Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

Ο εφιαλτικός τίτλος του χρονογραφήματος Συνέλληνες, στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», είναι εδώ και χρόνια, κατόπιν κρυφών και φανερών αποφάσεων των «αρμοδίων» και των σχετικών περικοπών λόγο «κρίσης» η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτή, για την οποία πολλοί αδιαφορούν, και άλλοι, την επικροτούν.
Έγραψα πολλές φορές για ΡΑΤΣΙΣΜΟ απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τόσο από το «επίσημο» κράτος, όσο και από τους απλούς πολίτες, πολλοί με κατέκριναν, αλλά τα γεγονότα, η καθημερινότητα, με δικαίωναν συνέχεια, όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους εκείνους που έκαναν καταγγελίες για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιμετώπιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΛΕΝΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.
Έτσι, με μεγάλα γράμματα, για να ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ κάποιοι, και να πάρουν χαμπάρι πως δεν τρώμε το άχυρο που επιχειρούν να μας ταΐσουν.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε, πως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια την ΑΠΕΧΘΕΙΑ τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές Ομάδες.
Οι δηλώσεις τους υπάρχουν, και ότι γράφει, δεν ξεγράφει, όπως λέει ο λαός….
Έχουμε λοιπόν τις γνωστές τακτικές που συμβάλουν στο «τελείωμα» των Ατόμων Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τα «Σφαγεία των ΚΕΠΑ», τις «εγκυκλίους» που ξαναείπαμε, τον «ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΤΑΛΟΓΟ» ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΚΤΕΟ» ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, και την κρατική (και όχι μόνο) ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, η οποία κάνει τα πάντα, ακόμα και να ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ….
Κάποιοι είχαν πει (δεν θυμάμαι ρε παιδιά ποιοι ήταν) ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, και άλλα πολλά που ούτε και οι ίδιοι πίστευαν, βασικά, δεν ήξεραν και οι ίδιοι την σημασία αυτών….
Διαβάστε Συνέλληνες το ρεπορτάζ της ΙΟΚΑΣΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, και ψάξτε μέσα σας απαντήσεις…..
«Πετούν ανάπηρο με το επίσης ανάπηρο παιδί του “στο δρόμο”
Κάθε προστασία από την Πολιτεία έχουν απολέσει τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Σαν να μην τους έφτανε η φτώχεια και η ανέχεια στην οποία έχουν καταδικαστεί, τώρα βλέπουν και τα σπίτια τους να βγαίνουν «στο σφυρί».
Ο πλειστηριασμός της α΄ κατοικίας ενός πολίτη με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού επίσης με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια, που επιχειρήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελευταία στιγμή αναβλήθηκε χάρη στην παρέμβαση των συμπολιτών του, είναι ενδεικτικός.
Το περιστατικό καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), τονίζοντας ότι πρόκειται για μία περίπτωση από τις πολλές που έρχονται σε γνώση της το τελευταίο διάστημα, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το αντίθετο. Ζητά, παράλληλα, την επείγουσα παρέμβαση του πρωθυπουργού.
«Αναμένουμε να  αναγνωρίσετε την κρισιμότητα των καιρών που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα. Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ζητάμε την προστασία τουλάχιστον της α’ κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, ως ένα ελάχιστο δείγμα  δικαιοσύνης και κοινωνικού κράτους» σημειώνει στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η Ομοσπονδία.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Για την ώρα, ο άνθρωπος τη γλύτωσε, αλλά….
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ «ΝΟΥΜΕΡΑ», ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΚΡΑΙΟΙ» ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ.
Θα επανέλθω, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ το θέμα δεν κλείνει εδώ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία από Σταμουλάκη, Σακελλαρίδη, Καφάση και Καμπάνη!

Φίλες και φίλοι
Από 3 Οκτωβρίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία!
Το νέο βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη το οποίο μεταφέρεται στην σκηνή του θεάτρου Αλίκη απ' τις 9 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός της χρονιάς μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή της φετινής σεζόν, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Καστάνη και 13 ακόμη γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. Την μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας!
Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη με CD το οποίο αποτελεί την αρχή μιας νέας συνεργασίας και
2 βιβλία από συγγραφείς πρωτοεμφανιζόμενους και ταλαντούχους με πρωτότυπες ιδέες και τρόπο γραφής. Την Κλαίρη Καμπάνη και τον Περικλή Καφάση!
Κέλλυ Σταμουλάκη - Μόνο αν το πιστέψεις (με CD)

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Λαυρένης Μαχαιρίτσας
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Περικλής Καφάσης - Η καλή μάγισσα στο Ρεβιθοχωριό

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Κλαίρη Καμπάνη - Γίνομαι συγγραφέας

Σχεδιασμός Κλαίρη Καμπάνη
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Γιώργος Σακελλαρίδης - Παιδιά, ελάτε να παίξουμε με τη μουσική! (περιέχει CD)

Βιωματικές προτάσεις για νηπιαγωγούς, δασκάλους, γονείς, φητητές, σπουδαστές κ.α. για την μουσική ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 3-12 ετών
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 
Πληροφορίες για την παράσταση Μόνο αν το πιστέψεις

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

DSC VHF NAVICOM

DSC VHF NAVICOM 550
VHF Γαλλικής προέλευσης από την εταιρεία NAVICOM .To VHF είναι class D και τηρεί όλες τις προδιαγραφές GMDSS .Eίναι 100% αδιάβροχο και με πραγματική ισχή εξόδου 25-30 WATT .
Αυτόματη παρακολούθηση καναλιών – εξωτερικό ηχείο Φυλλάδιο
DSC VHF NAVICOM 650
Το VHF 650 έχει ότι και το 550 αλλά προσφέρει 2 ακόμα πλεονεκτήματα , έχει ενσωματομένο δέκτη AIS και διαθέτει Hands free VHF δηλαδή ασύρματο χειριστήριο
Το οποίο ακούει και μιλάει όπως η βάση του VHF Eπίσης έχει λειτουργία intercom . Mε τον δέκτη AIS το VHF αν συνδεθεί plotter μπορεί με μια μόνο κεραία του VHF, να εντοπίζονται πλοία με τα χαρακτηριστικά τους σε εμβέλια έως και 100 ΝΜ.Φυλλάδιο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/nanicom/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!!!!! ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

Το σάντουιτς του γίγαντα

Το σάντουιτς του γίγαντα
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Ανατύπωση: 2η 8 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-039-9
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.
Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Ένα ηλιόλουστο πρωί, ο Τουκιθεμπλόμ, ένας πεινασμένος γίγαντας, αποφασίζει να φτιάξει ένα μοναδικό, ένα ζηλευτό, ένα πεντανόστιμο σάντουιτς, ένα σάντουιτς από τα πολύ χορταστικά εκείνα, ένα σάντουιτς με ιπποπόταμο και λεοπάρδαλη, με σκαντζόχοιρο και χήνα!
Ο γίγαντας όμως, εκτός από πεινασμένος, είναι και φοβερά ακατάστατος. Έτσι, ούτε που φαντάζεται τι θα συμβεί στο λαχταριστό του σάντουιτς όταν αρχίζει να ψάχνει να βρει τη μουστάρδα!
Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

Δάγκουλας, ο "δράκος" της Θεσσαλονίκης. Βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
του Ανδρέα Βενιανάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
(Πλατεία Ιπποδρομίου, Μέγαρο Μπίλλη)
την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, στις 7:15 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148 books@epikentro.gr  www.epikentro.gr

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο "Εμφύλια Πάθη"

www.metaixmio.gr



«Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του»
Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ
των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)
Ο εμφύλιος πόλεμος παρέμεινε για πολλά χρόνια πηγή εντάσεων, διχόνοιας και παθών. Σήμερα έχουμε πια τη δυνατότητα να τον ξανασκεφτούμε με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο τρόπο, όχι απαραίτητα για να εντοπίσουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος είχε άδικο, και σίγουρα όχι για να αναπαραγάγουμε τη διχόνοια που μοίρασε απλόχερα, όσο για να ανακαλύψουμε τις ποικιλόμορφες πτυχές και διαστάσεις του έτσι όπως αναδύονται μέσα από δεκάδες πρόσφατες έρευνες.
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιάννης Βούλγαρης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμονας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου, οΕυάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος.
Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσο ειπώθηκαν για το βιβλίο των Στάθη Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη από όλες τις πλευρές και τους πολιτικούς χώρους. Οι συγγραφείς, ασχολούμενοι εδώ και είκοσι χρόνια με τον ελληνικό εμφύλιο, επιχείρησαν με συνοπτικό τρόπο και άμεση γραφή μια συνολική ερμηνεία ενός σύνθετου και πολύμορφου γεγονότος που δίχασε έναν λαό και κατέστρεψε μια χώρα, τραυματίζοντας τη συλλογική τους μνήμη και ταυτότητα. Δομημένο σε 23 κεφάλαια-ερωτήσεις, ξεκινά από το τι είναι εμφύλιος πόλεμος και καταλήγει στην κληρονομιά που μας άφησε. Το βιβλίο αποτελεί μια συμβολή στη συλλογική μας αυτογνωσία, στοχεύοντας να αντικαταστήσει τα εμφύλια πάθη με την εμβάθυνση, τη γνώση και τελικά την ωριμότητα.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αγνοδίκη

Αγνοδίκη
Δίψαγε για μάθηση, για έρωτα, η ψυχή της επιθυμούσε να ορίζει η ίδια τον εαυτό της κι έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση... Μεταμφιεσμένη σε άντρα, πήρε το δρόμο για την Ηροφίλιο Ιατρική σχολή της Αλεξάνδρειας.
Εκεί γνώρισε τον έρωτα, τον δόλο, την απόρριψη, αλλά μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα μαιευτήρας - γυναικολόγος κι επέστρεψε στην πατρίδα της για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία και την αποδέσμευση όλων των Ελληνίδων.
Η Αγνοδίκη η Αθηναία γεννήθηκε σε μια εποχή που τα πάντα ορίζονταν από τους άντρες. Δεν είχε δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, ακόμα και στον έρωτα. Κάθε της κίνηση ήταν ελεγχόμενη από τον εκάστοτε άντρα που εξουσίαζε τη ζωή της, είτε αυτός ήταν πατέρας, είτε ένας υποψήφιος σύζυγος, επιλεγμένος σύμφωνα με τα δεδομένα της οικογένειας. Έπρεπε να εναντιωθεί σε αυτή την καταπίεση, να βρει τρόπους να ξεφύγει από τη φυλακή της ακόμα και αν αυτό απαιτούσε θυσίες μεγαλύτερες από εκείνες που είχε φανταστεί...
Η Αγνοδίκη η Αθηναία είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο της Αθήνας του 3ου αι. π.Χ. Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία γι' αυτήν μας τα έχει αφήσει ο μεταγενέστερος Ρωμαίος συγγραφέας Υγίνος Γάιος-Ιούλιος, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής της Παλατινής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Η Αγνοδίκη ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη φεμινίστρια της εποχής της και έσπειρε τον πρώτο σπόρο της ισότητας των δύο φύλων.
Αγνοδίκη
Ιστορικό μυθιστόρημα
συγγραφέας: Σπύρος Κ. Ζερβός
287 σελ.
ISBN 978-960-6748-39-4
Τιμή € 15,28

Θεσσαλονίκη: Πού θα φάτε τα καλύτερα μαγειρευτά.


Θεσσαλονίκη: Πού θα φάτε τα καλύτερα μαγειρευτά.

Σημειώστε...

Tυρόπιτα με ντομάτα και πιπεριές.
Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μπύρας.
Tρουφάκια με ξερά σύκα και κακάο.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 04-10-16/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1010 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1016 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1022 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 34.00
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤHN ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2016/ 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΊΤΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 06-10-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.