαφορές ιστορικά στον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το θέμα της αυτοκτονίας των ζώων απεικονίζει τις αξιακές αλλαγές γύρω από αυτά. Οι Λατίνοι, για παράδειγμα, θεωρούσαν την αυτοκτονία των ζώων απολύτως φυσιολογική και ένδειξη ανωτερότητας κάποιων ειδών. Ένα ζώο για το οποίο πίστευαν ότι ήταν αυτοκτονικό και το σέβονταν γι' αυτό το λόγο, ήταν το άλογο. Τον 13ο αιώνα, ο καθολικός θεολόγος και φιλόσοφος Άγιος Θωμάς Ακινάτης υποστήριζε ότι η αυτοκτονία ήταν αμαρτία για τους ανθρώπους και αδιανόητη για τα ζώα. Η θέση του ήταν ότι όλα τα δημιουργήματα του Θεού αγαπούν από τη φύση τους τον εαυτό τους κι εξίσου από τη φύση τους θέλουν να κρατηθούν στη ζωή. Από τότε και για πολλούς αιώνες η συζήτηση ατόνησε. Τον 19ο αιώνα, ωστόσο, αφού ο Δαρβίνος διατύπωσε τη θεωρία ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τα ζώα και όταν αργότερα η χορτοφαγία και τα "πετς" άρχισαν να γίνονται της μόδας, η διαμάχη ήρθε και πάλι στην επιφάνεια. Ο συνήθης ύποπτος αυτή τη φορά ήταν ο σκύλος. Το 1845, η εφημερίδα Ιllustrated London News δημοσίευσε την ιστορία ενός Νιούφαουντλαντ, το οποίο είχε αποπειραθεί πολλές φορές να πνιγεί. Στη μελέτη του Ντάνκαν Ουίλσον η λίστα μεγαλώνει με την προσθήκη μιας αγριόπαπιας, μιας γάτας, πελεκάνων και σκορπιών. Ο Βρετανός καθηγητής, πάντως, δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση ότι αυτά τα ζώα είχαν τεχνικά την ικανότητα να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Καταθέτοντας τη δική του - και πολύ διαφορετική - άποψη για το θέμα, ο Τόμας Τζόινερ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου «Μύθοι γύρω από την αυτοκτονία», επισημαίνει έναν κοινό παρονομαστή στις αυτοκτονικές τάσεις των έμβιων όντων. «Στη φύση φαίνεται ότι υπάρχει το ίδιο είδος υπολογισμού», λέει στο Time. «Ο θάνατός μου αξίζει περισσότερο από τη ζωή μου; Οι αυτοκτονίες όλων των ειδών περιλαμβάνουν αυτόν τον υπολογισμό - από τα βακτήρια έως τα έντομα και από τους ανθρώπους που αυτοκτονούν για διάφορους συμβατικούς λόγους έως τους τρομοκράτες καμικάζι». Στη συζήτηση αυτή χωρούν πολλές απόψεις. Ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Eating Animals», στο οποίο περιγράφει με τον πιο ωμό τρόπο τη διαδρομή ενός ζώου από το εκτροφείο στο σφαγείο και από εκεί στο πιάτο μας, προσεγγίζει το ζήτημα από μια διαφορετική οπτική γωνία. «Πρέπει να εξολοθρεύουμε τις μύγες με τη μυγοσκοτώστρα, αρέσει στα φυτά η κλασική μουσική, αυτοκτονούν οι σκύλοι; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να είναι ενδιαφέροντα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το πώς αλληλεπιδρούμε με τα ζώα», δηλώνει. Ο Αμερικανός συγγραφέας είδε πρόσφατα τον «Όρμο» του Λιούις Ψυχογιού. Πιστεύει ότι οι αναφορές του ντοκιμαντέρ στην αυτοκτονία των ζώων είναι κάπως «ύποπτες». «Δεν χρειάζεται να κάνουμε τα ζώα σαν τους ανθρώπους για να τους συμπεριφερόμαστε καλά», λέει. «Θα ήταν αρκετό εάν συμπεριφερόμασταν στα γουρούνια σαν να είναι γουρούνια και στις αγελάδες σαν να είναι αγελάδες».

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ποτέ συγχωροχάρτι

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ποτέ συγχωροχάρτι. Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία σε όλη τη χώρα Ταξικό καθήκον κάθε εργαζόμενου η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ Χρέος απέναντι στην τάξη και την οικογένειά του αποτελεί για κάθε εργαζόμενο της χώρας η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που ξεκινά σήμερα σε όλη τη χώρα. - Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Καραμπινάτος κομματικός εργοδοτικός συνδικαλισμός Όλοι απέργησαν εκτός απο τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ λιθογράφους της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ του kke.
Συνάδελφοι συγχωρήστε τους, έπρεπε να τυπώσουν σε μέρα απεργίας τα αστικά έντυπα και εφημερίδες των αφεντικών τους.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή στο Πολιτικό του γραφείο (Λ. Ηρώων 30, Κομοτηνή, τηλ 25310 24498) από 11:00 π.μ έως 03:00 μ.μ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η Τουρκία ξανά σε ρόλο διαιτητή Ιράν - Δύσης Nεαροί Αφγανοί σκοτώθηκαν από νατοϊκά πυρά Αποστασιοποίηση Μπάρακ από Νετανιάχου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ " ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ" Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν Ανακαταμέτρηση ψήφων της Βαγδάτης Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ουγγαρία Russia against Napoleon CLEOPATRA: A Biography Taming the Gods George, Nicholas and Wilhelm

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/4 Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το τι συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου-Ραγκούση αλλά και για τις "εκπλήξεις που δεν τελείωσαν ακόμη", όπως λένε πηγές του ΥΠ.ΕΣ.
Διαβάστε επίσης:
1) Θεσ/νικη: Μήνυση κατά Ψωμιάδη για την επίθεση
2) Πολύγυρος: ντομάτες, αυγά και μπογιά για τον «Καλλικράτη»
3) Ρηγίλλης: «η παρουσία Σαμαρά στην εκδήλωση του δ. Αθηναίων δεν συνιστά χρίσμα»
4) Ν. Κακλαμάνης: καταγγέλλει τον... εαυτό του για τον Λυκαβηττό http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6408
5) Τη «Βοήθεια στο σπίτι» ψηφίζουν οι δημότες
6) Σκάνδαλο με μίζες στο υπουργείο Υποδομών
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο Μπέζας κατέθεσε αγωγή εναντίον του Β.Αναστασίου,αλλά δεν απαντά επί της ουσίας για την μετάταξη της συζύγου του!!!

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!!!

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!!!
Δεν πάει πολύς καιρός που η γρίπη των χοίρων σύμφωνα με ειδικούς και μη, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην υγεία των Ευρωπαίων.
Πολλά χρήματα δαπανήθηκαν για την αγορά των εμβολίων και πολλές συζητήσεις έγιναν αν θα πρέπει ή όχι να εμβολιαστούν αρχικά οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια ο υπόλοιπος πληθυσμός.
Η γρίπη… μας τελείωσε, οι πληθυσμοί των Ευρωπαϊκών κρατών δεν αρρώστησαν, τα εμβόλια έμειναν στο ράφι, είτε γιατί ο κόσμος φοβήθηκε το ίδιο το εμβόλιο, είτε γιατί η εξέλιξη έδειχνε πως μάλλον, εφευρέθηκε η γρίπη, για να πουλήσουν οι εταιρείες τα εμβόλια.
Τα χρήματα όμως δαπανήθηκαν και ήταν φαίνεται αρκετά. http://www.greeksound.gr/site/index.php/synergates/96-eurozoni.html