Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΘΕΜΑ: Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Υγείας με θέμα: « Προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής » ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 29 Απριλίου 2009
Κατατέθηκε 28/4/2009 Αρ. Πρ. 18178 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θέμα : « Προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής » κ. Υπουργέ Πλήρης αποδιοργάνωση και σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται τα τελευταία πέντε χρόνια στον χώρο της Υγείας, στο Κ.Υ. του Αγίου Νικολάου του Νομού Χαλκιδικής. Αναλυτικότερα η κατάσταση έχει ως ακολούθως : Ιατρικό προσωπικό: Ουσιαστικά υπηρετεί ένας ιατρός ( Διευθυντής ), οι άλλοι δύο έχουν αποσπαστεί και δεν αντικαταστάθηκαν και δύο αγροτικοί ιατροί. Νοσηλευτές : από τις έξι νοσηλεύτριες οι τρείς είναι σε αναρρωτικές άδειες και η μία με σοβαρά προβλήματα υγείας, άρα υπηρετούν μόνο δύο για όλο το εικοσιτετράωρο, οι οποίες κατά την απογευματινή και βραδινή βάρδια ασκούν και χρέη καθαριστριών, τηλεφωνητών και φυλάκων, αφού δεν υπάρχει φύλαξη και όποιος θέλει μπαινοβγαίνει στο χώρο του Κ.Υ. Ασθενοφόρο που μεταφέρει τα περιστατικά χωρίς συνοδευτικό προσωπικό, ούτε λόγος να γίνεται για ιατρό, οι διακομιδές γίνονται μόνο με τον οδηγό που είναι και παράνομο και απαράδεκτο και επικίνδυνο. Καθαρίστριες δύο για την πρωινή βάρδια. Φυσικά αποτελεί πολυτέλεια για το προσωπικό να κάνει χρήση κανονικών αδειών και ρεπό. Οι ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού κυριολεκτικά κρατούν ανοιχτό το Κ.Υ. Αυτές οι ελλείψεις δημιουργούν με την σειρά τους πολλά προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες, που αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια και ανησυχία. Η κατάσταση θα γίνει απελπιστική εν όψει της θερινής περιόδου, όπου η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες. Επειδή χωρίς υπερβολή η κατάσταση είναι απελπιστική Σας ερωτώ 1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την άμεση ενίσχυση με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Κ.Υ. του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής; 2. Θα προχωρήσετε άμεσα και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα στην ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής; Αθήνα 28/4/2009
Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, θα γίνει στις 4 Μαΐου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Καμία διαφωνία με Βουλγαρία για τον South Stream

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στην Ρωσία και την Βουλγαρία για το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και ότι μια συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή θα υπογραφεί προσεχώς.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - Νέες κυκλοφορίες Απριλίου

Η Δάφνη και Το βουνό ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Μαρώ Τριανταφύλλου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2009 Σελ.: 184 Τιμή: €14,90 ISBN: 978-960-417-261-0 Λίγα λόγια για το βιβλίο Αγάπη, φόβος, τρέλα, θάνατος, θυσία και πάλι αγάπη. Άνθρωποι που πόνεσαν πολύ, σε βαθιά ταξίδια εσωτερικά και επικίνδυνα, άνθρωποι που ακροβατούν ανάμεσα στα όρια του πραγματικού κόσμου, αλλά και του σκοτεινού, μα τόσο προκλητικού κόσμου της ψυχής, αναζητώντας τον εαυτό τους, τον Θεό, την αλήθεια. Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Μαρώ Τριανταφύλλου (Αθήνα, 1963), ιστορικός της Ύστερης Αρχαιότητας, συγγραφέας και θεατρική κριτικός, έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα: Άννα (Δελφίνι, 1996), Εύα (Δελφίνι, 1998), Το διαμέρισμα της οδού Πατησίων (Αίολος, 2006) και έχει συνεργαστεί στους συλλογικούς τόμους Αναπνέοντας την κιμωλία, κείμενα εκπαιδευτικών (Σαββάλας, 1997) και Chercher… la France (Aντίκτυπος, 2006). Μαζί με την ιστορικό Δέσποινα Ιωσήφ μετέφρασε και υπομνημάτισε το απόκρυφο Πράξεις Παύλου και Θέκλας (Κατάρτι, 2007). Αρθρογραφεί για θέματα της επιστήμης της και ζητήματα πολιτισμού σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, πολλά από τα οποία έχουν επίσης φιλοξενήσει και διηγήματά της (Πλανόδιον, Εμβόλιμον, Πολίτης, Αντί κτλ).
Ασχολείται επίσης με τη μετάφραση (Νταγκονιέ, Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και οι φιλοσοφίες τους, εκδ. Μελάνι, 2007, Ζαν Υβ Μασσόν, Η απομόνωση, εκδ. Μελάνι, 2007). Το θέατρο και η θεατρική κριτική είναι μεγάλη της αγάπη και έχει τη στήλη “Απ’ την πλευρά του θεατή” στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ. Οπισθόφυλλο Στις δύο νουβέλες του βιβλίου αυτού, η Μαρώ Τριανταφύλλου πραγματεύεται μεγάλες έννοιες και δύσκολες και μαζί τις πιο απλές που υπάρχουν, την αγάπη, το φόβο, την τρέλα, το θάνατο, τη θυσία και πάλι την αγάπη. Άνθρωποι που πόνεσαν πολύ, σε βαθιά ταξίδια εσωτερικά και επικίνδυνα, οι ήρωές της ακροβατούν ανάμεσα στα όρια του πραγματικού κόσμου, αλλά και του σκοτεινού, μα τόσο προκλητικού κόσμου της ψυχής. Αναζητούν τον εαυτό τους, τον Θεό, την αλήθεια. Η συγγραφέας, μέσα από πρωτότυπους αφηγηματικούς τρόπους, πηγαίνει αντίστροφα, από τη μοντερνική γραφή στην ανεξάντλητη παράδοση.
Σταλαγματιές ονείρων ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Γιάννης Ζιώτης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ: Διαδρομή Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2009 Σελ.: 208 Τιμή: €15,90 ISBN: 978-960-417-259-7 Λίγα λόγια για το βιβλίο Αθήνα, λίγες μέρες πριν μπει το καλοκαίρι.
Κάπου κρυμμένη κάτω από τα δυνατά φώτα η Υβόννη. Εκεί κι ο Φίλιππος με τον Ηλία.
Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξουν ολοκληρωτικά οι ζωές τους. Και πολλές σταλαγματιές ονείρων.
Γιατί εκείνη η βροχή ήρθε λυτρωτικά. Και κανείς τους δεν άνοιξε ομπρέλα. Η μοναξιά μοιράστηκε και έτσι μονάχα μπόρεσαν να την αντέξουν. Λίγα λόγια για τη συγγραφέα O Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976. Σπούδασε δημοσιογραφία και επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην τηλεόραση του MEGA και σε εφημερίδες, όπου συνεχίζει να αρθρογραφεί μέχρι και σήμερα.
Το πρώτο του βιβλίο, Με το βλέμμα της νιότης μου (διηγήματα ), το έγραψε σε ηλικία μόλις 23 ετών.
Η γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαράκη και η μετέπειτα φιλία τους τον σημάδεψε και τον ενέπνευσε. Σ’ αυτόν, άλλωστε, έχει αφιερώσει και το έργο του. Για το έργο του έχουν γραφτεί δεκάδες κριτικές και δημοσιεύματα σε αθηναϊκές και άλλες εφημερίδες. Επίσης, έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχουν μιλήσει γι’ αυτόν σπουδαίες προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Πρώτο ταξείδι, Παράσταση ζωής και Παλαιοπωλείο μικρών θαυμάτων. Οπισθόφυλλο Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τεράστιες ομπρέλες αξιοπρέπειας. Γιατί δεν είναι καθωσπρέπει να κυκλοφορείς βρεγμένος, οι άλλοι θα σε κοιτάζουνε με οίκτο και αυτό δεν είναι καλό για τη δημόσια εικόνα σου. Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι είναι… τυχεροί και δεν κρατούν ομπρέλες. Αν φορούν καπέλα, τα βγάζουν.
Και όσο πιο βρεγμένοι τόσο πιο ευτυχισμένοι. Κάπου κρυμμένη σε μια μεγάλη πόλη κι η Υβόννη. Εκεί κι ο Φίλιππος με τον Ηλία. Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξουν ολοκληρωτικά οι ζωές τους. Και πολλές σταλαγματιές ονείρων. Γιατί εκείνη η βροχή ήρθε αναπάντεχα και κανείς τους δεν έσπευσε να ανοίξει την ομπρέλα του. Η μοναξιά μοιράστηκε και, όταν αυτό συμβαίνει, πόσο πιο εύκολα αντέχεται…
Σαν τη βροχή στο χώμα ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Αδαμαντίνη Κουμιώτου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2009 Σελ.: 320 Τιμή: €18,90 ISBN: 978-960-417-260-3 Λίγα λόγια για το βιβλίο Εκείνος, διάσημος πανεπιστημιακός καθηγητής, έβλεπε τη ζωή του να τον προσπερνά. Ταγμένος στην επιστήμη του, είχε ξεχάσει τις χαρές που του χρωστούσε η ζωή. Ώσπου εκείνο το κορίτσι, σαν τη βροχή στο χώμα, ήρθε και πότισε την ξεραμένη του ύπαρξη, χαρίζοντάς του περισσότερα απ’ όσα χωρούν στη μοίρα ενός ανθρώπου. Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Αδαμαντίνη Κουμιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ζει στην Αθήνα. Διδάσκει Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Μετά τη σιωπή και Της αγάπης θάλασσα. Οπισθόφυλλο Ο Αντρέας Ιωάννου, ο διάσημος πανεπιστημιακός καθηγητής, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, ένιωθε να κατακτά τις κορυφές της επιστημονικής γνώσης. Χαμένος μέσα στα βιβλία, μελετώντας τους αρχαίους κλασικούς, δεν είχε μάτια παρά μόνο για την επιστήμη του. Υπήρχαν όμως βράδια –όταν έφευγε από τα αμφιθέατρα και τους φοιτητές του– που αναρωτιόταν για την πορεία της ζωής του. Και τότε την έβλεπε να περνά από δίπλα του και να τον περιπαίζει. Απαίτηση και παραίτηση πάλευαν μέσα του. Η ψυχή του γινόταν αυστηρός κριτής των ίδιων των αναγκών της. Σαν να ντρεπόταν που τολμούσε να νιώθει πως υπάρχει ακόμα καιρός… Ώσπου εκείνο το κορίτσι, σαν τη βροχή στο χώμα, ήρθε και πότισε την ξεραμένη του ζωή, χαρίζοντάς του περισσότερα απ’ όσα χωρούν στη μοίρα ενός κοινού θνητού.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Θεμιστοκλέους 80,
10681
Εξάρχεια, Αθήνα – Τηλ. 210.5226609 Fax. 210.5227768