Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΠρόσκληση
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, στις 6:00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Καραποστόλη Το χάρισμα
Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν οι:
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Κριτικός Λογοτεχνίας
Κατερίνα Σχινά, Δημοσιογράφος-Μεταφράστρια
Πρόσκληση
Το Νέο Διεθνές Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή Η Κοιλάδα των Σπαθιών
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Μαρταβατζής δικηγόρος - πρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Κρήτης
Απόστολος Παυλίδης γεωπόνος - αντιπρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Κρήτης και ο συγγραφέας
Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης
οδός 1821, αρ. 10, Ηράκλειο Κρήτης
τηλ.: 2810.22.75.00
Πρόσκληση
Το κινητό του Αϊ-Βασίλη, της Κατερίνας Σέρβη
Η συγγραφέας Κατερίνα Σέρβη παρουσιάζει στα παιδιά το συναρπαστικό βιβλίο της από τη σειρά «Στα βαθιά» Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, στις 12:00 το µεσηµέρι στο βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο»
Βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο»,
Αγ. Δημητρίου 177,
Αγ. Δημήτριος,
τηλ.: 210.97.00.542
Πρόσκληση
Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζει το νέο του χριστουγεννιάτικο βιβλίο και μαζί με τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους Καλικαντζαροχωριό.
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, στις 13:00 το µεσηµέρι στο βιβλιοπωλείο «Ορόσημο»
Βιβλιοπωλείο «Ορόσημο», Ελ Βενιζέλου 126, Nέα Σµύρνη, τηλ.: 210.93.55.659

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κύκλος με την κιμωλία στον Καύκασο Μπρεχτ, Μπέρτολτ Θεατρική παράσταση
Ο κύκλος με την κιμωλία στον Καύκασο του Μπρεχτ, είναι από εκείνα τα έργα που συγκινούν το κοινό και αγαπιούνται από αυτό γιατί το θέμα τους είναι απλό, βαθιά ανθρώπινο, πιστό στον άνθρωπο και στη δημιουργική πλευρά του.
Ένα λαϊκό παραμύθι, αισθαντικό και καθάριο, τοποθετείται από τον συγγραφέα, μπροστά από το ιστορικό φόντο που είναι -όπως πάντα- άγριο, αδίστακτο και σκοτεινό
Έτσι, κατά τη διάρκεια της δράσης, η εξουσία θα ρίχνει τη βαριά σκιά της πάνω στην παραμυθία, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε μια να λούζεται στο φως, μια να χάνεται στο σκοτάδι.
Για να μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος και τα έργα του είναι καλός και κακός, φωτεινός και σκοτεινός, αγρίμι και ήμερο αρνί.
Πλέοντας στο ρεύμα της ιστορίας, στην ατομική του βαρκούλα, ο άνθρωπος θα γέρνει πότε από δω, πότε από κει, ώσπου να ισορροπήσει ενώνοντας τον εαυτό του με το μεγάλο, το πλέον ουτοπικό παραμύθι: τη συλλογική παρουσία και δράση.
Για να συνεχίσει να μπαίνει στη σκιά της εξουσίας και να βγαίνει από αυτήν, κρατώντας ζωντανή, αν μπορεί, τη δύναμη της αγάπης και άσβεστο μέσα του το κεράκι της ανθρωπιάς και της καλοσύνης. Πρώτη Παρουσίαση: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός - 28/11/2008 Συγγραφέας: Μπρεχτ, Μπέρτολτ Σκηνοθέτης: Χατζάκης, Σωτήρης Σκηνογράφος: Δρίνη, Έρση Ενδυματολόγος: Μετζικώφ, Γιάννης Συνθέτης: Γιαννάτου, Σαββίνα Φωτιστής: Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Οργάνωση παραγωγής: Κοτόπουλος, Ηλίας Ηθοποιοί: Κουλίεβα, Ταμίλα (Γκρούσα) Παπαγιάννης, Μάνος (Σίμων Σασάβα) Σαντάς, Κώστας (Αζντάκ) Αθηναίου, Σπύρος Γιαμαλή, Κατερίνα Δουζενάκη, Μαρκέλλα Ευαγγελίδου, Καλλιόπη Καλπάκογλου, Παντελής Καραθανάσης, Σάκης Καύκας, Γιώργος Λαρεντζάκη, Δήμητρα Μπαγιώκης, Γιώργος
Μπουντούρογλου, Φούλης Νταρακτσής, Χρήστος Παλάντζα, Λίλια Παντελιδάκης, Χάρης Ράπτη, Στέλλα Σιώνας, Μιχάλης Τάντου, Μαριάννα Τουμανίδου, Χρύσα Τράκας, Στέλιος Τσακίρης, Αλέξανδρος Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (28/11/2008 - 22/02/2009)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα; Αποστολίδου, Χαρούλα Θεατρική παράσταση
Τι απέγινε άραγε το αθάνατο ζευγάρι μετά από είκοσι χρόνια;
Έσβησε αυτός ο θυελλώδης έρωτας;
Πόσο επηρέασε η Πολιτική τη σχέση τους;
Το 'Βρώμικο' '89 ακολουθεί μέχρι σήμερα; Ρωμαίος και Ιουλιέτα για πάντα;
Τι μαγείρεψε σήμερα η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ για τον άνακτα;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα τίθενται και προσπαθούν να βρουν απάντηση στο έργο, ένα έργο παρωδία της ίδιας μας της ζωής.
Σύγχρονη γραφή και ρεαλισμός καταγράφουν την αλλοτρίωση, την κατάπτωση, την καθημερινότητα, το αίτιο και το αιτιατό.
Με κωμικές ανατροπές, με κοινές αναφορές σε πράγματα και καταστάσεις παρακολουθούμε τη ζωή του Τάσου και της Γκόλφως πολλά χρόνια αργότερα, συμβαδίζοντας με τους φίλους, τους εραστές, τα πεθερικά και τον αγώνα για την επιβίωση.
Μέσα από μια πολιτική ανασκόπηση με έντονη σατιρική και σκωπτική ματιά, η συγγραφέας προσπαθεί να ρίξει το δικό της φως, τη δική της απάντηση, εμπλέκοντας ιδεατούς και πραγματικούς χαρακτήρες σε μια παρωδία σουρεαλιστικής συνεύρεσης.
Το έργο τιμήθηκε με το Β' βραβείο στον διαγωνισμό Νέων Θεατρικών Συγγραφέων του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρώτη Παρουσίαση: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών - 22/11/2008 Συγγραφέας: Αποστολίδου, Χαρούλα Σκηνοθέτης: Κιουρτσίδης, Γιώργος Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Πάτσας, Γιώργος Συνθέτης: Σαματζής, Ευθύμης Φωτιστής: Σιδηρόπουλος, Κώστας Οργάνωση παραγωγής: Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελίδη, Ρούλα Ηθοποιοί: Βοσνιάκου, Νινή (Ελισάβετ) Γιαγκιώζη, Άννα (Γκόλφω Αβράμογλου) Μανωλούδη, Θηρεσία (Γενοβέφα Βερονίδου) Μυλωνά, Πάολα (Άντζελα) Ντουμούζης, Γιώργος (Κρίτων Αβράμογλου) Ποιμενίδης, Γρηγόρης (Τάσος) Σαμαράς, Μίλτος (Θρασύβουλος) Σαρόγλου, Δέσποινα (Φλώρα) Τζαφέρης, Στέργιος (Γιάκωβος Τραπεζανλίδης) Στοιχεία Παραστάσεων: Η δεύτερη περίοδος παραστάσεων θα είναι σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τα έργα 'Σαν τα σκυλιά', 'Επιστροφή στον Παράδεισο' και '2η ευκαιρία'. Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (22/11/2008 - 14/12/2008) Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (22/04/2009 - 14/06/2009) Στοιχεία Φεστιβάλ: 1x4: Εναλλασσόμενο ρεπερτόριο - 2008-2009

Ξήλωσε τον Εφραίμ ο Πατριάρχης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Το Πατριαρχείο έδωσε διορία στη Μονή και στον ηγούμενο να υποβάλουν τις αποφάσεις τους μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου Κόκκινη κάρτα στον Εφραίμ Ο Πατριάρχης τού ζήτησε να αποσυρθεί ώσπου να λήξει η υπόθεση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Τη δέσμευσή του ότι θα θέσει ενώπιον της αδελφότητας της Μονής Βατοπεδίου την πρόθεσή του να αποσυρθεί προσωρινά από τη θέση του ηγουμένου αμέσως μόλις επιστρέψει στο Μοναστήρι έδωσε χθες το μεσημέρι ο ηγούμενος Εφραίμ στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Oι εξελίξεις μάλιστα αναμένεται να είναι άμεσες.
Κι αυτό διότι, όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Σύνοδος, το Πατριαρχείο έδωσε διορία στο Μοναστήρι και τον Εφραίμ να υποβάλουν τις αποφάσεις τους στο Φανάρι μέχρι την προσεχή Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.
Μητροπολίτες και Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν ζητήσει λίγο νωρίτερα από τον κ. Εφραίμ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποχωρήσει από τη θέση του ηγουμένου έτσι ώστε να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.
Οι συστάσεις του Πατριαρχείου προς τον Εφραίμ, που- εκτός απροόπτου- τον οδηγούν στην προσωρινή απομάκρυνσή του από τη διοίκηση της Μονής, έγιναν σε μία στιγμή που το Πατριαρχείο και ο κ. Βαρθολομαίος δέχονταν ασφυκτικές πιέσεις ότι σιωπούν και δεν προχωρούν σε οποιουδήποτε είδους παρέμβαση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Το κλίμα συνολικά για την Εκκλησία ήταν βαρύ και οι πιέσεις είχαν ενοχλήσει έντονα τον κ. Βαρθολομαίο.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Γιορτινή λιτότητα φέρνει η κρίση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΔιαθέσιμα δωμάτια θα μπορέσουν να βρουν όσοι αποφασίσουν έστω και τελευταία στιγμή να κάνουν κράτηση σε κάποιον από τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας Χριστουγεννιάτικες διακοπές με προσφορές αντίδοτο στην κρίση
Υποτονικότητα στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Με προσφορές, δωρεάν διανυκτερεύσεις σε πολυήμερα ταξίδια και άτοκες δόσεις προσπαθούν οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού να ξεπεράσουν το μειωμένο ενδιαφέρον για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια που προκάλεσε η οικονομική κρίση.
Μπροστά στο διαφαινόμενο «κραχ» κατά την περίοδο των εορτών, όσοι αποφασίσουν ακόμη και τώρα να περάσουν εκτός των τειχών αυτές τις ημέρες θα βρουν ευκαιρίες για διακοπές φθηνότερες από ό,τι πέρυσι.
Oι ευκαιρίες υπάρχουν εκτός και εντός των ελληνικών συνόρων, σε δημοφιλείς μάλιστα χειμερινούς προορισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι στα Καλάβρυτα μέχρι στιγμής έχει γίνει κράτηση για τα μισά από τα διαθέσιμα δωμάτια, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι η πληρότητα έφθανε το 75%.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής κ. Γιώργος Τσενές, πλέον οι ενδιαφερόμενοι μειώνουν τον αριθμό των ημερών παραμονής.
«Τείνουμε δυστυχώς να γίνουμε προορισμός της μίας ημέρας, ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων.
Θα είμαστε ευτυχείς εάν μπορέσουμε να γεμίσουμε τα περισσότερα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας», σημειώνει.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Νοέμβριος 2008 Χριστουγεννιάτικο Πάρτι!Θεσσαλονίκη:
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βγαίνει στο δρόμο το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου και περιμένει παιδιά και μεγάλους για κατασκευές και περιβαλλοντικά παιχνίδια, διαγωνισμό ζωγραφικής και μηνύματος για την αρκούδα με δώρο ένα Σαββατοκύριακο στο Νυμφαίο, κρασί, χριστουγεννιάτικες ευχές και αγορές. Στην οδό Ρογκότη (το δρομάκι μεταξύ ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου), στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 11.00 το πρωί και ως τις 5.00 το απόγευμα. Μαζί με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος με τα αναμνηστικά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που υποστηρίζουν τη δράση του για το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310 555920, E. arcturos@arcturos.gr, W. http://www.emailbrain.com/sendlink.asp?HitID=1227945026000&StID=45625&SID=1&NID=389630&EmID=59379555&Link=aHR0cDovL3d3dy5hcmN0dXJvcy5ncg%3D%3D ΕΙΔΗΣΕΙΣ 1) Κι άλλη νεκρή αρκούδα…
Ενήλικη αρσενική αρκούδα (περίπου 15 ετών, 250 κιλά) βρέθηκε νεκρή κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς.
Για άλλη μια φορά να τονίσουμε την ανάγκη εφαρμογής του απλού μέτρου της σήμανσης σε περιοχές που ζει η αρκούδα και περισσότερο στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων αυξάνεται ραγδαία. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) 2) Κοινές θέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων επί του υπό συζήτηση Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό.
Δέκα οργανώσεις (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Mom, Greenpeace, WWF) υπογράφουν ένα κείμενο με τις θέσεις τους για το ζήτημα.
[Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ] 3) Οι καφέ αρκούδες έχουν επιστρέψει στα βουνά των Αγράφων και οι κτηνοτρόφοι βρίσκουν ίχνη τους ακόμη και γύρω από τα χωριά, ενώ την ίδια ώρα ακούγονται και πάλι μετά από πολλά χρόνια οι κραυγές των λύκων στην Πίνδο.
[περισσότερα] 4) Το τσίρκο λέγεται πως αποτελεί κομμάτι της Ευρωπαίκής κληρονομιάς, όμως η χρήση των ζώων στο τσίρκο είναι ενάντια τις βασικές ανάγκες των ζώων.
Στο blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υπάρχει μια πρώτη ανάλυση του θέματος πανευρωπαίκά:
Η νομοθεσία σ’ όλες τις ευρωπαίκές χώρες, η ευζωία και η εκπαίδευση των ζώων στο τσίρκο, μαρτυρίες εργαζομένων σε τσίρκο.
Ολο το κείμενο είναι εδώ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ!(φωτο: αρχείο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ) Νυμφαίο. Δύο από τις αρκούδες του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας χαίρονται την έλευση του χειμώνα.
Η Ειρήνη και ο Γιωργάκης παίζουν στο χιόνι, λίγο πριν πέσουν για τον χειμέριο ύπνο τους. O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ!Μόλις κυκλοφόρησε:
Το Χρυσό Βουνό του Αρη Δημοκίδη (υπεύθυνου Υποστηρικτών και Κηδεμόνων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ).
Μια καταπράσινη, διασκεδαστική περιπέτεια φαντασίας εμπνευσμένη από το καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο! Το βιβλίο κυκλοφορεί με τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Η Στέλλα και ο Στέφανος, φτάνουν στην κατασκήνωση του Χρυσού Βουνού και καταλαβαίνουν πως κάτι πάει στραβά…
Ιπτάμενοι πειρατές, διαστημικές νεράιδες, μαγικά ηφαίστεια, μυστηριώδη γράμματα, κρουαζιέρες στην Αφρική, πριγκίπισσες και δράκοι, ένα βουνό που κινδυνεύει, μαγεμένες αρκούδες, ανεξήγητες πυρκαγιές, ένας τρομακτικός αόρατος τοξότης που τους κυνηγάει…
Θα μπορέσουν τα αδέρφια να νικήσουν στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού;
Θα προλάβουν να βρουν όλα τα κρυμμένα στοιχεία; Θα καταφέρουν να σώσουν το Χρυσό Βουνό και όλα τα ζώα που κινδυνεύουν;» (Παρουσίαση στην Αθήνα:
Σάββατο 6/12, στις 12 το μεσημέρι στο Public του Συντάγματος.) *Περισσότερα στο μπλογκ της Στέλλας και του Στέφανου! ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Η Κατερίνα προέρχεται από το Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας.
Βρέθηκε στην πλατεία Ηρώων στην πόλη της Φλώρινας από κατοίκους της περιοχής σε ηλικία 6-7 μηνών το καλοκαίρι του 1988.
Παραδόθηκε στη Δ/νση Δασών Φλώρινας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο όπου και έζησε για 8 περίπου χρόνια.
Μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ το Νοέμβριο του 1998.
Εκεί έγιναν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί κλπ.
Μεταφέρθηκε τον Ιούλιο του 1999 στο Καταφύγιο της καφέ αρκούδας στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Τον πρώτο καιρό ήταν ιδιαίτερα φοβισμένη και επιθετική με τους ανθρώπους αλλά και με τις άλλες αρκούδες.
Τώρα δείχνει πιο ήρεμη πιο φιλική με όλους. Η Κατερίνα είναι μια δυνατή, ζωηρή και αυτόνομη αρκούδα.
Περνάει πολλές ώρες μόνη της αλλά της αρέσει και η συντροφιά άλλων αρκούδων.
Πολλές φορές, μπορεί να είναι άγρια, και άλλες φορές πολύ φιλική με όλους. Συγκάτοικος της είναι ο Μήτσος, με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Με το προσωπικό, είναι συνήθως πολύ φιλική, και χαίρεται όταν έρχεται η ώρα του ταίσματος.
Οταν δεν έχει όρεξη για φαγητό, δεν πλησιάζει καν την φωλιά της.
Με τους φίλους ή εθελοντές που έρχονται να την δουν, είναι πάντα φιλική και στέκεται να τους γνωρίσει, μυρίζοντάς τους από μακριά, με μεγάλη περιέργεια. Ολοι το έχουν προσέξει:
η Κατερίνα, δεν αγαπάει ιδιαίτερα τον ύπνο και περισσότερο προτιμά να παίζει, ή να κάθεται ξαπλωμένη, κοιτάζοντας με περιέργεια γύρω της. *Υιοθετήστε την Κατερίνα!
Μπορείτε να γίνετε κηδεμόνας της συνεισφέροντας στην προστασία, διατροφή και περίθαλψη της.
[Γίνετε κηδεμόνας.] ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Βαφοπούλειο και στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης Σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα πραγματοποιήσει από το Νοέμβριο έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς σειρά εκδηλώσεων για παιδιά Δημοτικού.
Γενικό σύνθημα των εκδηλώσεων αυτών είναι: «Κάνω την άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μου».
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις και πολύ παιχνίδι (κατασκευές με βάση φυσικά υλικά) για τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση και για τα ορεινά οικοσυστήματα της χώρας μας που αποτελούν πηγή ζωής για όλους μας. Το σπίτι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον μαγικό κόσμο της Ονειρούπολης! Για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Δράμας μεταφέρει τους επισκέπτες του σε έναν «ονειρικό» κόσμο και «ντύνει» τις γιορτές των Χριστουγέννων με μαγεία, παιχνίδι και ενημέρωση.
Το παιδικό φεστιβάλ της Ονειρούπολης, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του από τις 3 Δεκεμβρίου 2008 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2009 και θα δέχεται μικρούς και μεγάλους όλες τις μέρες, πρωινές και απογευματινές ώρες. Σε ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα σπιτάκια που θα στηθούν στον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία, το «Σπίτι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καφέ αρκούδα, το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ευρώπης που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους αρκούδα, από τις πρώην αιχμάλωτες που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο.
Η πιο «αγαπημένη» αρκούδα θα υιοθετηθεί από την Ονειρούπολη.
Η επίσκεψη θα ολοκληρώνεται με πήλινες κατασκευές από χαρούμενα αρκουδάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια με θέμα την αρκούδα. Για πληροφορίες σχετικά με την Ονειρούπολη:
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Δράμας Αγίας Βαρβάρας 9,
Δράμα – 66100
Τηλ: 2521031999, Πληροφορίες: Αβανίδης Γρηγόρης, κιν: 6932700021 Παιδική παρουσίαση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των παιδιών και την παροχή εκπαιδευτικών εργαλείων στους εκπαιδευτικούς, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε μια νέα διαδραστική παρουσίαση για παιδιά ηλικίας από 5 ετών έως και παιδιά Γυμνασίου.
Μέσα από animation, φωτογραφίες, χάρτες και πληροφορίες γραμμένες σε απλή γλώσσα τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία και τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης, τις επιστημονικές μεθόδους και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ο στόχος είναι να κατανοήσουν τους λόγους που πολλά άγρια θηλαστικά (όπως η αρκούδα και ο λύκος) απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση, την σπουδαιότητα των ορεινών οικοσυστημάτων της Ελλάδας και τους τρόπους που μια περιβαλλοντική οργάνωση δραστηριοποιείται για την προστασία τους. Η δράση αυτή εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο.
Για περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα, δείτε την ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, εδώ.Ραντεβού τον Επόμενο Μήνα!
www.arcturos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Παιχνίδια σε βάρος της Κύπρου Α. Λυκαύγης, τ. σύμβουλος Επικοινωνίας της Κύπρου
Η μεν κατοχική πλευρά στην Κύπρο ουδόλως (και παρ ουδενός) πιέζεται.
Η δε ελληνοκυπριακή βαναύσως εμπαίζεται.
Η πάσα (και πικρή) αλήθεια.
Οπόταν και οι πιθανότητες θετικών υπερβάσεων για επίλυση του προβλήματος ελαχιστοποιούνται.
Οπως, άλλωστε, συνέβαινε πάντοτε.
Διότι:
Εάν από πλευράς Αγκυρας (και όχι απλώς του τοποτηρητού της στα Κατεχόμενα) δεν υπάρχει πραγματική βούληση για ιστορικό συμβιβασμό, η μόνη απομένουσα δυνατότητα επιλύσεως είναι η αποδοχή των τουρκικών όρων.
Οι οποίοι και οδηγούν:
α) σε οριστική αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και
β) σε διά παρθενογενέσεως καθίδρυση σχήματος συνομοσπονδίας.
Κάτι που, χωρίς αμφιβολία, θα ενεργοποιήσει αυτομάτως αντίστροφη μέτρηση για τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ό,τι αφορά την ιστορική του συνέχεια στη φυσική του γεωγραφία.
Και κάτι που προαπορρίπτεται.
Διότι σε τέτοια...περίπτωση δεν θα είχε νόημα κανένας συμβιβασμός...
Οσα, όμως, κατά κόρον εσχάτως αναμηρυκάζει ο κατοχικός τοποτηρητής, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.
Αποκαλύπτουν αντιθέτως επιδεινούμενη αδιαλλαξία της άλλης πλευράς.
Και δεδομένου ότι για το ταγκό χρειάζονται δύο, απλώς προβλέπονται βήματα σημειωτόν.
Και ανακύκλωση έωλων προσεγγίσεων.
Πράγμα, βεβαίως, για το οποίο η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να είναι καθόλου ευτυχής και δεν πρέπει να μένει ήσυχη.
Γιατί ασφαλώς:
Η προοπτική της μη επιλύσεως (κι επομένως ενός έστω και ατύπου αδιεξόδου) μόνο την τουρκική πλευρά ευνοεί και μόνο τη διχοτομική διέξοδο υπηρετεί, με παγίωση του γεωπολιτικού status quo.
* Η τυχόν ακύρωση και αυτής της νέας διαδικασίας, που άρχισε με τους καλύτερους υποτίθεται οιωνούς και με τη γενική επιδοκιμασία του διεθνούς παράγοντος, θα καταδείξει ευθέως ότι δεν υπάρχει άλλη πλέον εφικτή δυνατότητα να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.
Και, άλλωστε, αυτή ακριβώς ήτο πάντοτε η τουρκική επιλογή.
Με τη στρατηγική των αδιεξόδων, που της προσεπόριζε συνεχή κέρδη.
Καθώς εξαργύρωνε με νέες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς τη συναίνεσή της για διαπραγματευτικές διαδικασίες.
Και σε αυτήν την εκβιαστική πρακτική οφείλονται ακριβώς οι συνεχείς διολισθήσεις των ελληνικών θέσεων.
Οι οποίες και έφτασαν σε αυτά που σήμερα θεωρούνται ως έσχατα όρια.
Τα οποία εάν διασκελιστούν, θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες καταρρεύσεις.
Με την εκ περιτροπής προεδρία να γίνεται αποδεκτή.
Και την παραμονή βασικού κορμού εποίκων να προθεωρείται δεδομένη. Και αυτά δεν είναι τα χειρότερα.
Τα χειρότερα είναι αυτά που θα αναπαραχθούν εάν δεν υπάρξουν σοβαρές αποφάσεις Αθήνας - Λευκωσίας.
Για αποφασιστική συνδιαχείριση των εξελίξεων.
Και αυτό ειδικά το προσυπογραμμίζουμε.
ΕΘΝΟΣ Περί Εξοπλισμών Ελλάδος και ΤουρκίαςMετά την ανακοίνωση για την ακύρωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, η Τουρκία, σε συνεργασία με την Κίνα, απέκτησε πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν σχεδόν το σύνολο των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της δυτικής Τουρκίας
Παραθέτουμε παρακάτω κείμενο που γράφτηκε στις 18 Απριλίου 2001, κάτω από το πρίσμα της ανακοίνωσης που έβγαλε τότε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ και ανακοίνωνε την ακύρωση κάποιων εξολισιτκών προγραμμάτων.
Η ανακοίνωση, που είχε βγει κάτω από το βάρος της τεράστιας οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε τότε η Τουρκία, έκανε αίσθηση στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει ελπίδες για τη μείωση των εξοπλισμών.
Ακολουθεί το κείμενο.
Διαβάστε όλο το κείμενο και πολλά άλλα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Κυκλοφόρησε από τον Σύλλογο Ποντίων και Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" το ημερόλογιο για το 2009 που επιμελήθηκε η Έφη Γρηγοριάδου. Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια και δημιουργία.
Σύλλογος Ποντίων & Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες"
Τ.Κ. 84700
Φηρά Σαντορίνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ
"how can you erase what created you??"
serpentine Εντάξει...
Οι Serpentine ανέβηκαν στην σκηνή μας και μας χάρισαν δυνατές μουσικές αναμνήσεις. Αναμνήσεις ικανές να αναρωτιέσαι γιατί τελικά το διέλυσαν, γιατί δεν κυκλοφόρησε αυτό το πολυαναμενόμενο και όμορφο μουσικά (όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν ακούσει το υλικό) άλμπουμ τους.
Μουσικές στιγμές ικανές να προσθέσουν με την μια τους Serpentine στα καλύτερα και πιο απαπημένα Αγγλόφωνα Ελληνικά σχήματα.
Έχοντας και εμείς τις ίδιες απορίες και σκέψεις κάναμε μια άκρως φιλική και ενιδαφέρουσα συζήτηση με τον Γιάννη Ματσούκα (πρώην) ντράμερ των (πρώην) Serpentine.
Και να τι μας είπε:
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ Το γραφείο της κ. M.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ASP 8 E 217 - Rue Wiertz - B-1047 - Βρυξέλλες Τηλ.: (+32) 228 47 447 - Fax: (+32) 228 49 447 marie.panayotopoulos-cassiotou@europarl.europa.eu http://mpanayotopouloscassiotou.blogspot.com/
Κενές θέσεις εργασίας στην Ευρ. Ένωση. Απάντηση της Ευρ. Επιτροπής στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από τις πληροφορίες που παρείχε η Ευρ.Επιτροπή στην ευρωβουλευτή Μ.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόσβασης εργοδοτών και εργαζομένων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, η ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των εργασιών βελτίωσης του συστήματος. Ο Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις παρουσίασε τις νέες δυνατότητες του Δικτύου: Δεκαπέντε χρόνια EURES Το δίκτυο συνεργασίας των ευρωπαϊκών υπηρεσιών απασχόλησης (EURES) που λειτουργεί από το 1994, συστάθηκε το 1993 από την Επιτροπή και τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) (27 κράτη μέλη της ΕΕ, Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) μαζί με τους οργανισμούς-εταίρους και τη συνεργασία της Ελβετίας. Μέσω δραστηριοτήτων κατάρτισης του προσωπικού και επικοινωνίας μεταξύ των εταίρων εκτελούνται συνεχώς εργασίες για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σκοπός του EURES είναι να παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και υπηρεσίες πρόσληψης/τοποθέτησης (συνδυασμός προσφοράς και ζήτησης εργασίας) στους εργαζομένους, τους εργοδότες και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να επωφεληθεί από το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων. Στις διασυνοριακές περιφέρειες της Ευρώπης, το EURES ενημερώνει εργαζομένους και εργοδότες βοηθώντας τους να λύσουν προβλήματα κάθε είδους κατά τη διασυνοριακή τους μετακίνηση.
Υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 20 διασυνοριακές συμπράξεις EURES, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερες από 13 χώρες από όλη την Ευρώπη1. EURES: Δημοφιλής δικτυακός τόπος για εργαζομένους και εργοδότες Το EURES είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον δημοφιλείς δικτυακούς τόπους της Ευρ.Επιτροπής και προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης σε 1 εκ. θέσεις εργασίας, 300.000 βιογραφικά σημειώματα (CV) και 11 000 εγγεγραμμένους εργοδότες. Οι επισκέπτες σε μηνιαία βάση αυξάνονται από έτος σε έτος (250 000 το 2003, 500 000 το 2005 και 1εκ. το 2007). Προσωπικοί σύμβουλοι και ενημερωτικές εκδηλώσεις Καθημερινά 700 σύμβουλοι έρχονται σε επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία και με εργοδότες από όλη την Ευρώπη.
Το πρώτο εξάμηνο του 2008 πραγματοποιήθηκαν 102 790 συναντήσεις.
Από το δίκτυο EURES διοργανώθηκαν επίσης πολλές επαγγελματικές εκθέσεις, εργαστήρια και συναφείς εκδηλώσεις για την προώθηση της επαγγελματικής κινητικότητας.
Από το 2006, κάθε φθινόπωρο πραγματοποιείται η εκδήλωση για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Εργασίας (European Job Days).
Για το 2008 προγραμματίστηκαν περισσότερες από 500 εκδηλώσεις σε 200 περίπου χώρους.
Αξιολόγηση Η αξιολόγηση επισήμανε σημεία που χρειάζονται βελτιώσεις στην ενημέρωση για το δίκτυο και για τα οφέλη της κινητικότητας γενικά. Το 2009 η Επιτροπή θα διενεργήσει εξωτερική αξιολόγηση και θα υποβάλει έκθεση στο Ευρ.Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με την υλοποίηση του EURES,. Η Μ.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου υπογράμμισε τη σημασία διάδοσης των δυνατοτήτων του EURES σε φορείς και ιδιώτες προκειμένου να επιτευχθεί η κινητικότητα στην αγορά εργασίας και να μειωθεί η ανεργία με παράλληλη αξιοποίηση των προσόντων των εργαζομένων.
"Το επίκαιρο παράδειγμα της μεγάλης έλλειψης μηχανικών τριτοβάθμιας εκαπίδευσης στη γερμανική αγορά εργασίας, και η αδυναμία κάλυψης των κενών από ευρωπαίους ενδιαφερόμενους είναι χαρακτηριστικό της δυσκολίας επικοινωνίας εργοδοτών και εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το EURES είναι μια λύση", τόνισε η ευρωβουλευτής. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της κας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, τηλ. 003222847447. http://mpanayotopouloscassiotou.blogspot.com/