Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ PART ΙΙ



Προχωρημένος Σεπτέμβρης στη χώρα του ΠΟΤΕ, στη χώρα του «πλεονάσματος», της Ευρώπης, της φτώχειας και της ανεργίας.
Ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας αλλά δεν είναι μακριά, οι διάφορες ιώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, να δούμε φέτος τι θα γίνει και με τη γρίπη, που ακόμα δεν εμφανίστηκε για να προκαλέσει τον καθιερωμένο «τηλεοπτικό» θόρυβο.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία (όσα δεν διαλυθήκαν ακόμα από την πολιτική των συγχωνεύσεων και τα σχέδια της κυβέρνησης) είναι η ίδια με αυτή που βλέπουμε κάθε χρόνο, ιδιαίτερα με πολλά παιδάκια στην αναμονή για γιατρό.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι είναι τυχεροί όσοι έχουν ακόμα την δυνατότητα πρόσβασης στις κρατικές υπηρεσίες υγείας, όσοι δεν «εκδιώχτηκαν» προς τον ιδιωτικό τομέα από τις υποτιθέμενες πολιτικές «εξυγίανσης» που έβαλε σε εφαρμογή η κυβέρνηση των υποτακτικών.

Η ανεργία έφερε μαζί της πολλά, και το χειρότερο αυτών είναι η  έλλειψη πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε πάνω από 3,000,000 ανθρώπους.

Το είδατε καλά το νούμερο;

Και αυτό δεν το λέω εγώ.

Διαβάστε την είδηση, και όλοι εσείς που αντιμετωπίζετε με αποχή αλλά και με απάθεια όλα όσα μας κάνουν, σκεφτείτε ΤΙ θα κάνετε αν έρθετε στη θέση αυτών των ανθρώπων εσείς και οι οικογένειες σας, η αν είστε ήδη στη θέση αυτή.

«Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld.
Ο κ. Κοντός ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού...
Επιμελητηρίου, με θέμα “Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα”, ότι ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.
Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Ωστόσο, ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.
Και φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο στους ίδιους τους ανασφάλιστους, αλλά και στις οικογένειές τους, καθώς δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να αναβάλουν χειρουργεία για κρεατάκια ή άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά τους, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και δε διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την εγχείρηση.»

Και βέβαια ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αγγίζει, για να μην πούμε ότι θα ξεπερνά τα 4,000,000 γιατί έλλειψη εργασίας σημαίνει και έλλειψη ενσήμων για ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας, οπότε δημόσια «περίθαλψη» τέλος.

ΠΟΥ θα πάνε όλοι αυτοί οι ανασφάλιστοι;

Την απάντηση δώστε την εσείς, όπως και την απάντηση στο ΠΩΣ θα πάνε.

Με ΤΙ θα πάνε…

Μην ξεχνάμε ότι χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν, δουλειές ΔΕΝ υπάρχουν και επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό ανέργων και ανασφάλιστων, είναι εκείνοι που η ηλικία τους είναι άνω των 40, και οι ελπίδες τους να βρουν κάποια δουλειά με ασφάλιση είναι από ελάχιστες έως καθόλου.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;

Που είναι αυτό που κάποτε το έλεγαν κράτος πρόνοιας;

Και έρχονται και άλλα, χειρότερα…

Βασίλης Τσούγκαρης

Φύλλα εργασίας - βιβλια δραστηριοτήτων

Η μάγισσα Τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό (φύλλα εργασίας)
Φύλλα εργασίας - βιβλια δραστηριοτήτων

Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:19 Ιουλίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:112
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-93-3

Η μάγισσα Τσαπατσούλα στα προνήπια (φύλλα εργασίας)

Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος: 19 Ιουλίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:128
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-94-0

Η μάγισσα Τσαπατσούλα στο νηπιαγωγείο (φύλλα εργασίας)

Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος: 19 Ιουλίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:128
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-95-7

Στα προνήπια με την Πιπίτσα (φύλλα εργασίας)
Φύλλα εργασίας - βιβλια δραστηριοτήτων

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη - Εύα Τσολάκη
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Έτος: Ιούνιος 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:128
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-43-8

Στο Νηπιαγωγείο με την Πιπίτσα (φύλλα εργασίας)

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη - Εύα Τσολάκη
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Έτος: Ιούνιος 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:136
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-42-1

Στον παιδικό σταθμό με την Πιπίτσα (Φύλλα εργασίας)

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη - Εύα Τσολάκη
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Έτος: Ιούνιος 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:96
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-44-5

Ο Μπιμπί στον παιδικό σταθμό

Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδου
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Έτος:1 Αυγούστου 2008
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:88
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6638-77-0

Ο Μπιμπί στα προνήπια - (Δραστηριότητες για προνήπια)

Συγγραφέας:Ειρήνη ΓκόκαΣγουρή Γεωργιάδου
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Έτος:23-Ιουλίου 2007
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:96
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6638-46-6

Ανακαλύπτω τα γράμματα με τον Μπιμπί - (Δραστηριότητες για νήπια)

Συγγραφέας:Ειρήνη ΓκόκαΣγουρή Γεωργιάδου
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Έτος:23 Ιουλίου 2007
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:96
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6638-47-3

Ανακαλύπτω τους αριθμούς με τον Μπιμπί - (Δραστηριότητες για νήπια)

Συγγραφέας:Ειρήνη ΓκόκαΣγουρή Γεωργιάδου
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Έτος:23 Ιουλίου 2007
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:80
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6638-48-0

Ο Μπιμπί προετοιμάζεται για το Δημοτικό

Συγγραφέας:Σγουρή Γεωργιάδου
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Έτος:10 Ιουνίου 2009
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:80
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-15-5

Στην Παιδαγωγική........ Διήμερο δράσεων της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ

Στην Παιδαγωγική........
Διήμερο δράσεων της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ
την Τετάρτη 25/9/2013  και την Πέμπτη 26/9/2013  
στο πλαίσιο της ενημέρωσης /ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού
και την υποβάθμιση/διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου
                                                                      Σας περιμένουμε όλους και όλες

ΑΣΚΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΓΙΣ 2013 - ΘΕΡΜΗ


Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Σεπτέμβριος 2013

Αγαπητοί αναγνώστες,
Μια νέα περίοδος ξεκινάει και πάλι, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για όλους εμάς που συνεχίζουμε να αισθανόμαστε ότι κάθε τέτοια εποχή κάτι νέο αρχίζει. Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή και νέα ολοκαίνουργια βιβλία!
Η Έλση Τσουκαράκη υπογράφει μια ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ και μας μεταφέρει νοερά στις πολεμικές συρράξεις της Βορείου Αφρικής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ μας αποκαλύπτει σταδιακά μια αγάπη σαρκοβόρα που απαιτεί θυσίες για να κρατηθεί ζωντανή.
Ο πιο... «κοτσονάτος» εκατοντάχρονος πρωταγωνιστεί στο σπαρταριστό βιβλίο του Γιούνας Γιούνασον, ένα βιβλίο που αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ξόρκι ενάντια στη μελαγχολία, ειδικά για όποιον φοβάται το πέρασμα του χρόνου. Στο Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ η δράση είναι καταιγιστική, η ιστορία ξεκαρδιστική και πανέξυπνη, το κλίμα ηλιόλουστο. Mε λίγα λόγια, η τολμηρή γοητεία αυτού του βιβλίου το καθιστά ιδανικό αντίδοτο στα γνωστά αγαπημένα αστυνομικά μυθιστορήματα των Σκανδιναβών.
Ο μοναδικός Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα βασισμένο στον αγαπημένο του ήρωα από όταν ήταν παιδί, τον Οδυσσέα. Όπως λέει ο ίδιος: «Ο Ρόκι, ο Ράμπο, ακόμη και ο τελευταίος Μπάτμαν, αυτοί οι ήρωες που είναι αρχικά περιφρονημένοι και καταπονημένοι από τους εχθρούς, τους οποίους τελικά θα καταφέρουν να εκδικηθούν για να θριαμβεύσουν, αυτοί λοιπόν είναι οι φυσικοί κληρονόμοι του Οδυσσέα». Ετοιμαστείτε για μια ιστορία ρυθμική σαν τα τύμπανα του πολέμου, φουρτουνιασμένη σαν θάλασσα που τη χτυπάει η τρίαινα του Ποσειδώνα, μελωδική σαν το τραγούδι των Σειρήνων.
Ανακαλύψτε την Τζίλιαν Φλιν του φετινού χειμώνα! Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΕ, μια λίστα δηλαδή με όσα δεν πρέπει ποτέ οι ηρωίδες του βιβλίου να κάνουν αν θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς, παραβιάζεται μία και μόνο φορά. Είναι όμως αρκετή για να τις οδηγήσει για τρία ολόκληρα χρόνια στο έλεος ενός σαδιστή. Η Κόδι Ζαν κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με ένα καταιγιστικό θρίλερ που διαβάζεται με μια ανάσα και γυρίζεται ήδη τηλεοπτική σειρά.
Δύο αγαπημένα μας βιβλία μεταφέρονται στον κινηματογράφο: ο Steve Jobs ενσαρκώνεται πειστικά από τον Άστον Κούτσερ και μας εμπνέει μέσα από την ταινία της Audiovisual, ενώ στο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ, της Hollywood Entertainment, ο Τζέρεμι Άιρονς υποδύεται τον καθηγητή Ράιμουντ Γκρεγκόριους. Απολαύστε τα βιβλία, ζήστε την εμπειρία της οθόνης και ξεναγηθείτε ξανά στη μαγεία τους μέσα από τα ομότιτλα βιβλία & e-books! Μια ανάγνωση δεν είναι ποτέ αρκετή!
Με πάνω από 800 τίτλους σε e-book, μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση σε άλλη διάσταση!
Είσαι τόσο σπασίκλας και τόσο ξενέρωτη ώστε να κρατάς ημερολόγιο κάθε μέρα; Τότε δε θα σου ξεφύγει ούτε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο! Τα νέα σχολικά ημερολόγια του ΣΠΑΣΙΚΛΑ και της ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ είναι εδώ! Καλύπτουν την περίοδο Σεπτέμβριος 2013 έως και Δεκέμβριος 2014, είναι super cool και έχουν νέα σκίτσα και συλλεκτικά αυτοκόλλητα!
Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν, όμως η παιδική λογοτεχνία είναι το καλύτερο παυσίπονο όταν οι υποχρεώσεις των μαθητών τελειώνουν. Βιβλία που χαλαρώνουν τους μικρούς μαθητές και ταυτόχρονα τους μαθαίνουν πράγματα!
Μετά το πολύ επιτυχημένο ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ, άλλο ένα βιβλίο που μιλάει για πολύ σημαντικά θέματα στα μικρά παιδιά: ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΜΑΜΑ; Όλες οι απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις μέσα από πλούσια εικονογράφηση και γλώσσα που ανταποκρίνεται στην ηλικία τους. Παράλληλα, ξεφυλλίζουμε δύο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία από ξεχωριστούς συγγραφείς: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ του Γιώργου Λεμπέση και Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΥΚΚΙΔΙΤΣΑ του Ευγένιου Τριβιζά.
Επιστροφή στο σχολείο με τρία βιβλία του Χρήστου Δημόπουλου που θα κάνουν την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τα σχήματα και τα χρώματα εύκολα σαν ποίημα και πανεύκολα σαν τις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!
Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)

Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε τους… Μ*Λ*ΚΕΣ! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!







Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θέλουμε μια Εξαιρετική Ελλάδα, γι’ αυτό κι εμείς, Έλληνες πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες και τα λόγια και να δράσουμε! Καταρρίπτουμε τους περιορισμούς της καθημερινότητας και δημιουργούμε μία νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα με μόνο εμπόδιο… τη φαντασία μας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 10/05/2012
Ηλικία: 18+
Ημ. Tελ. Ανατ.: 08/2013
Ανατύπωση: 5η
ISBN: 978-960-496-553-3
ISBN Ebook: 978-960-496-709-4
Σελίδες: 552
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Χιλιάδα Κυκλ.: 53η


Οι τρεις υποσχέσεις που έδωσε στον πατέρα της ήταν αυτό που κράτησε η Μυρτάλη και ρίζωσαν σαν γερό δέντρο στην καρδιά της. Η μοίρα της επέλεξε να έρθει στον κόσμο στις 20 Ιουλίου του 1974 στην Αμμόχωστο, την ημέρα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Οι βομβαρδισμοί και η μυρωδιά του θανάτου ήταν αυτά που υποδέχτηκαν τον ερχομό της. Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να αφυπνιστεί αργότερα το χάρισμα της συγγραφής που κουβαλούσε μέσα της και σύντομα να γίνει η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού. Η Μυρτάλη τα έχει πλέον όλα. Φήμη, δόξα, πλούτη, έρωτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, μέχρι που οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων που αγάπησε την οδηγούν στον όλεθρο και την απόγνωση. Η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν εφιάλτη, που ως τότε πίστευε ότι μόνο η συγγραφική της πένα μπορούσε να εμπνευστεί. Οι τρεις υποσχέσεις, όμως, όρκος ιερός, είναι εκείνες που της δίνουν τη δύναμη να παλέψει. Γιατί το Βαρώσι είναι εκεί και την περιμένει…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Άραγε υπάρχουν οι γίγαντες; Κι αν υπάρχουν, πόσο τρομακτικοί είναι; Είναι στ' αλήθεια μεγάλοι; Ή μήπως μεγαλύτεροι; Το κυριότερο: μπορούν να γίνουν φίλοι με τους ανθρώπους;
Η συγγραφέας Καλλιόπη Κύρδη θα μας θυμίσει ιστορίες για γίγαντες, όπως τις αφηγούνται αντικείμενα που βρήκε όταν τους αναζητούσε στα μεγάλα ταξίδια των βιβλίων. Θα αφηγηθεί την ιστορία των τριών φίλων που πάλεψαν με τον φόβο και κατάφεραν να μπουν στο ρουθούνι του τελευταίου μεγάλου γίγαντα.
Μέσα από ένα παιχνίδι με φως και σκιές, τα παιδιά θα συναντήσουν τον δικό τους γίγαντα και θα του ετοιμάσουν την καινούρια του φορεσιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης τρεις τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συγκροτεί από φέτος Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά 8-11 ετών. Με αφορμή βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες συναντιούνται μία φορά τον μήνα και μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Περισσότερα για το πώς θα λειτουργεί η Λέσχη και τη δομή της θα βρείτε ΕΔΩ.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θέσεις για την πρώτη συνάντηση έχουν συμπληρωθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 211 3003580 την Παρασκευή το πρωί για να μάθετε εάν υπάρχει κάποια ακύρωση.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων.
Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ, ο Μάνος Ελευθερίου συναντά τους αναγνώστες του και συζητά μαζί τους για το έργο του.
Απαγγελία στίχων από το έργο του δημιουργού.
Ακουστική κιθάρα: Άκης Κακαγής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις για αύριο Τρίτη που αφορoύν τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας για θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικού Ρεπορτάζ αναβάλλονται λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων για την επόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα:
• στις 6 το απόγευμα η Τατιάνα Αβέρωφ θα ενημερώσει για το περιεχόμενο του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, στο οποίο διδάσκει. Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.
• στις 7 το απόγευμα επίσης η Μικέλα Χαρτουλάρη, διδάσκουσα στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας για θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικού Ρεπορτάζ, θα ενημερώσει για το περιεχόμενό του. Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.
Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ενημερωτική συνάντηση για το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων. Η διδάσκουσα Άννα Ιορδανίδου θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και τους στόχους του σεμιναρίου και θα απαντήσει στις ερωτήσεις και στις απορίες των ενδιαφερομένων.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.

Μια βραδιά με τη Χίλντα Παπαδημητρίου και το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς. Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, στις 8:30 το βράδυ, στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (6ος όροφος). Όσοι πιστοί της αστυνομικής λογοτεχνίας προσέλθετε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Όλα για τη φανέλα και Τα δεκατρία φτερνίσματα της Ελένης Σβορώνου
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Μυστήριο στην πόλη
Ποδόσφαιρο, αγάλματα που μιλούν, κορίτσια που ντύνονται αρκουδίτσες και ένα έγκλημα που πρέπει να προλάβουμε! Οι αδελφοί Λαγωνίκα, ο Πότης και η Μηλίτσα, χρειάζονται τη βοήθειά σας για να προλάβουν το κακό.
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου έχει επιστρατευτεί ήδη από τον Πότη και τη Μηλίτσα
-τους ήρωες των νέων της βιβλίων- και θα σας περιμένει για να λύσετε το μυστήριο της παραβιασμένης βιτρίνας. Τα παιδιά θα κληθούν να ενώσουν τα κομμάτια μιας ιστορίας, να ανακαλύψουν τα «ποιος» και τα «γιατί» και στο τέλος παρέα θα φτιάξουν τη δική τους αστυνομική περιπέτεια. Συνίσταται να φέρουν μαζί τους ένα μικρό αντικείμενο που σχετίζεται με το άθλημα που τους αρέσει (π.χ. τις μπαλαρίνες του χορού, το κορδόνι από τα παπούτσια του μπάσκετ, την αθλητική φανέλα τους κ.λπ.).
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα από τα δύο βιβλία και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο, 5 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 23 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου 2013, 11 Ιανουαρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -140 € για δύο αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Περισσότερα για το εργαστήρι θα βρείτε ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήρι:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι παραπάνω εκδηλώσεις μας για παιδιά. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Τα 48α Δημήτρια στο ΚΘΒΕ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Τα 48α Δημήτρια στο ΚΘΒΕ
Ενημερωθείτε για τις παραστάσεις των 48ων Δημητρίων που παρουσιάζονται στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ.
Ανοίξτε τα Δελτία Τύπου και δείτε φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις, κάνοντας κλικ στα ομώνυμα links:
Παρασκευή 27/09/13
“Άσκηση Σύσσημον” (Εταιρεία Θεάτρου "Χώρος")
Σάββατο 5/10/13
“The Roots” (CCN de La Rochelle / Poitou-Charentes, Kader Attou / Cie Accrorap)
Πέμπτη 10, Παρασκευή 11/10/13
"Γκόλφω" του Σπυρίδωνος Περεσιάδη (Μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Συνδιοργάνωση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος –  48α Δημήτρια

Εκδήλωση Αφιερωμένη στους Εθελοντές από το Fire Rescue News & την Neomed

Αγαπητοί φίλοι & φίλες σας ανακοινώνω με ιδιαίτερη χαρά ότι μετά από δεκατρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του διαδικτυακού περιοδικού μας αποφάσισα σε συνεργασία με την εταιρία Neomed να κάνουμε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους Εθελοντές, όπου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα γενέθλια του Fire Rescue News, θα έχουμε την δυνατότητα να συναντηθούμε παλιοί και νέοι συνεργάτες, φίλοι και συνάδελφοι από όλες τις εθελοντικές ομάδες αλλά και επαγγελματικές υπηρεσίες με σκοπό να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με πολλές εκπλήξεις.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Heaven Paradise Club στο κόμβο της Βαρυμπόμπης, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 με ώρα προσέλευσης 20:00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Βραβεύσεις συνεργατών μας, Εθελοντών & Εθελοντικών ομάδων
Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Neomed (E-shop εξοπλισμού πυρόσβεσης διάσωσης)
Παρουσίαση της νέας σειράς t-shirts Fire & Rescue από την Neomed με Ελληνικά σχέδια για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Κλήρωση δώρων για τους παρευρισκόμενους φίλους και φίλες
Γενέθλια του Διαδικτυακού Περιοδικού Fire Rescue News.
Καλή μουσική και πολύ κέφι!

Σε συνεργασία με το Club Heaven Paradise εξασφαλίσαμε ειδικά χαμηλές τιμές για όλους όσους παρευρεθούν με εδικό κουπόνι που θα παραλάβουν στην είσοδο.
Με την επίδειξη του κουπονιού θα μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω :
Μπύρα ποτήρι κανονικό 330ml Mythos με τιμή 3,00 ευρώ
Μπύρα ποτήρι μεγάλο 500ml Mythos με τιμή 4,00 ευρώ
Ποτό αλκοόλ με τιμή 5,00 ευρώ
Δεν περιλαμβάνετε με την επίδειξη του κουπονιού cocktails & special ποτά, το κάθε κουπόνι θα έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό το οποίο θα πρέπει να φυλάξετε για την κλήρωση δώρων που πρόκειται να ακολουθήσει. (δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση επιπλέον)
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το Fire Rescue News & η Neomed δεν θα αποκομίσουν κανενός είδους κέρδος από την πληρωμή των ποτών το αντίτιμο των οποίων θα πληρώνεται κάθε φορά στον σερβιτόρο. Δεν υπάρχει όριο παραγγελίας μπορείτε να παραγγείλετε όσες φορές θέλετε με την ίδια ειδικά χαμηλή τιμή.
Ευελπιστούμε να σας δούμε από κοντά και θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά η παρουσία σας σε μια όμορφή βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και καλή μουσική.
Σας περιμένω όλους
Με εκτίμηση
Ιωάννης Σ. Ρέτσιος
Αρχισυντάκτης Περιοδικού Fire Rescue News
Πληροφορίες
Διοργάνωση:
Fire Rescue News
Neomed (www.neomed.gr)
Χορηγοί επικοινωνίας :
VideoΝέα (http://videonea.gr)
Gr8Radio (www.gr8radio.gr)
Επιμέλεια Διοργάνωσης - Εξυπηρέτησης :
Heaven Paradise Club - Διονυσσιώτης Ιωάννης
Μουσική Επιμέλεια βραδιάς:
Heaven Paradise Club - Κουσουλός Χρήστος

Σελίδα Εκδήλωσης στο Facebook :
www.facebook.com/events/478378635586343/
Heaven Paradise Club (www.heavenparadise.gr)

» Δείτε φωτογραφίες απο προηγούμενη εκδήλωση στο Heaven Paradise εδώ : Heaven Paradise πάρτι Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυρόσβεσης - Πυρόσβεσης

Τα 10 ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου

stregisext.jpg

Κάνουμε κράτηση σε δώματια σε απόσταση αναπνοής απο τα σύννεφα. 




Home | Προορισμοί Ελλάδα | Προορισμοί εξωτερικό | arttravel.gr

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!

Η ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΩΡΗ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

220.000 δολάρια δίνει η Τουρκία για την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο


Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε την «εξ ολόκληρου» επισκευή και αναστήλωση της ιστορικής Μονής Σουμελά και διέθεσε ήδη ένα κονδύλι 220.000 περίπου δολαρίων για το πρώτο στάδιο των σχετικών εργασιών. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι...
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ...
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή


Παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή
Ισχυρή ανταλλαγή πυρών στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, «σώοι οι όμηροι»
Ανοικτοί Μέρκελ και SPD σε συνομιλίες, δεν αποκλείει τίποτε η καγκελάριος
Η εγκληματικότητα στη Μασσαλία «βούτυρο στο ψωμί» της ακροδεξιάς
Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από το ΤΑΙΠΕΔ
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,861 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο του έτους
«Δεν αλλάζει η στρατηγική μας για την Ευρώπη» τονίζει η πανίσχυρη Μέρκελ
«Εντυπωσιακή» ύφεση της επιδημίας HIV αναφέρει ο ΟΗΕ
Μαζική μήνυση στο LinkedIn από μέλη για εκμετάλλευση των επαφών τους
H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής «θα αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους»
«Να προσέχουμε το φασισμό που κρύβουμε μέσα μας» είπε ο Γ.Αγγελάκας
Όταν το σινεμά συναντά την ανατριχιαστική πραγματικότητα της βίας
Διημερίδα για τον ρατσισμό και τον φόβο στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Στις 2 Οκτωβρίου αποκαλυπτήρια για... την «Αγιά Σοφιά»
Η Ξάνθη νίκησε τον Άρη που παραμένει χωρίς νίκη
Kάκωση ο Μασάντο, μένει εκτός δυο εβδομάδες


Pink Martini: Με κέφι στο Λυκαβηττό - Κερδίστε Προσκλήσεις!
2ο "Vinyl is Back": Tαξίδι στον κόσμο των 45, 33 και 78 στροφών
Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ντένζελ Ουάσιγκτον στο 2 Guns. Προσκλήσεις για την πρεμιέρα
Άγγελος Σπάρταλης: «Από τη Γη στη Σελήνη» και από εκεί στο in.gr
smart fortwo 2015: Δημιουργική… αριθμητική
F1: Ποινή δέκα θέσεων στην Κορέα για τον M. Webber
Στην Ελλάδα το πετρελαιοκίνητο VW Golf GTD από 28.700 ευρώ
Ένα ξεχωριστό weekend στην Τσαγκαράδα Πηλίου!
Τριχωνίδα, όταν η φύση... ζωγραφίζει!
Πρέβεζα, προικισμένη από τη φύση
Τα 10 lip-gloss που κάνουν τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα
Τα σέξυ Gucci φορέματα για το επόμενο καλοκαίρι
Δώρο: Το καινούργιο άρωμα Downtown του Calvin Klein
Καρκίνος θυρεοειδούς: Αντιμετωπίζεται εγκαίρως και πως;
Κονδυλώματα: Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία
Αντιοξειδωτικά: Δεν κάνουν όλα καλό στην υγεία
Γυναίκα: Δωρεάν εξετάσεις προσφέρει το «Αρεταίειο»
10 είδη οσμών μπορεί να μυρίσει ο άνθρωπος
Οι e-readers θεραπεύουν τη δυσλεξία;
Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία: Πρόγραμμα θεραπείας στην Ελλάδα
Τριπλάσιος αριθμός ηλικιωμένων θα χρειάζεται φροντίδα έως το 2050
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
20 τρόποι για να κάνουμε το παιδί να μας ακούσει!
Οι σταρ πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Τι χρειάζονται τα ευτυχισμένα μωρά;
Μιλήστε την γλώσσα του «ανοικτού» με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης
Μόνο ένα στα δέκα θύματα οικονομικής απάτης online αποζημιώνεται πλήρως
Χάκεψαν τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στο iPhone 5S
Admiral 54 Sea Force One: Ένα πλωτό έργο τέχνης
Magnum Marine - Bestia 51: Born in the USA
  • Do not replace Ads on this site
  • Do not replace Ads on this site
  • Do not replace Ads on this site