Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΕΥΧΟΣ Νο 20 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΣΥΝΑΨΙΣ" - ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αφιέρωμα στον : Federico Garcia Lorca

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email : dipeh@otenet.gr
Αφιέρωμα στον : Federico Garcia Lorca
Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων παρουσιάζει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.00, ένα Αφιέρωμα στον : Federico Garcia Lorca.
Παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα έργα : «Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα»
Η ιστορία του γάμου ενός ηλικιωμένου άντρα και μίας πανέμορφης νέας γυναίκας, η σύγκρουση ανάμεσα στον πνευματικό και τον σαρκικό έρωτα, η δυστυχία του ανεκπλήρωτου…-
«Ματωμένος Γάμος»

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε τρεις φάσεις : αρραβώνες , γάμος, θάνατος.
Το έργο είναι πολλά περισσότερα από μια ατυχή ιστορία αγάπης ή πάθους. Είναι η προαιώνια κτήση του πάθους στην ψυχή μας σαν μέσο απόδρασης από την ευθύνη για την ίδια τη ζωή μας…η μικρότητά μας μπροστά στο μεγαλείο της εγκράτειας και της σοφρωσύνης. Μα πάνω από όλα, πέρα από κάθε τι, είναι η Αγάπη.

«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»
Το σπίτι της χήρας Μπερνάντα Άλμπα με τις πέντε κόρες της ζει μέσα στο απόλυτο πένθος. Ο θάνατος του Πατέρα Αφέντη σηματοδοτεί την εγκαθίδρυση της εξουσίας της πάνω στις πέντε κόρες, ορίζοντας οκτάχρονο θρήνο : ο αέρας του δρόμου να μην μπει στο σπίτι.

Το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα μοιάζει να αντικαθρεφτίζει τις δύο όψεις του φρανκικού καθεστώτος : ο τύρρανος, οι υποταγμένοι, οι ανυπότακτοι.
Συμμετέχουν οι μαθητές της Β΄τάξης:
1.Δέσποινα Βαρδάκη 2.Γιώργος Βουντουράκης 3.Στέλιος Ζαχαριουδάκης 4.Νίκη Κερανάκη 5.Τασιάννα Κεχράκου 6.Δέσποινα Κουτσογιανβνάκη 7.Μαρία Λέκκα 8.Χριστίνα Λυμπίκη 9.Κωνσταντίνα Μανουσάκη 10.Γιώργος Μηλιαράκης 11.Δημήτρης Μινωτάκης 12.Ισμήνη Μπαμπουνάκη 13.Μαρία Μπολιουδάκη 14.Αθηνά Μποτωνάκη 15.Γωγώ Παπαδάκη 16.Μαριτίνα Παπαδάκη 17.Αντωνία Πάτα 18.Ηρακλής Πατεράκης 19.Εύη Πετρουλάκη 20.Νίκος Πιρπινάκης
21.Άγγελος Πλαγεράς 22.Μαριάννα Σταμπολάκη 23.Χρυσούλα Σταμπολάκη 24.Ραφαέλα Σταυρουλάκη 25.Αντρέας Τερζιδάκης 26.Τζανουδάκης Χάρης 27.Χαρά Φρουδάκη

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Άρτεμις Σερδάκη

ARCTUROS

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκινάει συλλήψεις…                      
Πιστή στη παράδοση των τελευταίων τριών ετών, η ερευνητική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πραγματοποιεί και φέτος τη δράση της για τη σύλληψη αρκούδων με σκοπό τη ραδιοπαρακολούθησή τους στα μέσα Απριλίου.                
Την ομάδα «σύλληψης» αποτελούν εφτά άτομα (έξι βιολόγοι και μια κτηνίατρος) και συμμετέχουν σε αυτήν και οι αγαπημένοι μας συνάδελφοι Miguel de Gabriel Hernando από την Ισπανία και John Beecham από τις ΗΠΑ.                      
Διαβάστε περισσότερα                     
ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ εν όψει του καλοκαιριού                   
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους ΑΥΡΑ», εμπλουτίσαμε υποβαθμισμένα δάση, αναδασώσαμε κομμένα δάση, εκπαιδεύσαμε δασικά πολίτες και μαθητές και τώρα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα οργανώνουμε τη νέα δράση «ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ» για την αναζωογόνηση έξι περιαστικών δασών στις πόλεις του Αιγίου, της Πάτρας, της Αθήνας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής.                
Ειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τη βοήθεια εθελοντών απομακρύνει τα απορρίμματα και επεξεργάζεται την οργανική ύλη για λόγους πυροπροστασίας του δάσους.                       
Ελάτε μαζί μας                      
Η αρχή του τέλους για τα τσίρκα με ζώα στην Ελλάδα!                    
«Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα» ζητούσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ από το 2007. 4 χρόνια μετά, μετά από 30.000 χιλιάδες υπογραφές πολιτών που μας υποστήριξαν, δεκάδες απαγορευτικές για τα τσίρκα αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, σύμμαχο την ΚΕΔΚΕ, οπτικό ντοκουμέντο για την κακοποίηση της Άντρα (ενός θηλυκού ελέφαντα τσίρκο που περιόδευε στην Ελλάδα), δημοσιεύματα και εκπομπές, συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και εκπροσώπους, υποσχέσεις Υπουργών αλλά και μηνύσεις από επιχειρήσεις τσίρκων, η ελληνική νομοθεσία για τα ζώα και τα τσίρκα με ζώα αλλάζει και δικαιώνει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αλλά και όλες τις οργανώσεις και τους φιλοζωικούς συλλόγους που αγωνίστηκαν πολλά χρόνια γι΄αυτό.                          
Διαβάστε περισσότερα                         
Το πρώτο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2011                   
Στις 22.05, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2011, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δέχτηκε κλήση από την Αστυνομία Καστοριάς για τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.                   
Το ατύχημα έγινε στο 21ο χιλ. Καστοριάς-Νεάπολης, στο ρεύμα προς Νεάπολη.                      
Διαβάστε περισσότερα                        
Από καταμέτρηση ορνιθοπανίδας… στη διάσωση νεροχελώνας                    
Η νέα περίοδος για την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Ερευνών του Αρκτούρου ξεκίνησε.           
Μία από τις πολλές αρμοδιότητες της ομάδας για την φετινή χρονιά είναι και η ενασχόληση με την ορνιθοπανίδα της περιοχής που η Ομάδα έχει την βάση της (νομός Φλώρινας).                 
Η πρώτη εξόρμηση έγινε στην λίμνη Χειμαδίτιδα όπου η Ομάδα επισκέφτηκε την Δευτέρα 28/03 για να κάνει μία πρώτη καταγραφή των ειδών που η λίμνη φιλοξενεί αυτήν την εποχή.                    
Διαβάστε περισσότερα                        
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται 6 νέους εθελοντές άλλων ευρωπαϊκών χωρών                  
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται Ευρωπαίους εθελοντές και αποστέλλει έλληνες εθελοντές με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία - EVS (European Voluntary Service) από το 1997.             
Ο Gulsen από την Τουρκία, ο Emmanuel, o Manuel και η Elodine από τη Γαλλία και η Kata και ο Arnold από την Ουγγαρία ήρθαν στην Ελλάδα, φιλοξενούνται ήδη στον ξενώνα των εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και μας βοηθούν σημαντικά στις δράσεις μας.                    
Διαβάστε περισσότερα                            
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην έκθεση Ο πλανήτης σε χρειάζεται                    
Μια νέα σύγχρονη και διαδραστική έκθεση για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και τους τρόπους επιβίωσης του πλανήτη, που ξεκίνησε από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου, έφτασε στη Θεσσαλονίκη.                     
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στην έκθεση, η οποία λειτουργεί στο περίπτερο 2 της HELEXPO καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.                             
Διαβάστε περισσότερα                              
Αρκουδάκι αντί για λαγουδάκι στη λαμπάδα για το Πάσχα!                    
Αγοράστε λαμπάδα με αρκουδάκι, διαθέσιμη σε 2 σχέδια, για τα βαφτιστήρια και τους αγαπημένους σας. Ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε τους ένα καλάθι γεμάτο με άγρια ζωή (μπλουζάκια, βιβλία, αξεσουάρ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ) διδάσκοντας αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.               
Για τους φανατικούς υποστηρικτές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μόλις κυκλοφόρησαν ολοκαίνουργια αναμνηστικά: διχτάκια για ψώνια, παιδικά ρολόγια (τοίχου και ξυπνητήρι), παιδικά σουπλά, αμάνικες ζακέτες φούτερ και η ποδιά μαγειρικής «η δίαιτα της αρκούδας» τώρα και σε καφέ χρώμα!
Κάντε τις παραγγελίες ηλεκτρονικά ή επισκεφθείτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ:Στην Αθήνα, Ζωοδόχου Πηγής 27, στη Θεσσαλονίκη, Ρογκότη 3 και στο Νυμφαίο της Φλώρινας.                     

Eπισκεφτείτε το e-shop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΤΟ ΑΥΓΌ ΠΟΥ ΜΙΣΟΎΣΕ ΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος:2007
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-34-3
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο ΛΑΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ
Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 21 Μαρτίου 2011
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-81-0
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

I will survive | Θέατρο Σοφούλη | Νέα παράταση παραστάσεων

I Will Survive                     
Μια παράσταση για το τέλος του κόσμου…                          
Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και 17 Απριλίου 2011                          
σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης                      
Με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη                     
Σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη                     
Λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου I Will Survive. Η νέα παράταση είναι μέχρι 17 Απριλίου 2011.                      
Έκτακτη ανακοίνωση! Τρεις δυναμικοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του θεάτρου έρχονται με φόρα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να φέρουν την καταστροφή σε μια ανατρεπτική συμπαραγωγή με το δραστήριο Θέατρο Σοφούλη.                      
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου από την θρυλική Κατσαρίδα και ο Αντίνοος Αλμπάνης από τα τηλεοπτικά Άγρια Παιδιά σκηνοθετούνται από τον Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvo (Εκεί εκεί στην Κόλαση, Μαμά Ελλάδα2) που πρόσφατα τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο στο Birmingham European Theatre Festival.                     
Τι συμβαίνει όταν όλα γύρω καταρρέουν; Τις απαντήσεις δίνει μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με τις περιπέτειες των δύο τελευταίων επιζώντων μετά το τέλος της ανθρωπότητας. Οι δύο ήρωες ζητωκραυγάζουν “I will survive” σε έναν κόσμο που χάνεται.                    
Η απόλυτη “καταστροφή” ξεκίνησε από τις 17 Φεβρουαρίου από τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Σοφούλη και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011.                     
Συντελεστές:                      
Δραματουργία: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σαρακατσάνης  Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης  Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Κοτσαηλίδου                           
Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντίνοος Αλμπάνης                        
Φωτογραφίες: Μαρία Ντελάκου Γραφίστας: Αλέξανδρος Τσιαχρής                 
Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com, 6972294695                     
Info:                       
Νέα παράταση μέχρι 17 Απριλίου 2011                 
Παραστάσεις: Πέμπτη, Κυριακή στις 21:00, Παρασκευή διπλή στις 21:00 και μεταμεσονύκτια στις 24:00, Σάββατο διπλή στις 18:00 και στις 21:00.                    
Χώρος: Θέατρο Σοφούλη Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ φοιτητικό                
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 423925                    
Εισιτήρια πωλούνται και από τα καταστήματα Public.

Τελετή έναρξης 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                      
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ                   
Κ.Ε.ΔΗ.Χ                    
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ                    
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077                    
FAX : 28210 74332                        
Web SIte : www.dipeh.gr                   
Email : dipeh@otenet.gr                       
Τελετή έναρξης 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας                      
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 20.00. πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.                
Στην εκδήλωση συμεμτέχουν τα σχολεία :Μουσικό Σύνολο του 7ου Γυμν. Χανίων και του Γυμν. Νέας Κυδωνίας, το Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου με Παραδοσιακούς Χορούς και το 3ο Γενικό Λύκειοι Χανίων με σύγχρονο χορό.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - '' ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΄΄ ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ ft GM (MGS)

Ο ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ SINGLE ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ '' ΑΝΩΝΥΜΑ ', ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ! ! !              
ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ GM ΤΩΝ MGS KAI ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ''ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ'' .                    
ΜΙΑ ΠΟΠ ΜΠΑΛΛΑΝΤΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .                 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DIGITAL ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ''CDBABY''.                      
http://www.youtube.com/watch?v=qj7HAWJEfR4                      

Ιδιωτική δουλειά και στο Δημόσιο!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                            
Δηµόσιοι... ιδιωτικοί υπάλληλοι                      
Αδειες άνευ αποδοχών στους εργαζοµένους στο Δηµόσιο για να απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα               
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ                
Τη δυνατότητα να παίρνουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και παράλληλα να µπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα διερευνά η κυβέρνηση.               
Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, µια τέτοια προοπτική εντάσσεται σε µία σειρά από σενάρια που εξετάζει το τελευταίο διάστηµα η κυβέρνηση για την περίπτωση που οι αποχωρήσεις από το Δηµόσιο δεν είναι οι επιθυµητές ως προς τον αριθµό.                  
Ως γνωστόν, ο κυβερνητικός στόχος είναι 50.000 αποχωρήσεις κάθε χρονιά, ούτως ώστε εάν διατηρηθεί τελικώς η αναλογία του 1/5 το κράτος να έχει τη δυνατότητα να προσλαµβάνει κάθε χρόνο 10.000 νέους υπαλλήλους.                         
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                       
* Κατηγορίες Νταβούτογλου στη διεθνή κοινότητα για τους Τουρκοκυπρίους                 
* Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος για το νόμο περί 'δωρεάς οργάνων': "Εικασία χωρίς ηθική βάση"                    
* Όταν μια χώρα έχει καταστρέψει τα Πανεπιστήμιά της, μπορεί να έχει μέλλον;                 
* Ισχυρό ενδιαφέρον για το master plan του ΟΛΘ                   
* Λιβύη: Οπλισμό ζητούν οι εξεγερμένοι                  
* Στον ανώτατο βαθμό επικινδυνότητας η Φουκουσίμα                     
* Λάζαρος Κυρίζογλου, ένας μεγάλος αγωνιστής, πάντα πρωτοπόρος!                   
* Προς αναζήτηση ενός άλλοθι...                   
* Oι «Όφεις» της Χάγης και η ελληνική ΑΟΖ στο Καστελόριζο                    
* Pimco: Το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων σε ομόλογα ποντάρει κατά των ΗΠΑ                  
* Πολιτική ανυπακοής των Κούρδων και στο θρησκευτικό τομέα                   
* Τραβούν τα µαλλιά τους οι ελεγκτές                   
* Τελειώνουν τα αποθέματα πετρελαίου στην Τουρκία                  
* 3 αιτήματα στον Πεταλωτή από τον ιερέα - ιεραπόστολο της Ουγκάντα                
* Οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από άτομα με «παλιά» νοοτροπία                   
* Ταμπού                   
* Ο Γρηγόριος Ε΄ δεν είναι ο μόνος απαγχονισθείς Στο Φανάρι τιμήθηκε η μνήμη του μαρτυρικού πατριάρχη                      
* Η Κυρά-Φροσύνη της αντίστασης και της λευτεριάς                     
* ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΕΛΛΑΔΑ Κοινή άσκηση στα χνάρια των αγωγών                    
* Τα αεροδρόμια των Σκοπίων πέρασαν σε τουρκικά χέρια                    
* Αντιδράσεις για τη στρατιωτική άσκηση στο Τηγάνι Σιδηρούντας- ανακοίνωση από το ΙΘΠ "Αρχιπέλαγος"                    
* Νέα αποστολή στη Γάζα με ελληνική συμμετοχή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):            
--ΔΝΤ: Ήλθε η ώρα να πληρώσετε για τα swaps. Ετοιμαστείτε για νέα μέτρα!                
περισσότερα…                      
--Το «αντάρτικο» ήταν για το θεαθήναι τοις ανθρώποις                       
περισσότερα…                    
Ελεύθερη Ζώνη                      
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                       
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                         
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                        
* "Ευρωπαϊκή καταδίκη των Γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας"                    
* Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας "Οι Αργοναύτες"                   
* "ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ" 2011                   
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"