Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι στις εκδόσεις Διάπλαση

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ… «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ».



Στη χώρα των «μεταρρυθμίσεων», όπου τίποτα δεν έμεινε στους κατοίκους της, σε μια χώρα διαλυμένη από όλους εκείνους που υποθετικά είχαν σαν «καθήκον» να την υπηρετήσουν και να τη σώσουν από την καταστροφή, ένας από τους ευαίσθητους τομείς της, εκείνος της υγείας   έγινε πλέον είδος προς εξαφάνιση.
Καθημερινό είναι το δράμα χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από σοβαρότατες χρόνιες παθήσεις και όχι μόνο δεν βρίσκουν πλέον φάρμακα, αλλά και όταν τα βρίσκουν, καλούνται από το υστέρημα τους να πληρώσουν ΟΧΙ πλέον μια απλή συμμετοχή, αλλά σχεδόν ΟΛΟ το ποσόν της άξιας των σκευασμάτων.
Πρόσφατα σε μεγάλο νοσοκομείο είδα ασθενείς και μίλησα μαζί τους, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να έχουν να πάρουν τα φάρμακα τους πάνω από δυο μήνες.
Ο λόγος;
Μα ποιος άλλος;
Η έλλειψη χρημάτων, το «δίλλημα» που το «κράτος πρόνοιας»  βάζει σε ΟΛΟΥΣ μας.
«Η θα πληρώσεις τα φάρμακα και θα μείνεις νηστικός, η ΔΕΝ θα πάρεις φάρμακα και θα φας εσύ και η οικογένεια σου».
Εκεί καταντήσαμε.
Και είναι πολλοί εκείνοι που προτιμούν τη δεύτερη λύση αφού ΔΕΝ έχουν, ΔΕΝ τους φτάνουν τα χρήματα.
Δεν παίρνουν φάρμακα και όπως είναι φυσικό επιδεινώνεται η υγεία τους.
Αν κάνετε μια βόλτα σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο, το τι θα δείτε και θα ακούσετε δεν περιγράφεται.
Τι είπα;
Μεγάλο νοσοκομείο;
Πολλά από τα νοσοκομεία πάνε για «λουκέτο», αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια και των πιο βασικών, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πηγαίνουν οι ασθενείς.
Νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, γάζες, οινόπνευμα, νοσοκομεία χωρίς σταγόνα πετρέλαιο για θέρμανση, χωρίς τις βασικές προμήθειες για την σίτιση των ασθενών, που εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο και τις προσπάθειες γιατρών και προσωπικού.
Δυστυχώς αυτό δεν φτάνει.
Όπως δεν φτάνει και η θέληση και το φιλότιμο των φαρμακοποιών στο να δίνουν «βερεσέ» φάρμακα στους ασθενείς, (γιατί πόσο θα αντέξουν και αυτοί οικονομικά;)
Θα έλεγα στους ασφαλισμένους, αλλά τον όρο αυτό τον κατάντησαν κοροϊδία σε αυτή τη χώρα.
Να δουλεύεις ΜΙΑ ΖΩΗ να πληρώνεις εισφορές, να έχεις χρυσοπληρώσει τα όποια ταμεία, και να ΜΗΝ έχεις αυτό για το οποίο ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΣ, το πολυτιμότερο αγαθό.
Την υγεία σου.
Να σε έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΛΟΙ οι «αρμόδιοι», έλληνες και ξένοι, να πεθάνεις πριν την ώρα σου, η ακόμα χειρότερο, να το πω ξερά, να καταντήσεις σακάτης και να τυραννιέσαι , και να τυραννάς τους δικούς σου για μια ζωή.
Παρόλα αυτά, το «κράτος πρόνοιας» θεσπίζει «επιτροπές» αυξάνει τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία του κοσμάκη στα πλαίσια της «διαφάνειας» και της «εξυγίανσης» των ταμείων.
Η εξυγίανση, μέσα από την ΕΞΟΝΤΩΣΗ των ασθενών.
Λέγαμε για τον «ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ», μόνο που εννοούσαμε ΛΑΘΟΣ χώρα.
Ο τρίτος κόσμος είναι ΕΔΩ, στην Ελλάδα.
Ένας παππούς είπε «καταδίκασαν το γιο μου να μην έχει φάρμακα οι κλέφτες.
Που είναι ο ΝΟΜΟΣ να πιάσει ΟΛΟΥΣ αυτούς τους φονιάδες;
να είχα κανέναν απ αυτούς μπροστά μου θα τον κομμάτιαζα με τα χέρια μου και ας με έκλειναν μέσα μέχρι να πεθάνω. ΤΑ κοπρόσκυλα όλα».
Ίσως αν ζούσαμε σε άλλη χώρα…..
Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Multiple Sclerosis Talks
Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ SATIVEX

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΑΓΓΛΙΟΣΙΔΕΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΟΙ ΡΕΤΡΟΪΟΙ ΚΑΙ Η ΈΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Νέο βιβλίο... Η νέα Τσαπατσούλα είναι χριστουγεννιάτικη!

Αγαπητοί αναγνώστες
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς παραμυθιών με ηρωίδα την αγαπημένη μας μάγισσα Τσαπατσούλα! Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η Τσαπατσούλα που αγαπήθηκε τόσο γρήγορα απ’ τους μικρούς μας φίλους;
Ο Βαγγέλης Περρής μας την περιγράφει με πολύ όμορφους στίχους τους οποίους και μοιραζόμαστε μαζί σας:
Το τραγούδι της μάγισσας Τσαπατσούλας
Χάνει το δρόμο συνεχώς, χάνει και τα γυαλιά της
θέλει να δικαιολογηθεί, δεν βρίσκει τη μιλιά της.
Αντί γι’ αλάτι έβαλε, πολύ ζάχαρη άχνη
μέχρι και το ραβδάκι της συνέχεια το ψάχνει.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα,
σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Μπερδεύει όλα τα χρώματα, το άσπρο το λέει μαύρο
μια μέρα έναν ελέφαντα, τον πέρασε για γαύρο
Μεταφορές κάνει νερού, με τρύπιους ντενεκέδες
βάζει πετρούλες και καρφιά, μέσα στους κουραμπιέδες.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Για κατοικίδιο προτιμά να έχει μία μύγα
ούτε κι εγώ το πίστευα, μα πήγα και το είδα.
Με δέχτηκε μετά χαράς, μού ‘ταξε σοκολάτα
μα ραπανάκια έφερε, να φτιάξουμε σαλάτα

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Βαγγέλης Περρής
Το τραγούδι δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο αλλά σύντομα θα ηχογραφηθεί και θα ανέβει δωρεάν στο διαδίκτυο!

Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι της Χαράς Κατσαρή.
Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος: 30 Οκτωβρίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-96-4 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νέες εκδόσεις από τον "Ταξιδευτή"

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σειρά :ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1977. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη και ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, μεταξύ άλλων, στην Αυγή, στο Έθνος, στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον «Αθήνα 98,4» και στο περιοδικό ΜΟΝΟ. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με το πολιτικό-ιστορικό μυθιστόρημα. Η Εταιρεία είναι το τρίτο του βιβλίο. Προηγήθηκαν Η Μπουρμπουλήθρα (από τα «Ελληνικά Γράμματα») και Η Διώρυγα (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Σειρά :Χαρτόπολεις
Συγγραφείς:Assia Rabinowitz, Delphine Laurent, Valerie Amiraux
Μετάφραση: Ελισσάβετ Πατρικού

Isbn: 978-960-6748-95-0
Λιανική Τιμή: 13.5 ευρώ

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο Gallimard, κυκλοφόρησε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Φλωρεντίας της σειράς «Χαρτοπόλεις».
Από τον Καθεδρικό ως την Γκαλερία Ουφίτσι, από το Πόντε Βέκιο ως το Ολτράρνο, από το Σαν Λορέντζο ως το Σαν Μινιάτο, με αυτόν τον οδηγό που δεν μοιάζει με τους άλλους, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης ξεδιπλώνεται με μια ματιά! 

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική αυτή έκδοση μπορείτε να βρείτε: 
Μια μοναδική σύλληψη: ένας πτυσσόμενος χάρτης ανά συνοικία, για να προσανατολίζεστε άμεσα.
Τα 10 «απαραίτητα» αξιοθέατα της πόλης και 10 συμβουλές για να ζήσετε σε ρυθμούς Φλωρεντίας!
150 Επιλεγμένες διευθύνσεις (εστιατόρια –ταξινομημένα με αύξουσα σειρά τιμής- καφέ, μπαρ, καταστήματα), 60 επιλεγμένες τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία και σχετικούς χάρτες για να εντοπίζετε εύκολα και άμεσα το μέρος που σας ενδιαφέρει.
Συγκοινωνιακό χάρτη και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά κατηγορία τιμής και με βαθμολογική κλίμακα.
Ευρετήριο προκειμένου να βρίσκετε εύκολα τους δρόμους, τα μνημεία και τα προτεινόμενα για επίσκεψη μέρη που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Στη Συλλογή «Χαρτοπόλεις» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με την εγγύηση των εκδόσεων Gallimard: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Λισσαβώνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Ν. Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πεκίνο, Σεβίλλη. 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Isbn: 978-960-9692-07-6
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες:74

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ένιωσα στην παλλόμενη φωνή του τον χορευτικό εκείνο ρυθμό που διακρίνει την ποιητική πνοή από τα πεζολογήματα.
Ποίηση βαθιά μυστικιστική, συμπαντικά ερωτική, απολλωνίως διονυσιάζουσα, και προσωκρατικώςρευστή.
«Η Εποχή των Κυθήρων» λειτουργεί μάλλον ως λιμπρέτο για ένα (άγραφο ακόμα) ορατόριο, δοξαστικό τής Ουρανίας Αφροδίτης, που ο ποιητής την παρουσιάζει ως νεορομαντική μορφή που παραπέμπει ευθέως κι ευκρινώς στην «Φεγγαροντυμένη» του Σολωμού και στη φασματική Μαργαρίτα του Γκαίτε.
Στίχοι καταιγιστικώς μαιναδικοί, όπως αυτοί που εκστομίζει η Ποθητή ξυπνούν άλλους ρυθμούς που ελάνθαναν έως τώρα στην πανανθρώπινη κυτταρική μνήμη: Ανελέητο όργωμα κορμιών, / Μόρια παλλόμενα σε συντονισμό, / Αλληλομαστίγωμα πνοών και αναπνοών. / Χείλη που καίγονται σε ένωση /Καρδιές άναρχα άρρυθμες / Σε τούτη την αιώνια άνοιξη.
Η θυελλώδης ορμή ενός καινοφανούς "Sturm und Drang" έρχεται να ανανεώσει την μινυρίζουσα αυτό-ψυχαναλυτική κι αδιεξόδως επαναλαμβανομένη - εν πολλοίς - νεοελληνική ποιητικολογία.
Υποκλίνομαι ευθαρσώς στον Ποιητή.
Κωνσταντίνος Μπούρας
Kριτικός λογοτεχνίας
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, είναι κτηνίατρος κι όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά την κτηνιατρική γιατί τον έκανε πλούσιο σε συναισθήματα. Το λογοτεχνικό του βάπτισμα το «χρωστάει» στην Λιλή Ζωγράφου. Έργα του είναι: Στα μάτια του έρωτα, ποίηση, Όμβρος 1998, 2η έκδοση 1999, Στην υγειά σου, αγάπη μου, μυθιστόρημα, Δωδώνη 2000, 3η έκδ.2002, Εραστές…θεοί αξιωθήκαμε, ποίηση, Οδυσσέας 2002, 2η έκδ.2003, Τα μοναχικά βαλς του Σοπέν, μυθιστόρημα, Κέδρος 2005, 2η έκδ. 2006
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862
e-mail: infο@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr: info@taxideftis.gr

Γιούντιν - Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
Γιώργος Ρωμανός
Γιούντιν -Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη
Ιστορικό Μυθιστόρημα

Το εβραϊκό ολοκαύτωμα, η συμμετοχή σ' αυτό Εβραίων, Χριστιανών, προδοτών και επώνυμων δωσίλογων. Οι απαρχές της σύγχρονης κοινωνικής - οικονομικής Κρίσης, στην Κατοχή και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Η Αντζέλ, μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, είναι Εβραία και αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της, που αρχίζει πριν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και φτάνει στη δεκαετία του 1990. Η οικογένειά της έχει φιλικές σχέσεις με μία άλλη οικογένεια, χριστιανών.
Στην Κατοχή, μέσα από τις δύο οικογένειες θα ξεπηδήσουν δυο μεγάλοι έρωτες, ένας ιδεαλιστικός και ένας κολασμένος. Η αδελφή της Αντζέλ, η Λέα, θα βιώσει την κορύφωση του μεγάλου της έρωτα, μέσα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Η Λόρυ, κόρη της Λέα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον δικό της νοσηρό και αδιέξοδο έρωτα ζητώντας βοήθεια από την ψυχαναλύτριά της.
Η μικροϊστορία των ασήμαντων ανθρώπων σε μετωπική σύγκρουση με την επίσημη Ιστορία. Ντοκουμέντα και μυθοπλασία αποκαλύπτουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της Θεσσαλονίκης και των θυμάτων της εποχής εκείνης. Οι Εβραίοι και οι χριστιανοί. Οι Γερμανοί και ο ρόλος των Βουλγάρων. Ποιος πρόδωσε, ποιον; Ποιος ο ρόλος των δωσίλογων, και της εβραϊκής κοινότητας; Τι συνέβη μετά, στον Εμφύλιο; Πώς φτάσαν όλα αυτά να επηρεάζουν τη χώρα μας σήμερα;
Κομμάτια ζωής, αφημένα, μεταξύ ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως και σοβιετικών Γκούλαγκ.
Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου:
http://www.agyra.gr/images/stories/bookpreview/Giountin-sample.pd
Στοιχεία βιβλίου:
Κωδικός: 30902, ISBN: 978-960-547-030-2,
Barcode: 9789605470302
Σχήμα:14χ21, Σελίδες: 416

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Γιώργος Ρωμανός γράφει Διήγημα, Μυθιστόρημα, Δοκίμια θεωρίας-κριτικής, και διδάσκει λογοτεχνία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και Λογοτεχνίας. Είναι επιμελητής βιβλίων από το 1974, και από το 1997 εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Πανδώρα. Mέχρι σήμερα έχει εκδώσει 5 συλλογές διηγημάτων, ένα μυθιστόρημα, μία μελέτη, αισθητική- ιστορική, και μία μετάφραση διηγημάτων του Dylan Thomas. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα και δοκίμια σε εφημερίδες (Καθημερινή, Αυγή, κ.α.), και σε όλα τα γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πήρε πτυχίο ιατρικής (Α. Π. Θ.) και ει­­δικότητα, (Ε. Κ. Π. Α.) και κατόπιν φοί­τη­σε στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε. Κ. Π. Αθηνών. Εργάστηκε ως γιατρός μέχρι το 1992. Έκτοτε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, και στην επιμέλεια βιβλίων. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Το τελευταίο του βιβλίο: Δέκα ροκ κι ένα μπλουζ για τρεις, Διηγήματα, Μεταίχμιο, 2004, εισήχθη για διδασκαλία στα πανεπιστήμια του Βερολίνου και της Τυφλίδας. Ενδεικτική-επιλεκτική βιβλιογραφία: α. Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Πατάκης, 2007 (Ρωμανός Γιώργος, σελ. 1953, και Πανδώρα, σελ. 1682). β. Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς- Μπριτάνικα, τ. 52, σελ. 345. γ. Μεγάλο λεξικό Ελλήνων Ζωγράφων, Γλυπτών, και Χαρακτών, εκδ. Μέλισσα, τ. Δ΄, σελ. 114.
http://romanosg.blogspot.gr/

Τρίτη 20.11.2012: Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, από τη Χούντα στη Χρυσή Αυγή

Metal Fest || KREATOR, MORBID ANGEL, NILE, FUELED BY FIRE || 17 November


“Hordes Of Chaos And Madness”
KREATOR (Germany)MORBID ANGEL (U.S.A.)
NILE (U.S.A.)
FUELED BY FIRE
(U.S.A.)
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 - Θεσσαλονίκη - Principal Club Theater - Μύλος
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει:
Θεσσαλονίκη: Musicland, Alone Metal Store, The Nephilim Metal Music Store, Steel Gallery Records, Hades
Λάρισα: Rock Music Store
www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr
Ώρα έναρξης; 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 35 Ευρώ

Διαδήλωση Ενάντια στην εξόρυξη χρυσου - Χαλκιδική

Ο Επισκέπτης από την DameBlanche στο Dybbuk Club Privé

Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Tennessee Williams σε Α’ πρόσωπο
Από 15 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30 (για 10 παραστάσεις)
Στο Dybbuk Club Privé
Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι
O Tennessee Williams, γίνεται για πρώτη φορά θεατρικό πρόσωπο. Σε μια απρόσμενη επίσκεψή του στη θεατρική σκηνή, καταθέτει ενώπιον του κοινού, όλα τα προσωπεία της ζωής και της Τέχνης του, με την ειλικρίνεια που διακρίνει όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, επειδή έζησαν πολύ φανερά σε ένα τρομαγμένο κόσμο. Ο Επισκέπτης, είναι ένας αυτοσαρκαστικός ροκ μονόλογος με μορφή τραγουδιού.

«Όταν γράφω δεν έχω στόχο να σοκάρω τον κόσμο και γι’αυτό εκπλήσσομαι όταν συμβαίνει αυτό. Αλλά δεν πιστεύω πως θα πρέπει να παραλείπουμε από την τέχνη ο,τιδήποτε συμβαίνει στη ζωή. Παρόλο που ο καλλιτέχνης θα πρέπει να το παρουσιάζει σε μια μοντέρνα και καλαίσθητη εκδοχή. Σκοπός μου είναι να λέω την αλήθεια ακόμα κι αν αυτό κάποιες φορές είναι σοκαριστικό» Tennessee Williams, The Paris Review 1981
Στο Θέατρο συναντάει κανείς πολλά προσωπεία. Κάποιες φορές μπορεί να συναντήσει και πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά, διακρίνονται από τα προσωπεία, από την δύναμη ζωής που φέρουν όταν απογυμνώνονται. Αν ρωτούσαμε τον Tennessee Williams πώς τα ξεχωρίζεις, πιθανόν να απαντούσε αφοπλιστικά: …από τον υπερθετικό της αληθείας τους- τη μαγεία!
Χρύσα Καψούλη
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ιδέα/Σύλληψη /Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Δραματουργική επεξεργασία: Χρύσα Καψούλη, Ζωή Μαντά
Μουσική επιμέλεια: Τσιμάρας Τζανάτος
Τραγούδι: Χριστίνα Ασημακοπούλου
Performers: Σπύρος Βάρελης
Μαρία Φρουδαράκη
Θεατρολόγος/Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά
Επικοινωνία: Μαρία Σούμπερτ
Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαλούρης
Από 15 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30 (για 10 παραστάσεις)

Είσοδος: 12 ευρώ
Dybbuk Club Privé,
Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι

"Η Γυναίκα της Ζάκυνθος" από την Ομάδα Τέχνης Oberon στο Άνετον

Η Γυναίκα της Ζάκυθος
Διονύσιος Σολωμός
Η παράσταση
Η Ομάδα Τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο, Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο δημοτικό Θέατρο ¶νετον από 15 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2012.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος ή Όραμα του Διονυσίου Ιερομόναχου, εγκάτοικου εις ξωκλήσι Ζακύνθου (1826-1829). Το έργο είναι γραμμένο σε ιδιόρρυθμη πρόζα με στοιχεία ποιητικού λόγου. Η γλώσσα του είναι η δημοτική με πολλά ιδιωματικά ζακυνθινά στοιχεία, που λειτουργούν ρεαλιστικά στον πρωτοπρόσωπο αφηγηματικό λόγο του Ζακυνθινού Ιερομόναχου Διονύσιου και στον άμεσο λόγο της Γυναίκας της Ζάκυθος
Ένα συνταρακτικό κείμενο που σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε τη σκληρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της «Γυναίκας» και τη δεινή θέση των Μεσολογγιτισσών, που καταφεύγουν για βοήθεια στο νησί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου.
Ενώ σε δεύτερο επίπεδο ενεδρεύει η ψυχή του Ιερομόναχου, που μέσα της συμβαίνουν όλα όσα θα ιστορήσει στη «Γυναίκα». Ιερομόναχος, Γυναίκα και Διάβολος θα δεθούν μεταξύ τους με τα νήματα μιας πίστης και μιας άρρηκτης και μοναδικής ύπαρξης.
Ένα παραληρηματικό έργο με εξπρεσιονιστικές πινελιές, η αιώνια πάλη του καλού με το κακό, ένα από τα πιο σπουδαία έργα της Ελληνικής Γραμματείας.
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία : Αλέκος Σπυριδάκης
Σκηνικά - κοστούμια : Μαριέτα Πανίδου
Σχεδιασμός φωτισμού : Κέλλυ Εφραιμίδου
Μουσική - κιθάρα : Αλέξης Βαλάσσης
- Βιολί : Περικλής Βραχνός
Παίζουν : Σοφία Βούλγαρη Διονύσης Καραθανάσης Μάριος Μεβουλιώτης

Πληροφορίες της παράστασης
Χώρος : Θέατρο Ανετον , Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη
Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18, Δευτέρα 19, Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 μμ.
Τηλ. Κρατήσεων : 2310869869 και 6934757466
Εισιτήρια : κανονικό 10 ¤ , μειωμένο 5¤

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Νοέμβριος 2012

Αγαπητοί αναγνώστες,
Ο Νοέμβριος μας βρίσκει σε διάθεση εορταστική ενάντια στο γκρίζο κλίμα των ημερών!
Με πολύ μεγάλη χαρά και κέφι σάς προσκαλούμε σε δύο πάρτι που ετοιμάσαμε! Ελάτε να χορέψουμε στους ρυθμούς των Rolling Stones στις 21/11 και να γιορτάσουμε την έκδοση της βιογραφίας του Mick Jagger, και υποδεχθείτε δύο συγγραφικές ιδιοφυΐες στο πάρτι μας με θέμα «Η Δύση συναντά την Ανατολή» στις 29/11. Ο Χαρούκι Μουρακάμι συναντά τον Τζόναθαν Φράνζεν στο Λουκούμι Bar, όχι live βέβαια, αλλά σε μια βραδιά αφιερωμένη σε δύο από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές προσωπικότητες του αιώνα μας, ντυμένη με τις αγαπημένες μουσικές τους!
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στα δύο πάρτι! Save the dates :-)
Ο μάγος της ισπανικής λογοτεχνίας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν μάς ταξιδεύει ξανά στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, ενώ ο Τζόναθαν Φράνζεν μάς ξεναγεί στην ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το βιβλίο που σήμανε την εμφάνισή του στα γράμματα και την αρχή μιας δημιουργικής πορείας, που θα τον κατέτασσε στους κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Παράλληλα, το βραβευμένο με Booker Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ επιστρέφει με νέο εξώφυλλο για να σας ταξιδέψει σε μια μοναδική ιστορία που εγγυόμαστε ότι δε θα ξεχάσετε ποτέ. Αυτή τη φορά, η εμπειρία μεταφέρεται και στις αίθουσες του κινηματογράφου! Το Δεκέμβριο από την ODEON!
Ο Λέιφ Πέρσον μάς χαρίζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ με επίκεντρο της ιστορίας τη Φράξια Κόκκινος Στρατός (Μπάαντερ-Μάινχοφ). Η Σάρα Μπλέντελ, η Νο 1 συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στη Δανία, αποκαλύπτει πως ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους συντρίμμια θα προκαλέσει το ατέλειωτο παιχνίδι της περιέργειας και του κινδύνου…
Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τον ημίθεο της ροκ κουλτούρας Mick Jagger εκδίδοντας τη βιογραφία του και διοργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι! Σας περιμένουμε!
Η Αθηνά Πάνου, γνωστή στην μπλογκόσφαιρα με το κωδικό όνομα Sugar Buzz, μας μυεί στην ξεχωριστή τέχνη των CUPCAKES! 30 εύκολες, πρωτότυπες και κυρίως πεντανόστιμες συνταγές, αλμυρές και γλυκές, για τα αγαπημένα σας κεκάκια!
Αγαπημένα βιβλία, παλιά και νεότερα, σε ηλεκτρονική μορφή! Πάνω από 600 τα e-books μας μέχρι τώρα! Εσείς πόσα έχετε διαβάσει;
Νέος Σπασίκλας και νέα Ξενέρωτη στα βιβλιοπωλεία. Τα λόγια είναι περιττά :-)
Και το γέλιο εγγυημένο! Θα σαλέψουν από τη ζήλια τους η Σαλεμένη Σούλα και η Σοφία η Κουτσομπόλα!
Με χαρά υποδεχτήκαμε στη χώρα μας την Άλισον Νόελ. Περιηγηθείτε σε φανταστικές περιπέτειες από πολλές χώρες και μη χάσετε την καμπάνια μας για τα Vampire Diaries στην TV!

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 15/11/12 04:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 15-11-2012/ 0430 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 150430 UTC ΜΕΧΡΙ 150800 UTC

ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1012 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1034 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 ΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 38.00
ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 

Ισχύει μέχρι: 15/11/12 08:00

Η Αράχωβα έρχεται πιο κοντά... με αυτές τις τιμές!

Αράχωβα: 28€ το άτομο για ένα 2ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο δίκλινο με πρωινό  
Αράχωβα: 28€ το άτομο για ένα 2ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο δίκλινο με πρωινό. Στον πιο must προορισμό του χειμώνα, με άπειρες δυνατότητες ξεκούρασης, διασκέδασης και χαλάρωσης, μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή!
Αράχωβα: 119€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον πιο must προορισμό

Αράχωβα: 119€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον πιο must προορισμό.Χιονοδρομικό κέντρο, γραφικά ταβερνάκια,χουζούρικα cafe, διασκέδαση μέχρι το πρωί, ρομαντικούς περιπάτους... ζήστε τα όλα με μια καταπληκτική προσφορά!

Αράχωβα: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον πιο must προορισμό

Αράχωβα: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον πιο must προορισμό. Χιονοδρομικό κέντρο, γραφικά ταβερνάκια,χουζούρικα cafe, διασκέδαση μέχρι το πρωί, ρομαντικούς περιπάτους... ζήστε τα όλα με μια καταπληκτική προσφορά!

Αράχωβα: 39€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο

Αράχωβα: 39€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο. Χαρείτε ένα μοναδικό ταξιδάκι στον ομορφότερο χειμερινό προορισμό. Σε καταπληκτική τιμή απολαύστε ότι έχει να σας προσφέρει η Αράχωβα και γυρίστε ανανεωμένοι! Ισχύει για διαμονή Κυριακή έως και Πέμπτη βράδυ.

Αράχωβα: 119€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο

Αράχωβα: 119€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο. Ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει την διασκέδαση, την χαλάρωση, τα χειμερινά σπορ, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και ένα υπέροχο φυσικό τοπίο! Αποκτήστε την προσφορά μας και ζήστε την Αράχωβα με τον οικονομικότερο τρόπο!

Αράχωβα: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό

Αράχωβα: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό . Αποδράστε στον πιο καυτό προορισμό του χειμώνα με μια μοναδική προσφορά!

Αράχωβα: 25€ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων στην γραφική ταβέρνα Στάικος

Αράχωβα: 25€ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων στην γραφική ταβέρνα Στάικος. Απολαύστε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση. Καταπληκτική προσφορά σε μοναδική τιμή!

Αράχωβα: 24€ στην ταβέρνα ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΣ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων

Αράχωβα: 24€ στην ταβέρνα ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΣ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων.Χωρίς προπληρωμή ή προαγορά , εκτυπώστε το κουπόνι σας και πληρώστε κατευθείαν στο εστιατόριο. Μια προσφορά δώρο για όλους μας τους φίλους!

THE BRIGHT SIDE OF THE ROAD

THE BRIGHT SIDE OF THE ROAD
2 CD Album  
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν παίζουν τραγούδια τα οποία διαλέγει εν τη απουσία τους ένας υπολογιστής καθιστώντας τους ένα είδος ‘άψυχου jukebox’. Ευτυχώς που υπάρχουν σταθμοί, σαν τον Pepper 96.6, με ανθρώπους που αγαπούν την μουσική σε όλες της τις εκφάνσεις, σε όλες τις εποχές, μουσικές από όλα τα μήκη και τα πλάτη  του πλανήτη. Στο ‘τιμόνι’ του σταθμού βρίσκεται ο Γιώργος Μουχταρίδης, παθιασμένος και αισιόδοξος, έτοιμος για μία μουσική κρουαζιέρα που θα κρατήσει μία ζωή. Διαλέγει προσεκτικά, ένα ένα τα κομμάτια αυτού του διπλού cd που προσφέρει το ‘στίγμα’ του σταθμού. 
Ένα στίγμα πολυφυλετικό, πολύχρωμο, σύγχρονο αλλά που πατάει γερά και με σεβασμό στο παρελθόν και εντοπίζει την ομορφιά σε όλα τα είδη της μουσικής. Από την world και την jazz μέχρι τα σεφραδίτικα και την μεταμοντέρνα pop. Έτσι στην συλλογή ‘The Bright Side Of The Road’ συναντάμε τους απόλυτους πρίγκιπες του νεορεμπέτικου Imam Baildi, τους easy listening διασκευαστές Nouvelle Vague, την αυτοδίδακτη γαλλομαροκινή τραγουδίστρια Hindi Zahra, την ανατρεπτική Ισπανίδα rocker Bebe, τους Minor Project που φέρουν την κληρονομιά του Χατζιδάκι στη νέα γενιά, τον Erik Truffaz που ανανέωσε τη γαλλική jazz προσθέτοντας pop στοιχεία, το μουσικό καλειδοσκόπιο των Chicha Libre, τον samples wizard Parov Stelar, την αγαπημένη του Ελληνικού κοινού ερμηνεύτρια σεφραδίτικων και εβραϊκών τραγουδιών Yasmin Levy, τους σύγχρονους μάγους του ‘πειραγμένου’ spaghetti western Danger Mouse & Daniele Luppi, το Βραζιλιάνικο super group των Tribalistas, την βασίλισσα της soul Candi Staton, τον θρυλικό Nat King Cole, το εντυπωσιακό hip hop/jazz fusion των Troublemakers και πολλούς ακόμα.
CD1:
1. Hello Again - Amos Lee 4:09
2. Quimey Neuquen (Chancha Via Circuito Remix) - Jose Larralde/Chancha Via Circuito 5:06
3. Season's Trees (feat. Norah Jones) - Danger Mouse & Daniele Luppi 3:12
4. In Colors - Minor Project 4:11
5. One - Ane Brun 3:18
6. Passe Em Casa (2004 Digital Remaster) - Tribalistas 3:52
7. The Love Me Or Die - C.W. Stoneking 3:51
8. Πόσο Λυπάμαι (Remix) - Σοφία Βέμπο, Remix: Imam Baildi 4:20
9. Tell Her Today - Tom Baxter 6:14
10. You Are My Sunshine - Leftover Cuties 4:26
11. Mi Guapo - Bebe 5:00
12. He Called Me Baby - Candi Staton 2:42
13. Gnossienne No 1 - Chicha Libre 4:26
14. Dancing With Myself - Nouvelle Vague 3:09
15. Yoake no Scat (Melody For A New Dawn) (Marsheaux remix) - Saori Yuki 3:55
16. La Vida De Los Uruguayos - The Bas Lexter Ensample 4:18
17. Amado mío - Quatuor Ébène/Luz Casal 4:25
CD2:
1. The Princess - Parov Stelar 3:06
2. Get Misunderstood - Troublemakers 4:05
3. L-O-V-E (French Version) (2005 Digital Remaster) - Nat King Cole 2:32
4. Let Me Go ! (feat. Sophie Hunger) - Erik Truffaz Quartet - Sophie Hunger 3:09
5. A Maquina - Amor Electro 5:20
6. No Habra Nadie En El Mundo - Buika 3:51
7. Straight To Memphis - Club des Belugas 5:14
8. Diablo Rojo - Rodrigo y Gabriela/C.U.B.A. 5:07
9. Cry Me a River - Julie London 2:58
10. A Boy And The Birds - Your Hand In Mine 6:02
11. Ainda Bem - Marisa Monte 3:36
12. Blinder By The Hour - The Triffids 4:25
13. Beautiful Tango (Album Version Remastered) - Hindi Zahra 3:56
14. Follow Me - Maia Vidal 3:19
15. Pequeño Fado - Monica Molina 3:13
16. Je Crois Entendre Encore - Salvatore Licitra 3:43
17. I'm Not A Hairdresser - London Symphony Orchestra (LSO) 3:28
18. Me Voy (I'm Leaving) - Yasmin Levy 4:13

Ανοίγω το στόμα μου-Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Τι ζητούν οι γερμανοί για να πουν το ναι στη δόση

Από το κακό στο χειρότερο η ύφεση στην ελληνική οικονομία
Η ασθένεια που βασανίζει την Κάθλιν Ζέτα Τζόουνς

Η πιο σέξι αθλήτρια του κόσμου, κάνει διακοπές...

Ο Δατσέρης "ξαναχτύπησε": Φούσκες όλα τα κόμματα

Με εντολή Σαμαρά, στην "κατάψυξη" ο νόμος Ραγκούση για την χορήγηση ιθαγένειας

Με ποιούς συντελεστές θα φορολογηθούν τα ενοίκια

Ο Κάρολος έγινε 64 ετών...

Τι ζητούν οι γερμανοί για να πουν το ναι στη δόση

Οι ντομάτες κατά του καρκίνου του προστάτη

Ποιά είναι η γνωστή δημοσιογράφος, σεναριογράφος και σύζυγος βουλευτή που είπε τα παρακάτω;

Με ποιόν είναι ερωτευμένη η Άννα Βίσση;

21.480.000 δολάρια για ένα διαμάντι

Πιοά Τουρκία; Ποιοί τούρκοι; (vid)

Αισιοδοξία Σαμαρά | Περισσότερες απαιτήσεις για τα 44 δισ. | Αλλαγή για την «ιθαγένεια» και αντιδράσεις | Ανασχηματισμός | Υφεση | Μεταθέσεις Δημοσίου

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός, αλλά μεγαλύτερες οι απαιτήσεις για τα 44 δισ... 
περισσότερα
Εντολή Σαμαρά να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια
περισσότερα

Το Σαββατοκύριακο νέα σύσκεψη των τριών - Θα εξεταστεί ο ανασχηματισμός
περισσότερα

Λαγκάρντ: Εξεύρεση μιας «πραγματικής» και όχι «γρήγορης λύσης» για Ελλάδα
περισσότερα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης
περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγαλύτερη ύφεση από ότι είχε προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο
περισσότερα

ΔΗΜΑΡ: Σημαντικό βήμα η απόφαση Eurogroup - Η Ε.Ε για τους διαφωνούντες
περισσότερα

Διχάζουν το πολιτικό σύστημα η διαθεσιμότητα και οι μεταθέσεις στο δημόσιο
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Συνελήφθη εργολάβος στην Ορεστιάδα για χρέη προς το Δημόσιο 7 εκατομμυρίων ευρώ
Μύρισε Χριστούγεννα στην Κομοτηνή

Αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση για τις απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση

Μεγάλες επιτυχίες του Συλλόγου Γιν Γιανγκ στο 5ο Κύπελλο Θράκης Ζίου Ζίτσου

Ενημέρωση στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για τα αρπακτικά πουλιά

Εθελοντική Δράση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση οικογενειών της Αλεξανδρούπολης

Καταλήψεις από εργαζομένους στα δημαρχεία Καβάλας και Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας … στην Ορεστιάδα

48χρονος στη Ροδόπη πήρε τις εισπράξεις επιχείρησης και εξαφανίστηκε

Διάθεση προϊόντων από τον Σύλλογο Ανέργων Καβάλας σε ειδικές τιμές

Γιούχαραν τον Γκιουλέκα οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης! Ανεξαρτοποιήθηκε από την ΔΗΜΑΡ

Ξεκίνησαν οι χορηγίες!!! Δωρεά επιχειρηματία για τη θέρμανση στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Θάσου για την δημιουργία υδατοδρομίου

Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Πυροσβεστικά οχήματα δώρισε ο δήμος Νυρεμβέργης στην Καβάλα και στη Θάσο

Ο Λευτέρης Χαμαλίδης για το πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες

"Ζωή και κότα" με καπνιστό σολωμό για τους vip των φυλακών Κορυδαλλού

Πως διαμορφώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και ΙΧ
O Φούχτελ ξεπέρασε τα όρια: Ένας γερμανός κάνει τη δουλειά που κάνουν τρεις έλληνες, λέει

Νταλάρα: Η λιτότητα από μόνη της καταδικάζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την ευρωζώνη

Δώστε μας τη νέα λίστα της HSBC, λένε Μουζακίτης και Πεπόνης

Έκλεψαν τα κλειδιά του πύργου του Λονδίνου, γι αυτό άλλαξαν τις κλειδαριές!!!

Ο Ρότσα στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟ, τέλος εποχής για τον Φερέϊρα

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στο πάγωμα του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας

Ολική έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία

"Ζωή και κότα" με καπνιστό σολωμό για τους vip των φυλακών Κορυδαλλού

Νέο κούρεμα ή χρεοκοπία...

«Με έδιωξαν, δεν παραιτήθηκα», δηλώνει η πάλαι ποτέ υπεύθυνη τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 15/11/12 01:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 15-11-2012/ 0130 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 150400 UTC ΜΕΧΡΙ 150800 UTC

ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1012 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1034 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 ΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 38.00
ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 

Ισχύει μέχρι: 15/11/12 08:00

Η "Goldman Sachs" αποκαλύπτει την αλήθεια για το "κούρεμα"

Η “Goldman Sachs” αποκαλύπτει την αλήθεια για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους
Το… rotation του Σάντος!

Σκοτώθηκε γυναίκα σε τροχαίο στη Συ&g amma;γρού

Η κόρη του Σαρκοζί σε… δημόσια θέα (photos)

& Delta;ύσκολος Δεκέμβριος για την Κύπρο

Το BBC βάζει… φρένο στα tweets των συντακτών του

Ρογκ: Δεν φταίνε οι Ολυμπιακοί για το χρέος της Ελλάδας

Η μάχη για την (τρίτη) διάσωση

Η μάχη για την (τρίτη) διάσωση
ΕΕ και ΔΝΤ συγκρούονται για το χρέος της Ελλάδας
Η ανταγωνιστικότητα δεν θα σώσει το ευρώ
Ευθύνες της τρόικας και Ελλήνων πολιτικών , αλλά και αποτυχημένες στρατηγικές λιτότητας
Το τέλος της αγωνίας
Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα ξεκινά επαφές με τον αραβικό κόσμο
Σαμαράς: «Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος»
Αντισυνταγματικές οι διατάξεις Ραγκούση για την ιθαγένεια
Αποδοκιμάζει η ΔΗΜΑΡ τη στάση Βουδούρη και Μουτσινά
Ολάντ: «Η Ευρώπη οφείλει τη στήριξη στην Ελλάδα»
Δόη «μαμούθ» στην Ελλάδα εξετάζει το Βερολίνο
Α. Παπαρήγα: Πλήρης απαξίωση της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας
Εισαγγελική έρευνα για αγορά ελικοπτέρων επί υπουργίας Παπαντωνίου
CDU: Ουτοπία η γρήγορη διάσωση της Ελλάδας
Moody΄s: Η αναδιάρθρωση δεν οδηγεί πάντα σε μείωση του χρέους
«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» λέει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ
Το Ευρωκοινοβούλιο δεν δέχεται να διαπραγματευθεί τον προϋπολογισμό του 2013
Λίπτον: Το ΔΝΤ είναι στο πλευρό της Ελλάδας
«Είδος πολυτελείας» το δίπλωμα οδήγησης
Σόιμπλε: Προτείνουμε συγχώνευση των τριών δόσεων
Γ. Βρούτσης: Περιμένουμε να δούμε έμπρακτα την αλληλεγγύη της Ευρώπης
Δωρεάν έλεγχος 15 βασικών σημείων από τη Fiat
Πετρόπουλος: Διεύρυνση των ζημιών στο 9μηνο
Διάκριση για την Cosmote σε διεθνή βραβεία
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων MAZDA
Εναρξη νέας οινικής χρονιάς από την Μπουτάρης
Lamda development: Νέες αφίξεις στο Golden Hall
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η Neoset
Εγκαίνια του νέου γραφείου συναλλαγών της Εθνικής

Ανασχηματισμό αποφασίζει ο Σαμαράς

Και τώρα… ανασχηματι& sigma;μός
Η Γερμανία επιστρέφει χρήματα στην Ε&lambda ;λάδα
  
Πάτησε τον άνδρα της με το αμάξι επειδή… δεν ψήφισε Ρόμνεϊ

Η Toyota ανακαλεί 2.77 εκ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο

Real.gr

Φέτος η εκταμίευση – Περισσότερα χρήματα
Ο Σαμαράς ξεκινάει δεύτερο κύκλο ευρωπαϊκών επαφών

Η αυτόματη λήψη μέτρων φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό

Εκτός ΚΟ αν... ξαναδιαφωνήσουν

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις της Realnews

Η «νέα γενιά» του Ευ.Βενιζέλου

Η διαθεσιμότητα φέρνει συγκρούσεις και απεργίες

Κίνδυνος για αναστολή καταβολής συντάξεων

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της λιτότητας

Ηράκλειο: Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας

Ο Ομπάμα έχει «εμπιστοσύνη» στον Τζον Άλεν

Ο Δ. Στρατούλης στο Real.gr

Νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα

Παρατείνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Είναι τραγικό λάθος να παρατείνεται η ελληνική αγωνία»

«Νόμιζα πως η ζωή μου με τον Tom Cruise ήταν τέλεια»

Νεαρός βασάνισε γάτα βάζοντάς την σε στεγνωτήριο

Το ΔΝΤ φεύγει (;) από το ελληνικό Μνημόνιο!

Το ΔΝΤ φεύγει (;) από το ελληνικό Μνημόνιο!
Συνέλαβαν στην Ταϊλάνδη λαθρέμπορους… κό& mu;πρας!

Το βαρύ τίμημα για τη δόση-μαμούθ

Οι κινήσεις Σαμαρά στη σκακιέρα των Βρυξελλών

Μπανκς: Ήρθα για νίκες