Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ



Όταν ξεκίνησε πριν χρόνια να κατασκευάζεται η Μαρίνα των Νέων Μουδανιών, όλος ο κόσμος χάρηκε, γιατί επρόκειτο ένα σημαντικό έργο, από το οποίο η πόλη των Μουδανιών  θα είχε σημαντικότατα οφέλη από την κίνηση των σκαφών τα οποία θα ελλιμενιζόταν σε αυτήν.
Ξεκίνησε το «έργο» λοιπόν, έγινε ο μόλος όπως έπρεπε (;) και ο υπόλοιπος χώρος επίσης και αυτός όπως έπρεπε (J) μπήκαν πίνακες για ρεύμα, νερό, μπήκαν πυροσβεστικά σημεία, έγιναν οι εγκαταστάσεις των δεξαμενών ανεφοδιασμού, και μετά…….
Μετά, όπως συνήθιζε να λέει ένας αξέχαστος φίλος, «μετά ήρθε ο έρωτας»….
Όπως συμβαίνει στην χώρα μας, το έργο έμεινε «ημιτελές»….
Βέβαια, η…. μαρίνα λειτουργεί, αλλά ΠΩΣ λειτουργεί.
Έρχονται σκάφη αναψυχής, δένουν όπου βρουν, ΑΝ βρουν, και το ΑΝ θα το εξηγήσω παρακάτω, αλλά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Θα μου πείτε τώρα, ΓΙΑΤΙ να πληρώσουν όταν δε μπορούν να πάρουν ρεύμα, νερό, και να απολαμβάνουν όσο καιρό μείνουν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τη ΦΥΛΑΞΗ της μαρίνας;
Άλλωστε, ΕΠΙΣΗΜΑ η μαρίνα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, όπως λένε διάφοροι ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ, χώρια που μόνο σαν μαρίνα δε μπορεί να χαρακτηριστεί από τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις της είναι ξέφραγο αμπέλι, τόσο εκείνες της ξηράς, όσο και ο θαλάσσιος χώρος της.
Το θαλάσσιο χώρο της μαρίνας, τον εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή ντόπιοι και ξένοι ερασιτέχνες (κυρίως) αλιείς, οι οποίοι γέμισαν με τα πλαστικά βαρκάκια τους το μεγαλύτερο μέρος της μαρίνας. Τα πλαστικά βαρκάκια που είχαν στα σπίτια τους και τα μετέφεραν όποτε ήταν να πάνε για ψάρεμα, εδώ και χρόνια είναι πλέον στην μαρίνα, και μάλιστα πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους έτσι και κάνει πως δέσει κανείς στο μέρος όπου δένουν εκείνοι, μέχρι που κάνουν φασαρία, λες και τους καταπάτησαν το αμπελοχώραφο του παππού τους. Μη ξεχάσω, και το άλλο!
Λες και είναι στο οικόπεδο τους, γέμισαν και με ρεμέτζα τη θάλασσα…..
Στα παραπάνω κολαει το ΑΝ βρουν να δέσουν τα
σκάφη αναψυχής.

Βέβαια, είπαμε, η μαρίνα ακόμα δεν ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της, και αυτό είναι ένα άλλοθι για πολλούς…
Προχθές ήρθε ένας γνωστός μου από την Θεσσαλονίκη, και σε συζήτηση που είχαμε, (έχει σκάφος) μου είπε πως είναι κρίμα οι εγκαταστάσεις να μένουν αναξιοποίητες. Από τη λειτουργία τους η πόλη θα μπορούσε να έχει έσοδα, ΑΝ λειτουργήσει η μαρίνα σωστά, ΑΝ αυτός που ΘΑ τη διαχειριστεί την οργανώσει όπως πρέπει.
Στη μαρίνα της αρετσούς που έχει το σκάφος του, ΟΛΟΙ όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Βέβαια, ο χώρος είναι οργανωμένος, και όχι ξέφραγο αμπέλι, είναι περιφραγμένος, έχει ΦΥΛΑΞΗ, ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει ότι του κατεβάσει το κεφάλι του όπως εδώ γιατί πέφτουν πρόστιμα, και λειτουργούν ΟΛΑ.
Δε γνωρίζω ΤΙ θα γίνει με την υπόθεση «μαρίνα Μουδανιών», γιατί πολλά είναι αυτά που ακούγονται, τόσο από… «επίσημα χείλη», όσο και από ανεπίσημα. Για εμένα ΟΛΑ είναι «ράδιο αρβύλα» (άποψη μου).
Προσπαθώ όμως να βγάλω άκρη ΓΙΑΤΙ αυτός ο τόπος δε θέλει να κάνει έστω και ΕΝΑ βήμα μπροστά.
Αφήνω στην άκρη τα όποια λέγονται, και βλέπω τις πραγματικές εικόνες οι οποίες μόνο απογοήτευση, οργή, και ερωτηματικά προκαλούν.
Μερικές από αυτές τις εικόνες, βλέπετε και εσείς μέσα από το φωτορεπορταζ. Οι φωτογραφίες τραβηχτήκαν το Σάββατο 1 Νοεμβρη, αυτές, και πολλές άλλες.
Να πω, πως εδώ και μέρες, ο περιμετρικός φωτισμός της μαρίνας ΔΕΝ λειτουργεί.
Όπως ΔΕΝ λειτουργεί ΟΛΟΣ ο φωτισμός του λιμανιού, όπως δεν λειτουργούν πάρα πολλά σε αυτό τον τόπο.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Δορυφορικός & Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης Synaps TSHD2875 HD Mpeg4 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Δορυφορικός & Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης Synaps TSHD2875 HD Mpeg4
Δορυφορικός και επίγειος ψηφιακός δέκτης Combo DVB-S/S2 / DVB-T MPEG2/H.264 Mpeg4

Conax Card Reader
High Speed USB2.0 σύνδεση
Dolby Digital Bit-Stream έξοδος μέσω Coaxial S/PDIF & HDMI
Full HD (1080p) έξοδος μέσω HDMI
Εγγραφή προγραμμάτων σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης για προσωπική χρήση αυστηρά
TimeShift λειτουργία
Αναπαραγωγή αρχείων Multimedia (MKV, AVI, MPG, MP4, MOV κτλ...)
Λειτουργία υπότιτλων
Κομψός σχεδιασμός
Υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων MP3 & JPEG
Αναβάθμιση λογισμικού μέσω USB
Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG)
Φιλικό προς τον χρήστη μενου και πολύγλωσσο
Εγγραφή προγραμμάτων και από το EPG (ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος) 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΙΔΕΕΣ & Η ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑΝΤΑΛ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΙΔΕΕΣ

Συλλογή κειμένων προς τιμήν της καθηγήτριας Νάντιας Ντάνοβα

Επιστημονικός υπεύθυνος ελληνικής έκδοσης: Ανδρέας Λυμπεράτος

ΣΥΝΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΙΤΕ)
Το επιστημονικό έργο και η συνολική πνευματική προσφορά της καθηγήτριας Νάντιας Ντάνοβα, της κορυφαίας νεοελληνίστριας ιστορικού της Βουλγαρίας, καθόρισαν, εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, το πεδίο των ελληνο-βουλγαρικών ιστοριογραφικών και πνευματικών σχέσεων. Με αισθήματα αναγνώρισης και επιστημονικής φιλίας, ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, συνέβαλαν, μαζί με άλλους βαλκανιολόγους, στη συγγραφή ενός τόμου-τεκμηρίου για το ευρύ αυτό πεδίο επαφών και παραγωγής γνώσης που καλλιέργησε και ανέδειξε η δυναμική προσωπικότητα της Ντάνοβα. Με διεθνικό και πολυτασικό χαρακτήρα, ο παρών τόμος αποτυπώνει αφενός πρόσφατες κατακτήσεις και κατευθύνσεις της βουλγαρικής και ελληνικής ιστοριογραφίας στο πεδίο της ιστορίας των Βαλκανίων και των ελληνο-βουλγαρικών σχέσεων, αναδεικνύοντας αφετέρου -με άλλα, όχι ευθέως συνδεδεμένα με την ελληνο-βουλγαρική προβληματική κείμενα- δυνατότητες και προοπτικές γόνιμου επιστημονικού διαλόγου.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ISBN-13: 978-960-524-437-8 | 17 x 24 εκ. | 920 σελ. | Λιανική τιμή: 35,00
*****
Η ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑΝΤΑΛ
Το έργο του, η κριτική και η αναπαραγωγή της επαναστατικής κουλτούρας

Ο Σταντάλ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γάλλους λογοτέχνες του 19ου αιώνα, και ορισμένα μυθιστορήματά του, όπως το Κόκκινο και το Μαύρο ή Το Μοναστήρι της Πάρμας, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Henri Beyle, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του συγγραφέα, γεννήθηκε τις παραμονές της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, έζησε την Επανάσταση στα παιδικά και νεανικά του χρόνια και πέρασε την ωριμότητά του στον απόηχο της επανάστασης αλλά και της άρνησής της, στα χρόνια που ο ιστορικός Χoμπσμπάουμ αποκάλεσε «Εποχή των Επαναστάσεων».
Η Aννα Μαχαιρά αναζητά στη Διπλή ζωή του Σταντάλ τη σύνδεση ακριβώς του συγγραφέα με την ιστορία. Η αναζήτηση προχωρά σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο συγκροτείται από το έργο του Σταντάλ και τον τρόπο με τον οποίο ο λογοτέχνης επεξεργάζεται σε αυτό τα βιώματά του -τον ενθουσιασμό του, τις ελπίδες, τις απέχθειες και τις απογοητεύσεις του- από τη συναρπαστική περίοδο της Επανάστασης και του Ναπολέοντα. Καθώς όμως, και σε αυτή την περίπτωση, το έργο επέζησε του δημιουργού του, η Διπλή ζωή αναζητά σε ένα δεύτερο επίπεδο τις εναλλαγές της δεξίωσης του έργου του Σταντάλ από τη λογοτεχνική κριτική και την κοινωνία. Η συγγραφέας μας οδηγεί εδώ από την περιορισμένη απήχηση που είχε το έργο στην πλειονότητα των συγχρόνων του Σταντάλ, αλλά και την απόρριψή του από τον Ουγκώ και τον Φλωμπέρ, στην ανάδειξή του κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα σε αγαπημένο θέμα της λογοτεχνικής κριτικής από τον Ταιν μέχρι τον Προυστ. Οι μεταπτώσεις της κριτικής συνεχίστηκαν και στον 20ό αιώνα, κατά τον οποίο οι πολυσχιδείς όψεις του έργου του Σταντάλ επέτρεψαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά και λογοτεχνικά κινήματα και συγγραφείς -π.χ. τη φιλομοναρχική οργάνωση Action francaise, τον Γκέοργκι Λούκατς και τον Μαξίμ Γκόρκι- να θεωρήσουν ότι βρήκαν σε αυτό τα στοιχεία που αναζητούσαν. Πέρα από τη μελέτη των γραπτών του Σταντάλ και την αξιοποίηση αρχειακού υλικού σχετικού με τη ζωή και το έργο του, η έρευνα για το βιβλίο στηρίχθηκε στη μελέτη της ογκώδους διεθνούς κριτικής βιβλιογραφίας.
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ISBN-13: 978-960-524-425-5 | 15 x 23 εκ. | σελ. 220 | Λιανική τιμή: 16,00

Αποκτήστε ενυπόγραφο το νέο βιβλίο του Θ. Παπαθεοδώρου, ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ!
Αποκτήστε τώρα ένα αντίτυπο με την υπογραφή του Θοδωρή Παπαθεοδώρου
Ζωές του φθινοπώρου Ζωές του φθινοπώρου
Προμηθευτείτε σήμερα ένα ενυπόγραφο αντίτυπο!
Περισσότερες πληροφορίες του συγγραφέα
Η ομάδα εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»

Οι Τρωαδες στην Αρναια

ΕΛΛΑΚ Νέα - Οκτώβριος 2014

ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

ΕΛ/ΛΑΚ

Creative Commons

Mycontent

Πλανήτης ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ

Ομάδα εργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Ομάδα εργασίας για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Οι εκδηλώσεις του μήνα για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία


Οκτώβριος 2014

10 λόγοι για τους οποίους το ανοιχτό λογισμικό «κατακτά» τον κόσμο

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, μέχρι πρότινος τεχνολογικό πεδίο μόνο για ερασιτεχνική χρήση, κατακτά σήμερα τον κόσμο του λογισμικού. Σύμφωνα με την Gartner, το ανοιχτό λογισμικό μέχρι το 2016 θα περιλαμβάνεται πλέον στο χαρτοφυλάκιο σχεδόν όλων των επιχειρήσεων της λίστας Global 2000. Μάλιστα, σύμφωνα με την Βlack Duck Software, σήμερα υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο projects ανοιχτού λογισμικού.Ακολουθούν δέκα από τους λόγους που εξηγούν την ολοένα αυξανόμενη «πέραση» του ανοιχτού λογισμικού: Περισσότερα »

Geomajas – Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών ανοιχτού λογισμικού

Το Geomajas είναι ένα ανοιχτού λογισμικού ΣΓΠ (Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών) στο διαδίκτυο, επεκτάσιμο επιτρέποντας ολοκληρωμένες λύσεις ΣΓΠ για τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση. Επιτρέπει την ομαδοποίηση και την μετατροπή των δεδομένων και περιέχει στοιχεία για web χαρτογράφιση. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη χωρικών εφαρμογών και μπορείς εύκολα να έχεις πρόσβαση σε χωρικά δεδομένα. Τα δεδομένα είναι σε μορφή raster (ψηφιδωτή) και vector (διανυσματική).Περισσότερα »

Υποστηρίξτε τις γυναίκες συναδέλφους στις κοινότητες ανοικτού λογισμικού!

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της FLOSS για το 2013, η εκπροσώπηση των γυναικών στις κοινότητες λογισμικού ανοικτού κώδικα παραμένει χαρακτηριστικά ελλιπής, καθώς μόνο το 10% των προγραμματιστών που ασχολούνται με λογισμικά ανοικτού κώδικα είναι γυναίκες. Δεδομένων των συνθηκών, ενθαρρυντικές ενδείξεις αποτελούν πρόσφατες πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει περισσότερο πρόσφορο το έδαφος για ευρύτερη συμμετοχή των γυναικών σε αυτές τις κοινότητες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Outreach Program for Women, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και mentoring της κοινότητας GNOME, και η πρωτοβουλία Women in Open Source Award της Red Hat. Περισσότερα »

Αποτελέσματα του OGP high level event

Στις 24 Σεπτεμβρίου το OGP γιόρτασε την τρίτη του επέτειο. Από τις 8 χώρες μέλη τη χρονιά της ίδρυσής του το 2011 έχει φτάσει πλέον στις 65 συμμετέχουσες χώρες και από τους ελάχιστους ιδρυτικούς οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών σε εκατοντάδες οργανισμούς που εμπλέκονται με το OGP ανά τον κόσμο. Περισσότερα »

Το Moodle στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Moodle (Modular Object Oriented Developmental Learning Environment) είναι από τα πλέον διαδεδομένα, παγκοσμίως, συστήματα διαχείρισης μάθησης Learning Management System (LMS).Προσφορά του Moodle στους χρήστες του. Στον διαχειριστή:Παρέχεται δωρεάν ως λογισμικό ανοικτού κώδικα και μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε σύστημα που υποστηρίζει PHP, ενώ έχει τη δυνατότητα να συνδυάζεται με πολλούς τύπους βάσεων δεδομένων (ιδιαίτερα MySQL) Περισσότερα »




Small hr

Νέος τίτλος: ΧΟΡΕΥΤΕΣ, της Ευτυχίας Παναγιώτου

Αγαπητοί φίλοι ,
Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο ΧΟΡΕΥΤΕΣ, της Ευτυχίας Παναγιώτου. Η τρίτη ποιητική συλλογή μιας από τις πιο αξιόλογες νέες ποιήτριες στον ελλαδικό χώρο.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014/0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 02-11-14/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1011 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1013
ΣΤΙΣ 03/09 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1029 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ
3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΒΡΟΧΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


 

 
FestivalNews #475
Οι εθελοντές του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο! Υπό τους ήχους των μοτέρ, η ομάδα με τα κόκκινα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, με όπλα το χαμόγελο, τη συνέπεια και τη διάθεση, δίνοντας τον δικό τους ξεχωριστό παλμό και τη ζωντάνια και φέτος στο Φεστιβάλ. 
Ο εθελοντισμός, εδώ και χρόνια, αποτελεί για το Φεστιβάλ βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To ΦΚΘ μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία.
 
 
 
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΞΙΑΣ €10
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί με κουπόνια προβολών δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης.
  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
  ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιαςKάρταςMέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.
 
 
 
 
Masterclass με τον Ζέλιμιρ Ζίλνικ
Πραγματικότητα και θαύμα
(Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, 11:00)
Σε αυτό του το masterclass, ο Σέρβος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία που εφαρμόζει στη δημιουργία σχεδόν όλων των έργων του, που καταπιάνονται με τη δέσμευση με τα κοινά, το χιούμορ, το γκροτέσκο, την κωμωδία και τη ρητή κοινωνική κριτική.
 
Τιμητική εκδήλωση για τον Ζέλιμιρ Ζίλνικ 
Το 55ο ΦΚΘ τιμά τον Σέρβο κινηματογραφιστή Ζέλιμιρ Ζίλνικ, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Πρώιμα Έργα.